eitaa logo
نماز اول وقت بخوانیم
3.1هزار دنبال‌کننده
74 عکس
974 ویدیو
218 فایل
@namazmt مرکز تخصصی نماز بانوی باحیا @banoy_ba_haya دعوت به نماز @d_b_namaz احکام نماز @ahkam_namaz سخنرانی‌کوتاه نمازی @sokhanrani_namaz ذکرهای نماز @navb111 محتوای نماز @navb112 عناوین کانال eitaa.com/96469/7162 ارسال بدون منبع ✅
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 17 ؛ دشمنی با نبوت و امامت 1 https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d
هدایت شده از 
۱۷ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه هفدهم است که آیات فضیلت امیرالمؤمنین در قرآن را با هم دوره می‌کنیم. در این جلسه یک مقدمه‌ای را عرض می‌کنم تا در جلسه آینده آیه مورد نظر را تقدیمتان کنم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دو تا دشمن سرسخت داشتند که به حضرت ایمان نیاوردند و برای نابودی پیامبر و دین اسلام تلاش کردند که پیامبر چندین جنگ را با این دو گروه انجام دادند. یک. مشرکان مکه. دو. اکثریت یهود اطراف مدینه. حالا علت دشمنی آنها چه بود؟ اَخْنَس بن شَریق به ابوجهل گفت : نظرت درباره محمد که می‌گوید « من پیامبر خدا هستم و بر من وحی می‌شود » چیست؟ ابوجهل گفت : « به خدا قسم راست می‌گوید و او در طول عمرش دروغ نگفته، اما مقام سِقایت حاجیان یعنی آب دادن به حاجیان و مقام کلیدداری کعبه نزد آنهاست، اگر مقام پیامبری هم برای آنها باشد برای بقیه قریش چه می‌ماند؟ بعد گفت : « ما با فرزندان عبد مناف رقابت کردیم آنها عطا کردند ما هم عطا کردیم، آنها اطعام دادند ما هم اطعام دادیم تا هم شأن آنها باشیم، حالا آنها می‌گویند ما پیامبری داریم که بر او وحی می‌شود! ما هرگز به آنها ایمان نمی‌آوریم. من سن و ثروتم بیشتر از محمد است و باید به من وحی می‌شد! » ببینید علت دشمنی مشرکان حسادت آنها بود و یهودیان اطراف مدینه هم در تعالیم دینی‌شان خوانده بودند که پیامبری با ویژگی‌های خاص در مدینه ظهور خواهد کرد که آن پیامبر آخرالزمان است. آیه ۸۹ سوره بقره می‌فرماید « فَلَمَّا جاءَهُمْ ما عَرَفُوا كَفَرُوا بِهِ » هنگامی که پیامبر آمد و آنها تطبیق دادند، دیدند همان ویژگی‌های پیامبر موعود در ایشان هست. با این حال کفر ورزیدند و به او ایمان نیاوردند. آقا امیرالمؤمنین فرمودند علت کُفرِ یهود در آیه ۱۰۹ سوره بقره بیان شده که از روی حسادت است که ایمان نیاوردند. « کُفَّاراً حَسَداً مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِهِمْ » حضرت ابراهیم علیه السلام دو تا پسر داشت به نام اسحاق و اسماعیل علیهما السلام. یهودیان از نسلِ اسحاق بودند و پیامبر اکرم از نسلِ اسماعیل. آنها می‌گفتند : « بنی اسحاق » محال است که به « بنی اسماعیل » ایمان بیاورند. خدا باید به ما وحی می‌فرستاد و پیامبر را باید از بین ما انتخاب می‌کرد چون ما فضیلتِ بیشتری داریم از فرزندان اسماعیل پس می‌بینید که علت دشمنی این دو گروه حسادت آنها بوده. در جلسه آینده بیان می‌کنیم که چنین حسادتی نسبت به آقا امیرالمؤمنین هم وجود داشته است.
هدایت شده از 
تاریخچه نماز.pdf
1.38M
در ۳۳ متن در این جلسات به سوالاتی مانند سوالات ذیل پاسخ می‌دهیم. 🌼 وضو و نماز از چه زمانی وارد دین اسلام شد؟ ( داستان واجب شدن نماز در شب معراج چگونه بود است ) 🌸 مسلمان‌ها که نماز می خوانند، آیا ادیان دیگر هم نماز داشته اند یا نماز به مسلمانان اختصاص دارد؟ 🌼 اولین نماز جماعت را چه کسانی خواندند؟ 🌸 اولین مسجد را چه کسی ساخت؟ 🌼 اولین کسی که در این عالم نماز خواند چه کسی بود؟ 🌸 آیا نمازهای پنچ گانه در آیات قرآن و در ادیان گذشته هم آمده یا خیر؟ 🌼 وقتی که مسافرت می رویم و نمازهای چهار رکعتی را دو رکعتی می خوانیم این عمل ما به آیاتِ قرآن استناد دارد یا نه؟ 🌸 چرا نمازهای روزانه هر روز تکرار می شوند؟ علتِ تکرارش چیست ؟ 🌼 علت تغییر جهت قبله از بیت المقدس به کعبه چه بوده است؟ و تغییر قبله از چه زمانی بوده است؟
هدایت شده از 
رجعت ؛ چرا و چگونه؟.pdf
853.2K
رجعت ؛ چرا و چگونه؟ 🌹 20 سخنرانی پنج دقیقه ای در موضوع رجعت
هدایت شده از 
۱۸ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه هجدهم است که با موضوع آیات فضیلت امیرالمؤمنین در خدمت شما هستم. در جلسه قبل بیان شد که مشرکان مکه و یهودیان به خاطر حسادتشان، به پیامبر عزیزمان صلی الله علیه و آله ایمان نیاوردند. در تاریخ آمده که چندین و چند قبیله محضر پیامبر شرفیاب شدند و گفتند ما به شرطی به شما ایمان می‌آوریم که مقام خلافت و جانشینی تو بعد از تو در قبیله ما باشد. پیامبر هم در جواب آنها فرمودند : « إنَّ الأَمرَ إلَی اللّهِ یضَعُهُ حَیثُ یشاءُ » مقام خلافت دست من نیست بلکه دست خداست و به هر کسی بخواهد می‌دهد. وقتی آقا رسول اکرم در عید غدیر خم دست آقا امیرالمؤمنین را بالا گرفتند و فرمودند « مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌ مَوْلَاهُ » هرکس من رهبر و سرپرست او هستم این علی بعد از من رهبر و سرپرست اوست و همان‌طور که جانتان را فدای من می کردید باید جانتان را فدای امیرالمؤمنین کنید، برخی از مسلمان‌ها به حضرت حسادت ورزیدند. خود آقا امیرالمؤمنین به اِبن عباس فرمودند : [طبق فرموده پیامبر در روز عید غدیر خم] « أَنَا أَوْلَی النَّاسِ بِالنَّاسِ بَعْدَه » من به جان مردم از خودشان سزاوارتر شدم ، یعنی باید جانشان را فدای جان من می‌کردند. این سبب شد آتش حسادت در برخی از مسلمان‌ها شعله ور شود در آیه ۵۴ سوره نساء آمده : « أَمْ یَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلی ما آتاهُمُ اللهُ مِنْ فَضْلِهِ » گروهی از‌ مردم به گروه دیگر حسادت می‌کنند به خاطر نعمت‌هایی را که خدا به اون ها داده. ابن عباس فرمودند : « نَزَلَتْ فِی رَسُولِ اَللَّهِ وَ فِی عَلِیٍّ » این آیه درباره پیامبر و امیرالمؤمنین است. یعنی یهودیان به خاطر مقام نبوت به پیامبر حسادت کردند و برخی از مسلمان‌ها به خاطر مقام امامت و خلافت به امیرالمؤمنین حسادت کردند. در ادامه آیه آمده « فَقَدْ آتَینا آلَ إِبْراهِیمَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ آتَیناهُمْ مُلْكاً عَظِیماً » ما به آلِ ابراهیم کتاب را دادیم حکمت را دادیم و حکومت بزرگ را دادیم که منظور از آل ابراهیم در تفاسیر آمده پیامبر اکرم امیرالمؤمنین و امامان علیهم السلام هستند. و « مُلکِ عَظیم » در این آیه را امام باقر این‌گونه تفسیر کردند که « أَنْ جَعَلَ فِیهِمْ أَئِمَّةً مَنْ أَطَاعَهُمْ أَطَاعَ اَللَّهَ » خداوند امامانی را قرار داد که اطاعت آنها را مساوی با اطاعت خودش قرار داد و مخالفت با آنها را مساوی با مخالفت خودش قرار داد و این « مُلکِ عَظیم » هست. بنابراین آیه می‌خواهد بفرماید که حسادت به پیامبر اکرم توسط مشرکان و یهودیان به خاطر نعمت مقامِ رسالت و حسادت به آقا امیرالمؤمنین به خاطر نعمتِ مقام خلافت بوده که برخی از مردم نمی‌توانستند این نعمت‌ها را ببینند.
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 18 ؛ دشمنی با نبوت و امامت 2 https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 19 ؛ واجب الاطاعة 1 https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d