eitaa logo
نشست قضایی ( حقوقی _کیفری)
880 دنبال‌کننده
2 عکس
0 ویدیو
1 فایل
💠شعارما:«هرروزیک‌ محتوا»💠 کانالها: آرا دیوان عدالت اداری @divanedalatedari آرا وحدت رویه دیوان عالی کشور @aravahdateraviyeh نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه @nazariatmashverati حقوق دعاوی @hoghooghdaavi 🌐ادمین🌐 @mramiryazdani
مشاهده در ایتا
دانلود
صورت‌جلسه نشست قضائی کد نشست ۱۳۹۹-۷۴۷۴ برگزار شده توسط استان گیلان/ شهر لاهیجان تاریخ برگزاری ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ موضوع تحقق انتقال مال غیر در قرارداد پیش فروش (مشارکت) پرسش سازنده ملک (درقرارداد مشارکت) یکی از واحدهای آپارتمان را به شخصی پیش فروش می کند، بعد از تکمیل و ساخته شدن واحد مزبور، آن را به شخص دیگری می فروشد، آیا بزه انتقال مال غیر تحقق یافته است ؟ نظر هیئت عالی مستفاد از ماده 13 قانون پیش فروش ساختمان، انتقال مال غیر صورت گرفته نتیجتاً به صحت نظر اکثریت اعلام عقیده می شود. نظر اکثریت اگرچه در زمان فروش، هنوز مال وجود نداشته است اما زمانی که واحد مذکور ساخته شد در مالکیت خریدار اول (بلحاظ قرارداد سابق) قرار گرفته است و فروشنده مالکیتی بر آن نداشته تا حق فروش آن را داشته باشد، بنابراین بزه انتقال مال غیر تحقق یافته است. ماده 13 قانون پیش فروش ساختمان نیز موید این نظریه است چراکه پیش خریدار به نسبت مبلغی که پرداخت نموده است مالک ملک گردیده است. نظر اقلیت در زمان قرارداد، مالی وجود نداشته است تا بزه انتقال مال غیر تحقق پیدا کند، چرا که تعهد به ساخت و تحویل یک واحد، کلی فی الذمه بوده و در کلی فی الذمه نیز انتقال مال غیر متصور نیست. (در فرض سوال صرفا امکان مطالبه خسارات ناشی از عدم انجام تعهد وجود دارد)
صورت‌جلسه نشست قضائی کد نشست ۱۴۰۱-۹۵۷۹ برگزار شده توسط استان فارس/ شهر کازرون تاریخ برگزاری ۱۴۰۰/۱۰/۰۲ موضوع توصیف مجرمانه تخریب بسته پستی پرسش یک نفر کاندیدای مجلس یک سری آگهی می‌دهد به کارمند اداره پست و می‌گوید این‌ها را به آدرس‌های مشخص شده (در سطح شهر) ببرد تا پخش کند. برادر کارمند کاندیدای مجلس بوده به خاطر همین همه‌ آن آگهی‌ها را یکجا جمع می‌کند و می‌سوزاند. آیا جرمی اتفاق افتاده است؟ نظر هیئت عالی به نظر می‌رسد موضوع سؤال از مصادیق ماده 676 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 تلقی گردد، زیرا عمل آتش زدن، مصداق تصاحب محسوب نمی‌شود. نظر اکثریت با این فرض که آگهی‌ها به اداره پست برای ارسال سپرده شده باشد، مشمول ماده 17 قانون تشکیل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران می‌تواند باشد. البته اینکه تخریب همان تصاحب محسوب می‌شود یا رفتار مجزا اختلاف‌نظر است. هریک از کارکنان شرکت یا اشخاصی که به هر نحوی به همکاری و خدمت دعوت شده‌اند یا با ادامه فعالیت آن‌ها موافقت شده، تمام یا بعض محموله سپرده شده به وی یا اداره پست را در هریک از مراحل پستی به نفع خود یا دیگری برداشت یا تصاحب کند، این عمل در حکم اختلاس محسوب می‌شود و مرتکب علاوه بر مسؤولیت مدنی در مقابل صاحب محموله، به کیفر اختلاس محکوم خواهد شد. نظر اقلیت هرگاه اموال منقول یا غیرمنقول یا نوشته‌هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی‌اجرت، به کسی داده شده و بنابراین بوده است که اشیاء مذکور، مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آن‌ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن‌ها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید جرم خیانت در امانت تحقق یافته است.
صورت‌جلسه نشست قضائی کد نشست ۱۴۰۱-۹۵۷۶ برگزار شده توسط استان فارس/ شهر شیراز تاریخ برگزاری ۱۴۰۰/۰۲/۰۱ موضوع مدت مرخصی محکومان به تبعید یا اقامت اجباری پرسش مطابق با ماده 547 قانون آیین دادرسی کیفری امکان اعطای مرخصی به محکومان به تبعید و اقامت اجباری با رعایت شرایط مقرر در ماده 520 از قانون مذکور وجود دارد. با توجه به تفاوت در ماهیت حبس و تبعید و اقامت اجباری و آیا مدت تعیین شده برای مرخصی در ماده 520 (حداکثر سه روز در ماه) در خصوص تبعید و اقامت اجباری نیز لازم الرعایه است؟ نظر هیئت عالی اگرچه ماهیت مجازات حبس با تبعید و اقامت اجباری متفاوت است؛ اما قواعد مربوط به مرخصی محکومان نسبت به کسانی که محکوم به تبعید و یا اقامت اجباری می‌باشند نیز لازم‌الرعایه است. نظر اکثریت اگرچه ماهیت مجازات حبس با تبعید و اقامت اجباری متفاوت است؛ لیکن با توجه به اطلاق ماده کلیه شرایط مقرر در ماده 520 قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص اعطای مرخصی به محکومان به تبعید و اقامت اجباری نیز لازم الرعایه است و امکان اعطای مرخصی بیش از مدت مقرر وجود ندارد. نظر اقلیت تعیین مدت مرخصی در ماده 520 قانون آیین دادرسی کیفری مختص مجازات حبس است و ماده 547 بایستی بدون رعایت شرایطی که خاص محکومین به حبس است اجرا شود؛ لذا امکان اعطای مرخصی به نظر قاضی اجرای احکام و صرف‌نظر از مهلت مقرر در ماده 520 از قانون مذکور وجود دارد.
صورت‌جلسه نشست قضائی کد نشست ۱۳۹۷-۴۵۹۷ برگزار شده توسط استان سمنان/ شهر سمنان تاریخ برگزاری ۱۳۹۷/۰۷/۲۴ موضوع امکان مطالعه پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی توسط متهم پرسش آیا متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی (دادسرا) حق مطالعه پرونده را دارد یا خیر؟ نظر هیئت عالی با توجه به منطوق ماده 191 قانون آئین دادرسی کیفری تا زمانی که قرار عدم دسترسی به پرونده صادر نگردیده اصل بر امکان مطالعه و دسترسی است؛ لهذا موضوع سوال که امکان مطالعه می باشد به دلالت ماده 191 قانون اشاره شده بلااشکال اعلام می شود. نظر اکثریت هر چند طبق ماده 351 قانون آئین دادرسی کیفری حق اخذ تصویر صرفاً در مرحله دادگاه پیش بینی شده است لیکن عبارت دسترسی در ماده 191 قانون فوق نیز اعم از مطالعه و کپی است؛ فلذا در مرحله دادسرا نیز منعی جهت مطالعه یا کپی از پرونده وجود ندارد. نظر اقلیت مطالعه پرونده طبق ماده 191 قانون آیین دادرسی کیفری توسط متهم و وکیل نامبرده در صورتی که با کشف حقیقت منافات نداشته باشد و پرونده مربوط به جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی نباشد بلااشکال؛ ولی در خصوص اخذ کپی از آن با توجه به اینکه در ماده 191 فوق به آن اشاره نشده است به نظر می رسد به استناد ماده 351 قانون مرقوم صرفاً در مرحله دادگاه ممکن است.
صورت‌جلسه نشست قضائی کد نشست ۱۳۹۹-۷۴۶۷ برگزار شده توسط استان قم/ شهر قم تاریخ برگزاری ۱۳۹۸/۰۶/۰۷ موضوع جرم انگاری رفتار توهین به روحانی با برداشتن عمامه از سرش پرسش فردی متعرض یک روحانی شده و عمامه وی را از سرش برداشته است (انداخته است). پس از گزارش مأمورین مربوطه و شاهد عینی قضیه، ‌بدون شکایت شاکی، دادگاه بخش به استناد ماده 513 قانون مجازات اسلامی وی را به 5 سال حبس محکوم نموده است. حال بفرمائید رأی صادره منطبق با موازین شرعی و قانونی صادر شده است یا خیر؟ و اصولاً توهین به یک روحانی بصورت برداشتن عمامه وی، توهین به مقدسات تلقی می گردد یا خیر ؟ نظر هیئت عالی هرچند نظریه ابرازی از وجاهت بیشتری برخوردار است ولیکن پرسش مطروحه امری موضوعی است که تشخیص آن و انطباق با قانون در صلاحیت مرجع رسیدگی کننده است و در هر صورت به نظر می رسد موضوع از شمول بزه موضوع ماده 513 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 (تعزیرات) که قائل بر هتک حرمت مقدسات دینی است، خارج می باشد. نظر اکثریت توهین به لباس روحانیت، توهین به شخص روحانی نیست، بلکه توهین به لباس مقدس روحانیت است، همانطوری که دادسرای ویژه روحانیت یک روحانی را به لحاظی خلع لباس می نماید و این نشانگر آن است که لباس روحانیت مقدس است؛ بنابراین رأی صادره منطبق با موازین شرعی و قانونی اصدار یافته است، همانطوری که در ماده 513 قانون مجازات اسلامی برای توهین به مقدسات اسلامی مجازات 1 تا 5 سال حبس پیش بینی شده است. نظر اقلیت ملاک، نیّت شخص است. اگر او قصد مقابله با نظام را داشته باشد می توان گفت عمل وی اهانت به مقدسات اسلام است؛ لکن اگر او چنین قصدی نداشته نمی توان موضوع را با توهین به مقدسات منطبق دانست. نظر ابرازی اصولاً توهین به لباس روحانی توهین به مقدسات اسلام نیست و موضوع منصرف از آن است؛ چراکه در ماده بعد یعنی ماده 514 قانون مجازات اسلامی برای توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی مجازات شش ماه تا دو سال حبس پیش بینی نموده است؛ فلذا نمی توان گفت توهین به لباس یک روحانی شدیدتر از توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی است.
به نظر شما در سال 1402 نحوه فعالیت کانال های حقوقی به چه صورت مطلوب است؟ لطفا از طریق لینک ذیل در نظرسنجی مشارکت کنید 👇👇👇👇 https://EitaaBot.ir/poll/8bu9yg?eitaafly