eitaa logo
الوافي 🇵🇸
493 دنبال‌کننده
734 عکس
71 ویدیو
49 فایل
(33202) 52 - ونقل من كتاب أحمد بن محمد بن أبي نصر، عن الرضا (عليه السلام) قال: علينا إلقاء الأصول وعليكم التفريع. وسائل الشيعة (آل البيت) - الحر العاملي - ج ٢٧ - الصفحة۶۲. ✔️نبذ من الفقه أی أصول الفقه عند الفقهاء. ✔️ التفریع . ادمین @Mohiuddin76
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍نظام سیاسی ولایت فقیه. در نظام سیاسی ولایت مطلقه فقیه، متولی قانون (ولی فقیه، مجلس خبرگان رهبری) بتوسط رای مردم انتخاب می شود . مردم با انتخاب یک فقیه و قانون دان اسلامی سر پرست نظام قانونی خود را انتخاب می کنند . مردم همچنین ریاست جمهوری خود (وکیل عام رعایا) و اعضای مجلس شورای اسلامی را توسط انتخابات بر می گزینند. ناگفته نماند هر دو انتخاب دست بردن در حکم الهی نیست بلکه انتخاب در این دو شعبه از باب موضوع حکم شرعی است . یعنی مردم فقیهی را برای مجلس خبرگان انتخاب می کنند که دانا به موضوع عرف زمان تشریع است تماما و کمالا. و مردم وکیلی را راهی مجلس شورای می کنند که دانا به موضوعات روز جامعه است تا بتواند بهترین مشورت را به مجلس شورای نگهبان بدهد . در حکومت ولایت فقیه قانون است که حکم فرما است و با وجود متولی قانون (ولی فقیه) هیچ آسیبی به حرکت کشور نمی خورد . رهبری نیز اخیری فرمودند دنیا بیاید و نظام حکومت قانون را مشاهده کند . پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به کشور شما آسیبی نرسد. @osol_fegh
بسمه تعالی انا لله و انا الیه راجعون بدین وسیله درگذشت والده مکرمه حجة الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله را خدمت ایشان و بقیه خاندان مجاهد ایشان تسلیت عرض می کنم. محي الدین/ قم المقدسة @osol_fegh .
📍انسداد کبیر در مناط ولو باظن خاص (انسدادصغیر) در مدرک. سید علاءالدین حسین مرعشی در تعلیقه بر معالم الدین می نویسد : ان اراد انه کان التکلیف بالظن من حیث انه ظن فالملازمة المذکورة ممنوعة، اذ انسداد باب العلم لایستلزم اعتبار ظن من حیث انه ظن لجواز اعتبار الشارع اموراً مخصوصة وان کانت مفیدة للظن لا من حیث افادتها للظن ... . سلطان در این حاشیه مقدمه چهارم انسداد خاطر نشان می‌کند که انسداد و یا انفتاح در مدرک موجب انفتاح در مناط نمی شود و انفتاح در مناط ماحصل بحث دیگری است. او می گوید کسی که قائل به انفتاح در مدرک شد و گفت ظنون خاصی هست که شارع حجة کرده همین شخص می تواند قائل به انسداد در مناط و ملاک هم باشد {لجواز اعتبار الشارع اموراً مخصوصة وان کانت مفیدة للظن} و انفتاح او و قائل شدن او به ظن خاص باعث انفتاح باب علم و مناط نمی شود !!!. 🌅تمثال فقیه عالی مقام سید علاءالدین حسین حسیني مرعشي آملي مشهور به سلطان العلماء. 📚 معالم الدین باحاشیه سلطان العلماء (تصحیح استاد محمدی خراسانی)، ص ۲۶۸. @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍انسداد کبیر در مناط ولو باظن خاص (انسدادصغیر) در مدرک. سید علاءالدین حسین مرعشی در تعلیقه بر معالم
📍درعلم اصول فقه از انفتاح و انسداد باب علم/مناط، بحث نمی شود بلکه فقط از انسداد و انفتاح در مدرک بحث می شود. فاضل توني در الوافیة می نویسد: لا یجوز أن یکون الظن من حیث هو ظن مناطا للأحکام الشرعیة، مالم یکن ناشئاً عمَّا ثبت اعتباره شرعاً، اذ کثیراً مایحصل هذا الظن بأسباب اخر، مثل: هویٰ النفس، أو التعصب، أو الحسد، أو نحو ذلك؛ کما هو محسوس مشاهد، وعلی هذا، فیحصل الهرج و المرج في الدین، لاختلاف الناس في هذه الأسباب، فیجب أن یکون الظن الذي یجوز العمل به مضبوطاً، بأن یکون ناشئاً من الکتاب المجید، أو الحدیث الصحیح، أو مطلقه لو ثبت حجیته مطلقاً . بل الحق : أن العمل بهذه الأدلة لیس عملاً بالظن، بل عملٌ بکلام من یجب اتباعه ؛ غایة الأمر الاکتفاء بالظن الخاص في نسبة هذا الکلام إلی من یجب اتباعه . می بینید که بحث در مدرکی است که مناط بوسیله آن حاصل می شود، فاضل می گوید این مدرک لابد باید مضبوط باشد یا به علم که خود او قائل است علمی است یا به ظن خاص. می بینید که کل بحث در مورد مدرک است و در مورد مناط بحث نمی شود. بحث در مناط بحث در مورد تنقیح آن است که مدار بحث در فقه است بحث در علم اصول بحث در مورد مدرک است و بحث در علم فقه بحث در مورد مناط است . منظور از انفتاح و انسداد باب علم یعنی انفتاح و انسداد مناط . به انفتاح و انسداد در مدرک می گوید انسداد مدرکی [علامه بحرالعلوم] یا انفتاح مدرکی [شیخ انصاری]. انفتاح در مناط به دو شیوه قابل طرح است که در آینده بدان خواهیم پرداخت مجملا شیوه ای همانند شیوه شهید اول و فاضل تونی که قائل به علم در انفتاح باب علم اند و این گروه منصوص العله را حجت نمی دانند! گروهی همانند علامه اعرجی و سید بحرالعلوم و میرزای شیرازی بزرگ که قائل به انفتاح باب علم به تجمیع ظنون که منجر به علم می شود، این گروه منصوص العلة را حجة می دانند . همچنین می بینید که انسداد در مدرک یا انفتاح در مدرک موجب انفتاح یا انسداد در مناط نمی شود زیرا علامه بحر العلومی که انسداد کبیر در مدرک است قائل به شیوه تجمیع ظنون در مناط است که منجر به انفتاح باب علم می شود. @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍درعلم اصول فقه از انفتاح و انسداد باب علم/مناط، بحث نمی شود بلکه فقط از انسداد و انفتاح در مدرک بحث
📍انفتاح در مناط یا همان انفتاح باب علم. این انفتاح مختص فقه است به این صورت که بعد از ثبوت علم به مدرک یا ظن به مدرک چه کبیر چه صغیر، فقیه وارد میدان می شود و مناط در مدارک را که همان اسباب شروط موانعِ صحت و فساد موضوع حکم شرعی هست را تنقیح قطعی می کند، آنچه دخیل در حکم هست را جمع و آنچه دخالتی ندارد را طرد می کند، این کار را او در معظم مدارم مربوط به آن موضوع انجام می دهد نه همانند انسدادی و اخباری با دیدن یک مدرک !!! [صاحب معالم نیز مدرک را تکی می بیند و بین قوی و ضعیف مدارک یکی را انتخاب می کند نه اینکه تجمیع ظنون کند همانند سید بحرالعلوم]. حالا این تجمیع مناطات را گاهی شهید اول و فاضل تونی انجام می دهند که قائل به علم در مناط اند [همانند مدرک] آنان در اینجا منصوص العلة را حجت نمی دانند چون ممکن است تمام المناط در آنجا نباشد، اما آنان که منصوص العلة را حجت می دانند علة در مدرک را جزء المناط می گیرند لذا آن را از باب اماره و ظن در مناط حجت می دانند. پس فرق فقیه (انفتاحی) با اخباری در تنقیح مناط است و با انسدادی در تجمیع مناط. اخباری نمی داند مباحث ملازمات عقلیه صغریات تنقیح مناط است و نمی داند احتیاط در فقه با تنقیح جایگاهی ندارد ! انسدادی نمی داند که تمام المناط در یک مدرک نیست بلکه باید جمیع مدارک را ببیند در آن موضوع تا مناط برای او قطعی شود و به این شیوه تجمیع مناطات یا تجمیع ظنون می گویند. @osol_fegh .
📍فرق انفتاحی (فقیه)، انسدادی، اخباری . _اخباری نمی داند تنقیح مناط چیست فضلا از تجمیع مناطات . _انسدادی تنقیح مناط را بلد است ولی تجمیع مناط نمی تواند بکند . _انفتاحی (فقیه) تنقیح مناط می کند و بعد از آن تجمیع مناط [تجمیع ظنون/تجمیع جزء المناط] می کند تا تمام المناط را بدست بیاورد . 📌 بارزه فقهاء آن است که در زمان بسط ید قائل به ولایت مطلقه فقیه اند. 🌅 تمثال فقیه عالی مقام محیی معالم فقهاء آیة الله العظمی سید حسین بروجردي طباطبایي. @osol_fegh .
📍التعزیر. در بحث تعزیر قاعده کلی است تحت عنوان «التعزیر بید الحاکم» . سوال در زمینه این قاعده که به منزله مناط و سبب حکم در مالانص فیه است، دقیقا کدام حاکم است ؟ می دانید که بزرگان طایفه فقهاء (انفتاحیان) قائل اند که ما مالانص فیه نداریم! پس این حاکم کیست ؟! از جانب دیگر ما قائل به این هستیم که فقهاء مناط را از روایات میگیرند و با اکثر المناسبة و بصورت قطعی آن مناط در اصل را در فرع جاری می کنند و چون با قطع حکم می کنند می توانند قسم بخورند این فتوای من که از قطع هست با فرض انفتاح باب علم به احکام و مناطات همان کلام رسول الله است ! در واقع تعزیر هم که بید حاکم است از این مطلب مستثنی نیست، و حاکم انفتاحی مراد است که تشخیص او برخواسته قطعی از کلام معصوم است و او می تواند یقینی بگوید آن تعزیری که گفتم اگر پیغمبر اینجا می بود همان را می گفت !! . حضرت آیت الله صافی گلپایگانی بیشتر در این زمینه در کتاب تعزیرات سخن می گویند. این یعنی فقاهت. @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍آیت الله بروجردی و نظریه ولایت مطلقه فقیه. در خلال تقریرات درس صلاة الجمعة آیت الله بروجردی عدم فه
📍استدلال در مالایعلمون به برائت ذمه. فاضل می گوید در بحث مفهوم شرط و وصف از این باب حجت اند که التعلیق یشعر بالعلیة، او خاطر نشان می کند وصفی یا شرطی که این اشعار را می رساند در مجرای برائت ذمه است زیرا احکام موقت اند . به همین قیاس هست بحث ولایت فقیه در زمان بسط ید که یدل علی الإطلاق، زیرا زمان عدم بسط ید ولایة مضیق است . در واقع دو زمان است و ما نیز گفتیم استصحاب [برائت مستمره] در زمان و زمانیات جاری نمی شود!. از همین قیاس است بحث شهادت زن که اگر بگوییم حکم شهادت زن نصف شهادت مرد کامل است بخاطر این بود که در زمان قبیله ای بوده. پس دو چیز را فقیه باید لحاظ کند: ۱_ زمان یک حکم چگونه است موقت است یا موسع. ۲_ اسباب و مناط آن حکم در آن زمان را بدست بیاورد . البته با دانستن مورد دوم مورد اول حاصل می شود، چون با وجود اسباب حکم برای موضوع هم هست و با رفع یا همان اتمام وقت مناط و سبب، حکم هم نیست . @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍استدلال در مالایعلمون به برائت ذمه. فاضل می گوید در بحث مفهوم شرط و وصف از این باب حجت اند که التع
📍خلاصة الإجتهاد. _مناط در اصل را احراز می کنیم یعنی تنقیح می کنیم . _مناط در اصل را بنسبت به وقت حکم [یا موقت به وقت خاص یا مقید به وقت دوامی] می سنجیم یعنی تحقیق می‌کنیم. _اگر مناط در وقتی از اوقات نبود یا مفقود شد حکم هم نیست یعنی برائت ذمه . _مناط همیشه موقت است یا وقت خاص یا وقت دوامی و موسع. _ عمده اجتهاد پیدا کردن وقت و زمان مناط است که این مناط تا کی هست و کی معدوم می شود ؟! همانند ناقص العقل بودن زنان که منجر به نصف شدن شهادتشان می شود، این مناط علی الدوام است یا مقید به وقت خاص؟ با دیدن روایات متعارض با نقص عقل زنان می توان پی برد که نقص عقل دائمی نیست بلکه منوط به وقت خاصی است و آن زمان قبیلگی است و در زمان ما که آن زمان نیست ما بری هستیم از آن مناط و تبعا از حکم نصف بودن شهادت آنان . @osol_fegh .
13.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انا لله و انا الیه راجعون روح بلند بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی به ملکوت اعلی پیوست.🖤 @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍خلاصة الإجتهاد. _مناط در اصل را احراز می کنیم یعنی تنقیح می کنیم . _مناط در اصل را بنسبت به وقت حک
📍 خلاصة الإجتهاد ۲. وقت و زمان مناط (سبب)یا مذکور است یا ملحوظ . مذکور آنجا که اعرابی می گوید : واقعت امرتي في شهر رمضان. امام در جواب می گوید : اعتق رقبة . می بینیم که از ابتداء زمان حکم مقیدلفظی و موقت به وقت خاص بوده است. گاهی قید ملحوظ است و مذکور نیست، این لحاظ گاهی در روایت دیگری است که به آن خطاب منفصل می گویند . خطاب منفصل گاهی وارد است و گاهی حاکم . @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍 خلاصة الإجتهاد ۲. وقت و زمان مناط (سبب)یا مذکور است یا ملحوظ . مذکور آنجا که اعرابی می گوید : واق
📍خلاصة الإجتهاد ۳. خطاب منفصل گاهی خاص است گاهی عام. اگر عام بود به قدر متیقن دو خطاب تمسک می شود. خطاب منفصل گاهی مطلق است گاهی مقید. خطاب منفصل گاهی حاکم است و گاهی وارد. @osol_fegh .
جواب به تعدادی پرسش👇
📌پرسش : سلام علیکم پیشنهاد :بهتر است بحث را به شکل منظومه ای یا تقسیم ثنایی و.. به شکل منظم مطرح کرد. انسداد و انفتاح را اهل سنت ابداع کردند؟ زمینه ابداع آن الزام تاریخی و کلامی بوده یا صرفا زمینه علمی داشته؟ اگر جواب مثبت است شیعه چه الزام مشابهی به طرح این بحث داشته؟ آیا مشهور یا اتفاق شیعه انفتاح است ؟ دو مکتب چه تبعاتی در علم اصول دارد و راس قائلین چه کسانی هستند؟ کتب اصولی شاخص این دو چیست؟ بحث انسداد- شیعه خصوصا- حل شده یا هنوز مفتوح است و قابل تحقیق؟ اهم ادله دو مکتب چیست؟ آیا هر دو مکتب از شاخه های اصولیون در مقابل اخباریون است یا انسداد نسبتی با اخباریگری دارد؟ @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📌پرسش : سلام علیکم پیشنهاد :بهتر است بحث را به شکل منظومه ای یا تقسیم ثنایی و.. به شکل منظم مطرح کر
📌پاسخ: سلام علیکم ۱_ انسداد و انفتاح گاهی در مورد اجتهاد است گاهی در مورد مناط . در بین اهل سنت وقتی گفته می شود انسداد منظور غالبا انسداد باب اجتهاد است یعنی همان چیزی که باعث شد که مذاهب جامعه سنی از چهار مذهب فعلی فراتر نروند. ۲_ انسداد در مناط که در بین پیروان شیعه بوجود آمد زمینه کلامی داشت . ۳_ می دانید که شرط تحقق اجماع حدسی وجود آن در بین متقدمین تا زمان شیخ طوسی است لذا اجماع حدسی امروزیان حجت نیست. با این بیان متقدمین قائل به انفتاح بودند جمیعا و همچنین محققین فقه و اصول شیعه نیز قائل به انفتاح بودند. نظریه انسداد پرورش یافته مقدس اردبیلی است. ۴_ متأخرین مکتب حله با تدقیقات غیر فنی باعث ایجاد نظریه انسداد شدند. که دیگر مدارس شیعی علیه آنان دست به تألیف زدند . نتیجه مکتب حله فربه شدن علم اصول و جدا شدن آن از علم فقه است بصورتی که دیگر این علم اصول از دل فقه بوجود نمی آمد بلکه از دل علم کلام ودر امروزی ها از دل سیره عقلا ئیه بیرون می آید . در اندیشه انفتاح احکام بصورت جهان شمول از سوی نبی اکرم وضع شده و تماما اکمال دین صورت گرفته است و فقیه انفتاحی قانون را بر مصادیق مورد سوال تطبیق می‌کند . برای این کار او بتعداد کمی از تئوری های عدمی لفظی نیاز مند است همانند : اصالة عدم المجاز (اصالةالحقیقة) اصالة عدم الاشتراک اصالة عدم القرینة اصالة عدم التخصیص اصالة عدم التقیید و از تئوری های عدمی عقلی: اصالة البرائة الاصلیة [عدم الدلیل دلیل العدم] اصالة البرائة المستمرة [عدم البیان] یک انفتاحی برای استفاده از قوانین حضرت رسول به همین تئوری ها نیاز مند است و به فروعات آنان . همانند آنکه در مدلول کلام که مباحثی چون مطلق مقید و عام و خاص بحث می شود از مفهوم موافق که تحت عنوان قیاس اولویت هم شناخته می شود فقیه انفتاحی از آن استفاده می کند . برخی از اصل استصحاب هم نام برده اند در زمینه تئوری های عدمی عقلی که بنظر با وجود برائة مستمره نیازی به ذکر آن نیست . انسدادی بیشتر مباحث اصول عملیه و سیره عقلائیه بکارش می آید . در واقع انسدادی از مناط و اسباب حکم شرعی نمی تواند بحث کند لذا سراغ مناط عقلایی در سیره مردم می رود !!! ۵_ کتب اصول فقه فقهاء شیعه را در پایین می فرستم. ۶_ بحث انسداد از نظر اتباع مرحوم کمپانی که حوزه را قبضه کردند حل شد . چون آنان قائل به انفتاح ادعائی شدند و گفتند باب علم به اسباب احکام از روایات منسد است لکن سیره عقلائیه می تواند سبب و علة احکام را استخراج کند پس از این جهت باب علم باز است! درصورتی که این صحبت از نظر فقهای انفتاحی حقیقی عین انسداد است . البته آنچه در علم اصول بحث می شود انفتاح در مدرک است و این دعوا در مدرک بوده والا پیروان مرحوم کمپانی انسداد کبیر در مناط اند زیرا نمی توانند اسباب و مناطات را از روایات مختلف در یک موضوع را در بیاورند و آزمایش (حدس) کنند . ۶_ انسدادیان موضع بحث را متوجه نشده اند و خیال کردند با قائل شدن به انسداد کبیر در مدرک می توان قائل به انسداد کبیر در مناط شد! حاشا و کلا چون مرحوم علامه بحر العلوم قائل به انسداد کبیر در مدرک است ولی با این حال مناطات این ظنون را جمع می کند و قائل به انفتاح باب علم می شود . منظور انفتاحیان از انفتاح باب علم ، علم به مناط است نه مدرک. ۷_اخباری گری قرائتی است از اصول انسدادیان، ملا امین تک تک مبانی صاحب معالم را پذیرفته فقط آن مبانی را به شیوه ای دیگر تقریر کرده. او شاگرد خوانساری است!!!. 🔴توصیه ای عام : بیشتر باید به فقه جواهری پرداخت و فقه های مضاف همان دنباله سیره عقلائیه و انسداد هست. فقیه در دایره اندیشه انفتاحیان همان محدث است که قانون اسلام را دائما در طول زمان تحدیث به خبر حدسی می کند [محدثین همیشه همین گونه بوده اند حتی راوی مشافهه حضرت رسول خبر را حدسا روایت میکرد نه لفظاً!!!] او مناط و سبب حکم را در فقه جواهری میخواند و در نظام علوم قضایی با موضوعات روز تطبیق می کند . مطالعه موضوعات روز در حیطه علم فقه نیست بلکه در حیطه علوم قضایی است . فقه مضافی ها نمی توانند بین حیطه افتاء و قضاء تفکیک کنند فضلا از اینکه بفهمند حیطه سومی هم هست تحت عنوان سیاسات! @osol_fegh .
قالَ الامام الجواد علیه السلام : لَوْسَكَتَ الْجاهِلُ مَااخْتَلَفَ النّاسُ . 📚كشف الغمّه، ج ۲ ، ص ۳۴۹ . @osol_fegh .
📍دانش غریب الحدیث بمنزله ترمینولوژی حدیث. دانش غریب الحدیث از اخبار غریبی بحث می کند که معنای لفظ خبر بمنزله خطاب قانونی مشخص نیست. این دانش را می توان همانند ترمینولوژی قانون درنظر گرفت که البته به شرح الفاظ متن حدیث بمنزله متن قانونی می پردازد نه پرداخت به اصطلاحات علم فقه و اصول که در آن زمینه نیز کتب مصطلحه نوشته شده است. @osol_fegh .
📍احادیث جعلی. اسلامی که پیامبر آورده بود ، زیر آوار احادیث جعلی و دروغین دفن شده است ، و ما برای شناخت اسلام نیز یک نوع باستان شناسی لازم داریم. ✍علامه عسگری . 📚کتاب نقش ائمه در احیای دین، ج ۲،ص۱۲۶ . @osol_fegh .
📍اعتراض به شیوه کانال. از گوشه کنار خبر می آورند که اساتید عظام در دروس خارج می فرمایند طلبه باید فقط درس بخواند یعنی اگر می خواهد هشتاد سال عمر کند شصت سالش را درس بخواند. أقول : از شصت تا هشتاد هم که باید برود دنبال دوا و دکتر . از قدیم اینگونه بوده و اصل علمی آن بنابر امور اعتباری و هوش هیجانی این هست که این علوم قانونی را و علوم عملی را جز با همنشینی با عرف و در بستر کار اجرایی اجتماعی نمی توان فهمید و فهماند و اجرا کرد. اگر طلبه مشغول به تبین فقه و قانون در جامعه نباشد بهیچ عنوان توان درک مقولات اجتماعی را ندارد فضلا از اینکه با هیجانات زبانی و اجتماعی زمان صدور قانون از زبان قانونگذار صلی الله علیه وآله وسلم ، آشنا شود . @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍 خلاصة الإجتهاد ۲. وقت و زمان مناط (سبب)یا مذکور است یا ملحوظ . مذکور آنجا که اعرابی می گوید : واق
📍تحقیق المناط . مجلس شورای اسلامی عمد محل در حیطه علوم قضایی [شاخه وکالت] است که به تحقیق حول مناطات و اسباب موضوعات روز می پردازد. وکلای ملت در این مجلس مناطات موضوعات روز و وقت اسباب روز را تحقیق می کنند . مجلس عام وکلای شرعی [شورای نگهبان] موظف است محدوده زمان مناطات احکام را بنسبت تغییر شرایط موضوعات روز تطبیق کند . همانند رأی زنان یا شهادت آنان که بنسبت مناط موجود در زمان حضرت رسول بعنوان شارع منوط به زمان قبیلگی بوده و ما طایفه روایات دیگری داریم که به خرد زنان نیز اشاره کردند و در زمان ما نیز زنان عمدتا درگیر مفاهیم اجتماعی هستند و از خرد اجتماع بهره می برند، پس وقت مناط نقص عقل زنان با تحقیقی که مجلس از روزگار ما ارائه کرده گذشته و وقت مناط برابری خرد آنان با مردان روی کار آمده که این وقت ثانی را باید شورای نگهبان احراز کند که عمد دلیل احراز شورا شهادت وکلای ملت است . @osol_fegh .
📍 أمیر الحاج . از دیگر شئون وکالت از ناحیه ولی فقیه، وکالت در امور حج است که در فقه شیعه تحت عنوان أمیر الحاج بحث می شود. أمیر الحاج عنوانی است در بحث حج که پیرامون وکالت از طرف امام معصوم، شخصی در امور حاجیان منصوب می شود، این عنوان وکالتی در زمان نبود امام معصوم توسط وکالت از سرپرست قانون تا ظهور امام معصوم یعنی ولی فقیه به کار خود می پردازد. 🌅 تصویر حجة الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب، أمیر الحاج جمهوری اسلامی. @osol_fegh .
هدایت شده از اجتهاد
کانال#مسیر_فقاهت.pdf
49.01M
🏷دریافت تقریرات درس خارج فقه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای 📗بحوث فقهی فی صلاة الجماعة 🔺این تقریرات می‌تواند منبع قابل ملاحظه‌ای برای محققین جهت استخراج مبانی فقهی_اصولی و همچنین مبانی رجالی و فقه الحدیثی معظم‌له و شناخت منهج استنباطی ایشان باشد. 🔺این فایل ۸۹۶ صفحه‌ای حاوی ۶۱ تقریر از تاریخ ۱۳۹۷/۵/۱۲ لغایت تاریخ ۱۳۹۸/۱۳/۴ می‌باشد که در یک فایل مستقل تجمیع شده است. منبع: مسیر فقاهت 🆔 https://eitaa.com/ijtihad
الوافي 🇵🇸
📌پاسخ: سلام علیکم ۱_ انسداد و انفتاح گاهی در مورد اجتهاد است گاهی در مورد مناط . در بین اهل سنت
📍حیطهٔ قضاوت. چنانچه بیان شد تطبیق ماده افتائی با موضوعات روز را قضا گویند . [المحصول أعرجي باب الافتاء] . یعنی مطالعه موضوعات روز در حیطه علوم قضایی است ؛ اعم از جرم شناسی، نظارت و بازرسی، صنعت، رسانه، هسته ای، دریایی، تجارت، حق و ملک بشر و آزاده‌ای آن را می توان نام برد. @osol_fegh .
📍اجلاس مذاهب فقهي فقهاء/مذاهب اربعه فقهاء . از جمله بهترین گام هایی که می توانند فقهاء عظام [انفتاحیان] برای حفظ قانون اسلام بردارند، ایجاد مجلس مذاهب فقهي فقهاء است. می دانیم که قبل از روی کار آمدن دولت صفویه در ایران در اصفهان نیشابور و تون مذاهب فقهی فقهاء کنار هم در حال تبادل اطلاعات در زمینه قانون اسلام بودند، تا اینکه مذاهب متکلمین چون نانشان از اختلافات چرب می شد بر اختلافات کلامی و تفرقه تاکید کردند. این اجلاس می تواند از سه مذهب فقهي فقهاء که امروز نیز در جهان اسلام زنده اند تشکیل شود؛ مذهب فقهي جعفري [انفتاحیان از شیعیان اثنی عشري]، مذهب فقهي حنفي، مذهب فقهي زیدي [که متشکل است از فقه منذري، فقه جعفري، و مقداری از فقه حنفي] . در این مجلس می توانند علمای آن بحث کنند که أباضیهٔ را به این مجلس دعوت کنند یا نه و آنان را جزو خوارج بدانند، که با قبول أباضیة می شوند چهار مذهب. که می توان آنان را مذاهب اربعه فقهاء نامید. @osol_fegh .
📍طواف نساء یا طواف وداع. روایتی از امام باقر علیه السلام آمده که ایشان از جابر حدیث کردند که پیامبر طواف وداع انجام دادند. این حدیث را حضرت آیت الله العظمی بروجردی به ملک سعود تقدیم کردند . ملک سعود آن را به عالمان سلفی مکه تحویل داد و آنان قبول کردند. لذا هیچ یک از احناف و کسانی که به این حدیث عمل می کنند مشکلات عدم عمل طواف نساء را من جمله حرمت زنانشان و زنازادگی فرزندانشان را ندارند . @osol_fegh .
43.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍نامزد اصلح. حضرت آیت الله خامنه ای در این کلیپ به تبین ملاک های یک سیاست مدار تراز نظام سیاسی ولایت مطلقه فقیه می پردازند . معظم له نسبت به انتخاب ریاست جمهوری چند وظیفه دارند: ۱- تنفیذ حکم ریاست جمهوری. ۲- نظارت شورای نگهبان از جانب ایشان بر نامزدها و منتخب ملت تا تنفیذ. ۳- تبین ملاک های اصلح. ۴- تبین سیاست مشارکت حداکثری. سرپرست قانون حضرت آیت الله خامنه ای چهار مورد را در این کلیپ برای سیاست مدار تراز بر می‌شمارند. @osol_fegh .
📍نظر مشورتي نهايي درباره سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي۱۳۷۹/۱۲/۱۵     شماره: ۱۱۰۸/م تاريخ: ۱۳۷۹/۱۲/۱۵  مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه‎اي دامت بركات وجوده الشريف با سلام و تحيات؛ بر اساس بند «۱» اصل ۱۱۰ قانون اساسي و در اجراي اوامر مورخ ۱۵/۱/۱۳۷۷ حضرتعالي، سياست‎ هاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي، به تصويب مجمع تشخيص مصلحت نظام رسيده است كه مطابق بند«۳» ماده ۳۰ آيين نامه داخلي، نظر مشورتي نهايي مجمع براي استحضار و تصميم جنابعالي تقديم مي گردد.     اکبر هاشمی رفسنجانی رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام . «مصوبات مجمع تشخيص مصلحت نظام» نظر مشورتي نهايي درباره سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي    ۱- مشاركت اجتماعي در نظام جمهوري اسلامي ايران ركني اساسي است براي اداره امور كشور و مبتني است بر بينش اسلامي و ويژگيهاي خاص جامعه ايراني با هدف تداوم انقلاب اسلامي و توسعه همه جانبه، تعالي و شكوفايي استعدادهاي انساني و تقويت پويايي و نشاط اجتماعي، ارتقاء اعتماد عمومي و مقبوليت نظام سياسي و استقرار نظم و آرامش، امنيت و انسجام اجتماعي.   ۲- توسعه الگوهاي عملي مشاركت اجتماعي و نهادينه كردن آن در همه عرصه ها و تقويت حوزه عمومي و آزاديهاي سياسي و اجتماعي از طريق گسترش احزاب، شوراها، نهادها و تشكلهاي سياسي و اجتماعي و استفاده از مؤسسات و روشهاي مردمي در ساماندهي امور اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي بر مبناي موازين اسلامي و قانون اساسي.   ۳- كاهش تصدي اجرائي دولت همراه با تقويت حاكميت به منظور توسعه مشاركت مردم در چارچوب قانون اساسي.   ۴- توسعه نظارت اجتماعي از طريق احياء، تقويت و تعميم اصل اسلامي امر به معروف و نهي ازمنكر و ايجاد و تقويت نهادهاي نظارتي حكومتي و مردمي با تضمين قانوني و قضايي لازم و بهره گيري از رسانه ها.   ۵- تبيين و اشاعه فرهنگ مشاركت و افزايش آگاهي هاي لازم با بهره گيري از رسانه هاي جمعي و مراكز ديني، آموزشي، فرهنگي و هنري.   ۶- تقويت ساز و كارهاي مشاركت همگاني بخصوص شيوه هاي سنتي و ديني از قبيل فعاليتهاي مساجد، اماكن ديني، هيئات مذهبي، نماز جمعه، تظاهرات و راهپيمايي هاي عمومي مردمي، وقف، انفاق، مؤسسات عام المنفعه و خيريه و بسيج مردمي در پيشبرد برنامه ها و حل مشكلات اجتماعي و معضلات ملي.   ۷- تضمين مشاركت اجتماعي زنان با صيانت از استحكام نهاد خانواده با رعايت موازين اسلامي.   ۸- اهتمام مشاركت اجتماعي جوانان و آموزش و ترويج فرهنگ و روحيه مسؤوليت پذيري در آنها.   ۹- تحكيم همبستگي ملي در فرآيند مشاركت اجتماعي با هدايت افكار عمومي و تقويت روحيه ملي بر محور عناصر مقاوم وجدت ملي بويژه اسلام و مذهب رسمي، ميهن دوستي و زبان فارسي، استقلال و تماميت ارضي، نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي، ولايت فقيه، سلطه ناپذيري و دشمن ستيزي.   ۱۰- حمايت از مشاركت ملي در امور فراملي و هدايت آن درجهت تقويت امت اسلامي و نقش آفريني آن در نظام بين المللي.   📌در اجراي اوامر مورخ ۱۳۷۷/۰۱/۱۵  مقام معظم رهبري و براساس بند يك اصل ۱۱۰ قانون اساسي، سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي مشتمل بر ده بند به شرح فوق در جلسات (۲۳۱-۲۲۷) مجمع تشخيص مصلحت نظام به تصويب رسيد. @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍نظر مشورتي نهايي درباره سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي۱۳۷۹/۱۲/۱۵    
📍مجلس تقنین شورای مذاهب فقهی فقهاء. باسمه تعالی خدمت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم و سرپرست فقه محمدي. بعد از مشاهده تخلف دول اسلامی از انظار فقها و قانون دانان اسلام بویژه در قضیه فلسطین، ضرورت هرچه بیشتر تشکیل مجلس تقنین مذاهب فقهي رخ می نماید. از معظم له مطابق با بند ۱۰ سیاست های کلی مشارکت اجتماعی درخواست تشکیل مجلس قانون گذاری بین المذاهب را متشکل از مذهب حنفي جعفري اباضي و زیدي را دارم . سرباز کوچک شما محي الدین قم المقدسة. @osol_fegh .