🎖آشنایی با انواع خطاهای استنادی در آثار علمی (3)
🎖در دو پست قبل *انواع استناد دهی(استناد فرعی و اصلی)* و *انواع خطاهای صوری و محتوایی* در آثار علمی رو بررسی کردیم و اکنون می خواهیم "از خطاهای رایج استناددهی که هنگام نوشتن یک اثر علمی باید از آنها اجتناب کرد" صحبت کنیم!
🎗توجه نکردن به دستورالعمل نویسندگان: یکی از مهمترین خطاهای ارجاع به منابع، آن است که نویسندگان یک اثر به دستورالعمل نشریه یا موسسه آموزشی مورد نظر در حیطه نحوه ارجاعات به منابع، توجه نمی نمایند.
🎗استفاده بیشتر یا کمتر از حد معمول از منابع: گاهی نویسندگان به هنگام نوشتن اثر خود از تعداد کافی منابع استفاده نمیکنند یا بیش از حد معمول و یا کمتر از آن، به منابع در ارتباط با موضوع تحقیق خود استناد می کنند.
🎗استفاده از منابع قدیمی: اشکال دیگری که نویسندگان آثار علمی ممکن است دچار آن شوند، استفاده از منابع قدیمی است. هر چند به هنگام پرداختن به سابقه موضوع و پیشینهی مورد تحقیق، میتوان به منابع قدیمی تر استناد کرد، اما در سایر قسمتهای اثر، استفاده از منابع معتبر و روزآمد توصیه شده است.
🎗استفاده بیش از اندازه از منابع خاکستری: یکی دیگر از اشتباهات به هنگام استناد به منبعی، استفاده بیش از اندازه منابعی میباشد که اصطلاحاً به منابع خاکستری (Gray references) معروف هستند. این منابع منابعی هستند که پروسه و فرآیند دیگر منابع معتبر را طی نکرده اند! بعنوان مثال میتوان اشاره ای داشت به صفحات اینترنتی، پایاننامهها، چکیدهی مقالههای ارائه شده در همایشهای علمی و یا مقالاتی که در روزنامهها یا نشریات با اعتبار کم به چاپ رسیدهاند.🙄
🎗 نقل قول ناقص یا اشتباه از منبع مورد نظر: اشکال دیگری که هنگام استناد به منابع رخ میدهد و تشخیص آن از سایر مشکلات نامبرده سخت تر میباشد، آن است که گاهی، نویسنده موضوعی را به طور ناقص یا حتی اشتباه از منبعی نقل مینماید. علت این امر آن است که معمولاً نویسنده، منبع مورد نظر را به دقت مطالعه نکرده و از همین رو برداشت ناقص و یا اشتباهی را از منبع مورد نظر گزارش مینماید.
🎗یکی دیگر از خطاهای شایع به هنگام استناد به منابع، عدم همخوانی بین مشخصات منبع در متن و مشخصات منبع در فهرست منابع میباشد.
🎗خطای شایع دیگر نیز استناد به منبعی در متن است که این منبع در فهرست منابع ذکر نشده است. اینگونه اشتباهات به این علت است که به هنگام تهیه یک اثر علمی، معمولاً متن اثر چندین بار دستخوش تغییر و بازنویسی میگردد که در این تغییرات ممکن است مشخصات منابع در متن تغییر کرده و یا به طور اتفاقی مشخصات کامل منبعی از فهرست منابع حذف گردد.
منبع:
حری، عباس؛ و شاهبداغی، اعظم. (1385). شیوههای استناد در نگارشهای علمی: رهنمودهای بینالمللی. تهران: موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران.
#پژوهش
#سرقت_علمی
#اخلاق_پژوهش
#آسیب_شناسی_پژوهش
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
╭••*── ❦★🎗❦★──*••
╰┈➤ @pajohesh_esfahan
✦
⚛️ فعل ها را کنار هم نیاوریم.
🔺تا جایی که ممکن است، باید کوشید دو یا چند فعل اصلی کنار یکدیگر قرار نگیرند. اگر چنین شود، هم نوشته زشت جلوه می کند و هم از ارزش بلاغی آن کاسته می شود.
▫️به این مثال و شکل های صحیح آنها بنگرید :
❌پی ریزی شخصیت کودک از هنگامی که متولّد می شود، آغاز می گردد.
✅ پی ریزی شخصیت کودک از هنگام تولّد او آغاز می شود.
✅ پی ریزی شخصیت کودک از هنگامی آغاز می شود که تولّد می یابد.
🔻برای پرهیز از کنار هم آوردن افعال، معمولاً می توان:
◀️ یکی از فعل ها را به شکل غیر فعلی درآورد👆 این راه مناسب تر است.
◀️ یا جای یکی از افعال را عوض کرد.
✍️ حسینی (ژرفا)، ابوالقاسم، بر بال قلم: چهل درس در قلمرو ادب پارسی و آیین نگارش، قم، انتشارات ظفر، ۱۳۸۰، ص ۹۵ و ۹۶.
#درست_نویسی
#درست_بنویسیم
#قواعد_درست_نویسی
╭┅───🦋────┅╮
@pajohesh_esfahan
╰┅─────🦋──┅╯
🎲
معرفی سایت های مهم علمی پژوهشی (۳)
🎗 پرتال جامع علوم انسانی
🎗استخراج کلیدواژه از متن نگاشته شده نور
🎗پایگاه جامع الاحادیث نور
🎗تبدیل تصویر به متن گوگل درایو
🎗سایت واژه یاب
🎗پایگاه تفسیری روایی
#پژوهش
#منبع_یابی
#سایت_پژوهشی
@pajohesh_esfahan
✾࿐ᭂ༅•❥ 🎲 ❥•༅ᭂ࿐✾
؛༻
سلام و احترام
خوب... بعد از اینکه تقریبا تمام مطالب راجع به فیش برداری رو گفتیم، امروز انواع چیدمان فیش رو آموزش میدم.
البته اول این نکته رو شفاف کنم که...
ما قبلا در رابطه با موضوع مون، مطالب مفید مدنظر رو یا در کاغذ یا در ورد فیش برداری کرده ایم... حال تصمیم داریم این فیش ها که انواع مختلفی دارند رو در کنار هم قرار بدیم تا با ایجاد پاراگراف هایی به متن مون انسجام ببخشیم و به عبارتی ساختارمون رو چیدمان کنیم...
🔹برای این چیدمانِ فیش هامون چند حالت وجود داره:
۱- چیدمان تأییدی:
🔺️این نوع چیدمان با استفاده از کلمات عبور تأییدی ایجاد می شود یعنی، مابین دو مؤيد (فیش) ی که مؤید دوم، مؤید اول را تأیید می کند. واژه هایی مانند همچنین، نیز، به علاوه، به عبارت دیگر و ... می آید.
۲- چیدمان ردی:
🔺️این نوع چیدمان با استفاده از کلمات عبور ردی یا مخالف ایجاد می شود یعنی، مابین دو مؤيد (فیش) ی که مؤيد دوم، مؤید اول را رد می کند؛ واژه هایی مانند: "اما با وجود این، بر خلاف، بر عکس..." می آید.
🔻یک نوع علامت عبور دیگر تحت عنوان "از سوی دیگر" نیز وجود دارد 👈 این علامت گاه به صورت اشتباه در مقام تایید به کار می رود، در حالی که این گزاره از علائم عبور ردی محسوب می شود.
🔺️دلیل استفاده از مؤيد مخالف:
لازم است تا در نگارش تحقیق، برای جلوگیری از نقدهای بعدی، ابتدا مؤید اصلی و پس از آن مؤيد ردی ذکر شود. سپس مهم است که دلایل پذیرش مؤيد تأییدی و عدم پذیرش مؤيد ردی، به طور کامل تبیین گردد.
#فیش_نویسی (۹)
🪄 ★᭄ꦿ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
🌻چند نکته برای بهبود مهارتهای پژوهشی
🔶 آشنایی با چگونگی ارزیابی یک مقاله ISI
(۲)
🔹بدیهی است که وقتی مقاله های یک مجله ارزش خود را برای ارجاعات، زود از دست بدهند (مقاله ها سطحی باشند و خیلی زود بی ارزش شوند)، تنها به مقاله های جدید مجله ارجاع داده می شود. این موضوع باعث می شود که نیمه عمر ارجاعات به مجله کاهش یابد.
👈 بنابراین هر چه نیمه عمر ارجاعات به مجله بیشتر باشد، نشان می دهد که ارزش مقاله های مجله در طول زمان بیشتر حفظ شده است و هنوز مورد ارجاع قرار می گیرند.
👈در مجموع هرچه نیمه عمرارجاعات به یک مجله بیشتر باشد، ارزش مجله بالاتر می رود.
👈در پایان هر سال، مجله های تحت پوشش فهرست نویسی ISI که در فهرست وبگاه علم (Web of Science=WOB) قرار گرفته اند، ارزیابی می شوند.
👈 معیارهای ارزیابی و سنجش، همان شاخص های ارزیابی ISI (سه شاخص اشاره شده در پست قبل) می باشند. نتایج این ارزیابی نیز درگزارش های ارجاع مجله JCR هر سال جهت اطلاع عموم اعلام می شود.
👈در بین فاکتورهای بالا، فاکتور تأثیر، کاربردی ترین شاخص می باشد و امروزه به طور گسترده ای در درجه بندی و ارزیابی مجله ها مورد استفاده قرار می گیرد. این فاکتور در حقیقت توانایی مجله و هیأت تحریریه ی آن را در جذب بهترین مقاله ها نشان می دهد. 👌
#پژوهش
#اطلاعات_پژوهش
#بهبود_مهارتهای_پژوهشی
@pajohesh_esfahan
┅┅❀🍃🌱🌻🌱🍃❀┅┅
7.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎗
؛𒆜 محمدباقر مجلسی که بود و چگونه علامهای بزرگ و نامدار شد؟!
؛𒆜 میرمحمدحسین خاتون آبادی در رساله ای که در بیان عدد تألیفات علامه مجلسی نگاشته است، تألیفهای عربی او را ده کتاب و نگاشتههای فارسی او را ۴۹ کتاب دانسته است. او پس از جمع کردن کل سطرهای آثار مکتوب مجلسی و تقسیم آن بر دوران عمر او نتیجه گرفته است که او در هر روز تقریبا ۳۳ صفحه سیصد کلمهای نوشته است.🙄
🔖 فرزندان ایران را بشناسیم.
#فرزند_ایران
#علامه_مجلسی
#شخصیت_شناسی
@pajohesh_esfahan
•┈••✾•❥༺🎗༻❥•✾••┈•