🔵 تجربیات نویسندگی
لازم می دانم برای نسل جوان تجربیات خود را در زمینه نویسندگی ضمن چند نکته یادآور شوم:
❶) نظم در همه امور
▫️من معتقدم که نه تنها کارهای درسی و بحث و تحقیق بلکه حتّی خوردن و خوابیدن و بیدار شدن و همه این ها باید مطابق نظم باشد.
▫️این نظم سبب می شود که ما از اوقات مان بهترین بهره را ببریم. اگر نظم نباشد ما نمی توانیم کارهای مهمّی را انجام بدهیم. انجام دادن نویسندگی و تألیف نیز بدون برنامه ریزی منظّم، غیرممکن است.
#تجربیات_نویسندگی
#اهمیت_پژوهش
#رسالت_قلم
#پژوهش
@pajohesh_esfahan
╰━━⊰ˏˋ°•*⁀➷⊱━━╯
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
⛔️ از چه ترفندهایی برای یافتن موضوع مقاله یا پایان نامه یا رساله علمی استفاده کنیم؟!!؟🤔
🔻ترفندهای مختلفی را میتوان برای یافتن موضوع مقاله یا هر پژوهش علمی به کار گرفت. شاید سادهترین آنها جستجو در اینترنت، مشورت با اساتید و سایر پژوهشگران، مرور مطالب کلاسی، مطالعه پیشنهادهای پژوهشی ارائه شده در انتهای پایاننامهها یا بررسی نکات و موضوعاتی باشد که در گروههای مختلف مجازی مورد بحث قرار میگیرد؛ 👈 اما برای یافتن موضوع مقاله و پژوهش های تحصیلی مناسب، پیشنهاد میکنیم راهکارهای مطرح شده در پست های مربوطه در کانال مهارت پژوهشگری را نیز مدنظر قرار دهید.
🔺 دقت کنید: پیدا کردن موضوع استاندارد و علمی، مستلزم اختصاص زمان کافی و صبر و حوصله فراوان است. این زمان به معنی یک هفته و دو هفته نیست!! گاهی لازم است برای یافتن یک موضوع خوب و کاربردی و نو ماه ها تلاش کنید!👌
🔻و... همانطور که می دانید، هر پژوهش علمی که دارای موضوع مناسب باشد امتیازات زیادی را برای نویسنده آن به همراه خواهد داشت. 👌 لذا ارزش این را دارد که زمان کافی را به یافتن موضوع خود اختصاص دهیم. این ترفندها و راهکارها را در پست های قبلی کانال مرور بفرمایید. 👇
⚠️ بررسی عناوین مقالات پر استناد در یک مقطع زمانی
⚠️ بررسی عناوین محورهای همایشهای علمی و تخصصی ملی و بینالمللی
⚠️ بررسی رویدادها و اخبار علمی جاری
⚠️ مرور مقالات جدید مجلات معتبر برای پیدا کردن موضوعات جدید پژوهشی
⚠️ بهرهگیری از قدرت شبکههای اجتماعی تخصصی در یافتن موضوع مقاله یا پایان نامه
⚠️ بهرهگیری از فراخوانهای مجلات برای یافتن موضوع مقاله و پایاننامه
#پژوهش
#موضوع_یابی
#اطلاعات_پژوهش
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
#آشنایی_با_ترفندهای_پژوهشی
╭••─── ⚠️🔻⚠️───••
╰─┈➤ @pajohesh_esfahan
🥏 کد اُرکید (ORCID) چی هست؟
🔸 ای دی ارکید (ORCID)، یک کد بی همتای قابل شناسایی، برای محققان و نویسندگان و پژوهشگران هست.
🔹 این کد، مخفف Open Researcher and Contributor ID، شامل 16 کاراکتر حروف و اعداد هست که به صورت انحصاری به یک دانشمند یا محقق و پژوهشگر داده می شه تا بصورت بی همتا قابل شناسایی باشه.
🔹 کد ارکید تونسته از 16 اکتبر سال 2012 تاکنون، نام بیش از 5.3 میلیون محقق رو در خودش ثبت کنه.
🔸دسترسی به این کد رایگان بوده و هدف از ارائهی این سرویس، فراهم آوردن یک شاخص مشخص برای هر نویسنده هست.
🔹نویسندگان می تونند رزومه و کارکرد خودشون رو در این سرویس به ثبت برسونند و به جای ارسال رزومه به بخش ها و مجلات مختلف، کد ORCID شون رو در اختیار اونها قرار بدهند. 👌
🔸 هر کسی که این کد رو در اختیار داشته باشه، میتونه وارد صفحه شخصی نویسنده شده و به صورت طبقه بندی و دقیق، با توانمندی های شخص مورد نظر، آشنا بشه.
⛔️ پ.ن: برای ثبت مقالاتتون در مجلات معتبر پژوهشی، داشتن کد ارکید الزامی هست.
🥏 در پست دیگری چگونگی ثبت نام در سایت ارکید رو آموزش خواهم داد.
#اطلاعات_پژوهش
#سایت_پژوهشی
#کد_ارکید
@pajohesh_esfahan
┄┅┅═❅❅🥏❅❅═┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫 کتابی که نخست وزیر رژیم تروریست صهیونیستی در سخنرانی خود در سازمان ملل نشان داد. 🧐
➰ کتاب: فلسطین از منظر حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدّظلّهالعالی)
➰بر هیچکس پوشیده نیست که انقلاب اسلامی ایران بر پایهی مبانی دین مبین اسلام به وجود آمده است. بر همین اساس حمایت از منافع جهان اسلام و بالخصوص ملتهای مظلوم مسلمان از اولین شعارهایی بود که توسط بنیانگذار مقدس جمهوری اسلامی قدّسسره مطرح گردید.
➰ این در حالی بود که رژیم منحوس پهلوی جزو اولین دولتهای اسلامی بود که اسرائیل این دولت جعلی را به رسمیت شناخته بود.
➰ آرمان امام خمینی قدّسسره جان تازهای به پیکر انتفاضه دمید و ابتکار تعیین جمعهی آخر ماه مبارک رمضان به عنوان «روز جهانی قدس» عامل ماندگاری مسألهی فلسطین گردید.
➰ پس از ارتحال آن حکیم الهی، عَلَم این آرمانخواهی بر دوش خلف صالح او یعنی حضرت آیتالله خامنهای دامظلّهالعالی قرار گرفت.
➰ گسترهی اطلاعات معظّمٌله و اشراف ایشان بر مبانی فقهی، تاریخی و سیاسی مسألهی فلسطین، هر محقق و شیفتهی علم را به پای سخن ایشان میکشاند.
💫 اثر حاضر تلاشی ناچیز به منظور تسهیل استفادهی علاقهمندانِ بهرهمندی از محضر ایشان است.
🌍 ثبت سفارش کتاب:
🌍 https://shop.khameneibook.ir/product/فلسطین
#معرفی_کتاب
#منبع_شناسی
#پیشنهاد_مطالعه
@pajohesh_esfahan
┗━━༄᭄✿༄᭄✿━━┛
14.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❀در تاریخ 19 مهر 1318، محمدرضا شفیعی کدکنی با تخلص "م. سرشک" در شهر کدکن، روستایی بین نیشابور و تربت حیدریه، در استان خراسان به دنیا آمد.
❀خانوادهی او خانوادهای سرشناس و اهل علم و دانش بودند. محمدرضا شفیعی کدکنی آموزش خود را زیر نظر پدرش میرزا محمد و محمدتقی ادیب نیشابوری (ادیب نیشابوری دوم) که از نزدیکان پدرش بود پی گرفت.
❀محمدرضا شفیعی کدکنی نویسنده، ادیب، پژوهشگر، شاعر و استاد دانشگاه اهل ایران است.
❀عمدهی شهرت او به خاطر پژوهشهای بیبدیلش دربارهی نظریههای ادبی نو است. از جمله مهمترین کتابهای او میتوان به دفتر شعر «در کوچهباغهای نیشابور» اشاره کرد.
❀کتاب های "موسیقی شعر"، "صور خیال در شعر فارسی"، "با چراغ و آینه" و "شاعر آینهها" ، از برجسته ترین کتاب های او هستند.
🔖 فرزندان ایران را بشناسیم.
#فرزند_ایران
#شفیعی_کدکنی
#شخصیت_شناسی
@pajohesh_esfahan
•┈••✾•❥༺༻❥•✾••┈•
.
🔴 ویژگیهای یک نوشته (۸)
همراهــان گرامـღـی
خاطر شریف تون باشه در پست های قبلی، با هشتگ #ویژگیهای_نوشته، ۷ مورد از صفات و ویژگی های یک نوشته ی خوب و قوی رو کار کردیم که به خاطر راحتی یادآوری، اون ها رو در زیر هایپرلینک کردم تا سریع تر به مطالب پست ها دسترسی داشته باشید. البته اگر هشتگ خاص #ویژگیهای_نوشته رو هم لمس کنید هفت پست قبل براتون نمایش داده میشه:
➊ دقت در نظم مطالب
➋ سادگی، روشنی و انسجام
➌ قدرت استدلال
➍ تنوّع و گیرایی
➎ تازگی و ابتکار
➏ مساوات (برابری لفظ و معنی)
➐ گرمی و شورانگیزی
و حال هشمین ویژگی 👇
🔻وحدتِ فکر و موضوع
💢از صفات دیگری که باید در یک نوشته ی فصیح باشد تا خواننده به سهولت مقصود نویسنده را بفهمد و به خواندن راغب گردد، اتّحاد و پیوستگی میان محتوا و موضوع نوشته است.
💢مطالب یک نوشته کلّاً باید پیرامون موضوع اصلی دور زند و جریانِ بحث باید روی خط پیوسته و مرتبی از مقدمه تا ذی المقدمه و بخش پایانی ادامه یابد.
💢به طور کلی، صفت وحدت فکر و موضوع، هنگامی در یک نوشته فراهم میگردد که از شاخ و برگ های زائد بی مورد خالی باشد و مطالب فرعی، اصل مقصود نویسنده را تحت الشعاع قرار ندهد.
✍️ برگرفته از کتاب «روش نویسندگان بزرگِ معاصر (مباحثی در مبانی هنر نویسندگی)»، تألیف حسین رزمجو، ص ۱۷۱ و ۱۷۲.
#ویژگیهای_نوشته
#پژوهش
╭⬙⬘• 🌼 •─────╮
@pajohesh_esfahan
╰─────• •⬘⬙╯
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
◇••
📝انواع روش تحقیق
💎بر اساس هدف
🔺پژوهشهای بنیادی
🔻پژوهشهای کاربردی
🔳تحقیق بنیادی(Pure Basic Research)
🔴 تحقیق بنیادی پژوهشی است که به کشف ماهیت اشیاء پدیدهها و روابط بین متغیرها، اصول، قوانین و ساخت یا آزمایش تئوریها و نظریهها میپردازد و به توسعه مرزهای دانشِ رشته علمی کمک مینماید.
☑️ هدف اساسی این نوع پژوهش تبیین روابط بین پدیده ها، آزمون نظریهها و افزودن به دانش موجود در یک زمینه خاص است.
➕برای مثال “بررسی رابطه اعتماد و تعهد در روابط صنعتی” یک نمونه تحقیق بنیادی است. سطح گفتمان در اینجا کلی و انتزاعی در حوزه یک علم است.
◻️تحقیق بنیادی میتواند نظری یا تجربی باشد.
▪️تحقیق بنیادی نظری از روشهای استدلال عقلانی و قیاسی استفاده میکند و بر پایه مطالعات کتابخانهای انجام میشود.
▪️تحقیق بنیادی تجربی از روشهای استدلال استقرائی استفاده میکند و بر پایه روشهای میدانی انجام میشود.
🔳تحقیق کاربردی (Applied Research)
🔴 پژوهشی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی به منظور بهبود و به کمال رساندن رفتارها، روشها، ابزارها، وسایل، تولیدات، ساختارها و الگوهای مورد استفاده جوامع انسانی انجام میشود.
☑️هدف تحقیق کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. در اینجا نیز سطح گفتمان انتزاعی و کلی اما در یک زمینه خاص است.
➕برای مثال “بررسی میزان اعتماد مشتریان به سازمان فرضی” یک نوع تحقیق کاربردی است.
#پژوهش
#روش_تحقیق(۴)
#اطلاعات_پژوهش
╭••─── 🌱🌸🌱───••
╰─┈➤ @pajohesh_esfahan
♤
تا حالا اسم مقاله داغ به گوش تون خورده؟
ناااان داغ، کباااب داغ، نَه هاااا، مقالهی داااااغ!!!🥴😬
🔸 شاید تا به حال با خبرهایی مثل «انتخاب مقاله استاد دانشکدهٔ فلان، به عنوان مقاله داغ» در وبسایت دانشگاهتان و یا در بوردهای خبری داخل راهروهای دانشکده برخورد کرده باشید؛ اما آیا به این فکر کردهاید که معیار داغ بودن یک مقاله چیست؟
🔺«در سایت مؤسسه ISI، بخشی وجود دارد به نام Essential Science Indicator که پراستنادترین مقالات را معرفی میکند.👈 در این بخش، مقالاتی که در طول دو سال گذشته، بیشترین ارجاعات را کسب کرده باشند، معرفی میشوند و گاه تحت عنوان "مقالات داغ" شناخته میشوند.
🔻 یکی از تبصرههای آییننامه جدید ارتقای هیات علمی، تصریح میکند که در صورتی که مقالهای به عنوان مقاله پراستناد و مقاله داغ شناخته شود، امتیاز آن، تا یک و نیم برابر، قابل افزایش است.
🔺ترکیب منطقی به کار رفته در عبارت «مقالات پراستناد و مقالات داغ» که عیناً از آییننامه مذکور نقل میشود، باعث پیدایش یک ابهام و به تبع آن، سوءتعبیر و در نهایت، سوءاستفاده برخی شده است. 👈در عبارت فوق به نظر میرسد که مفاهیم مقاله پراستناد و داغ با هم فرق دارند و در حالی که میدانیم چنین نیست و یا حداقل، نویسندگان آییننامه ارتقا، چنین منظوری نداشتهاند. به دلیل این ابهام، برخی استدلال میکنند که منظور از مقاله داغ، همان مقالات پردانلودی است که به صورت هفتگی یا ماهانه توسط مجلات اعلام میشود. 👈
🔸 میدانیم که اکثر مجلات دارای این سیستم هستند که میتوانند مقالات را بر حسب تعداد دانلودهای هفتگی یا ماهانه مرتب کنند و چون دانلود و مشاهده یک مقاله میتواند بارها توسط نویسنده و یا نزدیکان وی انجام گیرد، بنابراین پردانلود بودن، ملاک ارزشی برای مقالات محسوب نمیشود.🤔
🔻 نقل قول از دکتر محمد شهریاری عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز:
"در اینجا بهتر است یک آزمایش جالب را که بنده شخصاً مرتکب آن شدهام، برای انبساط خاطر دوستان نقل کنم. یک بار بنده توسط VPN به سایت مجلهای که مقالهام در آن چاپ شده بود، وارد شدم و مقالهام را دانلود کردم. سپس VPN را قطع کرده، دوباره روشن کرده و این عمل را به تعداد زیاد تکرار کردم. با توجه به اینکه هنگام اتصال به اینترنت با VPN، هر بار یک آدرس آیپی جدید برای کاربر اختصاص مییابد، سیستم مجله هر بار دانلود مقاله بنده را در شمارش، معتبر دانسته و در عرض چند دقیقه، آن مقاله وارد لیست مقالات پردانلود شد! به وضوح، راههای دیگری نیز برای پردانلودیزه کردن مقالات وجود دارد و این نشان میدهد آنچه در آییننامه ارتقا مورد تصریح قرار گرفته، غیر از تعداد دانلودهای یک مقاله است.👌 با وجود این، بنده با چشم خود، دوستانی را دیدهام که اصرار داشتهاند چون مقاله آنها پردانلود است، پس داغ است و در نتیجه، باید آییننامه اجرا شود. 😖
🔺برای اینکه مطمئن شوید واقعاً از این طریق، سوءاستفادههای فراوانی اتفاق میافتد، کافی است عبارت «مقاله داغ» را در گوگل جستجو کنید تا ببینید در سایت بسیاری از دانشگاههای کشور، از دولتی گرفته تا آزاد، خبری مشابه این وجود دارد: «انتخاب مقاله … تن از استادان دانشگاه … به عنوان مقاله داغ».
🔖 نتیجهگیری
با توجه به توضیحات بالا، نتیجه این میشود که پردانلود بودن یک مقاله، ملاک خوبی برای با ارزش بودن آن نیست؛ چون به راحتی میتوان با روشهای مختلف تعداد دانلود آن را افزایش داد؛ بنابراین مقاله داغ، همان مقاله "پراستناد" است؛ 👈 یعنی مقالهای که در یک بازه زمانی ششماهه یا یکساله نسبت به دیگر مقالههای موجود در مجله، بیشترین تعداد ارجاعات را به خود اختصاص داده باشد.👌
#پژوهش
#مقاله_نویسی
#اطلاعات_پژوهش
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
❥؛ حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
🔖 صَديقُ الجاهِلِ مَعرضٌ للعَطَبِ.
❥؛ دوست آدم نادان، در معرض گزند و نابودی است.
✨ میزان الحکمه، ج۲، ص۳۵۶
پ.ن: معانی واژه ی "جاهل" در این بیان گهربار حضرت رو، از 👈 اینجا ببینید تا متوجه شوید چه دوستی شما رو در معرض نابودی قرار خواهد داد!!🤔
#پژوهش
#حدیث_گرافی
#فلسفه_پژوهشگری
➣•°•° ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
🔴 توسل برای حلّ مشکلات علمی و رسیدن به حقیقت:
▫️مرحوم سیّد علی صاحب شرح کبیر، با اینکه مهارت فراوانی در علم فقه و اصول داشت، ولی از علم هیئت بیخبر بود. به این جهت در هنگام نوشتن کتاب «شرح کبیر» در بحث «قبله» که در ارتباط با علم هیئت است، دچار اشکال شد.
▫️از یکی از شاگردان خود که در علم هیئت دارای اطلاعات بود، خواست تا مسائل ضروری مسئله قبله را از علم هیئت به وی بیاموزد؛ تا بحث قبله را به صورت کامل در کتاب «شرح کبیر» بیاورد.
▫️ولی، شاگرد احترام استاد را نگه نداشت و در برابر درخواست استاد چنین گفت: همچنان که ما کتاب به زیر بغل گرفته به خدمت شما میرسیم و تلمّذ میکنیم، شما نیز کتاب به زیر بغل گرفته به منزل بنده تشریف بیاورید، تا مسائل هیئت را فراگیرید❗️😳
▫️پاسخ تندِ شاگرد، که استاد انتظار آن را نداشت، سبب شد که او برای حلّ مشکلات علمی خود به امام حسین (علیه السلام) متوسل شود. از این جهت همان شب به حرم مطهّر آن حضرت مشرّف شد و تا صبح به عبادت خداوند پرداخت و از حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) رفع مشکلات علمی خود را درخواست کرد.
▫️بر اثر توسّل او، صبح همان روز، همه مشکلات علمی موردنیاز، برایش روشن شد و بحث قبله را در کتاب «شرح کبیر» به رشته تحریر کشید.
✍️برگرفته از کتاب «اسرار موفقیت»، تألیف «سید مرتضی مجتهدی».
#اهمیت_پژوهش #رسالت_قلم
@pajohesh_esfahan
╚══❖•°✤✤°•❖══╝
💎 چرا باید مقاله بنویسیم؟ (۴)
👈 بهبود مهارت نگارش
🔺نوشتن و یادداشت برداری یافتهها و دانستهها مهارت دیگری هست که بعد از مطالعه و تفکر به اون احتیاج پیدا خواهیم کرد! چون ❌تا زمانی که اونچه فراگرفتهایم رو پیاده و اجرا نکنیم گویا کار خاصی انجام ندادهایم.❌
🔻 البته هر نوشتی نوشتن نیست و نوشتن علمی ویژگیهای مختلفی داره که پژوهشگر باید به اونها توجه کنه 🤓 ویژگیهای مثل:
🌱 اصولی و ساختارمند بودن
🌱 شیوایی بیان و سادگی
🌱 وضوح و عدم ابهام
🌱 متقاعدکنندگی
🔺 به همین خاطر 👈 چون یه پژوهشگر در کنار مطالعه و تفکر باید به یکسری مهارتهای نگارشی هم دست پیدا کنه؛ این باعث ورزیدگی قلمش هم خواهد شد. 👌💯
💎 با ما باشید...
#مقاله_نویسی #اطلاعات_پژوهش
★᭄ꦿ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
14.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♡
❥؛ امروز روز بزرگداشت شمس الدین محمد حافظ شیرازی، یکی از عالمان علوم شرعی، حافظ کل قرآن کریم و مسلط به چهارده روایت مختلف قرائت از قرآن کریم است.
🔖 فرزندان ایران را بشناسیم.
#فرزند_ایران
#حافظ_شیرازی
#شخصیت_شناسی
@pajohesh_esfahan
•┈••✾•ˏˋ°•*⁀➷•✾••┈•
تخته سفید، جلد اول.pdf
875K
📕 جلد اول کتاب دو جلدی " تخته سفید" کتابی عالی جهت آموزش مباحث مهدویت به کودکان و نوجوانان👌
✍️ این کتاب توسط استاد محمد یوسفیان از اساتید متخصص واحد کودک و نوجوان مرکز تخصصی مهدویت کشور نوشته شده است.
📗 این کتاب شامل آموزش «روشهای تدریس» برای کودکان و نوجوانان است که به اختصار و بدون توضیحات اضافی و تنها به صورت اشارهوار تدوین یافته است. 👈 از آنجایی که این اثر به سفارش مرکز تخصصی «مهدویت» قم، تهیه شده است، لذا تلاش شده است تا توضیح روشها با رویکرد مهدوی باشد، هرچند نویسنده اذعان دارد که در تمام مباحث معارف دینی، از اصول دین و فروع دین کاربرد دارد.
📒 تابلو، تمثیل، رمز، شعار، غلط املایی، نقاشی و معما برخی از روشهایی هستند که نگارنده به آنها پرداخته است...
#مهدویت
#معرفی_کتاب
#منبع_شناسی
#پیشنهاد_مطالعه
@pajohesh_esfahan
•┈••✾•❥༺༻❥•✾••┈•
✦
⚛️ ویژگیهای نویسندگان خلّاق و نوآور (۱۰)
🔘دوستدار طبیعت
▫️نویسندگان خلّاق، به طبیعت، به دیدهی اعجاز مینگرند و آن را ارج مینهند و دوستدار طبیعت بکرند؛ عاشق مظاهر طبیعتاند؛ طبیعی و غیرتصنّعیاند؛ با خدا و دنیا آشتیاند و قادر به زندگی انسانیاند، حتّی به کهنهها و یکنواختیهای تکراری برای دیگران هم ارج مینهند و به آنها به گونهای دیگر مینگرند؛ در خطّ مقدّم جبهه تحوّل اجتماعیاند، در عین حال، راحت و بیمشغله ذهنی میخوابند؛ چرا که قادر به ایجاد تغییرات مثبتاند بدون این که درگیر مبارزات بیهوده شوند. 👌
📚کتاب «آداب کتابنویسی: چگونه کتاب بنویسیم؟»، تألیف «سیّد حسین اسحاقی»، ص۵۶.
#نویسندگان_خلّاق
#پژوهش
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
•
🔔 گذری بر انواع سرقت علمی (۱)
پس از صحبت های بسیار پیرامون سرقت علمی، اکنون از زاویهای دیگر، نگاهی به انواع سرقت علمی میاندازیم. در اینجا با دو رخداد مواجه هستیم:
✦ یا استناد به منابعِ مورد استفاده، صورت میگیرد 🤔
✦ یا استناد، صورت نمیگیرد🤔
در هر دو حالت، میتواند سرقت علمی رخ دهد:
🔴 سرقت علمی بدون استناد به سایر منابع (SOURCES NOT CITED)
سرقت علمی به اشکال مختلفی رخ میدهد و آشکارترین مشخصۀ آن، استفاده از آثار و ایدههای دیگران بدون استناددهی است. به عبارتی، استناددهی جزء جدایی ناپذیر پیشگیری از سرقت علمی است.
مصادیق آشکار این حالت، عبارت اند از:👇
1️⃣ نویسندۀ شبح یا پنهان (The Ghost Writer)
شخصی، نگارنده و پژوهشگر اثری است و پس از پایان اثر بیآن که نامی از وی باشد، به نام شخص یا اشخاص دیگری منتشر میشود.
2️⃣ رونویسی (The Photocopy)
قسمت(های) مشخصی از متن، دقیقاً رونویسی و کپیبرداری از متن دیگران است و هیچ تغییری هم مشاهده نمیشود.
3️⃣ مقالۀ معجون (The Potluck Paper)
نویسنده با کپیبرداری از چند مطلب و تلفیق دادهها و یافتههای دیگران سعی در تکمیل متن خود دارد؛ درحالیکه، ایده و عبارات اصلی از متون دیگر است.
4️⃣ استتار جزئی (The Poor Disguise)
فرد سعی دارد با تغییر کلمات و عبارات، ظاهر مقاله را تغییر دهد؛ در حالی که، ایده و محتوای اصلی مقالۀ منبع حفظ شده است.
مثلاً گاهی فرد با تغییر شکل و شمایل جداول و نمودارها یا تبدیل نمودار به جدول، ظاهر مقالۀ اصلی را تغییر میدهد.
#سرقت_علمی
#اخلاق_پژوهش
#آسیب_شناسی_پژوهش
@pajohesh_esfahan
*┄┅═✧❁ˏˋ°•*⁀➷❁✧═┅┄*
❥؛
🥏 برای زیباتر نوشتن: از «جملههای پیوسته» پرهیز کنیم.
🔻با آن که از جملههای بلند و چند سطری باید پرهیز کرد، به جملههای کوتاهِ دبستانی و شکسته نیز نباید روی آورد.
🔺 کنار هم چیدن چنین جملههایی که «جملههای پیوسته» نام دارند، نوشته را خام و سبک جلوه میدهد.
❌ به این جملات توجه کنید:
قرآن راهنمای بشر است. نور قرآن بر همه عالم میتابد. اگر قرآن نبود، جهان تیره بود.
✔️ شکل مناسب جمله:
قرآن راهنمای بشر و نورگستر جهان است و اگر نبود، جهان تیره میشد.
🔅 حسینی (ژرفا)، ابوالقاسم، بر بال قلم: چهل درس در قلمرو ادب پارسی و آیین نگارش، قم، انتشارات ظفر، ۱۳۸۰، ص۷۸.
#غلط_ننویسیم
#درست_بنویسیم
#قواعد_درست_نویسی
@pajohesh_esfahan
┗━━━❥❥••┈┈•━━┛
🔵 تجربیات نویسندگی
❷) کار جمعی:
▫️تجربه دیگر در زندگیم این بود که به روشنی بر من ثابت شد کار جمعی در همه جا و مخصوصاً در کارهای علمی به ویژه در نوشتن کتاب، بر کار فردی بسیار برتری دارد حتی اگر طرف مشاور انسان، شاگردان او باشند.
▫️کتاب هایی که من به صورت جمعی نوشته ام یعنی با مشورت انجام شده، هم سریع تر پیش رفت و هم پرمایه تر و مرغوب تر و مطلوب تر واقع شد.
▫️توصیه می کنم که همه عزیزان نویسنده تا می شود کار جمعی را بر کار فردی به خصوص در کار تألیف و تصنیف کتاب های مهم، مقدّم بدارند.
▫️پیشرفت سریع تفسیرنمونه و تفسیر پیام قرآن و مطلوبیّت ومرغوبیّت آنها، مولود کار جمعی بود. کتاب هایی را که من در عقاید
نوشتم، قبلًا تدریس کرده بودم. لذا آنها به یک معنی نیز مولود کار جمعی بود.
#تجربیات_نویسندگی
#اهمیت_پژوهش
#رسالت_قلم
#پژوهش
@pajohesh_esfahan
╰━━⊰ˏˋ°•*⁀➷⊱━━╯
⏳نکات کاربردی و پیشرفتهی ورد
1️⃣ نحوه تایپ حروف به صورت کشیده
2️⃣ نمایش یا پنهان کردن علامت های فرمتینگ در ورد (بسیار کاربردی)
3️⃣ نحوه تایپ ت گرد، تای تأنیث یا ه دو نقطه (ة)
4️⃣ شیوه ها (Styles) قسمت اول
5️⃣ شیوه ها (Styles) قسمت دوم
6️⃣ شیوه ها (Styles) قسمت سوم
🎨 ادامه دارد....
#آشنایی_با_ترفندهای_پژوهشی
#اطلاعات_پژوهش
#تایپ_تحقیق
#ورد
@pajohesh_esfahan
╰┅═✧✿☆❀ ⃟⃟ ❊☆✿✧═┅╯