حمید پارسانیا
#متنخوانی_کتاب #فلسفه_و_روش_علوم_اجتماعی 🔰 متن و حاشیه علوم اجتماعی مدرن در فرهنگ ایرانی 💢 علوم ا
.
🔰 تکوین و بسط تاریخی علوم پایه و علوم انسانی
💢 ظهور و بروز تاریخی علوم پایه و علوم انسانی و اجتماعی جدید محصول تحول در لایههای بنیادین معرفتها و آگاهیهایی است که رویکردهای نوینی را در عالم و آدم به دنبال میآورند. این تحولات در سطوح مختلف، باور، فهم، عمل و حیات و زیست عمومی و اجتماعی بشر واقع شده است. صورت نظری و تئوریک آن در کار علمی فیلسوفان رخ مینماید و سطح گسترده و عمومی آن در زندگی، اغراض و امیال روزانه اقتصاد، معیشت و شیوه و سبک زندگی مردم و در افق هنر، خیال و وهم همگانی ظاهر میشود و لایه اجرایی و هدایت عملی آن در کنش و ساختارهای سیاسی جامعه رقم میخورد.
🌀 هر بخش و سطحی از این مجموعه به هم پیوسته هم به حضور دیگر بخشها و سطوح نیاز دارد و هم به وجود و بقای آن کمک میکند و غیبت هر بخش به حضور و تداوم دیگر بخشها نیز آسیب میرساند، هرچند سطح و عمق تأثیرگذاری آنها مشابه و یکسان نیست. هنر و ادبیات پس از رنسانس، معیشت و اقتصاد تجاری و صنعتی بعد از نظام کشاورزی قرون وسطی، فلسفه نوپدید چهار قرن اخیر و بالاخره تکوین دائرهالمعارف نوینی که عهدهدار بازخوانی و بازسازی مفاهیم فرهنگی و علمی بودند، بسترهای تکوین یا تحکیم علوم جدید را پدید آوردند. همان گونه که این علوم نیز شواهد یا حلقههای مفقود را برای امتداد بخشیدن به آن مبانی یا تأمین نیازهای معیشتی و اقتصادی تأمین کرده و میکنند.
❇️ انتقال این علوم به بسترهای فرهنگی و زیستی مناطقی که بر اساس سلطه اقتصادی و سیاسی جوامع غربی در حاشیه نظم جدید جهانی قرار میگیرند، انتقال به محیطهای فروپاشیده و آسیب دیده است. در چنین شرایطی اغلب به جای آنکه فرهنگ و ذخائر معرفتی آن فرصت بازخوانی پالایش و بازسازی این دانشها را مطابق با شرایط و نیازهای خود پیدا کنند، این علوم لوازم منطقی در حاشیه خود را به تدریج به قلمرو فرهنگ و زیست جدید وارد کرده و در مواجهه با چالشها و بحرانهای هویتی تا مرز استحاله فرهنگی پیش میروند.
#متنخوانی_کتاب
#فلسفه_و_روش_علوم_اجتماعی
#استاد_پارسانیا
💠 @parsania_net
حمید پارسانیا
⬅️ندوة الدولية 📒الأربعين والحضارة الإسلامية الجديدة المقدمون: 🎙 حجة الإسلام والمسلمین الدکتور حمید
هم اندیشی بین المللی اربعین و تمدن نوین اسلامی- استاد حمید پارسانیا.mp3
14.63M
#صوت_نشست
⬅️ هم اندیشی بینالمللی:
📒 موضوع: اربعین و تمدن نوین اسلامی
🎙 #استاد_پارسانیا
💠 @parsania_net
حمید پارسانیا
. 🔰 تکوین و بسط تاریخی علوم پایه و علوم انسانی 💢 ظهور و بروز تاریخی علوم پایه و علوم انسانی و اجتما
#متنخوانی_کتاب
📚 العلم سلطان
✴️ سه معنا برای حدیث فوق بیان شده است که در طول یکدیگرند؛ معنای نخست ناظر به علوم طبیعی و تجربی است که قدرت پیش بینی و تسلط بر پدیدههای طبیعی را به انسان میدهد، این معنا در شکل افراطی خود در جهان مدرن، حقیقت علم را به قدرت فرو میکاهد.
❇️ معنای دوم ناظر به حقیقت علم است که با درخشش و ظهور ذاتی خود، باهر، تابان و برهان است و بر قلمرو ادراک و فهم عالِم، سیطره و سلطنت دارد؛ چندان که انسان نمیتواند آن را نیابد.
💠 معنای سوم که از راهها و روشهای مختلف میتوان دریافت، این است که علم مبدأ صدور و منشأ ظهور حقایق عالم است و آدمی تنها از طریق علم است که به ملکوت عالم گام مینهد و در مقام خلافت و ولایت الهی نسبت به دیگر مخلوقات بار مییابد.
#فلسفه_و_روش_علوم_اجتماعی
#استاد_پارسانیا
💠 @parsania_net
#فلسفه_و_روش_علوم_اجتماعی
💢 ما باید بدانیم دانشها و نظریههایی که فرا میگیریم، از کجا آمده و چه هویتی دارد؟
✴️ آیا مبنای مطلق و فراگیری دارد یا مبتنی بر حوزههای معنایی خاصی است؟
❇️ اگر مبتنی بر حوزههای معنایی خاصی است، آن حوزهها چیست و از کجا آمده است؟
#استاد_پارسانیا
💠 @parsania_net
💠 علم در جهان اسلام
🔰 #پیامبراکرم (ص) را تکریم میکنیم، میگوییم معلم است و آمده تا بیاموزد. شاید کمتر کلمهای مثل علم در اسلام، قداست داشته باشد. علم در جهان جدید، ابزار تسلط انسان برای پیشبینی حوادث طبیعی است؛ سخن از مبدأ و معاد و حشر و نشر و خدا، پندار میشود، لذا علم نیست و معنای سخیفی از معرفت را تحت مفهوم علم آوردهاند.
🔻لینک ویراستی استاد پارسانیا
https://virasty.com/parsania_net/1696297784336034107
#استاد_پارسانیا
💠@parsania_net