لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍ذهن کوانتومی: آیا فیزیک کوانتومی مسئول آگاهی و اراده آزاد است؟
✅ در ویدیوی فوق نقش #فیزیک #کوانتوم در #آگاهی (consciousness) و #اراده #انسان را نشان میدهد.
📌 در این ویدیو دو دیدگاه مطرح شده است:
1- افرادی که تمام روابط بشری را در قوانین مشخص فیزیکی خلاصه می کنند و هیچ نقشی برای اختیار و آگاهی و اراده قایل نیستند.
2- افرادی که به کمک فیزیک کوانتوم نقشی بر اراده بشری داشته و احتمالات پدیده ها را نیز در نظر می گیرند.
کیفیت اصلی این ویدیو را میتوانید در کانال آپارات حکمت بالغه به آدرس ذیل ملاحظه فرمایید:
https://www.aparat.com/v/brXDx
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
مصاحبهای که به پیشنهاد دکتر سیدکمال #خرازی با #روزنامه #ایران در ضرورت پرداختن به #علومشناختی به طور کلی و #علومشناختیدین به طور خاص انجام گرفت، دکتر #قائمینیا در پاسخ به برخی نقدها موارد ذیل را مطرح نمودند:
- در این مصاحبه به ضرورت تأسیس #الهیات #شناختی در این حوزه تأکید شده است.
- همچنین در این مصاحبه به شاخههای مختلف دینشناسی #شناختی اشاره شده و از سوگیریهای #شناختی علیه #علومشناختی سخن به میان آمده است.
متن کامل خبر :
https://irannewspaper.ir/8461/11
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
✍️معرفی کتاب
Socially Extended Epistemology
به نام #معرفتشناسی توسعهیافته #اجتماعی
در این کتاب به بررسی پیامدهای #معرفتشناختی پرداخته که یکی از مهمترین برنامههای پژوهشی در #علومشناختی معاصر؛ یعنی شناخت #توزیعشده (distributed cognition) است. در شرایط خاص، طبق این برنامه، گروههایی از افراد میتوانند سیستمهای شناختی #توزیعشدهای را تولید کنند که از همه اعضای شرکتکننده تشکیل شده است.
📌در این اثر دستهای از دانشمندان ایده #معرفتشناسی توسعهیافته #اجتماعی را بررسی میکنند. برای عنوان مثال، آنها می پرسند: آیا سیستمهای شناختی #توزیعشده میتوانند #معرفت را به روشی مشابه افراد تولید کنند؟ و اگر چنین است، این نوع #معرفت با معرفت عادی و فردی چه تفاوتی دارد؟
📌📌در این اثر مسائل اساسی و نیز پیامدهای اخلاقی #معرفتشناسی توسعهیافته #اجتماعی، تأثیر #اجتماعی آن، و تاثیر آن برای #فناوریهایدیجیتال در حال ظهور بررسی شده است.
@quantum_philosophy_of_mind
افتتاح اولین کلاس بدون معلم در انگلیس
📌 یک کالج خصوصی در #انگلیس قصد دارد که برای نخستین بار در سال #تحصیلی جدید، یک کلاس #هوشمصنوعی بدون حضور #معلم راهاندازی کند.
📌 در واقع #هوشمصنوعی از طریق تعامل با دانشآموزان، نقاط قوت و ضعف آنها را تشخیص داده و برنامههای #آموزشی آنها را برای ترم تطبیق میدهد. به این ترتیب درسهایی که دانشآموز ضعیف است طی سال بیشتر مرور خواهد شد و موضوعات دشوارتر به پایان سال منتقل میشود؛ این بدین معناست که برنامه آموزشی هر دانشآموز در این کلاس بهطور اختصاصی تنظیم میشود.
📌 بر اساس گزارشها، شهریه دانشآموزان برای شرکت در کلاسهای #هوشمصنوعی محور ۲۷ هزار پوند در سال است. البته دانشآموزان در کلاس تنها نخواهند بود و سه #مربی در کلاس حضور دارند تا روند #یادگیری آنها را تحت نظر داشته باشند. این مربیها همچنین درسهایی مانند هنر را که #هوشمصنوعی هنوز قادر به تدریس آنها نیست، جبران خواهند کرد.
📌چهارشنبه هفته پیش نیز دولت #انگلیس طرح جدیدی را ارائه داد که به #آموزگاران برای بهرهبرداری از این ظرفیت کمک خواهد کرد. مطابق با این طرح، #هوشمصنوعی در زمینه تنظیم برنامههای درسی و تصحیح تکالیف #دانشآموزان کمک میکند. «استفان مورگان» معاون وزیر #آموزش انگلیس هم در این باره گفت: «#هوشمصنوعی، زمانی که ایمن و قابل اعتماد باشد، فرصتی هیجان انگیز برای کمک به مدیران و #معلمان مدارس ما در زندگی کلاسی است.»
@quantum_philosophy_of_mind
📣 با سلام و احترام
کانال «الهیات کوانتومی» جهت ارائه موضوعات و مطالب مرتبط راهاندازی شده است. لطفا جهت بهرهبرداری از موضوعات مرتبط عضو این کانال شوید. مطالب این کانال توسط دکتر #قائمینیا بارگذاری میشود:
@quantum_theology
https://www.aparat.com/v/nomkxyj
✅ #الهیات و #فقه #زیستاطلاعات - پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی - مرداد 1403
📌 ویدیوی فوق بحثی کوتاه درباره دانش #زیستاطلاعات (bioinformatics) و ابعاد #الهیاتی و #فقهی آن است که دکتر قائمینیا در جلسه هماندیشی هیئت علمی در #پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تاریخ چهارشنبه 1403/6/21 مطرح کردهاند.
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
✍️ #معرفیکتاب
📌کتاب «#هوشمصنوعی: مبانی» اثر کوین وارویک، با حجم اندک (180صفحه رقعی) ، بسیار خوب و پر مطلب از تحلیل مبانی #هوشمصنوعی است که در سال 2012 توسط انتشارات راتلج منتشر شده است.
📌📌فصول این اثر عبارتند از:
1. #هوش چیست
2. #هوشمصنوعی (AI) کلاسیک
3. فلسفه #هوشمصنوعی
4. #هوشمصنوعی مدرن
5. #رباتها
6. احساس این جهان
@quantum_philosophy_of_mind
🔸 کارگاه های دانش افزایی فلسفه رباتیک و علوم شناختی
🔰 توسط هسته “حکمرانی و هوش مصنوعی” مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری و گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه با همکاری موسسه فرهنگی و هنری حکمت بالغه برگزار میشود:
🎙مدرس کارگاه:
حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا
عضو هیأت علمی گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه
سرفصل های کارگاه :
➖ تعیین سرشت رباتیک و تعیین جایگاه آن در میان علوم
➖ رباتیک شناختی (cognitive robotics)
➖ هوش و آگاهی ربات
➖ رباتیک اجتماعی (social robotics)
➖ اخلاق رباتیک و غیره
🗞 هزینه ثبت نام: ۵۰۰ هزار تومان (۳۰۰ هزار تومان ویژه دانشجویان)
📆 شروع دوره: ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۳
⏰ زمان برگزاری: شنبه ها ساعت ۱۶
🔍 مشروح خبر و جزئیات کامل کارگاه👇
🌐 iict.ac.ir/robotics
📡 ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
🌐 inandin.ir/event/robotics
#کارگاه
#مرکزرشدونوآوری
🆔 @hekmatebaleghe
🆔 @quantum_philosophy_of_mind
هوش مصنوعی و نظریه آگاهی تطفلی .mp3
53.84M
#هوش مصنوعی و نظریه آگاهی تطفلی
📌سخنرانی دکتر قائمینیا در نشست «مبانی فلسفی توسعه هوش مصنوعی» که در آن برای نخستین بار از #نظریهآگاهیتطفلی هوش مصنوعی سخن به میان آورده است.
دکتر قائمینیا نخست از دلایل چهارگانه اهمیت و تفوق هوش مصنوعی بر دیگر فناوریها سخن گفته است.
✅در ادامه دکتر قائمینیا به تبیین نظریه آگاهی تطفلی هوش مصنوعی پرداخته است. هوش مصنوعی آگاهی مستقل ندارد اما وقتی انسان با آن کار میکند در پرتو آگاهی انسان #آگاهیتبعیوتطفلی پیدا میکند.
✅✅این نظریه از تلفیق نظریه ذهن توسعه یافته و دیدگاه نهایی مرحوم صدرا در باب نفس به دست میآید.
🆔 @hekmatebaleghe
🆔 @quantum_philosophy_of_mind
https://www.aparat.com/v/rcvvf03
🎥 ویدیوی فوق مربوط به نشست علمی تخصصی «#هوشمصنوعی و آینده #تمدن و #علومانسانی» است که در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۱ در جمع دانشجویان و اساتید علوم انسانی #دانشگاه #امامحسین ع برگزار گردید.
📌 دکتر #قائمینیا در این سخنرانی به برخی محورهای مهم اشاره کردهاند و از نسبت #علومانسانی و تمدن آینده با #هوشمصنوعی بحث کردهاند:
✅ بشر قبل از تولد #هوشمصنوعی سه عالم داشت (عالم #مادی و عالم #ذهن و عالم #جامعه و #فرهنگ). اما #هوشمصنوعی پای او را به عالم چهارمی؛ یعنی #عالمدیجیتال باز کرده که بر سه عالم دیگر سیطره دارد. 👇👇👇
👆👆👆
✅ بعد از ظهور #هوشمصنوعی گونهای #معرفتشناسی جدید (#معرفتشناسیمحاسباتی) پیدا شده که بر همه ساحتهای تفکر بشر سایه افکنده است. این #معرفتشناسی دو لایه است: #دادهکاوی و #شبیهسازی کامپیوتری. بنا به این #معرفتشناسی، #معرفت حقیقی از راه اتصال با عالم #دیجیتال حاصل میآید.
✅ تمدن آینده تمدن فنی #محاسباتی #دیجیتال (techno- digital- computational) است. ساختار این تمدن را ابزارهای #دیجیتال و #هوشمصنوعی تعیین میکند. در این تمدن #فرهنگ و #علوماجتماعی شکل #محاسباتی دارد.
✅ #یادگیریعمیق که بنیاد #معرفتشناختی #هوشمصنوعی را تشکیل میدهد در واقع از #ریاضیسازی مقولات و تبدیل کیفیات به کمیتهای خاص #ریاضی فراهم میآید و انقلاب #معرفتشناسی بزرگی است که در هوش مصنوعی به وقوع پیوسته است.
✅ #علومانسانی در پرتو #هوشمصنوعی به #علومانسانی #دیجیتال و #علومانسانی #محاسباتی تقسیم میشوند.
(این مباحث در ویدیوی فوق به طور گسترده و کامل بحث شده است.)
🆔 @hekmatebaleghe
🆔 @quantum_philosophy_of_mind
📖 معرفی #کتاب شانس #کوانتومی
📌 این اثر به تحلیل یکی از مهمترین نظریهها در #مکانیککوانتوم؛ یعنی #نظریه #عدمموقعیت (nonlocality) و فناوریهای مرتبط با آن میپردازد. این #نظریه ابعاد بسیار پیچیده #فلسفی و #الهیاتی دارد.
📌 اثر به تحلیل مفهومی بازی #جانبل و کار او در این زمینه میپردازد. البته تحلیلهای #فلسفی در این اثر کمتر به چشم میخورد و بیشتر به تبیین مفهومی مسأله میپردازد. در این اثر اشارهای اجمالی به ارتباط این نظریه با علیت و مساله اراده آزاد به چشم میخورد.
@quantum_philosophy_of_mind