4_5829947551998018872.mp3
10.08M
🎙استادسروش محلاتی:امام حسین برای اصلاح چه چیزی قیام کرد؟فساد عمده درچه بود؟
🔸خطبه حضرت با ایه ۶۳سوره مایده شروع میشود.مشکل، #علمای دینی فاسدبودند با دوگناه بزرگ: حرام خواری و #دروغگویی،
@quranpuyan
💐💐💐💐💐💐💐💐
بنام خدا و با سلام به مخاطبان عزیز
✳✳ #برنامه جديد ارسال پستهاي روزانه کانالِ #قرآنپویان
از شنبه 23 مرداد ماه بشرح زير خواهد بود:
1⃣ساعت5 صبح #دعاهای_روزانه/ پیام #صبحگاهی
2⃣ساعت6 : قرائت یک صفحه از قران کریم شامل
#تلاوت_ترتیل
ترجمه و توضيح ساده آیات بصورت صوتي
و نكاتی از تفسیر آیات همان صفحه
3⃣ ساعت 11: #قرآنفهمیبرایهمه
(#تدبر و پرسش و پاسخ در يك سوره از قران به ترتيب نزول)
4⃣ساعت 18: #زندگي_قرآني (گفتار بزرگان/ پرسش و پاسخ قراني،پستهای مناسبتی و ..)
✅شناسه كانال قرانپويان در پیام رسان #تلگرام، #ایتا، #گپ و #بله :
@quranpuyan
💢💢آدرس سایت: 👇👇
www.quranpuyan.com
💐💐لطفا براي ساير دوستان و علاقه مندان فوروارد نماييد.
✅ وقایع روز #چهارممحرم سال ۶۱ هجری
💮💔👈هنوز آفتاب روز چهارم محرم از منتهياليه افق برنخاسته بود كه كنانه بن عتيق به كاروان #امام_حسين (ع) ملحق شد. كنانه بن عتيق پيرمردي از شهداي كربلاست كه در حمله نخست به شهادت رسيد و از عابدان و قاريان آن شهر بود و در ايامي كه سيدالشهدا (ع) به كربلا رسيد، خود را به آن حضرت رساند. كنانه يكي از اصحاب امام علي (ع) بود كه در ركاب آن حضرت يك پاي خود را ازدستداده بود.
❌⭕️همچنين در اين روز عبيدالله بن زياد مردم را در مسجد كوفه گردآورد و خود به منبر رفت و گفت:اي مردم! شما آل ابي سفيان را آزموديد و آنها را چنانکه ميخواستيد يافتيد، يزيد را ميشناسيد كه دارای سيره و طريقهاي نيكو است و به زيردستان احسان ميكند و عطاياي او بجاست. پدرش نيز چنين بود و اينك يزيد دستور داده است كه بهره شما را از عطايا بيشتر كنم و پولي نزد من فرستاده است كه در ميان شما قسمت نموده و شما را به جنگ با دشمنش حسين بفرستم! اين سخن را به گوش جان بشنويد و اطاعت كنيد.
سپس از منبر به زير آمد و براي مردم شام نيز عطايايي مقرر كرد و دستور داد تا در تمام شهر ندا كنند كه مردم براي حركت آماده باشند و خود و همراهانش بهسوی نخيله حركت كرد و حصين بن نمير، حجار بن ابجر، شبث بن ربعي و شمر بن ذيالجوشن را به كربلا گسيل كرد که عمر بن سعد را در جنگ با حسين كمك كنند.
🔺👈پس از اعزام عمر بن سعد به كربلا، شمر بن ذيالجوشن اولين فردي بود كه با چهار هزار نفر سپاهي آزموده براي جنگ با امام حسين (ع) اعلام آمادگي كرد و بعد يزيد بن ركاب كلبي با دو هزار نفر، حصين بن نصير با چهار هزار نفر، مضايربن وهينه با سه هزار نفر و نصر بن حرثه با دو هزار نفر كه جمعاً بیست هزار نفر ميشدند بهسوی كربلا رفتند.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
قران پویان
✅✅24 مرداد ، سومین سالگرد #عصرانه_قرانی در کتابخانه ملی
با موضوع #رونمایی و بررسی "کتاب مبانی و روش ساده فهم قران" می باشد.
🌺🌺مروری کوتاه بر مطالب ارائه شده در آن جلسه:
عصرانه قرآنی به مناسبت رونمایی و بررسی کتاب مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قرآن با همکاری اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی ایران و گروه آموزشی تحقیقاتی قرآنپویان در تاریخ 24 مرداد1397 برگزار شد،
1⃣در ابتدای نشست، ابتدا سیدکاظم فرهنگ مولف کتاب «مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قرآن» پس از بیان دلایل تالیف و انتشار این کتاب، به تبیین محورهای اصلی مندرج در کتاب پرداخت.
وی با بیان اینکه این کتاب، نتیجه برگزاری چند دوره آموزشی و بازخوردهای رضایت بخش است، اظهار داشت: «در طول چندین سال ارتباط با مخاطبان قرآنی و نیز در طی دورههای آموزشی یکی از سوالات قرآن آموزان این بود که آیا ما حق رجوع و فهم قرآن را داریم؟ آیا برداشتهای ما از قرآن، مصداق تفسیر به رای نیست؟
لذا فصل دوم کتاب را با عنوان «آیا ما مجاز و قادر به تدبّر در قرآن هستیم؟» به تبیین این موضوع و ارایه آیات قرآنی و نظر برخی مفسرین و قرآن پژوهان اختصاص دادیم تا با ایجاد تفاوت بین تفسیر به رای و تفسیر به عقل، این مانع و قفل ذهنی علاقهمندان به قران را برای رجوع و فهم و تدبر در قرآن بگشاییم.
2⃣سخنران بعدی این برنامه حجت الاسلام بهجتپور بود. وی در خصوص فواید و دلایل فهم تنزیلی قرآن اظهار داشت: هیچ دلیل قطعی نداریم که ترتیب سورهها در قرآن فعلی توقیفی و براساس نظرپیامبر انجام شده باشد. البته ترتیب آیات و چینش آنها در سورهها در زمان پیامبر انجام شده است. بعداز جمع آوری و تدوین قرآن درچارچوب یک مصحف در زمان خلیفه سوم، دیگرکسی دراین مصحف دست نمیبرد. علیرغم اینکه برخی موارد اشتباهات رسم الخطی وجود دارد.
اما آیا قرائت قرآن و تفسیر قرآن هم باید لزوما براساس همین ترتیب باشد؟ خیرهیچ مانعی نداریم. همانطورکه حفظ و تفسیر موضوعی وجود دارد یا قرآنهای کوچک شامل چند سوره یا جزء 30 منتشر میشود، در فهم قرآن هم میتوان به ترتیب نزول عمل کرد که واقعا فهم قرآن را سادهتر میکند. روایتی از پیامبر اکرم نقل شده است که «لو أنّ النّاس قَرَأوا الْقُرآنَ کَما أَنْزَلَ اللهُ ما اختلف اثنان» اگر قرآن همانطور که نازل شده قرائت میشد، دو نفر هم در آن اختلاف نمیکردند. که قرائت به ترتیب نزول هم میتواند یکی از جنبههای این حدیث باشد.
اگربخواهیم قرآن را هماهنگ ساده و منسجم بفهمیم، بهترین روش مطالعه تنزیلی (همگام بانزول) است.
3⃣سخنران آخر عصرانه قرآنی نیز دکتر ابوالفضل حری بود که در موضوع انسجام در قرآن مطالب خود را ارایه کرد. حری بیان داشت: کتاب مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قرآن بسیار کاربردی است و کار را ساده کرده و اصطلاحات فنی را با کلمات راحت جایگزین کرده است. از جمله اصطلاحات درس و درب و پاراگراف (فراز) را استفاده کرده است.
ما علاوه بر اینکه همانند روش این کتاب، سوره را به منزلهی یه کل به هم پیوسته در نظر میگیریم که بین آیاتش ارتباط برقرار است بین سورهها نیز انسجام و ارتباط را قائلیم (روابط بین آیهای و بینا سورهای) یعنی قرآن را یک کل به هم پیوسته میدانیم.
کتاب مبانی و روشهای مطالعه و فهم سادهی قرآن دستورالعمل کافی و خوبی برای درک بهتر قرآن است. کتاب علیرغم آنکه مباحث را به طور ساده مطرح کرده است اما مبتنی بر اصول علمی است. البته میتوان در گام تکمیلی فهم بهتر را از توجه به سایر اجزای قرآن و برقراری ارتباط بین سورهها و برقراری ارتباط با آموزههای اصلی دین اسلام و نیز سنت پیامبر نتیجه گرفت. در کنار این مورد خوانش تنزیلی و به ترتیب نزول هم به ما کمک میکند.
💐علاقهمندان میتوانند فایلهای سخنرانی این برنامه را در کانال کتاب مشاهده کنند.
https://t.me/fahmequran
✅خريد چاپ سوم كتاب مباني و روش مطالعه و #فهم ساده قران با #تخفیف
https://idpay.ir/quranpuyan/shop
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا #کتاب "مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قرآن "را منتشر کردیم؟بخشی از سخنان مولف کتاب در مراسم رونمایی و بررسی کتاب در کتابخانه ملی
خدایا
امروزرانیزبانام توآغاز میکنم
امروزقلبم مالامال ازشکرگزاری برای
موهبت زندگی است
کمک کن تاداستان زندگیام را به
همان زیبایی بیافرینم
کہ توجهان راآفریدی
سلام
روزتون بخیر
💫 @quranpuyan 💫
📖✨#دعای_شروع_قرآن
💠🌸أَللهُمَّ بِالحَقِّ أَنْزَلْتَهُ وَ بِالحَقِّ نَزَلَ،
أَللهُمَّ عَظِّمْ رَغْبَتی فیهِ وَاجْعَلْهُ نُوراً لِبَصَری وَ شِفاءً لِصَدْری و ذَهاباً لِهَمِّی وَ غَمّی وَ حُزْنی اللهمَّ زَیِّنْ بِهِ لِسانی وَ جَمِّلْ بِه وَجْهی وَ قَوِّ بِهِ جَسَدی وَ ثَقِّلْ بِهِ میزانی وَارْزُقْنی تِلاوَتَهُ عَلی طاعَتِکَ آناءَ اللّیلِ وَ أَطْرافَ النَّهارِ، وَاحْشُرْنی مَعَ النَّبِیِّ محمّدٍ وَ آلِهِ الأَخْیارِ.
🌱 بارخدایا! قرآن را به حق نازل کردی و به درستی هم نازل شده، بارالها! میل و رغبت مرا به قرآن، بزرگ گردان و آن را روشنایی دیده و شفای دل و بَرَنده غم، غصّه و اندوهم قرار ده. خداوندا! زبانم را به خواندن قرآن زینت ده و چهره ام را به سبب آن نیکوئی بخش و پیکرم را به پیروی آن نیرومند فرما و میزان عملم را به تبعیّت آن سنگین گردان و خواندن قرآن را شب و روز با توفیق فرمانبرداری روزی ام فرما و مرا با پیغمبرت، حضرت محمدصلی الله علیه وآله وسلم و آل برگزیده اش محشور گردان.
📚علامه مجلسی، بحار الانوار، ج۸۹، ص۲۰۷.
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سورہ_مبارڪـہ_حمد آیات 1 تا 7
📄#صفحـہ_1
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_تفاسیر_صفحه_1
❇️#آغاز_هركار_بنام_الله
💠بسم الله الرحمن الرحیم
🌱به نام خداوند بخشندهى مهربان
🔷✨ همه ی ما در هر كاری، پیش از توجّه به نیروها و وسایل ناپایدار دنیا، كارمان را با یاد و نام خدای فناناپذیر و مهربان آغاز کنیم و همان طور كه بر چیزهای محبوب خود نامه ایی زیبا می گذاریم، امور مهم و دوست داشتنی مان را هم با نام «الله» كه تمام زیبایی ها و خوبی ها از اوست، زینت بخشیم؛
🔷✨ خدایی كه «رَحمّْن» یعنی بسیار مهربان است؛ بسیار مهربان تر از پدر و مادر عزیزمان که از سر مهربانی و بی آنکه به ما نیازی داشته باشد، به وجودمان آورد و مورد احترام خود قرار داد و نعمت هایش را از آسمان و زمین بر ما ارزانی كرد؛ نعمت دیدن، شنیدن، فكر كردن، راه رفتن؛ نعمت پیامبران و امامانی كه راه خوشبخت شدن را به ما نشان می دهند؛ نعمت پدر و مادری مهربان كه ما را از جان خود عزیزتر می شمرند؛ و هزاران نعمت دیگر كه اگر لحظه ای به آنها فكر كنیم، شگفت زده می شویم و زبانمان ناخودآگاه به شكر آن خدای مهربان باز می شود.
🔷✨خدایی كه «رَحیم» یعنی همیشه مهربان است و بهشت جاودان كه با آنهمه نعمت های زیبایش برای نیكوكاران آماده شده، نشانه ای از رحیم بودن اوست. آری، چه زیباست كه پیش از هر كاری، دهان خود را به نام مبارك او خوشبو كرده، این آیه ی زیبای كتاب خدا را تلاوت کنیم:
🔷✨«بِسمِ اللهِ الرَّحمّْن الرَّحیمِ». یعنی من كارهایم را با نام خدایی شروع می كنم كه بسیار مهربان است و بندگان خویش را همیشه دوست دارد؛ در زندگی ام از او كمك می خواهم و تمام پشتكار و نیرویم را به كار میگیرم تا كارهایم را به بهترین شكل به انجام رسانم.
💞حضرت محمّدصلوات الله علیه فرموده است:
👈 «هر كار مهمّی كه با نام خدا آغاز نشود، ناتمام و بی نتیجه خواهد ماند»
📚تفاسیر اطیب البیان ومشکاة
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
#گزیده_تفاسیر_صفحه_1
هدایت به #صراط_مستقیم یعنی چه؟
💠 اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ "6/فاتحه"
🌱ما را به [شاه] راه مستقيم راهبر باش
♦️🔹 صراط راه است، اما کلمات زياي در قرآن معناي راه دارد؛ طريق، جاده و سبيل، مذهب ، مسلک و... صراط کلمهاي رومي است که وارد زبان عربي شده. «Street» نام لاتين و معادل يونانياش «استراتو» است که به جادههاي وسيع و سنگفرش امپراطوري روم باستان، همچون بزرگراههاي کنوني در شهرها، گفته ميشد. در معناي صراط [که ريشة عربي آن با سين بوده] جذب و بلعيدن هم نهفته است. اين راهي است اصلي و مستقيم که ما را به سمت خودش جذب ميكند، نه راهي پُر پيچ و خم که رهرو را خسته و افسرده سازد.
♦️🔹ما روزي ده بار در نمازهاي پنجگانه از خدا ميخواهيم ما را به صراط مستقيم هدايت کند. اگر كسي بپرسد: منظورت از صراط مستقيم چيست، چه پاسخي داريم؟ آيا نبايد بدانيم چگونه راهي را از او طلب ميكنيم؟! اگر ندانيم، چه تأثيري در زندگيمان ميگذارد❓
♦️🔹در روز قيامت خداوند از بندگان سئوال ميکند: اي فرزندان آدم، مگر با شما عهد نبسته بودم كه رام و تسليم شيطان نباشيد، «يَا بَنِي آدَمَ أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ أَن لاَّ تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ»، بلکه تنها مرا عبادت کنيد [دلتان هموار پذيرش حق باشد] که صراط مستقيم همين است، «وَأَنْ اعْبُدُونِي هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ».
🔷🔸 هدايت راه «نمايي» نيست، راه «بردن» است، «ايصال بالمقصود» است. کسي که از شما آدرس ميخواهد؛ اگر به او نشانة راه بدهيد، راهنمايياش نمودهايد، ولي اگر جلو بيفتيد و او را به مقصد برسانيد، هدايتش کردهايد.
🔷🔸در هدايت دانستن راه کفايت نميکند، تبعيّت از هادي و رفتن در راه درست ضرورت دارد، به همين دليل قرآن فقط براي متّقين، مؤمنين و محسنين و مسلمين [تسليم حقيقت شدگان] هدايت است، با عمل به اين صفات است که ميتوان به دنبال هادي [کتاب و سنّت] به سوي مقصد رفت. دانش ديني بدون آن صفات کسي را به مقصد نميرساند.
🔷🔸در ابتدي سورة بقره آمده است: «ذَلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ»، نميگويد«هدي للعلماء، للفقهاء». اگر معناي هدايت راهنمايي بود، اين کتاب ميبايست براي كسي که آن را بشناسد و بخواند و حافظ يا مفسر آن باشد هدايت باشد، اما ميگويد براي متّقين هدايت است.
🔷🔸 تقوا همان ارادة کنترل نفس و ترمز داشتن در خطرات مسير زندگي است؛ خطر خواهشهاي دل و هوي و هوس و رذايل اخلاقي که راهزن مسير حقند.
🔷🔸قبل از اسلام، «هادي» به کسي گفته ميشد که کاروان را از صحاري سوزان، شبانه با شناختي که از موقعيت ستارهها و جهات جغرافيايي داشت به مقصد ميرساند. در آن زمان به علت گرماي شديد عربستان، مسافران شبها با نور ستارگان سفر ميکردند و به کارشناس و هادي يا «بلدِ راه» احتياج داشتند.
👈 پيامبران نيز هادياني بودند که به راههاي آسمان حقايق آشنا بودند و مردمان را به سوي سعادت و نجات از سرابهاي زندگي به مقصد رهبري ميکردند.
👌کسي ممکن است بهترين قرآن شناس جهان باشد، ولي هنوز هدايت نشده باشد. ميگويند تيمور لنگ ميگفت حافظ هنري نکرده! من قرآن را از آخر هم حفظ هستم!! با اين حال بزرگترين لذت جهان و تماشاييترين مناظر را، فَوَران خون به هنگام گردن زدن مخالفين ميدانست!! در سپاهش هميشه محراب سياري همراه داشت که بيست نفر آنرا حمل ميکردند و به هر شهري كه به زور وارد مي شد، ابتدا با علمايش مباحثه ميکرد! ولي هنر و معروفيتش در قتل عام مردم بود. آيا چنين حافظي را ميتوان هدايت يافته تلقي كرد❓
🌹🌹در اين سوره جاي «من» نيست، همهاش «ما» است. سرنوشت ما به هم ارتباط دارد. همگي به اصطلاح، بر يك كشتي سواريم. در سورة حمد دعا ميکنيم: «اهدِنَا»، ما را هدايت كن، نه اِهْدِني، تنها من را. بلکه دستان ما را بگير و به ما توفيق ده تا بتوانيم با هدايت و دستگيري تو، به صراط مستقيم بياييم.
📚تفسیر آقاے بازرگان
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
#گزیده_تفسیر_صفحه_1
⚛💮#تدبر_درسوره_حمد
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ {1}به نام خداوند رحمتگر مهربان {1}
الْحَمْدُ للّهِ {رَبِّ الْعَالَمِينَ {2}(هرنوع)حمد و ستايش برای الله است كه پروردگار جهانيان {2}
الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ {3}با رحمت فراگیر و پایدار {3}
مَـالِكِ يَوْمِ الدِّينِ {4}[و] مالک و صاحب اختیار روز جزاست {4}}
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ {5}[بار الها] تنها تو را مىپرستيم و تنها از تو يارى مىجوييم {5}
🔷✨عصاره فراز آیات 1-5:
نام شایسته ذکر برای آغاز امور،عبادت ،استعانت و هرحمدی منحصر به الله است (که واجد صفات والاو قدرت در دنیا و اخرت است)
💬نکات🔻
-از آنجا که ،بسم الله الرحمن الرحیم در سوره حمد ،یک آیه مستقل و در جمع تعداد ایات سوره بشمار می اید،در فراز بندی و عصاره گیری نیز مدنظر قرار گرفت.
-پیش از این در سوره انفطار هم در توصیف یوم الدین فرموده بود یوم لاتملک نفس لنفس شیئا
-کلمه حمد نیز در سوره های مرحله چهارم و با سوره طورآغازشد(سبح بحمد ربک حین تقوم)سپس در سوره قاف (سبح بحمد ربک قبل طلوع الشمس و قبل الغروب)و در سوره حمد نیز همه انواع حمد ها را در انحصار الله دانست(الحمد لله رب العالمین)
-آیات 5و6 که از زبان متکلم مع الغیر بیان شده است،در واقع اموزش و القائی است از جانب خداوند به مخاطبان قران که چه اعتقاد و رفتار و دعایی داشته باشند.
-سیر کلمه عبادت و دستور به عبادت خدا:اولین کلمه عبد در سوره نجم(مرحله چهارم) برای پیامبر (فاوحی الی عبده) و در انتهای همین سوره اولین دستور به عبادت خدا(واعبدوا) بکار رفت. سپس در سوره کافرون پیامبر از پذیرش پیشنهاد کفار مبنی بر پرستش نوبتی الله و معبودان انها نهی شد. در سوره حمد نیز،انحصار پرستش به خداوند بیان شده است.
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ {6}ما را به راه راست هدايت فرما {6}
{صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ {7}راه آنان كه گرامىشان داشتهاى نه [راه] مغضوبان و نه [راه] گمراهان {7}(راه کسانی که در صراط مستقیم نیستند و غیر خدا را پرستیدند و ستودند و استعانت خواستند)}
🔷✨عصاره فراز آیات6-7:
استعانت جستن از خدا برای هدایت به صراط مستقیم که همان انحصار حمد و عبادت و استعانت از اوست
💬نکات:🔻
-ارتباط فراز اول دوم :
آیا ایه 6 مستقل است يا مرتبط با فراز قبل است؟
در فراز اول ضمن بیان صفات والای الله،تاکید شد که حمد و پرستش و استعانت تنها شایسته اوست و انسانها نیز باید همین اصل را در باورها و رفتارهای خود در زندگی بکار بندند.در ایه 6 لزوم درخواست از خداوند برای هدایت و قرارگیری در صراط مستقیم ذکر شده است.با توجه به انسجام درونی سوره ها و مرتبط بودن ایات و فرازهای یک سوره با یکدیگر در راستای محور اصلی سوره،نتیجه می گیریم که صراط مستقیم همان باور و عمل به ایات فراز قبل یعنی "انحصار حمد و پرستش و استعانت از الله"است.
این موضوع در سوره های دیگر قران هم تصریح شده است که صراط مستقیم همان پرستش انحصاری خداوند است.
ان الله ربی و ربکم فاعبدوه هذا صراط مستقیم (مریم 36)وان اعبدونی هذا صراط مستقیم(یس61)
درادامه این فرازهم انسان قرارگیری در این مسیر را به عنوان دعا و درخواست از خداوند مطرح مینماید.یعنی برای طی صراط مستقیم هم از خداوند استعانت می جوید.راهی که سرنوشت ان برخورداری از نعمت و در امان ماندن از غضب الله است.
📖✨درس سوره:
قرارگرفتن در صراط مستقیم باور باین اصل است که تنها الله (که واجد صفات والاو قدرت در دنیا و اخرت است) شایسته و بایسته محوریت در زندگی ماست.( آغاز امور با نام او ،بندگی و پرستش و ستایش او ،استعانت از او)
📚سیدکاظم فرهنگ
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
با سلام
به مخاطبان گرامی
👈👈همانطور که مستحضرید یکی از برنامه های روزانه کانال قرآن پويان، تدبر و تفسیر یک سوره از قرآن به ترتیب نزول ،می باشد.
تاکنون سوره های مرحله اول و مرحله دوم و مرحله سوم و چهارم و سوره های صاد و صافات و بروج و قمر و ذاریات و رحمن و طه و مریم از مرحله پنجم ارائه شدند.
ان شاء الله از امروز
سوره #کوثر آخرین سوره از سوره های مرحله #پنجم نزول را آغاز خواهیم کرد.
لطفا شما هم این سوره را مطالعه نمایید.
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
1⃣تدبر در سوره #کوثر
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ {1}
ما تو را كوثر (خیر زیاد و پایدار)داديم {1}
فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ {2}
پس براى پروردگارت نماز گزار و قربانى كن {2}
إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ {3}
همانا انکه به تو کینه ورز است(و ترا ابتر میخواند) خود او ابتر و بی دنباله خواهد بود {3}
♻️عصاره فراز آیات ۳-۱ و درس سوره : ای پیامبر علیرغم ارزوی کینه ورزان مبنی بر ابترماندن رسالتت،ما به تو کوثر دادیم که پیامت راتداوم میبخشد.پس با نماز و قربانی شکرگزار این نعمت باش.
https://b2n.ir/r12143
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✅ وقایع روز #پنجممحرم سال ۶۱ هجری
🌴💢در روز پنجم محرمالحرام سال ۶۱ هجرى قمرى عبيدالله بن زياد مردي را به دنبال شبث بن ربعي فرستاد تا وي را به كربلا گسيل كند.
👈شبث بن ربعي در آن روز خود را به بيماري زده بود و قصد داشت كه ابن زياد او را از رفتن به كربلا معاف كند ولي عبيدالله بن زياد براي او پيغام فرستاد كه مبادا از كساني باشي كه خداوند در قرآن فرموده است چون به مؤمنین رسند گويند از ايمان آورندگانيم و هنگامیکه به نزد ياران خود كه همان شیطاناند، روند اظهار دارند ما با شماييم و مؤمنین را به سخره ميگيريم و به او خاطرنشان ساخت كه اگر بر فرمان ما گردن مينهي و در اطاعت مايي، در نزد ما بايد حاضر شوي.
شبث بن ربعي شبانگاه نزد عبيدالله آمد تا رنگ گونه او را نتواند بهخوبی تشخيص دهد. ابن زياد به او مرحبا گفته و در نزد خود بنشاند و گفت: بايد به كربلا روي، پس شبث قبول كرد و عبيدالله او را به همراه هزار سوار بهسوی كربلا گسيل داشت.
💢پس عبيدالله بن زياد به شخصي به نام زحربن قيص با پانصد سوار مأموریت داد كه بر جسر(پل) صداه ايستاده و از حركت كساني كه به عزم ياري امام حسين (ع) از كوفه خارج ميشوند جلوگيري كند. فردي به نام عامر بن ابي سلامه كه عازم بود براي پيوستن به امام (ع) از برابر زحربن قيس و سپاهيانش گذشت، زحربن قيس به او گفت: من از تصميم تو آگاهم كه ميخواهي حسين را ياري كني بازگرد!
👈ولي عامربن ابي سلامه به زحربن قيس و سپاهش حملهور شد و از ميان سپاهيان گذشت و كسي جرأت نكرد تا او را دنبال كند. عامر خود را به كربلا رساند و به #امام_حسين (ع) ملحق شد تا به درجه رفيع شهادت نائل آمد او از اصحاب امیرالمؤمنین علي بن ابيطالب (ع) بود كه چندين جنگ در ركاب آن حضرت شمشير زده است.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
قران پویان
بسم الله الرحمن الرحیم
:⭕ مروری بر مسئولیت مردم، #علما و تحلیل سکوت انها در
#خطبه_امامحسین ( ع) در منا
🌴✴قسمت اول :فراز اول
👈 #خطبه_امام_حسین(ع) در منا، در سال ۵۸ق، یعنی دو سال -و بنابر برخی از نسخههای کتاب سلیم بن قیس، یک سال- قبل از مرگ معاویه علیه انحرافات حکومت اموی ايراد شده است. اهمیت این خطبه در #منا و در ایام حج بودن، افشاگری امام سوم شیعیان علیه حکومت معاویه بود.در این زمان فشار معاویه بر شیعیان به اوج رسیده بود و در فضای اجتماعی سیاسی خفقان حاکم بود.
🔸👈این خطبه از سه بخش مستقل تشکیل شده ،بخش اول خطبه را سلیم بن قیس هلالی در کتابش و بخش دوم و سوم را حسن بن شعبه حرانی در تحف العقول نقل کردهاند.
🖌سلیم بن قیس می گوید، یک سال قبل از مرگ معاویه، حسین بن علی(ع) با عبدالله ابن عبّاس و عبدالله بن جعفر به حج رفتند، امام حسین(ع) مردان و زنان و یاران بنی هاشم و آن عده از انصار را که او و خاندانش را می شناختند جمع کرد. سپس چند نفر را فرستاد و فرمود:
همة کسانی را که امسال از اصحاب پیامبر(ص) معروف به صلاح و عبادت اند به حج آمده اند، نزد من جمع کنید.
در پی این دعوت بیش از هفتصد نفر ـ که بیشتر آنان از تابعین و حدود دویسـت نفـر از اصحـاب پیامبر(ص) بودند ـ در «منا» در خیمة آن حضرت گرد آمدند. امام در میان آنان برای ایراد خطبه برخاست .
💮🛑اعْتَبِرُوا أَیُّهَا النَّاسُ بِمَا وَعَظَ اللَّهُ بِهِ أَوْلِیَاءَهُ مِنْ سُوءِ ثَنَائِهِ عَلَى الْأَحْبَارِ اذ قال « لَوْلا یَنْهاهُمُ الرَّبَّانِیُّونَ وَ الْأَحْبارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الْإِثْمَ وَ أَکْلِهِمُ السُّحْتَ لَبِئْسَ مَا کَانُوا یَصْنَعُونَ» و «لُعِنَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ بَنِی إِسْرائِیلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُودَ وَ عِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ ذَلِکَ بِمَا عَصَوْا و َکَانُوا یَعْتَدُونَ»
ای مردم از آنچه خدا به آن اولیای خود را پند داده پند گیرید، مانند بدگویی او از دانشمندان یهود آنجا که میفرماید: «.چرا علماى نصارا و يهود آنان را از سخنان گناه آلود وخوردن مال حرام بازنمىدارند؟ چه بد است آنچه انجام مىدهند «63مائده» و نيز میفرماید: «كسانى از بنىاسرائيل كه كافر شدند، به زبان داود وعيسى پسر مريم لعنت شدند. اين (لعن و نفرين،) بدان سبب بود كه آنان عصيان كرده و از فرمان خدا تجاوز مىكردند«78مائده.»
شرح فراز اول در ادامه 👇👇
@quranpuyan
قران پویان
بسم الله الرحمن الرحیم :⭕ مروری بر مسئولیت مردم، #علما و تحلیل سکوت انها در #خطبه_امامحسین ( ع)
💮🔖شرح فراز اول #خطبه: هشدار از همانندي #علماي_اسلام با #عالمان_يهود
↩️🔶"محور اصلی این خطابه این است که در جامعهی اسلامی، ظلم و فساد وجود دارد و این ظلم و فساد، ریشه در حاکمان دارد ولی چرا علماء، نخبگان و فرزانگان در برابر این ظلم و فساد، اعتراض و خشمی ندارند و نسبت به آن بیتفاوت هستند؟
👈گویا بار دیگر آن تجربهی تلخی که در عالمان یهود اتفاق افتاد در امت اسلامی دارد اتفاق میافتد و تکرار میشود. امام حسین(ع) مردم را به تکرار این تجربه هشدار میدهند. مراقب باشید! بار دیگر علمای شما گرفتار آن سکوت و مماشات و مدارای با ظالمین نشوند که اگر چنین اتفاقی افتاد، شما وظیفه و مسئولیتی دربارهی علماء دارید.
💮🔶ایات نشان میدهد که خود احبار و رهبان از نظر رفتارهای شخصی، افراد منزّهی بودند، چون اعتراض نسبت به سخن آنها و نسبت به مسائل مالی و اقتصادی آنها نیست. اعتراض به این است که شما که جامهی عالم دینی به تن کردهاید، باید در برابر ظلم و فساد اعتراض داشته باشید، چرا سکوت میکنید؟! این «قول اثم»، دروغگویی، فریبکاری، کتمان حقایق، این «اکل سحت» از ناحیهی فرمانروایان سرمیزد و از علماء توقع بود که اعتراض کنند و آنها به این توقع و انتظار عمل نکردند
💫👈تکلیف سنگینتر علمای دین
نهی از منکر و اعتراض در برابر ظلم و فساد و حرامخواری و دروغگویی یک وظیفهی عمومی برای همهی مردم است، چرا در این آیات خصوص علماء و احبار مورد اعتراض قرار گرفتهاند؟
از عالم دین توقع بیشتری میرود چون 🔸اولاً او آگاهی بیشتری نسبت به خواستههای دین دارد، درحالیکه بسیاری از تودههای مردم به این ضوابط و ارزشها توجه کافی ندارند. خود علم مسئولیتآور است.
🔸ثانیاً علماء دارای نفوذ هستند و اگر آنها به صحنه وارد شوند و اعتراض کنند، بسیاری از مردم، آنها را همراهی میکنند. لذا اعتراض، انتقاد و نهی آنها، بسیار مؤثرتر و نافذتر از انتقاد، اعتراض و نهی مردم عادی تلقی میشود.
🔸ثالثا اگر #عالم دین در برابر حرامخواری و دروغگویی ستمگران و حاکمان سکوت کند، دین متهم میشود که فریبکاری حاکمان و دروغگویی آنها را تجویز کرده است و اجازه میدهد که آنها اموال بیتالمال را به یغما ببرند و غارت کنند! موضع عالمان دین، موضع دین تلقی میشود. از این جهت است که اگر عالم دین سکوت کند، در حق دین خدا خیانت کرده است و اسباب بدبینی مردم نسبت به دین فراهم میشود و نتیجهاش دینگریزی مردم است.
⭕️💢 اعتراض مقابل ظلمه حاضر
👈فساد دوگونه است: فسادی در میان تودهی مردم است و فسادی در میان اقشار بالا و حکمرانان. آیهی شریفه که سکوت علماء و احبار را در برابر فساد و منکر تخطئه میکند، سکوت در برابر کدام فساد بوده است؟ این آیهی شریفه مربوط به سکوت در برابر حاکمان جائر است، نه حرامخواریهایی که در جامعه و در میان مردم اتفاق میافتد و دروغگوییهای موردی که در میان مردم اتفاق میافتد. امام حسین (ع) میفرمایند که مشکل احبار مشکل دیگری بود و آن اینکه در برابر ظلم، زبانشان الکن و در برابر ظالم، قدرت سخن گفتن نداشتند"
🎙استاد سروش محلاتی
💮🔶"در این خطبه، ایشان بهصراحت خطاب به علما و نخبگان، روشنفکران و مفسران قرآن، اصحاب پیامبر(ص)، تابعین موثر و معتبر و در جمعی نزدیک به ۹۰۰ تن از بزرگان، سخنرانی تاریخی و بسیار مهمی کردند که نوعی محاکمه و استیضاح بزرگان جهان اسلام و اصحاب و علما و قراء قرآن و مفسران اسلام بود و به آنها فرمودند اتفاقاتی که دارد میافتد، چیزهایی نیست که از چشم شما پنهان مانده باشد، چرا سکوت میکنید؟ شما حق ندارید بیتفاوت باشید
💮👈خداوند علماي مسيحي، يهودي و روحانيون و آگاهان اديان قبل را نکوهش کرد زيرا ستمگراني جلوي چشم آنها فساد ميکردند و اينان ميديدند و سکوت ميکردند و دم برنميآوردند. خداوند چنين کساني را کافر خوانده و توبيخ کرده که چرا در برابر بيعدالتي و تبعيض و فساد در حکومت و جامعهي اسلامي ساکت هستيد و همه چيز را توجيه و ماستمالي ميکنيد و رد ميشويد؟
🌸👈امام (ع) فرمود: «خیانتی که روحانیون یهود و مسیح به توحید و عدالت کردند، همان خیانت را شماها نسبت به اسلام دوباره مرتکب نشوید.» چرا مردان خدا وقتی فساد و بیعدالتی را در جامعه میدیدند، وقتی تبعیض و دروغ و خیانت را میدیدند، سکوت کردند و اعتراض نکردند؟»
💮👈گفته سیدالشهدا (ع) به این معناست که این آیات، منحصر به روحانیون یهودی و مسیحی نیست؛ شما علمای اسلام نیز مخاطب همین آیات هستید، زیرا شما بر سر اسلام همان بلایی را میآورید که آنها بر سر ادیان الهی پیشین آوردند و با این سکوتتان و کوتاهی در همکاری با من، اسلام را ضایع میکنید."
💫استاد رحیم پور ازغدی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛