💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سورہ_مبارڪـہ_آلعمران آیہ 78 تا 83
📄#صفحـہ_60
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_60
❇️#دعوت به #پرستش_غير_خدا ممكن نيست
💠ما كانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُؤْتِيَهُ اللَّهُ الْكِتابَ وَ الْحُكْمَ وَ النُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِباداً لِي مِنْ دُونِ اللَّـهِ وَ لكِنْ كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِما كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتابَ وَ بِما كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ
🌱(مسیح هرگز ادعای الوهیت نکرد؛ زیرا) سزاوار هیچ انسانی نیست که خداوند به او کتاب (آسمانی) و علم (به معارف الهی) و نبوت بدهد، آنگاه به مردم بگوید «بهجای (بندگیِ) خداوند، بندگان من باشید»؛ بلکه (به مردم میگوید:) «به سبب آموختن کتاب (خدا) و خواندن (آن، که سراسر معارف الهی و دعوت به اخلاق و اعمال نیکوست)، مردانی خدایی باشید.»
آل عمران - ۷۹
🔷✨اين آيات هم چنان افكار باطل گروهی از اهل كتاب را نفی و اصلاح میكند مخصوصا به مسيحيان گوشزد مینمايد كه هرگز مسيح ع ادعای الوهيت نكرد و آنچه در باره او در اين زمينه گفته شده همه نسبتهای ناروايی است كه بعدا به او دادهاند و نيز به درخواست كسانی كه میخواستند اين گونه ادعاها را در باره پيامبر اسلام ص (به عللی كه در شان نزول آمد) تكرار كنند صريحا پاسخ میگويد میفرمايد:" برای هيچ بشری سزاوار نيست كه خداوند كتاب آسمانی و حكم و نبوت به او دهد سپس او به مردم بگويد غير از خدا مرا پرستش كنيد" (ما كانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُؤْتِيَهُ اللَّهُ الْكِتابَ وَ الْحُكْمَ وَ النُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِباداً لِي مِنْ دُونِ اللَّـهِ).
🔷✨نه پيامبر اسلام و نه هيچ پيغمبر ديگری حق ندارد چنين سخنی را بگويد و اين گونه نسبتها كه به انبياء داده شده همه ساخته و پرداخته افراد ناآگاه و دور از تعليمات آنها است چگونه ممكن است اين مقامات بزرگ را از سوی خدا پيدا كنند و در عين حال به سوی شرك دعوت نمايند.
👈 سپس میافزايد: بلكه (سزاوار مقام او اين است كه بگويد) افرادی باشيد الهی آن گونه كه تعليم كتاب الهی به شما داده شده و درس خواندهايد" و هرگز غير خدا را پرستش نكنيد (وَ لكِنْ كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِما كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتابَ وَ بِما كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ).
آری فرستادگان الهی هيچگاه از مرحله بندگی و عبوديت تجاوز نكردند و هميشه بيش از هر كسی در برابر خداوند خاضع بودند بنا بر اين امكان ندارد از جاده توحيد خارج شوند و مردم را به شرك دعوت كنند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_60
❇️#آیه۸۳آلعمران
💠أَ فَغَيْرَ دِينِ اللَّهِ يَبْغُونَ وَ لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ كَرْهاً وَ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ
🌱پس آيا آنها جز دين خدا (دينی) میجويند؟ در حالی كه هر كه در آسمانها و زمين است، خواه ناخواه فقط تسليم اوست و به سوی او بازگردانده میشوند.
آل عمران - ۸۳
💬نكتهها🔻
🔷✨موجودات آسمانها و زمين، همگی تسليم خدايند. حتّی اگر در حال عادّی اين سرسپردگی را كتمان كنند، در حال احساس خطر به ناچار دل به او میسپارند. مؤمنان با ميل و رغبت تسليم او هستند، ولی همگان در زمان احساس خطر يا مرگ يا مغلوب شدن در جنگ و يا درماندن در استدلال، تسليم او میشوند. همه ذرّات عالم، از كوچكترين اتم تا بزرگترين كرات، همه تابع همان قانونی هستند كه خداوند بر آنها حاكم كرده است و هر لحظه میتواند آن را تغيير دهد.
🔷✨هنگام نوشتن اين جملات در يك لحظه بدون دليل خاصّی احساس كردم نصف سر و صورتم به شدّت درد گرفت. قلم را زمين گذاشتم، دست بر سر و محل درد كشيدم، لحظاتی گذشت يك مرتبه آرام شدم، با خود گفتم: آری، تمام هستی در هر لحظهای و به هر شكلی در دست خداست. حركت هر برگی و نوشتن هر كلمهای بدون ارادهی او ممكن نيست.
💬پيامها🔻
1⃣ انتخاب راه غيرخدا، با نظام هستی سازگار نيست. «أَ فَغَيْرَ دِينِ اللَّهِ يَبْغُونَ وَ لَهُ أَسْلَمَ»
2⃣ حقيقت دين، تسليم است. «أَ فَغَيْرَ دِينِ اللَّهِ يَبْغُونَ وَ لَهُ أَسْلَمَ ...»
3⃣ انسان، دائماً در جستجوی راه و روشی است و گرايش به مكتب در نهاد او قرار دارد. (جمله «يَبْغُونَ» دلالت بر خواست و تمايل دائمی دارد.)
4⃣ اگر هستی تسليم اوست، چرا ما تسليم نباشيم؟ «لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»
5⃣ در آسمانها موجودات با شعور هستند. «مَنْ فِي السَّماواتِ» (حرف «مَن» برای موجودات دارای عقل و شعور بكار برده میشود)
6⃣ اگر پايان كار ما اوست، چرا از همان اوّل رو به سوی او نكنيم؟ «إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣3⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹نکات سوره شعرا از تفسیر عبدالعلی بازرگان
شعراء : ۱۱۰
فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ
پس، از خدا پروا داشته باشيد و مرا اطاعت کنيد. 60
60- درخواست نوح از معاصرينش به اطاعت از خود، پس از پروای الهي، همانطور که در آيات 150 (26:150) و 151 همين سوره [فَاتَّقُوا اللهَ وَأَطِيعُونِ وَلا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ] آمده است، منصرف ساختن آنان از اطاعت و سرسپردگی به جباران و اربابان باطل و مطيع ساختنشان به رسالت الهی خود بوده است، در ضمن از 11 باری که فعل «اطيعونِ» در قرآن آمده است، 9 بار آن از زبان رسولان در همين سوره است.
شعراء : ۱۱۲
قَالَ وَمَا عِلْمِي بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
نوح گفت: من چه ميدانم آنها [در گذشته / پيش از ايمان] چه ميکردهاند؟ [=پرونده و سوابق اشخاص به من مربوط نيست]. 61
61- احساس خود بزرگبينی و اشرافيت، و معيار ارزشی را در مال و مقام دانستن، از موانع مهم پيوستن طبقات مرفه و برخوردار به پيامبران بوده است. در آيه 17 سوره هود (11:17) بار ديگر همين سخن از معاصرين نوح نقل شده است و در آيه 31، پاسخ نوح را بيان ميکند که من هرگز به کسانی که شما چشم ديدنشان را نداريد نخواهم گفت خدا هرگز خيری به آنان نخواهد داد. خداوند به پيامبر اسلام(ص) نيز توصيه کرده است: نفس خويش همواره به همراهی با کسانی که [محرومانی که] پروردگارشان را صبح و شام، ميخوانند به تحمل وادار و يک لحظه از آنان به خاطر دنيا از آنان چشم بر متاب و... [کهف 28 (18:28) ].
شعراء : ۱۱۸
فَافْتَحْ بَيْنِي وَبَيْنَهُمْ فَتْحًا وَنَجِّنِي وَمَن مَّعِيَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ
پس تو ميان من و آنان داوری کن، داوری کردنی 65 و من و مؤمنانِ همراهم را نجات ده.
__
65- واژة مناسب برای داوري، همان «حکم» است که همواره در قرآن، در قضاوت ميان بندگان در روز قيامت به کار رفته است، استثناً در مواردی واژة فتح که معنای پيروزی و گشودن گره [مقابله با مخالف و دشمن] دارد جايگزين کلمه حکم شده و برخی پيامبران در مشکلاتی که با منکران داشتند خدا را با جمله: «رَبَّنَا افْتَحْ بَيْنَنَا وَبَيْنَ قَوْمِنَا بِالْحَقِّ» ندا کردهاند [اعراف 89 (7:89) - شعراء 118 (26:118) ].
نام نيکوی فتاح که منحصراً در آيه 26 سوره سبا (34:26) در وصف خدا آمده است [به غير از «خير الفاتحين» آيه 7 سوره اعراف (7:7) ]، دلالت بر گرهگشائی خدا و پيروز ساختن مؤمنان ميکند. در ضمن قيامت را نيز قرآن به همين دليل «يوم الفتح» ناميده است [سجده 28 (32:28) و 29].
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛