#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_105
❇️#آیه175نساء
💠فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ اعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْلٍ وَ يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِراطاً مُسْتَقِيماً
🌱پس كسانی كه به خدا ايمان آورده وبه او توسّل جستند، بزودی آنان را در رحمت و فضل خويش وارد میكند و آنان را به سوی خود در راه راست هدايت میكند.۱۷۵/نساء
💬نكتهها🔻
🔷✨اعتصام به اوليا و رهبران الهی را در زيارت جامعه میخوانيم: «من اعتصم بكم فقداعتصم باللّه».
در دو آيهی قبل، ايمان و عمل صالح وسيلهی دريافت لطف الهی عنوان شد و در اين آيه، ايمان و اعتصام به خداوند؛ اين نشانهی آن است كه راه اعتصام به خدا و پيوستن به او، عمل صالح است.
💬پيامها🔻
🔹 پاداشهای الهی، فضل ورحمت اوست، نه استحقاق ما. «فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْلٍ» (همين كه اين رحمت و فضل خود را در آيات ديگر اجر و پاداش كار ما دانسته، خود لطفی ديگر است وگرنه مزد چند دقيقه كار ناقص، اين همه بهشت و قصر و رحمت نيست.)
🔹 گرچه خدا هر كه را بخواهد هدايت میكند، «يَهْدِي مَنْ يَشاءُ»۱ ولی زمينه و وسيله هدايت را خودمان با ايمان واعتصام بايد فراهم سازيم. «يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ»
🔹 نياز به هدايت الهی، حتّی پس از ايمان و اعتصام هم باقی است و يك لحظه از هدايت او بی نياز نيستيم. «يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ»
🔹 راه مستقيم، راهی است كه انسان را به خدا برساند. «يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِراطاً مُسْتَقِيماً»
_______
۱ ابراهيم، ۴.
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
🔰اگر شما هم مايليد #لذت فهم سورههاي قرآن را 8 هفته بطور #مجازي تجربه كنيد،شما را به ثبت نام در دوره جديد روش ساده #فهم بهتر قرآن ،دعوت ميكنيم. اطلاعات بيشتر در كانال زير در تلگرام و ايتا: @tadabbor_quranpuyan
در واتساپ:
https://b2n.ir/p92928
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣ تدبر در سوره #اسرا
🔹پیشگفتار سوره اسراء از تفسیر عبدالعلی بازرگان
اين سوره در اولين آية خود، با کلمه «سبحان» آغاز، و در آخرين آيه، با سه اصل: «حمد»، «توحيد» و «تکبير» ختم ميگردد. اين چهار اصل که يادآور همان تسبيحات اربعه [سبحان الله والحمد لله و لا اله الا الله والله اکبر] در رکعات سوم و چهارم نماز است، چهار پايه بندگي خدا و چهار گام به سوي او به شمار ميرود؛ در گام نخست او را از همه تصورات شرکآميز و اوهام و خيالات و خرافات منزه و پاک ميشماريم، در گام دوم پس از آشنائي با آيات روشنيبخش او خدا را ميستائيم و «حمد» ميکنيم، در سومين گام، يکتائي و منحصر به فرد بودنش را در جميع کمالات درمييابيم و به توحيد ميرسيم، و سرانجام در گام چهارم، «کبير» بودن او را به زبان ميآوريم. به اين ترتيب متن سوره تبيين کننده اين اصول ميباشد. اسراء تنها سورهاي است که با کلمه «سبحان» آغاز ميگردد، اين کلمه که 41 مرتبه در متن سورههاي ديگر تکرار شده، معمولا به صورت سلبي، تصور، گفتار يا کردار باطلي را نسبت به ساحت ربوبي از ذهن بندگان دور ميسازد مثل: سبحان الله عما يقولون، سبحان الله عمّا تصفون، سبحانه و تعالي عما يشرکون. و يا به صورت ايجابي، دست اندرکاري همه نيروهاي مثبت جهان [فرشتگان، انبياء، اولياء، و بندگان صالح] را در تعالي بخشيدن و به رشد و کمال رساندن بندگان شايسته نشان ميدهد. در ضمن کلمه سبحان تصورات بشري معراج و خيالپردازيهاي عوام پسند را از خدا دور ميسازد.
__
👈🏻اسراء به حرکت شبانه گفته ميشود؛ هواي صحاري سوزان عربستان ايجاب ميکرد مسافران روز را استراحت و در شب حرکت کنند. کلمه اسراء علاوه بر سفر حقيقي، در معناي مجازي، در سير و سلوک معنوي مناجاتها و راز و نيازهاي شبانه دست ميدهد، به کار ميرود. گويا پيامبر مکرم اسلام، که به تصديق قرآن دو سوم و حداقل نيمي از شب را به نماز و دعا ميگذراند [مزمل 20 (73:20) ]، در يکي از اين شبها به معراجي معنوي رفت و پروردگار عليم و حکيم فراز و نشيب امتهاي موسي را به او نماياند تا پس از هجرتي که در پيش داشت، امت خويش را در مدينه با بهرهگيري از اين تجربيات رهبري نمايد. اما سير از مسجدالحرام به مسجد الاقصي، که دورترين نقاط نسبت به مکه به شمار ميرفت، نشان دهنده دو کانون توحيدي در دو سوي خاورميانه، پايگاه پيامبران دو امّت بزرگ بوده و دو فرزند بزرگوار ابراهيم خليل؛ اسمعيل و اسحق و رسولان از نسل آن دو، هر کدام در يکي از اين دو مدرسة توحيد، به تزکيه و تعليم پيروان خود ميپرداختند؛ مسجد الاقصي کانون بنياسرائيل [فرزندان يعقوب] و مسجدالحرام بنا شدة ابراهيم و اسماعيل، کانون پيامبران از ذريه اسمعيل و نهايتاً پيامبر اسلام بوده است. با ظهور اسلام، پيامبر خاتمي که مأموريت يافته بود امت آخرين را رهبري کند، خداوند عليم و حکيم، اُفت و خيزها و فراز و نشيبهاي امت بنياسرائيل و حوادثي را که بر مسجدالاقصي کانون و قلب تپنده آن گذشته است، در معراجي روحاني به او الهام کرد تا امت خويش را از اختلاف و تفرقه و عوارضي که شرک و ناشکري به دنبال دارد انذار دهد.
آنچه از سير و سياحت شبانه «اسراء» در قرآن گفته شده، همين است و بس! قصههاي با آب و تابي که از معراج پيامبر و مناظري که از بهشت و جهنم و صحنههاي متنوع ديگر نقل شده است، نقلياتي است که هيچکدام مبناي قرآني ندارد.
👈🏻 صفت سميع و عليم بودن خدا متناسب با مناجاتهاي رسول و در اجابت راز و نيازهاي قلبي او آمده است. وقتي بندهاي از خاک به افلاک سر ميکشد و به عظمت آسمانها و آفريننده مينگرد و خدايش را ميخواند، بيپاسخ نميماند و در معراجش پيامهائي دريافت ميکند.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌐💢انديشههاي #مدرس را بهتر بشناسيم.
💠به بهانه 10 اذر سالگرد شهادت آيت الله #سيد_حسن_مدرس
🛑قسمت ششم :
#عدم_وابستگی به #حاكميت_و_قدرت ؛
💢👈 عدم وابستگی مدرس به دستگاههای قدرت و ثروت او را به چنین جایگاهی رساند. مدرس خود میگوید:
👈 « من ده رییسالوزرا و چهل، پنجاه وزیر را دیدم و رد کردم، اگر هر کدام از اینها در مجلس مدعی شد که مدرس یک #توقعاتی از من کرده است، آن شخص خیلی مرد است. یک کاغذ در هیچ کابینه ندارم. هیچ تقاضایی از کسی نکردهام. »[روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۱ آذر ۱۳۶۶
💢👈 مدرس در یکی از نطقهای خود پرده از این آزادگی و استقلال شخصیتی بر میدارد؛ آنجا آمده است: « اگر من نسبت به بسیاری از اسرار #آزادانه اظهار عقیده میکنم و هر حرف حقی را بیپرده میزنم، 👈 برای آن است که چیزی ندارم و از کسی هم نمیخواهم. اگر شما هم بار خود را سبک کنید و توقع را کم نمایید آزاد میشوید👌 ... باید جان انسان از هرگونه قید و بندی #آزاد باشد تا مراتب آزادگی خویش را حفظ نماید.
🔻 وقتی کسی به دنیا دل بست باید بنده مردم جهان گردد و من هیچگاه راضی نیستم به خاطر خود و هوای دل، استقلال و آزادی انسانی را فدای جهان و جهانیان کنم. »[حمیدرضا ملکمحمدی، مدرس و سیاستگذاری عمومی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص ۱۴۳.
پايان
(💻سایت خبرگزاری رسمی حوزه )
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
💞بسم الله الرحمن الرحیم
فَنَجَّيْنَاكَ مِنَ الْغَمِّ
و ما تو را از اندوه نجات دادیم
🌸 سوره طه ، آیه ۴۰
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💐👌شما هم در 📖#قرائت_روزانه یک صفحه از قرآن به همراه #ترجمه با ما همراه شوید
❇️🌹بلطف خدا و استقبال مخاطبان عزیز
هر روز فایل صوتی🎧 قرائت #ترتيل يك صفحه از قران كريم را به همراه عکس متن عربی آن صفحه ، فایل صوتی تفسیر و توضیح صفحه وگزیده نڪات تفسیری ،از ابتداي قران، در كانال ارسال نموده ایم.
✍تاکنون سوره های :🔻
حمد-بقره-آلعمران_نساء
به اتمام رسیده که جهت دسترسی به آنها میتوانید از #هشتگهای زیر استفاده نمایید.
#سوره_مبارڪہ_بقره
#سوره_مبارڪہ_آلعمران
#سوره_مبارڪه_نساء
✅ و به لطف پروردگار از امروز 👇
📖#سوره_مبارڪہ_مائده
را شروع خواهیم نمود.
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪہ_نساء آیہ 176
📖#سوره_مبارڪه_مائده آیه 1 تا 2
📄#صفحـہ_106
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_106
❇️#احکام_ارث
💠يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلالَةِ إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ أُخْتٌ فَلَها نِصْفُ ما تَرَكَ وَ هُوَ يَرِثُها إِنْ لَمْ يَكُنْ لَها وَلَدٌ فَإِنْ كانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثانِ مِمَّا تَرَكَ وَ إِنْ كانُوا إِخْوَةً رِجالاً وَ نِساءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ (۱۷۶/نساء)
🌱(ای پيامبر!) از تو فتوا میخواهند، بگو: خداوند دربارهی (ارث) كلاله (/ برادر و خواهر پدری يا پدر و مادری) به شما چنين فتوا میدهد كه: اگر مردی بميرد و فرزندی (يا پدر و مادری) نداشته باشد ولی خواهری داشته باشد، نصف آنچه به جا گذاشته از آنِ خواهر است و او نيز از خواهرش اگر فرزندی نداشته باشد همهاموال را ارث میبرد و اگر دو خواهر باشند، دو سوّم دارايی به جامانده را ارث میبرند (/ هر كدام يك سوّم) و اگر چند برادر و خواهر باشند مرد برابر سهم دو زن ارث میبرد. خداوند احكام را برای شما بيان میكند تا گمراه نشويد و خداوند به هر چيز دانا است.
💬نكتهها🔻
در آيه ۱۲ همين سوره آمده بود كه خواهر و برادر از يكديگر يك ششم ارث میبرند و اينجا میفرمايد: نصف ارث میبرد. اين به خاطر آن است كه در آنجا مراد، خواهر و برادر مادری بود و در اينجا پدری، يا پدر و مادری.۱
ارث بردن خواهر و برادر از ميّت، وقتی است كه او فرزند يا پدر و مادر نداشته باشد. وگرنه نوبت به خواهر و برادر نمیرسد.
👈 سورهی نساء با مسائل خانواده آغاز شد و با مسائل خانواده به پايان رسيد.
💬پيامها🔻
🔹 وظيفهی مردم، برای يادگيری مسائل و احكام دينی، رجوع به رهبران دينی است. «يَسْتَفْتُونَكَ»
🔹 دين برای دنيای مردم برنامه دارد. موضوع ارث از يك جهت موضوعی اقتصادی و از جهتی موضوعی خانوادگی است و دين به لحاظ هر دو جهت، برای آن احكامی مقرّر داشته است. «قُلِ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ»
🔹 رعايت اولويّتها در تقسيم ارث، بيانگر اولويّتها در رسيدگی به اعضای فاميل است. پدر ومادر و فرزندان در يك رديفاند، امّا خواهران و برادران در مرحلهی بعدی. «لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ أُخْتٌ»
🔹 دو برابر بودن سهم ارث مرد نسبت به زن، بر پايه علم الهی است، نه شرايط خاص اجتماعیِ زمان پيامبر كه زنان ضعيف شمرده میشدند. «وَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ»
«والحمدللّه ربّ العالمين»
۱ تفسير نمونه.
_____
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_106
❇️#محتوای_سوره_مائده
🔷✨اين سوره از سورههای مدنی است و ۱۲۰ آيه دارد و گفتهاند پس از سوره فتح نازل شده است، و طبق روايتی تمام اين سوره در حجة الوداع و بين مكه و مدينه نازل شده است.
اين سوره محتوی يك سلسله از معارف و عقائد اسلامی و يك سلسله از احكام و وظائف دينی است.
در قسمت اول به مساله ولايت و رهبری بعد از پيامبر ص و مساله تثليث مسيحيان و قسمتهايی از مسائل مربوط بقيامت و رستاخيز و بازخواست از انبياء در مورد امتهايشان اشاره شده است.
و در قسمت دوم، مساله وفای به پيمانها، عدالت اجتماعی، شهادت به عدل و تحريم قتل نفس (و به تناسب آن داستان فرزندان آدم و قتل هابيل بوسيله قابيل) و همچنين توضيح قسمتهايی از غذاهای حلال و حرام و قسمتی از احكام وضو و تيمم آمده است.
و نامگذاری آن به" سوره مائده" بخاطر اين است كه داستان نزول مائده برای ياران مسيح- در آيه ۱۱۴- اين سوره ذكر شده است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_106
❇️لزوم #وفا به #عهد و #پیمان
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعامِ إِلاَّ ما يُتْلى عَلَيْكُمْ غَيْرَ مُحِلِّي الصَّيْدِ وَ أَنْتُمْ حُرُمٌ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ ما يُرِيدُ
🌱ای مسلمانان، به تمام پیمانها و قراردادهای محکم (خود) وفا کنید. (گوشت) چهارپایان زبانبسته ـ مگر آنچه (حکمش) بر شما خوانده خواهد شد ـ برایتان حلال شده است؛ (و این،) در حالی(است)که شکار را در حال احرام حلال نمیشمارید. خدا هر حکمی را که بخواهد، مقرّر میکند.
مائده - ۱
🔷✨آيه فوق دليل بر وجوب وفا به تمام پيمانهايی است كه ميان افراد انسان با يكديگر، و يا افراد انسان با خدا، بطور محكم بسته میشود، و به اين ترتيب تمام پيمانهای الهی و انسانی و پيمانهای سياسی و اقتصادی و اجتماعی و تجاری و زناشويی و مانند آن را در بر میگيرد و يك مفهوم كاملا وسيع دارد كه به تمام جنبههای زندگی انسان اعم از عقيده و عمل ناظر است. از پيمانهای فطری و توحيدی گرفته تا پيمانهايی كه مردم بر سر مسائل مختلف زندگی با هم میبندند.
🔷✨مساله وفای به عهد و پيمان كه در آيه مورد بحث مطرح است از اساسیترين شرائط زندگی دستجمعی است و بدون آن هيچگونه همكاری اجتماعی ممكن نيست، و بشر با از دست دادن آن زندگی اجتماعی و اثرات آن را عملا از دست خواهد داد، به همين دليل در منابع اسلامی تاكيد فوق العادهای روی اين مساله شده است و شايد كمتر چيزی باشد كه اين قدر گسترش داشته باشد، زيرا بدون آن هرج و مرج و سلب اطمينان عمومی كه بزرگترين بلای اجتماعی است در ميان بشر پيدا میشود.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
👈جهت اطلاع از نظرات قرآن آموزان دوره هاي قبل روش ساده فهم قران ،به لينك زير مراجعه نماييد
✳ https://b2n.ir/a02388
@tadabbor_quranpuyan
✅ در تلگرام و ایتا
https://b2n.ir/p92928
✅ در واتساپ
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
4⃣ تدبر در سوره #اسرا
🔹سِرّ تقارن مبعث و معراج و إسرا از منظر امام موسي صدر
همانطور که میدانید، مبعث نقطۀ آغاز و حرکت اسلام است و اسرا، یعنی انتقال پیامبر (ص) از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی. و این یعنی توسعه و گسترش و شمولیت اسلام و تصدیق دیگر پیامبران: «لانُفَرِّقُ بَینَ أَحَدٍ مِن رُسُلِه.» و وارث ادیان آسمانی بودن و مقدس شمردن و محترم داشتن سایر ادیان و مرتبط دانستن آنها با یکدیگر.
بنابراین، توسعه و گسترش اسلام و تصدیق پیامبران و تأیید ادیانِ آنان، در یک روز جمع شده است. در بعضی از آیاتِ سورۀ اسرا به طور صریح بر احترام اسلام نسبت به همه ادیان تأکید شده است:
«إِنَّ الَّذِینَ آمَنُواْ وَالَّذِینَ هَادُواْ وَالنَّصَارَى وَالصَّابِئِینَ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الاخِرِ وَعَمِلَ صَالِحاً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلاَ خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلاَ هُمْ یَحْزَنُونَ.»
این آیه اعتراف و تأییدی است بر اینکه همة ادیان از طرف خداست و ما بین پیامبران او هیچ فرقی نمیگذاریم.
معراج یعنی بلندنظری انسان، یعنی عروج انسان به آسمان و وصال با خدایش. این واژه، عبد الله، را قرآن در جریان اسرا و معراج تکرار میکند. میگوید: «بندۀ خود را از مسجد الحرام به مسجد الاقصی سیر دادیم»، «بندۀ خود را به آسمان عروج دادیم»، «خدا به بندۀ خود وحی کرد.»
با تکرار این واژه حقیقت انسان را نشان میدهد. نمیگوید محمد (ص) بشر نیست، اگرچه او سرور همۀ انسانهاست. میگوید: «أسری بِعَبدِهِ.» میخواهد مسیر و روش و رسالت ما را مشخص کند و بر اینکه پیامبر (ص) رهبر ما و الگوی نمونۀ زندگی ماست، تأکید کند. مسیر ما از بعد مادی از این شهر به آن شهر است و از بعد آسمانی به سوی خداست. این خط و مسیر ماست. اسلام مجموعهای است از این سه عنصر، یعنی: مبعث و اسرا و معراج و با تقارن این سه، اسلام حقیقی شکل میگیرد و با نبود یکی از اینها بقیه هم معنایی نخواهند داشت. اینها خلاصهای بود از شرح و تبیین این سه مناسبت.
زندگی کردن با مبعث یعنی تکریم تعالیم اسلام و عمل به آنها.
زندگی کردن با اسرا، یعنی همراهی با پیامبر (ص) در این سفر و تقدیس مبدأ و مقصد این سفر و میان این دو فرقی قائل نشدن.
زندگی کردن با معراج، یعنی به یاد آوردن بلندنظری انسان و آسمانی بودن او و آن بعد از ابعاد انسان که با پیامبر (ص) حرکت میکند و در راه و مسیر رسالت آن حضرت قدم برمیدارد.
از وب سایت امام موسی صدر
https://b2n.ir/w49066
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
☸ #پرسش_و_پاسخ_قرآنی.
🌸🌐 #زن_در_قرآن .
👈گفتگو با #علامه_سید_محمدحسین_فضل_الله دربارهی #زن در قرآن
🛑قسمت اول:
پرسش 1: ❓ با توجه به این واقعیت که #زبان_قرآن، عربی است - که بیش از هر زبانی بین #مؤنث و #مذکر تفاوت میگذارد؛ چنان که شرق شناسان میگویند، و از نمونههای این تمایز، مشخص کردن مؤنث با نون جمع مؤنث است، یا #تغلیب مذکر بر مؤنث در هنگام جمع بستن بر امثال آن - اسلام تا چه اندازه از این مسئله به عنوان یک مسئله زبانی تفاوت بین #زن و مرد تأثیر پذیرفته است؟ (1)
پاسخ: هر زبانی نماینده همان جامعهای است که در آن زندگی میکند. از آن جا که مردی و زنی دو نوع وجود متمایز است - دست کم در شکل ظاهری و واقعیت خارجی - پس اشاره به این تفاوت با آوردن عبارت مذکر و مؤنث اشکالی نخواهد داشت؟ این کار هیچ آزاری را به مرد یا زن در پی نخواهد داشت. در زبان عربی «واو» جمع مذکر در برابر «نون» جمع مؤنث، هیچ پیامی را به همراه ندارد که حکایت از برتری یکی و نقص دیگری داشته باشد.
💢👈این تصور که آوردن لفظ مذکر و مؤنث در زبان، علیه زن است، تصوری کودکانه است و منشأ آن نوعی انفعال روانی به نام خودگریزی است، زیرا متمایز کردن زن از مرد در زبان برای تمایز جسمانی است و این نشان دهنده تفاوت انواع یک جنس است، هیچ نوع اشاره منفی در آن نیست تا بخواهیم آن را از زبان بزداییم.
🔻اما تغلیب مذکر بر مؤنث در جمع بستن بیتردید به فرهنگی بازمیگردد که زبان از آن برخاسته است. فرهنگی که در آن مذکر بودن بر مؤنث بودن برتری داشت، اما این فقط به فرهنگ عربی اختصاص نداشت، در زبانهای دیگر نیز میتوان مانند آن را دید، برای این که واقعیت برتر دانستن مرد ویژه جامعه جاهلی پیش از اسلام نبود، بلکه این پدیده در میان بیشتر ملتهای جهان وجود داشت.
🔸👈اسلام اگرچه از این قاعده زبان عربی استفاده کرده، اما احکام اسلام جز از نظر زبان تابع این نظریه نیست؛ اسلام #زن و مرد را با تعبیرهای: یا ایها الناس، و یا ایهاالذین آمنوا مخاطب قرار داده بین زن و مرد در حقوق و واجبات تفاوت نگذاشته است؛ مگر در برخی از ویژگیها که اقتضای حقیقت تنوع بین دو نوع انسان است، چیزی که در نظام حقوقی اسلام روشن شده است.
💫ادامه دارد.
💻برگرفته از سایت راسخون.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#دعاهای_روزانه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
فَإِلَيْكَ يارَبِّ نَصَبْتُ وَجْهِى ، وَ إِلَيْكَ
يَا رَبِّ مَدَدْتُ يَدِى ، فَبِعِزَّتِكَ اسْتَجِبْ
لِى دُعائِى ، وَبَلِّغْنِى مُناىَ، وَلَا تَقْطَعْ
مِنْ فَضْلِكَ رَجائِى ، وَاكْفِنِى شَرَّ
الْجِنِّ وَالْإِنْسِ مِنْ أَعْدائِى*4
پس ای پروردگار من تنها روی به
سوی تو داشتم و دستم را تنها
به جانب تو دراز کردم ، پس تو
را به عزّتت سوگند میدهم که
دعایم را مستجاب کنی و مرا
به آرزویم برسانی و امیدم را از
فضلت ناامید نکنی و شرّ دشمنانم
را از پری و آدمی از من کفایت کنی
🌸 فرازی از دعای کمیل
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan