#دعاهای_روزانه
💫اَللّهُمَّ اجْعَلْ تَوَسُّلى بِهِ شافِعاً یَوْمَ الْقِیمَهِ نافِعاً
✨بار خدایا توسل مرا بدان حضرت (حضرت محمد (ص)) در روز قیامت شفیع و سودمند قرار ده.
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انعام آیه 82 تا 90
📄#صفحـہ_138
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_138
#آیه84انعام
💠وَ وَهَبْنا لَهُ إِسْحاقَ وَ يَعْقُوبَ كُلاًّ هَدَيْنا وَ نُوحاً هَدَيْنا مِنْ قَبْلُ وَ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ داوُدَ وَ سُلَيْمانَ وَ أَيُّوبَ وَ يُوسُفَ وَ مُوسی وَ هارُونَ وَ كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ (۸۴/انعام)
🌱و ما به او (ابراهيم)، اسحاق و يعقوب را بخشيديم و يكايك آنان را هدايت كرديم و نوح را پيش از آنان هدايت كرده بوديم. و از نسل او (ابراهيم)، داود و سليمان و ايّوب و يوسف و موسی و هارون را (نيز هدايت كرديم) و ما اين گونه نيكوكاران را پاداش میدهيم.
🔷✨در اين آيه و دو آيهی بعد، در مجموع نام ۱۷ نفر از پيامبران آمده است
در ضمير «ذُرِّيَّتِهِ» دو احتمال است: يكی آنكه ضمير به حضرت ابراهيم برگردد، چون آيات پيش دربارهی اوست و اكثر اين افراد از نسل اويند، روايت نيز همين را میفرمايد.
ديگر آنكه به نوح عليه السلام برگردد، چون ضمير به نام او نزديكتر است و از نسل او پيامبرانی همچون لوط بودهاند.
🔹 فرزند صالح، هديه و موهبت الهی است. «وَهَبْنا- نَجْزِي»
🔹 سنّتِ هدايت و بعثت، همواره جريان داشته است. «وَ نُوحاً هَدَيْنا مِنْ قَبْلُ»
🔹 الطاف الهی بیحساب و كتاب به كسی داده نمیشود. «كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_138
#آیه90انعام
💠أُولئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ فَبِهُداهُمُ اقْتَدِهْ قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِكْرى لِلْعالَمِينَ
🌱آن (پیامبر)ها، کسانی هستند که خدا هدایتشان کرده. بنابراین، راه آنان را پی گیر. بگو: در برابر این (رسالت و تبلیغ شریعت)، پاداشی از شما نمیخواهم. این(پیامبر و کتابش) فقط یادآوری و پندی برای همهی مردم جهان است.
أنعام - ۹۰
🔷✨آيه فوق هيچ منافاتی با اين ندارد كه اسلام ناسخ اديان و شرايع پيشين باشد، زيرا نسخ تنها شامل قسمتی از احكام میشود، نه اصول كلی دعوت آنها.
سپس به پيامبر ص دستور داده میشود كه" به مردم بگويد: من هيچگونه اجر و پاداشی در برابر رسالت خود از شما تقاضا نمیكنم، همانطور كه پيامبران پيشين چنين درخواستی نكردند، من هم از اين سنت هميشگی پيامبران پيروی كرده و به آنها اقتدا میكنم" (قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً).
نه تنها اقتداء به پيامبران و سنت جاويدان آنها ايجاب میكند كه پاداشی مطالبه نكنم بلكه از آنجا كه اين آئين پاك كه برای شما آوردهام يك وديعه الهی است كه در اختيار شما قرار میدهم، در برابر رساندن وديعه الهی به شما اجر و پاداش، مفهومی ندارد.
به علاوه اين قرآن و رسالت و هدايت يك بيدار باش و يادآوری به همه جهانيان است (إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْری لِلْعالَمِينَ).
🔷✨و چنين نعمت عمومی و همگانی، همانند نور آفتاب و امواج هوا و بارش باران است كه جنبه عمومی و جهانی دارد، و هيچگاه خريد و فروش نمیشود و كسی در برابر آن اجر و پاداشی نمیگيرد، اين هدايت و رسالت نيز جنبه خصوصی و اختصاصی ندارد كه بتوان برای آن پاداش قائل شد، (با توجه به آنچه در تفسير اين جمله گفته شد پيوند آنها با يكديگر و با آيات قبل كاملا روشن میگردد).
ضمنا از جمله اخير به خوبی استفاده میشود كه آئين اسلام جنبه قومی و و منطقهای ندارد و يك آئين جهانی و همگانی است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan