🌐 #فلسفه_خاص_اسلام درباره #حقوق_خانوادگی:
🛑قسمت بیست وسوم
#مهردرقرآن.
🌸💢 #سیستم_مهریه_اسلام خاص خودش است
♦👈یكی از مسلّمات دین اسلام این است كه مرد حقی به مال زن و كار زن ندارد؛ نه می تواند به او فرمان دهد كه برای من فلان كار را بكن و نه اگر زن كاری كرد كه به موجب آن كار ثروتی به او تعلق می گیرد، مرد حق دارد كه بدون رضای زن در آن ثروت تصرف كند، و از این جهت زن و مرد وضع مساوی دارند.
💢 و بر خلاف رسم معمول در اروپای مسیحی كه تا اوایل قرن بیستم رواج داشت، زن شوهردار از نظر اسلام در معاملات و روابط حقوقی خود تحت قیمومت شوهر نیست؛ در انجام معاملات خود #استقلال و آزادی كامل دارد. اسلام در عین اینكه به زن چنین استقلال اقتصادی در مقابل شوهر داد و برای شوهر هیچ حقی در مال زن و كار زن و معاملات زن قرار نداد،آیین مهر را منسوخ نكرد. این خود می رساند كه #مهر از نظر اسلام به خاطر این نیست كه مرد بعداً از وجود زن بهره ی اقتصادی می برد و نیروی بدنی او رااستثمار می كند. پس معلوم می شود
♦🌸 #اسلام_سیستم_مهری مخصوص به خود دارد. این سیستم مهری و فلسفه اش را نباید با سایر سیستمهای مهری اشتباه كرد و ایراداتی كه بر آن سیستمها وارد است بر این سیستم وارد دانست.
💢💠آیین فطرت.
👈همچنانكه گفتیم #قرآن كریم تصریح می كند كه #مهر «نحله» و عطیه است. قرآن این عطیه و پیشكشی را لازم می داند. قرآن رموز فطرت بشر را با كمال دقت رعایت كرده است و برای اینكه هر یك از #زن_ومرد نقش مخصوصی كه در طبیعت از لحاظ علایق دوستانه به عهده ی آنها گذاشته شده فراموش نكند، لزوم #مهر را تأكید كرده است. نقش زن این است كه پاسخگوی محبت مرد باشد. محبت زن خوب است به صورت عكس العمل #محبت_مرد باشد نه به صورت ابتدایی. #عشق_ابتدایی_زن یعنی عشقی كه از ناحیه ی زن شروع بشود و زن بدون آنكه مرد قبلاً او را خواسته باشد عاشق مردی بشود، همواره مواجه با شكست عشق و شكست شخصیت خود زن است، بر خلاف عشقی كه به صورت پاسخ به عشق دیگری در زن پیدا می شود؛ اینچنین عشق، نه خودش شكست می خورد و نه به شخصیت زن لطمه و شكست وارد می آورد.
💢. قانون #مهر هماهنگی با طبیعت است از این رو كه نشانه و زمینه ی آن است كه عشق از ناحیه ی مرد آغاز شده و زن پاسخگوی عشق اوست و مرد به احترام او هدیه ای نثار او می كند. از این رو نباید قانون مهر- كه یك ماده از یك اساسنامه ی كلی است و به دست طراح طبیعت تدوین شده- به نام تساوی حقوق زن و مرد ملغی گردد.
👈چنانكه ملاحظه فرمودید #قرآن در باب #مهر، رسوم و قوانین جاهلیت را علی رغم میل مردان آن روز عوض كرد. آنچه خود قرآن در باب مهر گفت رسم معمول جاهلیت نبود كه بگوییم قرآن اهمیتی به بود و نبود مهر نمی دهد.قرآن می توانست مهر را بكلی منسوخ كند و مردان را از این نظر راحت كند، ولی این كار را نكرد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج19، ص: 208/207
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
وَلَا تَقُولَنَّ لِشَیْءٍ
إِنِّی فَاعِلٌ ذَلِكَ غَدًا
إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ
و تو هرگز درباره چیزی مگو که
من این کار را فردا خواهم کرد
مگر آنکه بگویی (ان شاء الله)
اگر خدا بخواهد.
🌱 کهف : آیه ۲۳ ، ۲۴
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_اعراف آیه 160 تا 163
📄#صفحـہ_171
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_171
❇️#آیه163اعراف
💠وَ سْئَلْهُمْ عَنِ الْقَرْيَةِ الَّتِي كانَتْ حاضِرَةَ الْبَحْرِ إِذْ يَعْدُونَ فِي السَّبْتِ إِذْ تَأْتِيهِمْ حِيتانُهُمْ يَوْمَ سَبْتِهِمْ شُرَّعاً وَ يَوْمَ لا يَسْبِتُونَ لا تَأْتِيهِمْ كَذلِكَ نَبْلُوهُمْ بِما كانُوا يَفْسُقُونَ
🌱از آنان دربارهی (اهالی) شهری که در کنار دریا بود، بپرس؛ آنگاه که در مورد (حرمت صید روزهای) شنبه، از حد میگذشتند؛ هنگامی که روزهای شنبه، ماهیانشان آشکارا روی آب میآمدند (و در دسترس بودند)، و روزهایی که لازم نبود حرمت روز شنبه را حفظ کنند، نزدشان نمیآمدند. (آری،) بدینسان آنان را به سبب نافرمانیشان آزمایش میکردیم.
أعراف - ۱۶۳
🔷✨گاهی آزمايش الهی، در صحنههايی است كه تمايلات انسان به اوج میرسد، چنانكه در اين آيه منع از صيد و آزمايش در حالی است كه ماهیها بيشتر خود را نشان میدهند، «تَأْتِيهِمْ حِيتانُهُمْ» يا در آيهی ۹۴ سورهی مائده كه سخن از تحريم شكار در حالت احرام است، میخوانيم: «لَيَبْلُوَنَّكُمُ اللَّهُ بِشَيْءٍ مِنَ الصَّيْدِ تَنالُهُ أَيْدِيكُمْ وَ رِماحُكُمْ» آنجا كه شكار، در دسترس و در تيررس است، منع صيد در آن حالت، يك آزمايش الهی است.
🔹قانونشكنی نياكان، نسلهای بعدی را نيز شرمنده میكند. وَ سْئَلْهُمْ ...
🔹نقل خصلتهای زشت نياكان كه به خاطر آنها تنبيه شدهاند، برای عبرت ديگران مانعی ندارد. «عَنِ الْقَرْيَةِ الَّتِي»
🔹ساحلنشينی و گذران زندگی از طريق ماهیگيری، در طول تاريخ بوده است.
كانَتْ حاضِرَةَ الْبَحْرِ ...
🔹چهرهی واقعی گناه، با توجيه و حيله، عوض نمیشود. (ساختن حوضچههای كنار دريا برای صيد روز بعد) «يَعْدُونَ فِي السَّبْتِ»
🔹ماهيان دريا، به ارادهی الهی قدرت تشخيص روزهای هفته و افراد صيّاد را پيدا میكنند. تَأْتِيهِمْ ... لا تَأْتِيهِمْ
🔹جلوههای دنيايی و مادّی، يكی از آزمايشهای الهی است. «كَذلِكَ نَبْلُوهُمْ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan