💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_اعراف آیه 156 تا 159
📄#صفحـہ_170
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_170
❇️#امربه_معروف و #نهى_ازمنکر
👈یکی از ایاتی که اهمیت #امربه_معروف و #نهي_ازمنكر را نشان میدهد،ایه 157 سوره اعراف است.
💠الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِندَهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَالإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُم بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَاهُمْ عَنِ الْمُنكَرِ
وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَآئِثَ و...
این ایه در توصیف صفات و رفتار پیامبر گرامی اسلام است .
👈ویژگیهای پیامبر اسلام ازمنظر قران:
1⃣ در ایه فوق اولین رفتاری که در توصیف پیامبر استفاده میشود، #امربه_معروف و #نهي_ازمنكر است.
2⃣ #معروف یعنی شناخته شده در میان مردم جامعه و #منکر یعنی ناشناخته
👈مثلا اگر شما در کشورهای غیر مسلمان نماز بخوانید ممکن است خیلی از مردم انرا نشناسند و با تعجب نگاه کنند.پس از دید انها #منکر است.
اما در یک کشور مسلمان ،همه نماز را میشناسند. پس #معروف است.
3⃣ از نظر ما شیعیان و مطابق زیارتنامه ها و دعاهایی که داریم معروف ،ان چیزی است که امام معصوم به ان امر کرده و منکر ان چیزیست
که امام از ان #نهی کرده است."المعروف ما امرتم به والمنکر مانهیتم عنه"
4⃣ اگر در جامعه دیدید که بسیاری از مردم ،#منکر نهی شده از جانب پیامبر و امامان را میشناسند(مثلا ربا)و دیگر ناشناخته نیست،
نشان از انحراف جامعه و عوض شدن ارزشها دارد.
5⃣ #امربه_معروف و #نهي_ازمنكر شرایط دارد که حتما باید رعایت شود.در مرحله اول ان ،حتما باید با محبت همراه باشد.
🔹همانگونه که شما میخواهید فرزندتان را موعظه کنید و تذکر دهید،میباید با دیگران هم همانگونه رفتار کنید.تا تاثیر کند.
🔹چه بسا #امربه_معروف نامناسب،اثر منفی و معکوس هم در مخاطب ایجاد کند
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst148_wjwb-w-tryf-mr-bh-mrwf-w-nhy-z-mnkhr--z-mnZr-qrn.aspx
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_170
❇ #پیامبر اسلام فرستاده خدا برای همه شماست ، او را یاری و #تبعیت کنید
💠وَرَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ فَسَأَكْتُبُهَا لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَالَّذِينَ هُم بِآيَاتِنَا يُؤْمِنُونَ ﴿۱۵۶) الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ
🔹 خدا در اینجا حلال کردن طیبات و حرام کردن خبائث را به پیامبر نسبت میدهد نه به خودش.نگفته خدا حلال کرده.
این عبارت تایید کننده ولایت تشریعی پیامبر می باشد.(که بالاتر از ولایت تکوینی است)یعنی هرچه پیامبر حلال کند ،خدا هم انرا تایید می کند.
(نکته ظریف در ایه نیز این است که تک تک حلال ها و حرام ها را نام نبرده بلکه حکم کلی داده که همه طیبات، حلال است و همه خبائث ،حرام.)
🔹 رحمت خاص خدا شامل چه کسانی است؟
کسانی که این صفات را داشته باشند:
۱-تقوا
۲-زکوة
۳- ایمان به ایات ما
۴-تبعیت از پیامبر اسلام
۵-ایمان به او و یاری او
۶-تبعیت از نوری که با پیامبر ارسال شده
اینها هستند که فقط مفلح و رستگارند و شامل رحمت خاص خدا میشوند.
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst152_pymbr-slm-frstdh-khd-bry-hmh-shmst-w-r-yry-w-tbyt-khnyd.aspx
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
2⃣6⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹فراز آیات ۷۲-۷۱ سوره اسراء از تفسیر نور
يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ فَمَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ فَأُوْلَـئِكَ يَقْرَؤُونَ كِتَابَهُمْ وَلاَ يُظْلَمُونَ فَتِيلاً {71}
[ياد كن] روزى را كه هر گروهى را با پيشوايشان فرا مىخوانيم پس هر كس كارنامهاش را به دست راستش دهند آنان كارنامه خود را مىخوانند و به قدر نخك هسته خرمايى به آنها ستم نمىشود {71}
وَمَن كَانَ فِي هَـذِهِ أَعْمَى فَهُوَ فِي الآخِرَةِ أَعْمَى وَأَضَلُّ سَبِيلاً {72}
و هر كه در اين [دنيا] كور[دل] باشد در آخرت [هم] كور[دل] و گمراهتر خواهد بود {72}
♻️عصاره فراز آیات ۷۲-۷۱ : در قیامت همه انسانها با پیشوایان شان محشور میشوند. انها که از رهبران و هدایت الهی اعراض کرده اند،در اخرت هم سرگردان خواهند بود.
🖌آقای سید کاظم فرهنگ
https://b2n.ir/m41693
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌐 #فلسفه_خاص_اسلام درباره #حقوق_خانوادگی:
🛑قسمت بیست وسوم
#مهردرقرآن.
🌸💢 #سیستم_مهریه_اسلام خاص خودش است
♦👈یكی از مسلّمات دین اسلام این است كه مرد حقی به مال زن و كار زن ندارد؛ نه می تواند به او فرمان دهد كه برای من فلان كار را بكن و نه اگر زن كاری كرد كه به موجب آن كار ثروتی به او تعلق می گیرد، مرد حق دارد كه بدون رضای زن در آن ثروت تصرف كند، و از این جهت زن و مرد وضع مساوی دارند.
💢 و بر خلاف رسم معمول در اروپای مسیحی كه تا اوایل قرن بیستم رواج داشت، زن شوهردار از نظر اسلام در معاملات و روابط حقوقی خود تحت قیمومت شوهر نیست؛ در انجام معاملات خود #استقلال و آزادی كامل دارد. اسلام در عین اینكه به زن چنین استقلال اقتصادی در مقابل شوهر داد و برای شوهر هیچ حقی در مال زن و كار زن و معاملات زن قرار نداد،آیین مهر را منسوخ نكرد. این خود می رساند كه #مهر از نظر اسلام به خاطر این نیست كه مرد بعداً از وجود زن بهره ی اقتصادی می برد و نیروی بدنی او رااستثمار می كند. پس معلوم می شود
♦🌸 #اسلام_سیستم_مهری مخصوص به خود دارد. این سیستم مهری و فلسفه اش را نباید با سایر سیستمهای مهری اشتباه كرد و ایراداتی كه بر آن سیستمها وارد است بر این سیستم وارد دانست.
💢💠آیین فطرت.
👈همچنانكه گفتیم #قرآن كریم تصریح می كند كه #مهر «نحله» و عطیه است. قرآن این عطیه و پیشكشی را لازم می داند. قرآن رموز فطرت بشر را با كمال دقت رعایت كرده است و برای اینكه هر یك از #زن_ومرد نقش مخصوصی كه در طبیعت از لحاظ علایق دوستانه به عهده ی آنها گذاشته شده فراموش نكند، لزوم #مهر را تأكید كرده است. نقش زن این است كه پاسخگوی محبت مرد باشد. محبت زن خوب است به صورت عكس العمل #محبت_مرد باشد نه به صورت ابتدایی. #عشق_ابتدایی_زن یعنی عشقی كه از ناحیه ی زن شروع بشود و زن بدون آنكه مرد قبلاً او را خواسته باشد عاشق مردی بشود، همواره مواجه با شكست عشق و شكست شخصیت خود زن است، بر خلاف عشقی كه به صورت پاسخ به عشق دیگری در زن پیدا می شود؛ اینچنین عشق، نه خودش شكست می خورد و نه به شخصیت زن لطمه و شكست وارد می آورد.
💢. قانون #مهر هماهنگی با طبیعت است از این رو كه نشانه و زمینه ی آن است كه عشق از ناحیه ی مرد آغاز شده و زن پاسخگوی عشق اوست و مرد به احترام او هدیه ای نثار او می كند. از این رو نباید قانون مهر- كه یك ماده از یك اساسنامه ی كلی است و به دست طراح طبیعت تدوین شده- به نام تساوی حقوق زن و مرد ملغی گردد.
👈چنانكه ملاحظه فرمودید #قرآن در باب #مهر، رسوم و قوانین جاهلیت را علی رغم میل مردان آن روز عوض كرد. آنچه خود قرآن در باب مهر گفت رسم معمول جاهلیت نبود كه بگوییم قرآن اهمیتی به بود و نبود مهر نمی دهد.قرآن می توانست مهر را بكلی منسوخ كند و مردان را از این نظر راحت كند، ولی این كار را نكرد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج19، ص: 208/207
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
وَلَا تَقُولَنَّ لِشَیْءٍ
إِنِّی فَاعِلٌ ذَلِكَ غَدًا
إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ
و تو هرگز درباره چیزی مگو که
من این کار را فردا خواهم کرد
مگر آنکه بگویی (ان شاء الله)
اگر خدا بخواهد.
🌱 کهف : آیه ۲۳ ، ۲۴
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_اعراف آیه 160 تا 163
📄#صفحـہ_171
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_171
❇️#آیه163اعراف
💠وَ سْئَلْهُمْ عَنِ الْقَرْيَةِ الَّتِي كانَتْ حاضِرَةَ الْبَحْرِ إِذْ يَعْدُونَ فِي السَّبْتِ إِذْ تَأْتِيهِمْ حِيتانُهُمْ يَوْمَ سَبْتِهِمْ شُرَّعاً وَ يَوْمَ لا يَسْبِتُونَ لا تَأْتِيهِمْ كَذلِكَ نَبْلُوهُمْ بِما كانُوا يَفْسُقُونَ
🌱از آنان دربارهی (اهالی) شهری که در کنار دریا بود، بپرس؛ آنگاه که در مورد (حرمت صید روزهای) شنبه، از حد میگذشتند؛ هنگامی که روزهای شنبه، ماهیانشان آشکارا روی آب میآمدند (و در دسترس بودند)، و روزهایی که لازم نبود حرمت روز شنبه را حفظ کنند، نزدشان نمیآمدند. (آری،) بدینسان آنان را به سبب نافرمانیشان آزمایش میکردیم.
أعراف - ۱۶۳
🔷✨گاهی آزمايش الهی، در صحنههايی است كه تمايلات انسان به اوج میرسد، چنانكه در اين آيه منع از صيد و آزمايش در حالی است كه ماهیها بيشتر خود را نشان میدهند، «تَأْتِيهِمْ حِيتانُهُمْ» يا در آيهی ۹۴ سورهی مائده كه سخن از تحريم شكار در حالت احرام است، میخوانيم: «لَيَبْلُوَنَّكُمُ اللَّهُ بِشَيْءٍ مِنَ الصَّيْدِ تَنالُهُ أَيْدِيكُمْ وَ رِماحُكُمْ» آنجا كه شكار، در دسترس و در تيررس است، منع صيد در آن حالت، يك آزمايش الهی است.
🔹قانونشكنی نياكان، نسلهای بعدی را نيز شرمنده میكند. وَ سْئَلْهُمْ ...
🔹نقل خصلتهای زشت نياكان كه به خاطر آنها تنبيه شدهاند، برای عبرت ديگران مانعی ندارد. «عَنِ الْقَرْيَةِ الَّتِي»
🔹ساحلنشينی و گذران زندگی از طريق ماهیگيری، در طول تاريخ بوده است.
كانَتْ حاضِرَةَ الْبَحْرِ ...
🔹چهرهی واقعی گناه، با توجيه و حيله، عوض نمیشود. (ساختن حوضچههای كنار دريا برای صيد روز بعد) «يَعْدُونَ فِي السَّبْتِ»
🔹ماهيان دريا، به ارادهی الهی قدرت تشخيص روزهای هفته و افراد صيّاد را پيدا میكنند. تَأْتِيهِمْ ... لا تَأْتِيهِمْ
🔹جلوههای دنيايی و مادّی، يكی از آزمايشهای الهی است. «كَذلِكَ نَبْلُوهُمْ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣6⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹نکات فراز آیات ۷۲-۷۱ سوره اسراء از تفسیر نور
۱- مفهوم اعمي در دنیا و اخرت چيست؟ در این خصوص در سوره طه ذیل آیه ۱۲۴ (و من اعرض عن ذکری...و نحشره یوم القیامه اعمی)نیز توضیحی ارایه شد.
ابتدا نگاهي به معناي دقيق كلمه اعمي بياندازيم : اعمی از ریشه عمی : اصل الواحد در ماده، از دست دادن بصر است و در ماده بصر گفتيم كه آن، عبارت است از : علم حاصل از نظر (ديدن) با چشم يا قلب. پس عَمي؛ فقدان علمِ حاصل از نظر (بينايي) چشم يا قلب است. پس از مصاديق آن : از دست دادن دو چشم بينا و از دست دادن بصيرت باطني و از دست دادن هدايت و رَشاد، به واسطه گمراهي و جهل است. التحقيق في كلمات القران
در آیات ۴۵ و ۴۶ عنوان شد که مخالفان پیامبر بعلت باورها و رفتارهای غلط قلب و گوششان سنگین شده و پیامهای قران بر نفرت و اعراض انها میافزایدو بهره گیری از هدایت قران را از دست میدهند.لذا اعمی هستند.
در سوره طه نیز بیان شد که در قیامت نیز اين فرد، منزوي و فراموش شده است واطلاع به بعضي اخبار و رويدادهاي قيامت ندارد . و به همين دليل لفظ اعمی برای او استفاده شده بود.اين معنا با آيه ۶۶ سوره مباركه قصص نيز همخواني دارد.
وَيَوْمَ يُنَادِيهِمْ فَيَقُولُ مَاذَا أَجَبْتُمُ الْمُرْسَلِينَ/ فَعَمِيَتْ عَلَيْهِمُ الْأَنْبَاءُ يَوْمَئِذٍ، و روزی را كه [خدا] آنان را ندا درمیدهد و میفرمايد: فرستادگان [ما] را چه پاسخ داديد؟/ پس در آن روز اخبار بر ايشان پوشيده گردد.
در آیه ۹۶ همین سوره نیز فرموده کسانی که هدایت الهی را نپذیرند، وَنَحْشُرُهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَلَى وُجُوهِهِمْ عُمْيًا وَبُكْمًا وَصُمًّا مَّأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ
🖌آقای سید کاظم فرهنگ
https://b2n.ir/m41693
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌴 نمونهای از رفتار اخلاقی پیامبر(ص)؛ نه تنها «عفو»، بلکه «صفح»
🌹 ۲۷ رجب، سالروز مبعث مبارک حضرت خاتمالانبیاء(ص) تهنیت باد!
💠انَس بن مالک در خانه رسول خدا صلی الله علیه و آله خدمت میکرد. میگوید رسول اکرم(ص) در بسیاری از اوقات روزه میگرفتند و بعد هم غذای بسیار سادهای، چه هنگام سحر و چه افطار میخوردند و معمولًا افطاری ایشان یک مقدار شیر بود که من تهیه میکردم. یک شب که ایشان با عدهای از صحابه بودند خیلی دیر به منزل آمدند، آن قدر دیر که من خیال کردم ایشان در منزل یکی از اصحاب افطار کردهاند.
🍃🥛 من هم شیر را خودم خوردم وبعد هم رفتم و خوابیدم. وقتی که رسول اکرم(ص) آمدند حس کردم که ایشان هنوز افطار نکردهاند (ظاهراً انس بن مالک از کسی پرسید که آیا رسول اکرم صلی الله علیه و آله امشب جایی مهمان بودند و او گفت نه). هیچ چیز دیگری هم در دسترس نبود. رفتم و خودم را مخفی کردم. ایشان وقتی دیدند چیزی موجود نیست رفتند و خوابیدند. انس که خود قصه را بازگو کرده است و نه رسول اکرم، میگوید: رسول اکرم(ص) تا زنده بودند چیزی در این مورد به روی من نیاوردند.
👈این را میگویند #صفح. قرآن میفرماید عفو کنید و صفح کنید. صفح با عفو تفاوت دارد. وقتی کسی کار خطایی میکند هم استحقاق معاقبه و مجازات دارد و هم استحقاق ملامت. #عفو، گذشت از مجازات است ولی صفح یک درجه بالاتر است. صفح این است که انسان نه تنها آن مجازات معمول را انجام نمیدهد بلکه اصلًا نامش را هم نمیبرد، به روی طرف هم نمیآورد، اسمش را هم نمیبرد و لهذا اولیاءالله همیشه مقامی بالاتر از عفو دارند یعنی عفو آنها بهصورت صفح است.
📚 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۷، ص۲۰۴
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
امشب که شب مبعث احمد باشد
مشمول همه عطای سرمد باشد
یارب چه شود طلوع صبح فردا
صبح فرج آل محمّد باشد
🌸 عید بزرگ مبعث، آغاز راه رستگارى و طلوع تابنده مهر هدایت و عدالت، بر شما مبارک باد 🌸
@quranpuyan