#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_210
❇️#آیه17یونس
💠فمن اظلم ممن افتری علی الله کذبا او کذب بایاته انه لا یفلح المجرمون 17/یونس
🌱پس چه کسی ستمکارتر از آنست که به خدا نسبت دروغ دهد یاآیات او را تکذیب نماید، بدرستی که او گناهکاران را رستگار نمی کند.
👈این جمله استفهامی انکاری است که معنایش این است که احدی ستمکارتر ومجرمتر از این دو گروه نیست :
🔹اول ):کسی که به خدا افترا بزند و بگوید به من وحی می شود و حال آنکه وحیی به او نمی رسد
🔹دوم ): گروهی که آیات خدا راتکذیب کنند و آنها را دروغ بشمارند، چون همچنانکه سابق هم گفتیم هر چه مورد ظلم عظیمتر باشد و شخصی که مورد ستم واقع شده مقام والاتری داشته باشد قهرامرتکب آن ظلم ، گناهش بیشتر بوده و ظالمترین ظالمان خواهد بود، ومسلماکسی که به خدا افترا بزند و آیات او را تکذیب کند، چون خداوند ساحتش والاترین ساحتهاست ، پس ظلم این شخص آشکارتر بوده و او ظالمترین افراداست .
🔷✨یعنی پیامبر در تکمیل احتجاج علیه مشرکین می فرماید: من نمی توانم قرآن دیگری بیاورم ، زیرا اگر چنین کنم به خدا افترا زده ام و اگر هم قرآن را تغییر دهم و آن را مطابق هواهای نفسانی شما تبدیل نمایم ، در این صورت آیات خدا راتکذیب کرده ام و این اعمال هر دو از شنیع ترین ظلمهاست که من هرگز مرتکب نمی شوم ، چون خداوند افراد مکذب و مجرم را رستگار نمی کند و آنها را به سعادت مورد نظر و هدفشان نمی رساند.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_210
❇️#آیه20یونس
💠وَ يَقُولُونَ لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ فَقُلْ إِنَّمَا الْغَيْبُ لِلَّهِ فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ (۲۰/یونس)
🌱و میگويند: چرا از سوی پروردگارش بر او آيه و معجزهای نازل نمیشود؟ پس بگو: غيب (و معجزه كه به جهان غيب مربوط است)، از آنِ خداست (نه در اختيار من يا تابع هوس مردم). پس در انتظار باشيد، من نيز همراه شما از منتظرانم (كه خداوند چگونه پاسخ بهانهگيریهای شما را میدهد).
🔹بهانهگيران، قرآن وصدها آيه را ناديده میگيرند و خواستار آيهی ديگری میشوند. «لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ»
🔹معجزه، به خواست خداست، نه در اختيار پيامبر و نه تابع هوسها و تمايلات مردم. «إِنَّمَا الْغَيْبُ لِلَّهِ»
🔹سنّت و قانون خدا، مهلت دادن است. فَانْتَظِرُوا ...
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣8⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹نکات سوره اسراء از تفسیر عبدالعلی بازرگان
اسراء : ۸۴
قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلَى شَاكِلَتِهِ فَرَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدَى سَبِيلًا
بگو [اي پيامبر]: هر کس مطابق شاکله [=وابستگيها و تعلقات آرماني] خود عمل ميکند، 100 بنابراين پروردگار تو [که آگاه از ضمير و زمينههاي شخصيتي بندگان است] به آنکس که راه يافتهتر باشد آگاهتر است [لذا ديگران حق تفحّص در افکار مردم را ندارند].
__
100- کلمة «شَاكِلَه» از شِکال گرفته شده است، شکال طنابي است که به پاي چهارپايان ميبندند تا مانع تجاوزشان به ملک و مزرعه مردم شود، بنابراين مفهوم قيد و بند و وابستگي و محافظت در آن ملحوظ است. در تمام معاني که اهل لغت براي شاکله آوردهاند، نوعي وابستگي و قيد و بند وجود دارد، مثل:
طريقه و مذهب- آنچه هر ملتي خود را مقيد به پيروي از آن ميکند.
حاجت و نياز- جاذبه و گرايشي که آدمي را به سوي خود ميکشد و به آن مقيد ميسازد.
طبيعت و خلقت- ذات هر کس که ثابت و به آن وابسته ميباشد.
عادت و سجيه- رفتاري که از خُلق و خوي شکل گرفته آدمي ناشي ميشود و نوع وابستگي و قيد و بند رفتاري را نشان ميدهد.
پايبند بودن به دين و مذهب، دلبستگي به خانواده، مقيد بودن به آداب و تشريفات خاص، از جمله مواردي است که در برابر بيبند و باري، بيمسئوليتي، گسيختگي رفتاري و بيقيد و بند بودن قرار ميگيرد.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#پرسشوپاسخقرآنی.
❓❓مجازات و حكم مرد و زن #زناكار در قرآن چيست؟ آيا اجراي حد مرد و زن همسردار(محصنه) و مجرد تفاوت دارد؟ ايا در قران به #سنگسار اشاره شده است؟
🛑قسمت اول.
در قران تنها در دو سوره نور و نسا به نحوه مواجهه با افراد زناكار اشاره شده است:
🌐در ایات ابتدایی سوره نور احکام افراد زنا کار بیان شده است:
🔶الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِئَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ ﴿۲﴾
فولادوند: به هر زن زناكار و مرد زناكارى صد تازيانه بزنيد و اگر به خدا و روز بازپسين ايمان داريد در [كار] دين خدا نسبت به آن دو دلسوزى نكنيد و بايد گروهى از مؤمنان در كيفر آن دو حضور يابند
🔶الزَّانِي لَا يَنكِحُ إلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ ﴿۳﴾
🌐فولادوند: مرد زناكار جز زن زناكار يا مشرك را به همسرى نگيرد و زن زناكار جز مرد زناكار يا مشرك را به زنى نگيرد و بر مؤمنان اين [امر] حرام گرديده است
از سوي ديگر در سوره نسا اين چنين امده است:
وَاللَّاتِي يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِنْ نِسَائِكُمْ فَاسْتَشْهِدُوا عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِنْكُمْ فَإِنْ شَهِدُوا فَأَمْسِكُوهُنَّ فِي الْبُيُوتِ حَتَّى يَتَوَفَّاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلًا ﴿۱۵﴾
فولادوند: و از زنان شما كسانى كه مرتكب زنا مى شوند چهار تن از ميان خود [مسلمانان] بر آنان گواه گيريد پس اگر شهادت دادند آنان [=زنان] را در خانه ها نگاه داريد تا مرگشان فرا رسد يا خدا راهى براى آنان قرار دهد
وَاللَّذَانِ يَأْتِيَانِهَا مِنْكُمْ فَآذُوهُمَا فَإِنْ تَابَا وَأَصْلَحَا فَأَعْرِضُوا عَنْهُمَا إِنَّ اللَّهَ كَانَ تَوَّابًا رَحِيمًا ﴿۱۶﴾
فولادوند: و از ميان شما آن دو تن را كه مرتكب زشتكارى مى شوند آزارشان دهيد پس اگر توبه كردند و درستكار شدند از آنان صرفنظر كنيد زيرا خداوند توبه پذير مهربان است
جمع ايات فوق چگونه است؟ و چه تفاوتي با هم دارند؟ برخي مفسرين ايه 15 را مخصوص زناي #محصنه (زنان شوهر دار) و ايات سوره نور را مخصوص افراد مجردميدانند.
در قسمتهاي بعد نظرات مختلف را بررسي خواهيم كرد.
http://www.quranpuyan.com/yaf_postsm6851findunread_Hkm-mjzt-zn-w-mrd-znkhr-dr-qrn-shlq-y-HSr-y-sngsr.aspx#post19096
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
فَقُلْ رَبُّکُمْ ذُو رَحْمَةٍ واسِعَةٍ
وَ لا يُرَدُّ بَأْسُهُ عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمينَ
بگو : پروردگار شما دارای رحمتی گسترده است و [ با این حال ] عذاب او از گروه مجرمان بازگردانده نخواهد شد.
🌱سوره انعام ، آیه ۱۴۷
🆔 @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 21 تا 25
📄#صفحـہ_211
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_211
❇️#آیه22یونس
💠هُوَ الَّذِي يُسَيِّرُكُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ حَتَّى إِذا كُنْتُمْ فِي الْفُلْكِ وَ جَرَيْنَ بِهِمْ بِرِيحٍ طَيِّبَةٍ وَ فَرِحُوا بِها جاءَتْها رِيحٌ عاصِفٌ وَ جاءَهُمُ الْمَوْجُ مِنْ كُلِّ مَكانٍ وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ أُحِيطَ بِهِمْ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ لَئِنْ أَنْجَيْتَنا مِنْ هذِهِ لَنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرِينَ
🌱او کسی ست که شما را در خشکی و دریا سیر میدهد. پس هنگامی که در کشتی قرار گیرید و(کشتیها) با بادی دلپذیر (و موافق)، سرنشینانشان را به حرکت در آورند و آنان از (وزش) آن (باد) خوشحال باشند، (ناگهان) توفانی سخت بر آن کشتی بوزد و امواج از هر طرف به سمتشان بیاید و یقین کنند که در چنگال مرگ خواهند افتاد. (در آن وضعیت،) در حالی که عبادت (خود) را برای خدا خالص کردهاند، او را (چنین) میخوانند که اگر ما را از این (مهلکه) نجات دهی، قطعاً از سپاسگزاران خواهیم شد.
یونس - ۲۲
🔷✨در این آیه دست به اعماق فطرت بشر انداخته و توحید فطرى را براى آنها تشریح مىکند که چگونه انسان در مشکلات بزرگ و به هنگام خطر، همه چیز را جز خدا فراموش مىنماید.
نخست مىگوید: «او خدایى است که شما را در صحرا و دریا سیر مىدهد» (هُوَ الَّذِی یُسَیِّرُکُمْ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ).
«تا هنگامى که در کشتىها قرار مىگیرید و (کشتىها) سرنشینان را به کمک بادهاى موافق آرام آرام به سوى مقصد حرکت مىدهند و همه شادمان و خوشحالند» (حَتَّى إِذا کُنْتُمْ فِی الْفُلْکِ وَ جَرَیْنَ بِهِمْ بِرِیحٍ طَیِّبَةٍ وَ فَرِحُوا بِها).
«اما ناگهان طوفان شدید و کوبندهاى مىوزد، و امواج از هر سو به طرف آنها هجوم مىآورد، آن چنان که مرگ را با چشم خود مىبینند و دست از زندگانى مىشویند» (جاءَتْها رِیحٌ عاصِفٌ وَ جاءَهُمُ الْمَوْجُ مِنْ کُلِّ مَکانٍ وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ أُحِیطَ بِهِمْ).
درست در چنین موقعى به یاد خدا مىافتند «و او را از روى اخلاص مىخوانند و آیین خود را براى او از هرگونه شرک و بت پرستى خالص مىکنند»! (دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ).
در این هنگام دست به دعا بر مىدارند و مىگویند: «خداوندا! اگر ما را از این مهلکه رهایى بخشى سپاسگزار تو خواهیم بود» نه ستم مىکنیم و نه به غیر تو روى مىآوریم (لَئِنْ أَنْجَیْتَنا مِنْ هذِهِ لَنَکُونَنَّ مِنَ الشَّاکِرِینَ).
👈با این که این بیدارى موقتى، اثر تربیتى در افراد فوق العاده آلوده ندارد حجت را بر آنها تمام مىکند، و دلیلى خواهد بود بر محکومیتشان.
ولى افرادى که آلودگى مختصرى دارند در این گونه حوادث معمولا بیدار مىشوند و مسیر خود را اصلاح مىکنند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_211
❇️#آیه25یونس
💠وَ اللَّهُ يَدْعُوا إِلی دارِ السَّلامِ وَ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ إِلی صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ (۲۵)
🌱و خداوند (مردم را) به سر منزل سلامت و سعادت (بهشت) میخواند و هر كه را بخواهد، به راه راست هدايت میكند.
🔹دعوت الهی، نشانهی لطف خاصّ او بر بندگان است. «وَ اللَّهُ يَدْعُوا»
🔹سلامتی دنيا گذراست، ولی سلامت آخرت، پايدار است. «دارِ السَّلامِ»
🔹صراط مستقيم، مايهی آرامش است و علاوه بر آخرت، همين دنيا را هم برای انسان دارالسلام میسازد. «يَدْعُوا إِلی دارِ السَّلامِ»
🔹زندگی و جامعهای سالم، خواستگاه خداوند است. «يَدْعُوا إِلی دارِ السَّلامِ»
🔹خداوند، هم دعوت میكند و هم راه نشان میدهد. «يَدْعُوا، يَهْدِي»
🔹دعوت الهی برای همه است، ولی هدايتِ ويژه، مخصوص كسانی است كه او بخواهد و خواست خداوند هم متوقف است بر آگاهسازی خود فرد. «يَهْدِي مَنْ يَشاءُ»
🔹حركت در صراط مستقيم، توفيق الهی میخواهد. يَهْدِي ... إِلی صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
🏴با عرض تسلیت ارتحال معلم اخلاق آیت الله فاطمی نیا🍂
🔸مردم فکر می کنند اولیاء خدا روزی هزار رکعت نماز می خوانده اند که این طوری شدند. خیر؛ آنها فقط در اثر داشتن صفات عالیه به این جا رسیدند؛
🔹صفات عالیه انسان را ده فرسخ ده فرسخ جلو می اندازد. یک خشم فرو خوردن آدم را از هزار رکعت نماز زودتر به خدا می رساند، یک دل شاد کردن تو را خیلی زودتر می رساند، یک مادر خوشحال کردن زودتر می رساند. از اینجا باید شروع کنیم. اینجا را درست کن بعد هزار رکعت نماز خودش می آید، خودت مشتاق می شوی.
🔸من خسته شدم بس که تکرار کردم که این دین، دین کیفیت است نه کمیّت! مقصود من این نیست که ما مستحبات انجام ندهیم، نمازهای طولانی نخوانیم، اینها به جای خودش هست اما بعد از همه اینها بدانید که رسیدن به خدا نماز هزار "قل هو الله" نمی خواهد!
🔹عمدتاً باید با باطن خود به خدا برسید! اگر هزار "قل هو الله" هم خواندی خودت میدانی، من فضولی نمی کنم! اما امامان ما فرمودند با باطن خود زودتر به خدا می رسید. هنوز باطن را اصلاح نکرده نماز هزار قل هو الله می خواند، چه فایده ای دارد؟
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
🆔@quranpuyan
.
#دعاهای_روزانه
🌸🍃
🍃
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
يَا أَرْأَفَ مِنْ كُلِّ رَؤُوفٍ
ای مهربانتر از هر مهربان
🌹 دعای جوشن کبیر
🍃
🌸🍃
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 26 تا 33
📄#صفحـہ_212
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_212
❇️#آیه28یونس
💠و یوم نحشرهم جمیعا ثم نقول للذین اشرکوا مکانکم انتم و شرکاؤکم فزیلنا بینهم و قال شرکاؤهم ما کنتم ایانا تعبدون28/یونس
🌱و روزی که همه آنها را جمع آوریم سپس به مشرکان می گوئیم ، شما و خدایانتان بر جای خود باشید و رابطه میان آنان را قطع می کنیم و خدایانشان خواهند گفت :شما در حقیقت ما رانمی پرستیدید.
🔷✨ می فرماید: زمانی که همه شما - چه مؤمن ، چه کافر و چه مشرک و چه شرکای ایشان - را محشور می نمائیم و آنگاه به مشرکان می گوئیم : شما وشرکایتان در همان دوزخ که جایگاهتان است بمانید سپس میان مشرکین وشرکایشان جدائی می اندازیم و اصولا روابط فیمابین آنها روابط ناشی از وهم وخیال بوده و در آنجا این پندار باطل شده و آنها در خواهند یافت که آنچیزهایی که شریک خدا قرار داده اند، در واقع شریک نبوده اند و آن شرکاء خیالات واوهامی بوده اند که حقیقت امر را بر آنها مخفی نموده بود، پس این شرکاء درواقع معبود نبودند و حقیقت عبادت هم برای آنها محقق نشده است و مشرکان در حقیقت هوا و هوسهای خود را پرستیده اند، نه آن بتها و شرکاء را، ولذا آنها درقیامت می گویند، شما مشرکان در واقع ما را نپرستیدید، چون ما شرکای خدای متعال نبودیم ، و خدای تعالی خود بر این امر شهادت می دهد که ما از عبادت شماغافل و بی خبر بودیم و شرکاء این سخن را به جهت آن می گویند که عذاب خودرا تخفیف بدهند و تمام همت آنان منحصر در منزه دانستن خود از ادعای شرکت و شریک بودن برای خدای متعال است .
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan