💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 21 تا 25
📄#صفحـہ_211
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_211
❇️#آیه22یونس
💠هُوَ الَّذِي يُسَيِّرُكُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ حَتَّى إِذا كُنْتُمْ فِي الْفُلْكِ وَ جَرَيْنَ بِهِمْ بِرِيحٍ طَيِّبَةٍ وَ فَرِحُوا بِها جاءَتْها رِيحٌ عاصِفٌ وَ جاءَهُمُ الْمَوْجُ مِنْ كُلِّ مَكانٍ وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ أُحِيطَ بِهِمْ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ لَئِنْ أَنْجَيْتَنا مِنْ هذِهِ لَنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرِينَ
🌱او کسی ست که شما را در خشکی و دریا سیر میدهد. پس هنگامی که در کشتی قرار گیرید و(کشتیها) با بادی دلپذیر (و موافق)، سرنشینانشان را به حرکت در آورند و آنان از (وزش) آن (باد) خوشحال باشند، (ناگهان) توفانی سخت بر آن کشتی بوزد و امواج از هر طرف به سمتشان بیاید و یقین کنند که در چنگال مرگ خواهند افتاد. (در آن وضعیت،) در حالی که عبادت (خود) را برای خدا خالص کردهاند، او را (چنین) میخوانند که اگر ما را از این (مهلکه) نجات دهی، قطعاً از سپاسگزاران خواهیم شد.
یونس - ۲۲
🔷✨در این آیه دست به اعماق فطرت بشر انداخته و توحید فطرى را براى آنها تشریح مىکند که چگونه انسان در مشکلات بزرگ و به هنگام خطر، همه چیز را جز خدا فراموش مىنماید.
نخست مىگوید: «او خدایى است که شما را در صحرا و دریا سیر مىدهد» (هُوَ الَّذِی یُسَیِّرُکُمْ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ).
«تا هنگامى که در کشتىها قرار مىگیرید و (کشتىها) سرنشینان را به کمک بادهاى موافق آرام آرام به سوى مقصد حرکت مىدهند و همه شادمان و خوشحالند» (حَتَّى إِذا کُنْتُمْ فِی الْفُلْکِ وَ جَرَیْنَ بِهِمْ بِرِیحٍ طَیِّبَةٍ وَ فَرِحُوا بِها).
«اما ناگهان طوفان شدید و کوبندهاى مىوزد، و امواج از هر سو به طرف آنها هجوم مىآورد، آن چنان که مرگ را با چشم خود مىبینند و دست از زندگانى مىشویند» (جاءَتْها رِیحٌ عاصِفٌ وَ جاءَهُمُ الْمَوْجُ مِنْ کُلِّ مَکانٍ وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ أُحِیطَ بِهِمْ).
درست در چنین موقعى به یاد خدا مىافتند «و او را از روى اخلاص مىخوانند و آیین خود را براى او از هرگونه شرک و بت پرستى خالص مىکنند»! (دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ).
در این هنگام دست به دعا بر مىدارند و مىگویند: «خداوندا! اگر ما را از این مهلکه رهایى بخشى سپاسگزار تو خواهیم بود» نه ستم مىکنیم و نه به غیر تو روى مىآوریم (لَئِنْ أَنْجَیْتَنا مِنْ هذِهِ لَنَکُونَنَّ مِنَ الشَّاکِرِینَ).
👈با این که این بیدارى موقتى، اثر تربیتى در افراد فوق العاده آلوده ندارد حجت را بر آنها تمام مىکند، و دلیلى خواهد بود بر محکومیتشان.
ولى افرادى که آلودگى مختصرى دارند در این گونه حوادث معمولا بیدار مىشوند و مسیر خود را اصلاح مىکنند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_211
❇️#آیه25یونس
💠وَ اللَّهُ يَدْعُوا إِلی دارِ السَّلامِ وَ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ إِلی صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ (۲۵)
🌱و خداوند (مردم را) به سر منزل سلامت و سعادت (بهشت) میخواند و هر كه را بخواهد، به راه راست هدايت میكند.
🔹دعوت الهی، نشانهی لطف خاصّ او بر بندگان است. «وَ اللَّهُ يَدْعُوا»
🔹سلامتی دنيا گذراست، ولی سلامت آخرت، پايدار است. «دارِ السَّلامِ»
🔹صراط مستقيم، مايهی آرامش است و علاوه بر آخرت، همين دنيا را هم برای انسان دارالسلام میسازد. «يَدْعُوا إِلی دارِ السَّلامِ»
🔹زندگی و جامعهای سالم، خواستگاه خداوند است. «يَدْعُوا إِلی دارِ السَّلامِ»
🔹خداوند، هم دعوت میكند و هم راه نشان میدهد. «يَدْعُوا، يَهْدِي»
🔹دعوت الهی برای همه است، ولی هدايتِ ويژه، مخصوص كسانی است كه او بخواهد و خواست خداوند هم متوقف است بر آگاهسازی خود فرد. «يَهْدِي مَنْ يَشاءُ»
🔹حركت در صراط مستقيم، توفيق الهی میخواهد. يَهْدِي ... إِلی صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
🏴با عرض تسلیت ارتحال معلم اخلاق آیت الله فاطمی نیا🍂
🔸مردم فکر می کنند اولیاء خدا روزی هزار رکعت نماز می خوانده اند که این طوری شدند. خیر؛ آنها فقط در اثر داشتن صفات عالیه به این جا رسیدند؛
🔹صفات عالیه انسان را ده فرسخ ده فرسخ جلو می اندازد. یک خشم فرو خوردن آدم را از هزار رکعت نماز زودتر به خدا می رساند، یک دل شاد کردن تو را خیلی زودتر می رساند، یک مادر خوشحال کردن زودتر می رساند. از اینجا باید شروع کنیم. اینجا را درست کن بعد هزار رکعت نماز خودش می آید، خودت مشتاق می شوی.
🔸من خسته شدم بس که تکرار کردم که این دین، دین کیفیت است نه کمیّت! مقصود من این نیست که ما مستحبات انجام ندهیم، نمازهای طولانی نخوانیم، اینها به جای خودش هست اما بعد از همه اینها بدانید که رسیدن به خدا نماز هزار "قل هو الله" نمی خواهد!
🔹عمدتاً باید با باطن خود به خدا برسید! اگر هزار "قل هو الله" هم خواندی خودت میدانی، من فضولی نمی کنم! اما امامان ما فرمودند با باطن خود زودتر به خدا می رسید. هنوز باطن را اصلاح نکرده نماز هزار قل هو الله می خواند، چه فایده ای دارد؟
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
🆔@quranpuyan
.
#دعاهای_روزانه
🌸🍃
🍃
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
يَا أَرْأَفَ مِنْ كُلِّ رَؤُوفٍ
ای مهربانتر از هر مهربان
🌹 دعای جوشن کبیر
🍃
🌸🍃
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 26 تا 33
📄#صفحـہ_212
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_212
❇️#آیه28یونس
💠و یوم نحشرهم جمیعا ثم نقول للذین اشرکوا مکانکم انتم و شرکاؤکم فزیلنا بینهم و قال شرکاؤهم ما کنتم ایانا تعبدون28/یونس
🌱و روزی که همه آنها را جمع آوریم سپس به مشرکان می گوئیم ، شما و خدایانتان بر جای خود باشید و رابطه میان آنان را قطع می کنیم و خدایانشان خواهند گفت :شما در حقیقت ما رانمی پرستیدید.
🔷✨ می فرماید: زمانی که همه شما - چه مؤمن ، چه کافر و چه مشرک و چه شرکای ایشان - را محشور می نمائیم و آنگاه به مشرکان می گوئیم : شما وشرکایتان در همان دوزخ که جایگاهتان است بمانید سپس میان مشرکین وشرکایشان جدائی می اندازیم و اصولا روابط فیمابین آنها روابط ناشی از وهم وخیال بوده و در آنجا این پندار باطل شده و آنها در خواهند یافت که آنچیزهایی که شریک خدا قرار داده اند، در واقع شریک نبوده اند و آن شرکاء خیالات واوهامی بوده اند که حقیقت امر را بر آنها مخفی نموده بود، پس این شرکاء درواقع معبود نبودند و حقیقت عبادت هم برای آنها محقق نشده است و مشرکان در حقیقت هوا و هوسهای خود را پرستیده اند، نه آن بتها و شرکاء را، ولذا آنها درقیامت می گویند، شما مشرکان در واقع ما را نپرستیدید، چون ما شرکای خدای متعال نبودیم ، و خدای تعالی خود بر این امر شهادت می دهد که ما از عبادت شماغافل و بی خبر بودیم و شرکاء این سخن را به جهت آن می گویند که عذاب خودرا تخفیف بدهند و تمام همت آنان منحصر در منزه دانستن خود از ادعای شرکت و شریک بودن برای خدای متعال است .
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_212
❇️#آیه32یونس
💠فَذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمُ الْحَقُّ فَما ذا بَعْدَ الْحَقِّ إِلاَّ الضَّلالُ فَأَنَّی تُصْرَفُونَ (۳۲/یونس)
🌱پس اين چنين خداوند (قادر و يكتا)، به حقّ پروردگار شماست. وپس از حقّ، جز گمراهی چيست؟ پس چگونه (از حقّ) باز گردانده میشويد؟!
🔹با وجود خدای حاكم، رازق، خالق و مدبّر، (كه در آيه قبل بود) مجالی برای پروردگاری غير از او نيست. «فَذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمُ الْحَقُّ فَما ذا بَعْدَ الْحَقِّ»
🔹اعتقاد به ربوبيّتی جز خداوند، باطل وگمراهی است. «فَما ذا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلالُ»
🔹ميان حقّ و باطل راه ديگری نداريم، بلكه هرچه حقّ نبود، باطل است و بیطرفی و بیخطی مردود است. «فَما ذا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلالُ»
🔹انسان، فطرتی حقگرا دارد. شيطانها، اوهام و عوامل ديگر، او را به انحراف میكشانند. «تُصْرَفُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣8⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹نکات سوره اسراء از تفسیر عبدالعلی بازرگان
اسراء : ۸۶
وَلَئِن شِئْنَا لَنَذْهَبَنَّ بِالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ ثُمَّ لَا تَجِدُ لَكَ بِهِ عَلَيْنَا وَكِيلًا
و اگر بخواهيم، آنچه را که بر تو [به واسطه روح الامين / جبرئيل] وحي کردهايم [از خاطرت] ميبريم، آنگاه براي خود در برابر ما [براي بازگرداندن آن اطلاعات] پشتيباني نخواهي يافت. 104
__
104- آيا همين آيه به تنهائي براي ابطال ادعاي بشري بودن کلمات قرآن کفايت نميکند؟ اگر اين سخنان جوشيده ذهن پيامبر بود، امکان نداشت از خاطرش محو و زائل شود، پس چرا عامل «وحي» را، که «امر» الهي است، ناديده بگيريم و اين سخنان را قرآن محمّدي بناميم؟!
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
هدایت شده از کتاب باورها و رفتارهای قرآنی
💐💐با سلام به قرآندوستان گرامی
همزمان با برگزاري نمايشگاه بين المللي كتاب تهران
علاقمندان به #مفاهیم و #تدبر در قرآن میتوانند محصولات قرانی برای مطالعه خود یا #اهدا به دیگران را به #قيمت سالهاي قبل، از لینکهای زیر سفارش داده توسط پست دریافت نمایند.
1- #بستهويژهآموزشي شامل"كتاب مباني و روش مطالعه و #فهم ساده قران" تالیف اقای سیدکاظم فرهنگ با مقدمه اقای دکتر سیدمحسن میرباقری و #لوح فشرده دوره نخست آموزش روش فهم قران با حضور مرحوم استاد جمال گنجه اي با #تخفيف به مبلغ 40هزار تومان
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/74803
2-كتاب " #باورهاورفتارهای_قرآنی: 280 درس از 30 #جزءقرآن" :برگزيده اي از ايات و مفاهيم 30 جزء قرآن (كه در ساليان متوالي در ماه رمضان مورد استقبال مخاطبان قرارگرفته است) به همراه توضيح مختصر و تصاوير، به مبلغ 30 هزار تومان
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/361454
🔶 موسسات قرانی و مراکز آموزشی و جلسات قران كه بيش از 10 عدد از محصولات فوق نياز دارند، چهت استفاده از #تخفيف، با شماره 09123732102 تماس بگيرند.
🌷🌷🌷🌷
@quranpuyan
#پرسشوپاسخقرآنی.
❓❓مجازات و حكم مرد و زن #زناكار در قرآن چيست؟ آيا اجراي حد مرد و زن همسردار (محصنه) و مجرد تفاوت دارد؟ ايا در قران به #سنگسار اشاره شده است؟
🛑قسمت دوم
🌐مرحوم ایت اله صادقی تهرانی در تفسیر فرقان در ذیل آیه 2 سوره نور چنین گفته است:
" الزّانية و الزّانى" كه بيانگر حد زناكاران است- بر خلاف اين گمان كه تنها محقق شدن زناى زن و مرد موجب #حد است- با بررسى چند آيه بعدى مى فهميم كه منظور، تنها زنايى است كه بايد چهار نفر مرد شاهد عادل آنر را از نزديك ببينند، و سپس شهادت بدهند، و اگر چنين نباشد و وقوع آن يكبار و يا بيشتر بصورت سرّى و پنهانى و بدور از منظر و انظار دگران يا كمتر از چهار شاهد عادل انجام شود، مشمول آيه زنا نيست، و حدى هم بر آن مترتّب نمى شود.
👈 روى اين اصل تنها معيار اثبات و اجراى حد، شهادت چهار مرد عادل واجد شرايط شهادت است، و حتى #اقرارهاى چهارگانه يا بيشتر با شروطش- بر خلاف آنكه گفته شده است- هرگز حدى را ثابت نمى كند،
#زنا هم داراى چهار مرحله است.
1⃣- زنايى كه در پنهانى صورت مى گيرد و از سيطره اطلاع و ديد دگران كاملًا مخفى و پوشيده است، در اين مرحله فقط توبه و بازگشت الى اللَّه براى شخص زانى كافى است.
2⃣- كسى جريان زنا را بنگرد يا از آن آگاهى قطعى داشته باشد كه تنها مورد نهى از منكر است.
3⃣- جايى هم كه شهدا و شرايط شهادت در رويت عمل زنا، فاقد اعتبار لازم باشند، تنها زمينه توبيخ لفطى و يا عملى است، و شخص زانى بايد نهى از منكر شود، گرچه چنان موردى وقيح تراز موارد ديگر است.
4⃣- زنا فقط در بيان دو آيه «نسأ» و «نور» مورد حد قرار گرفته است، و آن موردى است كه چهار نفر #شاهد مرد عادل با شرايط ويژه شهادت، عمل زنا را بصورت حضورى و به گونه اى عادى بنگرند، در اين مرحله است كه حد زنا بر زانيان محقق مى شود، البته اين هم در صورتى است كه زانى قبل از امكان دستگيرى توبه نكرده باشد.
🔸اصولًا حد تنها به منظور جلوگيرى از انجام گناه نيست، بلكه در غير مورد قتل يا محاربه با خدا و رسول صلى الله عليه و آله، براى حفظ عفت عمومى جامعه است كه نگهبانى عفاف اجتماعى مسلمين بدون شك يك اصل مسلّم و مقبول عقلايى و انسانى و شرعى است. اگر كسى با ارتكاب جرايمى چون زنا و لواط و مساحقه اين اصل را پايمال و لگدكوب نمايد، و با دريدن پرده عفت در اين گونه اجتماعى چنين اعمال ناروا را بصورت رسوا و پيدا در منظر عام انجام دهد، به گونه اى كه نگريستن چهار مرد شاهد عادل در ميان عابران باشند ممكن باشد، بدترين ضربه اى به چهره عفاف عمومى جامعه اسلامى زده كه در اين صورت، تلقى و دريافت و نيز القاى شهادت نزد حاكمان شرعى واجب و لازم است.
💫ادامه دارد
http://www.quranpuyan.com/yaf_postsm6851findunread_Hkm-mjzt-zn-w-mrd-znkhr-dr-qrn-shlq-y-HSr-y-sngsr.aspx#post19096
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
🌹 بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
وَمَا أُوتِيتُمْ مِنْ شَیْءٍ فَمَتَاعُ الْحَيَاةِ
الدُّنْيَا وَزِينَتُهَا وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ
وَأَبْقَى أَفَلَا تَعْقِلُونَ
آنچه به شما داده شده کالا و ابزار
زندگی دنیا و زینت آن است، و آنچه
نزد خداست بهتر و پایدارتر است؛
آیا نمی اندیشید؟
🍃 سوره قصص ، آیه ۶۰
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan