.
#دعاهای_روزانه
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ بِذِكْرِكَ، وَأَسْتَشْفِعُ بِكَ إِلَىٰ نَفْسِكَ، وَأَسْأَلُكَ بِجُودِكَ أَنْ تُدْنِيَنِى مِنْ قُرْبِكَ
🤲خدایا! با یاد تو به سویت نزدیکی میجویم و از ناخشنودی تو به درگاه خودت شفاعت میطلبم و از تو میخواهم به بخشندگیات مرا به بارگاه قرب خویش نزدیک گردانی
📖دعای کمیل
📍کانالِ قرآنپویان
🆔@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_تکویر آیات 1 تا 29
📄#صفحه_586
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_586
❇️آن روز كه طومار #خورشید پيچيده شود!
💠بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ
🌱آن زمان که بساط خورشید جمع و در هم پیچیده شود؛
تكویر - ۱
🔹كورت" از ماده" تكوير" در اصل به معنی پيچيدن و جمع و جور كردن چيزی است (همچون پيچيدن عمامه بر سر) اين مطلبی است كه از كتب مختلف لغت و تفسير استفاده میشود، و گاه آن را به" افكندن" يا" تاريك شدن" چيزی گفته شده، و به نظر میرسد كه اين دو معنی نيز باز گشت به همان ريشه اول میكند.
به هر حال منظور در اينجا پيچيده شدن نور خورشيد، و تاريك شدن و جمع شدن حجم آن است.
🔹میدانيم خورشيد در حال حاضر كرهای است فوق العاده داغ و سوزان به اندازهای كه تمام مواد آن به صورت گاز فشردهای در آمده و در گرداگردش شعلههای سوزانی زبانه میكشد كه صدها هزار كيلومتر ارتفاع آنها است! و اگر كره زمين در وسط يكی از اين شعلههای عظيم گرفتار شود در دم خاكستر و تبديل به مشتی گاز میشود! ولی در پايان اين جهان و در آستانه قيامت اين حرارت فرو مینشيند، و آن شعلهها جمع میشود، روشنايی آن به خاموشی میگرايد، و از حجم آن كاسته میشود، و اين است معنی" تكوير" و لذا در" لسان العرب" آمده است" كورت الشمس: جمع ضوءها و لف كما تلف العمامة":" معنی تكوير خورشيد اين است كه نور آن جمع و پيچيده میشود، همانگونه كه عمامه را میپيچند".
🔹اين حقيقتی است كه در علم و دانش امروز نيز منعكس است و ثابت خورشيد تدريجا رو به تاريكی و خاموشی میرود.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_586
❇️#قرآن، بهترين وسيله پند، تذكّر و موعظه است.
💠فَأَيْنَ تَذْهَبُونَ (۲۶) إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِكْرٌ لِلْعالَمِينَ (۲۷) لِمَنْ شاءَ مِنْكُمْ أَنْ يَسْتَقِيمَ (۲۸) وَ ما تَشاؤُنَ إِلاَّ أَنْ يَشاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِينَ (۲۹/تکویر)
🌱پس به كجا میرويد؟ آن (قرآن) جز پند و تذكّری برای جهانيان نيست.
برای هر كس از شما كه بخواهد راستی و درستی پيشه كند. و شما نمیخواهيد جز آنچه خداوند، پروردگار جهانيان بخواهد.
🔹انسان بیهدف و بیمكتب نداريم، حتی كفار ومشركان برای خود راه و مرامی دارند، «لكم دينكم» آنچه مهم است، انتخاب راه درست است. «فَأَيْنَ تَذْهَبُونَ»
🔹قرآن، بهترين وسيله پند، تذكّر و موعظه است. «إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ»
🔹قرآن، برای همه جهانيان است و به زمان و مكان و نژاد خاصی وابسته نيست.
«لِلْعالَمِينَ»
🔹در شيوه تبليغ، تذكّر آری ولی اجبار نه. «ذِكْرٌ لِلْعالَمِينَ لِمَنْ شاءَ مِنْكُمْ أَنْ يَسْتَقِيمَ»
🔹راهيابی به راه راست و پايداری در آن، در گرو خواست خود انسان است.
«لِمَنْ شاءَ مِنْكُمْ أَنْ يَسْتَقِيمَ»
🔹راه قرآن، راه مستقيم است و به دور از هرگونه افراط و تفريط و اعوجاج میباشد. «لِمَنْ شاءَ مِنْكُمْ أَنْ يَسْتَقِيمَ»
🔹خواست ما در مدار خواست خداست، نه به اجبار او، كه در اين صورت، خواست ما بی معنا میشود. «وَ ما تَشاؤُنَ إِلَّا أَنْ يَشاءَ اللَّهُ»
🔹انسان، نه بی اراده است و نه خود مختار. «وَ ما تَشاؤُنَ إِلَّا أَنْ يَشاءَ اللَّهُ»
🔹مشيّت خداوند بر مبنای ربوبيّت اوست. «يَشاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِينَ»
🔹چون خداوند ربّ العالمين است و بر همه امور تسلّط دارد، پس خواست انسان نيز مشروط به خواست اوست. «وَ ما تَشاؤُنَ إِلَّا أَنْ يَشاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِينَ»
مثلًا در ماشينهای تعليم رانندگی، دو دستگاه گاز و ترمز وجود دارد؛ يكی زير پای كارآموز و ديگری زير پای مربّی. در اين ماشين كارآموز میتواند از گاز و ترمز سمت خود استفاده كند، ولی به شرط آنكه مربّی هم بخواهد. يا نظير چكهای دو امضائی كه هر يك از دو صاحب امضا میتواند امضا كند، اما اثر و پرداخت چك زمانی است كه ديگری نيز آن را امضا كرده باشد.
«والحمد للّه ربّ العالمين»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
2⃣7⃣ تدبر در سوره #قصص
🔹نکات تفسیری سوره قصص
فروریختِن یک افسانه
افسانه ای در میان یهودیان هست که نمیدانم در خود تورات هم وجود دارد یانه، و آن این است که «پیشگویان» به فرعون خبر داده بودند که در میان بنی اسرائیل پسری زاده خواهد شد که فروپاشی سیستم فرعونیت بدست او خواهد بود، و او دستور داده بود که نوزادان ذکور بنی اسرائیل کشته شوند که چنان پسری بدنیا نیاید.
چون قرآن حق مطلق است و اگر چیزی با آن مغایر باشد باطل است، افسانه مذکور نیز باطل میگردد، زیرا چطور میتوان وقوع چنان دستوری را با آیه های ۸ و ۹ جمع کرد؟
اگر فرعون چنان دستوری داده، چگونه ممکن است زنش نوزادی را از آب بگیرد و کسی نگوید شکل و قیافه و پارچه ای که این بچه در آن پیچیده شده داد میزند که او بنی اسرائیلی است، بعدش اورا از آب بگیرند و از آن تابلوتر یک دختر بچه بنی اسرائیلی به آنها پیشنهاد دهد که گوش به حرف من دهید و او را به یک زن بنی اسرائیلی بسپارید که شیرش دهد و آنها هم بره وار بپذیرند!!
بچه در رودخانه با شکل و شمایل بنی اسرائیلی و با قنداقِ بنی اسرائیلی و با راهنمائی دختر بچه بنی اسرائیلی با شیرِ زن بنی اسرائیلی بزرگ شود و همه اینها در حالی باشد که همان فرعون چند روز پیش فرمان قتل نوزادان ذکور بنی اسرائیلی را صادر کرده باشد؟!!
بله! آن افسانه بکلی باطل است!
موضوع آیات ۸ و ۹ مذکور را بجای آنکه مطابق روایات اسرائیلی به فرعون مربوط کنیم می باید به مشکلات داخل-قبیله ایِ بنی اسرائیل مربوط کرد، که قبیله بزرگی بودند در بردگی، و انگیزه تقرب به مرکز قدرت، طایفه های مختلف آنها را به رقابت با یکدیگر وامیداشت، و این، اسباب دشمنی ها و چشم-همچشمی های زیاد میگشت و از این میان مادر موسی بو کشیده و فهمیده بود گمان این هست که چشم زخمی به جگر گوشه اش برسد و آنطور او را (به وحی) از کانون خطر دور کرد.
تفسير مرحوم مهندس گنجه ای
https://zaya.io/rffo8
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛