هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
💐💐 آيا #تدبر ، همان تفسير است؟
آيا افراديكه كلاسهاي #تفسير يا #مفاهيم قران شركت كردهاند، نيازي به فراگيري روش #تدبر و شركت در "دوره آموزشي روش ساده #فهم_قران " دارند؟
♻ پاسخ تعدادي از قرآن اموزان شركت كننده در دوره هاي قبل:
1⃣ من قبلا کلاسهای #ترجمه و تفسیر داشتم ولی این روش شما یک #تجربه_جدیده که برام خیلی جالبه تا حالا به این شکل آیات رو بررسی نکرده بودم انشالله خداوند توفیق فهم قرآن بهم بده
سركارخانم عباسي
2⃣ دوره مفید ولذت بخشی برای من بود. تجربه خوبی بود تا بحال اینگونه در قران تدبر نکرده بودم. من قبلا #تفسیر_موضوعی کار کردم ولی بعد از گذشت زمان فراموش کردم. اول فکر میکردم تدبر یعنی خواندن تفسیر قران .اما این روش تدبر خیلی برام #لذت_بخشه. 🔻مفاهیم سوره را بیشتر متوجه میشم و در ذهنم می ماند. اکنون که این روش را یاد گرفتم سعی میکنم اگر توفیقی باشد ادامه دهم مخصوصا خواندن قران تنزیل تا لذت و فهم کاملتری نصیبم شود.
سركار خانم فروغي
3⃣ سلام در کلاس تدبر باتوجه به داشتن تمرین عملی، نکات خوبی را یاد گرفتم. 🔻🔻من اولین بار بود که به سوره ای از قرآن اینطور توجه می کردم همیشه وقتی قرآن میخووندم به تک تک آیات توجه میکردم نمیدونستم برای فهم بهتر٬ بهتره به چند آیه مرتبط٬ با هم توجه کنم.
من یک کلاس تفسیر میرم که اکثرا از رشته های قرآنی هستن و من اونجا خیلی از موارد رو متوجه نمیشدم این تمرین و بطور کلی این کلاس کمک بزرگی در #نوع_نگاهم میکنه و واقعا موهبت خدا بوده.
سركار خانم ستاريان
4⃣ انقدر این روشی که یاد گرفتیم خوندن قران رو برامون شیرین کرده که به گاز داریم میریم چون واقعا #همهروشها رو برای فهم قران رفتم ولی به اون چیزی که میخواستم نرسیدم اما این روش، واقعا روشی هست که به اون هدفم دارم نزدیک میشم
به نظر بنده این روش #بهترین نوع روش فهم قران است ،انس با قران رو بیشتر کرده، و مخاطب مرتب در پی کشف آیات قران است، نگاه و #زاویهدیدمون رو نسبت به قران این روش کاملا تغییر داده و وابستگیمون رو نسبت به کتابهای تفسیر و اساتید در این زمینه کمتر کرده،
سركارخانم توكلي
5⃣ كلاس خوب و پرباري است كلاس هاي قرآن عموما آموزش روخواني وقرائت و نهايتا تفسير آياتي چند است اما عنايت به قرآن با شيوه #تدبر در كمتر كلاسي مطرح هست ومن از اين بابت شاكر خدا هستم كه در آن شرف حضور يافته ام.
✳ اطلاعات بيشتر و ثبت نام دوره جديد در
کانال تلکرام وایتا👇
@tadabbor_quranpuyan
واتساپ👇 https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
تالارگفتگوهاي قرآن پويان
✳ https://b2n.ir/a02388
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣1⃣ تدبر در سوره #قدر
🔹پرسشهای تفسیری سوره قدر
❓چه كاری در شب قدر واقع ميشود؟
پاسخ ۲ :
قدر : ۴
در آن شب فرشتگان و روح به فرمان پروردگارشان از [برای] هر امري [از امور هدايتي] فرود ميآيند.
روح برتر از ملائکه است.
ملائكه و روح در سه آيه قرآن باهم آمدهاند؛ سوره قدر كه از «نزول» آن دو در شب قدر سخن ميگويد، آيه ۴ سوره معارج (۷۰:۴) كه از «عروج» [برعكس نزول] آنها در پايان جهان نشاني ميدهد. و بالاخره در آيه ۳۸ سوره نباء (۷۸:۳۸) كه از «قيام» آنها در روز قيامت براي داوري ميان انسانها سخن ميگويد.
در مقام تمثيل براي فهم بهتر، ميتوان از مثال مدرسه مدد گرفت، در ابتداي سال تحصيلي معلمين و امكانات آموزشي در اختيار محصلين قرار ميگيرند [نزول]، در پايان سال تحصيلي مدرسه تعطيل ميشود و معلمين ميروند [عروج]، هنگام امتحان نهايي و كنكور، دانشي كه هر دانشآموز از معلمين و امكانات آموزشي كسب كرده تحقق مييابد و برپا ميشود [قيام].
گويا روح عامل مهمتري از ملائك باشد، حتي ملائك به نيروي روح بر پيامبران نازل ميشوند: «يُنَزِّلُ الْمَلائِكَهَ بِالرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلَيٰ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ» [نحل ۲ (۱۶:۲) ]. به همين دليل ميگويند روح نيرويي فوق فرشتگان است. قرآن در آية ۸۵ سوره نحل (۱۶:۸۵) در پاسخ به سؤال مردم از روح ميفرمايد: شما جز علم اندكي [براي فهم اين مسئله] داده نشدهايد و روح ماهيتي «امري» دارد.
❓اما فرود آمدن فرشتگان و روح برای چیست؟
در آن شب، تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ. مِّن كُلِّ أَمْرٍ یعنی از هر امري، از هر موضوعي. درست مثل همان مدرسه که معلم فيزيك ميآيد، شيمي ميآيد، رياضيات ميآيد، تاريخ ميآيد، جغرافيا ميآيد، ادبيات ميآيد، و هر سال از نو این امر تکرار می گردد. اما مدرسه و مکتب خدا بینهایت است.
پس، در هر موضوع و زمینهای که انسان بخواهد در آنها رشد کند به او تعلیم داده میشود. میگویند به عدد خلایق به سوی خدا راه وجود دارد. پس، در هر زمینهی معنوی در شب قدر امکان هضم و جذب و فهم حقایق وجود دارد. حقایق در حدّ درک و فهم تو نازل میشود و در اختیار تو قرار میگیرد؛ اما بِإِذْنِ رَبِّهِم. به اذن پرورگار. ولی نه اینکه خدا به معنی متداول اجازه دهد. «اذن» یعنی همان قوانین خدا. اگر تو آمادگیاش را داشته باشی، همان به منزله اذن دادن پروردگار به تو است.
تفسیر اقای عبدالعلی بازرگان
https://zaya.io/ajztn
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#زندگي_قرآني
شماره 136
سوره #ال_عمران صفحه_60
🍂🌸 #توبه_و_اصلاح، راه همواره باز #نجات از #غضب و #عذاب #خدا
🔶إِلَّا الَّذِينَ تابُوا مِنْ بَعْدِ ذلِكَ وَ أَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ
مگر كسانى كه پس از آن، (از كفر ) توبه كنند و (كردار و افكار خود را) اصلاح نمايند، كه همانا خداوند آمرزنده و مهربان است.آیه 89ال عمران
👈در این آیه راه بازگشت را به روی این افراد میگشاید و به آنان اجازه توبه میدهد چرا که هدف قرآن در همه جا #اصلاح_و_تربیت است.
💫میفرماید: «عذاب جاودان جهنم براي كافران است مگر کسانی که بعد از آن توبه کنند و اصلاح نمایند و در مقام جبران برآیند (که توبه آنان پذیرفته میشود) زیرا خداوند آمرزنده و مهربان است» (إِلَّا الَّذِینَ تابُوا مِنْ بَعْدِ ذلِکَ وَ أَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ).
👈از این تعبیر استفاده میشود که گناه نقصی در ایمان انسان ایجاد میکند که بعد از توبه باید تجدید ایمان کند تا این نقص بر طرف گردد
1⃣ راه توبه و بازگشت، بر همگان حتّى از دين برگشتگان باز است. «كَفَرُوا بَعْدَ إِيمانِهِمْ ... إِلَّا الَّذِينَ تابُوا مِنْ بَعْدِ ذلِكَ وَ أَصْلَحُوا»
-2⃣ نشانهى توبه واقعى، اصلاح مفاسد است. «تابُوا ... وَ أَصْلَحُوا»
3⃣ خداوند نه تنها توبه را مىپذيرد و گناهان را مىبخشد، بلكه توبه كننده را نيز دوست مىدارد و مورد رحمت قرار مىدهد. «غَفُورٌ رَحِيمٌ»
📚تفسير نور و نمونه.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#شهید_بهشتی همه چیز را ذیل « #حاکمیت_ملی» می دید حتي ولايت فقيه را
به مناسبت 12 آذر سالروز تصويب #قانون_اساسي
⚡️"بزرگترین خدمت #شهید_بهشتی کاشتن اصول مربوط به «حاکمیت مردم» در قانون اساسی است.
↩️واقعیت این است که مرحوم شهید بهشتی الآن هم مظلوم است. علتش این است که تلاش های مهمی که مرحوم شهید بهشتی برای جا انداختن اصول مربوط به دموکراسی و «حاکمیت ملی» در قانون اساسی داشت اصلا شناخته شده نیست.
مرحوم شهید بهشتی از جمله مهمترین شخصیت هایی بود که از نظریه ولایت فقیه صحبت کرد و دفاع مهمی هم از اصل پنج قانون اساسی داشت. اما همه چیز را ذیل « #حاکمیت_ملی» می دید؛ حتی ولایت فقیه را.
از مجموعه آثار ایشان چنین بر می آید که معتقد بود برای حفظ وجوه اسلامی حکومت یا قانونگذاری، بودن یک فقیه در رهبری ضروری است. اما هیچ گاه از ادبیات ایشان در نمی آمد که بحث #رهبری را مستقل از حاکمیت ملت توضیح دهد.
📍هرکس به #مردم_سالاری در قانون اساسی استناد می کند مدیون شهید بهشتی است
امروز هرکس از بخش های مربوط به حاکمیت ملت و مردم سالاری با استناد به قانون اساسی صحبت می کند مدیون مرحوم بهشتی است و باید بیشتر به این بخش توجه کنیم. اصل 56 قانون اساسی شکل تکامل یافته اصل 35 و 36 قانون اساسی مشروطه است که آنجا تأکید کرده حاکمیت از آن خدا است و او تعیین سرنوشت را به ملت داده و ملت به موهبت الهی حاکمیت را به سلطان واگذار می کنند. اینجا همان بحث را دارد ولی کامل تر است. این اصل 56 در واقع قلب حاکمیت دینی و مردم سالاری است.
📍متن پیشنهادی شهید بهشتی برای اصل 56 #قانون_اساسی
↩️این اصل 56 یک متن مصوب دارد و یک گفت و گو پشت آن هست؛ که برای فهمیدن متن مصوب دیدن گفت و گوی پشت آن مهم هست. مرحوم شهید بهشتی آزادانه ترین ایده را در آنجا دارد. در جلسه 21 مجلس خبرگان قانون اساسی ایشان یک متن سه خطی را پیشنهاد می کند. من آن را می خوانم که ببنید شهید بهشتی مسأله رهبری را چگونه می دید؛ حتی ایشان می گفت در دین هم خود ملت آزاد هستند که انتخاب کنند. اصل پیشنهادی مرحوم شهید بهشتی این است که «حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است.
انسان این حق خداداد را در شناخت و انتخاب شرع و قانون الهی و رهبر و اداره امور کشور از راه قوایی که در اصول بعد می آید، اعمال می کند و هیچ کسی نمی تواند این حق را از او بگیرد و یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد».
📍#شهید_بهشتی جانانه از اصل 5 دفاع کرد
💫مرحوم شهید بهشتی جانانه از اصل 5 دفاع کرد، اما در ادبیات ایشان آن اصل حاکم بر اصول دیگر نیست. بلکه اصل 56 است که چنین بحثی را دنبال می کند. شهید بهشتی از جمله اولین شخصیت ها است که از ایده ولایت انتخابی صحبت می کند. اما این خیلی کلیدی است که برای مرحوم شهید بهشتی آزادی چیزی است که دین آن را جزو ادله برتر یا انتخاب های قرار داده است؛ یعنی هیچ انتخابی نمی تواند این اصل آزادی را از بین ببرد.
💫مرحوم شهی بهشتی همه جا این بحث را دنبال می کند و جالب است که در همان گفت و گوها بزرگانی بودند که بلافاصله اعتراض می کنند که مسأله رهبر #انتخابی نیست. یعنی معلوم بود که پیام شهید بهشتی را فهمیده اند. مرحوم شهید بهشتی وقتی دید فضا دارد به سمتی می رود که ممکن است اختیار انتخاب را به صراحت از مردم بگیرند، برای اینکه بتواند بحث را مدیریت کند کمی اصلاحات در این بحث دارد و انتخاب شرع و قانون الهی را فاکتور می گیرد و به دلیل حساسیت ها می گوید که نسبت به این اصل با ورقه و به صورت محرمانه رأی گیری می شود و جالب است که رأی بالایی هم می آورد. جالب است که مرحوم شهید بهشتی چگونه پای اندیشه خود ایستاده است.
👈جای دیگر می گوید #انسان آگاه و #آزاد است و چنین انسانی را نباید محدود کرد و او باید انتخابش را انجام دهد. وقتی که اصل 5 و اختیارات رهبری مطرح می شود، مرحوم شهید بهشتی به صراحت این جمله را دارد که رهبری قوه چهارم نیست و رهبری در واقع ادامه سنت مرجعیت و یک راهنمای فکری دولت است. ساختار قانون اساسی هم به گونه ای چیده شده که چنین بود. چون در قانون اساسی قبلی ما یک رهبر اجرایی داشتیم که رئیس جمهور بود و یکی هم رهبر فکری بود. "
🔸از سخنان مرحوم استاد فيرحي در نشست علمی « شهید بهشتی؛ فقه و قانون»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_حج آیات 65 تا 72
📄#صفحـہ_340
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan