💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نور آیات 21 تا 27
📄#صفحـہ_352
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_352
❇️#مجازات هم حسابی دارد!
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ وَ مَنْ يَتَّبِعْ خُطُواتِ الشَّيْطانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ لَوْ لا فَضْلُ اللَّـهِ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَتُهُ ما زَكی مِنْكُمْ مِنْ أَحَدٍ أَبَداً وَ لكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (۲۱/نور)
🌱ای كسانی كه ايمان آوردهايد! گامهای شيطان را پيروی نكنيد و هركس پيرو گامهای شيطان شود، همانا كه او به فحشا و منكر فرمان میدهد و اگر فضل و رحمت خداوند بر شما نبود، هرگز هيچ يك از شما پاك نمیشد. ولی خداوند هر كس را بخواهد، پاك میسازد و خدا شنوا و داناست.
🔹گر چه اين آيات صريحا داستان افك را دنبال نمیكند ولی تكميلی برای محتوای آن بحث محسوب میشود، هشداری است به همه مؤمنان كه نفوذ افكار و اعمال شيطانی گاه به صورت تدريجی و كم رنگ است و اگر در همان گامهای نخست كنترل نشود وقتی انسان متوجه میگردد كه كار از كار گذشته است، بنا بر اين هنگامی كه نخستين وسوسههای اشاعه فحشاء يا هر گناه ديگر آشكار میشود، بايد همانجا در مقابل آن ايستاد تا آلودگی گسترش پيدا نكند.
🔹در نخستين آيه روی سخن را به مؤمنان كرده، میگويد:" ای كسانی كه ايمان آوردهايد از گامهای شيطان پيروی نكنيد، و هر كس از گامهای شيطان پيروی كند به انحراف و گمراهی و فحشاء و منكر كشيده میشود چرا كه شيطان دعوت به فحشاء و منكر میكند" (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ وَ مَنْ يَتَّبِعْ خُطُواتِ الشَّيْطانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ).
🔹اگر" شيطان" را به معنی وسيع كلمه، يعنی" هر موجود موذی و تبهكار و ويرانگر" تفسير كنيم گستردگی اين هشدار در تمام ابعاد زندگی روشن میشود.
🔹هرگز يك انسان پاكدامن و با ايمان را نمیشود يك مرتبه در آغوش فساد پرتاب كرد، بلكه گام به گام اين راه را میسپرد:
گام اول معاشرت و دوستی با آلودگان است.
گام دوم شركت در مجلس آنها.
گام سوم فكر گناه.
گام چهارم ارتكاب مصاديق مشكوك و شبهات.
گام پنجم انجام گناهان صغيره.
👈و بالآخره در گامهای بعد گرفتار بدترين كبائر میشود، درست به كسی میماند كه زمان خويش به دست جنايتكاری سپرده او را گام به گام به سوی پرتگاه میبرد، تا سقوط كند و نابود گردد، آری اين است" خطوات شيطان"
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_352
❇️از هر كاری كه موجب شكستن #حريم_حيا و #حجاب میشود، دوری كنيد
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَدْخُلُوا بُيُوتاً غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّی تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا عَلی أَهْلِها ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (۲۷/نور)
🌱ای كسانی كه ايمان آوردهايد! به خانههايی كه منزل شما نيست، وارد نشويد، مگر آنكه اجازه بگيريد و بر اهل آن سلام كنيد. اين به نفع شماست، شايد پند گيريد.
🔹اهل ايمان، در امور زندگی بايد از وحی الهی دستور بگيرند. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا»
🔹امنيّت و آزادی برای ساكنين خانه بايد حفظ شود. «لا تَدْخُلُوا» (ورود سرزده به حريم ديگران، حرام است.)
🔹از مواضع تهمت دوری كنيد. لا تَدْخُلُوا ... ذلِكُمْ خَيْرٌ
🔹باز بودن در خانه، دليل جواز ورود نيست. «لا تَدْخُلُوا»
🔹مالكيّت افراد محترم است. «لا تَدْخُلُوا»
🔹برخورد مؤمنان با يكديگر، بايد با محبّت همراه باشد. «تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا»
🔹از هر كاری كه موجب شكستن حريم حيا وحجاب میشود، دوری كنيد.
«تَسْتَأْنِسُوا»
🔹وارد شونده بايد سلام كند، هر كه باشد. «تُسَلِّمُوا عَلی أَهْلِها» (سلام كردن لازم نيست از كوچكتر به بزرگتر باشد.)
🔹مراعات ادب وحقّ ديگران، سرچشمهی سعادت بشر است. «ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ»
🔹دستورات الهی را فراموش نكنيم و به ياد داشته باشيم. «لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
🔹آداب واخلاق دينی، همان ندای فطرت است، كه مورد غفلت قرار گرفته و بايد با تذكر بيدار كنيم. «تَذَكَّرُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣2⃣ تدبر در سوره #قدر
🔹نكات تفسيری سوره قدر از تفسیر آیت الله جوادی آملی
بخش آخر
❓آيا ساعت خاصي از شب قدر باارزش است يا همه آن؟
گاهی ممکن است که لیله قدر «فی الجمله» ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ باشد نه «بالجمله».
تفاوت این دو تعبیر این است که این شب قدر نه این است که مثلاً حالا شب اگر شب دوازده ساعت یا چهارده ساعت به اختلاف فصول یا کمتر یا بیشتر عظمت دارد این برای تمام ساعات و دقایق و ثمانیاش باشد «فی الجمله» این چنین است مثل اینکه گفتند در روز جمعه ساعتی است که در آن دعا مستجاب است یعنی تمام ساعتهای روز جمعه یکسان نیست بلکه فرق میکند. آیا لیله قدر نظیر این گونه از روزها است ؟
یا نظیر برخی از شبهاست که «فی الجمله» ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ باشد یا «بالجمله»؟
برای تثبیت اینکه «بالجمله» مقصود است نه «فی الجمله»، فرمود: ﴿سَلامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ﴾ یعنی این از آغاز تا انجام، از مبدأ تا منتها، از اول تا آخر، تمام ساعتهای این شب ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ است تمام لحظات این تمام ثمانی این تمام دقائق این ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ است به قرینه ﴿سَلامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ﴾.بنابراین تمام امور را که نازل میکنند، قسمت مهمّ آن بخشهای قرآن کریم بود که قرآن کریم تا چه زمان نازل بشود و در طی این 23 سال، هر سالی چند تا آیه نازل بشود، لیله قدر هر سالی مشخص میکند.
غرض این است که اگر در سوره «دخان» آن خصوصیت را دارد و اگر در سوره «حجر» آن جلال و شکوه را دارد، در سوره «قدر» جلال و شکوه را با جمعبندی بین خصوصیتهای قرآن و خصوصیتهای زمان و عظمت پیغمبر و اینکه این لیله قدر «بالجمله» ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ است بازگو کرد.
سوره مبارکه «قدر» پیام ویژهای دارد که ارزیابی معارف دین را به همراه خواهد داشت و آن اینکه فیض ذات اقدس الهی که از بالا تا پایین فراگیر است و در گستره زمان و زمین او «دائم الفیض علی البریة» است «بَاسِطَ الْیَدَیْنِ بِالْعَطِیَّةِ» است، مستفیضها متفاوتاند
برخی از مستفیضها فیض را در دامنه این حقیقت گسترده دریافت میکنند، او در هر زمان یا هر زمینی که فیض را دریافت کرد به اندازه همان ظرف مستفیض خواهد بود برخیها در مراحل میانی بار مییابند که از فیض الهی طرفی ببندند این گرچه نسبت به بالا محدود است اما نسبت به مادون خود گسترده است چه در زمان چه در مکان و مانند آن و اگر کسی به اوج این فیض بار یابد اگرچه نسبت به اعلای از خود اگر فرض بشود محدود است، اما نسبت به دامنه این فیض وسیع عالمی خواهد بود.
برخیها در لیله قدر بهرهای ندارند
لیله قدر برابر استعدادهای ما تنظیم میکند اگر خواهان استعداد برتری بودیم در لیله قدر آن استعداد را عطا میکند
چون داد او را قابلیت شرط نیست بلکه شرط قابلیت داد اوست.
ما هم از ذات اقدس الهی این استعدادها را در درجه اول میخواهیم.
تفسير تسنيم آيت الله جوادی آملی
https://zaya.io/ajztn
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
﷽
#زندگي_قرآني
شماره 147
سوره #ال_عمران صفحه_63
❓❓آيا #مسلمانان همواره در برابر #مكر و #آزار #مخالفان، پيروزند؟
🔸لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذىً وَ إِنْ يُقاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبارَ ثُمَّ لا يُنْصَرُونَ 111/ال عمران
🌱آنها (اهل كتاب) جز آزارى اندك، هرگز به شما زيانى نخواهند رسانيد و اگر با شما بجنگند، به شما پشت كرده و بگريزند، آنگاه هيچ يارى نشوند.
👈اين آيه، به دنبال آيات گذشته، #بشارت و #تسلّى براى #مسلمانان است كه شما در سايهى ايمان، وحدت و امر به معروف و نهى از منكر بيمه مىشويد. از #تهديدات_دشمن_نترسيد كه پيروزى با شماست و دشمن خوار و زبون است.
كسانى #پيروز مىشوند و دشمن را فرارى مىدهند كه در #ايمان و #امربه_معروف #ثابت قدم باشند. «كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ ... وَ إِنْ يُقاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبارَ»
⭕️مخاطبين اين آيه، معاصران پيامبرند كه به #ريسمان خدا چنگ زده، دعوت به خير و امر به معروف و نهي از منكر ميكردند. تضمين بيتأثيري توطئههاي #يهود، ناشي از چنان استحكام ايماني و عملي بود. اگر امروز فاسقان اهل كتاب، نه «أَذًى»، بلكه ضررهاي خانمانسوز و ضربههاي ذليل كننده بر بسياري از جوامع اسلامي، از جمله سوريه، عراق، ليبي، افغانستان و... زدهاند، علت اصلياش دور شدن مسلمانان از همان پايهها و پيمانهايي است كه تضمين كنندة شكست ناپذيري آنها ميگشت.
📚تفاسير نور و بازرگان
┄═❁🍃❈
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛