⭕️خطر #مناسکِ #منهای_اخلاق و فضائل
📌◽️یکی از آسیب های مهم در نظام ديني ، تحریف و دستکاری در معانی واژه های ارزشی و وارونه جلوه دادن آنهاست که موجب پیامدهای ناگوار از جمله انحراف در مسیر انقلاب و نظام می شود ؛ چنانکه تحریف در معنا و مفهوم « متقی » ، « انقلابی » ، « #حزب_اللهی » و « عماریون » از همین قبیل می باشد.
امروز در میان مردم و مسئولان افراد بسیاری حضور دارند که واقعا متصف به این اوصاف ارزشی بوده و مایه افتخار برای همه هستند ؛ اما در کنار اینها با آدم هایی مواجه می شویم که از این واژه های مقدس و ارزشی تنها #ظواهر دینی مانند: ریش ، تسبیح ، انگشتر و اهتمام به نماز جمعه، جماعت ، روزه و حج را دارا هستند.
🔸در حالی که وقتی به متون آیات و روایات مراجعه می کنیم ، این امور تنها بخشی از اوصاف #متقین و حزب الله شمرده شده است و بعضی صفات مهم تری مانند: #صداقت ، صراحت ، متانت ، پاکدامنی، ادب، امانت داری ، احترام به هم نوع ، تکریم بزرگان ، عدالت محوری ، ظلم ستیزی هم وجود دارند که اگر فردی فاقد اینها باشد نمی توان او را انسان متقی ، انقلابی و حزب اللهی نامید.
📌نماز، روزه و حج به رابطه انسان با خدا و « حقوق الله » بر می گردد ، اما این امور با « #حقوق_الناس» ارتباط مستقیم دارد و اگر در مناسک سستی شود شاید خدای رحمان و رحیم از آن بگذرد، اما از حقوق مردم هرگز؛ مگر این که رضایتِ طرف جلب و ترمیم شود.
⭕امروز متاسفانه در سطح جامعه انقلابی ما بعضی افرادی را شاهد هستیم که فقط به همین #امور_ظاهری دلخوش کردند و حتی در اثر شدت عبادات ، پیشانی شان پینه بسته است ، اما به راحتی #دروغ می گویند ، دزدی ، #اختلاس و دغل بازی در میانشان شیوع دارد ، به دیگران #تهمت می زنند ، مرتب به فضای جامعه، آتش بد بینی، نفرت، تفرقه، خصومت و دو قطبی پمپاژ می کنند؛ به ظاهر عماریونی که هیچ شباهتی به « عمار علی » ندارند و اغلب بر خلاف توصیه های رهبری خودسرانه عمل می کنند.
◽️چرا که ما در تعلیم و تربیت جوانان تک بُعدی عمل کردیم و تنها به #مناسک آنها اهتمام ورزیدیم ، بدون این که به علم و #رشد_عقلی شان توجه کنیم
در نهایت آنها را آدم های متنسکِ خشک و دارای عقاید قوی، اما منهای منطق و اخلاق بار آوردیم.
در تعریف « #جاهل_متنسک » گویند : ظاهری زیبا و فریبنده دارد ولی باطنی تاریک و خالی از نور معرفت و فاقد فکر و اندیشه، سجده هایش به مثابه نوک کلاغیست بر زمین کوبیده شود.
🔸این که گفته می شود: « آدم هایی دارای اعتقادات قوی، اما فاقد علم و رشد عقلی خطرناکتر می باشند » سخن درستی است ، چون اولا: اینها ظاهر نگرند و از دین و مذهب فقط پوسته ی آن را می بینند و از هسته و حقیقت آن دو غافل می باشند؛ ثانیا: خیلی راحت از شیطنت های شیاطین فریب می خورند؛ ثالثا: چون زود بازی می خورند ، به قول شهید مطهری همیشه آلت فعل #فرصت_طلبان قرار می گیرند و تیری می شوند در کمان آنها و سیاهیِ لشکر در جبهه و جناح آنها.
📌در انتخابات اخیر ، بعضی از همین مناسکی ها ، دوقطبیِ ( علی و معاویه ) به راه انداختند و خودشان را به جای حق و رقیب را به جای باطل نشاندند، می گفتند: اگر به فلان کاندیدا رای بدهید در تأخیر ظهور حضرت حجت ( عج ) شریک خواهید شد ، با این گونه رفتارهای جاهلانه مردم را از انتخاب درست باز می داشتند و با خود همراه می کردند و یا در اذهان آنان شک و سردرگمی ایجاد می نمودند.
ای کاش به همین حد بسنده می شد اما وقتی به آنها القا می شود طرفِ مقابل در صف معاویه ، عمر سعد و یا عامل امپریالیزم جهانی است، بدون این که تحقیق کنند و از صحت و سقم آن بپرسند درصدد ترور شخصیت و یا حتی ترور فیزیکی وی بر می آیند .
◽️از جمله ویژه گی های اخلاقی اکثر جاهلان متنسک ، چون منطق ندارند پرخاشگری، #فحاشی، #اتهامزنی، خود خدا پنداری و #جهنمی تصور کردن دیگران است.
این پدیده خطرناک امروز یکی از آسیب ها و معضلات جدی به شمار می آید و همچون موریانه در سطح وسعی از داخل به ارکان نظام و جامعه رسوخ کرده است و پیش از آنکه به مرحله انفجار و بحران برسد چاره اندیشی اساسی لازم دارد؛ پس در کنار مناسک به #اخلاق و فضائل نیز باید اهتمام ورزید.
✍عبدالرحیم اباذری
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
💠اللَّهُمَّ اشْرَحَ بِكِتَابِكَ صَدْرِي
🌟خدایا به وسیله کتابت (قرآن)سینه ام را بگشای!
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یوسف آیات 23 تا 30
📄#صفحـہ_238
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحہ_238
❇️صاحبان قدرت معمولًا اگر مقصّر باشند، ديگران را #متّهم میكنند
💠وَ اسْتَبَقَا الْبابَ وَ قَدَّتْ قَمِيصَهُ مِنْ دُبُرٍ وَ أَلْفَيا سَيِّدَها لَدَی الْبابِ قالَتْ ما جَزاءُ مَنْ أَرادَ بِأَهْلِكَ سُوءاً إِلاَّ أَنْ يُسْجَنَ أَوْ عَذابٌ أَلِيمٌ (۲۵/یوسف)
🌱و هر دو بسوی در سبقت گرفتند و آن زن پيراهن او را از پشت دريد.
ناگهان شوهرش را نزد در يافتند. زن (برای انتقام از يوسف يا تبرئه خود با چهره حقّ به جانبی) گفت: كيفر كسی كه به همسرت قصد بد داشته جز زندان ويا شكنجه دردناك چيست؟
🔹گفتن «مَعاذَ اللَّـهِ» به تنهايی كفايت نمیكند، بايد از گناه فرار كرد. «اسْتَبَقَا»
🔹گاهی ظاهر عمل يكی است، ولی هدفها مختلف است. (يكی میدود تا به گناه آلوده نشود، ديگری میدود تا آلوده بكند.) «اسْتَبَقَا»
🔹هجرت و فرار از گناه، لازم است. «اسْتَبَقَا الْبابَ»
🔹بهانهی بسته بودن در برای تسليم شدن در برابر گناه كافی نيست، بايد به سوی درهای بسته حركت كرد شايد باز شود. «اسْتَبَقَا الْبابَ»
🔹مجرم معمولًا از خود جای پا باقی میگذارد. «قَدَّتْ قَمِيصَهُ مِنْ دُبُرٍ»
🔹گاه بايستی سرزده به منازل و محل كار سركشی كرد. «أَلْفَيا»
🔹گاهی شاكی، خود مُجرم است. قالَتْ ما جَزاءُ ...
🔹گنهكار برای تبرئه خود، از عواطف واحساسات بستگان خود استمداد میكند. «بِأَهْلِكَ»
🔹صاحبان قدرت معمولًا اگر مقصّر باشند، ديگران را متّهم میكنند. «مَنْ أَرادَ بِأَهْلِكَ سُوءاً»
🔹مجرم برای تبرئه خود، به ديگران اتهام میبندد. «أَرادَ بِأَهْلِكَ سُوءاً»
🔹چه بسا سخن حقّی كه از آن باطل طلب شود. (كيفر برای كسی كه سوء قصد به زن شوهردار دارد، حرف حقّی است، امّا چه فردی سوء قصد داشته بايد بررسی شود) «أَرادَ بِأَهْلِكَ سُوءاً إِلَّا أَنْ يُسْجَنَ»
🔹زليخا عاشق نبود، بلكه هوسباز بود؛ چرا كه عاشق حاضراست جانش را فدای معشوق كند، نه اين كه او را متهم و به زندان افكند. أَرادَ بِأَهْلِكَ سُوءاً ...
🔹زندان و زندانی نمودن مجرمان، سابقه تاريخی دارد. «يُسْجَنَ»
🔹اعلام كيفر، نشانهی قدرت همسر عزيز بود. «يُسْجَنَ أَوْ عَذابٌ أَلِيمٌ»
🔹عشق هوسآلود، گاهی عاشق را قاتل میكند. «أَنْ يُسْجَنَ أَوْ عَذابٌ أَلِيمٌ»
🔹زليخا دارای نفوذ در دستگاه حكومتی و خط دهنده بوده است. «إِلَّا أَنْ يُسْجَنَ أَوْ عَذابٌ أَلِيمٌ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحہ_238
❇️اخبار مربوط به #مسئولان و نزدیکانشان ، زود شايع میگردد، پس بايد مراقب رفتارهای خود باشند
💠وَ قالَ نِسْوَةٌ فِي الْمَدِينَةِ امْرَأَتُ الْعَزِيزِ تُراوِدُ فَتاها عَنْ نَفْسِهِ قَدْ شَغَفَها حُبًّا إِنَّا لَنَراها فِي ضَلالٍ مُبِينٍ (۳۰/یوسف)
🌱زنانی در شهر (زبان به ملامت گشودند و) گفتند: همسر عزيز با غلامش مراوده داشته و از او كام خواسته است. همانا يك غلام او را شيفته خود كرده است. به راستی ما او را در گمراهی آشكار میبينيم.
🔷✨توطئه دیگر همسر عزیز مصر هر چند مساله اظهار عشق همسر عزیز، با آن داستانى که گذشت یک مساله خصوصى بود که عزیز هم تاکید بر کتمانش داشت، اما از آنجا که اینگونه رازها نهفته نمى ماند، مخصوصا در قصر شاهان و صاحبان زر و زور، که دیوارهاى آنها گوشهاى شنوایى دارد، سرانجام این راز از درون قصر به بیرون افتاد، و چنان که قرآن گوید: گروهى از زنان شهر، این سخن را در میان خود گفتگو مى کردند و نشر مى دادند که همسر عزیز با غلامش سر و سرى پیدا کرده و او را به سوى خود دعوت مى کند ( وَ قٰالَ نِسْوَةٌ فِی اَلْمَدِینَةِ اِمْرَأَتُ اَلْعَزِیزِ تُرٰاوِدُ فَتٰاهٰا عَنْ نَفْسِهِ ) و آن چنان عشق غلام بر او چیره شده که اعماق قلبش را تسخیر کرده است ( قَدْ شَغَفَهٰا حُبًّا ) و سپس او را با این جمله مورد سرزنش قرار دادند ما او را در گمراهى آشکار مى بینیم ! ( إِنّٰا لَنَرٰاهٰا فِی ضَلاٰلٍ مُبِینٍ )
🔷✨روشن است آنها که این سخن را مى گفتند، زنان اشرافى مصر بودند که اخبار قصرهاى پر از فساد فرعونیان و مستکبرین براى آنها جالب بود و همواره در جستجوى آن بودند این دسته از زنان اشرافى که در هوسرانى چیزى از همسر عزیز کم نداشتند، چون دستشان به یوسف نرسیده بود به اصطلاح جانماز آب مى کشیدند و همسر عزیز را به خاطر این عشق در گمراهى آشکار مى دیدند! حتى بعضى از مفسران احتمال داده اند، که پخش این راز بوسیله این گروه از زنان مصر، نقشه اى بود براى تحریک همسر عزیز، تا براى تبرئه خود، آنها را به کاخ دعوت کند و یوسف را در آنجا ببینند!، آنها شاید فکر مى کردند اگر به حضور یوسف برسند چه بسا بتوانند نظر او را به سوى خویشتن! جلب کنند که هم از همسر عزیز شاید زیباتر بودند، و هم جمالشان براى یوسف تازگى داشت، و هم آن نظر احترام آمیز
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan