#دعاهای_روزانه
#دعاى_روز_هفدهم_ماه_مبارک_رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹اللهمّ اهْدِنی فیهِ لِصالِحِ الأعْمالِ
🔹واقْضِ لی فیهِ الحَوائِجَ والآمالِ یا من لا یَحْتاجُ الى التّفْسیر والسؤالِ یا عالِماً بما فی صُدورِ العالَمین صَلّ على محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین.
🔸خدایا راهنمائیم کن در آن به کارهاى شایسته واعمال نیک
🔸وبرآور برایم حاجتها وآرزوهایم اى که نیازى به سویت تفسیر وسؤال ندارد اى داناى به آنچه در سینه هاى جهانیان است درود فرست بر محمد وآل او پاکیزگان.
کانال قرآن پویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شریعت
https://eitaa.com/quranpuyan
💢 #نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز هفدهم از ماه رمضان: جزء #هفدهم
قسمت اول
به نام خدا
جزء ۱۷ قران شامل سوره های انبیا و حج میباشد.سوره انبیا ،مکی است و برخی ایات سوره حج نیز قطعا مدنی است. از جمله ایاتی که اذن قتال و #جهاد_دفاعی را برای مسلمانان علیه مشرکان مکه صادر نموده است. هم چنین حاوی ایاتی در نصرت الهی اهل ایمان و نیز دعوت به #حج و بیان برخی احکام حج است.
برخی آیات مهم تر سوره حج را با هم مرور میکنیم:
كساني كه كافر شدند و مؤ منان را از راه خدا و از #مسجدالحرام، كه آن را براي همه مردم مساوي قرار داديم اعم از كساني كه در آنجا زندگي ميكنند و يا از نقاط دور وارد ميشوند، باز ميدارند (مستحق عذابي درد ناكند) و هر كس بخواهد در اين سرزمين از طريق حق منحرف گردد و دست به ستم زند ما از عذاب دردناك به او ميچشانيم. {۲۵}
و مردم را دعوت عمومي به #حج كن تا پياده و سواره بر مركبهاي لاغر از هر راه دور (به سوي خانه خدا) بيايند. {۲۷}
(اينگونه است مناسك حج) و هر كس #شعائر الهي را بزرگ دارد اين كار نشانه تقواي دلهاست. {۳۲}
خداوند از كساني كه ايمان آورده اند دفاع ميكند، خداوند هيچ خيانتكار كفران كننده اي را دوست ندارد. {۳۸}
👈به آنها كه جنگ بر آنان تحميل شده اجازه #جهاد داده شده است، چرا كه مورد ستم قرار گرفته اند و خدا قادر بر نصرت آنها است. {۳۹}
همانها كه به ناحق از خانه خود بدون هيچ دليلي #اخراج شدند 😡جز اينكه ميگفتند پروردگار ما الله است، و اگر خداوند بعضي از آنها را بوسيله بعضي ديگر دفع نكند ديرها و صومعه ها و معابد يهود و نصارا و مساجدي كه نام خدا در آن بسيار برده ميشود ويران ميگردد و خداوند كساني را كه او را ياري كنند (و از آئينش دفاع نمايند) ياري ميكند، خداوند قوي و شكست ناپذير است. {۴۰}
و كساني كه در راه خدا #هجرت كردند سپس كشته شدند يا به مرگ طبيعي از دنيا رفتند خداوند به آنها روزي نيكوئي ميدهد كه او بهترين روزي دهندگان است. {۵۸}
👈 و هر كس به همان مقدار كه به او ستم شده مجازات كند سپس مورد تعدي قرار گيرد خدا او را ياري خواهد كرد خداوند بخشنده و آمرزنده است. {۶۰}
براي هر امتي #عبادتي قرار داديم تا آن عبادت را (در پيشگاه خدا) انجام دهند، بنابراين آنها نبايد در اين امر با تو به نزاع برخيزند، به سوي پروردگارت دعوت كن كه بر هدايت مستقيم قرار داري. {۶۷}
اي كساني كه ايمان آورده ايد ركوع كنيد و سجود بجا آوريد و پروردگارتان را عبادت كنيد و كار نيك انجام دهيد تا رستگار شويد. {۷۷}
و در راه خدا جهاد كنيد و حق جهادش را ادا نمائيد او شما را برگزيد و 👈در دين كار سنگين و حرجی بر شما نگذارد 👌اين همان آئين پدر شما ابراهيم است او شما را در كتب پيشين و در اين كتاب آسماني #مسلمان ناميد تا پيامبر شاهد و گواه بر شما باشد و شما گواهان بر مردم بنابراين نماز را بر پا داريد و زكاة را بدهيد و به خدا تمسك جوئيد كه او مولا و سرپرست شماست چه مولاي خوب و چه يار و ياور شايسته اي. {۷۸}
✍سیدکاظم فرهنگ
http://yon.ir/Qp451
ادامه در پست بعدی👇
#نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز هفدهم از ماه رمضان: جزء #هفدهم
قسمت دوم
بنام خدا
سوره #انبياء
۱-♦️وحی فعل یا #ایجاد_تمایل_ به کار خیر
وَ أَوْحَیْنَا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیرَْاتِ وَ إِقَامَ الصَّلَوةِ وَ إِیتَاءَ الزَّكَوةِ وَ كاَنُواْ لَنَا عَابِدِینَ{۷۳- انبیاء ع}
و ما به آنها انجام كارهاى خیر و برپا داشتن نماز و پرداخت زكات را وحى كردیم و آنها تنها ما را عبادت می کردند.
هر چند این آیه در توصیف پیشوایان هدایت است ولی حالتی در آن آمده که مراتب ضعیف ترش را می توان در دیگران نیز مشاهده کرد. وحی همان الهام کردن و به دل انداختن است
#وحی به دو صورت ممکن است رخ دهد؛ یکی وحی گزاره های علمی است که در این نوع گیرنده به چیزی که نمی دانست عالم می شود. نوع دیگر وحی فعل عملی است به این صورت که فرد گیرنده در خود میل و اشتیاق شدید به کاری را پیدا کرده و درصدد انجام آن بر می آید. در آیه مورد بحث سخن از وحی فعل و کارهای خیر است.
نمونه های قابل درک این نوع وحی را همه می توانند در خود احساس کنند؛ زمانی که بدون مقدمه در خود میل شدیدی به انجام کار خیری پیدا می کنید و به تکاپو می افتید تا به هرترتیب که شده آن را انجام دهید؛ مصداق و نمونه ضعیف شده ای از وحی فعل خیر است. وحی به مادر موسی برای رها کردن او در آب هم از نمونه های این نوع وحی است.
۲-♦️ذکر یونسیه نسخه ای برای نجات همه مومنین
وَ ذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَیْهِ فَنَادَى فىِ الظُّلُمَتِ أَن لَّا إِلَاهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنىِّ كُنتُ مِنَ الظَّلِمِینَ{۸۷}فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نجَّیْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذَالِكَ نُجِى الْمُؤْمِنِینَ{۸۸- انبیاء ع}
و یاد كن صاحب ماهى (حضرت یونس) را زمانى كه خشمناك از میان قومش رفت و گمان كرد كه ما زندگى را بر او تنگ نخواهیم گرفت؛ پس در تاریكىهاى شب، زیر آب و در دل ماهى، ندا داد كه: معبودى جز تو نیست تو از هر عیب و نقصى منزّهى، همانا من از ستمكارانم.
🙏🏻 پس ندایش را اجابت كردیم و از اندوه نجاتش دادیم و اینگونه مؤمنان را نجات مى دهیم. 👍👍
«نون» در لغت به معنى ماهى عظیم یا به تعبیر دیگر نهنگ یا وال است. مراد از ذو النون (صاحب ماهى)، یونس پیغمبر علیه السلام است كه از طرف پروردگار بر اهل نینوا مبعوث شد و ایشان را دعوت كرد ولى ایمان نیاوردند. پس از مدتی که ایمانشان نا امید شد نفرینشان كرد و از خدا خواست تا عذابشان كند.
سوره #حج
۳-♦️تصویری از لحظه وقوع #قیامت
یَأَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّكُمْ إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شىَْءٌ عَظِیمٌ یَوْمَ تَرَوْنَهَا تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَ تَضَعُ كُلُّ ذَاتِ حَمْلٍ حَمْلَهَا وَ تَرَى النَّاسَ سُكَارَى وَ مَا هُم بِسُكَارَى وَ لَاكِنَّ عَذَابَ اللَّهِ شَدِیدٌ{۲- حج}
اى مردم! از پروردگارتان پروا كنید، بىتردید زلزله قیامت، واقعه اى بزرگ است. روزى را مشاهده خواهید كرد كه هر مادر شیر دهى از كودكى كه شیرش مى دهد، غافل مى شود و هر زن بارداری سقط جنین می كند و مردم را مست مى بینى در حالى كه مست نیستند، بلكه عذاب خدا بسیار شدید است.
این آیات تمام انسانها را از گناه و شکستن حریمهای الهی برحذر می دهد و به آنها هشدار می دهد که صحنه ای بسیار سخت و عجیبی در پیش است که اگر اهل تقوا نباشند به تلخی و رنج شگفت آور آن روز را با تمام وجود خواهند چشید.
جهت مطالعه ادامه مطالب جزء ،كليك كنيد👇
http://yon.ir/Qp451
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تفسیر نور سوره #تکویر
۱- نظام موجود خورشید و ستارگان در آسمان و کوه و دریا و زمین، روزی دگرگون میشود. إِذَا الشَّمْسُ کُوِّرَتْ وَ...
۲- هستی، محکوم اراده خداوند است و هرگاه او اراده کند، نظام عالم به هم میخورد. إِذَا الشَّمْسُ کُوِّرَتْ وَ...
۳- دفاع از مظلوم، اسلام و کفر ندارد. با اینکه دختران زنده به گور شده مسلمان نبودند، ولی قرآن از حقّ آنان دفاع میکند. «وَ إِذَا الْمَوْؤُدَةُ سُئِلَتْ»
۴- دفاع از مظلوم، زن و مرد، کوچک و بزرگ و فرد و جمع ندارد، حتی از یک دختر کوچک باید دفاع کرد. «بِأَیِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ»
۵- با سؤال، وجدانها را بیدار کنید. «بِأَیِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ»
۶- ولایت پدر بر فرزند، شامل حق کشتن فرزند نمی شود. «بِأَیِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ»
۷- بیم و امید در کنار هم سازنده است. «الْجَحِیمُ سُعِّرَتْ - اَلْجَنَّةُ أُزْلِفَتْ"
۸- در قیامت، بهشت و دوزخ به اهلش نزدیک میشود. «الْجَنَّةُ أُزْلِفَتْ» (و در آیه ۲۳ سوره فجر میفرماید: «وَ جِیءَ یَوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ» در آن روز جهنّم آورده شود. )
۹- اعمال انسان در دنیا ثبت شده و پرونده عمل هر کس در قیامت باز میشود.
۱۰- روز قیامت روز شهود و تجسّم عمل است. «عَلِمَتْ نَفْسٌ مٰا أَحْضَرَتْ»
۱۱- در قیامت، انسان به جزئیّات کار خود آگاه میشود. «مٰا أَحْضَرَتْ»
۱۲- کرامت و بزرگواری، توانایی و مکنت، داشتن نیروهایی فرمان بر و امانت داری از شرایط لازم برای پیام رسانی و ارشاد است. «کَرِیمٍ، ذِی قُوَّةٍ، مَکِینٍ، مُطٰاعٍ، أَمِینٍ»
۱۳- جبرئیل مأمورانی فرمان بردار در اختیار دارد. «مُطٰاعٍ»
۱۴- پیامبر، همراه با مردم و در کنار آنان زندگی میکرد. «صٰاحِبُکُمْ»
۱۵- بهترین نشانه ی سالم بودن عقل پیامبر، آن است که شما عمری با او مصاحبت و معاشرت داشته و هیچ فکر و کردار و گفتار و رفتار ناروایی از او ندیده اید. «وَ مٰا صٰاحِبُکُمْ بِمَجْنُونٍ»
۱۶- پیامبر، جبرئیل را میدید. «وَ لَقَدْ رَآهُ» (چنانکه در سوه نجم آیه ۱۳ میفرماید: «لَقَدْ رَآهُ نَزْلَةً أُخْریٰ»)
۱۷- در برابر تحقیرها، تکریم تحقیر شدهها لازم است. «لَقَدْ رَآهُ بِالْأُفُقِ الْمُبِینِ»
۱۸- در جایگاه ملاقات پیامبر با جبرئیل، جای هیچ ابهامی نیست. «بِالْأُفُقِ الْمُبِینِ»
۱۹- شکر علم، بازگویی آن است و بخل علمی، امری ناپسند است. «وَ مٰا هُوَ عَلَی الْغَیْبِ بِضَنِینٍ»
۲۰- پیامبر اکرم علم غیب میدانست. «وَ مٰا هُوَ عَلَی الْغَیْبِ بِضَنِینٍ»
۲۱- رسول خدا، نه از درون گرفتار جنون است: «مٰا صٰاحِبُکُمْ بِمَجْنُونٍ» و نه از بیرون تحت تأثیر القائات شیطانی است. «وَ مٰا هُوَ بِقَوْلِ شَیْطٰانٍ رَجِیمٍ»
۲۲- قرآن، در مرحله نزول از هرگونه تحریفی محفوظ است و جبرئیل هیچ گونه دخل و تصرّفی در آن نمی کند، رَسُولٍ کَرِیمٍ... أَمِینٍ همان گونه که در مرحله ابلاغ، دچار هیچ کم و کاست نمی شود. «وَ مٰا هُوَ عَلَی الْغَیْبِ بِضَنِینٍ»
۲۳- انسان بی هدف و بی مکتب نداریم، حتی کفار ومشرکان برای خود راه و مرامی دارند، «لکم دینکم»آنچه مهم است، انتخاب راه درست است. «فَأَیْنَ تَذْهَبُونَ»
۲۴- قرآن، بهترین وسیله پند، تذکّر و موعظه است. «إِنْ هُوَ إِلاّٰ ذِکْرٌ»
۲۵- قرآن، برای همه جهانیان است و به زمان و مکان و نژاد خاصی وابسته نیست.
۲۶- در شیوه تبلیغ، تذکّر آری ولی اجبار نه. «ذِکْرٌ لِلْعٰالَمِینَ لِمَنْ شٰاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ»
۲۷- راه یابی به راه راست و پایداری در آن، در گرو خواست خود انسان است. «لِمَنْ شٰاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ»
۲۸- راه قرآن، راه مستقیم است و به دور از هرگونه افراط و تفریط و اعوجاج میباشد. «لِمَنْ شٰاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ»
۲۹- خواست ما در مدار خواست خداست، نه به اجبار او، که در این صورت، خواست ما بی معنا میشود. «وَ مٰا تَشٰاؤُنَ إِلاّٰ أَنْ یَشٰاءَ اللّٰهُ»
۳۰- انسان، نه بی اراده است و نه خود مختار. «وَ مٰا تَشٰاؤُنَ إِلاّٰ أَنْ یَشٰاءَ اللّٰهُ»
۳۱- مشیّت خداوند بر مبنای ربوبیّت اوست. «یَشٰاءَ اللّٰهُ رَبُّ الْعٰالَمِینَ»
۳۲- چون خداوند ربّ العالمین است و بر همه امور تسلّط دارد، پس خواست انسان نیز مشروط به خواست اوست. «وَ مٰا تَشٰاؤُنَ إِلاّٰ أَنْ یَشٰاءَ اللّٰهُ رَبُّ الْعٰالَمِینَ»
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
🔻 #اطلاعیه _ نمایشگاه بیست و هفتم قرآن در روزهای پنج شنبه و جمعه، ۲ و ۳ خرداد از ساعت ۱۶ پذیرای بازدیدکنندگان و علاقه مندان خواهد بود. این در حالی است که در روزهای عادی، این نمایشگاه از ساعت ۱۷ آغاز به کار می کرد.
همچنین ساعت کار نمایشگاه امشب به جای ساعت ۲۴، یک ساعت بیشتر خواهد بود و تا ساعت یک بامداد ادامه خواهد داشت و جمعه به دلیل شب ضربت خوردن حضرت علی(ع) و آماده شدن برای انجام مراسم احیای شب قدر ساعت پایان نمایشگاه ۲۲ خواهد بود.
با ما قرآنی بمانید👇
@iqfa_ir
🍃🌼🍃
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برشما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #بيستوهفتم
تمرین هفدهم
#حرص_طمع
🌹خداوند متعال می فرمایند :
🔶...أنَّما الحَیوةُ الدُّنیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَزینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُم وَتَکاثُرُ فی الامْوالِ وَ الأولاد» (20) سوره حدید
🔸«بدرستی که زندگی دنیا بازیچه و لهو و عیاشی و آرایش و تفاخر و خودستایی با یکدیگر و #حرص افزون مال و فرزندان است».
👈یکی از ریشه های «#حرص» دلباختگی و دلدادگی در برابر زرق و برق دنیاست.
♦️هنگامی که آتش سوزان این عشق در درون جان انسان زبانه می کشد او را به سوی #حرص و ولع نسبت به مواهب دنیای مادی می کشاند، مانند: سایر عشاق بی قرار که فارغ از هرگونه فکر منطقی پیوسته دست و پا می زنند و روز به روز خود را در این لجنزار آلوده تر می سازند.
👌به همین دلیل قرآن مجید برای خشکانیدن ریشه #حرص و ولع به سراغ حب دنیای افراطی و یا به تعبیر دیگر «دنیاپرستی» می رود و با تعبیرات گوناگون قدر و قیمت مواهب دنیا را در نظرها می شکند تا عاشقان بی قرار دنیا به خود آیند و #حریصانه به دنبال آن نشتابند و همه ارزشها را به خاطر وصول به آن زیر پا نگذارند.
📗کتاب اخلاق در قران ایت الله مکارم شیرازی
🍂https://hawzah.net/fa/Book/View/45326/34828/1-%D8%AA%D8%B9%D8%B1%DB%8C%D9%81-%D8%AD%D8%B1%D8%B5
🍃🌼🍃
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
#روزه و #رمضان در کلام معصومین
💠🔸💠🔸💠🔸💠🔸💠🔸💠
#ثواب_روزه در گرما
امام صادق (ع) می فرمایند:
مَنْ صَامَ یَوْماً فِی الْحَرِّ فَأصَابَ ظَمَأٌ وَکَّلَ اللَّهُ بِهِ ألْفَ مَلَکٍ یَمْسَحُونَ وَجْهَهُ.
هر کس در هوای گرم یک روز روزه بگیرد و تشنه شود، خداوند هزار فرشته بر او بگمارد که دست بر صورت او کشند.
بحارالانوار ج ۹۶ ص ۲۴۷
💠🔸💠🔸💠🔸💠🔸💠🔸💠
https://eitaa.com/quranpuyan
🔷🔶امروز و فردا روزهای پایانی نمایشگاه قران
✅✅پیشخوان قرآن پویان در #نمایشگاه قرآن، جنب ستون 64 در شبستان #مصلا، به قرآن دوستان عزیز خدمات قرآنی ارائه می نماید.
ساعات کار نمایشگاه:جمعه 16-22
شنبه 17-24
@quranpuyan
#مناحات_شبانگاهی
#دعای_ابوحمزه_ثمالی
🔶يَا مُنْعِمُ يَا مُفْضِلُ لَسْتُ أَتَّكِلُ فِي النَّجَاةِ مِنْ عِقَابِكَ عَلَى أَعْمَالِنَا بَلْ بِفَضْلِكَ عَلَيْنَا لِأَنَّكَ أَهْلُ التَّقْوَى وَ أَهْلُ الْمَغْفِرَةِ تُبْدِئُ بِالْإِحْسَانِ نِعَما وَ تَعْفُو عَنِ الذَّنْبِ كَرَما فَمَا نَدْرِي مَا نَشْكُرُ أَ
🔶جَمِيلَ مَا تَنْشُرُ أَمْ قَبِيحَ مَا تَسْتُرُ أَمْ عَظِيمَ مَا أَبْلَيْتَ وَ أَوْلَيْتَ أَمْ كَثِيرَ مَا مِنْهُ نَجَّيْتَ وَ عَافَيْت
🔶َ يَا حَبِيبَ مَنْ تَحَبَّبَ إِلَيْكَ وَ يَا قُرَّةَ عَيْنِ مَنْ لاذَ بِكَ وَ انْقَطَعَ إِلَيْكَ أَنْتَ الْمُحْسِنُ،
🔶وَ نَحْنُ الْمُسِيئُونَ فَتَجَاوَزْ يَا رَبِّ عَنْ قَبِيحِ مَا عِنْدَنَا بِجَمِيلِ مَا عِنْدَكَ
🔶وَ أَيُّ جَهْلٍ يَا رَبِّ لا يَسَعُهُ جُودُكَ أَوْ أَيُّ زَمَانٍ أَطْوَلُ مِنْ أَنَاتِكَ وَ مَا قَدْرُ أَعْمَالِنَا فِي جَنْبِ نِعَمِكَ وَ كَيْفَ نَسْتَكْثِرُ أَعْمَالا نُقَابِلُ بِهَا كَرَمَكَ [كَرَامَتَكَ]
🔶بَلْ كَيْفَ يَضِيقُ عَلَى الْمُذْنِبِينَ مَا وَسِعَهُمْ مِنْ رَحْمَتِكَ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ
🔶 فَوَ عِزَّتِكَ يَا سَيِّدِي لَوْ نَهَرْتَنِي [انْتَهَرْتَنِي] مَا بَرِحْتُ مِنْ بَابِكَ وَ لا كَفَفْتُ عَنْ تَمَلُّقِكَ لِمَا انْتَهَى إِلَيَّ مِنَ الْمَعْرِفَةِ بِجُودِكَ وَ كَرَمِك
🔶َ وَ أَنْتَ الْفَاعِلُ لِمَا تَشَاءُ تُعَذِّبُ مَنْ تَشَاءُ بِمَا تَشَاءُ كَيْفَ تَشَاءُ وَ تَرْحَمُ مَنْ تَشَاءُ بِمَا تَشَاءُ كَيْفَ تَشَاءُ لا تُسْأَلُ عَنْ فِعْلِكَ وَ لا تُنَازَعُ فِي مُلْكِكَ وَ لا تُشَارَكُ فِي أَمْرِكَ،
💫اى نعمت ده،اى فزونی بخش،من آن نيستم كه در رهايى از كيفرت بر اعمالمان تكيه كنم،بلكه به احسانت بر ما اعتماد دارم،چرا كه تو اهل تقوا و مغفرتى،از باب نعمت دهى ابتداى به احسان می کنى،و از جهت كرم از گناه در مىگذرى،پس نمی دانم از چه سپاس گويم،
💫از زيبايى كه مىگسترانى،يا كار زشتى كه مىپوشانى،يا بزرگ آزمونى كه آزمودى و شايسته نيكى نمودى،يا آن همه مشكلى كه مرا از آن رهانيدى،و سلامت كامل بخشيدى؟!
💫اى محبوب آنكه به تو دوستى ورزيد،اى نور چشم كسی که به تو پناه آورد و براى رسيدن به تو از ديگران گسست،تو نيكوكارى
💫و ما بدكارانيم،به زيبايى آنچه نزد توست،از زشتى آنچه پيش ماست در گذر
💫 ،پروردگارا كدام جهلى است كه جود تو گنجايش آن را نداشته باشد،و كدام زمان طولانی تر از مهلت دادن توست،در كنار نعمتهايت ارزش اعمال ما چيست،چگونه اعمال خود را بسيار انگاريم،تا با آنها با كرمت برابرى كنيم،
💫بلكه چگونه بر گنهگاران تنگ شود آنچه از رحمتت شاملشان شده؟،اى گسترده آمرزش،اى گشادهدست به رحمت،
💫اى آقاى من به عزّتت سوگند،اگر مرا برانى از درگاهت دور نخواهم شد،و از چاپلوسى و تملق نسبت به تو دست نخواهم كشيد،به خاطر شناختى كه به جود و كرمت پيدا كرده ام،
💫تو انجام دهى آنچه را كه خواهى،هركه را بخواهى عذاب می کنى به هرچه كه بخواهى و به هر صورتى كه بخواهى،و رحم می کنى هركه را بخواهى،به هرچه كه بخواهى و به هر كيفيت كه بخواهى،از آنچه كنى بازخواست نشوى،و در فرمانروايی ات نزاع در نگيرد،و كسى در كارت شريكت نگردد، 🌹🌹
🔶🔶
https://eitaa.com/quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
🌷🌷من ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَلَهُ أَجْرٌ كَرِيمٌ ﴿۱۱﴾ سوره مبارکه حدید
⬅️ کيست كه به خدا وام نيكو دهد تا خداوند آنرا براي او چندين برابر كند، و براي او اجر فراوان پرارزشي است.👌
دوستان علاقه مند به عضویت در صندوق و یا اهدای کمکهای مالی یا #نذورات خود،
میتوانند با سرکار خانم خمسی
@Fkhamsi
هماهنگ نمایند
🔸🔸شماره #حساب صندوق
حساب ۰۲۰۰۵۲۴۳۰۶۰۰2نزدبانک #صادرات به نام سرکار خانم رباب خمسی ( به عنوان صندوقدار)
شماره کارت۶۰۳۷۶۹۷۴۳۴۴۱۴۱۵۴
شناسه شباIR87-0190-0000-0020-0524-3060-02
#دعاهای_روزانه
#دعاى_روز_هجدهم_ماه_مبارک_رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ
🔹ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ
🔹وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الى اتّباعِ آثارِهِ بِنورِکَ
🔹یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین.
🔸خدایا آگاهم نما در آن به برکات سحرهایش
🔸و روشن کن در آن دلم را به پرتو انوارش
🔸و بگمار تمام اعضایم را به پیروى کردن آثارش
🔸به نور خودت اى روشنى بخش دلهاى عارفان
کانال قرآن پویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شریعت
https://eitaa.com/quranpuyan
#نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز هجدهم از ماه رمضان: جزء #هجدهم
قسمت اول:
بنام خدا
سوره #مومنون
۱-روش برخورد با بدی ها: ادْفَعْ بِالَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ (۹۶- مومنون)
👈به بهترین شیوه بدی را از خودت دور کن.
یكى از مؤثرترین راههای مبارزه با دشمنان سرسخت و لجوج آن است كه بدیهای آنها به نیكى پاسخ داده شود؛ اینجاست كه شور و غوغایى از درون و جدان آنها برخاسته و او را سخت تحت ضربات سرزنش و ملامت قرار مىدهد. این کار در بسیار از موارد سبب بیداری وجدان تغییر عملکرد او می شود. در سیره پیشوایان و روش عملى پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و ائمه هدى علیهم السلام بسیار دیده شده كه افراد یا جمعیتهایى را كه دارای بدترین برخورد بوده اند را به نیكى پاسخ گفته و مشمول محبتشان ساخته اند؛ که همین طرز برخورد، سبب انقلاب درونی و دگرگونى روحى و باز گشت آنها به راه حق شده است. قرآن کریم به دفعات این شیوه را به عنوان یك اصل در مبارزه با بدیها به مسلمانان گوشزد کرده است و حتى در آیه ۳۴ سوره فصلت مى گوید: « نتیجه این كار آن خواهد شد كه دشمنان سرسخت، دوستان گرم و صمیمى شوند.»
۲-تصور غلطی که سرمایه داران بی دین دارند
أَ یحَْسَبُونَ أَنَّمَا نُمِدُّهُم بِهِ مِن مَّالٍ وَ بَنِینَ(۵۵) نُسَارِعُ لهَُمْ فىِ الخَْیرَْاتِ بَل لَّا یَشْعُرُونَ(۵۶- مومنون)
آیا گمان مى كنند افزونى و گسترشى كه به سبب مال و اولاد به آنان مى دهیم؛ برای آن است که مى خواهیم در عطا كردن خیرات به آنان شتاب ورزیم؟
آنها نمى دانند كه این فرزندان و اموال فراوان در حقیقت یك نوع عذاب و مجازات یا مقدمه عذاب و كیفر براى آنها است.
و این همان چیزى است كه در سایر آیات قرآن از آن به قانون استدراج یاد شده است.
سوره #نور
۳-چند دستور مهم به #بانوان مسلمان
وَ قُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَرِهِنَّ وَ یحَْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَ لْیَضْرِبْنَ بخُِمُرِهِنَّ عَلىَ جُیُوبهِِنَّ وَ لَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلّا َّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ ... وَ لَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یخُْفِینَ مِن زِینَتِهِنَّ (۳۱- نور)
به زنان با ایمان بگو از نگاه كردن به مردان نامحرم خوددارى كنند و دامان خود را از گناه حفظ نمایند و نباید زینت خود را آشكار سازند جز آن مقدار كه طبیعتا ظاهر است و باید روسری های خود را روی سینه هاى خود بیندازند. آنها نباید زینت خود را آشكار سازند مگر برای شوهرانشان و ... (یازده مورد دیگر) و هنگام راه رفتن پاهاى خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان برای نامحرمان دانسته شود.
این آیه شریفه در بردارنده چند حکم مهم در مورد رعایت عفت و پاکدامنی است که رعایت تمام آنها برای بانوان مسلمان لازم و ضروری است:
۱. «چشم چرانى» و دیدن صحنه های حرام همانگونه كه بر مردان حرام است بر زنان نیز حرام مى باشد.
۲. «پوشاندن شرمگاه» در مقابل نگاه دیگران، همانگونه که برای مردان واجب است براى زنان نیز واجب است.
۳. «پنهان کردن محلهایی از بدن که معمولا تزیین می کنند» یا زینتهایی که معمولا از دید نامحرم پنهان است را درمعرض دید او قرار ندهند؛ مگر دستها تا مچ و گردی صورت به شرط آنکه زینت نداشته و بدون آرایش باشد.
۴. «پرهیز از جلب کردن توجه نامحرم به هنگام راه رفتن»: به هنگام راه رفتن پاهاى خود را به زمین نزنند تا توجه نامحرم به آنها جلب شود.
جهت مطالعه سایر نکات،به آدرس زیر مراجعه نمایید👇
http://yon.ir/Qp246
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
#نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز هجدهم از ماه رمضان: جزء #هجدهم
قسمت دوم:
سوره نور در جزء ۱۸ قراردارد.این سوره در سال گذشته در گروه قران پویان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
✅✅درس یا درس های #سوره_نور چیست؟
در حین مطالعه این سوره،هشت فراز اصلی را شناسایی کردیم و پیام مهم آن فراز را استخراج کردیم که در زیر پشت سرهم قرار میدهیم:
🍀 فراز اول:ایات ۱۰_۱
بیان مجازات مرد وزن #زناكار و مجازات #اتهام_زننده زنا به افراد پاك و روش اثبات اين اتهام ،تاکیدی است بر لزوم نظام جزایی جامع برای مجازات متخلفین همراه با حفظ حقوق و آبروی افراد و متهمین و تعیین روشهای اثبات جرم
🍀 فراز دوم:آیات ۲۵_۱۱
تاکید بر #حفظ_آبروی انسانها در جامعه و برخورد شدید با #تهمت_زنندگان و شایعه پردازان
🍀 فراز سوم:آیات ۲۹_۲۷
تاکید بر #حریم_خصوصی افراد و لزوم کسب اجازه برای ورود و نفوذ به حریم خصوصی آنها
🍀 فراز چهارم:ایات ۳۴_۳۰
تعیین حریم خصوصی،خانوادگی و اجتماعی برای بانوان مسلمان والزامات این حریم ها و تاکید بر تزویج دختران وپسران برای حفظ امنیت روانی و اخلاقی جامعه
🍀 فراز هفتم:آیات ۶۱_۵۸
توجه به حریم افراد در داخل خانواده که نسبت به حریم های مفروض در جامعه تسهیل شده است. .
🍀 فراز پنجم:آیات ۴۶_۳۵
تشویق انسانها به بهره مندی از هدایت الهی
🍀 فراز ششم:آیات ۵۷_۴۷
با ایمان صادقانه و اطاعت از دستورات خدا و پیامبر،از هدایت الهی بهره مند شوید تا رستگار شوید.
🍀 فراز هشتم:آیات ۶۴_۶۲
اجابت دعوت خدا ورسول از طریق اطاعت کامل از پیامبر و حفظ همراهی با او در صحنه های اجتماع
همانطور که مشاهده میشود از ابتدای سوره تاآیه ۳۴ و سپس آیات ۶۱_۵۸ به حفظ ابروی افراد و حریم خصوصی آنها بویژه بانوان در داخل جامعه و خانواده اختصاص دارد.
از آیه ۳۵ تا ۶۴(بجز ۶۱_۵۸)هم به تمجید از ایمان واقعی و اطاعت از پیامبر جهت بهره مندی از هدایت الهی پرداخته است.
✅ پس درس سوره نور عبارت است از:
«حفظ آبرو و رعایت حریم خصوصی افراد در جامعه وخانواده،ایمان واقعی و اطاعت کامل از رسول»
✍سید کاظم فرهنگ
جهت مطالعه تفسیر خلاصه ایات و فرازهای سوره نور به لینک زیر مراجعه نمایید.
http://yon.ir/Qp4720
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
هدایت شده از قران پویان
⚛️ قرآنپويان:تدبر در قرآن،تعقل در شريعت با #عمومي_سازيفهم و عمل به قرآن
⚛️تالارگفتگوي قرآنپویان 👇👇
www.quranquyan.com
⚛️شناسه #کانال قرآنپویان در تلگرام و ايتا👇
@quranpuyan
⚛️لینک دانلود #اپیلیکیشنتنزیل 👇👇
https://cafebazaar.ir/app/quranpuyan.com.tanzil/
⚛️ لینک كانال #کتاب_مبانی وروش مطالعه و #فهمسادهقران 👇👇
@fahmequran
⚛️ لینک اطلاع رساني #دورههایاموزشی روش ساده فهم قران 👇👇
@tadabbor_quranquyan لطفا براي ساير علاقمندان #فوروارد نماييد.
🍃🌼🍃
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برشما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #بيستوهفتم
تمرین هفدهم
#حرص_طمع
◀️پیامبر خدا صلی الله علیه واله :
🔶لا يُسْبَقُ بَطيءٌ بحَظِّهِ و لا يُدرِكُ حَريصٌ ما لَم يُقدَّرْ لَه.
آن كه #حرص نزند روزى خود را از دست نمى دهد و آن كه #حرص زند، به آنچه روزی اش نيست نمى رسد.
📚ميزان الحكمه جلد3 صفحه25
🍃🌼🍃
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
پایانی بر مباحث
🔴دین ادب آموز و دینداران ادب گریز
♦️ماه مبارک به نیمه رسید و برنامه سخنرانی در مسجد حظیره یزد به پایان.
موضوع بحث "ادب" بود. گمان نمیکردم در جامعه دینی ما در برابر طرح چنین موضوعی مقاومت وجود داشته باشد و کسی در بداهت و ضرورت آن تردید کند.
♦️ولی بازخوردهای بحث نشان میداد که ادب برای عده ای (هر چند اندک) ناشناخته است. آنها را جوری بار آوردهاند که اگر برایشان از «المیزان» بخوانی که انبیاء در برابر دشنامها هرگز بی ادبی نکرده و ناسزا نگفتهاند، باور نمیکنند!
«فانک لاتجد فیما حکی من اقوالهم مع العتاة و الجهلة ان یخاطبوهم بشئ مما یسوئهم او شتم او اهانه و قد نال منهم المخالفون بالشتم و الطعن و الاستهزاء»(ج۶، ص۲۹۷)
♦️و اگر بگویی که هجو و استهزاء، حتی نسبت به دشمنان ناپسند است، میگویند که پیامبر به حسان فرمود که مشرکان را سبّ کند و اگر آن ماجرا را توضیح دهی که آن هجو (بر فرض صحت نقل) ابتدایی نبوده و فقط برای اسکات هجوکنندگان بوده، میگویند برای ما اینجور نگفتهاند و بزرگان بصورت مطلق ما را به آن تشویق کردهاند.
♦️اگر بگویی پیامبر(ص)، اهل سبّ آلهه مشرکان نبوده، روایت میآورند که چنین اتفاقی افتاده با اینکه علامه در المیزان (ج۷،ص۵۲۴) این نقل تاریخی را رد کرده و برخلاف شخصیت اخلاقی پیامبر میداند ولی متاسفانه آنها اهل مراجعه به منابع علمی نیستند و دینشان را از عالمان عوام زده و یا سیاست زده میگیرند.
♦️اگر بگویی ادب در تعریف و تمجید از اصحاب قدرت نیست و امیرالمومنین(ع) از آن نهی فرموده و حتی برای خودش هم مجاز ندانسته(خطبه ۲۱۶) میگویند: حالا وضع فرق کرده و در برابر دشمن این کار ضروری است. انگار آن روز که حضرت به مالک اشتر فرمود نگذار مردم ثنای تو را بگویند: «رضهم علی ان لایطروک»(عهدنامه) معاویه در کار شرارت و دشمنی نبود!
♦️وقتی میگویی شهید بهشتی اجازه دست بوسی نمیداد و میگفت با این کار دیگران را خراب میکنید و «روی هیچ کس بعنوان موجودی خرابی ناپذیر حساب نکن» (کتاب حق و باطل) میگویند فلانی و فلانی که اجازه میدهند پس چی؟ انگار عمل شخص میتواند یک استدلال عقلایی و اخلاقی را نقض کند!
♦️وقتی میگویی در زمان جنگ هم دشنام گویی روا نیست، هرچند قتال روا باشد و استدلال میکنی به کلام امیر المومنین(ع) که در صفین حجر بن عدی را از سبّ شامیان منع کرد و فرمود از خدا بخواهید که خون ریزی وجود نداشته باشد(خطبه ۱۹۷) میگویند: کدام فقیه به آن کلام استناد کرده و بر طبق مضمون آن نظر داده؟ این مطالب «معرض عنها» ست و حتی در وسائل الشیعه و بلکه مستدرک هم نقل نشده! اینجا باید با شرمندگی سرت را زیر بیاندازی و سکوت کنی!
♦️آری؛ اگر ما به منطق قرآن متعهد بودیم، در تربیت دینی از ادب آغاز میکردیم و سپس سراغ عبادت و سیاست و.. میرفتیم در قران اول (تواضع وتحمل) است: «وعبادالرحمن الذین یمشون علی الارض هونا و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما» پس از آن (شب زنده داری): «یبیتون لربهم سجدا» و پس از آن .... ولی حرف اول در مدرسه در آغاز طلبگی یا نماز شب است یا تبری از دشمنان اهل بیت و یا انقلاب و نظام. و از این روش تربیت چه پایانی انتظار میرود؟
♦️والبته ادب بر دولت و قدرت هم مقدم است، چه اینکه خداوند اول رسول خود را با ادب «خذالعفو و امر بالعرف و اعرض عن الجاهلین» آراسته کرد و سپس به او ولایت داد که «ما اتاکم الرسول فخذوه» (اصول کافی : ان الله ادب نبیه ثم فوض الیه امر دینه )
ولی بین دین ادب آموز ما و ادب ما دین داران چه فاصله زیادی است!
@mohammadsorooshmahallati
به نام خدا
✨خصوصيت #شب_قدر چيست؟ ✨
🔹نظرات مختلف پيرامون شب قدر
🔸شب سرنوشت ساز
قال الصادق (عليه السلام)
راس السنة ليلة القدر يكتب فيها ما يكون من السنة الى السنة.
امام صادق (عليه السلام) فرمود:
آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آينده نوشته مى شود.
وسائل الشيعه، ج ۷ ص ۲۵۸ ح ۸
🔸برترى شب قدر
قيل لابى عبد الله (عليه السلام)
كيف تكون ليلة القدر خيرا من الف شهر؟ قال: العمل الصالح فيها خير من العمل فى الف شهر ليس فيها ليلة القدر.
از امام صادق (عليه السلام) سوال شد: چگونه شب قدر از هزار ماه بهتر است؟
حضرت فرمود: كار نيك در آن شب از كار در هزار ماه كه در آنها شب قدر نباشد بهتر است.
وسائل الشيعه، ج ۷ ص ۲۵۶، ح ۲
🔸تقدير اعمال
قال الصادق (عليه السلام)
التقدير فى ليلة تسعة عشر و الابرام فى ليلة احدى و عشرين و الامضاء فى ليلة ثلاث و عشرين.
امام صادق (عليه السلام) فرمود:
برآورد اعمال در شب نوزدهم انجام مىگيرد و تصويب آن در شب بيست ويكم و تنفيذ آن در شب بيست و سوم.
وسائل الشيعه، ج ۷ ص ۲۵۹
✍خانم لبافیان
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst109_khSwSyt-shb-qdr-chyst-nZrt-mkhtlf-pyrmwn-shb-qdr.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
▪️اعمال مشترك شب هاى #قدر
▪️اين اعمال در هر سه شب نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم انجام مى گيرد:
🔷اول، غسل است كه بهتر است مقارن غروب آفتاب باشد.
🔷 دوم، دو ركعت نماز است
كه در هر ركعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره توحيد بخواند و بعد از فراغ از نماز،
هفتاد مرتبه اَسْتَغْفِرُ الله وَ اَتُوبُ اِلَيْهِ بگويد.
🔷سوم، زيارت امام حسين(عليه السلام).
🔷چهارم، احياىِ اين شب هاست. هر كسى كه اين شب ها را احيا كند گناهان او آمرزيده شود، هرچند به عدد ستارگان آسمان و سنگينى كوه ها و كيل درياها باشد.
🔷 پنجم، قرآن مجيد را بگشايد و بگذارد مقابل خود و بگويد:
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِكِتابِكَ الْمُنْزَلِ وَما فيهِ، وَفيهِ اسْمُكَ الاَْكْبَرُ، وَاَسْمآؤُكَ الْحُسْنى، وَما يُخافُ وَيُرْجى اَنْ تَجْعَلَنى مِنْ عُتَقآئِكَ مِنَ النّارِ.
خدايا از تو خواهم به حق كتاب فرستاده شده ات و آنچه در آنست كه در آن است نام بزرگت و نامهاى نيكويت و آنچه بدانها ترس و اميد شود كه قرارم دهى از زمره آزاد شدگانت از دوزخ.
پس هر حاجت دارد بخواهد.
🔷 ششم، قرآن را بر سر بگيرد و بگويد:
اَللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ،وَبِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ، وَبِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِن مَدَحْتَهُ فيهِ، وَبِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ
خدايا به حق اين قرآن و به حق آنكس كه او را بدان فرستادى و به حق هر مؤمنى كه در اين قرآن مدحش كرده اى و به حقى كه تو بر ايشان دارى زيرا كسى نيست كه حق تو را بهتر از خودت بشناسد
پس ده مرتبه بگويد:
💢«بِكَ يا اَللهُ»
💢ده مرتبه «بِمُحَمَّد»
💢ده مرتبه «بِعَلىٍّ»
💢ده مرتبه «بِفاطِمَةَ»
💢ده مرتبه «بِالْحَسَنِ»
💢ده مرتبه «بِالحُسَيْنِ»
💢ده مرتبه «بِعَلىِّ بن الحُسَيْنِ»
💢ده مرتبه «بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ»
💢ده مرتبه «بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّد»
💢ده مرتبه «بِمُوسَى بْنِ جَعْفَر»
💢ده مرتبه «بِعَلىِّ بْنِ مُوسى»
💢ده مرتبه «بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ»
💢ده مرتبه «بِعَلىِّ بْنِ مُحَمَّد»
💢ده مرتبه «بِالحَسَنِ بْنِ عَلِىٍّ»
💢ده مرتبه «بِالْحُجَّةِ» بگويد.
پس از آن، هر خواسته اى كه دارد، طلب كند.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
#مناحات_شبانگاهی
فرازهای #دعای_ابوحمزه_ثمالی
🔶وَ لا تُضَادُّ فِي حُكْمِكَ وَ لا يَعْتَرِضُ عَلَيْكَ أَحَدٌ فِي تَدْبِيرِكَ لَكَ الْخَلْقُ وَ الْأَمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ
يَا رَبِّ هَذَا مَقَامُ مَنْ لاذَ بِكَ وَ اسْتَجَارَ بِكَرَمِكَ وَ أَلِفَ إِحْسَانَكَ وَ نِعَمَك
🔶َ وَ أَنْتَ الْجَوَادُ الَّذِي لا يَضِيقُ عَفْوُكَ وَ لا يَنْقُصُ فَضْلُكَ وَ لا تَقِلُّ رَحْمَتُكَ وَ قَدْ تَوَثَّقْنَا مِنْكَ بِالصَّفْحِ الْقَدِيمِ وَ الْفَضْلِ الْعَظِيمِ، 13
وَ الرَّحْمَةِ الْوَاسِعَةِ أَ فَتَرَاكَ [تُرَاكَ] يَا رَبِّ تُخْلِفُ ظُنُونَنَا أَوْ تُخَيِّبُ آمَالَنَا كَلا يَا كَرِيمُ فَلَيْسَ هَذَا ظَنَّنَا بِكَ وَ لا هَذَا فِيكَ طَمَعَنَا
🔶 يَا رَبِّ إِنَّ لَنَا فِيكَ أَمَلا طَوِيلا كَثِيرا إِنَّ لَنَا فِيكَ رَجَاءً عَظِيما عَصَيْنَاكَ وَ نَحْنُ نَرْجُو أَنْ تَسْتُرَ عَلَيْنَا وَ دَعَوْنَاكَ وَ نَحْنُ نَرْجُو أَنْ تَسْتَجِيبَ لَنَا فَحَقِّقْ رَجَاءَنَا
🔶مَوْلانَا فَقَدْ عَلِمْنَا مَا نَسْتَوْجِبُ بِأَعْمَالِنَا وَ لَكِنْ عِلْمُكَ فِينَا وَ عِلْمُنَا بِأَنَّكَ لا تَصْرِفُنَا عَنْكَ وَ إِنْ كُنَّا غَيْرَ مُسْتَوْجِبِينَ لِرَحْمَتِكَ فَأَنْتَ أَهْلٌ أَنْ تَجُودَ عَلَيْنَا وَ عَلَى الْمُذْنِبِينَ بِفَضْلِ سَعَتِكَ ،
💫و در داوری ات با تو هماورد نشود،و در تدبيرت احدى بر تو اعتراض نكند،آفرينش و فرمان توراست،منزّه است خدا پروردگار جهانيان
💫،پروردگارا اين است جايگاه كسی که به پناهت آمد،و به كرمت پناهنده گشت،و به احسان و نعمتهايت الفت جست
💫،تويى آن سخاوتمندى كه گذشتت به تنگى نمی رسد،و احسانت كاهش نمىپذيرد،و رحمتت كم نمی شود،و به يقين از چشمپوشى ديرينت،و فضل بزرگت،
💫و رحمت گسترده ات اعتماد نموديم،آيا ممكن است پروردگارا برخلاف گمانهاى ما به خويش رفتار كنى،يا آرزوهايمان را نسبت به رحمتت نوميد سازى هرگز اى بزرگوار،چنين گمانى به تو نيست،و طمع ما درباره تو اين چنين نمی باشد
💫،پروردگارا،ما را درباره تو آروزى طولانى بسيارى است،ما را در حق تو اميد بزرگى است،از تو نافرمانى كرديم و حال آنكه اميدواريم گناه را بر ما بپوشانى،و تو را خوانديم،و اميدواريم كه بر ما اجابت كنى
💫،مولاى ما اميدمان را تحقق بخش،ما دانستيم كه با كردارمان سزاوار چه خواهيم بود،ولى دانش تو درباره ما،و و آگاهى ما به اينكه ما را از درگاهت نميرانى،گرچه ما سزاوار رحمتت نيستيم ولى تو شايسته آنى كه بر ما و بر گنهكاران به فضل گسترده ات جود كنى،
🔶🔶
https://eitaa.com/quranpuyan
💠 درک شب قدر
🔹 قرآن در «لیله قدر» نازل شد و به بركت نزول قرآن، مقدّرات امور سالانه در شب قدر تدوین و تنظیم میشود و آن هم نازل میشود به ولی آن عصر. عمده آن است كه ما مسئله نزول قرآن و همچنین نزول مقدّرات را به نحو تجافی تلقّی نكنیم، بلکه به نحو تجلّی بدانیم. بیان نورانی امیر المؤمنین(سلام الله علیه) در نهجالبلاغه این است كه «فَتَجَلَّی لَهُمْ سُبْحَانَهُ فِی كِتَابِهِ مِنْ غَیرِ أَنْ یكُونُوا رَأَوْهُ»؛[1] خدای سبحان در این قرآن برای بندگانش تجلّی كرده است، ولی مردم جلوه حق را نمیبینند. خدای سبحان قرآن را به نحو تجلّی یعنی آویختن نازل كرده است، نه انداختن! این حبل متین یك طرفش به دست خداست و یك طرفش ـ به بركت اهل بیت(علیهم السلام) ـ به دست بشر است.
🔹 این شب، یعنی شب نوزدهم فرصت مناسبی است برای تمسّك به این «حبل متین» و از این «حبل متین» بهره بردن و بالا رفتن. شما که در این لیالی قدر قرآن را بر سر میگذارید و به بركت چهارده معصوم به خدا سوگند میدهید، باید بكوشید كه از «عربی مبین»[2] تا «علی حكیم»[3] هر چه مقدور شماست رشد كنید؛ هم از نظر معارف، هم از نظر اخلاق، هم از نظر احكام و هم از نظر حقوق؛ معرفتاً یك، اعتقاداً دو، تخلقاً سه و عملاً چهار؛ این معنای ادراك «لیله قدر» و معنای قرآن به سر گذاری و معنای سوگند دادن خدا به حق قرآن و عترت طاهرین و به حق همه انبیا و اولیا و مؤمنانی است كه نام شریفشان در قرآن با مدح ستوده شده است.
____________________________
[1] . نهج البلاغه، خطبه147.
[2] . سوره نحل، آیه103؛ سوره شعراء، آیه 195.
[3] . سوره زخرف، آیه4.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 پیام شب قدر
https://eitaa.com/quranpuyan
#دعاهای_روزانه
#دعاى_روز_نوزدهم_ماه_مبارک_رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹اللهمّ وفّرْ فیهِ حَظّی من بَرَکاتِهِ
🔹وسَهّلْ سَبیلی الى خَیْراتِهِ
🔹ولا تَحْرِمْنی قَبولَ حَسَناتِهِ
🔹یا هادیاً الى الحَقّ المُبین.
🔸خدایا زیاد بگردان در این (ماه) بهره مرا از برکاتش
🔸وآسان کن راه مرا به سوى خیرهایش
🔸و محروم نکن مرا از پذیرفتن نیکی هایش
🔸اى راهنماى به سوى حق آشکار .
کانال قرآن پویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شریعت
https://eitaa.com/quranpuyan
#نکات و #پیامهایی از هر جزءقرآن کریم
✅ روز نوزدهم ماه رمضان: جزء #نوزدهم
سوره #فرقان
۱- #افسوسهای بی فایده
وَ یَوْمَ یَعَضُّ الظَّالِمُ عَلیَ یَدَیْهِ یَقُولُ یَا لَیْتَنیِ اتخََّذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلًا(۲۷)یَاوَیْلَتا لَیْتَنِی لَمْ أَتخَِّذْ فُلَانًا خَلِیلًا(۲۸)لَّقَدْ أَضَلَّنِی عَنِ الذِّکْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءَنِی(۲۹- فرقان)
روزی که ظالم دست خود را از روی حسرت به دندان میگزد و میگوید: ای کاش همراه با فرستاده او برای خود، راه باریکهای به سوی هدایت دست و پا میکردم. ای وای، کاش من فلانی را [که سبب بدبختی من شد] به #دوستی نمیگرفتم؛ چون او مرا از قرآنی که برایم آمد گمراه کرد.
۲- #بتی که پرستش آن بین ما رواج دارد
أَ رَءَیْتَ مَنِ اتخََّذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ (فرقان- ۴۳)
آیا دیدی کسی را که معبود خود را هوای نفس خویش برگزیده؟ «#هوی» به معنای میل نفس به سوی خواستههای خودش است؛ بدون اینکه آن تمایلات را با عقل خود سنجیده و هماهنگ کرده باشد و مراد از «معبود گرفتن هوای نفس»؛ اطاعت و پیروی کردن آن است؛ بدون اینکه توجهی به دستورات خداوند متعال داشته باشد.
آیه شریفه درباره کسانی سخن میگوید که در کنار آن خدای یکتا، خدای دیگری هم دارند که برخی اوقات و یا همیشه از دستورات او پیروی میکنند. آن خدای دیگر یا بت نتراشیدهای که پیروان زیادی هم دارد همان بت نفس ماست. هر جا که فرمان یا همان خواست دل با حکمی از احکام الهی در ستیز شد همان جا میتوان فهمید که ما خداپرستیم یا مطیع بت نفسیم.
اگر دستور دین را بی محلی کردیم و در پی برآوردن خواهش دل برآمدیم شک نکنیم که بت پرستیدهایم؛ نشان به آن نشان که در دل یا به زبان میگوییم: «چون دلم میخواهد» نه «چون خدا میخواهد»
۳- چقدر از مال خود را #انفاق کنیم؟
وَ الَّذِینَ إِذَا أَنفَقُواْ لَمْ یُسْرِفُواْ وَ لَمْ یَقْترُُواْ وَ کَانَ بَینَْ ذَالِکَ قَوَامًا(۶۷- فرقان)
مؤمنین که بندگان خداوند رحمانند وقتی انفاق میکنند، نه اهل زیادهروی هستند و نه بخل میورزند؛ بلکه بین این دو راه اعتدال را بر میگزینند.
این آیه شریفه به یکی از ویژگیهای مؤمنین که اعتدال و دوری از هر گونه افراط و تفریط در کارها به خصوص در مسأله انفاق است اشاره میکند.
در این فراز قرآن کریم اصل انفاق کردن را به عنوان یکی از وظایف و برنامههای قطعی مؤمنین، مسلّم گرفته و تنها مقدار پرداخت آن را به شکل توصیفی بیان میکند که: مؤمنین انفاقی عادلانه و دور از هر گونه اسراف و سختگیری دارند؛ نه آن چنان بذل و بخشش میکنند که زن و فرزندشان گرسنه بمانند و نه آن چنان سخت میگیرند که دیگران از مواهب آنها بهره نگیرند.
سوره #شعراء
۴- #یک_نفر کشت؛ اما خدا همه را عذاب کرد
وَ لَا تَمَسُّوهَا بِسُوءٍ فَیَأْخُذَکُمْ عَذَابُ یَوْمٍ عَظِیمٍ(۱۵۶) فَعَقَرُوهَا فَأَصْبَحُواْ نَادِمِینَ(۱۵۷) فَأَخَذَهُمُ الْعَذَابُ إِنَّ فیِ ذَالِکَ لاََیَةً وَ مَا کاَنَ أَکْثرَُهُم مُّؤْمِنِینَ(۱۵۸)
پیامبرشان حضرت صالح ع به آنها گفت این کاری به این شتر نداشته باشید که اگر آسیبی به او رساندید گرفتار عذابی سخت خواهید شد. اما آنها گوش نکرده و آن شتر را کشتند و بعد که عذاب قطعی را دیدند پشیمان شدند که سودی به حالشان نداشت و عذاب آنها را فراگرفت.
نکته قابل توجه در این آیه این است که قاتل آن شتر فقط یک نفر بود؛ اما همانطور که ملاحظه میکنید خداوند متعال نفرمود «فعقرها احد منهم؛ یکی از آنها شتر را کشت»؛ بلکه فرمود « فَعَقَرُوهَا » همه او را کشتند و بعد هم نفرمود فقط آن یک نفر عذاب شد بلکه فرمود همه آنها به عذاب الهی گرفتار شدند .
حال سوال این است که چرا خداوند گناه یک نفر را به همه نسبت داد و همه را گرفتار عذاب کرد؟
پاسخ این سوال را امیرالمؤمنین علیهالسلام دادهاند آن حضرت میفرماید:
أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا یَجْمَعُ النَّاسَ الرِّضَا وَ السُّخْطُ وَ إِنَّمَا عَقَرَ نَاقَةَ ثَمُودَ رَجُلٌ وَاحِدٌ فَعَمَّهُمُ اللَّهُ بِالْعَذَابِ لَمَّا عَمُّوهُ بِالرِّضَا ؛ ای مردم، جز این نیست که خشنودی و خشم است که مردم را بر محوری جمع میکند. همانا ناقه ثمود را یک نفر پی کرد و کشت؛ امّا عذاب خداوند همه را گرفت چون همگان به آن گناه رضایت دادند.
جهت مطالعه متن کامل به لینک زیر مراجعه نمایید
http://yon.ir/Qp247
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan