هدایت شده از رحا مدیا
حجت الاسلام مهدی بیاتی.mp3
12.44M
⭕️ فایل #صوتی | روایتِ قانونی حجاب
4️⃣ پیامدهای سیاسی و امنیتی بدحجابی و تبرّج
👤حجت الاسلام مهدی بیاتی
💢 00:35 بررسی ابعاد سیاسی مسئله حجاب
💢 09:00 مسئله حجاب پیش از فتنه حجاب هم صرفا فرهنگی نبوده است
💢 16:44 انگیزه سازی های پشت پرده در شکستن حریم ها
💢 19:47 آیا وضع کنونی حجاب متاثر از الزامی بودن آن است؟
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
⚠️ سخنی با منتقدان قانون حجاب
قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب»، اکنون به مرحله اجرای آزمایشی سه ساله رسیده است.
❗️پیش از هرگونه واکنش باید به چند نکته توجه کرد:
1️⃣ این قانون پس از دو سال ارائه به محافل علمی فرهنگی و نقد و بررسی و رفت و برگشتهای متعدد میان کمیسیونها و میان مجلس و شورای نگهبان در مرحله اجرای آزمایشی سه ساله قرار دارد.
2️⃣ ۳۶ ماده از ۷۴ ماده این قانون به تکالیف دستگاهها و نهادهای نظام و برخورد با ترک فعلها اختصاص دارد. در ماده ۵۷ این قانون، شاهد عدم تخفیف مجازاتها برای مقامات، مسئولان، کارگزاران و خانواده آنان هستیم.
3️⃣ هشت ماده به مجازات شدید ترویجکنندگان برهنگی، بیعفتی و کشف حجاب و مجازات افراد دارای شهرت و تأثیرگذاری اجتماعی اختصاص دارد.
4️⃣ هیچکدام از جرائم افراد عادی در این قانون، ارتباطی با حجاب شرعی بانوان ندارند؛ بلکه عناوین مجرمانه عبارتند از: برهنگی عرفی آقایان و بانوان، بدپوششی عرفی آقایان و بانوان و نداشتن پوشش سر از سوی بانوان.
البته قطعاً این قانون مثل همه قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی از نقص و ایراد مصون نیست و میتواند توسط کارشناسان مربوطه مورد نقد قرار بگیرد. اما به نظر میرسد این قانون با واکنشهای غیرمنطقی و غیرمنصفانهای مواجه شدهاست.
‼️باید توجه داشت که هیچگاه «برهه حساس کنونی» به پایان نمیرسد. اصلاح را باید از نقطهای آغاز کرد. اقدامات ایجابی و فرهنگسازی در جای خود لازم هستند. اما همگان اتفاقنظر دارند که مانند همه کشورهای دیگر، باید برای پوشش آقایان و بانوان، قانونی مبتنی بر فرهنگ وجود داشته باشد و تخلف از آن جرمانگاری شود.
هیچ انسان خردمندی با ولنگاری، بیتفاوتی و نداشتن یک قانون معقول و قابلاجرا موافق نیست.
💢 در پایان باید گفت جای بسی تعجب است که پس از دو سال نقد و بررسی لایحه و ارائه آن به محافل علمی و نظرخواهی و مشارکت چندین گروه پژوهشی در بررسی لایحه، اکنون که توسط نمایندگان ملت تصویب شده و طبق قانون اساسی لازمالاجرا شده، صدای انتقادات و اعتراضات بلند شدهاست! اگر انتقادات از سرِ دلسوزی و اصلاح وضع موجود است، چرا در دو سال گذشته شاهد سکوت اکثر منتقدان بودیم و اکنون که زمان عملیاتی شدن قانون است احساس خطر کردهاند؟ واقعاً همه این انتقادات، دلسوزانه و کارشناسانه هستند یا باز هم شاهد مانور رسانهای و بازیهای حزبی و جناحی هستیم؟
✍🏻 محمد مروارید
#حجاب
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
💢 آیا سیاست ایران در مورد سوریه تغییر کرده است؟
🔻بخش اول
🔹 پیشروی سریع تروریستها در حلب و حماه و... به چه معناست؟
1⃣ بیتردید مقصر اول اتفاقات اخیر سوریه را باید ارتش فاسد و ناکارآمد این کشور دانست که البته چندان هم موضوع عجیبی نیست. رزمندگان مدافع حرم خاطرات تلخی از ارتش بعثی سوریه در دوران مبارزه با تروریستها دارند. از تسلیم خطوط به تروریستها تا نفوذ عناصر جاسوس و حتی فساد اخلاقی و اعتقادی. طبیعی است که چنین ارتشی در برابر یک نیروی تکفیری که با عقیده ولو غلط در حال جنگ و قتال است نمیتواند کاری از پیش ببرد و دلیل اصلی عقبنشینیهای مکرر ارتش عربی سوریه از حلب و حماه و ... همین است. این که میبینیم بشار اسد دستور افزایش 50 درصدی حقوق ارتش را میدهد در واقع تلاشی برای تکان دادن این نظامیان است و ناگفته پیداست که این مشوقهای مالی هم موفق نخواهد بود.
البته معدودی از فرماندهان و نیروهای با غیرت ملی مثل ژنرال سهیل حسن را باید از این کلیت استثنا کرد.
2⃣ ایران و جبهه مقاومت در این ماجرا به هیچ وجه غافلگیر نشدند. برآوردهای اطلاعاتی از سه ماه پیش کاملا گویای این بود که تروریستهای مستقر در ادلب در حال آمادگی برای حمله هستند. قبل از آن هم میدانستیم که به تعهدات ترکیه در سوچی و آستانه نمیتوان تکیه کرد و اردوغان ابایی از هزینه کردن تکفیریها برای مقاصد خود ندارد. اما مشکل اینجاست که در سوریه تصمیمگیری نهایی با ایران نیست. لذا خطای محاسباتی دولت سوریه در بیتوجهی به هشدارهای ایران را باید در نظر گرفت.
3⃣ قدری ریشهای تر باید به موضوع نگاه کرد: ترکیب جمعیتی سوریه حدود 75 درصد سنی، 10 درصد مسیحی و تنها 13 درصد شیعه علوی و اسماعیلی است. تمامیتخواهی و دیکتاتوری حزب بعث بشار در راه ندادن اهل سنت در ساختار حکومتی از یک طرف و فساد گسترده در بین علویهای حاکم از طرف دیگر، زمینه اصلی بحران 2011 و نیز اتفاقات فعلی است. (البته بالا کشیدن علویان در دوره حافظ اسد دلایل دیگری داشت که فعلا مجال توضیح این موضوع نیست) اما در جامعهای با اکثریت سنی که از دیرباز با اسلام اموی و ضدشیعی خو گرفتهاند و ترکیب فعلی صحنه، بزرگترین انگیزهها را در اختیار عناصر تکفیری قرار میدهد تا بر روی گسلهای موجود بحرانآفرینی کنند. ایران با فهم صحیح از این مسئله به خوبی میدانست که پاکسازی سوریه و حتی شاید بتوان گفت آزادسازی ادلب پایان کار نخواهد بود و باید تغییرات ریشهای در دستور کار قرار گیرد وگرنه هر لحظه امکان بازگشت معکوس وجود دارد.
4⃣ شهید سلیمانی بعد از آزادسازی بخش اعظم خاک سوریه از عناصر تکفیری، پیشنهاد ایجاد اصلاحات در ساختار حاکمیت را به بشار اسد داد و خود نیز با مذاکره با عناصر میانهرو سنی تلاش کرد تا وضعیت صحنه را به شکل معتدلتری در آورد و توفیقاتی هم در این زمینه کسب کرد ولی متاسفانه برخورد حکومت سوریه (و البته بعضی دولتها در ایران) با این وضعیت را باید فرصتسوزی بزرگ نامید. نتیجه این شد که ما فرصت بهرهبرداری از پیروزیهای میدانی را از دست دادیم و کشورهایی مثل امارات و ترکیه در خلاء حضور ما میداندار شدند.
5⃣ قطعا رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه –هر کدام به دلایل و نیاتی- در فتنه فعلی ایفای نقش میکنند ولی تجربه نشان داده ما از اشتباهات جبهه خودی بیش از تحرکات دشمن باید واهمه داشته باشیم. یک نمونه روشن آن موج مشکوک افغانستیزی در یکی دو سال اخیر خصوصا بعد از روی کار آمدن طالبان است که هدف آن انشقاق بین صفوف رزمندگان فاطمیون و جبهه مقاومت بود. در زمان جنگ تحمیلی خودمان وقتی که وزیر سپاه از حافظ اسد درخواست موشک کرد او بسیار ناراحت شد و بعد از مرخص کردن اطرافیان خود گفت: «مگر شما نمیدانید سوریه پر از جاسوس است چرا این درخواستها را علنی مطرح میکنید؟» البته مسئله «تجارت اطلاعات» به درجاتی دیگر در لبنان و حتی اسرائیل هم وجود دارد.
6⃣ چرا ایران در فتنه جدید سوریه حضور سریع میدانی پیدا نکرد؟
باید حکومت سوریه به این درک برسد که قرار نیست تاوان ندانمکاریهای آنها را ایران و رزمندگان جبهه مقاومت پرداخت کنند. موضعگیری فالح الفیاض و حشدالشعبی عراق در مورد عدم مداخله حداکثری در سوریه را باید در این چهارچوب دانست. البته حرکتهای ایذایی نیروهای آمریکایی در منطقه نیز تا حدی بر سرعت عمل ایران تاثیر گذاشته است.
7⃣ در کل اما جای نگرانی جدی نیست؛ چراکه به لحاظ میدانی و نظامی، هر منطقهای که به سرعت فتح شود به سرعت نیز قابل بازپسگیری است؛ ضمن اینکه که تحرکات عناصر تحریر الشام (النصره سابق) در این مدت به صورت پیشرویهای سریع ولی بدون تثبیت خطوط دفاعی بوده است.
✍محمد کوره پز
📌 ادامه یادداشت در بخش دوم 👇
#تحلیل_سیاسی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
💢 آیا سیاست ایران در مورد سوریه تغییر کرده است؟
🔻بخش دوم
8⃣ چرا جای نگرانی جدی نیست؟ هلیبرد نیروهای لشکر 25 سوریه و نیروهای واگنر روسی در ارتفاعات مشرف به حماه و غرب حلب نشاندهنده سست بودن عقبه تکفیریهاست؛ این یعنی فرصت برای جبران این اتفاقات هست ولی سوریه باید در این زمینه نصایح و توصیههای ایران را زودتر بپذیرد. درست است که سوریه برای ما پل ارتباطی با حزب الله است ولی این موضوع نباید در تصمیمات داخلی حزب بعث سوریه اشتباه محاسباتی ایجاد کند.
9⃣ متاسفانه فضای رسانه داخل کشور یا مشغول تحلیلهای آخرالزمانی است!
که طبق آنان اساسا باید اجازه دهیم سوریه سقوط و سفیانی ظهور کند!
که طرح این موضوعات غیر قطعی و انحرافی به شدت حاج قاسم سلیمانی عزیز را آزار میداد.
یا همه چیز را به منازعه ایران و رژیم صهونیستی خلاصه میکنند و روی هر واقعه و اتفاقی سریعا برچسب «عقبنشینی غیرتاکتیکی و عذاب الهی(!)» میزنند.
متاسفانه بعضیها به دنبال سادهترین و بسیط ترین تحلیل هستند نه دقیقترین تحلیل.
خناسی رسانههای معاند و غربگرایان داخلی نیز جای خود دارد.
اما باید بدانیم که صحنه سوریه پیچیده و ذوابعاد است و باید در تصمیمگیری دقیق بود.
🔟 اکنون وقت آیه یأس خواندن و تحلیلهای صد من یک غاز صادر کردن بدون اطلاعات دقیق و گمانه زنی های بدون تخصص نیست.
(متاسفانه سرعت پیشروی تکفیری های سوریه در ایتا بسیار بیشتر از سرعت پیشروی آنها در میدان است)
علاوه بر اینکه نه میتوان با هر کجروی سوریها کنار آمد و نه میتوان بالکل رهایشان کرد.
تردید نکنید که ایران و رهبر تیزهوش و با فراست آن و نیز کلیت جبهه مقاومت صحنه را کاملا تحت نظر و اشراف دارند.
برای آرامش بیشتر فقط کافیست روند مدیریت رهبر انقلاب را در بحران های داخلی و منطقه ای بیشتر مطالعه کنیم و از تحلیل های کانال هایی که رهبر انقلاب را در امور نظامی هیچکاره و دست بسته جلوه میدهند و مجموعه نظام را به تعلّل متهم میکنند، فاصله بگیریم.
این منطقه، منطقه ماست و آن همه در ابعاد گوناگون هزینه نکردیم که امروز به سادگی واگذارش کنیم.
تردیدی نیست که سیاست ایران در مورد سوریه و حزب الله هیچ تغییری نکرده است.
در روزهای آینده ایران نشان خواهد داد که ارادهاش در حفظ محور مقاومت چقدر جدی است.
🔺 بخش دوم و پایانی
✍محمد کوره پز
#تحلیل_سیاسی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
#خوانش_اندیشه| اهمّ دغدغههای اندیشمندان، پژوهشگران و فعالان رسانهایِ حوزوی در هفتهای که گذشت؛
▪️ما داغداریم؛آری!|محمدرضا فلاح شیروانی
📎 لینک یادداشت
▪️در اسارت کلیشهها|احمدحسین شریفی
📎 لینک یادداشت
▪️ درباره سوریه|علی مهدیان
📎 لینک یادداشت
▪️هدف اصلی تکفیری ها|میراحمدرضا حاجتی
📎 لینک یادداشت
▪️ جنگی که جبهۀ حق جدی اش نمیگیرد|محسن قنبریان
📎 لینک یادداشت
▪️فلسفه تحریم رسانه های دین ستیز در اسلام|علی اسدی
📎 لینک یادداشت
▪️آیندهٔ نامعلومِ اخوت اسلامی و اخوت انسانی|حبیباله بابائی
📎 لینک یادداشت
▪️کتابی که میسوزد، ملتی که میمیرد|میلاد حسنزاده
📎 لینک یادداشت
▪️سوریه در رسانه یا سوریه در میدان؟!|موسی آقایاری
📎 لینک یادداشت
▪️نمود غلبۀ حقوق مدرن غربی بر شریعت!|محمد جعفری
📎 لینک یادداشت
🆔 @rahamedia
💢 مدرسه اندیشه ورز رحا برگزار میکند؛
▫️دوره پاییزه
✍ نویسندگی خلّاق
👤استاد: علی اصغر کاویانی
📆 زمان: از شنبه ۱۷ آذرماه
⏰ ساعت: ۱۸ الی ۱۹
🎥 پخش به صورت آنلاین در بستر اسکای روم
📌جهت ثبت نام به ای دی مدرسه رحا مراجعه کنید: 👇
@adm_schl
#مدرسه_رحا #دوره_پاییزه #نویسندگی_خلاق
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از پایگاه تحلیلی صراط
43.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همزمان با سالروز تأسیس شورای انقلاب فرهنگی برگزار میشود
✔️ نشست «شورای انقلاب فرهنگی و تدیّن امروز ایرانیان»
👤با حضور استادان:
حمیدرضا مظاهری سیف، کارشناس اخلاق و عرفان
مجتبی رستمیکیا، پژوهشگر فلسفه دین
🧭 زمان: یکشنبه 18 آذرماه، ساعت 10 تا 11 صبح
📍 مکان: شهرک قدس، کوچه 31، پلاک 3
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحامدیا)
🆔 @rahamedia
سرنوشت محتوم «عدالتخوانی» لیبرالی پارهای از روحانیون حقوقدان، تقابل با احکام و ارزشهای الهی است. برخی از این مدعیان عمامهبه سر نوشتهاند «مجری قانون» را به سرکشی در برابر قانون دعوت کردهاند!
منتظر شورش علنیتر و عریانتر این مدعیان، علیه قوانین اسلامی باشید.
«عدالت» منهای «عفت»، همان لیبرالیسم نقابداری است که خود را در چارچوب اعلامیه جهانی حقوق بشر عرضه کرده است.
#حجاب
✍ احمدحسین شریفی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحامدیا)
🆔 @rahamedia
🖋 برشی از مطالب مطرح شده در اولین جلسه دوره نویسندگی خلاق
📌 در مسیر نوشتن، کمکم سبک های مختلف نوشتن، در مسیر شخص قرار میگیرد، و نزدیک ترین سبک به توانایی و علاقه ی نویسنده اورا به سمت خود جذب میکند و در مسیر میکشاند. علاوه برسبک کوتاه نویسی یا بلند نویسی هم از روش های متفاوت در نوشتن است.
🎞 هرچند در نقطه مقابل نویسندگی، تولیدات چندرسانه ای یک قالب جدید و جذاب برای مخاطبان عام است اما همچنان رسالت قلم در ایده پردازی و راه نشان دادن محفوظ است. البته تبدیل اندیشهها و ایدهها به متن، یک فرایند حرفه ای دارد. 🔘 در آشنایی با این فرایند، بخش اعظم پیمودن مسیر مطالعه ی هدفمند برای ساختن اندیشهای قوی است.
🔘 اندیشه ای که تصویر ذهنی روشنی برای نویسنده میسازد تا آن تصویر را به صورت کتبی دربیاورد.
🔘 در این مسیر نیازمند مهارت هایی هستیم، اولین راهکار برای کسب این مهارت ها الگو گرفتن از بزرگان و افراد حرفه ای در مسیر نویسندگی است.
پس از کسب توانایی نوشتن، مسئله ی ایده یابی برای نوشتن است. ایده اصلی در نوشته، از برخورد یک سوژه در مواجهه با یک رویداد ایجاد می شود. علاوه براین،در نوشتن باید به نیاز مخاطب و همچنین آگاه بودن مخاطب توجه داشت،اگر نویسنده مخاطب شناسی درستی نداشته باشد، اقبال مخاطبان را از دست میدهد.
✅ نکته ی کلیدی بعدی توجه به جمله بندی و پاراگراف نویسی صحیح و انتخاب عنوان خوب برای یک نوشته خواهد بود.
ادامه در جلسه آینده...
#دوره_نویسندگی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحامدیا)
🆔 @rahamedia
💢 مدرسه اندیشه ورز رحا برگزار میکند؛
نشست آنلاین با موضوع:
"بررسی انتقادی مخالفت ها با قانون حجاب و عفاف"
👤 ارائه: حجتالاسلام سید محمدحسین دعائی؛ مسئول قرارگاه مکتب توحید
📆 زمان: یکشنبه ۱۸ آذرماه
⏰ ساعت: ۱۸ الی ۱۹
🎥 پخش به صورت آنلاین در بستر اسکای روم به آدرس:
📌 https://www.skyroom.online/ch/bineshno/revayat
#حجاب_عفاف
#حجاب
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
6.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 اعتماد به پرچمدار حق 🔹
🎙آیتالله سید محمدمهدی میرباقری:
▫️هر پیغمبری، بهاندازه مأموریتش، پشتِ صحنه مأموریتش را هم میبیند، اما امّتها آن پشتِ صحنه را نمیبینند. امتحان سخت در اینجاست.
امتحان سخت این است که اُمّت نمیداند موسای کلیم چه برنامهای دارد؟
▫️ در امتحاناتِ سخت، غیبِ امتحان در دست ما نیست. نمیدانیم چه خواهد شد. ما باید به پرچمدار راه که خدا او را انتخاب کرده و مأموریتی روی دوشش گذاشته است، اعتماد کنیم.
«مَا كَانَ اللَّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلَىٰ مَا أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتَّىٰ يَمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ ۗ وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُطْلِعَكُمْ عَلَى الْغَيْبِ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ يَجْتَبِي مِنْ رُسُلِهِ مَنْ يَشَاءُ ۖ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ ۚ وَإِنْ تُؤْمِنُوا وَتَتَّقُوا فَلَكُمْ أَجْرٌ عَظِيمٌ» (سورۀ آلعمران| آیه ۱۷۹)
(خداوند بر آن نيست كه (شما) مؤمنان را بر آن حالى كه اكنون هستيد رها كند، مگر اينكه (با پيش آوردن آزمايشهاى پى در پى،) ناپاك را از پاك جدا كند. و خداوند بر آن نيست كه شما را بر غيب آگاه سازد، ولى از پيامبرانش، هر كه را بخواهد (براى آگاهى از غيب) بر مىگزيند، پس به خدا و پيامبرانش ايمان آوريد و (بدانيد) اگر ايمان آورده و تقوا پيشه كنيد، پس براى شما پاداش بزرگى خواهد بود.)
#مقاومت
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia