فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیت_الله_جوادی_آملی
📌 بوی بد گناه
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیت_الله_جوادی_آملی
📌 دست و دیده الهی
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیت_الله_جوادی_آملی
📌 دو پایه اساسی مطالعه
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
@rahighemakhtoom
برشی از #تفسیر_تسنیم_جلد_اول(53)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_حمد
#الحمد_لله_رب_العالمین
#لطائف_و_اشارات
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅🔅🔅
اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ (2)
📌 لطايف و اشارات
✅ 6 ـ حمد بهشتيان
بهشتيان كه جز به اذن ذات اقدس الهي سخن نمي گويند: (لا يتكلمون إلاّ من أذن له الرّحمن وقال صواباً) [سورهي نباي، آيهي 38.]همواره به ياد نعمتهاي الهي هستند و به حمد و شكر او زبان مي گشايند. قرآن كريم در تبيين اوصاف اهل بهشت در آياتي چند، از حمد مكرّر آنان در برابر نعمتهاي الهي ياد مي كند:
⏪ الف: در برابر تطهير دلهايشان از كينه، كه از بهترين نعمتهاي معنوي است و جريان نهرهاي بهشتي كه از نِعَم ظاهري است و بدون وحي و تنها با تكيه بر عقلْ راهيابي به آن هرگز ميسور نيست، خدا را حمد مي كنند. خداوندي كه هم نعمت سنگين وحي و رسالت و تشريع را به بشر ارزاني داشت (هدايت تشريعي) و هم نعمت توفيق معرفت و عمل را عطا كرد (هدايت تكويني): (ونزعنا ما في صدورهم من غلٍّ تجري من تحتهم الأنهار وقالوا الحمد لله الّذي هدانا لهذا وما كنا لنهتدي لولا أن هدانا الله)[ سورهي اعراف، آيهي 43.].
⏪ ب: از صدق وعدهي الهي و نعمتهاي بهشتي، كه شكر عملي خداوند در برابر كار آنان است، سخن گفته، خدايي را حمد مي كنند كه زمين بهشت را به آنان سپرد تا در هر نقطه اي از آن بخواهند مأوي گزينند: (وقالوا الحمد لله الذي صدقنا وعده وأورثنا الأرض نتبوّأ من الجنة حيث نشاء فنعم أجر العاملين)
⏪ ج: خداي را بر زدودن هر گونه اندوهي از دلهايشان سپاس مي گويند: (وقالوا الحمد لله الذي أذهب عنّا الحَزَن إن ربّنا لغفور شكور)[2].
د: آخرين سخن اهل بهشت نيز حمد و سپاس پروردگار جهان است: (دعواهم فيها سبحانك اللّهم وتحيّتهم فيها سلام وآخر دعواهم أن الحمد لله ربّ العالمين)[3].
🔅 سرّ حمد مكرّر بهشتيان اين است كه عوامل و موجبات حمد (كه حدّ وسط براهين اثبات حمد براي خداي سبحان قرار گرفت)، مانند «جامع كمالات بودن»، «ربوبيّت مطلق» و «اِنعام و رحمت خدا بر بندگان»، همگي در بهشت ظهور و تجلّي روشن و فراگيرتري دارد.
⬅ ادامه دارد...
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
#مباحث_قرآنى
برشی از کتاب
#مهر_تابان(چاپ جديد)
#علامه_طباطبایی
🔅🔅🔅
📌 برش6
🔅 حروف مقطّعه اوائل سوره ها
▪ {تلميذ:} حروفات مُقَطَّعه كه در اوائل بعضى از سورهها آمده است مانند{الم} و{حم} و غيرهما، آيا تا بحال معناى واقعى آن معلوم شده است؛ بطوريكه بطور اطمينان انسان بتواند آنها را معنى و تفسير كند.
▪ { علّامه}: اجمالًا مىتوان گفت كه اين حروف يكنوع ارتباط خاصّى با مطالب وارده در آن سوره دارد؛ و بنابراين، سوره هائيكه در حروف مقطّعه اوائل آنها مشتركند، از يك سنخ از مطالب بحث و بيان دارند: سورههاى ألف و لام و ميم (الم) در قرآن كريم در شش مورد است:
1- سوره 2: البقرة:{الم ذلِكَ الْكِتابُ لا رَيْبَ فِيهِ هُدىً لِلْمُتَّقِينَ.}
2- سوره 3: ءَال عمران:{الم اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ.}
3- سوره 29: العنكبوت:{الم* أَ حَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُونَ.}
4- سوره 30: الرّوم:{الم* غُلِبَتِ الرُّومُ* فِي أَدْنَى الْأَرْضِ وَ هُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَيَغْلِبُونَ.}
5- سوره 31: لقمان:{الم* تِلْكَ آياتُ الْكِتابِ الْحَكِيمِ.}
6- سوره 32: السّجدة:{الم* تَنْزِيلُ الْكِتابِ لا رَيْبَ فِيهِ مِنْ رَبِّ الْعالَمِينَ.}
🔹 در اين شش سوره مباركه، همانطور كه ملاحظه مىشود: سورههاى آل عمران و بقره پشت سر هم قرار دارند، و چهار سوره عنكبوت و روم و لُقمان و سجده نيز بترتيب در پشت سر هم قرار گرفتهاند.
▪ و سورههاى حاميم (حم) دار كه آنها را{حَواميم} گويند، هفت سوراست:
1- سوره 40: المؤمن:{حم* تَنْزِيلُ الْكِتابِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ.} اين سوره را سوره غافِر نيز گويند.
2- سوره 41: السّجدة:{حم* تَنْزِيلٌ مِنَ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ}. و اين سوره را سوره فُصِّلَت نيز گويند.
3- سوره 42: الشُّورَى:{حم* عسق* كَذلِكَ يُوحِي إِلَيْكَ وَ إِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ اللَّهُ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ.}
4- سوره 43: الزّخرف:{حم* وَ الْكِتابِ الْمُبِينِ* إِنَّا جَعَلْناهُ قُرْآناً عَرَبِيًّا لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ.}
5- سوره 44: الدُّخان:{حم* وَ الْكِتابِ الْمُبِينِ* إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةٍ مُبارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرِينَ.}
6- سوره 45: الجاثية:{حم* تَنْزِيلُ الْكِتابِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ.}
7- سوره 46: الاحقاف:{حم* تَنْزِيلُ الْكِتابِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ.}
▪ تمام سورههائى كه{حم} دارند، يك سنخ هستند و داراى مضمون و مطلب واحدى هستند و در قرآن كريم پشت سر هم قرار گرفتهاند.
همچنانكه سورههاى{الم} همه يك سنخ بوده و داراى مضمون و مطلب واحدى هستند.
▪ و سورههاى{مُسَبِّحات} كه با{يُسَبِّحُ} و{سَبَّح} شروع ميشود پنج عدد است: سوره حَديد، حَشْر، صَفّ، جُمعَة و تَغابُن. و سوره أعْلَى كه با{سبح} بفعل امر شروع مىشود، جزء مُسَبِّحات نيست، گرچه در روايتى وارد شده است وليكن در روايت معتبره، مُسَبِّحات را همان پنج سوره تعيين كرده است.
🔹 و در روايت است كه رسول الله صلّى الله عليه و آله و سلّم اين پنج سوره را هر شب قبل از خواب مىخواندند.
🔹 و از سبب قرائت اين سورهها از آنحضرت سؤال كردند؛ حضرت در جواب فرمودند: در هر يك از اين سورهها آيه ايست كه بمنزله هزار آيه از قرآنست.
🔸 {. و در روايت وارد شده است كه هر كس مُسَبّحات را شب قبل از خواب بخواند، نميميرد مگر آنكه حضرت رسول اكرم صلّى الله عليه و آله و سلّم را قبل از مردن مىبيند؛ و آنحضرت محلّ و مقام وى را در بهشت به او نشان مىدهند.}
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
💻برای ترویج و تبلیغ آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📌 قلب سلیم
🔹 ذات اقدس الهی انسان غیور را دوست دارد و اگر كسی ـ معاذ الله ـ غیرزدا نبود و وارد حریم غیر شد، این [شخص] معلوم می شود که مریض است. در فرهنگ دین و قرآن كریم طمع به حریم دیگری و به ناموس دیگری و به حرم دیگری یك نحوه بیماری است؛ در سورهٴ مبارکهٴ «احزاب» به همسران پیامبر (علیه و علی آله آلاف التحیه و الثناء) دستور داده شد كه در هنگام سخن گفتن خیلی با صدای نازك یا با مطالب رقّت بار یا عاطفه برانگیز یا حساسیت برانگیز و مانند آن كه نامحرمی را بشوراند، با آن طرز سخن نگویید یا با آن كلمات حرف نزنید! اگر این كار را كردید آن نامحرم طمع می كند، چون مریض است ﴿فَیطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلاَ مَعْرُوفاً﴾،[سوره احزاب, آیه32.
] از این آیهٴ نورانی برمی آید كه اگر نامحرمی به یك نامحرم طمع كرد این قلبش مریض است.
🔹 پس مرض همان طوری كه ظاهری است، باطنی هم هست. عفاف سلامت و صحّت هست، ترك عفاف مرض قلب است و قرآن كریم كه به عنوان شِفا نازل شد ﴿نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ﴾[سوره اسراء, آیه82.
] این بیماری را به ما معرفی كرد، بعد از تعریف این بیماری راه درمانش را هم به ما گفت و معالجه كرد؛ از این راه روشن می شود كه اگر مرد یا زن اهل حجاب و عفاف نبودند هم بیمارند، هم بیماری را دامن می زنند و اگر جامعه ای بیمار بود درمان چنین جامعه ای آسان نیست، علاج این جامعه سخت است و جامعهٴ بیمار، فكر بیمار، سیاست بیمار، اقتصاد بیمار، اجتماع و روابط عمومی بیمار خواهد داشت، باید كوشید قلب را سالم كرد و در قرآن اینچنین آمده است: تنها گروهی در قیامت اهل نجاتند كه با قلب سالم بیایند ﴿یوْمَ لاَ ینفَعُ مَالٌ وَلاَ بَنُونَ ٭ إِلَّا مَنْ أَتَی اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِیمٍ﴾.[سوره شعراء, آیه88 و 89.
]
📚 پیام به همایش نماز و حجاب
تاریخ: 1391/02/09
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
💻برای ترویج و تبلیغ آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
پالایش9-عبور از گذرگاه11-10-98.mp3
13.73M
#آوای_زندگی
#شرح_دعای_وضو
#نگاشت_صوتی 17
📌عبور از گذرگاه
💻برای ترویج و تبلیغ آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
#تصویر_نگاشت
#آیت_الله_جوادی_آملی
برشی از پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به دومین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی در تاریخ 1/11.98
▪ دومین کنفرانس بین المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه مقام معظم رهبری با محوریت " تروریسم دولتی امریکا و انتقام سخت "، امروز سه شنبه 1 بهمن 1398 ساعت 8:30 در سالن همایش های لانه جاسوسی سابق آمریکا با پیام تصویری مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی جواد آملی و با حضور خانواده شهید حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس و همرزمان شهیدشان شهید طارمی، شهید مظفری نیا، شهید زمانی نیا و شهید پور جعفری و تجلیل از خانواده این شهدا در تهران برگزار شد.
▪ آیت الله العظمی جواد آملی در پیام خود به این کنفرانس بیان داشتند: قرآن کریم درباره کفار فرمود اگر ما با آنها ميجنگيم محوري اصلياش آن است که آنها به هيچ تعهّدي و به هيچ حقي از حقوق بشر معتقد نيستند ﴿قاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لا أَيْمانَ لَهُمْ﴾[12] با رهبران کفر مبارزه کنيد براي اينکه اينها هيچ امضايي هيچ عهدنامهاي هيچ ميثاقي هيچ روابطي در بين ملل امضا نميکنند و به رسميت نميشناسند ﴿قاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لا أَيْمانَ لَهُمْ﴾ نه «لا إيمان لهم» نفرمود چون کفر دارند مبارزه کنيد فرمود چون امضايشان محترم نميشمارند به عهدشان وفادار نيستند به ميثاقشان متعهد نيستند با آنها مبارزه کنيد.
http://javadi.esra.ir
💻برای ترویج و تبلیغ آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
#حدیث
#امالی
#شیخ_طوسی
#آیت_الله_خامنه_ای
#درس_خارج_فقه
#جلسه53 (امروز سه شنبه 1-11-1398)
🔅🔅🔅
📌 زیارت سیدالشهداء
حدّثنا أبو مريم، قال: حدّثني حمران بن أعين ، قال: زرت قبر الحسين بن علِيّ علیه السلام؛ فلمّا قدِمت، جاءني أبو جعفر محمّد بن علِّي علیه السلام و عمر بن عليِّ بن عبدِ اللّهِ بنِ علِّي، فقال لِي أبو جعفر:أبشِر يا حمران، فمن زار قبور شهداءِ آِل محمّد سلام الله علیهم يرِيد الّله ِبذلِك وصلة نبِّيهِ، خرج مِن ذنوِبهِ كيوم ولدته أمّه.
📒 امالی شیخ طوسی، صفحۀ 414
▪ حمران میگوید: از سفر زیارتیِ کربلا به مدینه برگشتم، حضرت امام باقر علیه السلا م به دیدن من آمدند، سپس فرمودند: مژده باد تو را ای حمران!
▪ هر کس به زیارت شهداء برود برای خدا، نه برای گردش یا برای تماشا مثلاً، بخاطر خدا برود زیارت کند برای اینکه اتصال و ارتباط با پیغمبر پیدا بکند، با این نیّت هر کسی به زیارت شهداء آل محمد برود، همۀ گناهان او آمرزیده شود.
▪ خیلی باید قدر بدانند آنهایی که توفیق زیارت را پیدا میکنند. البته «زیارت زمان امام باقر علیه السلا م با زیارت امروز تفاوت هم دارد، این هم مورد توجه باشد.
▪ امروز که زیارت میروید- که این هم یک سعادتی است- راحت میروید و راحت برمیگردید؛ آن زمان، قضیه اینطور نبود، موانع و مشکلاتی وجود داشت، رفت و آمد چقدر سخت بود. غیر از جنبۀ سیاسی و امنیتی، از جنبۀ مادّی هم، سفر با چهارپایانی از قبیل شتر و آن هم در هوای گرم بیابانها تا به زیارتگاه میرسیدند، آنجا هم نه هتل بود، نه مضیف، نه این تشکیلات امروز، یک وضع سختی را تحمل میکردند. این، جزایش همین است که اینجا بیان فرمودند.
▪ نمیخواهیم نفی کنیم فضیلت بسیار زیاد زیارتهای امروز را، میخواهیم عرض بکنیم تاریخ ائمه علیه السلام را هم از اینجا باید فهمید، این هم یک قسمتی از تاریخ ائمه علیه السلام است که برای ترویج ماجرای شهادت سیدالشهداء علیه السلام و قضیۀ کربلا به دیدن زوّاری مثل حمران میرفتند و وعدۀ خروج از همۀ گناهان به او میدادند.
▪ میفرماید: یوم ولدته امّه، یعنی: انسان به کلّ، از همۀ گناهان خلاص میشود! این، چیز کمی نیست. ائمه علیه السلام حادثۀ کربلا را در قله نگهداشتند تا امروز به دست من و شما رسیده است. این، بخشی از زندگیِ ائمه علیه السلام است.
🍀🍀🍀
💻برای ترویج ؛تبلیغ و انتشار آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
@rahighemakhtoom
#چشمه_حکمت
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_نصر
#سوره_نصر
#تودیع
🔅🔅🔅
📌نگاشت4:نکات نفسیری آیات 1و2 سوره نصر
▪ «جَآءَ»: آمد. فعل ماضی برای تحقّق است.
▪ «نَصْرُ اللهِ»: یاری خدا در حقّ تو و مؤمنان، برای پیروزی بر دشمنان
▪ «الْفَتْحُ»: فتح مکّه مراد است که به دنبال آن بساط بتپرستی از جزیرةالعرب برچیده شد، و اسلام آماده برای جهش به کشورهای دیگر جهان گشت.
✅ ۱ - خداوند، پیامبر(ص) را به امداد خویش مطمئن ساخت و به آن حضرت وعده پیروزى بر دشمنان داد. (إذا جاء نصر اللّه و الفتح)
🔹 «نصر» به معناى پیروز ساختن و «فَتْح» به معناى گشودن است. (برگرفته از «مقاییس اللغة») حرف «إذا» دلالت بر وقوع حتمى شرط در آینده دارد.
✅ ۲ - با رسیدن نصرت الهى، پیروزى بر دشمن قطعى است. (إذا جاء نصر اللّه و الفتح)
۳ - پیامبر(ص)، مشتاق آزادسازى و فتح مکه و در انتظار نصرت و امدادهاى الهى (إذا جاء نصر اللّه و الفتح)
🔹 مفسران، این سوره را ناظر به فتح مکه مى دانند. مژده پیشاپیش آن به رسول اکرم(ص)، نشانگر اشتیاق آن حضرت به تحقق آن است.
✅ ۴ - خداوند، مسلمانان صدر اسلام را از پیش به فتح مکه و امدادهاى خود بشارت داد. (إذا جاء نصر اللّه و الفتح)
✅ ۵ - آزادسازى مکّه براى مسلمانان، به منزله فتح کامل سنگرهاى دشمن بود. (و الفتح) مطلق آوردن فتح در مورد «فتح مکه» نشانگر صدق فتح کامل بر آن است.
🔅🔅🔅
▪ «أَفْوَاجاً»: فوج فوج. دسته دسته. حال ضمیر (وَ) در (یَدْخُلُونَ) است.
✅ ۱ - وارد شدن فوج فوج مردم به دین اسلام، نوید خداوند به پیامبر(ص) (و رأیت الناس یدخلون فى دین اللّه أفواجًا)
✅ ۲ - خداوند، به پیامبر(ص) بشارت داد که فتح مکه را درک خواهد کرد و استقبال قبایل عرب را از اسلام، به چشم خود خواهد دید. (و رأیت الناس یدخلون فى دین اللّه أفواجًا)
✅ ۳ - اسلام، تنها دین قابل انتساب به خداوند است. (دین اللّه)
✅ ۴ - پیروزى مسلمانان عصر بعثت بر مکه و فتح آن، زمینه ساز مسلمان شدن جمعیت هاى فراوانى از مردم آن زمان (إذا جاء نصر اللّه و الفتح . و رأیت الناس یدخلون فى دین اللّه أفواجًا)
✅ ۵ - مردم پس از فتح مکه، با رضایت و بدون تحمیل، اسلام را پذیرفتند. (یدخلون)
✅ ۶ - گرایش دسته جمعى اقشار مختلف مردم به اسلام، مرهون امدادهاى الهى به مسلمانان است. (إذا جاء نصر اللّه ... و رأیت الناس یدخلون فى دین اللّه أفواجًا)
✅ ۷ - فتح مکه، نشانه حقانیت اسلام و حمایت خداوند از پیامبر(ص)، در دیدگاه مردم عصر بعثت (إذا جاء نصر اللّه ... یدخلون فى دین اللّه أفواجًا)
🍀🍀🍀
✅ قرآن همراه است وهم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
#چشمه_حکمت
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_نصر
#سوره_نصر
#تودیع
🔅🔅🔅
📌نگاشت5:نکات نفسیری آیات3 سوره نصر
▪ «إِسْتَغْفِرْهُ»: از او طلب آمرزش کن. إستغفار از دلتنگی و شدّت غم و اندوه از عدم ایمان قوم خود
▪ «تَوَّاباً»: بسیار توبهپذیر.
✅ ۱ - لزوم تسبیح و حمد خداوند و طلب بخشش گناهان از پیشگاه او (فسبّح بحمد ربّک و استغفره)
✅ ۲ - تسبیح و حمد خداوند و استغفار به درگاه او، پس از مشاهده امدادهاى الهى و گرایش وسیع مردم، به دین، فرمان و توصیه خداوند به پیامبر(ص) (إذا جاء نصر اللّه و الفتح . و رأیت الناس یدخلون فى دین اللّه أفواجًا . فسبّح بحمد ربّک و استغفره)
✅ ۳ - خداوند، مبرّا و منزّه از هر عیب و نقص و شایسته ستودن و تمجید کردن (فسبّح بحمد ربّک)
✅ ۴ - شایسته ترین سخن براى نفى عیب از خداوند، ستایش او است. (فسبّح بحمد ربّک)
🔹 «باء» در «بحمد ربّک» براى استعانت است; برخى آن را «باء» مصاحبة مى دانند. برداشت یاد شده، ناظر به معناى اول است.
✅ ۵ - لزومِ همراه ساختن تسبیح با حمد خداوند (فسبّح بحمد ربّک) «باء» در «بحمد ربّک» ممکن است براى مصاحبة باشد.
✅ ۶ - ستایشِ خداوند، تنها با سخنى شایسته است که کمترین شائبه عیب شمارى و تنقیص در آن نباشد. (فسبّح بحمد ربّک)
🔹 حمد، زمانى مى تواند وسیله تسبیح باشد که در الفاظ و عبارت هاى برگزیده آن، منزّه دانستن خداوند از عیب ها جلوه گر باشد.
✅ ۷ - خداوند، مرّبى و مدبّرى شایسته و بى عیب، براى پیامبر(ص) و دیگران است. (فسبّح بحمد ربّک)
🔹 مخاطب در «ربّک»، گرچه پیامبراکرم(ص) است; ولى سیاق سوره، بر تمام انسان ها منطبق است. در این موارد آن حضرت به عنوان رسول و نیز فردى از افراد بشر، مورد خطاب قرار گرفته است.
✅ ۸ - امدادهاى الهى در فتح مکه، جلوه ربوبیت خداوند بر پیامبر(ص) و مایه پیشرفت اهداف رسالت آن حضرت بود. (إذا جاء نصر اللّه و الفتح ... فسبّح بحمد ربّک)
✅ ۹ - توجّه به ربوبیت خداوند، زمینه ساز تسبیح، حمد و استغفار به درگاه او است. (فسبّح بحمد ربّک و استغفره)
✅ ۱۰ - درخواست مصونیت از عذاب الهى، توصیه خداوند به پیامبر(ص) (و استغفره)
🔹 غفران و آمرزش از جانب خداوند، این است که بنده را از رسیدن عذاب، به او باز دارد (بصائر فیروزآبادى). بر این اساس استغفار پیامبر(ص)، به معناى درخواست رهایى از عذاب است. اطمینان آن حضرت به عصمت خویش، نمى تواند مانع درخواست رهایى از عذاب باشد; زیرا مقام عصمت، دستاورد همین درخواستِ مصونیت و نظایر آن است.
✅ ۱۱ - پیامبر(ص)، مأمور مغفرت خواهى و درخواست عفو خداوند، از کوتاهى در تسبیح و حمد او و تقاضاى توجّه و عنایت مجدّد او به آن حضرت (و استغفره)
🔹 استغفارى که در این سوره به آن امر شده است - به قرینه تعلیق بر نصرت و فتح و عطف بر تسبیح و حمد - استغفار ویژه اى است. این استغفار، در ارتباط با حمد و تسبیح، به معناى درخواست عفو از کاستى هاى آن و در ارتباط با «توّاباً»، به معناى درخواست رجوع مجدّد و مکرر خداوند و تقاضاى عنایت هاى تازه به تازه او است.
✅ ۱۲ - پیامبر(ص) در ادامه حیات خویش، نیازمند مغفرت الهى و ملزم به طلب آن از خداوند بود. (و استغفره)
🔹 استغفار پیامبر(ص) - با آن که معصوم است - ممکن است به معناى درخواست ادامه یافتن مغفرت الهى باشد و مى تواند بیانگر این نکته باشد که پیامبر(ص)، گرچه بالاترین درجه عبادت را داشت; ولى همواره آن را در برابر عظمت خداوند، ناچیز دیده و با احساس شرمندگى به درگاه خداوند از او پوزش مى طلبید برداشت یاد شده ناظر به احتمال نخست است.
✅ ۱۳ - احساس قصور در پیشگاه خداوند و عذرخواهى از او، هنگام پیروزى و استقبال عمومى از دین و در اوج قدرت، توصیه خداوند به پیامبر(ص) و شیوه اى مطلوب براى زمامداران و مبلّغان (إذا جاء نصر اللّه و الفتح ... و استغفره)
✅ ۱۴ - ذکر صفات جلال و جمال خداوند، پیش از درخواست از او، از آداب دعا و استغفار (فسبّح بحمد ربّک و استغفره)
🔹 فرمان «تسبیح»، بر ذکر صفات جلالى (سلبى) و فرمان «حمد» بر ذکر صفات جمالى (ثبوتى) دلالت دارد و تقدیم آن دو بر فرمان استغفار، بیانگر برداشت یاد شده است.
🍀🍀🍀
✅ قرآن همراه است وهم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
👇👇👇
#چشمه_حکمت
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_نصر
#سوره_نصر
#تودیع
🔅🔅🔅
📌نگاشت6:نکات نفسیری آیات 3سوره نصر
✅ ۱۵ - امداد مردم و پیروز ساختن آنان بر دشمن، زمینه ساز آمادگى آنان براى پذیرش تکالیف و توجّه به خداوند (إذا جاء نصر اللّه و الفتح ... فسبّح بحمد ربّک و استغفره)
✅ ۱۶ - خداوند، بسیار توبه پذیر است. (إنّه کان توّابًا) از آن جهت به خداوند «توّاب» گفته مى شود که توبه بندگان را فراوان و پیاپى مى پذیرد. (مفردات)
✅ ۱۷ - توبه استغفارکنندگانى که خداوند را تسبیح و حمد کنند، در پیشگاه خداوند پذیرفته است. (فسبّح بحمد ربّک و استغفره إنّه کان توّابًا)
✅ ۱۸ - توجّه بندگان به توبه پذیر بودن خداوند، مایه ترغیب آنان به توبه و استغفار (و استغفره إنّه کان توّابًا)
✅ ۱۹ - شکستن توبه، مانع پذیرش توبه مجدد نیست. (إنّه کان توّابًا)
✅ ۲۰- توبه از گناهان بزرگ نیز به درگاه خداوند پذیرفته است. (إنّه کان توّابًا)
🔹 «توّاب» بر مبالغه دلالت دارد (مصباح). مبالغه درتوبه پذیرى، یا به این معنا است که هر چه توبه تکرار شود، توبه پذیرى هم تکرار خواهد شد و یا این که گناه هر چه بزرگ باشد، خداوند توبه از آن را خواهد پذیرفت.
✅ ۲۱ - فرمان خداوند به تسبیح، حمد و استغفار، زمینه ساز توفیق یافتن انسان براى توبه به درگاه او است. (فسبّح بحمد ربّک و استغفره إنّه کان توّابًا)
🔹 عبارت «تاب اللّه علیه»; یعنى، او را به توبه موفق ساخت (قاموس). جمله «إنّه کان توّاباً»، تعلیل است و بیان مى کند که دستورهاى سه گانه خداوند در این آیه، به دلیل «توّاب» بودن خداوند صادر شده است.
✅ ۲۲ - تسبیح، حمد و استغفار، زمینه ساز جلب عنایت و توجّه خداوند (فسبّح بحمد ربّک و استغفره إنّه کان توّابًا)
🔹 تواب بودن خداوند، ممکن است به معناى رجوع به بندگان باشد; به این معنا که به آنان تفضل کرده آنان را بپذیرد. (برگرفته از قاموس)
🍀🍀🍀
✅ قرآن همراه است وهم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
برشی از #تفسیر_تسنیم_جلد_اول(54)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_حمد
#الحمد_لله_رب_العالمین
#لطائف_و_اشارات
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅🔅🔅
اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ (2)
📌 لطايف و اشارات
✅ 7 ـ حامدان و مسبّحان خدا
▪ بر اساس آيهي (وإن من شي ء إلاّ يسبّح بحمده... ) حمد و تسبيح اختصاص به متنعمان ندارد، بلكه خودِ نعمتها نيز مسبّح و حامد خدايند؛ چنانكه حمد حامدان، تسبيحِ مسبحان و ذكرِ ذاكران نيز حامد، مسبّح و ذاكر خدايند؛ زيرا
▪ همهي اينها مصداق و زير پوشش عنوان «شي ء»اند، و هر شيئي، حامد و مسبّح خداست. برخي از اهل معرفت گفته اند:
🔹 حمد مراتبي دارد و ظاهرترين مراتب آن، مرتبهي افعال الهي و نيز اسماء فعلي خداوند است كه متعلَّق آن اسماء، مرتبهي فعل است؛ حمد در مرتبهي صفات الهي و اسمائي كه متعلَّق آنها اوصاف است مدح خواهد بود و حمد اصطلاحي نيست. ... حمد متعلِّق به خود ذات واجب حمد خود حمد است؛ يعني وصف به تمام هستي خود موصوف خويش را ثنا مي گويد و ذات خود را كه عين ذات موصوف است مي ستايد[النَفَحات الإلهيّه، قونوي، ص 101، با تصرف اندك.].
⬅ ادامه دارد...
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
حضرت آیت الله #جوادی_آملی
📌 جان جانان
🔸النَّبِيُّ أَوْلَي بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنفُسِهِمْ
🔸خب بالاتر از جان ما كه چيز ديگر نيست؛ ما به جانمان علاقهمنديم و بايد از جانمان دفاع بكنيم، فرمود درست است به جانتان علاقهمنديد ولي بايد به پيغمبر بيش از جانتان علاقهمند باشيد.
🔸درست است كه از جانتان دفاع ميكنيد ولي در روز خطر بايد دفاعتان از وجود مبارك آن حضرت بيش از دفاعتان از جانتان باشد...
بالأخره جنگي در پيش هست و شما در جبههها ميرويد و تيري ميآيد و مانند آن، امّا اينطور نيست كه بگوييد پيامبر يك نفر ما هم يك نفر.
🔸آيه 120 سوره مباركه «توبه» اين بود: مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُم مِنَ الْأَعْرَابِ أَن يَتَخَلَّفُوا عَن رَسُولِ اللّهِ وَلاَ يَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَن نَفْسِهِ
🔸مبادا يك وقت پيغمبر را تنها بگذاريد (يك) مبادا وقتي جبهه رفتيد بكوشيد جاخالي كنيد كه تير به شما نخورد به حضرت بخورد (دو) خود را سپر قرار بدهيد كه تير به شما بخورد به حضرت نخورد، اين واجب است...
🔸حفظ نفس واجب است، بله حفظ نفس واجب است اما حفظ اُوليٰ مِن النّفس أوجب است... آنكه جانِ جانان است حفظ او أوجب است.
🔸چرا هر چه ما ميگوييم او ميفهمد؟ براي اينكه او جانِ جانان است.
چرا ما هر كاري ميكنيم وجود مبارك حضرت ميفهمد؟ براي اينكه او جانِ جانان است.
🔸ما الآن دست و پاي ما، اعضا و جوارح ما، چشم و گوش ما هر حركتي بكنند جان ما باخبر است.
مگر ميشود دست ما كاري بكند جان ما باخبر نباشد؟ جان ما هم هر ارادهاي داشته باشد جانان باخبر است ...
🔸نه يعني يك اولويت تشريفي دارند واقعاً والياند، واقعاً ولايت دارند، جانِ جاناناند.
🔹 بدن ما جاني دارد، جانِ ما جاناني دارد، هر كاري كه اين جان انجام ميدهد آن جانان باخبر است.
ما همانطوري كه با بدنمان از جانمان دفاع ميكنيم، با جانمان هم بايد از جانان دفاع بكنيم...
🔹 حفظ دست واجب است، بله حفظ دست واجب است اما حفظ جان واجبتر است؛ حفظ جان واجب است، حفظ جانان واجبتر است ...
اينكه فرمود اُولاست، از جان أولاست؛ بايد همه مصالح جان را بهتر از خود جان بداند.
چرا اولاست؟ براي اينكه ما گاهي معصيت ميكنيم به جانِ خودمان رحم نميكنيم اما او بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَحِيمٌ ... اگر رأفت و رحمت ما نسبت به خود ما به اندازه رأفت و رحمت حضرت باشد پس يقيناً نبايد گناه بكنيم.
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن /سوره احزاب، آیات 5 الی 8
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📌 ذکر خدا
🔹 كتاب خدا ذكر خداست، خدای سبحان در سورهٴ مباركهٴ احزاب ما را به «ذكر كثیر» دعوت كرده است، فرمود: ﴿یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثِیراً﴾.[سورهٴ احزاب، آیهٴ 41.
] كثرت ذكر گاهی به این است كه انسان نظیر تسبیح حضرت صدیقه كبرا (سلام الله علیها) این «الله اكبر»، «الحمد لله» و «سبحان الله» را زیاد می گوید، این نازل ترین مرتبه اش است كه ذِكر است؛
🔹 گاهی به لحاظ ذُكر است یعنی یاد خدا در دل، نه نام خدا بر لب كه آن نافع تر و سودمندتر است؛
🔹 گاهی مقصود از ذكر اطاعت خداست، نماز ذكر خداست، روزه ذكر خداست، حج و عمره ذكر خداست، كار خیر ذكر خداست، رسیدگی به همسایه ها، رسیدگی به ارحام، رسیدگی به محرومان، رسیدگی به نیازمندان اینها ذكر و یاد خداست، برای اینكه انسان اینها را به دستور خدا انجام می دهد،
▪ تربیت صحیح اولاد، رعایت صحیح اصول خانوادگی ذكر خداست، چه اینكه ذات اقدس الهی نماز را به عنوان ذكر خود معرفی كرد، فرمود: ﴿أَقِمِ الصَّلاَةَ لِذِكْرِی﴾[سورهٴ طه، آیهٴ 14.
] یا نماز جمعه را «ذكر الله» معرفی كرد، فرمود: ﴿إِذَا نُودِی لِلصَّلاَةِ مِن یوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَی ذِكْرِ اللَّهِ﴾.[سورهٴ جمعه، آیهٴ 9.
]
🔹 خانم ها چون بخش عظیمی از كارهای آنها تدبیر و درایت و ترتیب امور خانوادگی و فرزندان است، این مطلب در نظر شریفشان باشد كه «اصول خانوادگی» ذكر خداست.
📚 دیدار اعضای مجمع تربیتی بانوان با حضرت استاد
تاریخ: 1392/02/17
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
#بررسیهای_قرانی
#دین_و_آزادی
#آزادی_سیاسی
#آزادی
#دین
#سیاست
#امکان_فهم_قرآن
#معارف_قرانی
#آموزه_های_قرآنی
🔅🔅🔅
📌 دین و آزادی در قرآن/دین و آزادی سیاسی(پایان)
📌 ولایت الهی یا منشا حكومت دینی
▪ در هر حال، در این مطلب كه در حكومت دینی آن گونه كه قرآن كریم ترسیم میكند و از گفتار و رفتار پیامبران و امامان به دست می آید مردم خود باید در اداره ی امور كشور دخالت داشته باشند. و مسؤولان ومتصدیان امور به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مورد گزینش و قبول مردم باشند، شكی نیست، ولی بر خلاف آنچه در اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر قوانین مبتنی بر ایدئولوژی های اومانیستی بیان شده است، منشا مشروعیت حكومت، ولایت خداوندی است. و این مقتضای اصل توحید در همه ی مراتب و از جمله در توحید ربوبی است«...ان الحكم الا لله...» [9] آری، از آنجا كه هدایت محسوس و ملموس جامعه ی بشری از طرق مختلف و از جمله تشكیل حكومت، در مورد خداوند كه منزه از جسمانیت است ممكن نیست، این ولایت الهی توسط پیامبران به مرحلهی ظهور و بروز رسیده است، و پیامبران نیز آن را به اوصیای خویش سپرده اند، چنان كه در اسلام نیز این ولایت از جانب پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلم به ائمه اهل بیت علیهم السلام سپرده شده است. و در عصر غیبت امام معصوم (عج) طبق ادلهی عقلی و نقلی [10] فقیهان پارسا و با كفایت عهدهدار ولایت و رهبری جامعه ی اسلامی، شناخته شده اند.
▪ سپردن امر ولایت و رهبری جامعه ی بشری به پیامبران و امامان و فقیهان پارسا و با كفایت هیچ ربطی به حكومت های طبقاتی در جوامع مختلف كه در طول تاریخ بشر پدید آمده است ندارد، در نظام حكومت دینی كه از ولایت الهی سرچشمه میگیرد، ملاك رهبری و حكومت، امتیازات طبقاتی نیست، بلكه ملاك شایستگی و كفایت متناسب با منصب خطیر رهبری در جامعه ی دینی است كه گذشته از كاردانی و كفایت لازم در امر رهبری و مدیریت جامعه، از آگاهی كافی در شناخت قوانین الهی، و مصونیت لازم در برابر تمایلات نفسانی و خودكامگی و شیطان سپری داشته باشد، چرا كه نظام حكومتی جهان بینی توحیدی هم باید در خدمت مردم باشد و هم مجری احكام و دستورات الهی، وحافظ ارزشها و مقدسات دینی و انسانی. رهبری دینی صرفا در سامان بخشیدن به امور دنیوی جامعه خلاصه نمیشود، بلكه این مهم یكی از اهداف ومسؤولیتهای آن است، مسؤولیت بزرگتر آن كه تضمین كننده ی مسؤولیت نخست نیز هست تحقق بخشیدن به احكام و اوامر الهی است.
«الذین ان مكناهم فی الارض اقاموا الصلاه وآتوا الزكاه وامروا بالمعروف ونهوا عن المنكر ولله عاقبه الامور» . [11]
«آنان(یاری دهندگان خداوند كه خود نیز از نصر الهی بهرهمند میگردند) كسانیاند كه اگر در زمین از قدرت و مكنت الهی بهرهمند گردند(حكومت الهی برقرار سازند) نماز برپا داشته، زكات میپردازند، امر به معروف و نهی از منكر میكنند، و سرانجام كارها به خدا باز میگردد».
▪ حاصل آن كه اجرای عدالت و حاكمیتبخشیدن به ارزشهای معنوی در جامعه بشری آرمان اساسی، حكومت دینی را تشكیل میدهد، بدیهی است نیل به چنین آرمان بلندی تنها در سایه وحدت ویكپارچگی، و عزم استوار عمومی، تحت ولایت و رهبری انسانهایی والا و شایسته امكان پذیر است. در این صورت آنچه در یك نظام دموكراتیك مطلوب و مقصود است، یعنی نفی استبداد و فراهم شدن زمینه برای دخالت مردم در ادارهی جامعه، و در نتیجه تامین قسط و آزادی عمومی در سایهی قانون در نظام ولایی به نحو احسن تحقق میپذیرد، و در عین حال از معایب و كاستیهای موجود در دموكراسیهای بشری، پیراسته است، زیرا در دموكراسیهای بشری عمدتا دو شرط در رهبران جامعه مورد نظر است، یكی مقبولیت مردمی (اكثریت نسبی) و دیگری كفایت در مدیریت.
📝 پی نوشت:
[1] . شوری/38.
[2] . آل عمران/159.
[3] . نهج البلاغه، كلمات قصار، شماره 164.
[4] . نهج البلاغه، كلمات قصار، شماره 176.
[5] . شعراء/22.
[6] . سبا/34.
[7] . بقره/246 247.
[8] . یوسف/55.
[9] . انعام/57.
[10] . در این باره به كتاب دین و دولت رجوع شود.
[11] . حج/41.
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
@rahighemakhtoom
039.mp3
13.85M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی #تفسیر_عمومی
#سوره_آل_عمران
#جلسه39
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
🔹فرصت دارید گوش دادن سری این جلسات را از دست ندهید.
🔹با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل ها را ببینید
🍁🍁🍁
🔅به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
💻برای ترویج و تبلیغ آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم
@rahighemakhtoom
حضرت آیت الله #جوادی_آملی
دیدارجمعی از دانشجویان و جوانان شهر «آدیامان» ترکیه
📌جهان اسلام
ج با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با دیدار کردند.آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار بیان داشتند:
🔷دین حریم شخصی هر انسانی است و در نهاد هر کسی، میل به دین وجود دارد چرا که دین با ابدیت بشر در ارتباط است.
🔷 انسان موجودی ابدی است و هرگز از بین نمی رود و تا ابد زنده است اما همچون مسافری از دنیا به برزخ و از برزخ به قیامت و از قیامت –انشالله- به بهشت می رود.
🔷 هر چیزی در این جهان یک عمر مشخص دارد و روزی عاقبت از بین می رود؛ «كُلُّ مَنْ عَلَيْهَا فَانٍ»، اما چون انسان یک موجود ابدی است و سفر ابدیت را در پیش دارد باید یک توشه ابدی تهیه کند که در این سفر همراه او باشد و غیر از توحید، وحی، نبوت، امامت و ولایت هیچ چیز دیگر نمی تواند چنین ویژگی را داشته باشد؛ «وَيَبْقَى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلالِ وَالإكْرَامِ».
🔷 اگر کسی عمرش را در راه دین و علم صرف نکند مانند درختی است که گرچه شاخه های آن رشد می کند اما ریشه آن در خاک و لجن است.
🔷قرآن کریم فرمود که مزد رسالت «الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی» است؛ نکته این آیه اینجاست که «فی القربی» ظرف مستقر است؛ یعنی مودتِ مستقر، ریشه دار و زوال ناپذیر، اجر رسالت است.
🔷جهان اسلام بیش از گذشته به وحدت عالمانه نیازمند است، قرآن در موارد متعدد مسلمانان را به وحدت دعوت کرده است و ائمه علیهم السلام نیز که عِدل قرآن کریم هستند، هرگز مردم را به اختلاف دعوت نکردند، بلکه فرمودند حق را معرفی کنید.
🔷جوانانی که استعداد خوب و مناسبی دارند طلبگی و فرصت انس با قرآن و عترت را از دست ندهند، شما وقتی طلبه شدید بهتر می توانید حق را دریابید و آن را به دیگران معرفی کنید.
🌿🌿🌿
🔅به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
💻برای ترویج و تبلیغ آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم
@rahighemakhtoom
ادب دعا.mp3
744.3K
حضرت آیت الله #جوادی_آملی
📌 ادب دعا
🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
@rahighemakhtoom
👈کسی که درپیدا کردن راه کمال سراز پا نمیشناسد باید بداند تنها راه رسیدن به کمال، طلب است وبس.
آب کمجو، تشنگی آوربه دست
تا بجوشد آبت ازبالا و پست.
@rahighemakhtoom
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📌نماز مقبول
🔹 نمازگزار باید بداند و مطمئن باشد وقتی به زیارت لطف الهی می رود، لطف الهی هم به دیدار او خواهد آمد. وقتی فیض و لطف خدا به دیدار نمازگزار آمد به او شرح صدر عطا می كند، این شرح صدر و نورانیت دل همان است كه به عنوان اثر نماز در قرآن مطرح است كه ﴿إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنكَرِ﴾[ سوره عنکبوت, آیه45.] و ما اگر خواستیم ببیینیم نماز ما مقبول شد یا مقبول نشد دو راه دارد؛ یك راه در آخرت كه اعمال را می سنجند روشن می شود، یك راه هم در دنیا و آن این است اگر نمازگزار موفق شد از گناه بپرهیزد و به گناه آلوده نشود معلوم می شود نماز او مقبول شد، زیرا نماز آن است كه جلوی بدی ها را بگیرد و اگر ـ معاذ الله ـ در عین حال كه نماز می خواند دست به تباهی می زند و آلوده می شود، این [شخص] مطمئن باشد كه نماز او گرچه صحیح است قضا و اعاده ندارد، لكن مقبول نشد؛ زیرا ماهیت نماز هر چند اعتباری است، ماهیت این امر اعتباری به یك حقیقت تكیه می كند و آن نورانیت دل است و نورانیت دل مانع آلوده شدن است، زیرا كوثر جلوی تكاثر را می گیرد.
🔹 دین كوثر است، اطاعت خدا كوثر است، قرآن و ولایت اهل بیت (علیهم السلام) كوثرند و نماز ستون دین است، ستون دین كوثر خواهد بود و كوثر جلوی هر تكاثری را خواهد گرفت. بنابراین اگر خواستیم ببینیم نماز ما مقبول شد یا نه، اثر تربیتی او را كاملاً در خود محاسبه و ارزیابی كنیم.
📚 همایش نماز و حجاب ـ سالن دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان
تاریخ: 1391/02/09
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
💻برای ترویج و تبلیغ آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#سبک_زندگی
#فعالیت_فرهنگی
#متولیان_مسجد
📌 آنچه باید در مساجد گفته شود
✅ چون در مسجدها اين حرفها نيست اينها خيال ميكنند دين كارآمد نيست.
🔸مسجد تنها جاي اين نيست كه انسان بگويد نماز بخوان! روزه بگير!
🔸مسجد جاي اين است كه نماز بخوان! روزه بگير! وقتي چراغ قرمز است توقف كن! بيش از سرعت مجاز نرو! به اين موتورسوار بگويند بيش از سرعت مجاز نرو اينقدر كُشته ندهيد! اينقدر تصادف نشود!
🔸اينها بايد در مسجد گفته شود! اين مفاتيحالحيات براي همين است.
تنها مفاتيحالجنان را ائمه نگفتند، اينها را هم گفتند!
🔸خب همان كه گفت اگر نافله بخواني اهل بهشتي، همان او گفت اگر مزاحم فضا نشوي، مزاحم راه نشوي، سدّ معبر نكني، اين شيشه شكسته را برداري، همين است!
🔸فرمود اگر كسي جلوي آتشسوزي را بگيرد، جلوي سيل را بگيرد، نگذارد آتش خانه كسي را آسيب برساند، نگذار سيل به خانه كسي آسيب بزند «وَجَبَت لَهُ الجنّة»
اين را همان ائمه گفتند: «مَن رَدَّ عن قومٍ مِن المسلمين عادية ماءٍ أو نارٍ وَجَبَت لهُ الجنّة»( الكافي، ج5، ص55)
🔸اينها بايد در مسجدها گفته شود تا [به] اين شيعهها -اينها كه پيرو اهل بيتاند و حرف اهل بيت را گوش ميدهند، چه اينكه گوش ميدهند- بگويند آقا سرعت ممنوع است! وقتي چراغ قرمز هست نبايد حركت بكنيد!
چون در مسجدها اين حرفها نيست اينها خيال ميكنند دين كارآمد نيست.
🔸ما كه در مسجد سخنراني ميكنيم، در مسجد امامت ميكنيم، هم بايد آن احكام اساسي عبادي را بگوييم هم اين كارآمدي دين را بگوييم.اگر اينها را ديگران گفته بودند ميگفتيم خُب حرف ديگران است امّا همه اينها را ائمه گفتند...
🔸خب بايد در بين مردم بگوييد! به مردم بگوييم چيزي خريديد سند داشته باشيد! به حافظه اكتفا نكنيد!
بسياري از اين پروندهها در اثر اين است كه به حافظه اكتفا كردند قرض دادند بدون سند، قرض دادند بدون شاهد، چيزي خريدند بدون سند، چيزي خريدند بدون شاهد!
🔸اين آيه 282[سوره بقره] طولانيترين آيه قرآن است فرمود زندگيتان را سامان بدهيد!
🔸خب غرض اين است كه اين ديني كه براي همه امور ميگويد سند تنظيم كنيد! ده دينار قرض داديد سند تنظيم كنيد!، اين دين براي كتاب خدا سند تنظيم نميكند؟ همينطور رها ميكند و ميرود؟ اين معقول نيست!
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن /سوره احزاب، آیات 6 الی 8
💻برای ترویج و تبلیغ آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom