هدایت شده از احمدحسین شریفی
عطار نیشابوری در تذکرة الاولياء:
«و گفت:
گوسفند از آدمی آگاهتر است!
ز آنکه بانگِ شبان، اورا از چرا کردن باز میدارد
و آدمی را سخنِ خدای از مُرادِ خویش باز نمیدارد.»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از در مسیر اجتهاد
#نکات_اخلاقی
#تلبس
💠بیانات آیت الله #مصباح یزدی در مورد اهمیت معمم شدن:
🔸اساس لباس روحانیت، عمامه ای است که پیامبر بر سر علی(ع) بستند؛ البته این مسئله آزاد بود، ولی با گذشت زمان، نیازهای اجتماعی موجب نیاز جامعه به شناخت افرادی که دین را می شناسند شد، تا مورد اعتماد مردم باشند تا در صورت نیاز، به آنها مراجعه کنند.
🔹اگر فرهنگ و مکتبی بتواند سمبل سازی کند، از افتخارات آن مکتب است. اگر بتوان میلیون ها نفر از مردم را همواره به یاد خدا و اسلام انداخت، باید زمان و هزینه زیادی صرف کرد، که #سمبل های اسلامی، از جمله لباس روحانیت، وسیله ای است که همواره مردم را به یاد خدا و تعالیم اسلامی می اندازد. #روحانیت با راه رفتن خود در میان مردم، آنها را به یاد خدا، احکام دین و فروع دین و... می اندازد و همین مسئله موجب ترویج دین در جامعه است.
🔸این ما هستیم که با کم توجهی و بی دقتی، موجب می شویم که این سمبل ها، آنگونه که باید، در میان مردم تأثیرگذار نباشد، حتی ممکن است موجب زدگی آنها شود. روحانیت باید به اندازه ای اخلاق اسلامی را در خود تقویت کند که مردم اگر هم ذهنیت بدی نسبت به روحانیت دارند، با رفتار آنها، فراموش کنند.
🔹متأسفانه برخی طلاب جوان نسبت به معمم شدن #تمایل زیادی ندارند. طلاب باید پس از گذراندن مقداری از دروس حوزه، نسبت به این سمبل اسلامی اهتمام داشته باشند.
📚 بیانات آیت الله #مصباح یزدی در مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب 1391/2/23
👈 نکات #اخلاقی بیشتر:
🌐 https://eitaa.com/joinchat/4290445439Ccdc991b341
🔰دوره فقه و اصول مدرسه شهیدین قم
هدایت شده از المرسلات
💢دوره آفلاین #مرور و #جمعبندی کتاب #المنطق
🎙استاد سیدمحمد هاشمی
⏰این دوره در ۶جلسه به صورت مجازی از ۱۹بهمن تا ۷اسفند برگزار شد.
✅اهم موضوعات:
🔹چرایی نیاز به علم منطق و ارتباط این علم با سایر علوم
🔹چگونگی حصول تفکر منطقی و ساختار کلی علم منطق
🔹چرایی بحث از مباحث الفاظ در منطق
🔹جمع بندی باب معرف، قضایا و حجت در المنطق
🔹مبادی اقیسه و نسبت آن با غرض علم منطق
🔹باب برهان و جمع بندی تمام منطق بر اساس برهان
⬇️لینکتهیه فیلموصوت جلسات👇👇
m-almorsalaat.ir/courses/jambandi-mantegh-hashemi
#منطق #دروس_حوزوی #سطح_یک
#دوره_آفلاین #دوره_های_کوتاه_مدت #مدرسه_مجازی_المرسلات
🌀مدرسه مجازی المرسلات👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1705705472C63999eac19
هدایت شده از المرسلات
💢 عرفان عملي و اخلاق شهودي هم براي اهل خبرهاش مرز دارد/ آنچه جان حوزهها را زنده ميكند، تدريس حكمت عملي و حوزههاي تربيت طّلاب به عرفان شهودي و وجداني است كه بنياد اوّلينِ نفوس را تغيير ميدهد، و آنان را به طهارت واقعيّه و حقيقيّه ميكشاند.
🔰علامه سیدمحمد حسین طهرانی
🔅 و مِنَ المُوسَفِ علَيه امروزه در حوزههاي علميّه دروس اخلاقي عملي، و سلوك و سير إلي الله، و عرفان شهودي و وجداني بطور كلّي متروك شده است. در حوزۀ مقدّسۀ علميّۀ قم هم كه تا اندازهاي دروس حكمت متعاليه نضج يافته است و دروس عرفان در سطح بسيار ضعيفي رواج يافته است، عرفان نظري است نه عرفان عملي. و آن تنها، مُغني و مستكفي نيست. دروس حكمت هم به تنهائي انسان را به مقصد نميرساند. آنچه أهمّ از امور است، تدريس و تربيت طلاّب به دروس تزكيه و تهذيب اخلاق عملي و عرفان شهودي است كه ما را آشنا به حقيقت اسلام و نبوّت و معاد و ولايت و قرآن ميكند، و بالاخره انسانيّت ما را به ما مينماياند.
🔅 و در تمام دوراني كه حقير در نجف أشرف مشغول تحصيل بودم، نه تنها اين دروس طالب نداشت، بلكه منع ميشد. حوزۀ درس اخلاق نبود. مجمع تفسير و بيان معارف نبود. بلكه در سطح عموميِ افكار حوزه، مطرود و ممنوع بود. سيّد جمال بود و بس. و او هم وقتي به نماز ميآمد عبا بر سر ميكشيد. و از اين معاني او نيز كسي خبر نداشت، و گرنه او را از نجف بيرون ميكردند.
🔅 در اينصورت ضروري مينمود كه اگر فرضاً كسي بخواهد دنبال معارف و إلهيّات برود، بايد مختفيانه و بطور تقيّه دنبال كند. و يا اگر طلبهاي بخواهد يكشب در مسجد كوفه و يا مسجد سهله بيتوته داشته باشد، بايد عيناً مثل قاچاقچيها عمل كند تا مورد سوء ظنّ قرار نگيرد، و نظر كلّي حوزه به او عوض نشود.
🔅خدا ميداند در مدّت اقامت حقير در نجف، مورد اصابت چه تهمتها و هدف چه رَمْيها قرار گرفتيم و تحمّل چه مشكلاتي را نموديم، و با چه مرارتها و تلخيهاي حقيقي زندگي روبرو بوديم، با آنكه دروس ما و جدّيت ما مشهود بود. فقط ناهمرنگي با وضع ظاهري ما را بدين مصائب كشانيد. و اميد ميرفت بعد از انقلاب اسلامي، در حوزهها براي تدريس اخلاق عملي و معارف شهودي تأسيساتي نوين برپا شود، آنهم نشد.
🔅پس از انقلاب، يكي دو سال كه ميگذشت و حقير «رسالۀ لُبُّ اللُباب در سير و سلوك اُولي الالباب» را انتشار دادم، براي بعضي مورد توجّه و نياز قرار گرفت. روزي از حوزۀ علميّۀ قم بعضي به عنوان نمايندگي از جانب برخي از مدبّران و مديران تحوّلات فكري و احياء حكمت و عرفان نزد حقير در مشهد مقدّس آمدند و پيام آورده بودند كه: شما دو كتاب ديگر هم بنويسيد: يكي مختصرتر از «لُبُّ اللباب» و يكي مشروحتر و عميقتر، تا براي جميع طلاّب درتمام سطوح ابتدائي ومتوسّطه و نهائي مورد استفاده قرار گيرد و تدريس شود.
🔅من گفتم: از نوشتن آنها منعي نيست، وليكن خواندن اين كتابها تا اندازهاي مفيد است، نه بتمام معني. آنچه جان حوزهها را زنده ميكند، و روح نبوّت و ولايت و اسلام و قرآن را زنده و جاويدان مينمايد تدريس حكمت عملي و حوزههاي تربيت طّلاب به عرفان شهودي و وجداني است كه بنياد اوّلينِ نفوس را تغيير ميدهد، و آنان را به طهارت واقعيّه و حقيقيّه ميكشاند. و امّت اسلام در اين وَهلۀ خاصّ برخورد ميكنند با افرادي كه همچون دست پروردگان صميمي رسول أكرم و حواريّين أميرالمومنين عليهما السّلام ميباشند. و اينان قادرند با آن طهارت ذاتيّه و نفس زكيّۀ خود تأثيري بسيار عميق در نفوس جميع مردم اين كشور و نفوس مردم دنيا بگذارند و آن روح واقعيّت رسول الله را به جهانيان ارائه دهند. و در حقيقت خودشان و غيرشان را به اسلام واقعي سوق دهند.
🔅پس از مدّتي جواب آوردند كه: اخلاق و عرفان عملي، مرزي ندارد كه دستهبندي و تدريس شود. فلهذا فعلاً صلاح حوزه در اينستكه تدريس حكمت و فلسفه بشود، و در خصوص اين فنّ شاگرداني خبره و مُمَحّض تربيت شوند.
🔅و معلوم است كه اين جواب، تمام نيست. زيرا همانطور كه فقه و اصول و حكمت و ادبيّات عرب براي اهل خبرهاش مرز دارد، عرفان عملي و اخلاق شهودي هم براي اهل خبرهاش مرز دارد؛ و براي غير اهل خبره هيچكدام از اينها داراي مرز نيستند. فلهذا بايد دنبال اهل خبرهاش رفت و پيدا كرد، و بدين بهانه حوزهها را از چنين علوم خطيرهاي كه حكم اساس و بنيان را دارند تهي و خالي نگذاشت.
📚 روح مجرد ص680
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
هدایت شده از پژوهش حوزه علمیه خراسان
#فروش_هفتگی_نورشاپ
مجموعه آثار#علامه شعرانی
متن 38 عنوان کتاب در 105 جلد از آثار علامه ابوالحسن شعرانی به همراه کتب مرتبط با آثار ایشان، به زبانهای فارسی و عربی، در موضوعاتی چون: تفسیر، حدیث، تاریخ، فقه، لغت و ...
مطالعه بیشتر: https://www.noorsoft.org/fa/software/View/74058
خرید با تخفیف ویژه: https://www.noorshop.ir/fa/product/74058
اجرای آنلاین در ابر نور: https://abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_sharani
#کتابخانه مهدویت
متن کامل 311 عنوان کتاب در 645 جلد از آثار مرتبط با امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشريف)، به زبان فارسی و عربی، در موضوعات: مهدویت در قرآن و....
مطالعه بیشتر: https://www.noorsoft.org/fa/software/View/11849
خرید با تخفیف ویژه: https://www.noorshop.ir/fa/product/11849
اجرای آنلاین در ابر نور: https://abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_mahdawiyyat
معجم موضوعی #حکمت اشراق
فرهنگ موضوعی 10 عنوان کتاب در 16 جلد از آثار شیخ اشراق و دیگر آثار حکمت اشراق، شامل: چکیدهنویسی متن، نمايهسازی و ...
مطالعه بیشتر: https://www.noorsoft.org/fa/software/View/15516
خرید با تخفیف ویژه: https://www.noorshop.ir/fa/product/15516
اجرای آنلاین در ابر نور: https://abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_hekmateeshraq
تا 50% تخفیف و غیر حضوری خرید کنید!
www.noorshop.ir
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
www.noorsoft.org
•┈┈••••✾🔆✾•••┈┈•
🌐معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
📚 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🔎 @howzehpajohesh
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
⭕️ آموزش اسلام هراسی خلاق در مدارس ابتدایی بریتانیا!
🔻هاتف الحسینی محقق حوزوی در گفتگو باحوزه:
◻️ ریشه خصومت انگلیس با اسلام ناب محمدی از این وجه تمایز و بهنوعی کارآمدی اسلام ناب آغاز میشود.
◻️ داعش و گروههای افراطی اسلام نما براساس اسناد لو رفته، همواره بهوسیله بریتانیا و کشورهای خارجی حمایت میشدند.
بریتانیا که خود اسپانسر این گروههای افراطی بوده است، داعش را بهعنوان اسلام ناب محمدی معرفی میکنند.
◻️ در کتاب آموزش خلاقانه تعلیمات دینی در دوره ابتدایی( Teaching Religious Education Creatively) فصل یازدهم کتاب، درباره #اسلامهراسی و آموزش خلاق تعلیمات دینی میپردازد، در این فصل طریقه بیان اسلام هراسی برای بیگانه سازی نسل کودک در بریتانیا را به معلمان آموزش میدهند، این اقدامات فقط باعث تشنج و جنگ ادیانی در آینده خواهد شد.
◻️ اما سؤال مطرح است که چطور «آموزش خلاق اسلام هراسی» بهطور آموزش سیستماتیک در منابع تدریسی بریتانیا وجود دارد و هیچ سازمان جهانی به این جریان سازی افراطی و نژادپرستانه و ضد دینی موضعگیری نمیکند؟
@hawzahnews| حوزهنیوز
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
❇️ تفاهمنامه حوزه علمیه و ستاد امر به معروف برای مقابله با جنگ ترکیبی دشمن
◻️ هم افزایی برای مقابله با جنگ ترکیبی دشمن با امضای تفاهم نامه و برنامه جامع همکاری پنجساله ستاد امر به معروف و نهی از منکر با مرکز مدیریت حوزه های علمیه آغاز شد.
◻️ این تفاهم نامه در ۶ ماده و ۴ تبصره به امضای حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر و آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور رسیده و زمینه همکاری و استفاده از ظرفیت فرهیختگان حوزه و ستاد امر به معروف و نهی از منکر گشوده شد.
◻️ با امضای این تفاهم نامه، وضعیت تحقق فریضتین در سطوح ملی و اقشاری به صورت دوره ای آسیب شناسی خواهد شد و مطالعات تخصصی و راهبردی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر با همکاری طرفین انجام می شود.
https://hawzahnews.com/xbRhh
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
هدایت شده از المرسلات
💠 مقاله اعتباریات اصول فلسفه از شاهکارهای علامه طباطبایی است که تقریبا شالوده علم اصول را هم زیر و رو می کند / بازگشت همه اعتباریات به حقایق
🔰آیت الله شهید مطهری
🔺بحثي که آقاي طباطبائي در مقاله اعتباريات کتاب اصول فلسفه کردهاند- که از شاهکارهاي آقاي طباطبائي همين بحث مقاله اعتباريات ايشان است که تقريبا شالوده علم اصول را هم زيرورو ميکند- اين است که ميگويند تمام اعتباريات اقتباس از حقايق است به اين معني که انسان اين حقيقت را مجازا در جاي ديگر به کار ميبرد. ايشان ميگويد روح تمام اعتبارات مجاز است.
🔺مثلا وقتي شما ميگوييد «رأيت اسدا يرمي» شما تصوري از شير داريد با آن خصوصياتش، با آن هيبت و عظمت و شجاعتش که اين شير خودش مصداق واقعي دارد که همان حيوان بياباني است؛ آن وقت ميآييد همين تصوري را که از اسد داريد روي انسان ميخوابانيد.
🔺... سکاکي در اينجا يک نظريه بسيار دقيق روانشناسانه دارد که ديگر بعد از او محققين پذيرفتند. سکاکي گفت اين حرف اشتباه است که بگوييم مجاز استعمال لفظ است در غير ما وضع له. ... اينطور نيست که ما فقط لفظ را برداشتهايم و در غير مورد خودش استعمال کردهايم، بلکه لفظ را با معنايش برداشتهايم و در اينجا آوردهايم. او گفت هر استعارهاي فرد ادعائي است؛ يعني وقتي من ميگويم «رأيت اسدا يرمي» نه اين است که اسد را از معناي خودش تخليه کردهام و فقط لفظ «اسد» را آوردهام روي زيد،... نه، اگر آن طور باشد که اصلا لفظي ندارد. لطفش به اين است که اين، حقيقت ادعائي است؛ يعني لفظ اسد را با همان تصوري که از معناي اين لفظ دارم آوردهام و زيد را مصداق معني لفظ قرار دادهام؛ نه اينکه لفظ را از معنايش جدا کردهام و فقط لفظ را آوردهام در اينجا. بعد هم ميگويد حسن و زيبايي و لطافت و فصاحت و بلاغت همين است که يک فرد را به طور ادعا مصداق يک معني قرار ميدهم نه اينکه لفظ آن معنا را برميدارم و روي اين به کار ميبرم؛
🔺که آقاي بروجردي به دنبال همين حرف سکاکي بود که ميگفت انسان در استعاره يک جمله را بجاي دو جمله به کار ميبرد. مثلا وقتي شما ميگوييد «رأيت اسدا يرمي»؛ اين به منزله اين است که اول گفتهايد «زيد اسد» و بعد گفتهايد «رأيت هذا الاسد يرمي»؛ يعني در اينجا دو معني را القاء کردهايد؛ اول آمدهايد اين را مصداق او قرار دادهايد، بعد گفتهايد او را ديدم که تير پرتاب ميکرد.
منتها اگر انسان آن کار را بکند ديگر از لطفش ميافتد؛ لطفش به اين است که بگويد: «رأيت اسدا يرمي».
🔺به هر حال ايشان (علامه طباطبائي) به طور کلي ميگويد تمام اعتباريات از حقايق اخذ شده است.
🔺مثلا مالکيت يک امري است اعتباري. مالکيت اجتماعي امري اعتباري است. مگر بشر قدرت دارد که مفهوم مالکيت را به طور ابتدا به ساکن خلق کند؟! اصلا ذهن چنين قدرتي ندارد. ذهن صورتساز است، عکسبردار است. ذهن تا حقيقت مالکيت را در جايي ديگر درک نکرده باشد نميتواند مفهوم مالکيت اعتباري را بسازد.
🔺حقيقت مالکيت اين است که يک شيء بتمام وجوده متعلق به وجود ديگر باشد. ذهن اين تعلق شيء به حاقّ وجود خودش [به وجود ديگر] را که همان مالکيت حقيقي است درک ميکند و از اينجا مفهوم ميسازد. وقتي که مفهوم ساخت بعد برايش افراد مجازي ميسازد؛ يعني جايي را که يک شيء واقعا به حاقّ وجودش تعلق به وجود ديگر ندارد. به منزله آن جايي فرض ميکند که شيء واقعا به حاقّ وجودش تعلق به وجود ديگر دارد.
🔺انسان ابتدا در درون خودش تعلق قواي خودش را به خودش، تعلق احساسهاي خودش را به خودش درک ميکند و چون در آنجا تعلق يک تعلق واقعي است، يعني قواي نفس و ادراکات نفس به حقيقت وجودشان تعلق دارند به نفس، اين است که مالکيت را در آنجا به عين حقيقتش درک ميکند.
🔺اينکه من ميگويم دست من، فکر من، گرسنگي من، درد من، لذت من، اين اضافههاي به «من»، اول در آنجا پيدا ميشود، بعد در اشيائي هم که تعلقشان تعلق اعتباري است اين مفهوم را به کار ميبرم و ميگويم: لباس من، خانه من، کتاب من، ...
🔺بنابراين نه اين است که ذهن آمده و مفهوم مالکيت را خلق کرده است، بلکه ذهن در اينجا باز تابع يک وجود حضوري بوده است. اول در آنجا اين مفهوم را ساخته است و بعد فرد ادعائي را مصداق آن قرار داده است. اين مطلب همان است که ما ميگوييم اين مالکيت، اعتباري است؛ يعني اين فرد، فرد ادعائي مالکيت حقيقي است که مالکيت حقيقي براي خود مصداقهايي در عالم دارد.
📚 شرح مبسوط ج1 ص 287
#اندیشه_مطهر
@almorsalaat
هدایت شده از گروه تبلیغی جهادی| رویش
بیانیه جمعی از اساتید و محققان حوزه علمیه قم.pdf
215.2K
بیانیه جمعی از اساتید و محققان حوزه علمیه قم
⛔️ توجه لطفا ⛔️
دو روز قبل اقای محسنی اژه ای در دیدار قضات کشور سخنانی را در طعن به معاویه مطرح کرده اند که این مساله موجی از اعتراضات را در اهل سنت کشور به راه انداخته و موجب صدور دهها بیانیه تا کنون شده و حتی در میان انبوه اعتراضات اهل سنت، توهین به اهل بیت هم به راه افتاده!
احتمالا امروز موج اعتراضات اهل سنت به تریبونهای نماز جمعه خواهد کشید و این غائله را داغ تر خواهد کرد.
با توجه به لزوم واکنش حوزه علمیه قم و دفاع از اقای اژه ای در برابر هجمه مخالفین، نیاز به پاسخی علمی ضروری بود که جمعی از فضلای حوزه علمیه قم زحمتش را کشیدند و این فایل جالب👆 تهیه و آماده انتشار شد.
لطفا ابتدا خودتون مطالعه و سپس همه جا منتشر کنید.
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت عالم ربانی و سالک الیالله آیتالله ناصری
▪️حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم ربانی و سالک الیالله آیتالله آقای حاج شیخ محمدعلی ناصری را تسلیت گفتند.
🔻متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
رحلت عالم ربانی و سالک الی الله آیتالله آقای حاج شیخ محمدعلی ناصری رحمةاللهعلیه را به عموم مردم اصفهان و به همهی ارادتمندان و مستفیدان از فیوضات آن مرحوم، و بالخصوص به فرزندان محترم و مکرّم ایشان تسلیت عرض میکنم.
این عالم بزرگوار و معلّم اخلاق، وظیفهی بزرگ تزکیه و نشر معارف اخلاقی اسلام را تکلیف خویش دانسته و با بهرهمندی از خشیت و خضوع دل نورانی خود، بیان اثرگذار و نافذی را در این جهت به کار میبردند؛ رحمت و رضوان خدا بر ایشان باد. از خداوند متعال قبول خدمات و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۵ شهریور ۱۴۰۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
💠 کانال و سایت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 https://eitaa.com/iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
☎️ 02532113627
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
◼️ آیت الله سیدحسن مصطفوی دارفانی را وداع گفت
🔲 به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیت الله سیدحسن مصطفوی از علمای تهران و استاد تمام دانشگاه امام صادق (علیه السلام) دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.
📌 خبرهای تکمیلی از مراسم تشییع و تدفین این اندیشمند حوزوی متعاقبا اعلام میشود.
@hawzahnews| حوزهنیوز