💢 بازتاب انتشار پنجمین شماره ماهنامه رویش اندیشه با موضوع تشکیل و تحکیم خانواده:
✅ خبرگزاری حوزه:
🌐 https://hawzahnews.com/xbJZW
✅ خبرگزاری رسا:
🌐 https://rasanews.ir/fa/news/708842/پنجمین-شماره-ماهنامۀ-رویش-اندیشه-با-موضوع-تشکیل-و-تحکیم-خانواده
✅ کانال جامعه الزهرا(س) قم:
🌐 https://eitaa.com/jz_news
✅ خبرگزاری کار ایران(ایلنا):
🌐 https://www.ilna.news/بخش-فرهنگ-هنر-6/1227881-شماره-تازه-ماهنامه-رویش-اندیشه-منتشر-شد
✅ پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح انسانی اسلامی:
🌐 http://ihkn.ir/?p=27999
✅ پایگاه خبری - تحلیلی قدس آنلاین:
🌐 https://www.qudsonline.ir/news/797719/پنجمین-شماره-ماهنامۀ-رویش-اندیشه-منتشر-شد
✅ مدرسه تخصصی فقه نظام:
🌐 https://b2n.ir/s56104
#رویش_اندیشه
#ماهنامه
#خانواده
🔲 با ما همراه باشید
🌐 @rouyesh_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دکتر مریم اردبیلی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
📌 مدیریت شهری خانواده محور؛ تجلی خانواده در جایگاهی رسمی و قانونی
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#مریم_اردبیلی
#کلیپ
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 ضرورت اصلاح ساختار اقتصاد ایران
📌دکتر محمدجواد توکلی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 متأسفانه سیاستهایی که ما در این سه دهۀ اخیر بیشتر بر آن تمرکز کردیم، رویکردی نئوکلاسیکی داشته و عمدتاً مبتنیبر سیاستهای قیمتی بوده است؛ یعنی ادعا این بوده که اگر ما قیمتها را اصلاح کنیم، رفتار درست میشود؛ حال این قیمت، خواه قیمت حامل انرژی باشد، یا قیمت ارز.
🔖 درحالیکه اقتصاد ایران مشکلات ساختاری و نهادی دارد. به تعبیر نهادگراها تا وقتی کارخانهها یا تولیدگران توانمند نشوند، تغییر قیمتها جواب نمیدهد.
🔖 به طورکل اصلاً صنایع در اقتصاد ایران بر رانت انرژی بنا شده و اگر فقط گفته شود نرخ ارز را درست میکنیم و آن را بالا میبریم تا اصلاح شود، اصلاً کار صحیحی در اقتصاد ایران نیست.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدجواد_توکلی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 معیارهای سن مناسب برای ازدواج
📌 یادداشتی از منصور لطفی در ماهنامۀ رویش اندیشه؛
🔖 ازدواج و تعیین سن مناسب برای آن، میتواند با معیارهای اساسی و بنیادی همراه باشد تا افراد، ویژگیها و امکانات خود را با این معیارها محک زده و در صورت مساعدبودن اوضاع، به امر ازدواج اقدام نمايند. این معیارها عبارتند از:
🔖1. كسی كه میخواهد ازدواج كند، لازم است تا به بلوغ جنسی رسيده باشد؛ يعنی در درون خود، علاقه و نياز به جنس مخالف را احساس كند.
🔖 2. سرپرست خانواده بايد به مرتبهای از بلوغ عقلی رسيده باشد كه بتواند توانايی ادارۀ اين مجموعه را داشته باشد، وگرنه اين خانواده دچار هرجومرج و بحران مديريتی خواهد شد.
🔖 3. موفقيت ازدواج به برخورداری همسران از استعدادها و ظرفيتهای عاطفی مطلوب برای تبادل احساسات مثبت در تعاملات مشترك خانوادگی وابسته است.
🔖 4. رشد اجتماعی فرد كه طی فرايند جامعهپذيری شكل میگيرد، در قالب ويژگیهايی همچون قدرت تشخيص وظايف و مسئوليتها، قدرت انتخابگری، اعتمادبهنفس، انجام كنشهای متعارف، استقلال نسبی در انجام وظايف، مسئوليتپذيری و... ظهور میيابد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#منصور_لطفی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 جنبش فمینیستی؛ بازی در زمین نظام سرمایهداری
📌 حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا زیبایینژاد در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 از نیمۀ قرن 19 به بعد، با بروز انقلاب صنعتی، بازارهای بینالمللی و جهانی به روی صنعت باز شد و ناگهان نظام سرمایهداری تکان جدی خورد و به دلیل نیاز به نیروی کار کلیدواژۀ برابری از اینجا به راه افتاد و از نظر آنان همۀ انسانها با هم برابر شدند.
🔖 به همین ترتیب آنان قائل شدند که زنان هم باید بیایند و در نظام جدید نقشآفرینی کنند. در این نظام رقابتی سرمایهداری که همهچیز باید در خدمت موازنۀ عرضۀ کالا و تقاضا باشد، زنان هم باید بهعنوان نیروی تولید در بازار کار حاضر باشند تا ارزش کارِ کارگر پایین بیاید و معادلۀ عرضه و تقاضا بههم بخورد تا صنعت بتواند جان بگیرد.
🔖 به مجرد اینکه «برابری» به مثابه ارزش وارد ادبیات مدرن و نظام سرمایهداری شد، جریان فمینیستی راه افتاد. به عبارت دیگر اگرچه جنبش فمینیستی ظاهراً علیه سرمایهداری به راه افتاد، متوجه نشدند که دارند در زمین نظام سرمایهداری بازی میکنند.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدرضا_زیبایی_نژاد
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 تورم به مثابۀ یک مالیات تحمیل شده به عموم مردم
📌حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدهادی عربی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 یکی از ابزارهای بهبود سیاست و توزیع درآمد این است که از ثروتمندان مالیات بیشتری گرفته شود و به اقشار کمدرآمد توزیع شود؛ اما مسئله این است که الآن در این اوضاع، خود دولت اساساً مقصر بوده و این تورم را ایجاد کرده است.
🔖درواقع تورم مثل مالیاتی است که از همه گرفته میشود و دولت آن را با سوءمدیریت خود بر همه تحمیل کرده است. این مسئله، فقیر و غنی را دچار مشکل کرده است. غنی هم قدرت خرید کمتری پیدا کرده است. اینکه دارایی او افزایش پیدا کرده، درست است؛ اما تنها به لحاظ قیمت اسمی افزایش پیدا کرده است.
🔖 بنابراین اگر دولت بخواهد مالیات دیگری هم از اقشار ثروتمند بگیرد، باید پرسید به چه دلیلی میخواهید از او مالیات بگیرید؟ اینها که مسئول افزایش قیمت نیستند. چرا باید جریمه شوند؟ شما مقصر بودید و با بیتدبیری و افزایش بیرویۀ نقدینگی باعث شدید که این اختلافات به وجود آید.
🔖 اگر ما در اوضاع تورمی نباشیم، اصل این سیاست درست است و شما برای بازتوزیع، مالیاتهایی را از ثروتمندان میگیرید؛ اما این درست نیست که با سوءتدبیر خود، مشکلی را درست کنید و بعد هم بار آن را بر اشخاص دیگری بگذارید و تحمیل کنید.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#سیدهادی_عربی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 نگاه ابزاری؛ مانعی در جهت معنابخشی به هویت زن
📌 یادداشتی از دکتر محمدصادق هدایتزاده گشتی در ماهنامۀ رویش اندیشه؛
🔖 اگر در نظامی ارزشهای معنوی حاکم نباشد و همچنین خدا در دلها جایی نداشته باشد، مرد با تکیهبر قدرت جسمانی، راه خود را برای ظلم و تعدّی به زن باز میبیند.
🔖 برای آنکه زنان بتوانند از هویت، امنیت و شخصیت و سرمایۀ فرهنگی متناسب و درخور شأن خود برخوردار باشند، برای حمایت از آنها هم باید دخالت قانونی صورت بگیرد و هم آگاهی مردم دربارۀ این موضوع ارتقا یابد.
🔖 تا زمانی که نگاه جنسیتی و ابزاری به زنان وجود داشته باشد، زنان به انسانهایی ناکام تبدیل خواهند شد؛ چون اجازه ندارند در معنادادن به هویت خود نقشی ایفا کنند. درنتیجه وقتی نمیتوانند در قالب طرحها و اهداف به هویت خویشتن معنا ببخشند، ناگزیر واقعیت وجودی خود را در مسائل پیشپاافتادهای خلاصه میکنند که از آنها توقع میرود و جامعه نیز برای اهداف خود آن را تفسیر میکند.
🔖 در این تفسیر، زن موجودی در خود است نه برای خود. این فرودستی در ساختار جامعه و دورماندن آنان از عرصۀ رقابت، باعث میشود نابرابری تشدید گردد. ازاینرو نگاه ابزاری به زن باید تغییر کرده و اصلاح شود.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدصادق_هدایت_زاده
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 ما در ساختارهای خود به نهادی به نام خانواده رسمیت جدی نمیدهیم
📌 دکتر مریم اردبیلی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 ما در دوران مدرن بهشدت خدادولت شدهایم؛ یعنی دولت همهچیز شد و اگر هم مثلاً قرار بود خانواده وضع خوبی پیدا کند، دولت باید دستی به سر و گوش آن میکشید.
🔖 مثلاً ما در اینجا ایراد میگرفتیم که دولتمردان موضوع خانواده و ازدواج و طلاق را در دستور کار قرار ندادهاند و به همین دلیل وضع خانواده خراب شده است. بعد از مدتی گفتیم همۀ کارهایی که کردهایم، اعم از سیاستهای توسعه و... همه بر خانواده و سبک زندگی ما اثر گذاشته که این هم باز با نگاه پیوست خانواده است.
🔖 اساساً ما در ساختارهای خود به نهادی به نام خانواده رسمیت جدی نمیدهیم و بهنوعی انگار خانواده رسمیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ندارد؛ یعنی شما در اینجا خطکشی به نام دولت دارید و اگر شما نهادی دولتی باشید، میتوانید ابراز وجود کنید یا وظیفهای را در جامعه برعهده بگیرید. اگر هم نهاد غیر دولتی یا شرکتی خصوصی باشید، بالأخره جایگاهی دارید که دولت با خطکش خودش که اصلاً هم خانوادهمحور نیست، به شما مجوز داده است و تا زمانی که دولت بخواهد، شما رسمیت دارید.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#مریم_اردبیلی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 علل افزایش پایۀ پولی توسط بانک مرکزی
📌 حجتالاسلام والمسلمین دکتر سعید فراهانیفرد در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 آن هستۀ اولیه برای افزایش نقدینگی، خود، افزایش پایۀ پولی است که بانک مرکزی آن را ایجاد میکند. حال چرا بانک مرکزی پایۀ پولی را افزایش میدهد؟
🔖 اولین علت آن کسری بودجۀ دولت است. یعنی معمولاً دولتها وقتی که کسری بودجه دارند، برای جبران آن، از بانک مرکزی استقراض میکنند که استقراض از بانک مرکزی به معنای چاپ پول برای تأمین کسری بودجۀ دولت است. طبیعتاً چنین چیزی موجب تورم میشود؛ چراکه حجم نقدینگی را توسعه میدهد.
🔖 یکی دیگر از عواملی که ممکن است بانک مرکزی به آن دلیل پایۀ پولی را افزایش دهد، استقراض بانکها از بانک مرکزی است؛ یعنی پولی که بانک مرکزی دراختیار بانکها قرار میدهد و بانکها با آن پول، وام و تسهیلات میدهند، میتواند پایۀ پولی را افزایش دهد.
🔖 عامل مؤثر سوم در افزایش پایۀ پولی، خرید طلا و ارز توسط بانک مرکزی است. بانک مرکزی از دولت و صادرکنندگان طلا و ارز خرید کرده و درمقابل، اعتبار آنها را افزایش میدهد که بهمعنای افزایش پایۀ پولی است؛ ولی به لحاظ اینکه این داراییها معمولاً به مردم فروخته میشود، افزایش پایۀ پولی تعدیل میشود و بنابراین میتوان دو عامل قبلی یعنی کسر بودجه و استقراض بانکها را مهمترین عوامل در افزایش پایۀ پولی و بهدنبال آن، افزایش نقدینگی دانست.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#سعید_فراهانی_فرد
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 جایگاه زن در خانواده
📌 یادداشتی از دکتر محمدرضا فتحاللهبیاتی در ماهنامۀ رویش اندیشه؛
🔖 خانواده پایۀ اصلی در هر جامعهای بوده و ادامۀ حیات جامعه به حفظ و وجود خانواده وابسته است. اگر جامعه را مانند بدن انسان بدانیم، هر خانواده یکی از سلولهای تشکیلدهندۀ آن است و درواقع بدن چیزی جز همین سلولها نیست. پس اگر این سلولها سالم باشند، یعنی بدن سالم است و درمقابل، نابودی و فساد و بیماری سلولها معنایش بهطور قهری و طبیعی، بیماری بدن است و اگر توسعه پیدا کند، به جاهای خطرناکی برای کل جامعه منتهی میشود؛ چون اگر خانوادهای در جامعه نباشد، همۀ تربیتهای بشری و نیازهای روحی انسانها ناکام خواهد ماند.
🔖 البته بههیچوجه به معنای این نیست که زنان احساس کنند در خانه محبوس بوده و همۀ وظایف آنها منحصر به خانه است. زن از حضور در مسائل اجتماعی و دخالت در مبارزات و فعالیتهای عمومی منع نشده است؛ مسئولیت ادارۀ جامعۀ اسلامی و پیشرفت جامعۀ اسلامی بر دوش همه اعم از زن و مرد است. اما زن حتی در صورت داشتن مسئولیت دیگر، بایستی نقش خود در خانواده را مسئولیت اول و اصلی خودش بداند. چراکه بقای نوع بشر، رشد و بالندگی استعدادهای درونی انسان و حفظ سلامت روحی جامعه به این نقش وابسته است.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدرضا_فتحالله_بیاتی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 فایدۀ مشاورۀ ازدواج، تشخیص اختلال روانی است
📌حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا سالاریفر در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 کاری که مشاورۀ ازدواج انجام میدهد، این است که ابعاد متعدد زن و مرد را میسنجد و به آنها خودآگاهی میدهد و توضیح میدهد که شما در زندگی زناشویی در چه اموری نیاز دارید تناسب داشته باشید و بعد به آنها میگوید با توجه به این مسائل، آیا شما میتوانید با هم زندگی کمخطری داشته باشید یا نه. اما انتخاب را درنهایت برعهدۀ خود آنها میگذارد.
🔖 فایدۀ مشاورۀ ازدواج، تشخیص اختلال روانی است. اختلال روانی امر پیچیدهای است که ممکن است زن و مرد نتوانند آن را بهخوبی تشخیص دهند. اینها وارد زندگی میشوند و میبینند که در ظاهر یکسری علائمی هست؛ ولی فکر نمیکنند که مسئلۀ مهمی باشد.
🔖 اما مشاور ازدواج، به دلیل اینکه کار روانشناختی کرده، میتواند به آنها کمک کند که بفهمند آیا چنین اختلالی دارند یا نه و مشاور به آنها میگوید این اختلالها این آسیبها را وارد میکند. حال یا باید این اختلال درمان شود یا با پذیرش آن با هم زندگی کنید.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدرضا_سالاری_فر
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 هماهنگی؛ عنصر پیونددهنده و کارآمد در نظامهای اقتصادی
📌 دکتر وحید شقاقی شهری در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 سه نظام محوری باید در اقتصاد با یکدیگر هماهنگ باشند تا کالا بهموقع بهدست مصرفکنندۀ نهایی برسد و مسائل زشتی مثل احتکار یا کمبود تقاضا وجود نداشته باشد. این سه نظام عبارتاند از: نظام تولیدی، نظام وارداتی و نظام توزیعی.
🔖 یکی از مشکلات کشور این است که این سه نظام، هم درون خود مشکل دارند و هم در ارتباط با یکدیگر دچار مشکل هستند.
🔖 نظام توزیع باید نظامی شفاف و قابل پایش باشد. اساساً مسئولیت نظام تولید، تولید کالا و خدمات است. نظام واردات نیز موظّف است مواد اولیه، مواد واسطه یا کالای نهایی را وارد اقتصاد ایران کند. مسئولیت نظام توزیع هم این است که کالاها و خدمات را از نظام تولید یا نظام واردات بگیرد و اینها را در مویرگهای خود انبار کند تا در این مویرگهای نظام توزیع پخش شوند و بهدست مصرفکنندۀ نهایی برسند.
🔖 متأسفانه نظام توزیع ما نتوانسته است به این دو نظام بهخوبی متصل شده و با آنها هماهنگ شود. در حالی که نظام توزیع هم باید کالاها و خدمات را دریافت کرده، آنها را سامان داده، در مویرگها و رگهای بدن اقتصاد کشور توزیع کند و به همۀ زیرمجموعهها و خردهفروشیها و درنهایت مصرفکنندهها برساند.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#وحید_شقاقی_شهری
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 امر طبیعی و اجتماعی؛ دو عنصر مؤثر در برساخت نقش مادری
📌دکتر راحله کاردوانی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 ما درحال حاضر با عدۀ زیادی از دختران و پسرانی روبهرو هستیم که انتخاب آنها مسیرهایی غیر از تشکیل خانواده و پاسخ به طبیعت خودشان در امر مادری و پدری است.
🔖 بهنظر میرسد در این تحلیل لازم است در کنار امر طبیعی که به دلایل مختلف دستخوش تغییرات شده، امر اجتماعی را هم بهطور جدی درنظر بگیریم؛ یعنی نگاه جامعه به امر مادری و تفاوت دورههای مختلف در برساخت مادری بر این مؤثر باشد که یک زن به دنبال پاسخ به نیاز طبیعی خودش در امر مادری برود یا نرود.
🔖 به دیگر معنا، مسائل اجتماعی برخواست زنان و گرایش آنها در امر طبیعیشان تأثیر داشته و این امر میخواهد دیالکتیک بین طبیعت و جامعه را نشان بدهد. اینکه فردی در عین حالی که غرایز و امیال و گرایشهای طبیعی دارد و او را بهسمت امر مادری دعوت میکند، تحت فشار امر اجتماعی قرار دارد. این امر اجتماعی مسائل و قالبهایی را در امر طبیعی ایجاد میکند که بر این گرایش تأثیر جدی میگذارد؛ بهطوری که فرد، دیگر مادری را بهعنوان بخشی از هویت جنسیتی خود نبیند و در راستای آن حرکت نکند و با ایفای این نقش احساس کمال و آرامش و تعالی نداشته باشد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#راحله_کاردوانی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 ضرورت ارتقای جایگاه و ارزش نقش زن در خانواده
📌 یادداشتی از محمدامین مهدیزاده در ماهنامۀ رویش اندیشه؛
🔖 در میان نقشهای مختلف زن در خانواده شاید بتوان مادری را از کلیدیترین وظایف و نقشهای زن در خانواده در حالت مطلوب عنوان کرد؛ نقشی که در دهههای اخیر در جهان بحث شده و جریان فمینیستی با رویکردی انتقادی بهعنوان یکی از ابزارهای محصورکردن زن در خانه به آن نگریسته است و حتی برخی از جریانهای رادیکال به لزوم ازبینبردن کامل این نقش معتقد بودهاند.
🔖 یکی از کنشهایی که در ذیل این موضوع مشاهده شد، وجود نگاه انتقادی دربارۀ مادریِ سنتی بود. از جمله مشخصههای شیوۀ مادریِ سنتی از نظر بانوان ترجیحدادن علایق و نیازهای فرزند بر نیازهای خود و فداکاری بیشازحد برای فرزندان بود. بسیاری از این زنان با نگاه انتقادی دربارۀ الگوی مادری سنتی بر لزوم توجه زن به خود و علایقش، حاکمبودن عقلانیت بر مادری و پرهیز از فداکاری بیجا در قبال فرزندان تأکید دارند.
🔖 بنابراین یکی از اولین نقاط اثرگذاری، ارتقای جایگاه و ارزش نقشهای خانگی در میان زنان است؛ چراکه به دلیل رواج ارزشهای مدرن در فضای عمومی جامعه، زنان مذهبی نیز در ذهن خود دچار تعارض ارزشی شدهاند؛ چراکه به اعتراف خود در هنگام حضور در اجتماع مشاهده میکنند که جامعه ارزش و جایگاه بالاتری برای زنان شاغل قائل است. اگر برای تغییر این دست مسائل برنامهریزی درستی نشود، دیدگاههای این گروه نیز تغییر میکند.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدامین_مهدی_زاده
🌐 @rouyesh_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دکتر مریم اردبیلی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
📌 مشارکت مردمی گامی به سوی حکمرانی خانوادهمحور
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#مریم_اردبیلی
#کلیپ
🌐 @rouyesh_andisheh
✅ نظرسنجی
📌 آیا مطالب شماره پنجم نشریه رویش اندیشه برایتان مفید بوده است؟
📝 ثبت پاسخ:
🌐 https://EitaaBot.ir/poll/n3f5ml
#رویش_اندیشه
#ماهنامه
#خانواده
🌐 @rouyesh_andisheh
May 11
🔘 اقتصاد رانتی؛ نتیجۀ اتکا به درآمدهای نفتی
📌 دکتر موسی شهبازی غیاثی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 وقتی منابع اقتصادی دولت در سالهای متمادی به درآمدهای نفتی متکی باشد، دولت به دولتی رانتی و اقتصاد نیز به اقتصادی رانتی تبدیل میشود و تبعات و آثار میانمدت و بلندمدت بسیار زیادی بهدنبال دارد که بر اقتصاد ایران، کاملاً منطبق است.
🔖 این ساختار اقتصاد رانتی و نفتی تبعات و آثار فراوانی بر اقتصاد ایران داشته و بهطور مشخص ما را با دولتی بهشدت گسترده از جهت تشکیلات و بوروکراسی و نظام دیوانسالاری و همچنین با کارآیی و اثربخشی و پایینبودن خدمات بهینۀ دولتی به مردم مواجه کرده است.
🔖 یعنی این ساختار اداری و دولتی بهواسطۀ بهرهمندی از درآمدهای نفتی، ساختاری بسیار عریض و طویل را در طول این سالها برای خودش ایجاد کرده و موجب شده که فضای دیوانسالاری خاصی بر اقتصاد ایران حاکم باشد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#موسی_شهبازی_غیاثی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 اهمیت رشد اجتماعی زوجین در مسئلۀ ازدواج
📌 یادداشتی از سجاد نوجوان در ماهنامۀ رویش اندیشه؛
🔖 رشد اجتماعي فرد كه طی فرايند جامعهپذيری شكل میگيرد، در قالب ويژگیهايی همچون قدرت تشخيص وظايف و مسئوليتها، قدرت انتخابگری، اعتمادبهنفس، انجام كنشهای متعارف، استقلال نسبی در انجام وظايف، مسئوليتپذيری، التزام به رعايت هنجارهای اخلاقی و اجتماعی و توان درگيرشدن در روابط پيچيدۀ اجتماعی ظهور میيابد.
🔖 در احاديث اسلامی نيز به اشارههايی در باب اهميت رشد اجتماعی زوجين برمیخوريم؛ برای نمونه، ويژگیهايی مانند گرامیبودن همسر در بين بستگان خويش كه نشانۀ تربيت صحيح و شكوفاشدن شخصيت اجتماعی اوست؛ آدابدانی همسر بهگونهای كه وظايفش را بدون نياز به امر و نهی ديگران انجام دهد؛ نهی از ازدواج با افرادی كه وظايف همسری را نمیدانند يا نهی از ازدواج با افراد لجوج و بیمنطق و سفارش به ازدواج با مردی كه مسئوليتپذير باشد و همسر و فرزندان خود را به ديگری وانگذارد.
🔖 از مجموع اين روايات استفاده میشود كه رشد اجتماعی و توانايی ايجاد ارتباط با افراد خانواده و فهم وظايف اجتماعی و خانوادگی، از مسائلی است كه در انتخاب همسر، بايد مورد توجه قرار گيرد.
🔖 با بیان این توضیحات، میتوان اینگونه نتیجه گرفت که اسلام با توجه به پیامدهای منفی تأخیر ازدواج برای جوانان و برای كل جامعه، پایینبودن سن ازدواج را اصل میداند و در جهت تبدیلشدن آن به هنجار اجتماعی میکوشد؛ اما سن دقیقی برای آن تعیین نشده است.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#سجاد_نوجوان
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 خانواده، سنگ زیرین مسائل و مشکلات جامعۀ ایرانی است
📌دکتر وحید شالچی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 واقعیت این است که خانوادۀ ایرانی امروزه با چالشهای بسیاری دستوپنجه نرم میکند و مشکلات نهاد اقتصاد که به نهاد خانواده سرازیر شده، آن نهاد را در معرض فشارهای بیسابقهای قرار داده است.
🔖 مثلاً آن زمان که ساختار اقتصاد ایران ناتوان است که فرصتهای شغلی مناسب را در گسترهای فراهم کند که نیاز کشور است، خانوادۀ ایرانی بیشترین بار را تحمل میکند؛ نه دولت؛ یعنی دولت مدرن بخشی از مشروعیت خود را بهخاطر سیاستهای رفاهی بهکار میگیرد؛ اما مسئلۀ یافتن شغل و مدیریت بیکاری را خانوادۀ ایرانی به دوش میکشد.
🔖 لذا قلعۀ آخر ما در فرهنگ ایرانی، خانواده است و در دیگر ساحات هم کماکان خانوادۀ ایرانی است که مؤثر عمل میکند و علیرغم همۀ مشکلات اقتصادی و میلیونها مشاجرات خانوادگی که در این کشور رخ میدهد، سنگ زیرین چالشها و مسائل و مشکلات جامعۀ ایرانی خانواده است و اگر خانوادۀ ایرانی نبود، سازمانهای دولتی و عمومی نمیتوانستند این حجم از مسائل اجتماعی را در کشور مدیریت کنند.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#وحید_شالچی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 تورم در کشورهای پیشرفته پدیدهای تقاضایی است
📌 دکتر حسین درودیان در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 در کشورهای پیشرفته هرچقدر اقتصاد، امروزیتر و پیشرفتهتر میشود، تورم بهسمت یک پدیدۀ تقاضایی حرکت میکند. ضمن اینکه عرضه به بلوغ کافی رسیده و میتواند انعطاف کافی را از خودش نشان دهد.
🔖همچنین اقتصاد هم بهویژه در طرف تولید یا در اشتغالِ کامل است یا در مرز اشتغالِ کامل است؛ بهعبارت دیگر بنیان تولیدی اقتصاد تکمیل شده است. منظور از بنیان تولیدی این است که طرف عرضه عمدتاً در کنترل کمپانیهای بزرگ و بالغ با توان سازماندهی قوی و با درجۀ عالی از نوآوری و دانش از حیث فناورانه و کیفیت است.
🔖 در چنین اقتصادی، مسئلۀ قیمتها مسئلۀ تقاضاست؛ یعنی در حالت عادی چیزی به نام انقطاعهای سمت عرضه و محدودیتهای هماهنگی وجود ندارد. این مورد هم به فشار تقاضا بستگی دارد و طرف تقاضا نیز وضعیت همواری دارد؛ یعنی میتوان وضعیت آن را با متغیری مثل نرخ سود بانکی یا همان نرخ بهره تنظیم و مدیریت کرد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#حسین_درودیان
🌐 @rouyesh_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
📌 خانوادهمحوری؛ هستۀ اصلی نظام آموزش پیشین
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدرضا_زیبایی_نژاد
#کلیپ
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 حفظ احترام؛ عاملی مهم در تقویت روابط زوجین
📌 یادداشتی از حامد ملانوری در ماهنامۀ رویش اندیشه؛
🔖 حفظ احترام یکدیگر یکی از عوامل تأثیرگذار بر تقویت روابط زوجین و حفظ خانواده است. زن و شوهر باید به یکدیگر احترام بگذارند؛ البته نه احترام ظاهری و تشریفاتی، بلکه احترامی واقعی؛ این در ادارۀ زندگی مهم است. بین زن و شوهر، اهانت و تحقیر و تذلیل نباشد که اهانت و تحقیر موجب میشود بنیان خانواده سست شده و محبت کم گردد.
🔖 احترام و تکریم زن در خانواده از حقوق ابتدایی او بوده و در زمرۀ مسائل مهمی است که در خانواده باید مورد توجه قرار بگیرد. زن اگر در محیط خانواده در چشم شوهر، فرزند و برادر، محترم و مکرّم شمرده بشود، بخش مهمی از مشکلات جامعه حل خواهد شد. اسلام به دنبال احترام کامل به زن است.
🔖 این احترام و تکریم با تصور اشتباهی که از زن، بهعنوان انسان درجهدو وجود دارد، در تضاد است. این تصور که زن موجودی است که وظیفهاش خدمتگزاری است، متأسفانه در میان عدۀ زیادی از مردان وجود دارد. درحالی که این درست نقطۀ مقابل آن چیزی است که اسلام بیان کرده است. رفتار مرد با زن بایستی احترامآمیز، محبتآمیز و همراه با نجابت و عفت باشد. این احترام و تکریم فقط بهصورت زبانی نیست؛ بلکه یکی از ساحتهای آن کمک و همکاری با زن در خانواده است.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#حامد_ملانوری
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 جبران کمبود عرضه و مدیریت تقاضا؛ گامی مهم در بهبود وضعیت اقتصاد
📌 دکتر مهدی صادقی شاهدانی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 فشار تورمی که طی این سالها آمده و مسکن ما را گران کرده، ساختمان را گران کرده و همۀ اینها باعث میشود که فشار هزینهای ایجاد شود و این امر در سالیان متمادی اقتصاد ما را دچار مشکل کرده و باعث شده که تورم ناشی از فشار هزینهای ما چشمگیر باشد.
🔖 البته تورم ناشی از فشار تقاضا هم وجود دارد؛ اما این نوع تورم جبرانشدنی است به این شرط که بتوان جریان تولید را تقویت کرد. ما نتوانستیم جریان تولید را تقویت کنیم و لذا در کنار تورم ناشی از فشار هزینه، تورم ناشی از فشار تقاضا نیز ایجاد شد ؛ یعنی مثلاً مردم تقاضای مرغ داشتند؛ اما مرغی در بازار نبود. در این حالت به تورم ناشی از فشار تقاضا و کمبود عرضه دچار میشویم.
🔖 ما باید در اینجا کمبود عرضه را جبران کنیم. در کنار آن باید تقاضا را مدیریت کنیم و مثلاً آن چیزهایی را که مردم میتوانند مصرف نکنند، جایگزین چیز دیگری کنیم. مثلاً برنج را با سیبزمینی جایگزین کنیم. از آن طرف هم سعی کنیم که وابستگی اقتصاد را به دلار کم کنیم که تحتتأثیر این ناملایمات، وقتی که دلار افزایش پیدا میکند، فشار تورمی بر ما کمتر شود.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#مهدی_صادقی_شاهدانی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔘 مدرنیته با شاخص فردگرایی مروج خشونت بیشتر است
📌دکتر سمیه عربخراسانی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 مدرنیته با شاخص فردگرایی، مروج خشونت بیشتر است. ضرب فردگرایی در ساختار جنسیت و قدرتی که مردان را در مرتبۀ بالاتری از زنان قرار میدهد، ایجاد نیازهای جدید برای زنان که مطالبۀ پرداختن به آنها و اطلاع و آگاهی آنها از انواع خشونتی که بر آنها وارد میشود و همچنین مقابلۀ زنان و مردان باعث شده طیف وسیعتر و عمیقتری از خشونت ایجاد شود.
🔖 موقعیت جنسیتی زنان و مردان در دوران مدرنیته جز در برخی ممالک تغییر جدی و بنیادی ندارد؛ اما آگاهی زنان از انواع خشونت، آنها را در پذیرش این ماجرا در موقعیت مقابله قرار داده و خود باعث تشدید خشونت شده است. شیءانگاری جزئی از این فرایند است؛ نه عامل مجزا.
🔖 در بستر فردگرایی و در ساختار جنسیتی که همچنان مردان این ذهنیت را دارند که مجازند به زنان خشونت اِعمال کنند، سنت و مدرنیته تفاوت چندانی در خشونت علیه زنان ندارد، بلکه بستر انجام خشونت زنان بر مردان را نیز ایجاد کرده است.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#سمیه_عرب_خراسانی
🌐 @rouyesh_andisheh