تفسیر ولایی
آیه ولایت
«انما ولیکم الله و رسوله و الذین آمنوا الذین یقیمون الصلاه و یوتون الزکاه و هم راکعون»سوره مائده/ آیه ۵۵
این آیه شریفه معروف به آیه ولایت است در این آیه اثبات می شود که مؤمنان سه ولی و سرپرست دارند:
۱) خداوند متعال
۲)رسول خدا
۳)مومنانی که در رکوع صدقه می دهند(علی بن ابیطالب)
شیعه و سنی بر اساس روایات متواتر اتفاق نظر دارند که این آیه در شان علی بن ابیطالب نازل شده است.
روایتی است از ابوذر که می گوید با پیامبر در مسجد مشغول خواندن نماز ظهر بودیم فقیری از مردم کمک خواست ولی کسی چیزی به او نداد، فقیر دستش را به سمت آسمان بلند کرد و گفت خدایا گواه باش در مسجد پیامبر کمک خواستم و هیچ کس به من کمک نکرد آنگاه علی علیه السلام که در رکوع نماز بودند با انگشت دست راستشان که در آن انگشتری بود به فقیر اشاره کردند و آن فقیر انگشتر را از انگشت علی علیه السلام بیرون آورد. پیامبر وقتی از نماز فارغ شدند سر به آسمان بلند کردند و فرمودند خدایا برادرم موسی از تو چنین درخواست کرد: «رب شرح لی صدری و یسرلی امری... خدایا هارون آخی... واشرکه فی امری» آنگاه به او وحی کردی «سنشد عضدک باخیک و نجعل لکما سلطانا» سوره قصص/آیه۳۵
سپس پیامبر به خدا عرضه داشت «اللهم و انا محمد نبیک و صفیک فاشرح لی صدری و یسر لی امری و اجعل لی وزیرا من اهلی علیا اشدد به ظهری»
ابوذر می گوید به خدا سوگند هنوز سخن پیامبر تمام نشده بود که جبرئیل از سوی خدا نازل شد و گفت «انما ولیکم الله و رسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة و یؤتون الزکاه و هم راکعون» تفسیر مجمع البیان طبرسی ج۳، فخر رازی در تفسیر الکبیرش و همچنین در مفاتیح الغیبش ج۱۲، ثعلبی در تفسیر ثعلبی»
#تفسیر
@ramezan_ghasem110
بسم الله الرحمن الرحیم
✍️کشتی نجات
کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز
باشد که بازبینم دیدار آشنا را
رَبِّ اَدْخِلْني في لُجَّةِ بَحْرِ اَحَدِيَّتِكَ، وَطَمْطامِ يَمِّ وَحْدانِيَّتِكَ(۱)
تو شاهد بودی چگونه کشتی ما غرق شد تمام دارایی و همراهانم نقش بر آب شدند و تنها من جان سالم بدر بردم؛ در این مدت تو مونس و شاهد غمهای من بودی تو بودی که ذره ذره آب شدنم را به چشم خود دیدی و سکوت کردی، با سکوتی که مرا آرامش میدهد، عمق نگاه تو مرا تسکین میدهد و تو با بر هم زدن لبهایت دنیا دنیا پیام به من مخابره میکنی هر چند ظاهراً صدایت را نمیشنوم چرا که کلام تو گوش جان میخواهد شنیدن کلام تو گوش جان میخواهد زیرا از عمق جانت برخاسته.
من سوار بر کشتی شدم با تمام اهل و عیال و دارائیم ، مسرور و غرق در شادی، به تنها چیزی که فکر نمیکردم ویرانی بود تا اینکه دریا دچار طوفان شد آنگاه بود که با آه و حسرت و اشک دارایی هایم را بدرقه کردم، با دستان خود دستاوردهایم را تقدیم دریا کردم همان داراییهایی که همهی تکیه گاه و امیدم بودند به آنها میبالیدم و موجب فخر و غرورم شده بودند را در برابر عظمت دریا نَمی بیش نیافتم.
تو ماهی در آب هستی و بقاء تو به بودن در آب است اما هر چند بالهای به بیرون از آب نگذاشتهای اما خوب میدانی فراتر از آب هم زندگانی جاریاست و تو نباید خود را محدود به آب کنی به همین خاطر است که هرازگاهی سر از آب بیرون میآوری تا هم هوایی تازه کنی و هم دل تنگی که دلش هوای تو را کرده را نیز نظاره کنی؛ اینک تو شده ای مونس من، تو سر به هوا شدی تا بگویی هرچند با آبشش زندگانی میگذرانی اما خوب میدانم می خواهی ابرازکنی که میدانی فراتر از حیات آبی، حیات دیگری نیز وجود دارد؛ من نیز هم اکنون به باور تو رسیدهام ، من نیز فهمیدم این حیات موقتی است؛ آری تو میخواهی بگویی حواست هست هوایی در این حوالی وجود دارد چرا که پرندگانی را میبینی که بر فراز دریا چه سبکبال در حال پروازند، تو نیز باله هایت میل پریدن دارد پرواز به سمت بینهایت آنجایی که دیگر هیچ محدودیتی وجود ندارد چرا که این جا ماهیها یا شکار ماهیخوار میشوند یا توسط ماهیهای بزرگ تر از خود به کام مرگ میروند و گاهی نیز بخاطر طمعِ خودشان اسیر کرم های درشت قلاب ماهیگیران شده، گاهی نیز فوج فوج در تور ماهیگیران اسیر میگردند و تو خوب میدانی این جا مکان ماندن نیست این جا مکان رفتن است، این جا مسکن نیست این جا معبر است، این جا هدف نیست بلکه وسیله است، این جا خبری از میوه هم نیست فقط و فقط شکوفه است من نیز به باور تو رسیدهام این جا جای ماندن نیست اگر خوب توجهکنی متوجه خواهیشد که باید سریع عبور کرد چرا که بوی دریا نیز به تو میگوید برو نایست.
موج دریا جزر و مد دریا آرامش و سکون را به غارت میبرد نایست بشتاب تو ابد در پیش داری، من و تو داریم به چشم میبینیم غرق شدگان را ، کشتی شکستگان را و من دستانم را بر تخته سنگی قلاب کرده و منتظر کشتی نجاتی نشستهام تا ریسمان نجات را بگیرم و بالا بروم (وَاعتَصِمُوا بِحَبلِ الله ِجَمِیعاً وَ لا تَفَرَقوا)۲ همگی به ریسمان الهی چنگ زنید و پراکنده نشوید. چرا که این جا آب است و آب است و آب ، شور است و شور است و شور و من تشنهی آب شیرین؛ گفتم از آب بیاد لب عطشان کسی افتادم صدایی می آید صدایی آشنا دریا را موج برداشته است باز این چه شورش است که در خلق عالم است؛ آمده است مرا با خود ببرد تا مهیای سفرم کند باید توشه ای بردارم سفری در پیش است سفری طولانی راه برگشتی نیست و تو هم می دانی (انّ الحُسَین مِصبَاحُ الهُدی وَ سَفینَةُ النَجَاه)۳
مرضیه رمضان قاسم
پی نوشت ها
۱- دعای سیفی صغیر، مفاتیح الجنان
۲- سوره مبارکه آل عمران، آیه 103
۳- بحارالانوار، ج ۳۶، ص ۲۰۵
#مشق_های_کلامیم
#تراوشات_ذهنیم
#دلنوشته_هایم
@ramezan_ghasem110
4_6019512049640408551.mp3
3.42M
گرعقل رویحرف دل امّانمیگذاشت
تردید پا به خلوت دنیا نمیگذاشت
فاضل نظری
✨✨✨
رهبرم
ایکاشحتیبراییکبارهمکهشده
نام این گمنام بر لبان مبارکتان
نقش بندد و سراغی از این
سرباز بینامتان بگیرید
هرچند امسال توفیق
پیاده روی به نیابت
شما را ندارم هر
نَفَسَم قدم و
قلمم فدای
لبخندتان
آقا
در روایت آمده نگاه به چهره عالم و در روایت دیگر نگاه به مؤمن عبادت است
آنچه خوبان همه دارند تو تنها داری
#سواد_عاطفی
@ramezan_ghasem110
📖✨⚽️
سلام ورزشکاران، دلاوران
انسان در هر برههی زمانی علاقهی او به موضوعات متفاوت میگردد.
وقتی انسان به سرچشمه وصل شود دیگر نوشیدن آب، غیر از آن به مذاقش خوش نمیآید.
انسان زمانی که به فضل الهی باب علم و معرفت به رویش باز شود دیگر علم بهترین سرگرمی و تفریح او میگردد و تفریحهای قبلی چندان چنگی به دلش نمیزند و اگر به امور دیگر هم بپردازد باز عطش علمآموزی او را به سمت و سوی کتاب و معرفتآموزی سوق میدهد.
و نظیر آن نقاشی میشود که از او پرسیدند: وقتی از نقاشی کشیدن خسته میشوی چه میکنی؟؟
گفت: نقاشی میکنم.
انسان اگر شیرینی معارف الهی را چشید دیگر حاضر نیست این شیرینی را با هیچ لذت دیگری عوض کند.
حقیر زمانی که معارف دین را نچشیده بودم به آبنباتهای کودکانه دل خوش مینمودم.
شاید باورتان نشود روزگاری تماشای بازی فوتبال لذتبخشترین تفریحام و هم درسهای زندگی اعم از همکاری، تعاون، وحدت و... را از آن میگرفتم اما از زمان تشرف به حوزهی علمیه با سیر در کتابها که بساتین علماست علاقهام به تماشای چمن زمین فوتبال کمرنگ و کمرنگتر شد و اکنون به صفر رسیده است؛ اما نتایج بازیهای ملی کشورم را دنبال میکنم و از پیروزی تیم کشورم احساس شعف و غرور دارم.
شادی ما صرفا برای رد شدن توپ از دروازهی حریف و پیروزی ظاهری نیست بلکه هدف ما به غیظ درآوردن دشمنان دین اسلام است
یکی از مصادیقی که دشمن را به خشمگین میآورد پیروزی تیم ملی فوتبال ماست.
دشمنان بمیرند از خشمشان «مُوتُوا بِغَیْظِکُمْ»
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🖊نویسنده:مرضیه رمضانقاسم
#جانم_ایران
🇮🇷
╰┈➤Ⓜ️@ramezan_ghasem110
🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴
🏴
🚩
پرســـ❓ــش
⁉️با توجه به اشتیاق عموم مردم بخصوص نوجوانان و جوانان عزیزمان به امام حسین -علیهالسلام- از یک سو و از سوی دیگر هجمهها و تلاشهای دشمن از طریق ایجاد شبهات برای کمرنگ کردن عظمت حسینی، شما چه راهکاری برای جذب نوجوانان و جوانان به دین دارید؟
پاســـ🖊ــــخِ استاد حیــــــدرے "زیدعزه"
1⃣ اخلاص
اخلاص حرف اول را در تبلیغ میزند به همین جهت کار فرهنگی با خلوص همراه نباشد سر سوزنی ارزش نخواهد داشت، بنابراین برای تاثیر گذار بودن در مخاطب باید خود را مجهز به اکسیر اخلاص کنیم. البته خلوص، فلوس را نیز به همراه خواهد آورد.
چون که صد آمد نود هم پیش ماست.
2⃣ آگاهی
برای تبلیغ معارف آگاهی به مبانی دین و معارف امری ضروری است. لذا اگر بدون مطالعه و تحقیق قدم به عرصهی تبلیغ گذاشته شود تخریب جای تبلیغ را خواهد گرفت.
3⃣ استمرار
کار فرهنگی نیازمند استمرار است لذا فعالیتهای مقطعی و فاقدِ چشمانداز به سر منزل مقصود نخواهد رسید. هر چند از تاثیرات آن نمیشود چشم پوشی کرد ولی تاثیرات آن جزئی و مقطعی است.
4⃣ هزینهکردن
برای ایجاد انگیزه و استمرار در تبلیغ دین باید هزینه کرد در این بخش هم مردم و هم دستگاههای ذیربط میبایست وظیفهشناس باشند، خود مبلغ نیز باید در حالی که برای جذب به دین خرج میکند تقدیرالمعیشه را نیز فراموش نکند.
5⃣ حسن خلق
طبق آیات و روایات مشهود است که از مهمترین ابزار مربی حُسنِ خُلق در کل امور زندگی است. جوان و نوجوان را باید بتوان در فضای حقیقی و خصوصاً در فضای مجازی با اخلاق حسنه جذب نمود. چرا که مخاطب با مشاهدهی اخلاق خوب مربی و مبلغ جذب دین میگردد.
6⃣ پرهیز از نصیحت
همچنین حتیالامکان از نصیحت کردن بپرهیزیم بلکه کاری کنیم که مخاطب با ما همراه شود بطور مثال با گوش جان بدون قضاوت و تعصب حرفهای او را بشنویم و به قضایا فقط از زاویهی عقائد خود ننگریم بلکه قضیه را از زاویهی دید او نیز بنگریم، احساسات او را درک کنیم.
7⃣ تبلیغ ترجیحاً در فضائی مفرَّح
اگر برایمان امکان دارد با نوجوان و جوان به اماکن تفریحی نظیر سینما، تئاتر، رستوران، گیم نت... برویم خلاصه در راه دین باید خرج کرد.
اگر گروهاند هر کس غذای سادهای در منزل تهیه کند با خود بیاورد و ساعات خوشی را در کنار هم بدون خشکی مقدسی طیکنیم تا اسلام را عملی با رفتارمان به آنها نشان دهیم نه اینکه با نصیحت و دعا خوانی و... آنها را از دین زده کنیم. چرا که اِلی ماشاءالله از این مجالس سطحی و خشک در جامعه فروان است پس کار ما چشاندن مزه دینداری به مخاطب است و در همین نشست و برخاستهاست که میتوان نکات آموزشی فراوان و عمیق و بنیادین را در ذهن او حک کرد.
♻️نتیجهاینکه
مبلغ و مربی اگر خلوص داشته باشد و با تاسی به انبیا و اهل بیت -علیهمالسلام- اهل کار و تلاش باشد کار، او را اهل راز و نیاز نیز میکند چرا که کار با تبلیغ قابل جمع است.
و جالب اینکه بارها دیدهایم، مردم حرف شنوی خوبی از روحانی شاغل و زحمتکش و در عینحال، فاضل و با خلاق دارند.
در گفتن عیب دگران بسته زبان باش
با خوبی خود عیبنمای دگران باش
#عقائد
#امامت
#شبهات_محرم
🆔 @javadheidari110
🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩
@ramezan_ghasem110
این نشستن را میان روضه دست کم نگیر
یک نفس در روضه ها خیلی اثر دارد رفیق
هر چه شد خرج عزایش آسمانی میشود
چای بعد از روضه هم طعمی دگر دارد رفیق
چای تلخ روضه
زخم قلب ما را خوب کرد
حبهی قندی به ما دادند و
دردم جمع شد
#شعر
@ramezan_ghasem110