برنامه رصدخانه
*شیمی، اقتصاد و زندگی*
در گفتوگو با دکتر عبدالرضا حاجیپور دانشمند برجسته ایرانی
💠بخشی از متن:
🔹من موقعی که در ایران بودم شاید بعضی از سالها بود که من هفتاد تا مقاله چاپ میکردم یکی از تولیدکنندههای بالای مقاله بودم در ایران. ولی موقعی که به امریکا رفتم و روی تغذیه دام کار میکردم. یک آقایی بود به من گفت که شما که دارید روی این همه مقاله کار میکنید چرا در زمینه اقتصادی کاری نمیکنید؟ من جواب دادم من اصلاً اعتقاد ندارم؛ چون میترسیدم یک مقداری، میگفتم خب اگر وارد اقتصاد بشوم فرض کن من تولید کردم بعد چه میشود؟ به کی بفروشم؟ خلاصه اینطوری فکر میکردم. همان موقع شروع کردیم با ایشان در نمایشگاههای مختلف رفتوآمد کردن. میدیدم یکسری مسائل ساده بهعنوان خوراک دارند عرضه میکنند گفتم خب چرا من این کار را نکنم و جرقهاش آنجا زده شد و شروع کردم به کار کردن.
🔹در امریکا اگر من بخواهم علم را به مراحل مختلف تقسیم بکنم یک مرحله آموزش است که ما در مرحله آموزش فوقالعاده قوی هستیم یک مرحله دیگر پژوهش است که خب بعد از انقلاب واقعاً در زمینه پژوهش خیلی موفق بودیم و یک مورد که *تبدیل علم به ثروت است که به نظر من آخرین مرحله علم همین مرحله است* که ما بتوانیم این علمی را که داریم در جهت رفع کمبودهای جامعه و مردم به کار بگیریم.
🔹در اینجا ما واقعاً اساتیدمان در زمینه پژوهشی بسیار قوی کار میکنند؛ ولی خیلی میترسند وارد بازار بشوند دانشجوها هم همینطور بار آمدهاند به نظر من دانشجویی که فارغالتحصیل شده است نباید در این مملکت بااینهمه منابع بیکار باشد. یک مقداری هم ما تبلیغاتمان کم است؛ مثلاً فرض کنید شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان نمیدانم چند درصد از دانشجویان ما با این شهرک علمی تحقیقاتی آشنایی دارند درحالیکه در این شهرکها امکانات خیلی خوبی است پولهای خیلی خوبی میدهند حالا زیاد نیست؛ ولی برای شروع خیلی خوب است؛ یعنی حداقل ترس کسانی که میخواهند کارهای اقتصادی بکنند میریزد.
#روایت_خانه
#دانشمند17
#روایت_پیشرفت
#سیدعلی_میری
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
برنامه رصدخانه
⭕ *اشتغال بلوطی*
دکتر عبدالرضا حاجیپور دانشمند برجسته شیمی
🔹در این کشور مشکل زیاد داریم و مسئله نداریم انگار ما نمیتوانیم به مسئله تبدیلش کنیم و پیگیری کنیم و حل بشود چرا؟
🔻من میتوانم برایتان مثال بزنم. ببینید من پانصد تن بلوط کیلویی هزار و پانصد تومان خریداری کردم. بلوط چند تا چیز داخلش است یکی تانن است حدود نه درصد تانن دارد تانن در صنایع نساجی و رنگرزی هر کیلو صد و هفتاد دلار قیمت جهانی این است؛ یعنی هر کیلو بلوط هفده دلار تانن دارد. حدود هشت درصد روغن دارد روغن بسیار خوب مثل روغن زیتون. شصت درصد آرد دارد. کربوهیدرات دارد که تا ده تا پانزده درصد میشود در آرد استفاده کنی بدون اینکه تغییر چشمگیری در آرد به وجود بیاید؛ ولی این آرد برای کسانی که دیابت دارند بسیار خوب است برای کسانی که حساسیت دارند به گلوتن بسیار خوب است حالا این یک طرف کار است.
🔻اما در مورد اشتغال زایی و ایجاد کار. ببینید بلوط میریزد زیر درخت و با بیل جمع میکنند؛ یعنی بیل میزنند و میگذارند داخل ماشین یک خانواده روزی سه یا چهار تن میتوانند بلوط تولید کنند؛ یعنی روزی حدود شش تا هشت میلیون در روز. سه ماه هم میتواند کار بکند. کی؟ فصل بیکاری کشاورز. تقریباً در همین الان میشود. الان موقعش است؛ یعنی در پاییز میشود.
🔻موقعی که کشاورز ببیند که این درخت برایش نفع دارد نمیآید درخت مفید را قطع بکند خود کشاورز میشود محافظ این درخت الان سمتهایی که من بلوط میخرم درختها را دیگر نمیبرند واقعاً زغال بلوط دیگر درست نمیکنند و الان تازه اول راه است که من انشاءالله این را ادامه میدهم.
#روایت_خانه
#دانشمند17
#روایت_پیشرفت
#سیدعلی_میری
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
هدایت شده از سیمای هنر و اندیشه/ سُها
.
...فیلسوف فردا...
🔹 گفتگو در مورد متن اخیر دکتر رضا داوری اردکانی
با عنوان: من شکست خوردهام و این شکست را میپذیرم
📆 امروز، دوشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲
🔸 ساعت ۱۸
مکان: خیابان مسجد سید خیابان ظهیرالاسلام کوچه شهید حیرت بن بست شکوفه #سها
جلسه حضوری است و امكان شنيدن زنده آن نيز از طريق لينك زير فراهم است
https://www.skyroom.online/ch/sohasima/soharoom
#فیلسوف_فردا
@soha_sima
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب چله ی امسال در کنار دوستان مجله ی چاووش میهمان شما خواهیم بود.
هدایت شده از روایت پیشرفت ایران
⭕ شرکت آمریکایی را با این محصولمان، از ایران انداختیم بیرون
دکتر عبدالرضا حاجیپور دانشمند برجسته شیمی
💠بخشی از متن:
🔻من این را به بچههای شیمی میگویم که واقعاً بایستی شما افتخار کنید که رشته شیمی قبول شدهاید، با این رشته در هر زمینهای میتوانید کار کنید. من با کشاورز که کار ندارم، دانشجو که میآید میپرسم شما مقاله میخواهید یا پول میخواهید؟ کسانی که دنبال پول هستند میروند در کار اپلای پس آنها را شریک میکنم. الان چندین نفر از دانشجوها دارند کار میکنند شراکت دارند ده درصد سود کارخانه مال آنها است حقوق هم میگیرند و وضعشان هم الحمدلله خیلی خوب است. یعنی بیکاری مفهومی ندارد.
🔻میخواهم چند تا از مسائلی که الان کار میشود در این مملکت را بیان کنم. ما الان داریم دوتا محصول تولید میکنیم. صادرات هم داریم یکی اوره آهستهرهش بهعنوان خوراک گوسفند که صد گرم از این را میزنیم به جای یک کیلو سویا. من الان روزی چهل تُن از این دارم تولید میکنم. زمانی که این را تولید کرده بودیم از یک شرکت آمریکایی وارد این مملکت میشد. ما که وارد بازار شدیم آن شرکت را از ایران بیرون بردیم..
#روایت_خانه
#دانشمند17
#روایت_پیشرفت
#سیدعلی_میری
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
هدایت شده از سیمای هنر و اندیشه/ سُها
.
دیدی ای دل که غمِ عشق دگربار چه کرد
چون بشد دلبر و با یارِ وفادار چه کرد
آه از آن نرگسِ جادو که چه بازی انگیخت
آه از آن مست که با مردمِ هشیار چه کرد
#غزه
#کرمان
#خون_ایران
#حاج_قاسم_سلیمانی
@soha_sima
.
روح مطهر شهیدان انشاءالله میهمان بانوی دو عالم و مادر شهیدان حضرت صدیقهی طاهره(س) است...
"رهبر معظم انقلاب"
#خون_ایران
#کرمان
#حاج_قاسم_سلیمانی
@soha_sima
هدایت شده از روایت پیشرفت ایران
مدیر پرواز
یادداشتی بر فیلم سینمایی منصور
💠بخشی از متن:
🔸فیلم سینمایی منصور، با اینکه به نیروی هوایی و سالهای پایانی جنگ میپردازد، بهجای آنکه بخواهد تصویری آشنا از جنگ و شهادت نشانمان بدهد، تقابل دو سبک مدیریتی را روایت میکند. دیدن چنین تقابل سنگینی خارج از دایره سیاست و فرماندهی میدانی جنگ، آن هم در دورانی که بسیاری از ما فکر میکنیم با وجود شرایط خاص و جنگی، مسئولان و مدیران، منفعتها و سلیقههای شخصی خودشان را برای نجات مردم و انقلاب کنار گذاشته بودند، جدید و بسیار جذاب است و بسیاری از کلیشههای ذهنی مخاطب را درهم میشکند.
🔸این آشناییزداییها، در بسیاری از شخصیتهای فیلم وجود دارد؛ منصورِ فیلم(شهید ستاری)، تصویر یک شخصیت ارتشی و با دیسیپلینی که همواره در چارچوبهای سیستم و قوانین حرکت میکند را میشکند و ما میبینیم که او برای رسیدن به اهداف مسئولیتی خودش در شرایط سخت سالهای پایانی جنگ، از سیستمهای ناکارآمد و قوانین و مناسبات نادرست موجود عبور میکند و طرحهای جدیدی ارائه میدهد.
از سوی دیگر، کسانی را یاریگر تیمسار میبینیم که یا جوانهای تکنیسین ساده و سبیلو و یا ارتشیهای سهتیغه هستند. البته همه اینها طوری در فیلم گنجانده شدهاند که حالت نمادین و یا شعاری به خود نمیگیرند اما این واقعیت را به مخاطب یادآوری میکنند که در مسیر رسیدن به اهداف درست و مقاومت در برابر فساد، معیار اصلی عملکرد افراد است و یک مدیر متفاوت، میتواند از نیروهای به ظاهر خنثی، متعهدترینها را بسازد.
🇮🇷 سالروز شهادت تیمسار منصور ستاری
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
نقش دانش بنیان در آینده ی کشور.mp3
24.11M
🔹نقش دانش بنیان در آینده ی ایران
🔹یکی از سوالاتی که مطرح است این است که ما در چه جایگاهی می توانیم آینده را در نظر آوریم و آینده دار بودن را ببینیم. معمولا یک تفاوتی بین درک خودمان و درک آقا از ایران و آینده احساس می کنیم. بعضا در نسبت با بیانات آقا، سوال برایمان پیش می آید که آقا چگونه اینقدر امیدوار به آینده هستند و به عبارتی چه می بینند که امیدوار به آینده هستند.
ارائه: حجت الاسلام نجات بخش
@behyaarstf_ir
هدایت شده از روایت پیشرفت ایران
⭕️ سکنی گزیدن و ساختن
💠بخشی از متن:
🔅زندگی شهید علیمحمدی به ما میآموزد که ایشان صرفاً یک استاد معمولی دانشگاه با وظایف آموزشی و پژوهشی تعریفشده در ساختار اداری نبودند و تمایز حیات علمی ایشان با پژوهشگران عادی و کارمندان علمی، بسیار شاخص و برجسته است. علم برای دانشمند انتزاعی و محتوایی قابلیادگیری نیست؛ بلکه خود زندگی و عین مسئله است. چگونه علم و مسئله از حالت انتزاعی خارج میشود و به حالت انضمامی میرسد؟ به نظر میرسد با وطن داشتن دانشمند و حضور فعالانه وجدی او در مسئلهی اصلی اینجا و اکنون.
🔅گویی دانشمند مسئله را با جوانمردی و اخلاق مییابد و از خود میپرسد که چه مسئلهیی در امروز کشور وجود دارد که فقط از عهدهی من برمیآید و در صورت بیتوجهی من، این مسئلهی کشور با مشکل مواجه میشود و من میتوانم و باید در این عرصه حضور داشته باشم. این مسئلهی اساسی اخلاق است و دانشمندی که باجان این تجربه را کسب کرده است، دیگر بهصورت حضوری، غمخوار علم است و میتواند حضوری اساسی،ماندگار و جدی را در مرزهای علم تجربه کند.چون همهی ما بهصورت حصولی و مثلاً در تبلیغات و شعارها میدانیم که علم خوب است و باید منشأ اثر باشد اما از این جمله تا با جان ما همراه و همزبان نباشد،کاری برنمیآید.
🔅اوج زیبایی این مسئله اینجاست که گاهی چنان علم و مسئلهی کشور با جان دانشمند گره میخورد که وارستگی و عشق او با شهادت و نهادن همین جان بر سر عهدش،برای همگان آشکار میشود و به قول شاعر:
بی حسرت از جهان نرود هیچکس به در
الا شهید عشق به تیر وکمان دوست
🇮🇷۲۲دیماه سالگرد دانشمند شهید مسعود علیمحمدی
@daneshmand_mag