✍️ سلسله آموزشهای نویسندگی
✅ ۱۰ اصل مهم در نویسندگی
🔸همه افراد این قابلیت و توانایی را دارند که نوشتههای معمولی خود را به نوشتههایی الهامبخش و جذاب برای مخاطبانشان تبدیل کنند. اولین گام در این راه به وجود آوردن یک مدل ذهنی مناسب است.
🔹ما در این پست ۱۰ اصل از اصول مهم نویسندگی را ارائه میکنیم که برای ایجاد مدل ذهنی مناسب و در شروع کار نوشتن میتواند مفید و مؤثر واقع شود.
1️⃣ تنها یک راه و روش برای نوشتن وجود ندارد
همانطور که تنها یک روش برای تربیت فرزندانمان وجود ندارد؛ بنابراین سعی کنید روش و سبک خاص خودتان را یافته و بر اساس آن پیش بروید.
2️⃣ کلمات ما سفیران ما هستند
این کلمات هستند که ما را به دیگران میشناسانند؛ بنابراین باید دامنه واژگان خودمان را توسعه داده و در به کار بردن واژهها حساس باشیم. لازمه این امر به کار بردن مناسبترین واژهها در موقعیتهای خاص است.
3️⃣ نوشتن ابزار عادی نیست
نوشتن یک ابزار قدرت است که شما باید قادر باشید به بهترین و کارآمدترین نحو ممکن از آن استفاده کنید؛ بنابراین توانایی نوشتن را دستکم نگرفته و تا میتوانید آن را تقویت نمایید تا در دنیای امروز صاحب بیشترین قدرت شوید.
4️⃣ رمز تبدیلشدن به یک نویسنده خوب، مولد بودن است
به عبارت سادهتر رمز تبدیلشدن به یک نویسنده بهتر این است که بیشتر بنویسیم. تنها با نوشتن و تمرین و تکرار زیاد است که میتوان به یک نویسنده کاربلد و قهار تبدیل شد؛ بنابراین از هر فرصتی برای نوشتن استفاده کنید.
5️⃣ رعایت قواعد درست نویسی و داشتن صبر و حوصله
برای بهتر نوشتن لازم است که علاوه بر تبدیل نوشتن به یک عادت روزانه و یادگیری قوانین و قواعد درستنویسی، صبر و حوصله کافی هم داشته باشیم.
6️⃣ ساده نویسی
هیچکس شما را به خاطر بیشازحد ساده نوشتن مطالب و مفاهیم برای فهم بهتر و سادهتر مخاطب، سرزنش نخواهد کرد؛ بنابراین تا میتوانید متن نوشتهتان را ساده بنویسید و پیامتان را به واضحترین شیوه ممکن به مخاطب منتقل کنید.
7️⃣ خواننده را احمق فرض نکنید
هنگام نوشتن فرض کنید خواننده چیزی نمیداند ولی یادتان باشد که او را احمق فرض نکنید.
8️⃣ استفاده از کلیشه ممنوع
تا حد ممکن از به کار بردن حرفهای کلیشهای و اصطلاحات خاص در نوشتههایتان خودداری کنید و اگر مجبور به استفاده از این موارد در متنتان شدید، آن را بسیار محدود نمایید.
9️⃣ جدی گرفتن مرحله بازنویسی
نبایستی پیشنویس اولیه بد، باعث انتشار مطالب نامناسب و غیراستاندارد شود. بلکه تهیه پیشنویس بخش ضروری فرایند نوشتن یک متن عالی است؛ بنابراین کیفیت پیشنویس نقشی در کیفیت نوشته نهایی ندارد و آنچه مهم است مهارت و توانایی نویسنده در ویرایش متن خود است.
همه افرادی که شما فکر میکنید نویسنده خوبی هستند، پیشنویسهای وحشتناکی دارند؛ اما رمز کار آنها این است: آنها بهترین ویراستار کارهای خودشان هستند.
ویرایش کردن فقط شامل اصلاحات گرامری نمیباشد بلکه علاوه بر آن، شامل اصلاح ساختار متن بهمنظور ارائه پیامی واضح و روشن به مخاطبان نیز است.
🔟 پیوسته بنویسید
سعی کنید پیوسته بنویسید و در میانه نوشتن یک متن، وقفه ایجاد نکنید، در غیر این صورت از کیفیت نوشتهتان کاسته خواهد شد. علاوه بر این تعیین مهلت مقرر، لازمه نویسندگی خوب و اثربخش است؛ بنابراین هنگام شروع به کار، مهلتی برای اتمام کارتان تعیین کنید.
📌برگرفته از توصیههای Ann Handley نویسنده کتاب «همه نویسندهایم» برای بهتر نوشتن
#نویسندگی
#پژوهشکده_باقرالعلوم
📲 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
@rboresearch
40.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥
#یادداشت_تصویری
💠 ذهنهای رهاشده
✍️ حمیدرضا فتحی
🔸امروزه در مجموعه حاکمیت و نیروهای انقلابی تلاش های زیادی جهت رفع مشکلات مردم انجام می گیرد اما از آنجا که به فرموده رهبری یکی از مهمترین ابزارهای اقتدار ملّی عواطف مردم و افکار عمومی مردم است باید پذیرفت🔻
🔹 این موضوع به میزان موضوعات دیگر مانند امنیت، اقتصاد و... در میان نخبگان و مسئولین دارای اولویت نیست هر چند که امروزه بیشترین تحرّک دشمنان، علیه ما بیش ازتحرّکات امنیّتی و اقتصادی، تحرّکات تبلیغاتی و جنگ نرم و تبلیغات رسانهای است.
🔹در اغتشاشات سال 1401 و همچنین در سالگرد آن نیز با همین مسئله روبرو هستیم که نیروهای امنیتی توجه لازم به تحرکات دشمن در زمینه اقدامات خرابکارانه را داشتهاند اما نکته مورد غفلت آن است که تحرکات تبلیغاتی و رسانه ای دشمن بسیار بیشتر از آن بوده است.
🔹 کثرت تهاجم دشمن در این زمینه و عدم توجه ما به آن، بستری را فراهم می کند که هدایت افکار عمومی و ذهن مردم تنها در دست بیگانگان قرار گیرد و دستگاه تبلیغاتی غرب است که ذهنها را در خطوطی که خود تعیین کرده پیش میراند.
#افکار_عمومی #تبلیغات #جنگ_نرم #رسانه
#پژوهشکده_باقرالعلوم
🌐 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
⬇️⬇️
@rboresearch | ایتا و بله
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پادکست | حجتالاسلام مسعود عالی
💠 ظاهر و باطن گناهان
#سخن_ناب
#پژوهشکده_باقرالعلوم
📚پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 ble.ir/rboresearch
🆔 eitaa.com/rboresearch
#اینفوگرافیک
📚 کتاب حکمرانی نوین
📝 صورتبندی دیدگاه جمعی از اندیشهورزان انقلاب اسلامی پیرامون هویت و کارکرد حلقههای میانی
📌بخش هفتم
✅ مقصود رهبر انقلاب از طرح ایده حلقههای میانی
📚 پیوند خرید کتاب (دو جلدی):
http://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=509
http://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=510
#دولت
#حکمرانی_نوین
#پژوهشکده_باقرالعلوم
💻 آدرس تارنمای پژوهشکده:
🌐 https://rbo.ir
📱پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 @rboresearch
📝 راهنمای نگارش مقاله علمی پژوهشی
✅ بخش نهم
💢 در نوشتن مقاله چه نکاتی باید رعایت شود؟
4️⃣1️⃣ بیان محدوده و محدودیتهای پژوهش
لازمه هر طرح پژوهشی آن است که محقق دامنه کار را محدود کند تا هم طرح انجامپذیر باشد و هم کار پژوهشگر توأم با نظم منطقی گردد.
5️⃣1️⃣ ارائه یافتهها
در این بخش پژوهشگر یافتهها و نتایج پژوهش را به وضوح توصیف کرده و سپس آنها را تجزیه و تحلیل میکند. در این قسمت درج نمودارها و جداول به روشنی مطالب کمک فراوانی میکنند.
6️⃣1️⃣ بحث و نتیجهگیری
این دو بخش ممکن است به طور جداگانه و یا همراه با هم بیایند. در این بخش پژوهشگر به پاسخ سؤالات تحقیق و نتیجهگیری نهایی خود از تحقیق میپردازد. در آخر نتایج مقاله حاظر با نتایج نوشتارهای قبلی که در پیشینه ذکر شده مقایسه میگردند.
7️⃣1️⃣ پیشنهادات
لازم است هر مقاله علمی با پیشنهادات کاربردی مفید و ایدههای تازه برای سایر پژوهشگران به پایان برسد.
8️⃣1️⃣ تقدیر و تشکر
در پایان مقالات علمی به نام افراد یا سازمانهایی که به نحوی در اجرای پژوهش گزارش شده نقش داشتهاند، اشاره میشود. (فتوحی، 1385، ص 138).
9️⃣1️⃣ منابع مورد استفاده و ذکر منابعی برای مطالعه بیشتر
تمام منابعی که در مقاله استفاده شدهاند، باید با ذکر مشخصات کتاب شناختی و براساس شیوهنامه مجله موردنظر در این بخش ذکر شوند.
0️⃣2️⃣ پیوستها
با ارائه اطلاعات تکمیلی بر جامعیت و گویایی مقاله افزوده و به درک بهتر خواننده از مقاله کمک میکنند.
📌 ادامه دارد...
#مقاله_نویسی
#پژوهشکده_باقرالعلوم
🆔 @rboresearch
📝 سخن ناب
✳️ داناترین مردم
💠 پیامبر اکرم (ص):
💎 أعْلَمُ النّاسِ مَن جَمَعَ عِلْمَ النّاسِ إلی عِلْمِهِ؛
💡داناترین مردم کسی است که دانش مردم را با دانش خود جمع کند.
📚 میزان الحکمه، جلد 8، صفحه 119.
#پژوهشکده_باقرالعلوم
#سخن_ناب
📚پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 eitaa.com/rboresearch
🆔 ble.ir/rboresearch
35.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دوره_آموزشی
✅ دوره آموزشی تجربهنگاری فرهنگی
📚 موضوع: نرمافزار مکس کیودا
2️⃣ قسمت دوم
📌بخش دوم
🎙استاد: دکتر حبیبالله اسداللهی
#تجربهنگاری
#پژوهشکده_باقرالعلوم
🖥 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 ble.ir/rboresearch
🆔 eitaa.com/rboresearch
✍️ سلسله آموزشهای نویسندگی
✅ ۷ نکته برای نوشتن مؤثر
🔸گوینز معتقد است که نمیتوان بهصورت قطعی در مورد نوشتهای اظهارنظر کرده و آن را نوشته بد یا خوب دانست. آنچه اهمیت دارد و مهم است نوشتن مؤثر است که با سادگی و وضوح در نویسندگی به دست میآید.
🔹برای کسب مهارت درزمینه نوشتن مؤثر، ۷ نکته که در ادامه گفته میشود، میتوانند بسیار مفید باشند.
1️⃣ مهارت نویسندگیتان را با تمرین تقویت کنید
برای شروع انجام هر کاری و بهتر انجام دادنش، لازم است که در ابتدا، آن کار را بد انجام دهید و بهمرور و با تمرین و تکرار بهبود ببخشید.
مهارت نویسندگی هم از راهی بهجز تمرین و تکرار قابلدستیابی و تقویت نیست.
برای این کار لازم است روزانه یک زمان مشخص برای نوشتن در نظر گرفته و در آن مدتزمان مشخصشده بهصورت منظم بنویسید. عمل کردن به این توصیه برای کسب مهارت درزمینه نوشتن مؤثر، بسیار مهم است.
2️⃣ خودتان را به چالش بکشید
در مورد موضوعاتی بنویسید که به آنها علاقهمند هستید. ولی نوشتن در مورد موضوعات دیگر را هم فراموش نکنید. در این زمینه هرچقدر بیشتر به خودتان فشار بیاورید، بیشتر رشد میکنید.
هرگز اهمیت یادگیری را دستکم نگیرید. برای این کار لازم است روزانه مطالعات منظمی داشته باشید. سعی کنید مطالعه وبلاگ، مجلات و کتابها را هرگز از برنامه روزانه خودتان حذف نکنید.
3️⃣ خودتان باشید
هیچوقت مدل نوشتاری خودتان را از روی نویسنده دیگری تقلید نکنید. البته یادگیری تکنیکهای نویسندگی از سایرین مشکلی ندارد. ولی سعی کنید مدل نوشتاری مختص خودتان را داشته باشید.
هدف شما از نوشتن کشف صدای خودتان در نویسندگی است و آن صدای اختصاصی همان چیزی است که خوانندگان و طرفداران نوشتههایتان به دنبال آن هستند وگرنه اگر کسی علاقهمند به سبک نوشتاری نویسنده دیگری باشد، به نوشتههای خود او مراجعه خواهد کرد و مطمئناً به شما مراجعه نمیکند.
یکی از راهکارهایی که Goins به این منظور انجام میدهد، خواندن نوشتههای خودش با صدای بلند است و درصورتیکه احساس کند، شبیه خودش ننوشته است و سبک مختص خودش را ندارد، آن متن را بازنویسی خواهد کرد.
4️⃣ مثل افراد بیسواد ننویسید
با مطالعه کتابهای تخصصی دستور و قواعد زبان فارسی و همچنین آثار نویسندگان صاحبنام و باسابقه میتوانید اصول اولیه دستور زبان و قواعد نوشتاری را یاد بگیرید. در این صورت اشتباهات دستوری چشمگیر در نوشتههایتان وجود نخواهد داشت.
5️⃣ با گامهای کوچک شروع کنید
بسیاری از افراد کار نویسندگی را بهصورت اشتباه شروع میکنند. آنها میخواهند نویسندگی را با نوشتن یک کتاب شروع کنند. شما این کار را انجام ندهید. یکی از روشهای مناسب، شروع کار با وبلاگ نویسی است. وبلاگ نویسی بهتر است بهصورت منظم و روزانه انجام شود.
6️⃣ عادت نوشتن را ترک نکنید
اگر واقعاً به نویسندگی علاقه دارید، بهصورت جدی آن را تمرین کرده و سعی کنید بههیچوجه نوشتن روزانه را به تعویق نیندازید، حتی اگر حوصله این کار را ندارید. باید سعی کنید همهروزه بنویسید.
7️⃣ روشهای مناسب انتشار نوشتههایتان را یاد بگیرید
برای اینکه نوشتههای شما توسط دیگران دیده شده و موردمطالعه قرار گیرند، باید بهدرستی و در فضاهای مناسب منتشر شوند. اگر روش و راهکارهای مناسب انتشار محتوایتان را نیاموخته باشید، امکان دارد نوشتههایتان توسط هیچکس مطالعه نشوند.
این موضوع در مورد نویسندگان ماهر و باتجربه هم وجود دارد و در صورت انجام بازاریابی محتوای نامناسب و عدم انتشار اصولی محتوای تولیدشده، آثار آنها توسط هیچکس دیده نخواهد شد.
📌در این نوشته توصیههای Jeff Goins برای نوشتن مؤثر را از یکی از مقالههای منتشرشده در وبلاگ او بازگو کردم. این ۷ توصیه عبارت بودند از:
۱. مهارت نویسندگیتان را با تمرین تقویت کنید
۲. خودتان را به چالش بکشید
۳. خودتان باشید
۴. مثل افراد بیسواد ننویسید
۵. با گامهای کوچک شروع کنید
۶. عادت نوشتن را ترک نکنید
۷. روشهای درست انتشار نوشتههایتان را یاد بگیرید
#نویسندگی
#پژوهشکده_باقرالعلوم
📲 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
@rboresearch
#بریده_کتاب
✅ آشنایی آقا روحالله با آیتالله شاه آبادی
آقاروحالله در سن 26 سالگی همزمان با ورود به درس خارج، گمگشده خود آیتالله شاه آبادی را یافت. او در مورد ماجرای آشنایی با استاد میگوید:
در حوزه که بودم احساس میکردم گمشدهای دارم که برای یافتن آن تلاش میکردم. از جمله کسانی که از این وضع من آگاهی داشت، میرزا محمدصادق شاه آبادی بود. روزی مرا در مدرسه فیضیه دید و گفت: «گشمدهات در فلان حجره نشسته است.» آنجا رفتم و دیدم حاج شیخ عبدالکریم حائری و آقای شاه آبادی در آنجا نشستهاند و مشغول بحث هستند. در گوشهای به انتظار ایستادم. پس از تمام شدن بحث، آقای شاه آبادی به سوی منزل حرکت کردند، ایشان را ملاقات کرده و یک مسئله عرفانی پرسیدم. شروع به گفتن که کردند، فهمیدم اهل کار است ...
گفتم میخواهم درس بخوانم، قبول نمیکردند، اصرار کردم تا قبول کردند فلسفه بگویند. چون خیال کردند که من طالب فلسفه هستم. وقتی قبول کردند، گفتم فلسفه خواندهام و برای فلسفه نزد شما نیامدهام، میخواهم عرفان بخوانم. ایشان إبا کردند ... آنقدر اصرار کردم تا بالاخره قبول کردند ...
درس عرفان ایشان شروع شد، افراد دیگری نیز حاضر میشدند اما شاگرد ثابت، من بودم. پس از دو، سه جلسه به جایی رسیدم که دیدم نمیتوانم از استادم جدا شوم. ابتدا تنها در درس عرفان ایشان حضور مییافتم، اما بعداً حتی هفتهای یکی دو شب که در مسجد برای بازاریها صحبت میکردند، حاضر میشدم و مطالب ایشان را مینوشتم. پس از آن در تمام جلسات ایشان شرکت میکردم و خودم را به این کار مقید کرده بودم ...
ایشان حق بزرگی بر گردن من دارند. ایشان کاملاً وارد بودند چه در فلسفه و چه در عرفان، پنج یا شش سال نزد ایشان عرفان خواندم. آقای شاه آبادی «شرح فصوص» که میگفتند فرق میکرد با «شرح فصوص قیصری»، از خودشان خیلی مطلب داشتند. برنامه من در تمام مدت هفته سالی که آقای شاه آبادی در قم سکونت داشتند ادامه داشت....
به مجرد اینکه به تعطیلی برخورد میکردم به عنوان عاشورا، ماه مبارک رمضان یا هر عنوان دیگر، خودم را به تهران میرساندم تا در جلسههای ایشان حضور یابم.
📖 برگرفته از کتاب «آقا روح الله» نوشته حمیدرضا باقری
فصل سوم، صفحه 127-128
📚 پیوند خرید کتاب:
pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=513
#آقا_روحالله
#پژوهشکده_باقرالعلوم
💻 آدرس تارنمای پژوهشکده:
🌐 https://rbo.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @rboresearch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ | وحدت یک امر اصولی است نه تاکتیکی
💠 نماهنگ "وحدت یک امر اصولی است نه تاکتیکی" گلچینی کوتاه است از دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی با رهبر انقلاب اسلامی در تاریخ 1400/08/02
#سخن_ناب | #هفته_وحدت
#پژوهشکده_باقرالعلوم
📚پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 ble.ir/rboresearch
🆔 eitaa.com/rboresearch
#یادداشت
📓 یادداشت | اثرگذاری «نظمهای زمانی» بر فرهنگ و سبک زندگی
✍️ دکتر علیرضا مؤمن آرانی
📝 یادداشت «اثرگذاری «نظمهای زمانی» بر فرهنگ و سبک زندگی» بهبهانۀ پیشنهاد کمیسیون اجتماعی مجلس برای تعطیل شدن شنبهها به قلم دکتر علیرضا مومن آرانی مدیر کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
🔸در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
در ماههای اخیر در مجلس و رسانهها، بحثی مبنیبر تعطیلکردن دو روز در هفته مطرح شده است که میتوان آن را از زوایای مختلف مورد توجه و تأمل قرار داد. سؤال این است: آیا این تصمیم مدبرانه است یا خیر؟ و آیا این تصمیم از زوایای مختلفِ دینی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی، تقویمی، جغرافیایی، تاریخی، تمدنی و... مورد مداقه قرار گرفته است؟
🔍 متن کامل یادداشت را در پیوند زیر بخوانید:👇👇
http://rbo.ir/__a-3562.aspx
#فرهنگ #سبک_زندگی #تعطیلی_شنبهها
#مجلس_شورای_اسلامی
#پژوهشکده_باقرالعلوم
🌐 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
@rboresearch ایتا و بله
#عکس_نوشت
📚 حکمرانی نوین
کنکاشی در هویت و کارکرد حلقههای میانی
📝 حجتالاسلام والمسلمین محسن قنبریان
📌 آنچه در این مجموعه میخوانیم:
1️⃣ نسبت ماهیت انقلاب اسلامی با پدیده حلقههای میانی
2️⃣ فرایند شکلگیری حلقههای میانی
3️⃣ نقش حلقههای میانی در بسط جمهوریت
4️⃣ جایگاه اعتراض در مأموریت حلقههای میانی
5️⃣ استراتژیهای اصلاح نظام دیوانسالار
6️⃣ بازیابی ماهیت حلقههای میانی در تراث علمی شیعه
📚 پیوند خرید کتاب (دو جلدی):
http://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=509
http://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=510
#دولت
#حکمرانی_نوین
#پژوهشکده_باقرالعلوم
💻 آدرس تارنمای پژوهشکده:
🌐 https://rbo.ir
📱پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 @rboresearch
📝 سخن ناب
✳️ تلاوت ده آیه در شب
💠 پیامبر اکرم (ص):
💎 من قَرَأَ عَشرَ آیاتٍ فی لَیلَةٍ لَم یُکتَب مِنَ الغافِلینَ؛
💡هر کس در هر شب ده آیه قرآن بخواند از جمله بیخبران و غافلین نوشته نخواهد شد.
📚 الکافی، جلد۲، صفحه۶۱۲
#پژوهشکده_باقرالعلوم
#سخن_ناب
📚پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 eitaa.com/rboresearch
🆔 ble.ir/rboresearch
39.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دوره_آموزشی
✅ دوره آموزشی تجربهنگاری فرهنگی
📚 موضوع: نرمافزار مکس کیودا
2️⃣ قسمت دوم
📌بخش سوم
🎙استاد: دکتر حبیبالله اسداللهی
#تجربهنگاری
#پژوهشکده_باقرالعلوم
🖥 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 ble.ir/rboresearch
🆔 eitaa.com/rboresearch
#معرفی_کتاب
#تازههای_نشر
📗 در سایهروشن تبلیغ
✏️ مؤلف: ابراهیم عباسپور
📝 تدوین: پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام
📚 ناشر: انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم
📔 تعداد صفحات: 338
🔹در جامعه امروزی قشرهای مختلف و متنوّعی از مردم خصوصاً جوانان، بخش مهمّی از عمر و ساعات زیادی از روز و شب را در مراکزی بهسر میبرند که کمترین تبلیغی از دین در این مراکز انجام نمیگیرد و مراکز رسمی تبلیغ دین هم توجّه چندانی به این مراکز نمیکنند و متولّی خاصّی برای تبلیغ دین ندارند.
🔸این در حالی است که بخش عظیمی از این مردم حتّی اگر انسانهای دغدغهمندی هم باشند، بهخاطر ساختارهای جامعه امروزی فرصت حضور در مساجد و مراکز تبلیغی دین را ندارند و در آخر هفته هم ترجیح میدهند که با خانواده باشند و باهم به مسافرت و تفریح بروند.
🔹بخش عظیمی از مردم در بخش زیادی از زندگی خود فرصت فراگیری آموزههای اسلامی را ندارند و این مسئله میطلبد مراکز تجمّع اینچنینی شناسایی شود و مُبلِّغان دینی در آن مراکز حضور یابند و بهصورت منظّم و حسابشده به تبلیغ دین بپردازند.
🔰 در فصول پنجگانه کتاب، به این موارد پرداخته شده است:
الف. معرفی اجمالی پنج مرکز از بین مراکز موردنظر
ب. معرفی و بیان مخاطبان موجود در مراکز منتخب
ت. شناسایی نیازهای تبلیغی و تعیین اولویّتهای آن مراکز
ج. خصوصیّت مُبلِّغینی که باید به این مراکز اعزام شوند و آموزشهایی که باید ببینند
چ. شیوههای خاص تبلیغ دین در این مراکز و شیوه حضور.
📝 آشنایی بیشتر با کتاب 👇👇
http://rbo.ir/__a-3563.aspx
📚 تهیه اثر:
https://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=614
🌐@rboresearch
✍️ سلسله آموزشهای نویسندگی
✅ ۷ توصیه برای نویسندگی موفق
🔸در پستهایی مانند «۷ نکته برای نوشتن مؤثر»، «۱۰ اصل مهم در نویسندگی»، «سه گام برای نوشتن روزانه» و «چگونه یک نویسنده خوب شویم؟»، اصول نویسندگی ارائه شد. لازم است که بعداز آموختن اصول نویسندگی بتوانیم با مداومت و تمرین در نوشتن، آنها را به مهارت و توانایی تبدیل کنیم.
🔹علاوه بر موارد قبلی، توصیههایی وجود دارند که بسیار مفیدند. در این پست این توصیهها را با شما به اشتراک میگذاریم.
1️⃣ همیشه برای نوشتن آماده باشید
دنیای ما پر از سروصداهای مزاحم و حواسپرت کن است. همواره و در بسیاری از موقعیتها صدایی و یا عامل مزاحمی وجود دارد که باعث میشود تمرکز ما از بین برود.
بسیاری از افراد که مینویسند، عادت دارند این کار را همواره در یک مکان خاص، تحت یک شرایط خاص و با آرامش انجام دهند. این کار خوب و مفیدی است ولی این احتمال وجود دارد که ما در موقعیتی قرار بگیریم که برای مدتی نتوانیم فضای مناسب را برای نوشتن فراهم کنیم و یا لازم باشد در شرایطی بنویسیم که ایده آل ما نیست. در این صورت چاره چیست؟
نویسندگان موفق آموختهاند که در همه حال و در هر شرایطی بنویسند و هیچوقت نوشتن را تعطیل نکنند.
2️⃣ قبل از اتمام نوشتهتان به دنبال تأیید دیگران نباشید
توصیههای زیادی وجود دارند مبنی بر اینکه در ابتدای کار نویسندگی سعی کنید برای خودتان بنویسید و در پی مخاطب نباشید.
برخی افراد هستند که همواره در پی تأیید دیگران هستند و شاید بسیاری از اوقات قبل از اتمام کار و در میانه آن از دیگران نظر بخواهند.
این کار باعث خواهد شد ذوق و شوق و روحیه نویسنده برای ادامه متن از بین برود و شاید هیچوقت دیگر آن نوشته را به اتمام نرساند.
3️⃣ سریع بنویسید
سعی کنید کارهای خلق و ویرایش نوشته را از هم تفکیک کنید. در ابتدا که شروع به نوشتن میکنید، تمام تلاش خود را به کار ببندید تا به سریعترین شکل ممکن آنچه را که در فکر و ذهنتان دارید بر روی کاغذ بیاورید.
در مرحله اول نوشتن، نه غلطهای املایی و نه ایرادات ویرایشی و دستوری مهم نیستند و فقط باید نوشت. همیشه برای انجام کارهای ویرایش وقت هست.
4️⃣ هدف مشخصی داشته باشید
برای کسب موفقیت در نویسندگی، داشتن اهداف روزانه بسیار مهم و تعیینکننده است. این اهداف تا حد امکان باید کمی و قابلسنجش باشند.
برای مثال تعداد کلمات مشخصی را تعیین کرده و همهروزه بر آن اساس بنویسید.
5️⃣ میز کار خود را مرتب کنید
یکی از توصیههایی که همواره برای تقویت خلاقیت و افزایش کارایی صورت میگیرد، داشتن نظم و انضباط شخصی است که یکی از این موارد، مرتب بودن محیط و خلوت بودن روی میز کار است.
البته من نویسندگانی را سراغ دارم که در محیطهای بههمریخته و بر روی میزهای شلوغ هم آثار زیبا و تأثیرگذاری خلق کردهاند.
6️⃣ خودتان را محدود به ابزار خاصی نکنید
هرکسی برای نوشتن از ابزار خاصی استفاده میکند. برخی افراد صرفاً به دستنویسی اعتقاددارند و با آن راحتاند؛ و برخی دیگر از رایانه و یا تبلت برای نوشتن استفاده میکنند. افرادی هم هستند که همچنان از ماشینتحریر استفاده میکنند. درهرصورت ابزار اهمیتی ندارد. آنچه مهم است خلاقیت و علاقه نویسنده است و این که با چه ابزاری بهتر و راحتتر مینویسد.
ولی توصیه میشود که خودتان را به ابزار خاصی محدود نکنید و از ابزارهای مختلف برای نوشتن در موقعیتهای گوناگون استفاده کنید.
حتی نوع کاغذ و قلم و کیبورد هم میتواند خلاقیت و نویسندگی شمارا تحت تأثیر قرار دهد.
7️⃣ زمانهایی را به نوشتن برای خودتان اختصاص دهید
همیشه لازم نیست که برای مخاطب و برای خوانده شدن بنویسید. بلکه بهتر است هرروز زمانهایی را به نوشتن برای خودتان اختصاص دهید.
معمولاً توصیه میشود این کار اول صبح و بلافاصله بعد از بیرون آمدن از رختخواب انجام شود.
آنچه مهم است انجام دادن این کار بهصورت مرتب و روزانه است.
این کار میتواند بهمرور باعث شود راحتتر بتوانید آنچه را که در ذهنتان است مکتوب کنید که این مهارت در نویسندگی بسیار مهم و حیاتی است.
📌مطمئناً با رعایت این توصیهها و موارد گفتهشده قبلی، میتوان به اهداف بزرگی در نویسندگی دستیافت. پس دستبهکار شوید و از هر موقعیتی برای نوشتن استفاده کنید.
#نویسندگی
#پژوهشکده_باقرالعلوم
📲 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
@rboresearch
#عکس_نوشت
📚 حکمرانی نوین
کنکاشی در هویت و کارکرد حلقههای میانی
📝 حجتالاسلام علی مهدیان
📌 آنچه در این مجموعه میخوانیم:
1️⃣ مقایسه نظام امام - امت با نظام دولت - ملّت
2️⃣ توسعه اجتماعی امام
3️⃣ نقش حلقههای میانی در توسعه امامت
4️⃣ مأموریت حلقههای میانی در زمانه تشکیل دولت اسلامی
5️⃣ نقش حلقههای میانی در شکلگیری حزب اسلامی
6️⃣ حلقههای میانی و بسط امربه معروف و نهی از منکر
📚 پیوند خرید کتاب (دو جلدی):
http://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=509
http://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=510
#دولت
#حکمرانی_نوین
#پژوهشکده_باقرالعلوم
💻 آدرس تارنمای پژوهشکده:
🌐 https://rbo.ir
📱پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 @rboresearch