eitaa logo
کانال محتوای روایتگری راویان
2.9هزار دنبال‌کننده
7.1هزار عکس
3.2هزار ویدیو
443 فایل
✅️ این کانال متعلق به ((موسسه روایت سیره شهدا قم)) می‌باشد. 📌بیان خاطرات شهدا و رزمندگان 📌محتوای روایتگری 📌معرفی کتب شهدا 📌تشریح عملیات ها
مشاهده در ایتا
دانلود
. ✨ ستارگان حرم اسامی برخی از شهدای مدفون در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها 🔸شهید محراب 1️⃣شهید سید اسدالله مدنی (دومین شهید محراب) 🔸شهدای به‌ثمر نشستن انقلاب اسلامی 1️⃣شهید شیخ فضل الله نوری 2️⃣شهید آیت الله مرتضی مطهری 3️⃣شهید آیت الله قدوسی 4️⃣شهید آیت الله محمد مفتح 🔸شهدای دفاع مقدس 1️⃣آیت الله حاج شیخ فضل الله محلاتی 2️⃣طلبه شهید سیدعلیرضا میرحسینی اشکوری 3️⃣حجت‌الاسلام شهید عباس شیرازی 4️⃣حجت الاسلام شهید سیدابوالقاسم موسوی‌دامغانی 5️⃣بسیجی شهید نورالله اختری 6️⃣پزشک شهیده پروین ناصحی 7️⃣مهندس شهید محمدرفیع مستقیمی 8️⃣شهید ذبیح الله گائینی 9️⃣پاسدار شهیدمحمدحسین فرقانی 🔸شهدای ترور 1️⃣آیت الله شهید سید محمد مهدی حکیم (ره) 2️⃣شهید سپهبد ولی‌الله قرنی 3️⃣شهید عبدالحمید دیالمه 4️⃣شهید محمد منتظری 5️⃣شهید مهدی عراقی 🔸شهید حادثه تروریستی 1️⃣شهید شهروز مظفری نیا 🔸شهید مدافع حرم 1️⃣شهید مهدی ایمانی 🔸شهید تفحص 1️⃣شهید علیرضا گل محمدی 🔸شهید مدافع امنیت 1️⃣ شهید حسن مختارزاده 🔸شهدای حادثه هواپیمای اوکراینی 1️⃣ و 2️⃣ شهید محمد صالحه و همسرشان زهرا حسنی‌سعدی 3️⃣شهید محمدامین بیروتی 4️⃣شهید محمدرضا کدخدازاده 5️⃣ و 6️⃣ و 7️⃣ شهید امیرحسین اویسی، همسرشان سارا حمزه‌ای و فرزندش عسل اویسی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. خستگی‌ناپذیر 🔸 خاطره جانباز یونس سهرابی از شدن در جبهه به مناسبت (عصای سفید) برای نخستین بار با لشکر ۳۰ زرهی در مرحله سوم عملیات بیت المقدس شرکت کردم. این عملیات بسیار سخت بود. بعد از عملیات به خانه برنگشتم؛ زیرا می‌ترسیدم که دیگر پدر و مادرم اجازه ندهند که به جبهه برگردم. عملیات دوم من عملیات رمضان بود. صبح روز دوم عملیات در حال نماز بودم که ناگهان انفجار مهیبی در کنارم رخ داد. احساس کردم چیزی با صورتم برخورد کرد. ثانیه‌ای بعد خون پیشانیم را پوشاند. بچه‌های امداد من را به پشت جبهه بردند. از آنجا به حمیدیه و سپس به بیمارستان جندی شاپور اهواز منتقل کردند. پرستار در بیمارستان برای تسکین دردم، یک آمپول مسکن به من زد. دستم را روی کمرم گذاشتم و در راهرو راه می‌افتم که یک پزشک به سمت من آمد و در مورد جراحتم پرسید. گفتم از ناحیه کمر مشکل ندارم، بلکه جای آمپول درد می‌کند. پزشک با تعجب پرسید: « درد دارد یا گلوله؟» گفتم: آمپول. آن پزشک در حالی که می‌خندید گفت: «نمی‌دانم چرا رزمندگان از آمپول بیشتر از گلوله و ترکش می‌ترسند.» از بیمارستان مرخص شدم، اما برای اینکه نمی‌خواستم مادرم من را در این وضعیت ببیند، مجدد به منطقه برگشتم. مجروحیتم مانع حضورم در جبهه نشد. در عملیات والفجر ۳ نیز شرکت کردم. در روز‌های نخست عملیات موفقیت‌های خوبی کسب کردیم. روز چهارم عملیات در حال نماز صدای انفجار مهیبی به گوش رسید. ثانیه‌ای بعد احساس سوختگی شدید در ناحیه سر و صورتم داشتم. گمان کردم که این بار به قافله دوستان شهیدم پیوستم. می‌خواستم اشهدم را بخوانم، ولی قادر به بیان کلمات نبودم. در آن لحظه چهره مادر و پدرم را بعد از شنیدن خبر شهادتم تصور کردم و دلتنگ پدر و مادرم شدم. نمی‌دانم چه زمانی از حال رفتم. ترکش به چشم، جمجمه، گوش راست و صورتم اصابت کرده بود. در نهایت چشمان خود را در اثر اصابت ترکش، از دست دادم و شدم؛ نابینایی‌ام نتوانست مانع حضور مجدد من در جبهه شود. از این رو به پایگاه بسیج رفتم و سعی کردم در کار‌های مهارت پیدا کنم. در آنجا کد‌های بی‌سیم را حفظ کردم. سرانجام سال ۶۴ به عنوان در لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) وارد جبهه شدم و تا پایان جنگ تحمیلی در جبهه ماندم. 📕 منبع: خبرگزاری دفاع مقدس👇 https://B2n.ir/b92126 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 سرشار از امید علیرضا قلی‌پور در از ناحیه دو چشم به درجه جانبازی نائل شد و بعد از دوران نقاهت با همان شرایط در عملیات بدر در واحد لشکر ۲۷ حضور پیدا کرد. او بعد از یک سال در عملیات والفجر ۸ در سال ۱۳۶۴ مجروح شد و بعد از مرخصی از بیمارستان تا آخر جنگ با همان وضعیت جانبازی در جبهه‌ها حضور داشت. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
28.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 🎥 تلخ‌ترین خاطره 🔹خاطرات جانباز بصیر علیرضا قلی‌پور بعد از جنگ در سال ۱۳۷۳ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. 📕 معرفی کتاب ✨ کتاب معجزه نزدیک است کتاب «معجزه نزدیک است» از زندگی جانباز نابینای خوزستانی «» است که با قلم «» توسط انتشارات «» با مشارکت و حمایت واحد ادبیات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خوزستان به چاپ رسیده است. گوشه‌ای از خاطرات کتاب: «شک نداشتم که بالاخره خداوند دعاهایم را مورد اجابت قرار داده و مرا هم جزو کاروان شهدا راهی‌دیار باقی کرده است اما عبور از مرز شهادت آن قدرها هم راحت نبود. به خودم که آمدم، رگه های نور را از لابه‌لای پانسمانی که بر روی چشمم قرار داشت، دیده می شد. تحقق رویایی که مدت ها در انتظارش لحظه‌شماری می کردم، رویای دوباره دیدن مرا مست در شادی و غرور کرد. احساس عجیبی داشتم. تابش نور غوغایی در درونم به پا کرد اگرچه چشمانم رخت عزا بر تن کرده بودند و در حسرت دوباره دیدن نعمت های الهی اشک ماتم می ریختند اما می دانستم هنوز آسمان آبی، گل ها رنگارنگ، دشت ها تشنه، بیشه ها سرسبز و جوی ها روان است. حالا بهتر از هر زمان دیگری خدا را در کنار خود در غربت بی انتهای زمان در دالانی از هجوم نور در قلب شکسته ام می دیدم.» ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 📢 مداحی زیبای فرزند نابینای شهید مدافع حرم شهید ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. 🔸طلبه روشن‌دل دفاع مقدس سوم اردیبهشت سال ۱۳۳۶ در روستای «فیال» از توابع شهرستان «» به دنیا آمد. چندروزی از تولدش نگذشته بود که به بیماری آبله مبتلا شد؛ بنابراین پس از ۴۰ روز بینایی خود را از دست داد. علاقه وافر او به مسائل دینی و مذهبی باعث شد که اهالی روستا به او لقب شیخ بدهند؛ بنابراین قدم در دانشگاه امام صادق (ع) بروجرد نهاد. این بیداردل که چشم به دنیای ظاهر بسته بود، مشتاقانه به یادگیری مسائل دینی پرداخت و بعد از چهار سال اقامت در بروجرد و گذراندن مقدمات، با توجه به هوش و استعدادی که خداوند به او عطا فرموده بود، به پیشنهاد علمای آن دیار، جهت ادامه تحصیل راهی «قم» شد. 🔹گوشه‌ای از خاطرات شهید از زبان برادر: یعقوب نزد من اشعار و دعا حفظ می‌کرد. یک روز از من خواست که وساطت او را برای اعزام به جبهه کنم؛ زیرا بسیج به علت بودن از اعزام او جلوگیری می‌کرد. من رفتم و با گفت‌وگوی بسیار سعی کردم برادران سپاه را متقاعد کنم تا ایشان را به جبهه اعزام کنند، و سرانجام تلاشم ثمر داد و موفق شدم که آن‌ها را راضی کنم. بعد از این‌که فرم‌های مربوط به اعزام را پر کردم، خبر موافقت بسیج را به یعقوب دادم. او از خوشحالی در پوستش نمی‌گنجید و مانند کسی که به آرزویش رسیده باشد، بسیار خرسند بود». ایشان سرانجام در تاریخ ۱۳۶۳/۰۴/۱۲ به جبهه اعزام شد. مسئولین به‌خاطر شرایط جسمی و نابینا بودن او، وی را به خط دوم جبهه اعزام کردند تا به و ارشاد رزمندگان بپردازد؛ ولی با اصرار زیاد شیخ یعقوب، او را به خط مقدم جبهه اعزام کردند تا به معبودش نزدیک شود. سنگر یعقوب مأمن بچه‌های پاک‌دلی بود که در اوقات استراحت و بیکاری با شنیدن صحبت‌ها و لطیفه‌های او، می‌گرفتند. هنوز ۲ ماه و نیم از اعزامش به جبهه، دیار افلاکیان و عاشقان نگذشته بود که ندای «إرجعی الی ربک» را به گوش جان شنید و در تاریخ ۱۳۶۳/۰۶/۲۲ بر اثر اصابت به سر و سینه‌اش به معشوق خود رسید و ندای حق را در منطقه «» لبیک گفت. از او وصیتی به یادگار نماند؛ اما به دوستانش سفارش کرده بود که اگر شهید شدم، من را در بهشت شهدای بروجرد در کنار دیگر سبک‌بالان عاشق به خاک بسپارید. 📕منبع: خبرگزاری دفاع مقدس 👇 https://B2n.ir/b59021 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
36.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 🎥 ماجرای نابینا شدن شهید در چهار سالگی و شفا یافتن با راوی: فرزند شهید ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🏃‍♂ صبحگاهی رزمندگان در دوران دفاع مقدس ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🏃‍♂ ورزش صبحگاهی رزمندگان ع همراه با نوای حماسی و حسینی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. 🥈نائب قهرمان دو و میدانی کشور علی عباس در ورزش مستعد بود و خوش می درخشید. در رشته دو و میدانی جوانان کشوری بود. می گفت: من هم از نظر روحی باید پرورش پیدا کنم و هم از نظر جسمی تا انشاءالله بتوانم روی آن عقاید و نظریاتی که دارم به نتیجه برسم. در زمان عملیات به جبهه اعزام می شد. وقتی بر می گشت نرمش و تمرین را فراموش نمی کرد. اتفاقا دو بار آن هم از ناحیه پاهایش شد. اما با وجود مجروحیت، در تمرین های مسابقه دو با مانع شرکت می کرد. به شوخی بهش می گفتم: «اون پاهات که باهاش مانع ها رو رد می کردی چیکارشون کردی؟ تو دیگه باید تو مسابقات معلولان شرکت کنی». اگر شبی را در پایگاه بسیج می گذراند، صبح اولین کسی بود که برای نماز بلند می شد و بعد از نماز صبح ورزش می کرد و دیگران را هم به ورزش تشویق می کرد. می گفت: کمتر استراحت کنید و کمتر بخوابید و بیشتر به امورات معنوی بپردازید. در اردوها و مسابقات وقتی که می شد، مقید به بود. می گفت: اگر برای نماز به مسجد نمی توانیم برویم؛ همین جا توی می خوانیم. 📕منبع: کتاب دلم تنگه براتون؛ زندگی نامه و خاطرات شهید علی‌عباس حسین‌پور؛  نویسنده و ناشر: گروه فرهنگی و انتشارات شهید ابراهیم هادی. نوبت چاپ: دوم-۱۳۹۷٫ صفحه ۵۰-۵۳ و ۵۹٫ برگرفته از سایت برش‌ها ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. 🏆 نفر اول 1⃣برش اول: سه شنبه ها همراه دکتر و برخی دوستان می رفتیم . یک بار موقع رفتن، دکتر هندوانه ای را خرید تا بعد از فوتبال بخوریم. وقتی فوتبال تمام شد ما دویدیم سمت هندوانه. اما دکتر با همان لباس ورزشی در زمین چمن شروع کرد به خواندن. 📕منبع: شهید علم؛ دانشمند شهید دکتر مجید شهریاری در آینه خاطرات؛ تهیه و تنظیم: دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی. ناشر: دفتر نشر معارف. نوبت چاپ: نهم؛ صفحه ۳۴-۳۳٫ 2⃣برش دوم: بارها اتفاق افتاد بود که می رفتیم . همین که وقت نماز می شد شروع می کرد به نماز خواندن. آن هم چه نمازی. تا ایشان نمازشان را شروع کنند ما نمازمان را تمام کرده بودیم. یادم هست اردوی خانوادگی بود. رفته بودیم منطقه سرسبز الموت قزوین. ما همه سرگرم زیبایی های طبیعت بودیم و دکتر منتظر وقت تا نمازش را بخواند. 📕منبع: کتاب استاد؛ خرده روایت های زندگی شهید مجید شهریاری. نویسنده: فاطمه شایان پویا. ناشر: نشر شهید کاظمی. نوبت چاپ: اول-بهار ۱۳۹۸؛ صفحه ۱۰۱٫ برگرفته از سایت برش‌ها ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. 🌷رفیق نمونه وقتی با حاج حسن در هیئت مدیره تیم بودیم، رشته های ورزشی آن را از ده رشته به بیست رشته ارتقا دادیم. حسن بیش از کارهای فوتبالی روی کار فرهنگی تأکید داشت. می گفت: «کار فرهنگی باید تا بدان جا پیش رود که روی سکوهای صد هزار نفری آزادی، صد هزار نفر نماز بخوانند». برای همین منظور رفتیم دیدار . پروین آن زمان خانه نشین بود. کاپ های توی ویترین را نشان داد و گفت: «این ها را زمانی که در پرسپولیس بودم گرفتم». شهید طهرانی گفت: «حاج علی آقا! برای تان چه به دست آوردید؟ آیا کارهای فرهنگی شما هم اندازه های تان هست؟ شما الگوی جوان ها هستید. اگر در و شرکت کنید، جوان ها هم اهل جمعه و جماعت و کار خیر می شوند. بیایید کار فرهنگی و معنوی کنید. این ها دست شما را خواهد گرفت و گره گشای مشکلات خواهد بود». علی پروین چشم هایش از اشک قرمز شده بود. گفت: «حاج حسن آقا! من مثل شما نداشتم که چنین حرفهایی به من بزند و روشنم کند. همه آمدند به به و چه چه کردند و رفتند. اما شما چشم و دلم را روشن کردید و باعث افتخارم است که در خدمت شما باشم». راوی: ناصر شهسواری 📕منبع: کتاب با دست های خالی؛ خاطراتی از شهید حسن طهرانی مقدم؛ نویسنده مهدی بختیاری؛ نشر یا زهرا (س)، چاپ سوم- پاییز ۱۳۹۵؛ صفحه ۸۵- برگرفته از سایت برش‌ها ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. 📸 مقید به ورزش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. ✨توبه‌ی حسابی احمد خیلی فوتبالی بود. جبهه هم که رفت، مسابقات (ع) قم را تشکیل داد. تیم شان رفته بود فینال. یه روز از وسط زمین شوتش تبدیل به گل شد. از خوشحالی داد زد گُل. بعد از بازی رفته بود توی خودش. احساس می کرد و می گفت: امشب باید ای حسابی بکنم. بعد از آن ضربه گل، باید می گفتم «یا زهرا (س)». کلمه گل از دهانم در رفت. راوی: قاسم میرزایی 📕منبع: کتاب خط عاشقی ۲ (خاطرات عشق شهدا به حضرت زهرا س)، گرد آوری: حسین کاجی، بازنویسی: مهدی قربانی، انتشارات حماسه یاران، چاپ دوم- بهار ۱۳۹۵، خاطره  ۲۹٫ به نقل از کتاب تا بهشت، ص ۱۲۱٫ برگرفته از سایت برش‌ها ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 فعالیت‌های ورزشی شهید سلیمانی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 تشریح عملیات عاشورای 4 (30 مهر 1364) ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تشریح عملیات عاشورای 4 توسط همرزم شهید اسماعیل دقایقی 🌷🌷 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. ✨عملیات عاشورای 4 🔸تیپ 9 بدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات عاشورای 4 را در سال 1364 به منظور آزادسـازی کامل دریاچه در منطقه عملیاتی انجام داد. 🔸نیروهای در مرداد 1364 در جریان‌ عملیات‌ ، بخشی‌ از دریاچه‌ ام‌النعاج عراق‌ در منطقه‌ هورالهویزه را آزاد کردند. عملیات‌ عاشورای 4 در وسعتی‌ به‌ مساحت ‌110 کیلومتر مربع‌ برای‌ آزادسازی‌ کامل‌ این‌ دریاچه‌ با همان‌ ترکیب‌ نیروهای‌ عمل‌‌کننده‌ در عملیات‌ پیشین‌ به‌ اجرا درآمد.[1] 🔸پس از تعیین حـدود منطقه عملیاتی توسط و واگـذاری این عملیات به تیپ بـدر، شـناسایی و آماده‌سازی منطقه آغاز شد. در این اثنا، دو تن از نیروهای عراقی، به لحاظ داشتن اطلاعات مناسب، توانست نقشی مؤثر در عملیات ایفا کند. 🔸عراق نیروهای خود در دریاچه ام‌النعاج را در دو گروهان از گردان 6 تیپ 117 در چهار پاسگاه ثابت و یک پاسگاه شناور آرایش داده بود و نیز نیروهایی با نام به معنی نیروهای‌ اطلاعاتی‌ هور در سنگرهای کمین عراق استقرار داشتند.‌ [2] 🔸نیروهای‌ تیپ ‌9 بدر به فرماندهی ساعت‌ 2 بامداد 30 مهر ‌1364 عملیات آبی خاکی عاشواری 4 را با رمز آغاز کردند.[3] 🔸نیروها در غرب‌ دریاچه ام‌النعاج با استفاده‌ از و همچنین پشتیبانی‌ مؤثر به‌راحتی‌ به‌ اهداف‌ خود رسیدند و به این ترتیب پانزده سنگر کمین‌ عراقی سقوط‌ کرد و پیشروی‌ تا سقوط‌ کامل‌ دریاچه‌ ادامه‌ یافت. عراق خود را در روز نخست‌ عملیات، حوالی ساعت 11:5 صبح آغاز کرد، اما که‌ در میان‌ نیزارها کرده‌ بودند، به‌ آنها حمله‌ور شده‌ و پاتک‌ آنان‌ را خنثی‌ کردند. پاتک‌ دوم‌ نیز در ساعت ‌14 همان‌ روز با پشتیبانی‌ توپخانه‌ و حمایت‌ (PC-7) عراق آغاز شد. این‌ پاتک‌ نیز به‌ همان‌ صورت‌ پاتک نخست‌ پاسخ‌ داده‌ شد و در نتیجه‌ نیروهای‌ عراق با شماری‌ کشته‌ و زخمی‌ و اسیر و با به‌ جای‌ گذاشتن‌ هشت فروند قایق‌ عقب‌ نشستند. در این‌ تعقیب‌ و گریز یک‌ فرمانده‌ از مجاهدان‌ عراقی به نام به شهادت رسید. ادامه دارد...👇 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .
. 👈🔸پنجم آبان، عراق‌ برای‌ بازپس‌ گرفتن‌ دریاچه‌ ام‌النعاج ‌سه بار متوالی‌ پاتک‌ کرد. در پاتک اول، هشت فروند قایق را با پشتیبانی پنج فروند هواپیمای پی‌سی7 وارد عمل کرد. در پاتک دوم، هشت فروند قایق و یک دستگاه همراه با پشتیبانی هوایی وارد عمل شد. سومین پاتک از المجری با دوازده بلم و حمایت هواپیمای پی‌سی7 آغاز شد. در این میان مجاهدین عراقی از در نی‌ها و سپس حمله به دشمن، استفاده کرده، به آن‌ها حمله‌ور شدند. همچنین یکی از مجاهـدین عراقی تیپ بدر، هنگام تعقیب قایق عراقی‌ها با نقص فنی دوشـکا مواجه شد و نتوانست تیراندازی کند، لذا قایق خود را به قایق نیروهای عراق کوبید که به غرق شدن آن‌ها منجر شد.[4] 🔸نیروهای تیپ بدر در شب اول این عملیات، آبراهی نزدیک هشت کیلومتر ایجاد کردند که از این طریق توانستند به پشت مقر فرماندهی عراق نفوذ و فعالیت آنان را سرکوب کنند. در این عملیات، 76 نفر از نیروهای عراق اسیر و بیش از سیصد نفر در همان لحظات اولیه کشته شدند. در صبح روز عملیات، با وجود دفع چندین پاتک عراق، فقط حدود پانزده نفر از نیروهای تیپ بدر به شهادت رسیدند و این همه، نتیجه اسماعیل دقایقی، فرمانده تیپ، بود.[5] 🔸در عملیات‌ عاشورای 4 ایران به‌ همه اهداف‌ معین‌شده‌ رسید و این عملیات به‌ آزادسازی ‌110 کیلومتر مربع‌ از منطقه‌ هورالهویزه‌ عراق، 64 پایگاه، هفت آبراه‌ در غرب‌ دریاچه‌ و تصرف‌ سه پاسگاه‌ و سه سنگر کمین‌ عراق‌ منجر شد. 🔸‌در این عملیات، 416 نفر عراقی اسیر، کشته و زخمی شدند. تعداد زیادی‌ دوشکا و آرپی‌جی، 27 فروند قایق‌ و بلم، 99 قبضه‌ سلاح‌ نیمه‌سنگین، ده قبضه‌ ضدهوایی‌ تک‌لول‌ کالیبر 14 و نیم‌میلیمتری‌ و چهار قبضه‌ خمپاره‌‌انداز 82 و 60 میلیمتری‌ از عراق به غنیمت گرفته شد. در طول این عملیات 25 پاسگاه، یک فروند هواپیمای پی‌سی‌7 و صد فروند قایق و بلم عراق نیز منهدم شد.[6] 📕 منبع: [1]. حبیبی، ابوالقاسم، اطلس راهنما4: دشت آزادگان در جنگ، تهران: مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه پاسداران، چ اول، 1381، ص132 و 133. [2]. درودیان، محمد، آغاز تا پایان: سیری در جنگ ایران و عراق، تهران: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چ هفدهم، 1391، ص140. [3]. حبیبی، ابوالقاسم، اطلس راهنما4، ص202؛ سعیدی، مصطفی، خورشید بدر، زندگی‌نامه سردار شهید اسماعیل دقایقی، تهران: واحد تبلیغات و انتشارات ، 1369، ص 67. [4]. درودیان، محمد، آغاز تا پایان: سیری در جنگ ایران و عراق، ص145ـ142. [5]. حبیبی، ابوالقاسم، اطلس راهنما4، ص132 و 133؛ خورشید بدر، زندگی‌نامه سردار شهید اسماعیل دقایقی،ص 69ـ6869ـ68. [6]. درودیان، محمد، آغاز تا پایان: سیری در جنگ ایران و عراق، ص144؛ سمیعی، علی، کارنامه توصیفی عملیات رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس، گیلان: معاونت تبلیغات و انتشارات نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی، 1376، ص 208 و209. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🕊محتوای روایتگری راویان👇🏻 https://eitaa.com/revayatgare_shohada ═══✼🍃🌺🍃✼═══ .