💢دیدگاه #بهاء و #عبدالبهاء نسبت به #ربا❗️
💠روشنگر به نقل از کانال نقدوبررسی بهائیت/ گفتوگوی مبلّغی بهائی با یک پژوهشگر در زمینهی #بهائیت، در مورد دیدگاه پیامبرخواندهی بهائی و جانشین او نسبت به مسئلهی #رباخواری:
🖋پژوهشگر: مگر پیامبرخواندهی بهائیت حکم به #تحریم_ربا نداده و گفته است: «اكثری از مردم محتاج به اين فقره (ربا) مشاهده میشوند، چه اگر ربحی در ميان نباشد، امور معطل و معوق خواهد ماند... لذا فضلا علی العباد (: منّتی بر بندگان)، ربا را مثل #معاملات ديگر كه ما بين مردم متداول است، قرار فرموديم يعنی ربح نقود (#سود_پول)، از اين حين كه اين حكم مبين از سماء مشيت نازل شد، #حلال و طيب و #طاهر است».[1]
🖍مبلّغ بهائی: بله ایشان با توجه به #مقتضیات_روز چنین فرمانی دادهاند.
🖋پژوهشگر: آیا این حکمی بر خلاف آیات الهی نیست که ربا را به #جنگ_با_خدا تشبیه کرده است؟![2]
🖍مبلّغ بهائی: شاید به همین خاطر عبدالبهاء، از رباخواری منع کرده است: «من بعد تنزيل به نفسی ندهيد زيرا عبدالبهاء تنزيل دوست ندارد ولو اينكه مشروع است مگر #قرضالحسنه اما از احدی تنزيل مگيريد».[3]
🖋پژوهشگر: مگر پیامبرخواندهی بهائی (بر خلاف تصریح ادیان الهی)، حکم به جواز رباخواری از جانب خدای تعالی نداده بود؛ پس چطور عبدالبهاء خودسرانه از آن نهی کرده است⁉️ مگر عبدالبهاء در بهائیت، مقامی فراتر از مفسّر آیات بهاء دارد که خودسرانه دستور به لغو فرامین او میدهد⁉️ به راستی چگونه ممکن است كاری را كه پیامبرخواندهی بهائی به خاطر لطف به بندگان از جانب خدا حلال كرده، به خاطر #تمايلات_شخصی عبدالبهاء ممنوع شود⁉️
🆔 @n_bahaiat
📚پینوشت:
📘[1]. عبدالحمید اشراق خاوری، گنجینه حدود و احکام، ص 202.
📗[2]. «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ؛ فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ... [بقره/279-278]؛ ای کسانی که #ایمان آوردهاید! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید، و آنچه از (مطالبات) ربا باقی مانده، رها کنید؛ اگر ایمان دارید؛ پس اگر ترک ربا نکردید آگاه باشید که به #جنگ #خدا و #رسول او برخاستهاید».
📘[3]. عبدالحمید اشراق خاوری، گنجینه حدود و احکام، ص 204.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
⚫️ به مناسبت سالروز رحلت حضرت آیت الله #میرزا_مهدی_اصفهانی (ره)
💠 حضرت آیت الله العظمی بهجت(ره):
«ایشان [آقا میرزا مهدی] در اواخر عمر از آنچه در مورد فلسفه و فلاسفه گفته بود برگشته بود این معنی برای من ثابت شده است. آقای خمینی میفرمود: [آقا میرزا مهدی] میخواست دست مرا ببوسد. گفتم: برای چه؟ [آقای خمینی] پاسخ داد: نمیدانم شاید ڪتاب ڪشفالأسرار را دیده.»
📚 منبع: زمزم عرفان، محمدی ری شهری، ص 134
🆔 @hojjatiye
🆔 @Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
♨️شكست پروژه «حصر»
👈🏻بازگشايي خانقاه اميرسليماني، رفع محدوديتها و سكوت معنادار مجذوباننور
✍🏻صبح امروز، پنجشنبه 24آبانماه 1397 وبا گذشت بيش از هشت ماه از وقايع تأسفبار گلستان هفتم اسفندماه 1396 توسط #دراويش افراطي فرقه گنابادي، بيانيهاي مبني بر بازگشايي مجدد #خانقاه_اميرسليمانی تهران(محل برپايي مجالس فقري با حضور نورعلي تابنده) با مساعدت نيروهاي امنيتي، از سوي نمايندگان قطب #فرقه_گنابادی منتشر شد.
🔹اين بازگشايي، به دنبال رفع برخي ضرورتهاي امنيتي محل سكونت قطب در هفته گذشته، صورت ميگيرد و نويد بازگشت شرايط عادي را به فرقه گنابادي دارد.
نكته قابلتأمل در اين زمينه، سكوت معنادار طيف افراطي #فرقه در قبال اين مسئله است؛ #گروهك_مجذوبان_نور و حاميانش با تأخيري قابل توجه، تنها به انتشار صرف اين بيانيه بسنده كرده و همچنان روزشمار -ابداعي- «حصر» قطب فرقه(نورعلي تانبده) را ادامه دادهاند.
🔸شايد رفع شرايط بحراني سابق، حاكم شدن آرامش نسبي بر فرقه و بازگشت وضعيت عادي با منويات افراطيون، سازگاري ندارد كه اينگونه،ناديدهاش گرفته و مهر بر لب زدهاند.
🔹به هر روي، اين امكان كه -به اذعان بيانيه- با مساعدت نيروهاي امنيتي و مسئولين مملكتي بار ديگر فراهم شده، فرصتي است براي دراويش فرقه گنابادي كه با بهرهگيري از آن، بتواننند در جهت ترميم چهره مخدوش فرقه حركت كرده، يا اينكه ،فريفته اغراض افراطيون شوند و گلستان هفتمي ديگر به بار آيد.
❓بايد ديد، افراطيون با شكست پروژه «حصر»، اينبار چه واكنشي خواهند داشت و آيا اين سكوت، آرامش قبل از طوفان است؟
📚بخش تحليلي روشنگر
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️نامهای «اسلامی» بسیاری از شهرهای هند تغییر خواهد کرد
👈🏻با وجود انتقادهای تند جامعه مدنی، حزب بهاراتیا جاناتا، حزب حاکم هند، نام «اسلامی» شماری از شهرهای هند را به نامهای هندو تغییر داد.
🔸هفته گذشته یوگی آدیتیاتات، وزیر اول ایالت شمالی اوترا پرادش اعلام کرد نام شهر اللهآباد به پریگراج و نام فیضآباد به آیودهیا تغییر کرده است.
🔹روشنگر به نقل از یورونیوز، آدیتیاتات، راهب و سیاستمدار هندو و همچنین حزب بهاراتیا جاناتا، میگویند نامهایی که بر این شهرها گذاشته شده، نامهای باستانی آنها است؛ نامهایی که قرنها پیش از ورود مسلمانان به هند، برای مردم شبه قاره شناخته شده بوده است.
🔹مسئله وقتی در جامعه چند ملیتی هند نگران کننده میشود که بدانیم این تصمیم، تنها به ایالت اوترا پرادش محدود نبوده و دولتهای محلی تحت سیطره حزب بهاراتیا جاناتا در دیگر نقاط این کشور هم رویه مشابه تغییر نام شهرها، خیابانها و فرودگاهها را در پیش گرفتهاند. برای مثال در ایالت غربی گجرات، دولت محلی درصدد تغییر نام احمدآباد به کارناواتی است. ازطرفی، در ایالت بیهار (بهار) هم احزاب ملیگرای حاکم پیشنهاد تغییر نام شهر بختیارپور را مطرح کردهاند.
🔸منتقدان این رویکرد حزب حاکم هند و شخص نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور با یادآوری خشونتها میان مسلمانان و هندوهای افراطی در دهه ۹۰ بر سر تخریب مسجد بابری، میگویند تغییر نامهای دوران حاکمیت اسلام در هند، میتواند علاوه بر خدشه دار کردن چهره بیطرف دولت هند، آتش تنش میان میلیونها شهروند این کشور را بار دیگر شعله ور سازد.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤گفتگوی صداوسیمای قم
با مهندس آرش آبایی
در همایش خدامحوری در #ادیان_توحیدی
قم
🗓۲۳ آبان ۹۷
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
‼️صوفیان، رقص کنان ساغر سُکرانه زدند 👈دشمنتراشی افراطیون برای سرپوش گذاشتن بر اختلافات درونی فرقه گ
‼️صوفیان، رقص کنان ساغر سُکرانه زدند
👈🏻دشمنتراشی افراطیون برای سرپوش گذاشتن بر اختلافات درونی فرقه گنابادی
✍🏻وقتی موج اختلافات و چنددستگیها در فرقه گنابادی، بالا گرفته و هر روز، جناح و گروهی تازه با ادعای قدرتطلبی عرضاندام کرده و خودی نشان میدهد، افراطیون برای سرپوش نهادن بر این تفرقه و اختلاف درونی، به فکر چارهجویی افتاده و چه چیز بهتر و رندانهتر از شگرد «دشمنتراشی»؟
🔹دشمن بیرونی، میتواند مناسبترین گزينه برای انتساب تمام هجمه ها، اختلافافکنیها، کژیها و تمردها باشد تا افراطیون و قدرتطلبان داخلی با آسودگی بتوانند منویات تبرجخواهانه خود را پیش برند.
🔸ترور شخصیت مشایخ و مأذونین در فرقه گنابادی، طی ماههای گذشته بیداد میکرد تا جاییکه «نورعلی تابنده» برای پادرمیانی و مصالحه میان گروهبندیها ناگزیر از صدور بیانیه و نامهنگاری به برخی چهرهها گردید؛ حقیقت، آن است که طمع قدرت و خیز گروههای مختلف برای جانشینی قطب، آنقدر پررنگ و عیان است که –بهاصطلاح- دشمن خارجی مورد ادعای افراطیون، دیگر به چشم نمیآید.
👈🏻بیتردید،در صورت تداوم تحرکات و سنگاندازیهای افراطیون به روشهای مختلف، پروژه «دشمنتراشی» هم نخواهدتوانست بر حقیقت وجود اختلافات عمیق و ریشهدار درونی در فرقه گنابادی، سرپوش گذارد و قدرتطلبان باید در جستجوی حرکت رندانهای دیگر، اينبار، ساغر سُکرانه زنند!
📚بخش تحلیلی روشنگر
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
🔻مقایسهی شبه آیات #باب با #بهاءالله
🖌 پیامبرخواندهی #بهائیت مواضع متناقضی نسبت به آثار #علیمحمد_باب، در مقایسه با نوشتهجات خود اتخاذ کرده است. وی در جایی مطالب خود را عین کلمات باب خوانده که هیچگونه تغییر و یا نسخی در آن صورت نگرفته است: «... کلّ میدانند که به این ظهور أعظم (:بهائیت) ما نزّل فی البیان (:آنچه در کتاب بیان #علیمحمد_شیرازی نازل شده) ثابت و ظاهر و محقّق شده... مع ذلک (:با این حال) متّصلاً (:پیوسته) نوشته و مینویسند که #بیان را نسخ نمودهاند که شاید شبهه در قلوب القا شود و معبودیّت عجل (:گوساله: لقبی که بهاء به برادر خواد داده بود) محقق گردد».[1]
🖌اما در جایی دیگر، مطالب کتاب بیان علیمحمد شیرازی را تا سطحی پایین آورده که آن را به برگ و انگشتری در دست خود تشبیه نموده که تابع ارادهی او میباشد: «ما نُزل البَیان إلّا لِذکری و إنّه ورقة مِن حدیقة بیانی و خاتم من إصبعی... [2]؛ #کتاب_بیان نازل نشده است مگر برای ذکر من و آن برگی است که از باغ بیان من و انگشتری است در دست من و خداوند آنچه را بخواهد به جا آورد و طوری که اراده میکند، حکم میفرماید».
🖌با این حال، رویکرد متناقض #حسینعلی_بهاء نسبت به آثار علیمحمد باب، تنها به این صورت قابل توجیه است که او در ابتدا و با هدف فریب و جذب بابیها، هرگونه ادعای برتری آثار خود و یا نسخ آثار باب را رد کرده و در ادامه، ادعای برتری و ناسخیت آثار خود را مطرح نموده است. در هر صورت، این #تناقضگویی و #عوام_فریبی، از جانب مدعی پیامبری الهی، پذیرفته نیست.
🆔 @n_bahaiat
📚پینوشت:
📕[1]. حسینعلی نوری، اقتدارات و چند لوح دیگر، ص 46-45.
📙[2]. حسینعلی نوری، اقدس، ص 84.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
🔺سیره امام علی(ع) در تعامل با پیروان سایر ادیان الهی
🔹روشنگر به نقل از بیداری پلاس/ امام علی(ع) تمام حقوق متعلق به مسلمانان را در قبال پیروان سایر ادیان نیز رعایت می كرد حتی حقوقی كه برای آنان ناشناخته بود و توسط اقلیت ها مطالبه نمی شد كه برخی از آن ها در نهج البلاغه ذكر شده است و با اندكی تأمل در آن می توان به دیدگاه مساوی آن حضرت درباره پیروان ادیان الهی پی برد.
🔹پیامبر(ص) زمانی مبعوث شدند كه عرب جاهلیت با كوچك ترین بهانه به خونریزی و جنگ می پرداختند اما ایشان رأفت و شفقت حتی با غیرمسلمانان و مشركان را منطق حكومت خود می دانستند كه عیادت آن حضرت از پیرمرد یهودی كه خاكروبه بر سر پیامبر می ریخت از جمله رفتارهای ماندگار ایشان در تاریخ است.
🔹اشارات قرآن كریم و تجلیل خداوند از اشخاصی همچون حضرت عیسی(ع)، حضرت موسی(ع) و حضرت مریم(س) اوج اندیشه اسلام درباره مقدسات ادیان دیگر می باشد. با توجه به آیه 285 سوره مباركه «بقره»، هیچ جدایی و فاصله بین پیامبران ادیان الهی نیست از همین رو موحدان باید با اتحاد خویش به اعتراض و مقابله با كفر و ناراستی بپردازند.
@bidariplus
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
10.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه مشاور رییسجمهور در امور اقوام و اقلیت ها با نخبگان و بزرگان اهل حق در فرمانداری شهرستان دالاهو و مصاحبه شبکه تلویزیونی استان کرمانشاه با ایشان در پایان جلسه.
تصویر آرشیوی و مربوط به زمان وقوع زلزله است.
#انسجام_ملی
#ادیان_توحیدی
@adyanetohidi
@Feraghvaadyan