امانتهای زندگی من_22.mp3
13.46M
#امانتهای_زندگی_من ۲۲
قسمت آخر
◀️ تو ،
خودِ تو؛ بزرگترین امانت خدا، در دستان خودت هستی!
هوایِ خودِ حقیقیات رو داشته باش!
همهی خیانتها، از خیانت در این امانت شروع میشه!
👤 استاد #شجاعی
🙏لطفا با ما شنونده ی این سلسله گفتگو ها باشید
☑️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #محتواي_دعا
دعای #چهاردهم
هنگامي که ستمي به آن حضرت ميرسيد، يا از ستمکاران چيزي ميديد که خوش نداشت
عنوان دعا چنين است:
و کان من دعائه عليهالسلام اذا اعتدي عليه او رءا من الظالمين ما لا يحب، از دعاهاي امام (ع) است، هنگامي که ستمي به آن حضرت ميرسيد، يا از ستمکاران چيزي ميديد که خوش نداشت.
«ظلم» امري زشت و ناپسند است و خداوند ظالمين را دوست ندارد. لذا امام (ع) موضعگيري و شيوهي برخورد و اعتقاد يک مسلمان را نسبت به ظلم در قالب دعا به او آموزش ميدهد. در بخش اول دعا، به خداشناسي پرداخته و به اين موضوع اشاره ميکنند که خدا همواره يار مظلومين و دشمن ظالمين است. ايشان ابتدا ميفرمايد:
يا من لا يخفي عليه انباء المتظلمين، اي آنکه خبرهاي شکوهکنندگان از ستم، بر او پنهان نيست.
و يا من قربت نصرته من المظلومين، و يا من بعد عونه عن الظالمين، و اي آنکه ياري او به ستمديدگان نزديک است (به زودي آنها را ياري خواهد نمود)، و اي آنکه کمک او از ستمگران دور است (ايشان را ياري نميکند).
اين مطالب را امام (ع) در شرايطي بيان ميفرمايند که دشمنان اسلام، همواره اينگونه تبليغ ميکردند که اين ارادهي خداوند است که حکام ظالم و ستمگري چون معاويه و يزيد بر امورات مسلمين حاکم شوند، و آن همه ظلم و فساد و جنايت را روا دارند! امام (ع) در آن شرايط خفقان و استبداد در قالب دعا، به پيروان خود و ديگران آموزش ميدهد که خداوند نه تنها ظلم نميکند که دشمن ظالمين و يار مظلومين است، و همواره در جبههي ستمديدگان عليه ستمگران قرار دارد.
سپس در فراز ديگر دعا، امام (ع) دفع ظالمين را از خداوند درخواست ميکند و به ما ميآموزد که چگونه دفع ظالم و ستمگر را از خداوند طلب کنيم.
چنانکه پيش از اين نيز توضيح داده شد، دعا در فرهنگ اسلام از جايگاه خاصي برخوردار است و در روايات با تعبيرات عميق و زيبايي توصيف شده است. گاهي به سلاح مومن و زماني به سپر مومن تشبيه گرديده است. در نتيجه امام (ع) به ما شيوهي استفاده از اين سلاح برنده و کارساز و نيز سپر نگهدارنده و محافظتکننده در مقابل دشمنان را آموزش ميدهد. و در فراز ديگري از دعا در اين باره و در جهت دفع ستمگر در پيشگاه خداوند ميفرمايد:
و خذ ظالمي و عدوي عن ظلمي بقوتک، و افلل حده عني بقدرتک، و اجعل له شغلا فيما يليه، و عجزا عما يناويه، و ستمکننده و دشمن مرا به قدرت خود از ستم بر من بازدار و با توانائي خود برندگي او را (دشمن) از من بشکن، و براي او کاري که درخور اوست قرار ده (تا به آن مشغول شده از من چشم بپوشد) و او را در برابر کسي که با او دشمني ميکند ناتوان گردان (دشمن مرا به وسيله دشمنش ناتوان گردان).
سپس ميفرمايد: اللهم فکما کرهت الي ان اظلم، فقني من ان اظلم، بار خدايا همچنان که بر من ناپسند گردانيدي که ستم ببينم، مرا از اينکه (به ديگري) ستم کنم نگهدار.
و از آنجا که آلوده شدن به ستم در برابر ستمگر، انحراف از مکتب و تعاليم الهي است، امام (ع) در اين باره چنين ميفرمايد: و اعصمني من مثل افعاله، و لا تجعلني في مثل حاله، و مرا از انجام کارهايي مانند کارهاي او (دشمن) نگهدار، و در مانند حال او قرار مده (مرا از ستم به ديگران و متصف شدن به خويهاي ناپسنديدهي مانند او حفظ فرما).
و آنگاه به ما ميآموزد که از خصلتهاي ناپسند زير به خدا پناه ببريم:
1- و اعذني من سوء الرغبه، و از خواهش و خواستهي بد مرا پناه ده.
2- و هلع اهل الحرص، و از حرص آزمندان و حريصان به دنيا. (مرا پناه ده).
زيرا «سوء رغبت» و «حرص» از خصلتهايي ميباشند که ميتوانند منشاء ظلم و ستم شوند. و انسان را از راه حق و عدالت دور کنند.
انسان حريص به دنيا، زيادهطلب است، و چشم به حق ديگران دارد و به دارايي خود قانع نيست. لذا براي رسيدن به آنچه اضافه ميخواهد اسير گرداب نابودکنندهي ستم ميشود. و امام زينالعابدين (ع) با اين بيانات شيوا روانشناسي ظلم و ستم را تبيين کرده و در فراز ديگر دعا يکي از عوامل بازدارندهي ظلم و ستم به ديگران را اينگونه از خداوند درخواست ميفرمايد:
و صور في قلبي مثال ما ادخرت لي من ثوابک، و اعددت لخصمي من جزائک و عقابک،... و در دل من نمونهي پاداشي که برايم (در آخرت) اندوختهاي و کيفري که براي دشمنم آماده ساختهاي را بنگار. و آن را وسيلهي خوشنودي من به آنچه مقدر فرمودهاي (قناعت) و اطمينانم به آنچه برگزيدهاي قرار ده.
است که در سجده باشد.
#محتواي_دعا_چهاردهم
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔆 گوی سبقت را #نماز_شب خوان ها ربودند
مخفیانه !!!!
👤آیت الله #بهجت ره
👌کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_465
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2