eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
4.9هزار دنبال‌کننده
16.6هزار عکس
2.4هزار ویدیو
1.6هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
مرگ براى بشر، قضايى است حتمى و حكمى است اجتناب‏ناپذير و در سنين مختلف به شكلهاى گوناگون گريبانگير انسانها مى‏شود و به حياتشان خاتمه مى‏دهد. اگر صد سال مانى ور يكى روز ببايد رفت از اين كاخ دل ‏افروز آدمى با بهره‏مندى از قدرت و نيرو و در اختيار داشتن جميع وسايل و اسباب نمى‏تواند قضاى مرگ را از خود بگرداند و خويشتن را از اين مقدر قطعى مصون و محفوظ دارد. اينما تكونوا يدرككم الموت و لو كنتم فى بروج مشيده. هر جا كه باشيد، در موقع مقرر، مرگ سر وقتتان مى‏آيد، هر چند جايگاهتان در قلعه‏هاى محكم و دژهاى مشيد باشد.
با فوت افراد در جوامع بشرى خلا به وجود مى‏آيد و موجب كمبود مى‏شود، ولى تولد مواليد كه خود در مقابل مرگ، قضاى ديگر حضرت بارى تعالى است، آن خلا را پر مى‏كند و كمبود را جبران مى‏نمايد و نسل لاحق جايگزين نسل سابق مى‏گردد. دو سر دارد اين باغ آراسته در و بند از اين هر دو برخاسته درآيد در باغ و بنگر تمام ز ديگر در باغ بيرون خرام در اين باغ هر دم برى مى‏رسد يكى مى‏رود ديگرى مى‏رسد
، عامل نوسازى جوامع بشرى است، مرگ، نسل كهن و ناتوان را از محيط سعى و عمل بركنار مى‏نمايد و به عالم بعد از مرگش منتقل مى‏كند و نسل جوان و فعال را جايگزينش مى‏سازد و بدين وسيله چرخهاى تمدن بشرى پيوسته در حركت است و از پيشروى باز نمى‏ماند. نحن قدرنا بينكم الموت و ما نحن بمسبوقين. على ان نبدل امثالكم و ننشئكم فى ما لا تعلمون. شايد اين آيه ‏ى شريفه به همين نظام منظمى كه مذكور افتاد ناظر باشد، گويى خداوند مى‏خواهد بفرمايد: ما مرگ را بين شما پايه ‏گذارى نموديم كه بدين وسيله مردمى همانند شما جايگزينتان شوند و شما را در عالمى كه نمى‏دانيد چگونه و كجاست، با بدن برزخى انشائتان نماييم. براى آنكه نسل لاحق بتواند جايگزين نسل سابق شود و بى‏ نظمى و اختلال به وجود نيايد، لازم بود مواليد پسر و دختر در سراسر جهان همواره متساوى يا آنكه درصد بسيار مختصرى متفاوت باشد و آفريدگار حكيم اين مهم را كه از آيات مقدس اوست، در نظام خلقت برقرار ساخته است. اگر در ظرف نيم قرن تمام مواليد جهان يا اكثريت قريب به اتفاق آن پسر باشد، آيا ممكن مى‏شد موازنه‏ى خلف و سلف برقرار گردد و نسل لاحق مى‏توانست جايگزين نسل سابق شود؟ پاسخ اين پرسش منفى است، زيرا واضح است در چنين وضعى توازن نسل بشر به گونه‏اى جبران‏ناپذير بر هم مى‏خورد. آيا دنياى پيشرفته‏ى امروز مى‏تواند بگويد حافظه‏اى كه موازنه و تعادل مواليد دختر و پسر را در سراسر جهان نگاهدارى نموده و مى‏نمايد كجاست و كدام قدرت است كه محاسبه را نگاه مى‏دارد؟ قرآن شريف اين مهم را وابسته به مشيت بارى تعالى خوانده و فرموده است. يهب لمن يشاء اناثا و يهب لمن يشاء الذكور. به هر كه بخواهد دختر مى‏دهد و به هر كه بخواهد پسر.
مثال ديگرى كه براى كلام امام سجاد (ع) مى‏توان ذكر كرد اين است كه : خداوند پس از درگذشت هر پيمبرى خلف شايسته ‏اى را جايگزين او مى‏ساخت تا به هدايت مردم و دعوت آنان ادامه دهد. اين برنامه تا بعثت حضرت خاتم النبيين (ص) و نزول قرآن شريف ادامه داشت و چون آيين اسلام و كتاب مجيدش تا پايان عمر بشر جوابگوى نيازهاى مردم است، امر نبوت با بعثت رسول اكرم (ص) پايان يافت و از آن پس وحى الهى منقطع گرديد. پيمبران از جنس بشرند و مانند ساير انسانها يك روز بايد بميرند. خداوند پيامبر اسلام (ص) را مخاطب ساخت و فرمود: انك ميت و انهم ميتون. تو مى‏ميرى و آنان نيز مى‏ميرند. جايى كه اشرف پيمبران حيات جاودان ندارد، وضع ساير انبياء روشن و واضح است. با توجه به اينكه نيل به مقام رفيع نبوت نياز به شرايط زياد و صلاحيت من جميع الجهات دارد و هر فردى شايسته‏ ى پيمبرى نيست، خداوند به مشيت حكيمانه‏ى خود خلف پيمبر سابق را كه واجد تمام صفات لازم باشد مهيا مى‏فرمود تا او را جايگزين پيمبر درگذشته نمايد و اين خود از مواردى است كه سخن امام سجاد (ع) شامل آن مى‏گردد. و عندك مما فات خلف. بار الها! براى هر چيزى كه فوت مى‏شود و از دست مى‏رود، نزد تو براى آن جايگزينى است. على (ع) درباره‏ى تداوم بعثت پيمبران فرموده: كلما مضى منهم سلف قام منهم بدين الله خلف. هر زمان يكى از پيمبران سلف از دنيا مى‏رفت، فرد ديگرى براى تبليغ دين الهى خلف او مى‏شد و جايگزينش مى‏گرديد.
مثال سوم براى توضيح كلام امام سجاد (ع) اين است كه : حكمى از احكام اسلام روى مصلحت نسخ شود و حكم ديگرى از جانب خداوند، خلف آن گردد و جايگزينش شود. ما ننسخ من آيه او ننسها نات بخير منها او مثلها. «نسخ» در لغت عبارت است از باطل كردن چيزى و برپا داشتن چيز ديگرى در مقام او.
كعبه‏ ى مكرمه بتخانه ‏ى مشركين بود. اگر پيشواى اسلام (ص) و پيروانش در آغاز نبوت به سوى كعبه نماز مى‏گزاردند ممكن بود مستمسكى به دست مشركين بيايد كه بگويند پيشواى مسلمانان بت مى‏پرستد و به پيروان خود دستور بت‏پرستى داده است . از اين رو، حضرت بارى تعالى امر فرمود كه قبله‏ى مسلمين بيت‏المقدس باشد، بيت‏المقدسى كه منزه از بت و مظاهر شرك بود. امام صادق (ع) فرمود: قبله‏ى مسلمين تحول يافت به كعبه، بعد از آنكه رسول اكرم (ص) سيزده سال در مكه به طرف بيت‏المقدس نماز گزارد، و بعد از مهاجرت به مدينه نيز هفت ماه به طرف بيت‏المقدس نماز خواند، سپس خداوند قبله را تغيير داد و پيمبر را از بيت‏المقدس متوجه كعبه‏ى مكرمه نمود و اين كار براى آن شد كه يهوديهاى مدينه زبان به ملامت و سرزنش پيشواى اسلام (ص) گشودند و به حضرت گفتند: شما تابع و پيرو ما هستيد و به قبله‏ى ما نماز مى‏خوانيد و اين سخن، پيمبر گرامى را سخت مغموم و متاثر نمود. تا زمانى كه رسول اكرم (ص) و مسلمانان در مكه بودند، مصلحت ايجاب مى‏كرد كه بيت‏المقدس قبله‏ى مسلمين باشد. پس از آنكه پيشواى اسلام (ص) و مسلمانان به مدينه مهاجرت نمودند، آن مصلحت پايان يافت. از اين رو قبله بودن بيت‏المقدس نسخ شد و خداوند كعبه‏ى مكرمه را خلف آن قرار داد.
بلا و عافيت نيز از نظر نوعى و فردى مى‏تواند مثال ديگرى براى كلام حضرت زين‏العابدين (ع) باشد. افراد به صور مختلف مبتلا به بلايا مى‏شوند و آرامش و آسايش خويش را از دست مى‏دهند. خداوند توانا قادر است عافيت را خلف بلايا نمايد و افراد مبتلا را از رنج و گرفتارى رهايى بخشد. اولين درخواستى را كه امام سجاد (ع) در اين قطعه ى دعا از پيشگاه الهى براى خود مى‏نمايد، عافيت قبل از بلاست. در واقع، كلام امام (ع) چنين مى‏شود: و عندك مما فات خلف …. فامنن على قبل البلاء بالعافيه. بار الها! براى هر چيزى كه از ميان مى‏رود، نزد تو خلف و جايگزينى است، …. پس اى خداى مهربان! بر من منت بگذار و پيش از ابتلاى به بلا، عافيتم عطا فرما و از گرفتارى مصون و محفوظم دار.
در لسان روايات، كلمه‏ى خلف براى پاداشهاى دنيوى و اخروى خداوند در مقابل انفاق و صدقات مردم نيز به كار رفته است. در احاديث بسيارى آمده كه صدقه دفع بلا مى‏كند، من جمله اين حديث شريف است: امام صادق (ع) فرمود: من تصدق بصدقه حين يصبح اذهب الله عنه نحس ذلك اليوم. كسى كه اول صبح صدقه‏اى بدهد، خداوند حوادث شوم و نحس آن روز را از وى مى‏گرداند.
براى آنكه مردم در امر انفاق و صدقات تشويق شوند، امام (ع) دعا مى‏كند و از پيشگاه الهى درخواست مى‏نمايد كه: اللهم اعط كل منفق خلفا. خلف انفاق و صدقات را كه دفع بلاياست، به مردم عطا فرمايد.
در قرآن شريف آمده است: لن تنالوا البر حتى تنفقوا مما تحبون. هرگز به مقام رفيع بر و نيكوكارى نمى‏رسيد تا برهنه را با لباسى كه علاقه داريد، بپوشانيد و گرسنه را از غذايى كه خود دوست داريد، سير نماييد.
كسانى كه به روز جزا و پاداش الهى يقين دارند و مشمول آيه‏ى شريفه‏ ى: و بالاخره هم يوقنون هستند، مى‏توانند از بهترين اموال خود چشم بپوشند و در راه خداوند انفاق نمايند. حضرت عبدالعظيم الحسنى از امام جواد عليه‏السلام، ضمن يك حديث، مضامين متعددى را از آباء گراميش، از على بن ابيطالب عليه‏السلام نقل نموده كه اين عبارت از جمله ‏ى آنهاست: على (ع) فرموده: من ايقن بالخلف جاد بالعطيه. كسى كه در آخرت به پاداش الهى يقين دارد، اموال خوب و مطلوب خود را در راه بارى تعالى اعطا مى‏نمايد.
✳️ اللَّهُمَّ و عِنْدَكَ مِمَّا فَاتَ خَلَفٌ ... فامْنُنْ عَلَيَّ قَبْلَ الْبَلاءِ بِالْعَافِيَةِ، بار الها! براى هر چيزى كه از ميان مى‏رود، نزد تو خلف و جايگزينى است، …. پس اى خداى مهربان! بر من منت بگذار و پيش از ابتلاى به بلا، عافيتم عطا فرما و از گرفتارى مصون و محفوظم دار. @sahife2
سلام و درود خدا بر " مُشَيِّعِى الثَّلْجِ " فرشتگان مشایعت کننده @sahife2
❇️ قرآن کریم هر روز یک آیه تفسیر نور – استاد محسن قرائتی سوره ✳️ يَأَيُّهَا الرَّسُولُ لَا يَحْزُنكَ الَّذِينَ يُسَرِعُون فِى الْكُفْرِ مِنَ الَّذِينَ قَالُواْ ءَامَنَّا بِأَفْوَ هِهِمْ وَلَمْ تُؤْمِنْ قُلُوبُهُمْ وَمِنَ الَّذِينَ هَادُواْ سَمَّعُونَ لِلْكَذِبِ سَمَّعُونَ لِقَوْمٍ ءَاخَرِينَ لَمْ يَأْتُوكَ يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ مِن بَعْدِ مَوَاضِعِهِ يَقُولُونَ إِنْ أُوتِيتُمْ هَذَا فَخُذُوهُ وَإِن لَّمْ‏تُؤْتَوْهُ فَاحْذَرُواْ وَمَن يُرِدِ اللَّهُ فِتْنَتَهُ فَلَن تَمْلِكَ لَهُ مِنَ اللَّهِ شَيْئاً أُوْلَئِكَ الَّذِينَ لَمْ يُرِدِ اللَّهُ أَن يُطَهِّرَ قُلُوبَهُمْ لَهُمْ فِى الدُّنْيَا خِزْىٌ وَ لَهُمْ فِى الْأَخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ‏ ✳️ اى پیامبر! كسانى كه در كفر شتاب مى كنند، غمگینت نسازند، (خواه) آن گروه كه (منافقانه) به زبان گفتند: ایمان آورده ایم، ولى دلهایشان ایمان نیاورده است. (و خواه) از یهودیان آنان كه براى دروغ سازى (و تحریف) با دقّت به سخنان تو گوش مى دهند و همچنین (به قصد جاسوسى) براى قوم دیگرى كه نزد تو نیامده اند، به سخنان تو گوش مى دهند (و یا گوش به فرمان دیگرانى هستند كه نزد تو نیامده اند) آنان كلمات (تورات یا پیامبر) را از جایگاه خود تحریف مى كنند و (به یكدیگر) مى گویند: اگر این مطلب (كه مطابق میل ماست) به شما داده شد بگیرید و بپذیرید، ولى اگر (آنچه طبق خواسته ى ماست) به شما داده نشد، دورى كنید. (اى پیامبر!) هر كه را خداوند بخواهد آزمایش و رسوایش كند تو هرگز در برابر قهر الهى هیچ كارى نمى توانى برایش بكنى. آنان كسانى اند كه خداوند نخواسته است دل هایشان را پاك كند. براى آنان در دنیا ذلّت و خوارى، و برایشان در آخرت، عذابى بزرگ است. 👌از آیه استفاده مى شود كه علماى یهود گروهى از یهودیان و منافقان را نزد پیامبر اسلام فرستادند و خودشان از مقابله و رویارویى دورى مى كردند «لم یأتوك» و هدفشان این بود كه شاید دستورات و احكام اسلام مطابق چیزى باشد كه آنان از تورات تحریف كرده اند و سفارش مى كردند اگر گفتار پیامبر اسلام مطابق حرف ما بود بگیرید وگرنه رها كنید. منافقان و هیئت اعزامى نزد حضرت آمدند و با دقّت گوش مى دادند تا بر سخنان حضرت، دروغ و شایعه اى ببندند. «سمّاعون للكذب» 👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇 https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour ⏺کانال انس با 🆔 @sahife2
برنامه ی وَمِنْ خطبة لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ بعد ليلة الهرير، وقد قام إليه رجل من اصحابه فقال: نهيتنا عن الحكومة ثمّ امرتنا بها فلم ندرِ أي الأمرين أرشد؟ فصفق عليه السلام احدى يديه على الاخرى ثمّ قال:... 👈اين خطبه بعد از «ليلة الهرير» (يكى از شب هاى بسيار پر حادثه جنگ صفين) ايراد شده، هنگامى كه يكى از همراهان امام عليه السلام برخاست و عرض كرد تو ما را از قبول حكميّت نهى كردى، سپس ما را به آن امر فرمودى ما نفهميديم كدام يك از اين دو دستور صحيح است؟ امام عليه السلام (از اين سخن سخت ناراحت شد) دست بر پشت دست زد، سپس (اين خطبه را ايراد) فرمود. *️⃣بخش اول: نتیجه نافرمانی از امام ❇️ موعظه‌هایی از امیرالمؤمنین هَذَا جَزَاءُ مَنْ تَرَكَ الْعُقْدَةَ، أَمَا وَ اللَّهِ لَوْ أَنِّي حِينَ أَمَرْتُكُمْ [بِمَا أَمَرْتُكُمْ] بِهِ، حَمَلْتُكُمْ عَلَى الْمَكْرُوهِ الَّذِي يَجْعَلُ اللَّهُ فِيهِ خَيْراً، فَإِنِ اسْتَقَمْتُمْ هَدَيْتُكُمْ وَ إِنِ اعْوَجَجْتُمْ قَوَّمْتُكُمْ وَ إِنْ أَبَيْتُمْ تَدَارَكْتُكُمْ لَكَانَتِ الْوُثْقَى، وَ لَكِنْ بِمَنْ وَ إِلَى مَنْ؟ أُرِيدُ أَنْ أُدَاوِيَ بِكُمْ وَ أَنْتُمْ دَائِي، كَنَاقِشِ الشَّوْكَةِ بِالشَّوْكَةِ وَ هُوَ يَعْلَمُ أَنَّ ضَلْعَهَا مَعَهَا. اللَّهُمَّ قَدْ مَلَّتْ أَطِبَّاءُ هَذَا الدَّاءِ الدَّوِيِّ وَ كَلَّتِ [النَّزَعَةُ] النَّزْعَةُ بِأَشْطَانِ الرَّكِيِّ. *️⃣1. علل شكست كوفيان و پذيرش «حكميّت»: ✳️ اين سزاى كسى است كه بيعت با امام خود را ترك گويد، و پيمان بشكند. به خدا سوگند، هنگامى كه شما را به جنگ با معاويه فراخواندم، خوشايندتان نبود، ولى خداوند خير شما را در آن قرار داده بود، اگر مقاومت مى كرديد، شما را راهنمايى مى كردم و اگر به انحراف مى رفتيد شما را به راه راست برمى گرداندم، اگر سر باز مى زديد، دوباره شما را براى مبارزه آماده مى كردم، در آن صورت وضعيّتى مطمئن داشتيم. امّا دريغ، با كدام نيرو بجنگم و به چه كسى اطمينان كنم؟ شگفتا، مى خواهم به وسيله شما بيمارى ها را درمان كنم ولى شما درد بى درمان من شده ايد، كسى را مى مانم كه خار در پايش رفته و با خار ديگرى مى خواهد آن را بيرون كشد، در حالى كه مى داند خار در تن او بيشتر شكند و بر جاى ماند. 🙏خدايا اين درد مرگبار به جان آمده، و آب رسان اين شوره زار ناتوان شده است. http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه 👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇 👈 خطبه در يك نگاه * مى خواستم درمان من باشيد، ولى درد من هستيد! علی علیه السلام 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " آنگاه که از گناهانش آمرزش میخواست یا در طلب گذشت از عیوبش تضرع میکرد" (بند 2) https://eitaa.com/sahife2/52878 دعای صحیفه سجادیه 🙏 کانال انس با 🆔 @sahife2
‏ 6 ‏ 2 1 ✳️ اين دادگاه عجيب درونى شباهت‏هاى عجيبى به دادگاه رستاخيز دارد. 1- قاضى و شاهد و مجرى حكم در حقيقت در اين جا يكى است، همان طور كه در قيامت چنين است: عالِمَ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ انْتَ تَحْكُمُ بَيْنَ عِبادِكَ فِى مَا كَانُوا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ» «زمر 46» [اى‏] داناى نهان و آشكار! تو خود در ميان بندگانت بر سر آنچه [از عقايد و عبادات‏] اختلاف مى‏كردند، داورى خواهى كرد. 2- اين دادگاه وجدان توصيه و رشوه و پرونده سازى بشرى را نمى‏پذيرد، همان طور كه درباره دادگاه قيامت نيز مى‏خوانيم: وَ اتَّقُوا يَوْماً لاتَجْزِى نَفْسٌ عَنْ نَفْسٍ شَيْئاً وَ لايُقْبَلُ مِنْها شَفاعَةٌ وَلا يُؤْخَذُ مِنْها عَدْلٌ وَلا هُمْ يُنْصَرُونَ» «بقره 48» و از روزى پروا كنيد كه نه كسى از كسى عذابى را دفع مى‏كند، و نه از كسى شفاعتى مى‏پذيرند، و نه از كسى [در برابر گناهانش‏] فديه و عوضى مى‏گيرند، و نه [براى رهايى از آتش دوزخ‏] يارى مى‏شوند. 3- محكمه وجدان مهم‏ترين و قطورترين پرونده‏ها را در كوتاه‏ترين مدت رسيدگى كرده، حكم نهايى خود را به سرعت صادر مى‏كند، نه استيناف در آن هست نه تجديد نظر و نه ماه‏ها و سال‏ها سرگردانى، همان طور كه در رابطه با دادگاه رستاخيز مى‏خوانيم: وَ اللّهُ يَحْكُمُ لامُعَقِّبَ لِحُكْمِهِ وَ هُوَ سَريعُ الْحِسابِ» «رعد 41» و خدا حكم مى‏كند؛ و هيچ بازدارنده‏اى براى حكمش نيست، و او در حسابرسى سريع است. 4- مجازات و كيفرش بر خلاف مجازات‏هاى دادگاههاى رسمى اين جهان، نخستين جرقه هايش در اعماق دل و جان افروخته مى‏شود و از آن جا به بيرون سرايت مى‏كند، نخست روح انسان را مى‏آزارد، سپس آثارش در جسم و چهره و دگرگون شدن خواب و خوراك او آشكار مى‏شود، همان طور كه درباره دادگاه قيامت نيز مى‏خوانيم: نارُ اللّهِ الْمُوقَدَةُ* الَّتى تَطَّلِعُ عَلَى الْافْئِدَةِ» «همزه 6» آتش برافروخته خداست* [آتشى‏] كه بر دل‏ها برآيد و چيره شود. 👈ادامه دارد ... ✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج‏ 7 ، ص: 261 ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
‏ 6 ‏ 2 2 ✳️ 5- اين دادگاه وجدان چندان نياز به ناظر و شهود ندارد، بلكه معلومات و آگاهى‏هاى خود انسان متّهم رابه عنوان شهود به نفع يا بر ضد او مى‏پذيرد، همان طور كه در دادگاه رستاخيز نيز ذرّات وجود انسان حتى دست و پا و پوست، گواهان بر اعمال او هستند چنانكه مى‏فرمايد: حَتّى‏ اذا ما جاؤُوها شَهِدَ عَلَيْهِمْ سَمْعُهُمْ وَ ابْصارُهُمْ وَ جُلُودُهُمْ» «فصلت 20» وقتى به آتش مى‏رسند، گوش و چشم و پوستشان به اعمالى كه همواره انجام مى‏دادند، گواهى مى‏دهند. اين شباهت عجيب در ميان اين دو دادگاه نشانه ديگرى بر فطرى بودن موضوع معاد است؛ زيرا چگونه مى‏توان باور كرد در وجود يك انسان كه قطره كوچكى از اين اقيانوس عظيم هستى است، چنان حساب و كتاب و دادگاه مرموز و اسرارآميزى وجود داشته باشد، اما در درون اين عالم بزرگ مطلقاً حساب و كتاب و دادگاه و محكمه‏اى وجود نداشته باشد، اين باور كردنى نيست. 👈ادامه دارد ... ✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج‏ 7 ، ص: 261 ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
دعای 🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " آنگاه که از گناهانش آمرزش میخواست یا در طلب گذشت از عیوبش تضرع میکرد" 👈 🎙 لینک متن با ترجمه https://eitaa.com/sahife2/44714 صوتی تصویر https://www.aparat.com/v/I8FkT https://www.aparat.com/v/gU2DR صوتی http://nava.iranseda.ir/detailsAlbum/?VALID=TRUE&g=344745 https://meysammotiee.ir/media/1514 ✳️کانال انس با 🆔 @sahife2
D1737509T13056590(Web).mp3
4.26M
👈🔊 دعای صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم (اینجا) ◀️ کانال انس با 🆔 @sahife2
✳️ دريغ، با كدام نيرو بجنگم و به چه كسى اطمينان كنم؟ شگفتا، مى خواهم به وسيله شما بيمارى ها را درمان كنم ولى شما درد بى درمان من شده ايد، كسى را مى مانم كه خار در پايش رفته و با خار ديگرى مى خواهد آن را بيرون كشد، در حالى كه مى داند خار در تن او بيشتر شكند و بر جاى ماند. ( علی علیه السلام) خطبه 121 نهج البلاغه 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2
🙏بار خدايا اگر اندوهگين گردم ، ساز و سامانم تواى (به تو رو آورم) و اگر (از هر جا) نوميد شوم ، اميدگاهم توئى، و اگر غمهاى سخت بمن رو آورد ، فريادرسى‌ام به تو است، و نزد تو است ، عوض هر چه از دست رفته و صلاح و سازگارى هر چه تباه گشته، و تغيير در آنچه زشت دانسته‌اى، پس پيش از گرفتارى تندرستى و پيش از درخواست توانگرى و پيش از گمراهى راهنمائى را بمن احسان فرما، و عيب‌جوئى بندگان را از من دور نما، و آسودگى (از عذاب و گرفتارى) روز بازگشت را بمن ببخش و نيكى راهنمائى كردن را بمن عطا فرما 👈بخشی از دعای مکارم الاخلاق امام سجاد علیه السلام https://eitaa.com/sahife2/24845 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2
❇️ قرآن کریم هر روز یک آیه تفسیر نور – استاد محسن قرائتی سوره ✳️ سَمَّعُونَ لِلْكَذِبَ أَكَّلُونَ لِلسُّحْتِ فَإِن جَآءُوكَ فَاحْكُمْ بَيْنَهُمْ أَوْ أَعْرِضْ عَنْهُمْ وَإِن تُعْرِضْ عَنْهمْ فَلَن يَضُرُّوكَ شَيْئاً وَإِنْ حَكَمْتَ فَاحْكُمْ بَيْنَهُم بِالقِْسْطِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ‏ ✳️ آنان براى دروغ سازى به دقّت گوش مى دهند و همواره مال حرام (رشوه و ربا) مى خورند، پس اگر (براى داورى) نزد تو آمدند، یا میانشان داورى كن یا از آنان روى بگردان. و اگر از آنان روى بگردانى پس هرگز هیچ زیانى به تو نخواهند رساند. و اگر داورى كنى، پس میانشان به قسط و عدل قضاوت كن، همانا خداوند دادگران را دوست دارد. 👈بعضى از یهود كه زناى محصنه كرده بودند، به اُمید نجات از كیفر سنگسار كه در دین یهود نیز آمده است، براى داورى نزد پیامبر آمدند، غافل از آنكه حكم اسلام هم سنگساركردن زناكار است، چون دیدند حكم اسلام نیز همان است، حاضر به پذیرش حكم پیامبر نشدند. آیه خطاب به پیامبر مى فرماید: گرچه علماى یهود در اندیشه آسیب رسانى به تو هستند و تو براى مكتب و جامعه اسلامى دغدغه دارى ولى خداوند نوید مى دهد كه اگر مصلحت را در اعراض دانستى دغدغه اى نداشته باش. «وان تعرض عنهم فلن یضرّوك شیئاً» 👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇 https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour ⏺کانال انس با 🆔 @sahife2
برنامه ی وَمِنْ خطبة لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ بعد ليلة الهرير، وقد قام إليه رجل من اصحابه فقال: نهيتنا عن الحكومة ثمّ امرتنا بها فلم ندرِ أي الأمرين أرشد؟ فصفق عليه السلام احدى يديه على الاخرى ثمّ قال:... اين خطبه بعد از «ليلة الهرير» (يكى از شب هاى بسيار پر حادثه جنگ صفين) ايراد شده، هنگامى كه يكى از همراهان امام عليه السلام برخاست و عرض كرد تو ما را از قبول حكميّت نهى كردى، سپس ما را به آن امر فرمودى ما نفهميديم كدام يك از اين دو دستور صحيح است؟ امام عليه السلام (از اين سخن سخت ناراحت شد) دست بر پشت دست زد، سپس (اين خطبه را ايراد) فرمود. بخش دوم: وصف یاران گذشته ❇️ موعظه‌هایی از امیرالمؤمنین *️⃣ أيْنَ الْقَوْمُ الَّذِينَ دُعُوا إِلَى الْإِسْلَامِ فَقَبِلُوهُ، وَ قَرَءُوا الْقُرْآنَ فَأَحْكَمُوهُ، وَ هِيجُوا إِلَى الْجِهَادِ فَوَلِهُوا وَلَهَ اللِّقَاحِ إِلَى أَوْلَادِهَا، وَ سَلَبُوا السُّيُوفَ أَغْمَادَهَا، وَ أَخَذُوا بِأَطْرَافِ الْأَرْضِ زَحْفاً زَحْفاً وَ صَفّاً صَفّاً؛ بَعْضٌ هَلَكَ وَ بَعْضٌ نَجَا، لَا يُبَشَّرُونَ بِالْأَحْيَاءِ وَ لَا يُعَزَّوْنَ عَنِ الْمَوْتَى، مُرْهُ الْعُيُونِ مِنَ الْبُكَاءِ، خُمْصُ الْبُطُونِ مِنَ الصِّيَامِ، ذُبُلُ الشِّفَاهِ مِنَ الدُّعَاءِ، صُفْرُ الْأَلْوَانِ مِنَ السَّهَرِ، عَلَى وُجُوهِهِمْ غَبَرَةُ الْخَاشِعِينَ، أُولَئِكَ إِخْوَانِي الذَّاهِبُونَ، فَحَقَّ لَنَا أَنْ نَظْمَأَ إِلَيْهِمْ وَ نَعَضَّ الْأَيْدِي عَلَى فِرَاقِهِمْ. ✳️ 2. وصف ياران ى كه وفادار بودند: *️⃣ كجا هستند مردمى كه به اسلام دعوت شده و پذيرفتند، قرآن تلاوت كردند و معانى آيات را شناختند، به سوى جهاد بر انگيخته شده چونان شترى كه به سوى بچّه خود روى مى آورد شيفته جهاد گرديدند، شمشيرها از نيام بر آوردند، و گرداگرد زمين را گروه گروه، صف به صف، احاطه كردند، بعضى شهيد، و برخى نجات يافتند. هيچ گاه از زنده ماندن كسى در ميدان جنگ شادمان نبودند، و در مرگ نيازى به تسليت نداشتند. با گريه هاى طولانى از ترس خدا، چشم هايشان ناراحت، و از روزه دارى فراوان، شكم هايشان لاغر و به پشت چسبيده بود. لب هايشان از فراوانى دعا خشك، و رنگ هاى صورت از شب زنده دارى ها زرد، و بر چهره هايشان غبار خشوع و فروتنى نشسته بود. آنان برادران من هستند كه رفته اند، و بر ماست كه تشنه ملاقاتشان باشيم، و از اندوه و فراقشان انگشت حسرت به دندان بگيريم. http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه 👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇 👈 آنها برادران من بودند! علی علیه السلام 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2