#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_21
#دعای_بیست_یک_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_یکم_1
🔹 اللَّهُمَّ يَا كَافِىَ الْفَرْدِ الضَّعِيف
#بى_نياز_كننده_نيازمندان_ناتوان 4
✳️ در صورتى كه حضرت حق در اين گونه امور باطنى و روحى و به خصوص دربرابر حملات سخت غرايز و شهوات و مصايب و ابتلائات به فريادش نرسد، خود را مىبازد، و به انواع گناهان و آلودگىها به وقت طغيان غرايز مبتلا، و به مرض جنون و ديوانگى، يا بهت زدگى و فراموشى و يا خود كشى، به هنگام هجوم مصايب و آزمايشهاى الهى دچار مىگردد!!
اگر حضرت محبوب اين موجود ضعيف و ناتوان را كفايت نكند و امور مخوف را از وى باز ندارد، به ذلّت و خوارى و شقاوت و ننگ، و آلودگى و عصيان، و تنهايى و بى كسى، و محكوميت به غضب و سخط و عذاب اليم حق دچار مىشود، و براى ابد روى آسايش و آرامش را نخواهد ديد، و درى براى نجات نخواهديافت، و راهى براى فرار از آتش دوزخ پيدا نخواهد كرد.
تنها كفايت كننده عبد و بى نياز كننده بنده، در تمام عالم هستى حضرت اوست، به شرطى كه اين موجود ضعيف كه ضعف ظاهرى و باطنى وى را محاصره كرده، بلكه ماهيت و ذات خلقتش را تشكيل داده به او پناه ببرد و با ايمان به حضرت حق و اعتقاد به انبيا و ملائكه و كتب آسمانى و امامان معصوم و فرداى قيامت، و با آراسته شدن به حسنات اخلاقى، و اعمال صالحه ضعف خود را جبران نمايد كه راهى براى جبران ناتوانى و فرار از عوامل خوف، و به درآمدن از تنهايى، و پاك شدن از آلودگىها، و ايمن شدن از غضب و سخط حضرت جبار جز اين نيست،
و اين همه را بايد از قرآن كريم اين خزانه بى بديل حضرت حق تحصيل كرد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج9، ص: 72
#کافی
ادامه دارد ...
#بیست_یکم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2ل
یاد خدا ۱۶.mp3
10.85M
مجموعه #یاد_خدا 16
🙏يا مَنْ ذِكْرُهُ شَرَفٌ لِلذَّاكِرِينَ
اى آن كه يادش، براى يادكنندگان مجد و بزرگوارى است
👤استاد#شجاعی
#انصاریان
🆔 @sahife2
یاد خدا ۱۷.mp3
10.78M
مجموعه #یاد_خدا 17
🙏يا مَنْ ذِكْرُهُ شَرَفٌ لِلذَّاكِرِينَ
اى آن كه يادش، براى يادكنندگان مجد و بزرگوارى است
👤استاد#شجاعی
#انصاریان
🆔 @sahife2
یاد خدا ۱۸.mp3
11.75M
مجموعه #یاد_خدا 18
🙏يا مَنْ ذِكْرُهُ شَرَفٌ لِلذَّاكِرِينَ
اى آن كه يادش، براى يادكنندگان مجد و بزرگوارى است
👤استاد#شجاعی
آیت الله #جوادی_آملی
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #انعام
#انعام_159
✳️ إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُواْ دِينَهُمْ وَكَانُواْ شِيَعاً لَسْتَ مِنْهُمْ فِى شَىْءٍ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللَّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُواْ يَفْعَلُونَ
(اى پیامبر!) تو را با كسانى كه دین خود را پراكنده ساخته و گروه گروه شدند، هیچ گونه ارتباطى نیست. (تو مسئول آنان نیستى و) سرنوشت كارشان تنها با خداست، آنگاه او آنان را به عملكردشان آگاه خواهد كرد.
✍️ #تفرقه افكنى در دین، یعنى #بدعت گذارى و تفسیر دین به رأى خود كه در قرآن و حدیث، شدیدترین تعبیرات، درباره این گونه كسان آمده است. به برخى از این نمونه ها توجّه كنید:
* قرآن مى گوید: واى بر آنان كه با دست خود مطلبى مى نویسند، سپس مى گویند: این از طرف خداوند است.
* على علیه السلام مى فرماید: هرگاه بدعتى آید، سنّتى مى رود. و یكى از وظایف انبیا و علما، بدعت زدایى و جلوگیرى از تحریف هاست.
* در روایات آمده است: توبه ى صاحب بدعت، پذیرفته نمى شود.
* خداوند، هیچ عملى را از بدعتگذار قبول نمى كند.
* كسى كه به بدعتگذار احترام گذارد یا لبخندى بزند، در فروپاشى دین گام برداشته است.
* رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمود: هرگاه در میان امّتم #اختلاف شد، هر كس طبق سنّت و گفته من عمل كند و سراغ راه و روش دیگران نرود، پاداش صد شهید خواهد داشت.
* در قرآن، بارها از یهود، به خاطر #تحریف هایى كه علمایشان در دین پدید آوردند انتقاد شده است. درباره حضرت موسى علیه السلام هم مى خوانیم: وقتى از كوه طور برگشت و انحراف و گوساله پرستى قوم خود را دید، از فرط ناراحتى الواح تورات را بر زمین افكند و ریش برادرش را كه جانشین او بود گرفت و گفت: چرا امّتم منحرف شدند؟ هارون در پاسخ گفت: ترسیدم اگر براى جلوگیرى از انحرافشان شدّت عمل به خرج دهم، مردم متفرّق شوند و تو بگویى چرا مردم فرقه فرقه شدند (تفرقه اى كه با بازگشت تو هم قابل اصلاح نباشد).
این آیات و روایات، مسئولیّت سنگین دین شناسان را در حفظ اصالت مكتب و مقابله با انحرافات فكرى، در عین حفظ وحدت اجتماعى امّت، بیان مى كند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2