💠 پاسخ به شبهات مخالفین فلسفه و عرفان (بخصوص در نقد و بررسی علمی ادعاهای آقای حسن میلانی، از مخالفین فلسفه و عرفان)، بر اساس متون کلامی فلسفی زیر نظر دکتر صمیمیت از شاگردان دکتر دینانی 👇
🌐 https://t.me/Hmilanie تلگرام
🌐 https://eitaa.com/hasan_milani ایتاء
هو الحکیم
🔸کشف حقیقت علم، در بستر نقادی و گفتگوی علمی
🔸
👌کار کانال « پاسخ به شبهات مخالفین فلسفه و عرفان @Hasan_Milani » را تمجید میکنم و به ویژه تشکر میکنم از تلاشهای خوب نقادی علمی دوست خوبم @borhanian (با نام مستعار صمیمیت) از همدوره ای های عالم و فاضل ما از ابتدای طلبگی، که همیشه در دفاع از حریم تعقل فلسفی و رعایت انصاف علمی در برابر جریان های ضد فلسفی ممتاز بودند.
🔸اینکه در مباحث علمی باب گفتگوی آرام و منطقی باز باشد خیلی مهم است. در بسیاری از مباحثات با افراد و جریانات ضد فلسفه و عرفان، عمده مشکل موجود، در «عدم تصور صحيح» از موضوعات و اصطلاحات فلسفی و عرفانی در جانب مخالفین بوده است.
🔸جدای از برخی جریانات نامطلوب که بجای گفتگوی علمی، به توهین و تمسخر و رمی و تکفیر فیلسوفان و عارفان میپردازند، مساله اساسی تنازع در این است که مخالفین در انکار فلسفه و عرفان، عمدتا «برداشت غلط خودشان از موضوع» را -که واقعا هم غلط است- دارند انکار میکنند، و بجای تصحیح علمی برداشت خود، در خطایی بالاتر، این تصور غلط خود را به آن عالمان برجسته فلسفه و عرفان نسبت میدهند، ولذا هم در برداشت از کلام، و هم در تطبیق آن برداشت بر قائلش، خطا میکنند.
🔸در برابر افراد منصف در مخالفین، وقتی با دلایل مبرهن عقلی و شواهد متقن قرآنی و حدیثی با تبیین قواعد علمی فلسفه و عرفان، «تصور صحیح از موضوع» برایشان ایجاد شود، دیگر شبهه از ریشه برچیده شده، و اساساً مخالفت آنها سالبه به انتفای موضوع میشود (یعنی با برداشت صحیح، دیگر موضوعی برای مخالفت در میان نخواهد بود). و تجربه های زیادی از پذیرش مخالفین منصف را دیده ایم.
🔸اساساً یکی از مهمترین اسباب ایجاد «تصور صحيح از موضوعات علمی» و «اندیشهورزی در حوزه علمیه»، بستر گفتگوی باز و آزاد در موضوعات مختلف علمیست، که دائماً توصیه مؤکد رهبری بر این بوده «کرسیهای آزاد اندیشی» و «روش حوزوی نقد و گفتگوی مؤدبانه علمی» باید در جای جای نهادهای تخصصی علمی و دانشگاهی و سیاسی و... ترویج یابد. 👇
✅ امام خامنه ای (حفظه الله) :
🔸چرا این کرسیهای آزاد اندیشی در قم تشکیل نمیشود؟ چه اشکالی دارد؟ حوزههای علمیهی ما، همیشه مرکز و مهد آزاداندیشیِ علمی بوده و هنوز که هنوز است، ما افتخار میکنیم و نظیرش را نداریم.
🔸کرسی نظریهپردازی تشکیل بشود و مباحثه بشود؛ پنج نفر، ده نفر فاضل بیایند این نظر فقهی را رد کنند با استدلال؛ اشکال ندارد. نظر فلسفیای داده میشود همینجور، نظر معارفی و کلامیای داده میشود همینجور. مسئلهی تکفیر و رمی و این حرفها را بایستی از حوزه ورانداخت.
۱۳۸۶/۰۹/۰۸
🔸آن کرسیهای آزاداندیشی را که من صد بار - با کم و زیادش - تأکید کردم، راه بیندازید.
۱۳۹۰/۰۷/۱۳
🔸آزاداندیشی خاصیت علمی بودن است و تحجر در میدان علم، اصولاً معنا ندارد. یعنی اگر دنبال علم هستیم، باید فکر را آزاد گذاشت؛ البته برای اهل فکر. معلوم است که در یک مجموعه علمی کسی که صلاحیت فکری ندارد، جرأت اظهارنظر هم پیدا نمیکند؛ اگر اظهار نظر کرد، مچ او را میگیرند، غلط او آشکار میشود. آن کسی که صلاحیت اظهارنظر دارد، بایستی اظهارنظر کند؛ چه در فقه، چه در اصول، چه در فلسفه، چه در کلام، و... باید آزاداندیشی باشد.
🔸آزاداندیشی جاری در حوزه، از قبل نیز بیشتر است اما این آزاداندیشی باید در سطوح مختلف گسترش و تعمیق یابد و اهل فکر، در همه رشتهها، همه گونه آراء و افکار خود را، آزادانه بیان کنند.
۱۳۸۹/۰۸/۰۲
🔸بدون آزاداندیشی، این رشد اجتماعی، علمی، فکری و فلسفی امکان ندارد.
۱۳۸۵/۰۳/۲۹
🔸واقعا انسانها باید بتوانند در یک فضای آزاد فکر کنند. آزادی بیان تابعی از آزادی فکر است. وقتی آزادی فکر بود، بهطور طبیعی آزادی بیان هم هست. عمده، آزادی فکر است که انسانها بتوانند آزاد بیندیشند. ما در مباحث کلامی و مباحث فلسفی هرچه پیشرفت داشتیم، در سایهی مباحثه و جدل و بحث و وجود معارض داشتیم. ما به تجربه دریافتهایم که آنجاییکه سخن حق با منطق و آرایش لازم خودش به میدان میآید، هیچ سخنی در مقابل آن تاب پهلو زدن و مقاومت کردن نخواهد داشت.
۱۳۸۴/۰۶/۰۸
🔸آزاداندیشی جایش توی جلسات تخصصی است. در محیطهای عمومی جای آن بحثها و مناظرهها نیست.
۱۳۸۹/۰۵/۳۱
🔸نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت و «نقد و انتقاد» را به کالای قاچاق و یا امری تشریفاتی، تبدیل کرد چنانچه نباید بجای مناظره، به «جدال و مراء»، گرفتار آمد و بجای آزادی، به دام هتاکی و مسئولیت گریزی لغزید. آن روز که سهم «آزادی»، سهم «اخلاق» و سهم «منطق»، همه یکجا و در کنار یکدیگر اداء شود، آغاز روند خلاقیت علمی و تفکر بالنده دینی در این جامعه است و کلید جنبش «تولید نرم افزار علمی و دینی» در کلیه علوم و معارف دانشگاهی و حوزوی زده شده است.
۱۳۸۱/۱۱/۱۶
🌐 farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=985
🔸
@Salehy @Salehi786
بسم الله
#حدیث
🔸 امام صادق (علیه السلام) :
⚡«وَ اعْلَمْ أَنَّ الْعَمَلَ الدَّائِمَ الْقَلِیلَ عَلَى الْیَقِینِ أَفْضَلُ عِنْدَ اللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ مِنَ الْعَمَلِ الْكَثِیرِ عَلَى غَیْرِ یَقِین»
🔻 بـدان بـه درستی که عمل دائمی اندک وقتی همراه با یقین باشد، نزد خداوند متعال، افضل از عمل بسیاری است که بدون یقین باشد.
(بحارالانوار، ج۶٩، ص٩٣؛ کافی ج۸ ص٢۴۴)
🔸
@Salehy
هدایت شده از نرم افزارهای مفید
رجال الحدیث_1.0.apk
6.92M
🔸نرمافزار «رجال الحدیث»👆
🔻کل محتوای کتاب «معجم رجال الحدیث» حضرت آیت الله خوئی (ره)، در اندروید و آیفون
🔻مشخصات رجالی بیش از پانزده هزار راوی حدیث
🔻قابلیت جستجوی نام راوی، اشتراک گذاری محتوا، و تغییر سایز متن
🔻قابلیت علامتگذاری راویان برای مراجعات بعدی (با علامت ستاره بالای صفحه راوی)
⚡تولید masaha.org
📲 نسخه ios نرم افزار 👇
🌐 apps.apple.com/us/app/رجال-الحديث/id964788934
🔻نرم افزار در گوگل پلی👇
🌐 play.google.com/store/apps/details?id=org.masaha.rejalalhadith&hl=en_US&gl=US
🔸
⚡@SalehiApps
⚡@Salehi786
هدایت شده از Update
eitaa_4.7.5(1696).apk
19.78M
🔹 برنامه اندروید ایتا به نسخه 4.7.5 بروزرسانی شد
🔸 امکاناتی که در این نسخه به برنامه افزوده شده در لینک زیر قابل مشاهده است:
https://eitaa.com/eitaa/192
🔹 منابع رسمی برای دریافت این نسخه:
1️⃣ کافه بازار
2️⃣ مایکت
3️⃣ چارخونه
4️⃣ وبسایت رسمی ایتا
▪️امشب، شب وفات ابوعلی و ابوالأئمه حضرت ابوطالب عمران بن عبدالمطلب (علیهم السلام) است.
▪️تسلیت به محضر مولایمان امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در داغ پدرشان، و تعزیت به همه شیعیانشان داریم.
⭕️ مولا علی (علیه السلام) در فضیلت پدرشان فرمودند:
⚡«وَ الَّذِی بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِیّاً لَوْ شَفَعَ أَبِی فِی کُلِّ مُذْنِبٍ عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ لَشَفَّعَهُ اللَّهُ فِیهِمْ»
🔻 قسم به آن خدایی که محمد (صَلی الله علیهِ و آله) را به حق بر نبوّت برانگیخت، همانا اگر پدرم شفاعت تمام گناهکاران روی زمین را بکند، خداوند شفاعت او را میپذیرد.
🌐 بحارالانوار، ج٣۵، ص ١١٠.
🙏 توسل به محضر حضرت ابوطالب و فرزندانش #فاتحه_و_صلواتی هدیه بفرمایید.
🔸
@Salehy @Salehi786
25.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #کلیپ بسیار زیبا | بندگان شکور خدا 🌷
#استاد_پناهیان
🔻از بندگان شکور و شاد و عاشق خدا باشیم.
🔻بندگان شکور به دلیل نعماتی که برای همه هست شاد میشوند.
🔻بندگان شکور اینچنین لذت میبرند از حیات. بندگان شکور نه فقط برای نعمتهایی که به همه میرسد تشکر میکنند، برای نعماتی که از قدیم خدا داده است و آنها نخواسته بودند این نعمت را، خدا برنامهریزی کرده بوده برایشان فرستاده بوده، برای آن نعمتها هم شاد میشوند.
🔻بندگان شکور برای نعمتهای قدیمی هم تشکر میکنند. اینها وظیفۀ خود میدانند شب که ستارهها طلوع میکنند به همۀ آنها سلام بدهند، ابراز احساسات آنها را پاسخ بدهند. سلام ستارهها. ممنون.😇🙏
🌐 panahian.ir/post/4018
🎞 همین کلیپ با زیرنویس انگلیسی 👇
🔻Are You Grateful or Not? | Agha Alireza Panahian
🌐 m.aparat.com/v/FCe8D
🔻بخشی از جلسه ۵ سخنرانی با موضوع «راز عبور از رنج های زندگی و رسیدن به لذات بندگی» 👇
🌐 panahian.ir/post/3322
🔸
@Salehy @Salehi786
35.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #کلیپ | لذتبخش ترین حسی که باید چشید و نوشید ... 🌷
#استاد_پناهیان
🔻خدا را فقط نباید دانست، باید خدا را نوشید. باید خدا را چشید. باید خدا حس کرد. باید از خدا لذّت برد!
🔻حسّ پرستش زیباترین و هیجان انگیزترین حسّی است که یک انسان میتواند تجربه کند. بهجای کلمۀ «دوستت دارم، عشق منی تو»، کلمات بالاتری در تو متولّد میشود، مثل این کلمه: «تو را میپرستم. میپرستمت»؛ چیزی فوق دوست داشتن.
🔻از حسّ پرستش بالاتر هم داریم؟ بله. حسّ مملوک بودن، عبد بودن. خدایا من میخواهم مملوک تو باشم.
🔻یک حسّی در انسان هست مثل کودکی که میخواهد مال بابا و مامانش باشد، که آدم را متعلّق به یک مولا میکند.
🔻حسّ عبودیت اگر در کسی پیدا شد بیمولا میمیرد. انساش با مولاست. تا به او چشم نگویی، تا دستورش را اجرا نکنی، به این حسّ پرستش نمیرسی.
🌐 panahian.ir/post/4270
🎞 همین کلیپ با زیرنویس عربی 👇
🔻كي تكون شبيه الله... | أروع من رعشة الشاب والفتاة في غرامهما!
🌐 t.me/PanahianAR/3088
🌐 youtu.be/NZzvLsxBNlc
🔻 بخشی از ج٧ «راز عبور از رنج های زندگی و رسیدن به لذات بندگی» 👇
🌐 panahian.ir/post/3322
🔸
@Salehy @Salehi786
🔴 الان در بارگاه مقدس مولا علی بن موسی الرضا (علیه آلاف التحیة و الثناء) نائب الزیاره همه شما هستم 🙏 شما هم سلام به مولا بدهید و زائر مولا شوید🙏
⚡صلی الله علیک یا ابالحسن یا علی بن موسی الرضا
(پنجشنبه ٢١ اسفند ١٣٩٩، عید مبعث ٢٧ رجب ١۴۴٢)
🌷 از آقاجان عیدی پر نور و نعمت و سلام و رحمت و عشق و سرور و مغفرت و محبت الهی را در شادباش عید مبعث پیامبر خاتم محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) تمنا میکنم، که بشدت پرشکوه و پر نشاط و ظاهر و محسوس در این شب مبارک جمعه و روز جمعه بچشید و به جان نوش کنید 🤲🌷
👌علامه طباطبایی میفرمودند:
🌷همه ائمه معصومین (علیهم السلام) «رئوف» هستند، اما «رأفت امام رضا (علیه السلام)» به زائرانش «محسوس و ظاهر» است، درحرم میبینی از در و دیوارش رأفت می بارد.
(نقل از استادفاطمی نیا)
🔸
🔸مؤيد این معنا، که رئوف بودن حضرت رضا (علیه السلام) محسوس است، روایتی از خود ایشان است که شیعیانشان را به ذکر «یا رَئوفُ یا رَحیم» برای گشایش مشکلات توصیه خاص میکنند، و آن را ذکر خاص خودشان از طرف پدرشان معرفی مینمایند👇
🌐 eitaa.com/salehi786/701
🔸
@Salehy
🔸 تجلی و ظهور محسوس حقیقت «اسم الرئوف الهی» در توسل به «امام الرئوف» مولا علی بن موسی الرضا (علیه السلام)
👇👇👇
🌐 eitaa.com/salehi786/701
12.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤲 همین الان👆حال و هوای سحر آخرین جمعه ماه رجب در صحن گوهرشاد حرم مطهر امام رئوف مولا علی بن موسی الرضا (علیه السلام)
🔻جمعه ٢٢ اسفند ١٣٩٩
🙏 نجوا با امام زمان مولا م ح م د امام مهدی بقية الله (عجل الله تعالی فرجه الشریف)