🔺🔺🔺🔻🔻🔻🔻
🔴بسم الله الرحمن الرحیم🔴
#تهمت خون تهمتی است به یهودیان که بیان میدارد آنها بچههای غیریهودیان ( #جنتیل) را دزدیده و میکشتند تا از خون آنها در بخشی از مناسک مذهبی خود در جریان عید پسح استفاده کنند
مسموم کردن آب چاه و بی حرمتی به نان مقدس از نظر تاریخی از ریشههای اصلی آزار یهودیان اروپایی بوده است.
✡در بعضی موارد در طول تاریخ کودک قربانی شده به صورت یک شهید در بین #مسیحیان مورد احترام قرار میگرفت و بعضی اوقات لقب سنت به او داده میشد.
داستان تهمت خون در تضاد با قوانین تورات است. #ده_فرمان که پایه اصلی تورات را تشکیل میدهد کشتن را ممنوع میکند. استفاده از خون در پخت هر نوع ماده غذایی باعث غیرکوشر یا حرام شدن آن میشود.
در یهودیت بعد از #ذبح حیوان باید خون آن به طور کامل خارج شود و خون حیوان نباید مورد مصرف قرار گیرد
#قربانی کردن انسان در #تورات به شدت مورد مذمت قرار میگیرد و یهودیان به شدت از این کار منع میشوند
🔴👈در آئین کابالا قربانی کردن وجود دارد.اولین اشارات به مسئله #قربانی کردن انسان توسط یهودیان در نوشتارهای تاریخدان یونانی #آپیون یافت میشود. او مینویسد که یهودیان در معبد خود #یونانیان را ذبح میکنند
✡در سال ۱۱۴۴ #یهودیان #نورویچ به کشتن یک کودک مسیحی به نام #ویلیام_نورویچی متهم شدند. جسد کودک در حالی پیدا شده بود که خونی در آن نبود و در قسمتهای مختلف بدن او جای زخم چاقو وجود داشت
✡ #تهمت خون در شیراز به کشتار یهودیان شیراز در سال ۱۹۱۰ میلادی اشاره دارد. در این سال پس از شایعه قتل یک دختر مسلمان توسط یهودیان برای کسب خون آن برای طبخ #فطیر مسلمانان به یهودیان هجوم بردند
✡ #شیراز دارای جمعیت یهودی قابل ملاحظهای از زمانهای دور بوده است. حمله به یهودیان در این زمانها چندین بار اتفاق افتاده است. در سال ۱۸۹۲ چندین یهودی در #شیراز کشته شدند و در سال ۱۸۹۷ کنیسه آنها سوزانده شد. حمله به یهودیان در شهرهای #زرقون، #لار، #جهرم، #داراب، #نوبندگان، #سروستان و #کازرون ثبت شده است.
@sarbaze110
🔺🔺🔻🔻
🔴#بریت_میلا (به زبان عبری: בְּרִית מִילָה،pronounced [bʁit miˈla]; اشکنازی: [bʁis ˈmilə]، " «پیمان ختنه» ; تلفظ ییدیش : bris [bʀɪs])
✡خون ختنهگاه کودکان بلافاصله پس از ختنه، در عملی غیربهداشتی و دردآور، توسط #خاخام_یهودی مکیده میشه
✡این روش بسیار منزجر کننده، خوردن خون #نوزادان پسر بلافاصله پس از انجام #ختنه است. این عمل همچنین موجب بروز بیماری و جان سپردن بسیاری از کودکان شده است.
@sarbaze110
🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶
بسم رب المهدی...
🔴دین #یهود یا #شریعت حضرت موسی (ع) بر پایه ی 13 اصول بنا شده است که به اصول ایمان یهود معروف هستند. 6 اصل اولیه به توحید و نحوه ی نگرش به وجود خداوند اختصاص یافته اند. این اصول به شرح زیر هستند:
⬅️1- خداوندِ متبارک، موجود (حاضر) و ناظر است.
⬅️2- او یکتا و واحد است.
⬅️3- او جسم ندارد و شباهتی هم به جسم ندارد.
⬅️4- او مقدم بر هر موجود قدیمی در جهان است.
⬅️5- عبادت موجودی به غیر از او جایز نیست.
⬅️6- او از افکار و نیات انسان ها مطلع است.
✡ #آیه یا #پاسوق "שמע ישראל" "shemma yisrael" که بیانگر اقرار به وحدانیت خد.است، این حقیقت را بیان می کند که: "بشنو ای #بنی_اسرائیل! خد.ای ما یکی است" (دواریم 6:4)
✡بنابر باور #یهودیت، خد.ا دارای شخصیت است، اما بدین معنا نیست که او شخصیتی همانند انسان ها دارد، بلکه بیانگر برخورداری وی از اراده و آگاهی است؛ به گونه ای که همه چیز، بنابر خواست او انجام می شود و او با مردم سخن می گوید و به نیایش و دعای آنان پاسخ می دهد. از سوی دیگر، ماهیت خد.اوند با مفهوم قادر مطلق بودن (و فراتر از هر چیز و هر کس بودن) آمیخته است. او، خد.ایی #علیم، #حی و #حاضر پنداشته شده، اما مهمترین ویژگی خد.اوند، ویژگی های اخلاقی او؛ همچون عدالت، مهربانی، راستی، و بالاتر از همه، قداست است.
@sarrbaz110
@sarbaze110
🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔺🔺🔺🔻🔻🔻
🔴در " #تنخ" (تورات و کتب انبیاء بعدی بنی اسرائیل)، " #تلمود" و " #زوهر" نام ها ی زیادی به خد.اوند اطلاق شده است که غیر از یک نام اصلی و اعظم، سایر اسامی به نوعی صفت و لقب برای او محسوب می شوند. بنابراین، غیر از نام اصلی که ویژه و مختص خد.اوند است، ممکن است سایر اسامی به غیر خد.اوند نیز نسبت داده شوند (مانند کلمه ی "قادر").
⬅️1- #ال א-ל
به معنای قادر و توانا. این نام از قدیمی ترین اسامی خد.اوند است که قوم #سامی و #عبرانی به کار می برد و بر قدرت خد.ایی اشاره دارد. این کلمه به معنای کلی "معبود و ا.لهه" نیز به کار می رود. بخصوص در حالت جمع " #الیم" که معنای " #بت ها" را می رساند. این کلمه به عنوان پیشوند یا پسوند ا.لهی اسامی متداول است، مانند اسامی " #الیا"، " #الیشا"، " #الیهو"، یا " #ییسرائل"، " #ییشمائل"، " #شموئل" (که از شخصیت های مذهبی تنخ هستند). همچنین در القاب خد.اوند نیز این کلمه استفاده می شود: " #ال_علیون: قادر متعال"، " #ال_عولام: قادر جهان"، " #ال_شدی: قادر مطلق"، " #ال_روئی: خدای بیننده ی من" و " #ال_بریت: خدای پیمان و میثاق".
⬅️2- #الوه אלוה و #الوهیم אלהים
"_الوه" به معنای کلی " #خدا" یا الهه به کار می رود و " #الوهیم" از لحاظ معنوی، جمع کلمه ی اول است و هر دو از کلمه ی " #ال" مشتق شده اند.
" #الوه" معمولا در تقابل با خد.ای حقیقی و به نشانه ی معبودان دیگر کاربرد دارد، هر چند که یکی از اسامی و القاب خد.ا می باشد.
کلمه ی #الوهیم معمولا به معنای " #خالق" استفاده می شود و بر قدرت ا.لهی (که مجموعه ی کل قدرت های جهان است) دلالت دارد و عرفای یهود آن را نامی به نشانه ی خصلت " #عدالت_الهی" می دانند. در تورات (تنخ) به از این نام به تنهایی یا همراه با نام اعظم خد.اوند برای اشاره به ذات خد.ا استفاده شده است. ب این وجود، این کلمه، معانی متعددی دارد که متاسفانه نادیده گرفتن آن، گاه موجب سوء تعبیر در معانی تورات گشته است.
⬅️3- ا.دونای אדני این نام از کلمه ی " #ادون" (אדון) به معنای محترمانه و رسمی " #آقا" (سرور) گرفته شده است که معنای تحت اللفظی آن "آقا و سرور ما" می باشد، البته در اکثر موارد، این نام جزء نام های خد.اوند و اشاره به ذات اوست. علاوه بر این، هنگام دیدن کلمه ی نام اصلی و اعظم خداوند که تلفظ آن ممنوع است، از این نام ( #ادونای) استفاده می شود. هر چند که استفاده و بر زبان راندن همین نام نیز بدون نیاز شرعی و رسمی معمولا ممنوع است و به جای آن از کلمه ی " #هشم" به معنای " #آن نام" استفاده می شود.
⬅️4- نام اصلی و اعظم خد.اوند، ی-ه-و-ه (y-h-w-h) این نام تنها به خد.اوند اختصاص دارد و هیچ گونه صفتی که به غیر از او اطلاق گردد به شمار نمی رود. تلفظ آن طبق #شرع_یهود ممنوع است و تنها در ایام آبادی #بیت_المقدس (معبد سلیمان)، #کاهن_اعظم (و در مواردی دیگر کاهنان) در موارد خاص مجاز به تلفظ آن بودند. از اعراب گذاری های متعددی برخوردار است که در متن تورات (تنخ) طبق قانون ویژه ای، اعمال می شود. این کلمه به علت قداست ویژه در نزد یهودیان، علاوه بر تورات، تنها در کتب مقدس (مانند کتاب های دعا) نوشته یا چاپ می شود و حتی در #تلمود یا سایر نوشته های دینی از این کلام استفاده نمی شود. همان گونه که ذکر شد، برای خواندن آن از کلمات " #اَدُونای" یا " #هَشِم" استفاده می شود.
عرفای یهود، این کلمه را نشانه ی خصلت " #رحمت" خد.اوند دانسته اند، که گاه در مقابل و گاه در کنار کلمه ی " #اِلوهیم" به نشانه ی عدالت الهی قرار می گیرد
⬅️5- اسامی دیگر:
علاوه بر اسامی فوق، در دیگر منابع دینی یهود (تلمود، زوهر، گفتار علمای مذهبی) اسامی و صفات دیگری نیز برای خد.اوند به کار رفته اند، که تعدادی از آنها به این شرح هستند:
🔴 #هَگاوُوهَ ha-gavoha " : (خد.ای) متعال.
" #صِو.ائُوت – zevaot " : رییس لشکریان ا.لهی (توانا بر همه چیز، معادل almighty).
" #هَگِوورا – ha-gevurah " : آن (خد.ای) #جبار و #قدرتمند.
" #یُوصِر_هَکُل yozer ha-kol " : آفریننده همه چیز.
#هارَحمان ha-rahaman " : آن (خد.ای) رحمان.
" #رَحمانا rahmana " : آن (خد.ای) رحمان.
" #آوینو_شِبَشامَییم avinu she-ba-shamayim " : پدر ما که در آسمان است. (پدر آسمانی ما).
✡" #شالُوم shalom " : به معنی سلام و صلح و سلامتی، یکی از اسامی خد.اوند است.
" #تِمیرا دِ-تِمیرین temira de-temirin " : پنهان تر از پنهان ها.
"عَتیقا دِ-عَتیقین attika de-attikin "
@sarrbaz110
@sarbaze110
🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔴خد.اوند در مورد علت #رحیم بودن و #عادل بودن خود در برابر جهان و آفریده ها چنین می گوید: "اگر من جهان را فقط براساس لطف و رحمت خود بیافرینم، گناهان آن زیاد خواهند شد، و اگر آن را برابر #عدالتِ دقیق خود بیافرینم، جهان چگونه می تواند دوام یابد؟ بنابراین، من آن را با هر دو صفت خود می آفرینم و با دو صفت عدالت و رحم آن را نگه می دارم".از این رو، خد.ای یهود، نه تنها حاکم عادل، بلکه پدر دلسوز و مشفقی نیز هست.
🔴در #تورات محور اصلی خد.اوند است. هر داستان، نقل قول، واقعه و حکمی با او مرتبط می شود. علیرغم حضور بی وقفه خد.اوند در متن تورات، در هیچ کجای آن اثبات و استدلالی صریح بر وجود خد.اوند ذکر نمی شود. شاید بتوان دلیل این امر را چنین بیان کرد که در تفکر یهودی تورات، خد.اوند به طور مستقیم و #شهودی یا به بیان دیگر از طریق اشراق کشف شده و بدیهی است، لذا با دلیل و برهان به اثبات نمی رسد. در " #عهد_عتیق" بحث و جدل بر سر پذیرش وجود " #پروردگار" با کافران نیست و چه بسا اصلا کفر در میان مخاطبان توارت مطرح نباشد: بلکه هدف، نشان دادن خصایل واقعی این "پرودگار" و دور کردن و نفی اشکال انحرافی است که از او در اذهان پدید آمده است:
بشنو ای بنی اسرائیل، خد.ای خالق ما، خد.اوند یکتاست"(سفر تثنیه – دواریم 6:4).
"...مگر نه این است که من خد.ا هستم. و #معبودان دیگری غیر از من وجود ندارند" (یشعیا 45:21 و 46:9).
#معبودان دیگر با وجود من برای تو نباشند"(سفر خروج – شموت 20:3).
"به آنها سجده نکن و آنان را پرستش منما، زیرا که من خد.ای #خالق تو هستم" (شموت 20:5).
🔴تورات گاه وجود خدا را چنان بدیهی می شمارد که پرستش هر پدیده و نیروی دیگری را در برابر او، عجیب و بی رنگ محسوب می کند:
"چه کسی در میان معبودان مانند تو است، ای خد.ا؟" (شموت 15:11).
@sarrbaz110
@sarbaze110
🔻🔻🔻🔻🔻🔻