⭕️ دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی در پاسخ به ادعاهای سروش محلاتی مطرح کرد؛
▪️مطلق انگاری نسبت به «قاعده لاحرج» و شباهت به فقه خوارج! / این دیدگاه اجازه مخالفت با حاکم جور یا نظام سلطه را نمیدهد
🛎قاعده نفی عسر و حرج به این معنا است که هرگاه تکلیفی دارای مشقت و دشواری شدیدی باشد که تحمل آن عادتاً برای مکلف یا مکلفین سخت است، آن تکلیف تا بازگشت شرایط عادی به حال تعلیق و نه رفع حکم، در میآید.
🛎 #قاعده_لاحرج در زمان برپایی #حکمرانی_اسلامی و #ولایت_فقیه مبسوط الید، مربوط به امور داخلی است و مرجع تشخیص آن هم با ولی فقیه است، اما در مقابله با نظام سلطه و زورگویی حکومتهای جور، چنین قاعدهای جریان ندارد و بر اساس آن نمیتوان سلطه کفار و حاکمان جور را پذیرفت.
🛎 #فقه_شبهخوارجی بر پایه قاعده لاحرج فتوا به پذیرش حاکمیت جور نظام سلطه جهانی داده است، در حالی که این فتوا موافق با بینش فقهی امامیه نیست. این دیدگاه به آیه 28 سوره آلعمران استناد کرده: «لایتّخذ المؤمنون الکافرین اولیاء من دون المؤمنین...»
🔺دو بخش این آیه شریفه:
1️⃣بیان حکم اولی در نفی پذیرش ولایت و برقراری دوستی با کفار
2️⃣بیان شرایط خاصی است که بهموجب آن، حکم اولی استثنا شده
🛎 #خوف در این آیه شریفه اولاً مربوط به مؤمنین است و نه حاکم شرع.
🛎 #صلح_حدیبیه در زمان رسول اللّه و #صلح_امام_حسن علیهما السلام از باب #تقیه یا پذیرش ولایت کفار نبوده, بلکه هر دو صلح برای تحقق مصلحت بالاتر بوده است و مشمول بخش دوم این آیه نمیشوند.
✍️حجتالاسلام داود مهدویزادگان
🔻متن کامل
▪️http://serat-zanjan.ir/post/119
🆔 @serat_zanjan
⭕ تیترهای مغرضانه از نصایح مشفقانه
❌ رسانه ی خبرآنلاین با انتخاب تیتری سیاه از دعوت به تقوا که از واجبات نماز جمعه است نماز جمعه و امام جمعه انقلابی تهران را هدف تخریب قرار داده است.
🖇#پیوست؛
👤حجت الاسلام قنبریان:
🔹️این هفته عدالتی ترین مسأله عمومی کشور بازطرح یارانه های پنهان بود.
🔹️بحث #یارانه_پنهان در خطبه دیروز نماز جمعه تهران طرح شد، هر چند کوتاه و در حد موضع (نه تحلیل و تبیین و مطالبه مشخص)؛ اما متاسفانه اغلب #رسانه ها، جمله دیگری را که تعرض به مردم تلقی میکردند، تیتر کردند!
🔹️اگر #عدالت_اجتماعی و عمومی را دوست داریم باید شروع ها را گرامی بداریم و تشویق کنیم.
🔹️ از "موضع بسیط و ساده گرفتن" به "تبیین و تحلیل اسلامی مسأله" بکشانیم و "راه حل های درست" را از تریبون های مقدس، پر پژواک کرده و به اجرا نزدیک کنیم...
@serat_zanjan
💻 #ویترین
⭕️ بازنشر منتخب مواضع روحانیون و طلاب فعال مجازی در هفته اخیر
👤 اسدالله بیات زنجانی، در پی انتقاد یک فعال مجازی از آیتالله صافی گلپایگانی:
اهانت اخیر به زعیم عالیقدر حوزههای علمیه حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی دامظله به دور از انصاف و محکوم و مذموم است و امیدوارم گردانندگان و عوامل پشت صحنه آن از وقایع مشابه عبرت بگیرند و به یاد بیاورند که اگر پیش از این، از این قبیل هتاکیها به مراجع عظام نتیجهای گرفتهاند، اکنون هم نتیجه خواهند گرفت.
✍ حسامالدین ابوالحسنی(کاربر مجازی)، در جواب پست بیات زنجانی:
وقتی حسن روحانی به پیغمبر اسلام تهمت بست، کجا بودید؟
👤 مجید نقیلو، در نقد اهمالکاری و تصمیمات نادرست در حکومت اسلامی:
یک قاعده کلی وجود دارد
در نظام اسلامی تمامی تصمیمات و افعال تمامی نهادها، ادارات و افراد منتسب به حاکمیت مستقیما و مستقیما در تقویت یا تضعیف باورهای دینی و انقلابی مردم نقش دارند !!!
👤 سعید غفاری، در انتقاد از مدل عدالتخواهی در فضای سیاسی کشور:
جنبش عدالتخواه کنونی در مدل امامین انقلاب نیست.
البته مشکل صرفا ورود در مصادیق و بیاخلاقی و بیاطلاعی نیست، بماند و بگذریم.
ضعف ائمه جمعه را بیشتر از شورای سیاستگذاری در حوزه علمیه و فضای سیاسی کشور باید جستجو کرد.
👤 علیمحمد هوشیار، در توصیف جامعه مهدوی:
جامعه مهدوی، بر مبنای قانون محبت اداره خواهد شد. محبتی که از وجود امام تلالو یافته و مانند خورشید پرتو افشانی خواهد کرد.
👤 علیاشرف فتحی، در پی درگذشت دکتر حنفی فیلسوف مصری:
[دکتر حسن]حنفی اگرچه در زمان حیاتش از سوی برخی سنتگرایان مصری تکفیر شده بود، اما امروز شیخ الازهر در فیسبوک خود، حنفی را متفکری خواند که عمرش را در محراب اندیشه و فلسفه گذراند و درگذشت او را تسلیت گفت.
👤 حسن شجاعی، در واکنش به رویارویی قایقهای سپاه با ناو آمریکا:
درود خدا بر مردان مرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
إِن يَنصُركُمُ الله فَلا غالِبَ لَكُم
در جنگ اقتصادی هم، اگر غربگرایان به کدخدا دل نمیبستند، تاکنون غالب شده بودیم.
👤 رضا تاران، در رشته توییتی گفتگوی مرحوم فیرحی را با اندیشه پویا منتشر کرد که در آن آمده است:
در کتاب «حکمرانی حزبی» قاعدهای مطرح میشود که حزب را از جنس بازی بدانیم و رقابت دو حزب شبیه دو اسبسوار تلقی میشود. یکی از نتایج این شبیهسازی این است که باید بپذیریم، طرفین در شرایط برابر باشند و یک نفر نمیتواند رهبر هر دو حزب باشد. و با خودش بازی و رقابت کند.
@serat_zanjan
⭕رهبر انقلاب اسلامی در حکمی اعضاء شورایعالی انقلاب فرهنگی را برای دوره جدید منصوب کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در حکمی با انتصاب اعضاء شورایعالی انقلاب فرهنگی برای یک دوره جدید و چهار ساله، ضمن تشکر از زحمات اعضاء سابق بویژه دانشمندان و اساتیدی که در دوره جدید حضور نخواهند داشت، شاکله و آرایش عمومی فرهنگ بر اساس نظم و محتوای انقلابی را یگانه وسیله مصونسازی در برابر هجوم فرهنگی و رسانهای بیگانگان دانستند.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله والصلاة علی رسولهالمصطفی و آله الاطهار. سلامالله علیهم اجمعین.
ورود در دومین چهلوارهی انقلاب اسلامی که با آغاز سدهی جدید هجری شمسی همزمان شده است، نگاهی نو، آسیبشناسانه و روزآمدساز، به مجموعهئی از زیرساختهای تمدنی را ضروری میسازد. در رأس این مجموعه، مقولهی فرهنگ است. فرهنگ، جهت دهندهی همهی اقدامهای اساسی و زیر بنائی جوامع بشری و شتابدهنده یا کُندکنندهی آن است.
این رویکرد در مقطع کنونی، عمدتاً ناظر به ارتقاء نگاه و احساس مسئولیت متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصههای گوناگون کشور به مقولهی فرهنگ و پدیدآمدن این باور عمیق است که فرهنگسازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیلهی پیشرفت و موفقیت آن و بینیازکننده از ابزارهای الزامآور و تحکّمی است.
همچنین ناظر به این نکتهی حیاتی است که شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همهی بخشهای گستردهی آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است. این یگانه وسیلهی مصونسازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانهئی برنامهریزی شدهی بیگانگان بدخواه است.
مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی، از آغاز، ساماندهی به وضعیت فرهنگ و دانش در کشور، و سیاستگذاری در این دو مقوله، و هدایت دستگاههای متصدی آن به سمت ارزشها و هدفهای انقلاب، و برآوردن نیازهای فکری این دستگاهها و ظاهر شدن در نقش قرارگاه فرهنگی کشور بوده است.
شورای عالی خدمات با ارزشی در این زمینهها ارائه داده است و اینجانب بر خود فرض میدانم از همهی اعضاء محترم که در دورههای مختلف نقش آفریدهاند، بویژه از دانشمندان و اساتیدی که در دورهی جدید در شورای عالی حضور نخواهند داشت صمیمانه سپاسگزاری کنم و ادامهی کمکهای مشاورهئی آنان را به این شورا درخواست نمایم.
اینک برای دورهی جدید -که از ابلاغ این نوشته آغاز خواهد شد- اشخاص حقوقی و حقیقی نامبرده در ذیل را برای چهار سال به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب میکنم.
اشخاص حقوقی: فعلاً رؤسای سه قوه و دستگاههائی که تاکنون عضو شورای عالی بودهاند.
و اشخاص حقیقی: جناب آقای اعرافی، جناب آقای ایمان افتخاری، جناب آقای امیرحسین بانکی پور فرد، جناب آقای حمید پارسانیا، جناب آقای عادل پیغامی، جناب آقای غلامعلی حدادعادل، جناب آقای حسن رحیمپور ازغدی، جناب آقای علیاکبر رشاد، جناب آقای حسین ساعی، جناب آقای ابراهیم سوزنچی، جناب آقای سعیدرضا عاملی، جناب آقای منصور کبکانیان، جناب آقای علی لاریجانی، جناب آقای محمود محمدیعراقی، جناب آقای محمدرضا مخبر دزفولی، جناب آقای مرتضی میرباقری، جناب آقای صادق واعظ زاده، جناب آقای احمد واعظی.
نکات حائز اهمیتی در پیوست این حکم به نظر حضرات اعضای محترم خواهد رسید. توفیق همگان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۰/۸/۲۳
@serat_zanjan
💢 افشاگری حجت الاسلام غفاری فر از پشت پرده واکسن هراسان
👈 از توهم اجتهاد تا نگرانی برای تجارت خانه عطاری
حجت الاسلام غفاری، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفتوگو با رسا:
🔹 برخی سردمداران تجمع قم، مبلغ یک میلیارد تومان از فردی که ادعای طب سنتی در ایران دارد، برای ترویج طبیب و طب سنتی گرفته و همچنین یکی از جریان های طب سنتی که پشت قضیه تجمعات واکسن ستیزی بوده در مهرماه امسال بیش از یک میلیارد و دویست تومان گردش مالی داشته است.
🔹 این افراد زمانی که با علما می خواهند سخن بگویند اعلام می کنند که با واکسن اجباری مخالف هستیم، اما در تجمعات شعار می دهند هیچ فردی واکسن نزند.
🔹 پشت صحنه تجمع کنندگان، طلبه لرستانی بوده که با جریان احمدی نژاد ارتباط دارد و همچنین طلبه یزدی بوده که سینه چاک بقایی و مشایی بوده و فردی که در میان مردم شعار می داد، دارای منفعت از طب سنتی است.
🔹 این جریان انقلابی نما از ابتدائیات فقه و اصول آگاهی چندانی ندارند و قائل به حکم حکومتی ولی فقیه نیستند، حتی فعل معصوم که مسلمات فقه شیعه بوده را انکار می کند و همچنین آنها دارای منفعت اقتصادی در جریان واکسن ستیزی هستند.
#واکسن_هراسی
#انقلابی_نمایی
@serat_zanjan
🔥 روز سیاه مدیریت غربگرایان
🔻فتنه بنزینی سال ۹۸ دستپخت مدیریت ترسناک حسن #روحاني و اصحاب میرحسین در دولت دوازدهم بود.
🔻در تقویم باید بیست و چهارم #آبان، به عنوان «روز سیاه مدیریت غربگرایان» نامگذاری شود.
✍حمیدرضا ابراهیمی
@serat_zanjan
هدایت شده از مدرسه مطالعات فقه نظام
✅ دانشگاه_باقرالعلوم(ع) با همکاری جمعی از مراکز علمی
به مناسبت دهمین سالگرد رحلت آیت_الله_عباسعلی_عمید_زنجانی(ره)
برگزار می کند:
🔹 همایش فقیه_فقه_سیاسی"
🔻با سخنرانی:
1️⃣ آیت الله اراکی
2️⃣ آیت الله علیدوست
3️⃣ حجت الاسلام دکتر ارسطا
4️⃣ حجت الاسلام دکتر موسی_زاده
✅ دبیر علمی همایش: حجت الاسلام دکتر رهدار
🕐 زمان: پنجشنبه، 27 آبان 1400 ساعت 8:30 الی 12
▪️مکان: پردیسان، بلوار دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، طبقه سوم، سالن جلسات حوزه ریاست
#فقه_نظام
#فقه_سیاسی
🔎@fiqhenezam_com
پایگاه تحلیلی صراط
✅ دانشگاه_باقرالعلوم(ع) با همکاری جمعی از مراکز علمی به مناسبت دهمین سالگرد رحلت آیت_الله_عباسعلی_عم
#فقیه_فقه_سیاسی
⭕️یادنامه استاد#عمید_زنجانی
#قسمت_اول
⭕️ استاد عباسعلی عمید زنجانی یکی از شاخص ترین چهره های علمی کشور در تاریخ دهم فروردین 1316 در شهرستان زنجان بدنیا آمد و بامداد روز 8 آبان ماه سال 1390 دارفانی را وداع گفت.
🔹وی عضو گروه آموزشی حقوق خصوصی و اسلامی و عضو وابسته گروه آموزشی حقوق عمومی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود. همچنین در مقطعی رئیس دانشگاه تهران و در دو دوره نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ایران بوده است.
🔸استاد عمید زنجانی با سابقه پنجاه سال تدریس و تالیف بیش از چهل جلد کتاب و هفتاد مقاله علمی دروس بسیاری را در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه های مرتبط با حقوق اسلامی مانند فقه سیاسی، حقوق بین الملل اسلام، فقه تطبیقی و حقوق اساسی (کلیات و حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران و حقوق اساسی تطبیقی) و مبانی حقوق عمومی در اسلام تدریس داشته است.
🔹وی همچنین در بیش از 180 همایش داخلی و بین المللی با ارائه مقاله یا به عنوان سخنران شرکت داشت. راهنمایی بیش از140 تز و رساله کارشناسی ارشد و دکتری از جمله فعالیتهای علمی استاد بوده است.
🔸استاد عمید زنجانی در بازنگری قانون اساسی به سال 1368 به عنوان منتخب مجلس در شورای بازنگری حضور فعال داشته است.
🔺وی موسس پژوهشکده مطالعات و تحقیقات علوم اسلامی بود که از سال 1376 فعالیت خود را آغاز کرده است. وی همچنین در روند سیاستگذاری و فعالیتهای اجرایی انقلاب فرهنگی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی همکاری موثری داشت.
روحش شاد و گرامی باد.
@Serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
#فقیه_فقه_سیاسی ⭕️یادنامه استاد#عمید_زنجانی #قسمت_اول ⭕️ استاد عباسعلی عمید زنجانی یکی از شاخص تر
⭕️#فقیه_فقه_سیاسی
یادنامه استاد #عمید_زنجانی
#قسمت_دوم
🔹این فقیه تئوری پرداز فقه سیاسی اهل بیت(ع)، مدافع جدی نظام امت و امامت بود. وی که شاگرد پرکار و یار وفادار امام راحل امت(ره) و همراه جدی و واقعی انقلاب بود، بیش از نیم قرن در شهر های زنجان و قم و نجف و تهران، همواره در راه حفظ وتعلیم و گسترش علوم اهل بیت(ع) به تحصیل و تدریس و تألیف اهتمام داشت. وی با داشتن سابقه علمی و اخلاقی و تحصیلات حوزوی و درجه اجتهاد ترجیح داد در محیط دانشگاه بماند و عمر گرانمایه خویش را در حوزه علوم انسانی، به ویژه فقه سیاسی وقف کند.
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
⭕️ #فقیه_فقه_سیاسی
یادنامه استاد #عمید_زنجانی
#قسمت_سوم
🔺فقه "نماد علمی تشیع"
🔹استاد در یک مقایسه و مطالعه تطبیقی، فقه را "نماد علمی تشیع" بر می شمرد و بر این اعتقاد بود: "اگر فقه شیعه همراه با دولت های شیعه به معنای واقعی، نه مانند قاجاریه، افشاریه، صفویه، حتی دیالمه و آل بویه، بلکه حکومت هایی مثل جمهوری اسلامی بود هم سرعتش و هم رشد کمّی و کیفی اش ده ها برابر حالا بود. دلیلش هم این است که اکنون در بطن جمهوری اسلامی ایران، جوانه هایی که در این فقه زده و شاخه های ارزنده ای که به وجود آمده در گذشته نبوده است. وقتی ما فقه جزا و فقه کیفری را در بطن این حکومت آزمایش می کنیم خیلی چیزها را درمی یابیم و فقه توسعه پیدا می کند."
🔹استاد معتقد بود: "اگر در تاریخ تجربه حکومتی داشتیم، فقهمان بیشتر رشد می کرد و صاف تر می شد. اکنون بسیاری از بحث ها در خلأ است و آزموده نشده است. خواه ناخواه فرصت جدید چند ساله ای به وجود آمده که فقه به عرصة عمل بیاید تا خود را نشان دهد. باید با این فقه جامعه ای ایجاد کرد که الگو و نمونه باشد. در آن صورت، می توانیم در دنیا بگوییم که فقه شیعه نماد علمی تشیع است ولی فقهی که آزموده نشده و فقط نظری صرف است این کارآیی را ندارد. فقه یعنی: قانون. بنابراین، فقه ما باید با قانون گذاری های دنیا رقابت کند. و خود را نشان بدهد."
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
#فقیه_فقه_سیاسی ⭕️یادنامه استاد#عمید_زنجانی #قسمت_اول ⭕️ استاد عباسعلی عمید زنجانی یکی از شاخص تر
⭕️#فقیه_فقه_سیاسی
یادنامه استاد#عمید_زنجانی
#قسمت_چهارم
🔺"نسبت توسعه فقه و حکومت اسلامی"
🔹ایشان جایگاه ولایت فقیه و مصلحت را در نظام بسیار والا می دانست و در خصوص نسبت توسعه فقه و حکومت اسلامی قائل بود: "در بطن حکومت ها، فقه خیلی می تواند توسعه پیدا کند، در حالی که مسئلة رؤیت هلال یک مسئله جزئی است، هیچ طوری هم نمی شد که بگوییم به طور سنّتی نگاه کنید و ماه را پیدا کنید و روزه بگیرید یا افطار کنید ولی می بینیم که فقه در این زمینه چه رشدی پیدا کرده است! یا مثلاً فرض کنید همین مصلحت فقط لفظش در فقه شیعه بود اما اکنون ابعادی پیدا کرده است! خود من یکی از مجلّدات فقه سیاسی را تحت عنوان مصلحت در 500 صفحه نگاشته ام، باز هم جا دارد. شما جای جای فقه را بگردید، می بینید مصلحت جا دارد، منتها گاه گاهی مصلحت ها، مصلحت های منصوص است آنها دیگر بحثی ندارد. اما بعضی جاها مصلحت ها غیرمنصوص است. از مصلحت فتوا متولد نمی شود. مصلحت مثل کتاب و سنّت و مثل برائت عقلی و شرعی حکم زا نیست، ولی در حوزة اختیارات و ولایتی که فقیه دارد، مصلحت اثر مستقیم دارد. این مسئله تا حالا خوب بحت نشده بود، ولی اکنون بحث مفصّلی است." (دکتر فیروز اصلانی، در رثای استاد، جهان نیوز)
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
🗓 ۲۴ آبان، سالروز بزرگداشت مفسر بزرگ قرآن، عارف پرآوازه، نویسنده پر کار، فقیه عالی مقام و فیلسوف متأله #علامه_طباطبائی است.
🔰ایشان از شاگردان عرفانی مرحوم آیت الله #قاضی بوده اند.
🔹️ و بزرگانی همچون مقام معظم رهبری، شهید مطهری و آیت الله مکارم شیرازی از شاگردان ایشان هستند.
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
🗓 ۲۴ آبان، سالروز بزرگداشت مفسر بزرگ قرآن، عارف پرآوازه، نویسنده پر کار، فقیه عالی مقام و فیلسوف متأ
🔰عقبه حِکمی معنوی انقلاب
✍علیرضا معاف
🔹️ اگر شکلگیری، پیروزی و دوام انقلاب اسلامی را علاوه بر شخصیت بینظیر تاریخ اسلام و رهبر منحصر به فرد این انقلاب یعنی حضرت امام خمینی (ره)، مدیون و مرهون دو شخصیت استثنایی عصر حاضر یعنی علامه محمدحسین طباطبایی و آیت الله محمدتقی بهجت نیز بدانیم، ادعای گزافی مطرح نکرده ایم.
🔹ساده انگاری است اگر انقلاب بزرگ روحالله کبیر را منحصر در تغییرات سیاسی صرف و روبنایی بدانیم و از عقبه عمیق و باطن انیقش در عرصه اندیشه، فلسفه، معرفت، فقه، معنویت و عرفان غافل شویم؛ هر چند این انقلاب فکری فلسفی هنوز در رگ و پی بسیاری از ساختارها و ساز و کارهای نظامِ برآمده از انقلاب اسلامی، ریشه نداونیده است.
🔻#بخوانید🔻
▪️https://eitaa.com/tange_ohod/5712
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
🗓 ۲۴ آبان، سالروز بزرگداشت مفسر بزرگ قرآن، عارف پرآوازه، نویسنده پر کار، فقیه عالی مقام و فیلسوف متأ
🔻گام دوم، جوانان انقلابی، دولت اسلامی و ضرورت رجوع به مکتب #علامه_طباطبایی
🔹امروز هم در گام دوم انقلاب و برای شکل دهی دولت اسلامی با حضور جوانان مومن انقلابی از سه جهت مبنایی نیاز به رجوع به مکتب علامه طباطبایی احساس می شود.
🔹اول؛ التزام به معنویت و سلوک اخلاقی مکتب علامه یک واجب عینی برای همه جوانان انقلابیای است که حضور در سیاست و مسئولیت را برای خود جهاد می دانند.
🔹دوم؛ دولت سازی، نظام سازی و ساختارسازی در گام دوم برای پیشبرد انقلاب و حل مسائل و مشکلات مزمن کشور، جز با ابتناء بر فلسفه سیاسی و فلسفه اجتماعی اسلام محقق نخواهد شد. در این مسیر قطعا مکتب حِکمی علامه پیش رو و پیش گام است.
🔹سوم؛ تقویت بنیه فکری و اعتقادی جوانان که مدیران آینده هستند، در دورانی که افکار بی ریشه غرب با سرعت و شدت به مغز و قلب جوانان پمپاژ می شود هم ضرورت دیگری است که مکتب فکری و فلسفی علامه نشان داده میتواند به خوبی از پس آن برآید.
👈🏻متن کامل :
jaaar.com/kiosk/archives/9day
@serat_zanjan
⭕ تئوری حکومت اسلامی
🔹️«توجه به جهان اطراف» و بررسی «وضعیت حال و آینده» از نشانه های بارز استاد والا مقام، مرحوم علامه طباطبایی است.
🔹️ ایشان در سالهای دهه ۲۰ و ۳۰ نقش حساس در هدایت جامعه داشت. با هجوم شبهات دشمنان، سلاح قلم به دست گرفته و کاری کارستان می کرد. فلسفه مادی و افکار غربی را پوچ و بی مقدار جلوه داد و حساسیت های زمان را به کار گرفت. هدایت فوج فوج جوانان کار کم نظیری بود که «علامه» یارای آن را داشت و به خوبی از عهده آن برآمد.
🔹️پس از رحلت آیت الله العظمی بروجردی «حکومت اسلامی» موضوع درس وی گردید و مقالاتی در این زمینه نگاشت و در آن ها توانایی حکومت اسلامی را در اداره جامعه و قدرت ولایت فقیه را اثبات کرد.
🔺️"روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۶/۲/۱۳۶۹، از حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی؛ یادها و یادگارها، از آیت الله جوادی آملی، ص ۷۳"
@serat_zanjan
♨️همراهی صدرالساداتی با مسیح علینژاد در حمایت از اغتشاشات آبان ۹۸
🔹صدرالساداتی با انتشار چند استوری، به کمپین راهاندازی شده توسط مسیح علینژاد به عنوان "دادخواهی مادران کشتهشدگان اغتشاشات آبان ۹۸" پیوست!
@serat_zanjan
4_6003314057224914725.mp3
6.88M
⭕️گوهر کنز محبتدی رضانین باجیسی
▪️وفات حضرت معصومه سلام الله علیها تسلیت باد.
@seart_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تیزر
🔴#ماجرای_فکر_فیرحی
♨️سلسله یادداشت های انتقادی پیرامون افکار "مرحوم داوودفیرحی"
▪️اصلی ترین پروژه فکری فیرحی چه بود؟! خوانش متمایز وی از فقه سیاسی نسبت به استادش عمید زنجانی از کجا نشات می گرفت؟
▪️در میزگرد نقد پایان نامه دکتری فیرحی چه گذشت؟
🔷پاسخ به این سوالات را در سلسله یادداشتهای #ماجرای_فکر_فیرحی در کانال صراط زنجان مطالعه کنید.
👇👇
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
May 11
|#ماجرای_فکر_فیرحی (1)
⭕️نظريه پردازي براي اسلام سکولار
بخش 1 از 3
✍️محمدجواد نوروزي
دانشيار مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني
🔹شخصیت علمی آقای فیرحی را از دو منظر میتوان مورد بررسی قرار داد؛ بعد اولی که در شخصیت ایشان می شود به آن پرداخت به لحاظ تبار شناسی و جریان شناسی است.
🔸مهم ترین مسألهای که جریان روشنفکری از عصر فتحعلی شاه تاکنون با آن روبرو بوده این است که چطور می توان از وضعیت کنونی که کشور در آن قرار دارد خارج شد و به مدرنیته رسید به صورتی که ظاهر دین حفظ شود اما به لحاظ فکری و مبنایی ذیل مدرنیته تعریف بشویم.
🔹براین اساس رویکردهای مختلفی توسط جریان روشنفکری مورد توجه قرار می گیرد؛ رویکرد اول نقد دین است، به گونهای که به تبیین مبانی فکری غرب به عنوان الگوی پیشرفت در عرصه های مختلف به ویژه در عرصه نظامی، سیاسی و اقتصادی و دیگر عرصه ها پرداخته میشود.
🔸رویکرد دوم تأویل مفاهیم غیر دینی در قالب مفاهیم دینی و استدلال دینی برای مفاهیم غربی است و شاید بتوان میرزا ملکم خان را پایهگذار این روش دانست که معتقد بود در جامعه دینی نمیتوان به مواجهه مستقیم با مبانی دینی رفت.
🔹اگر این خط تبارشناسی را تا به امروز امتداد دهیم خواهیم دید در زمان ما سعی شده است این تأویل با رویکرد فقهی، فلسفی، ناسیونالیستی و یا ایرانشناسی آقای طباطبایی مورد توجه قرار بگیرد و در عصر مشروطه علمایی چون مرحوم نائینی و شیخ فضلالله سعی کردند این مواجهه مدرنیته با مفاهیم دینی را با تصرف در تفکرات مدرنیته و حفظ سیادت اسلام حل و فصل کنند.
ادامه مطلب
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1314
پایگاه تحلیلی صراط
|#ماجرای_فکر_فیرحی (1) ⭕️نظريه پردازي براي اسلام سکولار بخش 1 از 3 ✍️محمدجواد نوروزي دانشيار مؤسس
🔻نظريه پردازي براي اسلام سکولار
بخش 2 از 3
🔹بعد دوم شخصیت آقای فیرحی جنبه فکری ایشان است؛ وی تلاش میکند مفاهیم و مؤلفههای غربی را با چارچوب فقهی مورد تبیین قرار دهد و نقد وی به سروش و امثال او این است که چرا این افراد دستگاه فقه را نادیده گرفته اند، چرا که فقه مهمترین دستگاهی است که می شود از آن برای تعدیل مفاهیم غربی و ارائه مبانی و مؤلفه ها و مبانی غربی در چارچوب فقه و با روکش فقهی بهره برد.
🔸بنابراین، این نکته که برخی تفکر فیرحی را استمرار تفکر مرحوم نائینی و مرحوم طالقانی می دانند به هیچ وجه درست نیست و مرحوم نائینی و شیخ فضلالله نوری از موضع فقه اجتهادی به مواجهه با مدرنیته برخاستند و تنها تفاوت این دو در تحلیل آنها از موقعیت زمانه بود و استمرار تفکر شیخ فضلالله و نائینی به حکومت ولایت فقیه می انجامید.
🔹البته جریان روشنفکری تلاش می کند مرحوم نائینی را به نفع مبانی فکری التقاطی خود مصادره کند اما مطالعه در شیوه مرحوم نائینی و مواجهه واقع بینانه با اندیشه وی، ما را به نقطه ای که روشنفکران معاصر بر آن ایستادهاند نمی رساند.
🔸با مداقه در سلوک شخصیتی آقای فیرحی این نکته را خوهیم یافت که وی بیشترین تأثیرپذیری را از دکتر بشیریه دارد و در یک کلام می توان گفت خاستگاه فکری وی مدرنیته است و تلاش می کند هر مسأله ای را با نقطه عزیمت مدرنیته آغاز کند و مؤلفههای فکری غربی که پس از رنسانس شکل گرفته است برای او اصالت دارد و از فقه به عنوان یک دستگاه فکری در خدمت توجیه مبانی فکری غربی استفاده می کند.
🔹پشتوانه تئوریک نظریه نظام انقلابی، اسلام ناب است در مقابل نظریه اسلام غیر انقلابی که حاصل آن دموکراسی است و دو نوع اسلام از آن می تواند متولد شود، «اسلام متحجر» و «اسلام سکولار یا اسلام رحمانی» که آقای فیرحی در قالب اسلام سکولار می گنجد.
🔺اگر ما مجموعه آثار و نوشتههای ایشان را مورد بررسی قرار دهیم به هیچ وجه بین خود و جریان روشنفکری سکولار که مصادیق آن امثال سروش، شبستری و دیگران هستند، مرزبندی نمیکند و مواجهه او با این افراد مواجهه شکلی است به این معنا که از دریچه فقه باید ورود کرد یا از دریچه ای دیگر.
@serat_zanjan