بچه که بودیم از عراق فقط جنگ و دشمن و بعثی میشناختیم اما «بِمُوَالاَتِكُمْ تَمَّتِ اَلْكَلِمَةُ وَ عَظُمَتِ اَلنِّعْمَةُ وَ اِئْتَلَفَتِ اَلْفُرْقَة» به ولايت شما، كلمه توحيد، كامل شد و نعمت، بزرگ شمرده شد و پراكندگى و جدايى به ائتلاف و يكپارچگى تبديل شد. [زیارت جامعه کبیره]
❤️یا اباعبدالله❤️
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
دوستان تا کنون چندبار مشورت خواستهاند که میخواهیم با مطالعه دو یا سه کتاب یک فضای کلی از تاریخ ایران و شیعه پیش از انقلاب بدست بیاوریم.
بنده عرض میکنم برای فهم درست تاریخ باید پازل تاریخ را کامل خواند، حتی اگر خلاصه و مختصر میخوانیم. به همین جهت تاریخ ایران و شیعه بدون شناخت تاریخ جهان، ناقص است. البته نه همه تاریخ جهان بلکه آن قسمتهای موثر بر تاریخ شیعه و ایران که عملا میشود تاریخ استعمار.
به همین خاطر دو کتاب را معرفی میکنم یکی شناخت استعمار از آقای مصطفی اسکندری که یک دور خلاصه تاریخ استعمار را مرور میکند و دیگری چهارده قرن تلاش شیعه برای ماندن و توسعه از مرحوم روح الله حسینیان که یک دور تاریخ شیعه تا زمان تشکیل پهلوی را مرور میکند.
البته بعد از تشکیل پهلوی را معتقد هستم باید دقیقتر خواند و کتابهای مختلفی در این فضا هست، یکی از آن کتابها مجموعه حیات روح خدا است و سه جلد اول آن که بازه ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۰ را پوشش میدهد تا کنون چاپ شده است. در این مجموعه سعی شده است تاریخ استعمار و استبداد پهلوی در بازه مربوط به هر جلد، زندگی و عملکرد حضرت امام و زعمای زمان (آیتالله حائری یزدی و آیتالله بروجردی) و تحولات اجتماعی و فرهنگی مردم ایران در کنار هم روایت شود.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍️ خط بعثت...
«وَ لَقَدْ بَعَثْنٰا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً» ؛ نكتهى مهمّى است: «بَعث» است، برانگيختن است، يك حركت معمولىِ درسآموز نيست. پيغمبرى كه در جامعهاى ظهور ميكند، فقط اين نيست كه آمده تا يك چيزهايى را به مردم ياد بدهد؛ بله، «يُعَلِّمُهُمُ الْكِتٰابَ وَ الْحِكْمَةَ» هست، «يُزَكِّيهِمْ» هست امّا همهى اينها در قالب يك بعثت است، در قالب يك حركت عظيم است. بعثت يعنى برانگيختگى. جهت اين برانگيختگى چيست؟ سَمت و سوى اين برانگيختگى چيست؟ سَمت و سو عبارت است از همانكه در خود قرآن باز مكرّر ذكر شده است: «وَ لَقَدْ بَعَثْنٰا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللّٰهَ وَ اجْتَنِبُوا الطّٰاغُوتَ»؛ اوّلاً عبوديّت خدا، يعنى چهارچوب حيات را در خدمت اوامر الهى و نواهى الهى قرار دادن؛ و [ثانياً] اجتناب از طاغوت. طاغوت كيست؟ همهى ظالمان، همهى پادشاهان خبيث، در مثل امروزى همهى رؤساى جمهور مثل اينهايى كه امروز در آمريكا و در بعضى از كشورهاى ديگر هستند اينها همان طواغيتند معناى اجتناب از طواغيت اين نيست كه دامنت را از آنها دور كن تا آلوده نشوى؛ معنايش اين است كه يك خطّى در مقابل خطّ توحيد و خطّ عبوديّت الهى وجود دارد و آن، خطّ طاغوت است. كفر به طاغوت، همراه و ملازم با ايمان بالله است؛ اين، جهت بعثت انبيا است.
«بيانات رهبری در ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ در ديدار مسئولان نظام و سفراى كشورهاى اسلامى در سالروز مبعث پيامبر اكرم (صلّى الله عليهوآلهوسلّم)»
🎙توضیح شفاهی خط بعثت
#معارف_انقلاب 2
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
هدایت شده از پژوهشکده باقرالعلوم
#بریده_کتاب
✅ سرباز کوچک
ما خمین که بودیم، سنگربندی میکردیم.
من بچه بودم تفنگ داشتم.
این اخوی بزرگ ما تفنگانداز است.
هرج و مرج بود. دولت مرکزی قدرت نداشت.
ما سنگر میرفتیم [در مقابل] این اشراری که حمله میکردند و میخواستند بگیرند و چپاول کنند.
اینها از چی ما را میترسانند؟!
ما شیعه آنها هستیم که بچههای کوچکشان را برای اسلام فدا کردند.
📖 برگرفته از کتاب «آقا روح الله» نوشته حمیدرضا باقری
📚 پیوند خرید کتاب:
pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=513
#آقا_روحالله
#پژوهشکده_باقرالعلوم
💻 آدرس تارنمای پژوهشکده:
🌐 https://rbo.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @rboresearch
شیوه حکومت فدرالی اگرچه یک الگوی قابل بررسی است و در برخی نقاط دنیا موفق بوده است اما در ایران لااقل در زمان کنونی به علت پراکندگی قومیتی و تشدید گسلهای قومیتگرایی شاید چندان مناسب نباشد.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍️ اعتماد به ظالمان...
اينكه قرآن به ما ميگويد: «وَ لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النّٰارُ»(هود:۱۱۳)، اعتماد نكنيد به ظالمين، اين همين گرفتارى امروز مردم دنيا است. اعتماد ميكنند، پدرشان درمىآيد. ديديد در بعضى از اين كشورهاى عربى يك حركت خوبى انجام گرفت، يك مبارزهى خوبى بهوجود آمد، يك غوغايى به پا شد، يك بيدارىاى بهوجود آمد، منتها مثل شعلهاى كه بيايند روى آن خاكستر بريزند و خاك بريزند، خاموش شد؛ چرا؟ چون «لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا» را عمل نكردند. ركون (اعتماد) كردند به آمريكا، به رژيم صهيونيستى؛ نفهميدند چهكار بايد بكنند، [لذا] اينجورى ميشود.[1]
«لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا»؛ به كسى كه ستمگر است، به ظالم اعتماد نكنيد، گرايش پيدا نكنيد. «ركون» يعنى ميل پيدا كردن و گرايش پيدا كردن و اعتماد به او كردن، به آدم ظالم اعتماد نكنيد. نتيجهى اعتماد كردن به ظالم همين ميشود كه شما مىبينيد دولتهاى مسلمان، مجموعههاى اسلامى به ظالمترين و ستمگرترين عناصر عالَم اعتماد ميكنند و نتيجهاش را دارند مشاهده ميكنند و مىبينند.[2]
.....
📖 منبع:
[1] بيانات رهبری در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ در محفل انس با قرآن كريم در آستانهى ماه مبارك رمضان.
[2] بيانات رهبری در ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹پس از تلاوت قرآن كريم توسّط قاريان.
🎙توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب 3
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
قبض برق ما در ماه گذشته که اوج مصرف ما بوده و مسافرتی چیزی هم نرفتیم و همهاش خانه بودهایم ۵۶ هزار تومان شده است.
پول آب مان هم از یک سال و اندی گذشته که دو تابستان را پشت سر گذاشتهایم و کولرمان هم آبی است، مجموعا ۵۴ هزار تومان شده.
قبض گازمان هم آخرین باری که دادم تقریبا ۲۰ هزار تومان شده بود.
یعنی یک خانواده ۴ نفره مجموع پول قبض آب و برق و گازشان از پول یک همبرگر که بخواهی بیرون بخوری بیشتر نمیشود.
حالا کار ندارم که امام به مسئولین دولت موقت گفته بود «دل خوش به این نباشید که آب و برق را مجانی میکنیم» ما هدفمان این نیست که یک آخور پیشرفته درست کنیم، هدف اصلی ما زندگی معنوی انسانها است.
اگرچه منظور امام این نبود که وعده مجانی کردن آب و برق را بدهند و در مقام نقد صحبت سخنگوی دولت موقت بودند و این حرف امام را تحریف کردند و اسم برق دزدی و آب دزدی را گذاشتند استفاده از برق و آب امام! در ذهن مردم فرو کردند امام وعده بیحساب دادهاند!
اما با همه این وجود عملا در وضعیت کنونی هزینه مصرف آب و انرژی برای کسانی که درست مصرف کنند تقریبا رایگان است، چون منطقی نیست که همه چیز کاملا رایگان شود و این تشویق به اسرافکاری است.
منطقیترین شکل ممکن این است که کسانی که کم مصرف هستند حداقل هزینه را بدهند و پر مصرفها حداکثر هزینه را پرداخت کنند و حتی جریمه شوند.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal