وضعیت واقعی طلاب...
امشب در مورد یکی از طلاب که شبانه روز در جایی خالصانه فعالیت میکند و متاسفانه نهادی که از او کار میکشد هیچ حمایت خاص مالی از این طلبه نمیکند و فقط برای کار کردن طلبه را میخواهد شنیدم، طلبهای که خودش اینقدر محجوب است که هیچ نمیگوید و با واسطه مطلع شدم که تحت چه فشارهایی هستند و بلاتکلیف ماندهاند!
در عمرم محجوبتر از طلاب ندیدهام، خیلیها به آنها تیکه میاندازند و از آنها طلبکارند ولی سختترین شرایط اقتصادی را هم باید تحمل کنند و ملت هم از آنها انتظار خرجها و خدمتدهیهای عجیب دارند!
یکی از دوستانم که هجرت رفته بود میگفت در یک مدرسه تاپ شیراز امام جماعت بودم هیچ پرداختی نداشتند فقط آخر کار یک کارت هدیه خیلی مختصر به من دادند. میگفت: یک جا هم هر روز یک ساعت تدریس داشتم ماهی فقط ۳۵۰ میدادند که هزینه رفت و آمدم بیشتر از آن میشد. البته اینها را وقتی خودم از پرداختی پرسیدم گفت وگرنه حیا داشت که اینها را بگوید.
برخی دوستانم سه یا دو وعده در مساجد نماز میروند و وقت میگذارند و هیچ پولی نمیگیرند، برخی تبلیغهای مدارس، دانشجویی، مناطق محروم و جهادی همه بدون هیچ دریافتی.
خیلی برایم جالب است، سپاه و آموزش و پرورش و دانشگاه و اوقاف! و مجموعهها مردمی حساب نمیکنند این طلبهها که وقت میگذارند رفت و آمد میکنند، خرج زن و بچه را باید بدهند؟! خب مسلمانها شما یک لوله کش میآورید یک کارگر میآورید دست خالی ردش نمیکنید! چرا به این طلاب که میرسید هیچ حسابی نمیکنید.
طلبه از صبح تا شب این مجلس و آن مسجد و این جلسه و آن جلسه از او میخواهند شرکت کند، هیچ کدام هم هیچ دریافتی ندارد، بنده خداها هیچ هم نمیگویند.
بنده خودم چون از ابتدای طلبگی کار پژوهشی میکردهام و زیاد در این فضاها نبودهام زیاد این مدلی کار نکردهام ولی گاهی که شرایط برخی دوستانم را میشنوم از بابت اخلاص و محجوب بودن آنها عوض نهادهایی که این طلاب به آنها خدمات میدهند، خجالت میکشم.
@sharhe_hal
شرح حال
وضعیت واقعی طلاب... امشب در مورد یکی از طلاب که شبانه روز در جایی خالصانه فعالیت میکند و متاسفانه ن
اگر بخواهم پیامهای دوستان در خصوص این مطلب را انعکاس دهم، حرف برای زدن زیاد است و ناراحتیها از تقسیم نامتعارف بودجههای فرهنگی زیاد است.
فقط یک نکته را بگویم که شاید در برخی بیتوجهیها بیتاثیر نباشد، خیلی از نهادها و مردم فکر میکنند طلاب شهریه زیادی میگیرند و بابت کارهای تبلیغی از حوزه پول خاصی دریافت میکنند، از جمله چیزهایی هم که به این تصور دامن زده است، نوع اجرای طرح سهمیه بندی شهریه طلاب است که با احتساب تورم همان شهریه سابق بلکه خیلی کمتر را بر اساس امتیاز فعالیت طلبه به او میدهند، طلبهای که جایی میرود تبلیغ باید یا از جایی که رفته گواهی تبلیغ بگیرد یا حداقل شماره و نام و نام خانوادگی برخی افراد یا متولی جایی که برای تبلیغ رفته را در سامانه ثبت کند، اینها هم زنگ میزنند که ما از حوزه تماس میگیریم میخواهیم ببینیم فلانی اینجا تبلیغ آمده؟!
نتیجه این میشود که مردم فکر میکنند بله اینها حقوق میگیرند و این نامه و تلفن و... گرفتن هم شاهدش. نمیدانند همان شهریه اندک سابق را بر اساس امتیاز تبلیغ و پژوهش و ... میدهند، اصل کار خوب بود ولی شاید نحوه اجرایش سهلتر بود این مشکلات پیش نمیآمد. همین حکایت در ثبت کردن سوابق با عکس و... هم هست، طلبه خیلی تلاش دارد گزارش کار بدهد به امید اینکه بودجه فرهنگی بگیرد، ملت هم فکر میکنند این لابد از حکومت! بابت این کارها پول خاصی دریافت میکند و کمکی به فعالیت تبلیغی نمیکنند.
من خودم یکی دوبار سوابق تبلیغیام را ثبت کردم خیر ندیدم و احساس کردم در چشم مخاطب تبلیغم هم همین حسابها آمد و کلا بیخیال این ثبت سوابق تبلیغی شدم.
@sharhe_hal
شرح حال
الحمد لله امروز با همکاری بسیار خوب و پدرانه حاج آقا ملکی (قائم مقام آیتالله اعرافی) و همکاری حاج آ
قبل از این مطالبی در مورد امتحان شفاهی طلاب مطرح کرده بودم، دوستان رسانهای هم همینطور در کانالهایشان نوشتند، بعد از آن یاداشتها، از طرف جناب ملکی و جناب همتیان دعوت شدیم برای صحبت بیشتر، چند نفری از دوستان رفتیم و حرفهایمان را زدیم و پیشنهادهایمان را گفتیم، خیلی با روی باز استقبال شد و خیلی از نقدها را پذیرفتند اما علی رغم روی باز و پذیرش درستی پیشنهادات هیچ اتفاق خاصی رخ نداد و از طرف جناب ملکی و همتیان هم خبری نشد.
خیلی از این ماجرا ناراحت بودم و با خودم گفتم نه به آن استقبال و نه به اینکه هیچ خبری نشد! چند وقت بعدش از مرکز مدیریت بابت پیشنهادی که قبلا در موضوعی داده بودم تماس گرفتند و خواستند با آنها همکاری کنم، من که سر ماجرای پیگیریهای اصلاح سازوکار امتحان شفاهی به نتیجه نرسیده بودم، با خودم گفتم ما تا قائم مقام آیتالله اعرافی و معاون آموزش حوزه را رابطه داشتیم و رایزنی کردیم و طرح دادیم و پذیرفته شد و باز هیچ خبری نشد! حالا اینجا بروم وقتم را تلف کنم که چه شود؟! به آنها گفتم آقا شما را به خیر و ما را به سلامت، حقیر امیدی به انجام تحولی یا اقدام عملی در مجموعه ندارم و پیشنهاد همکاری را با تندی رد کردم.
اما این بینتیجه بودن تلاشهای دوستان و حقیر در کنارشان برای ایجاد اصلاح در این بحث را جایی منعکس نکردم، گفتم شاید کسی خواست کاری کند و میتوانست و به خاطر انعکاس این مطالب ناامید شود.
تا اینکه چند شب پیش یکی از دوستانم در مسئولیت مهمی در حوزه مشغول شده بود و خیلی با انگیزه صحبت میکرد که میشود این کارها را کرد و مؤثر و مفید بود، اما من انگیزهای نداشتم و ماجرای پیگیریهایم برای امتحان شفاهی با وجود ارتباط با مسئولین اصلی کار و پیشنهاد منطقی و داشتن طرح را به او گفتم و بعد گفتم خوب است هنوز امید داری بتوانی در این سیستم مفید واقع شوی!
فردای همان صحبت جناب حجتالاسلام و المسلمین همتیان در فضای مجازی پیامی برایم فرستادند، آیین نامه جدید امتحانات شفاهی بود، خواسته بودند آن را بخوانم و اگر پیشنهادی دارم بدهم! تقریبا همه پیشنهادهایی که داده بودیم تبدیل به ماده قانونی و تبصره شده بود، باورش خیلی برایم سخت بود و اصلا انتظار نداشتم که واقعا آن پیشنهادها پیگیری شود و به ماده قانونی تبدیل شود. متن آئین نامه را خواندم و نکاتی که به ذهنم میرسید منتقل کردم، در این مدت به واسطه اتفاقاتی نکات جدیدی را در اشکالات نحوه اجرای امتحان شفاهی ملتفت شده بودم و آنها را هم اضافه کردم.
وظیفه خودم دانستم این مطلب را منعکس کنم تا بدانیم عوض نق زدن و ناامیدی پیگیری منطقی و همراه با راهکار جواب میدهد.
@sharhe_hal
مؤمن نميتواند مبارزه نكند. مؤمن همواره در حال مبارزه است؛ تا كِى؟ «حَتّٰى لاٰ تَكُونَ فِتْنَةٌ»؛ تا وقتى كه از زمين فتنه برخيزد، همواره مبارزه ميكند؛ حالا اين مبارزه گاهى به صورت هجوم است، گاهى به صورت دفاع؛ لذا در يك روايتى دارد كه «المُؤمِنُ مُجاهِد»؛ مؤمن همواره مشغول جهاد و مبارزه است؛ در دولت باطل به نحوى و در دولت حق به نحوى؛ در دولت باطل با سازماندهى، با مبارزات رودررو، مبارزات مخفى، با تقيه؛ كارهايى كه همواره مؤمنين و مبارزين ميكردند در روزگار دولت باطل؛ و در دولت حق با شمشير. امروز پاسدار دارد در راه خدا مبارزه ميكند، شمشير زمان يعنى تفنگ دستش است و ميجنگد. آن كه كار سياسى ميكند، آن كه كار ايدئولوژى ميكند، آن كه كار نظامى ميكند، علناً روبهرو با دشمنِ روبهرو دارد ميجنگد؛ يا با دشمن پوشيده و پيچيده و درپرده. به هر حال مؤمن همواره از مبارزه جدا نيست و ميدانيد كه بار مبارزه، بار بسيار سنگينى است.
....
📖 منبع: شرح حضرت آقا بر (نهج البلاغه) خطبه اول در موضوع نبوت، ص ۲۲۵.
🎙 توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب ۹
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
شرح حال
مؤمن نميتواند مبارزه نكند. مؤمن همواره در حال مبارزه است؛ تا كِى؟ «حَتّٰى لاٰ تَكُونَ فِتْنَةٌ»؛ ت
اگر امروز ما جنگ مىكنيم و جوانهاى ما مىگويند: «جنگ تا پيروزى»، اين طور نيست كه اينها يك امرى برخلاف قرآن مىگويند. ... آنى كه قرآن مىگويد، بيشتر از اين حرفهاست. اين كه ما مىگوييم، به اندازه حدود خودمان مىگوييم. ما ... در اين محيط ناقص، مىگوييم كه «جنگ جنگ تا پيروزى». خداى تبارك وتعالى، چون نظرش به اول و آخر است ... مىگويد كه «جنگ تا رفع فتنه». غايت، رفع فتنه است؛ يعنى، اگر ما پيروز هم بشويم يك كمى فتنه را كم كرديم، اگر ما به جاى ديگر هم پيروز بشويم، باز يك جاى كمى پيروزى حاصل شده است. اگر همه دنيا را هم ما فرض كنيد كه جنگ بكنيم و پيروز بشويم، باز همه دنياى عصر خودمان را پيروزى درست كرديم. و قرآن اين را نمىگويد، قرآن مىگويد: «جنگ تا رفع فتنه»؛ بايد رفع فتنه از عالم بشود.
...
📖 منبع: سخنرانى امام در جمع مسئولان نظام اسلامى 20/ 9/ 63.
🎙 توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب ۹
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍️ تکلیف حکومت با بدحجابها...
🔻 برخی از مخالفان برخورد حکومت با مقوله بدحجابی، به صغیره بودن گناه بدحجابی استناد میکنند و میگویند: جواز تعزیر از سوی حاکم، اختصاص به گناهان کبیره دارد و بدحجابی نیز از گناهان صغیره است، همچنین برخیهاشان اضافه میکنند: در جواز تعزیر از سوی حاکم شرع در گناهان صغیره اختلاف نظر وجود دارد و در جایی که شبهه وجود دارد اصل بر ترک اجرای حدود و تعزیرات است. یعنی چون مساله اختلافی است در آن شبه است و قاعده «درأ» شامل آن می شود.
🔻 اما این عزیزان به چند نکته توجه ندارند:
✅ اولاً: در پاسخ به ادعای دوم، باید دقت داشت که قاعده «درأ» با مفاد: "الحدود تدرأ بالشبهات"، مربوط به اثبات موضوع و ارکان مادی و روانی جرم یا گناه است، نه در مورد خود اصل اجرای تعزیر یا حدود در صورت اثبات جرم یا گناه؛ اصل جواز یا عدم جواز اجرای حد یا تعزیر در اقسام گناهان به نظر حاکم یا فقیه برمیگردد. اگر بر مبنای فقیهی تعزیر بر گناهان صغیرة جایز یا واجب باشد کما اینکه بر مبنای خیلی از فقها همینطور است، دیگر با اثبات موضوعِ گناه یا جرم، حاکم میتواند و بلکه باید مجرم و گناهکار را تعزیر کند.
✅ ثانیاً: اگر نگوییم بیحجابی متعارف نیز از باب استصغار ذنب خودش از موارد گناهان کبیرة است[۱]، لااقل در موارد غیر متعارف از بیحجابی که محل بحث فعلی حکومت مربوط به برخورد با آنها است، میگوییم حتماً از مصادیق گناهان کبیرهاند، چرا که مراتب خارج از عرف از بیحجابی قطعاْ از مصادیق عناوینی چون: «تَهتُک» و «تَجاهر به فسق» محسوب میشوند و این عناوین از گناهان کبیرهاند. در روایتی از حضرت امیر (علیه اسلام) آمده است:
👈 «المُعلِنُ بالمَعصيَةِ مُجاهِرٌ» كسى كه علنى گناه میكند، پرده در است.
کسی که بیحجابی او خارج از حد متعارف در اجتماع است، مصداق قطعی کسی است که تعبیر «مُعلن بالمعصیة» شامل او است.
در روایتی از حضرت امیر (علیه السلام) آمده است:
👈 «إيّاكَ و المجاهَرَةَ بالفُجورِ فإنّها مِن أشَدِّ المَآثِمِ» از آشكار كردن فسق و فجور [خود] بپرهيز، كه آن از بدترين گناهان است.
🔻 آن حدی از بیحجابی که جامعه آن را عادی نمیداند و متعارف نیست، اولاً از دایره روایات مُدارا خارج است، ثانیاً از مصادیق قطعی معصیتی است که قبح آن را همه پذیرفتهاند و امر به معروف و نهی از منکر نسبت به آن لازم است و حکومت نیز موظف به اجرای این تکلیف است. چرا که خداوند تبارک و تعالی میگوید: مؤمنین از کسانی هستند که اگر حاکمیت به دست آنها برسد از جمله کارهایی که میکنند امر به معروف و نهی از منکر است:
👈 «الَّذينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ» (حج:۴۱)
از این آیه معلوم میشود، امر به معروف و نهی از منکر توسط حکومت لازم است و با توجه به آنچه گفته شد، مشخص گردید موارد متهتک و معلن به گناه از جمله بیحجابی، از مصادیق قطعی عامل به گناه کبیرهای هستند که نهی از منکر حکومت نسبت به آنها لازم و تعزیر نسبت به آنها به اجماع فقها جایز بلکه لازم است.
..........
📝 پینوشت:
[۱] از حضرت امیر(علیه اسلام) روایت است: «أشد الذنوب ما استهان به صاحبهُ» در روایت دیگری از حضرت آمده است: «أَشَدُّ اَلذُّنُوبِ عِنْدَ اَللَّهِ ذَنْبٌ صَغُرَ عِنْدَ صَاحِبِهِ.»
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مفاهیم قرآن ابدی است، آن را نمیتوان سوزاند.
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ تکلیف حکومت با بدحجابها... 🔻 برخی از مخالفان برخورد حکومت با مقوله بدحجابی، به صغیره بودن گناه
این پست بازخوردهای مختلفی داشت. مواردی که اشکال شده بود عبارتند از:
بیحجابی خارج از عرف معنا ندارد، کبیره شدن گناه با استصغار آن یا اعلان آن، از باب حکم ثانوی، معنا ندارد، مدارا با هیچ گناهی وجهی ندارد و آخرینش نیز اینکه تعزیر با نهی از منکر حکومت ارتباطی ندارد.
هنگام نوشتن متن به همه این موارد توجه داشتم و پیش از این مطالعاتی در خصوص آنها داشتهام. ان شاء الله در حد وسع خودم این مطالب را مستندتر و تفصیلیتر در کانال شرح حالی از حوزه دنبال میکنم.
کتاب تهران تا تیرانا را امروز خواندم.
خاطرات یکی از اعضای رده بالا و جداشده سازمان مجاهدین خلق(منافیق) به نام مسعود خدابندهلو است.
ارزش خواندن را دارد، نسبتا مختصر است (تقریبا ۱۴۰ صفحه) و تجربیات خوبی در آشنایی با رفتارهای فرقهای و گامهای اشتباهی که منجر به ضلالت و رذالت و ذلت میشود را به خوبی یادآور شده است.
تاریخچه مختصری از فضای انقلاب و سازمان مجاهدین و دشمنیهایشان با ایران و انقلاب را روایت میکند.
البته خوب بود کمی متن آن تهذیب و مستندتر میشد ولی در مجموع کیفیت لازم برای معرفی عمومی را دارد.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍رابطه تشکیلاتی ذیل امام...
يك روايت ذيل آيهى معروف «يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صٰابِرُوا وَ رٰابِطُوا»؛ «اى مسلمانان پايدارى كنيد، پايمردى كنيد و رابطه برقرار كنيد» است.
قال(عليه السّلام): «اصْبروا على الْمصائب»؛ امام دارد آيه را تفسير ميكند، ميفرمايد: «اصبروا» يعنى پايدارى كنيد در مصيبتها و ناراحتىها. «و صابروهمْ على التّقيّة»؛ در مقابل آنها پايمردى كنيد بهوسيلهى تقيه. «و رابطوا على منْ تقْتدون به»؛ با رهبرتان كه به او اقتدا ميكنيد رابطه برقرار كنيد. اگر تنها اين جملهى اخير استعمال شده بود، احتمال داشت كه ارتباط، ارتباط روحى باشد، ارتباط بهوسيلهى توسّل مثلاً باشد، امّا چون دنبال آن دو جملهى قبلى است كه «اصْبروا على الْمصائب و صابروهمْ على التّقيّة»، روشن است كه اين رابطه يك رابطهى پنهانى و تشكيلاتى است.
📖 منبع: کتاب همرزمان حسین (علیه السلام)، از حضرت آقا، ص: ۳۵۱.
🎙توضیح شفاهی استدلال حضرت آقا.
#معارف_انقلاب ۱۰
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal