🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۱۲
📌 خصوصیات مجالس اهل بیت علیهم السلام
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی حفظه الله
🌐 منبع: yon.ir/xAxmg
☑️ سوال:
~ سلام علیکم. لطفا در مورد مجالس اهل بیت علیهم السلام و تاثیراتی که در نفس انسان می گذارد و نحوه ی برگزاری آن توضیحاتی بفرمائید و نیز بفرمائید که این محافل چقدر در رشد و حرکت سعودی انسان تاثیر دارند؟ و حضرتعالی چقدر سعی و اهتمام در برگزاری و شرکت در این جلسات را توصیه می فرمائید⁉️ با تشکر.
✅ جواب :
~ هوالعلیم؛ از امام علیه السلام روایت است که فرمودند: " رحم الله من أحیی ذکرنا - خداوند آن کسی را که با برپا داشتن مجالس و تبلیغ و نیز نشر آثار تشیّع موجب احیاء یاد و مرام ما می شود، مورد رحمت و عطوفت خویش قرار دهد." ونیز در احادیث وارد است : " عند ذکر الصالحین ینزل الرحمة. هنگامی که یاد پاکان در مجلسی شود رحمت خداوند بر آن مجلس نازل می شود. "
❖ در مجالس اهل بیت سخن از مرام آنها و سیرۀ آنها و مبانی راستین آنهاست بدون ملاحظات دنیوی و مصالح شخصی و گروهی و حزبی به طوری که شنونده احساس صداقت و خلوص را در مطالب مطرح شده بنماید. مجالس فقط باید جهت تبلیغ مبانی باشد نه برای تظاهر و شهرت در قالب تبلیغ. مطالب باید مستند باشد و روضه ها باید متین و با نزاکت باشد از خواندن اشعار توهین آمیز خودداری شود. مقام و منزلت معصومین علیه السلام با سایر افراد متفاوت است.
❖ شرکت در مجالس اگر بصورت عادت درآید نفعی نخواهد داشت. به دنبال مجالسی بروید که خلوصش بیش از سر و صدایش باشد. مجالسی که با اعلانها و پوسترها و تبلیغات همراه باشد معلوم نیست حائز این شرائط باشند.
#آیةالله_طهرانی #آداب_محافل
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
هدایت شده از مکتب وحی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘. ارزش آموزه های سیدالشهدا ماورای اسلام است.
🔘. آداب ماه محرم و صفر.
🎙. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
🔊. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 220، دقیقه 70:58.
#سلوک #امام_حسین
@maktabe_vahy
﷽
📌 حسن حال و سعادتمندی جناب حر بن یزید ریاحی
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ سرہ در کتاب شریف "
معاد شناسى، ج۳ ، ص ۱۹۸ " مرقوم نموده اند که:
❖ در كتاب «تنقيح المَقال» مامَقانى نقل ميكند از حائرى از سيّد نعمة الله جزائرى در كتاب « أنوار نعمانيّه » كه او ميگويد: « جماعتى از مردمان معتمد و موثّق براى من نقل كردند كه چون شاه إسمعيل بغداد را به تصرّف خود درآورد براى زيارت قبر حضرت سيّد الشهداء عليه السّلام به كربلا آمد. و چون از بعضى از مردم شنيده بود كه به حرّ بن يزيد رياحى طعن ميزنند، به سمت قبر حرّ آمد و دستور داد قبر حرّ را نبش كنند.
چون قبر حرّ را نبش كردند، ديدند كه به همان هيئت و كيفيّتى كه كشته شده است خوابيده است، و بر سر او دستمالى ديدند كه با آن سر حرّ بسته شده بود.
❖ شاه إسمعيل نوَّر اللهُ مضجعه چون در كتب سِيَر و تواريخ خوانده بود كه در واقعه كربلا كه سر حرّ مورد اصابت قرار گرفت و حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام دستمال خود را بر سر حرّ بستند و حرّ با همان دستمال دفن شده است، براى باز كردن و برداشتن دستمال تصميم گرفت
چون آن دستمال را باز كردند خون از سر حرّ جارى شد بطورى كه از آن خون قبر پُر شد.
و چون دستمال را بستند خون باز ايستاد و چون دوباره باز كردند خون جارى شد.
و هر چه كردند كه بتوانند آن خون را به غير از همان دستمال بند بياورند و از جريانش جلوگيرى كنند ميسّر نشد.
❖ و از اينجا دانستند كه اين قضيّه موهبت الهى است كه نصيب حرّ شده است و به سبب حسن حال حرّ و سعادتمندى اوست كه چنين كرامتى براى او مانده است. شاه إسمعيل دستور داد قبّه اى بر مزار او بنا كردند و خادمى را بر آن گماشت تا آن بقعه را خدمت كند.
#علامه_طهرانی #معادشناسی #سیری_در_عاشورا
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
هدایت شده از مکتب وحی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️. چرا امام حسین علیه السلام توبه حرّ را پذیرفتند؟
📼. آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
🎞. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 205، دقیقه 14:59.
#عرفان #سلوک #سیدالشهدا
@maktabe_vahy
هدایت شده از مکتب وحی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️. عدالت در سلوک یعنی چه؟
-مقام حضرت علی اصغر علیه السلام
📼. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
🎞. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 205، دقیقه 46:05.
#سلوک #عدل #سیدالشهدا
@maktabe_vahy
﷽
📌 فتح باب تجلیات ذاتیه * مرحوم قاضی توسط حضرت اباالفضل العباس علیه السلام
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ نفسہ الزڪیہ در کتاب " مهرتابناک ، ج۱، ص ۱۴۱ " میفرمایند:
✍🏻 و اما حضرت ابالفضل العباس علیه السلام را شاگردان ایشان، کعبه اولیا می گفتند!
توضیح آنکه : مرحوم قاضی پس از سیر مدارج و معارف و التزام به سلوک و مجاهده نفس و واردات قلبیه و کشف بعضی از حجاب های نورانی ، چندین سال گذشته بود و هنوز وحدت حضرت حق تعالی تجلی ننموده و یگانگی و توحید وی در همه عوالم در پس پرده خفا باقی بود، و مرحوم قاضی به هرعملی که متوسل می شد این حجاب گشوده نمی شد!
تا هنگامی که ایشان از نجف به کربلا برای زیارت تشرف پیدا کرده و پس از عبور از خیابان عباسیه ( خیابان شمالی حرم مطهر ) و عبور از در صحن ، در آن دالانی که میان درصحن و خود صحن است و نسبتاً قدری طویل است، شخص دیوانه ای با ایشان می گوید:
"" ابوالفضل کعبه اولیاء است ! ""
مرحوم قاضی همین که وارد رواق مطهر می شود در وقت دخول در حرم ، حال توحید به او دست می دهد و تا ده دقیقه باقی می ماند؛ و سپس که به حرم حضرت سیدالشهداء علیه السلام مشرف می گردد، در حالی که دست های خود را به ضریح مقدس گذاشته بود، آن حال قدری قوی تر دست می دهد و مدت یک ساعت باقی می ماند؛ دیگر از آن به بعد مرتباً و متناوباً و سپس متوالیاً حالت توحیدی برای ایشان بوده است.
رَزقَنا بمحمّدِِ و اهل بَیتِه و بحقّ الحسین و اخیه أبی ألفضل العبّاس کَما رَزَقَه بِهم و جَعَلَنا مِنَ المُتَّبِعینَ بِمِنهاجِه فی فَقرِه الی الله و تَبتُّلِهِ الَیه، و رحمة الله و بركاتُه عليه
#سیره_صالحان #علامه_طهرانی #مهرتابناک
🔰 @sire_salehan
_______________
🖇 جهت اطلاع پیرامون اقسام تجلیات فعلیه ، صفاتیه، ذاتیه و ذات ، رجوع شود به رساله سیر و سلوک بحرالعلوم ص ۱۷۰
هدایت شده از مکتب وحی
هدایت شده از مکتب وحی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️. بر امام حسین علیه السلام در کربلا چه گذشت؟
📼. آیة اللَه حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
🎞. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1438، جلسه 10، دقیقه 40:39 .
#سلوک #ابتلاء
@maktabe_vahy
هدایت شده از مکتب وحی
⚫کلام دُرَر بارِ عارف بزرگ آیه الله سید علی قاضی رضوان الله علیه، درباره توسّل به سیّد الشّهداء علیه السلام...
#سلوک #سیدالشهداء #فتح_باب #توسل
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
هدایت شده از مکتب وحی
🔺از سرگیری فعالیت کانال مکتب وحی در تلگرام🔺
🔹با عرض سلام خدمت همراهان گرامی!
به امید خدا کانال "مکتب وحی" فعالیّت خود را در پیام رسان تلگرام - همراه با حفظِ فعالیت در پیام رسان های ایتا و سروش- از سر میگیرد.
🔹ان شاءالله خداوند برای همگی رهپویانِ حقیقت مسیری هموار در راستای حق جویی مهیا فرماید. بمحمّد و آله الطاهرین.
🔽🔽🔽
https://t.me/maktabevahy_pub
#تازه_های_نشر
✅ جلد اول کتاب «سیری در تاریخ پیامبر اکرم» منتشر شد.
📚 این کتاب شامل بیانات آیةاللَه حاج سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی - حفظه الله - در بیان تاریخ اسلام با رویکرد تحلیل و بررسی تاریخ پیامبر اکرم و تاثیر آن بر نگرش انسان به معارف شریعت می باشد.
📘 جلد: اول
📃 صفحه: ۴۷۰
💵 قیمت: ۳۵ تومان
💳 خرید آنلاین: yon.ir/WR0tG
______________
🔰 @sire_salehan
﷽
📌 یک دم اولیاء الله جان را تغییر می دهد!
📚 حضرت آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهـرانے حفظہ اللہ در کتاب شریف " آموزه های معرفت ، ج۱ ، ص ۱۶۴ " مے فرمایند:
✍🏻 بین مرحوم حاج میرزا جعفر کبودر آهنگی و یکی از بزرگان اختلاف بر سر این بود که آیا ذاتیات تغییر پیدا می کنند یا نه ، و آیا ماهیت هرکسی قابل تغیر هست یا نه ؟! ایشان می گفتند : " قابل تغیر است! " و او میگفت: " نه، آن چیزی که از اول زده شده همان است! " خب این جای بحث دارد. و می گفت: " به من نشان بده که اینها قابل تغییر هستند! " منظور از ماهیت افراد ، یعنی همان عوارض و ذاتیاتشان، یعنی شقاوت و سعادتشان! مرحوم کبودر آهنگی گفت: " خب برو یکی را پیدا کن و بیاور ! " او هم رفت و دید یکی دارد با سگ ها بازی می کند، گفت بروم این را بردارم و ببرم، دیگر خیال نمیکنم در این مملکتمان از این آدم بدتر پیدا شود! گفت : " فلانی ، پولی به تو میدهم ، می آیی باهم جایی برویم ؟! " گفت: " باشد برویم، کاری ندارم. " آمد پیش مرحوم جعفر کبودر آهنگی که مجتهد و از علما بود و در همان کبودر آهنگ همدان مرجع تقلید بود و دیوان دارد، و ایشان یک نگاه به او کرد و او صیحه ای کشید و زمین افتاد و غش کرد و بعد بلند شد رفت و جزء رجال الغیب شد!
❖ نجات از طرف کیست؟ یک دم درویش، یک دم خدایی؛ از این است!
#آیت_الله_طهرانی #آموزه_های_معرفت #جعفر_کبودر_آهنگی
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
❖ مبادا تحصیلتان در علم، شما را به شخصیت و تجبر و تکبر بکشاند! شما همیشه باید خود را نیست و نابود ، و مرکز تجلیات علمی پروردگار ببینید!
#علامه_طهرانی قدس سره
📚 سالک آگاه، ج۱، ص ۵۸
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
﷽
📌 تنها لوادار و قیم مکتب تشیع ، امام زمان علیه السلام است و بس!
📚 حضرت آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهـرانے حفظہ اللہ در کتاب شریف " فقاهت در تشیع ، ص ۸۶ " مے فرمایند:
✍🏻 امروزه گاه انسان مشاهده می کند که بعضی ها از روی جهل و نادانی می خواهند برخی از بزرگان ازمنه سابقه را حتی بر امام معصوم علیه السلام فضیلت بخشند؛ غافل از اینکه ایشان با عمل خویش ، موجب تنزیل شخصیت و مرتبت آنان گشته اند. و یا اینکه هیچ گونه عیب و نقص و خطا و عمل ناصوابی را حاضر نیستند به آنها نسبت دهند، و در مقام انکار و پرخاش در می آیند، تو گویی انسان با این اعتقاد - نعوذ بالله - از دین خارج گشته و راه ارتداد در پیش گرفته است!
❖ روزی با یکی از فضلای مشهد راجع به مطلبی که مرحوم علامه والد [ علامه طهرانی ] قدس سره راجع به مرحوم آیةالله بروجردی رحمةالله علیه فرموده بودند، مذاکره بود. آن مرد فاضل گفت: " اگر ما نسبت به مرحوم آقای بروجردی خطائی را منتسب کنیم و اشتباهی را متوجه ایشان بنماییم، دیگر کسی برای ما در تشیع باقی نمی ماند! "
من گفتم: " نماند! آیا مکتب ما قائم به مرحوم آقای بروجردی است یا قائم به امام زمان علیه السلام است؟! آقای بروجردی شاگردی از شاگردان این مکتب است، نه بیشتر! و این نکته ای است که باید سخت بدان اندیشید و بدان پرداخت! "
#آیت_الله_طهرانی #فقاهت_در_تشیع
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
﷽
📌 تفاوت هـاے جهـان بینے توحیدے و غیر توحیدے
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ سرہ در ڪتاب " امام شناسے ، ج۲ ص ۷۲ و ۷۴ " آوردہ اند:
✍🏻... توحید یعنی تمام موجودات را بدون استثناء در تحت علم و قدرت و تاثیر خدا دیدن و خدا را در تمام عوامل وجود موثر دانستن، و در قبال خدا برای هیچ موجودی ارزش و استقلال وجودی نیافتن است. دستورات اسلام همگی بر این اصل وضع شده است. شخص مسلمان و پابند به این قانون خود را مرتبط به تمام جهان هستی می بیند و از هیچ موجودی نمیگریزد، با همه انس و الفت دارد، از ملاقات و برخورد با مردم، صله رحم ، عیادت مریض ، بر آوردن حوائج نیازمندان ، و الفت با فقرا و مسکینان ، بذل مال برای آسایش دیگران، و هزاران دستوری که انسان را با تمام موجودات می پیوندد لذت میبرد و کانه انسان یک قطعه غیر قابل انفکاک از کارگاه هستی بوده است....
❖ بر خلاف قوانین غیر توحیدی که خواهی نخواهی بر اساس افتراق و نفع طلبی و سودجوئی و کامیابی است. آن قوانین انسان را به تفرقه دعوت می کند، پیوند انسان را با جهان می بُرد ، هرکس گمان میکند که از عالم جداست و برای بقاء وجود خود گرچه منافات با هستی غیر داشته باشد می کوشد.
حتی در ممالک راقیه، آنها دنبال منافع خود می روند و به فقر و مسکنت و ضلالت کشور های دیگر کاری ندارند، مرام آنها کامیابی خود آنان است ، و بدین وسیله خود را از جهان هستی منقطع می دانند. "مُنِيبِينَ إِلَيْهِ وَاتَّقُوهُ وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَلَا تَكُونُوا مِنَ الْمُشْرِكِينَ
• مِنَ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ " [ به او بازگرديد، و از او بترسيد، و نماز بگزاريد و از مشركان مباشيد • از آنان مباشيد كه دين خود را پاره پاره كردند و فرقه فرقه شدند و هر فرقهاى به هر چه داشت دلخوش بود. "روم / ۳۱-۳۲" ]
#علامه_طهرانی #امام_شناسی
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
﷽
📌 تاثیر شگرف بررسی تاریخ پیامبر اکرم بر نگرش انسان نسبت به معارف شریعت
📚 حضرت آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهـرانے حفظہ اللہ در کتاب شریف " سیری در تاریخ پیامبر اکرم ، ج۱ ، ص ۲۹ " مے فرمایند:
✍🏻 بررسی تاریخ پیامبر اسلام در دوران پیش از بعثت و پس از آن، تاثیری شگرف در نگرش انسان نسبت به معاریف شریعت علی الخصوص در تفکر علما و زعمای امور نسبت به قضایا و جریانات اجتماعی خواهد گذاشت و کیفیت دیدگاه و منظر دین را در ارتباط بندگان خدا با پروردگار آشکار خواهد ساخت؛ که در این زمینه باید گفت: مع الاسف الشدید جایگاه این نکته حیاتی در اداره امور بلاد اسلامی جداً خالی و منسی می باشد. همان قضیه ای که موجب شده است حقائق نورانی اسلام در میان سایر ادیان و ملل آن طور که باید و شاید جایگاه خویش را باز نیافته است و چه بسا حتی موجب طعن و تحقیر قرار گرفته است.
#آیت_الله_طهرانی #سیری_در_تاریخ_پیامبر_اکرم
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
❖ وقتی قرار است که یک نعمتی، نفحه ای، جذبه ای، بیاید، تنبلی نکنید که این نفحه و جذبه به دیگری بخورد و شما بی نصیب باشید؛ شما برای رسیدن به آن نفحه سبقت بجوئید و پیش دستی کنید ، چون راه برای شما هم باز است!
#آیت_الله_حسینی_طهرانی حفظه الله
📚 شرح دعای ابوحمزه ثمالی، سنه ۱۴۳۵، جلسه۳
🔰 @sire_salehsn | #سیره_صالحان
﷽
📌 توضیحی پیرامون انجیل برنابا
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ سرہ در ڪتاب " مهرتابناک ، ج۱، ص ۳۱۳ " آوردہ اند:
✍🏻... مرحوم قاضی ، استاد علامه طباطبایی رضوان الله علیهما بدین انجیل برنابا عنایت داشته است، و خواندن آن را به شاگردان سلوکی و عرفانی خود توصیه می نموده است.
❖ انجیل برنابا در سنه ۱۷۰۹ مسیحی توسط یکی از مستشارهای پادشاه پروس به نام کریمر که در آمستردام اقامت داشت، کشف شد. اصل این نسخه به زبان و خط ایطالیایی بوده و بسیار کهنه و قدیمی است، و غیر از نسخه ایطالیایی، نسخه اسپانیایی که از روی آن نوشته شده است و آن نیز بسیار قدیمی است، به دست آمده است. نسخه ایطالیایی را به زبان انگلیسی ترجمه کرده اند و اسم انجیل به عبارت انگلیسی چنین است :
True Gos Pel of Jesus Called Christ
( یعنی: انجیل راست عیسی مسمی به مسیح )
در ۱۵ مارس سنه ۱۹۰۸ میلادی دکتر خلیل سعادت آن را به عربی ترجمه کرده؛ و در شهر ربیع الاول سنه ۱۴۳۱ هجری قمری ترجمه آن از انگلیسی به فارسی توسط مرحوم سردار حیدرقلی کابلی پایان یافت؛ و در سال ۱۳۱۱ هجری شمسی مطابق با ۱۳۵۰ هجری قمری در مطبعه سعادت کرمانشاه طبع رسید.
❖ باری، چون این انجیل با آیات قرآن درباره بشارت حضرت عیسی به قدوم حضرت محمد علیهما الصلوه و السلام مطابقت دارد و از بهترین اناجیل است - بر خلاف اناجیل اربعه ( لوقا، منی، یوحنا، مرقس) - ظهور آن در اروپا و در کلیساها انگلیس غوغا و هیاهویی برپا کرد و چون تصدیق به آن مساوی با تصدیق به خاتمیت رسول الله بود، نخواستند آن را بپذیرند!
#علامه_طهرانی #مهرتابناک #سید_علی_قاضی #انجیل_برنابا
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
_______________
🖇 جهت اطلاع بیشتر رجوع شود به:
• تفسیر المیزان ، ج۳، ص ۳۴۱
• نورملکوت قرآن، ج۴، ص ۲۷۷
• معادشناسی، ج۹ ، ص ۱۶۳
﷽
📌 چرا " تناسخ " باطل است ؟
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ سرہ در ڪتاب " شرح فقراتی از دعای ابوحمزه ثمالی، ج۲ ، ص ۱۳۱ " آوردہ اند:
✍🏻... یک عده هستند که می گویند: روح که از دار دنیا می رود، می رود در یک تن دیگری. اگر سعید باشد می آید در تن آدمی که کارهای خوب می کند و سعید است؛ اگر شقی باشد می رود در بدن اشقیاء. مثلاً روح یزید که شقی بوده است می آید در بدن یک شقی ، و روح فرعون می آید در بدن یزید؛ و روح آدمی که سعید و خوب بوده است ، می آید در بدن خوب.
❖ براهینی در بطلان این کلام وجود دارد و شکی نیست که این حرف باطل است. یکی از براهینش همین است که : روزی که او مُرد ، فعلیت پیدا کرد و دیگر محال است دو مرتبه از فعلیت خروج کند و حرکت کند به قابلیت. چون آن روحی که میخواهد بیاید در بدن ، میرود در بدن طفل ، و طفل هم قابلیت محض است. این از قابلیت دارد مدارج را طی می کند؛ از نطفه بودن می آید علقه می شود و مضغه می شود و استخوانش بسته می شود و طفل تام می شود و متولد می شود و همین طور جلو می آید. وقتی جلو آمد، این الآن در هر مرحله ای که بمیرد، یک فعلیتی دارد، و محال است انسان این فعلیت را دو مرتبه به مرحله قابلیت بیاورد. پس تناسخ محال است، و بر اساس این برهان فلسفی محال است.
#علامه_طهرانی #شرح_فقراتی_از_دعای_ابوحمزه_ثمالی
🔰 @sire_salehan | #سیره_صالحان
_________________
🖇 جهت اطلاع بیشتر رجوع شود به:
• نورملکوت قرآن ، ج۱، پاورقی ص ۲۸۳