🔘آیا واقعه عاشورا نمونه دیگری در تاریخ داشته است؟🔘
🔸اين "امام معصوم" است كه به حادثۂ عاشوراء، عزّت و شرف و اعتبار و هويّت خاصّ مى بخشد، نه اينكه عاشوراء براى امام عليه السّلام شرف و عزّت و آبرو آورده است.
و اگر در اين حادثه ی عُظما هر فرد ديگرى با هر هويّت و شخصيّتى كه باشد "زمام امور" را به دست مى گرفت و "ادارۂ اين جريان" را به عهده مى گرفت؛ ديگر عاشوراء، عاشوراء نبود.
🔸بلكه واقعه اى بود مانند ساير وقايع و حادثه اى بود همچون ساير حوادث بيشمار تاريخ، كه در آن به عدّه اى به ناحق ظلم و ستم رفته است و آنان مقهور و منكوبِ عدّه اى ستمكار و جنايتكار بوده اند.
📝.آیة اللَه حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
📚.اربعين در فرهنگ شيعه، ص، 59.
#محرم #ولایت
@maktabe_vahy
▫️🔘▫️🔘▫️
🔘حضور انتشارات مکتب وحی در شانزدهمین نمایشگاه کتاب ارومیه
☑️ارومیه، پارک جنگلی، محل دائمی نمایشگاه های ارومیه، سالن ۱، راهروی D
@maktabe_vahy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️. چگونه انسان به جایی میرسد که با امام زمانش می جنگد؟
📼. آیة اللَه حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
🎞. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1438، جلسه 6، دقیقه 48:02 .
#سلوک #مراقبه
@maktabe_vahy
🔘کدام عزاداری مطلوب است؟🔘
🔹امروزه مردم صرفاً در مجالس عزادارى شركت میکنند و از نظر آنان نفسِ مجلسِ عزادارى مطلوبيت دارد؛ درحالیکه مطلوبيتِ مجلس عزادارىِ سيدالشّهداء به اين است كه ذاكِر از مناقب و مطالب سیدالشهداء در عاشورا و غير عاشورا و نيز از مطالبى كه اصحاب و بزرگان بيان كرده اند بگويد تا مردم استفاده كنند، نه اينكه فقط بنشينند و گريه كنند و بروند.
🔹ما گمان میکنیم اقامه ی مجالس عزا فقط به اين است كه بياييم و بنشينيم و برويم؛ يعنى از نظر ما نفسِ شركت در اين مجلس مطلوبيت دارد، درحالیكه قضيه اين نيست.
🔹امام حسين عليه السّلام در روز عاشورا حتّى به ما كه امشب در اينجا نشسته ايم پيغام داده است و مطالب آن حضرت در روز عاشورا براى امروز و امشب ما است، مطالب حضرت سجاد و حضرت زينب و ساير ائمّه عليهم السّلام براى امروز و امشب ما است.
🔹آنوقت ما پوست را گرفتيم و از مغز و نتيجه و مطلوب غافل شديم و اصلًا با آن كارى نداريم؛ يعنى شعار و ظاهر را حفظ كرديم، ولى به طور كلّى بقيۂ مطالب را كنار گذاشتيم.
📝. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
📚#عنوان_بصری، ج 1ص 141
#محرم #عزاداری #عقلانیت
@maktabe_vahy
▫️🔘▫️🔘▫️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️. چرا امام حسین علیه السلام توبه حرّ را پذیرفتند؟
📼. آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
🎞. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 205، دقیقه 14:59.
#عرفان #سلوک #سیدالشهدا
@maktabe_vahy
🔘چه چیز حبیب بن مظاهر را به این مقام رسانید؟🔘
نداى جانپرور و ملكوتى سيّدالشهداء حسين بن على عليه السلام بود كه پير مرد فرتوتِ كوفى از بنى اسد، حبيب بن مظاهر را كه از قرّاء و فقهاء مشهور بود، به سرزمين كربلا، سرزمين عشق به خدا و شهادت در راه خدا كشاند؛ و در برابر أنوار قُدسيّۂ امام خود كه از ذات احديّت در او تجلّى داشت همچون ورقهاى گلى پرپر و صفحات مُصحَفى پراكنده، در معركه به روى زمين ريخت.
🔸حبيب بن مظاهر به واسطۂ تشيّع راستينى كه داشت، و به واسطۂ ممارست و مزاولت با قرآن، داراى روح ملكوتى بود. اسرار حقّ در آن ظاهر بود. از غيب مطّلع بود. دلِ وى، كانون اشعّۂ لمعاتِ الهى بود.
🔸... شهادت اين پيرمرد ناسِك و عابد و زاهد و فقيه و قارىِ قرآن كه صاحب علمِ بلايا و منايا، و از اصحاب خاصّ أميرالمؤمنين عليه السلام بود، بر سيّدالشهداء عليه السلام بسيار سنگين آمد. چهره حضرت متغيّر شد، و حضرت شكسته شد.
📝. علامه طهرانی رضوان اللَه علیه.
📚نور ملکوت قرآن، ج ،3 ص 392 و 397.
#محرم #اصحاب #حبیب_بن_مظاهر
@maktabe_vahy
▫️🔘▫️🔘▫️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️علم امام محدودیت ندارد!
📼. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی
🎞. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی 1435، جلسه 8، دقیقه 30:05.
#علم_امام #سیدالشهدا
@maktabe_vahy
⚫️کیست مولا آنکه آزادت کند
بندِ رقّیت ز پایت برکَنَد
رقّیت: بردگی
#سیدالشهداء #حرّیّت #عرفان #آزادگی
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘
🔘این است پیام سیدالشهداء به ما در این دوران🔘
🔹در روز عاشورا امام حسين اين پيام را به ما داد كه اگر عاشوراى مجدّدى تكرار شود، نكند كه ما در لشكر عُمَر سعد باشيم! مگر افراد لشگر عُمَرسعد ريشتراش و كراواتى بودند؟!
🔹آنها نیز اهل نماز و روزه بودند. عُمَرسعد (پسر سعدوقّاص)، امام جماعت و عالمِ كوفه بود، همچنین شمر بن ذى الجوشن كسى بود كه خيلى از افراد او را براى اداىِ شهادت در محاكمِ قضائى حاضر می کردند.
🔹اين افراد آنچنان كه در عكسها با سبيلهاىِ از بناگوش در رفته معرّفى میشوند، نبوده اند. شمر از فرماندهان و سرلشگران جنگ صفّين بود، و در ركاب أميرالمؤمنين شمشير می زد، و حتّى شمشيرى به صورتش خورد كه اگر قدرى محكمتر خورده بود، شهيد شده بود!
🔹اين مسأله بسيار مهمّى است كه مردم او را براى اداى شهادت به محاكم مى بردند؛ يعنى اینچنين افراد وجيهى بودند؛ ولى مشكل آنان اين بود كه "به آنچه كه مى دانستند عمل نكرده بودند."
🔉. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
📗. #عنوان_بصری ج1 ص 142
#دین #امام_حسین #کربلا #عقلانیت #عبرت
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️. عدالت در سلوک یعنی چه؟
-مقام حضرت علی اصغر علیه السلام
📼. آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
🎞. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 205، دقیقه 46:05.
#سلوک #عدل #سیدالشهدا
@maktabe_vahy
⚫️دو کَون در خورِ یک مویِ اصغر تو نَیَرزَد
#سیدالشهداء #علی_اصغر علیهما السلام
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘
🔘حکایتی از ارتباط یکی از اشعار جناب حافظ با واقعه کربلا🔘
🔸معمولًا در طهران، هر واعظى را كه براى يك دهه منبر دعوت مي كردند، در شب آخر وى را براى دهه سال بعد نيز دعوت مى نمودند. در آخرين سالِ حیات مرحوم دُرّى، يك شب از دهه محرم ــ شب هشتم يا نهم ــ جوانى از ايشان قبل از منبر سوال مي كند كه: مراد از اين شعر چيست؟
مُريد پير مُغانم ز من مَرنج اى شيخ
چرا كه وعده تو كردى و او بجا آورد
🔸ايشان در فراز منبر از قضيۀ نهىِ آدم أبو البشر از خوردن گندم، و داستان نان جوين خوردنِ أمير المؤمنين عليه السلام در تمام مدت عمر بيان مى نمايد، و حتى اينكه آن حضرت در تمام مدت عمر ابداً نان گندم نخورد و از نان جوين سير نشد. و سپس مي گويد:
🔸مراد از "شيخ" در اين بيت، حضرت آدم عليه السلام است كه وعدۀ نخوردن از شجرۀ گندم را در بهشت داد ولى به آن وفا نكرد و از امرِ خداوند سرپيچى نمود و گندم را تناول كرد. و مراد از "پير مغان" حضرت أميرالمؤمنين عليه السلام است كه در تمامِ مدت عمر نان گندم نخورد، و وعدۀ عدمِ تناول از شجرۀ گندم را او ادا كرده و به اتمام رسانيد. (اين مجموع تفسير اين بيت بود و منبرش را خاتمه داد.)
🔸قبل از پايان سال، مرحوم درّى فوت مي كند؛ از اینرو در سال بعد، در دهه محرّم در آن مجلس نمى تواند شركت نمايد. درست در سال بعد، در دهه محرّم، در همان شبى كه اين جوان سوال را از مرحوم درّى مي كند، مرحوم درّى را در خواب مى بيند و میگوید: اى جوان! تو در سال قبل در چنين شبى معنىِ اين بيت را پرسيدى و من آن طور پاسخ گفتم. امّا چون بدين عالم آمده ام، معنىِ آن، طور ديگرى براى من منكشف شده است:
🔸مراد از "شيخ" حضرت إبراهيم عليه السلام است، و مراد از "پير مغان" حضرت سيدالشهداء عليه السلام؛ و مراد از "وعده"، ذبح فرزند است كه حضرت إبراهيم بدان امرِ خداوند وعدۀ وفا داد، امّا «حقيقت وفا» را حضرت أباعبداللَه الحسين عليه السلام در كربلا به ذبح فرزندش حضرت على أكبر عليه السلام انجام داد.
🔸 فرداى آن شب، اين جوان در آن مجلس معمولىِ همه سالۀ مرحوم درّى مى آيد و اين خواب خود را بيان مي كند. و معلوم است كه با بيان اين خواب چه انقلابى در مجلس روى داده است.
📝. علامه طهرانی رضوان اللَه علیه
📚.روح مجرد، ص 482. (با تلخیص)
#محرم #حافظ #داستان
@maktabe_vahy
▫️🔘▫️🔘▫️
🔘نگاه عرفای الهی به عاشورا از دو زاویه است🔘
🔹عارف الهى و حكيم صمدانى و موحّد ربّانى، پيوسته در ديدگاهش به حوادث و پديده هاىِ عالمِ خلقت، دو منظرِ متفاوت و مختلف و جداى از يكديگر قرار دارد. و در نگاهش به يك حادثه و قضيّۂ تاريخى، آن حادثه را به دو اصل و دو جايگاهِ خاصّ خود بر می گرداند و جاى هر كدام را به اشتباه با جاى ديگر عوض نمی كند.
🔹و حساب خدا را به حساب خلق و يا بالعكس نمیگذارد و شيرين را شيرين و ترش را ترش می نگرد، سياهى را سياهى و سفيدى را سفيدى می بيند و هر دو را به خداى متعال نسبت می دهد.
🔹كار شنيعِ شمر و يزيد را از جهت انتساب به نفسِ شرير و خبيثِ آنان به خدا نسبت نمیدهد، در عين اينكه اين عمل را موجبِ قُرب و بَهاء و عظمت و مَجد و وصول به مقامِ شفاعت كبرى براى حضرت سيّدالشّهداء عليه السّلام میداند و به اين مسأله يقين دارد.
🔹و همان مطلبى را معتقد است كه زينب كبرى در مجلس يزيدِ ملعون بر زبان گوياىِ از مبدأ وحى جارى نمود و فرمود:
ما رَأيْتُ إلّا جَمِيلًا (تمام آنچه را كه بر ما خاندان، تو و امثال تو انجام داده اى، از ناحيه پروردگار زيبا و نيكو؛ موجب رُقاء و وصول به مدارجِ كمال و فعليّت؛ و ورود به حرم و حريمِ قُدس ربوبى میدانیم). و اين است ديدگاه زينب كبرى در دو منظر و دو انتساب.
🔉. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
📗. #افق_وحی ص 450
#امام_حسین #عقلانیت #اولیاء #عرفان
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️چرا برخی وقایع کربلا با عقل ما قابل ادراک نیست؟
-عقل برتر حضرت عباس
📼. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
🎞. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 209، دقیقه 20:15.
#سلوک #عقل #حضرت_اباالفضل
@maktabe_vahy
▪️السلام علیک ایها العبدُ الصالح علیه السلام
#حضرت_عباس علیه السلام
@maktabe_vahy
🏴🏴🏴🏴
🔘دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم🔘
🔹حضرت حافظ می فرماید:
«تا شدم حلقه به گوش در میخانۀ عشق
هر دم آید غمی از نو به مبارک بادم»
🔹یعنی وقتی تسلیم او شدم و نفس و انانیّت را کنار گذاشتم، غم به سراغم می آید ولی این غم به من "مبارک باد" می گوید.
🔹وقایع کربلاء که بر حضرت سیدالشهداء غم می بارد را حضرت می گوید که اینها به مبارک بادم می آیند؛ از دست دادن علیّ اکبر غمی است که "به مبارک بادم" آمده؛ از دست دادن ابالفضل علیه السلام غمی است که "به مبارک بادم" آمده است؛ از دست دادن حبیب "به مبارک بادم" آمده است و...
🔉. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
📗. #شرح_دعای_ابوحمزه سنه 1438 جلسه 10 (با تلخیص و ویرایش)
#امام_حسین #کربلا #عشق #جمال_الهی #تسلیم
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
⚫کلام دُرَر بارِ عارف بزرگ آیه الله سید علی قاضی رضوان الله علیه، درباره توسّل به سیّد الشّهداء علیه السلام...
#سلوک #سیدالشهداء #فتح_باب #توسل
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
مکتب وحی
🔘دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم🔘 🔹حضرت حافظ می فرماید: «تا شدم حلقه به گوش در میخانۀ عشق هر دم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️. بر امام حسین علیه السلام در کربلا چه گذشت؟
📼. آیة اللَه حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
🎞. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1438، جلسه 10، دقیقه 40:39 .
#سلوک #ابتلاء
@maktabe_vahy
🔘چرا داستان کربلا باید اتفاق بیافتد؟🔘
🔶 امام حسین علیه السلام به راحتی می توانست هم امامتش و هم مقاماتش را داشته باشد و هیچ قضیه و جریانی هم پیش نیاید. نه علی اکبرش را از دست بدهد نه علی اصغر و نه اباالفضل را. در یک مکان همراه با شیعیانش زندگی کند و به کمال هم برسند و قضیه ای هم اتفاق نمی افتاد. خودش که امام است؛ از خودش که چیزی کم نمی شود!
❓اینکه حضرت می آیند و "جریان کربلا" را به وجود می آورند برای چیست؟ برای چه حضرت علی اکبر و اباالفضل علیهما السلام را فدا می کنند؟
🔸علاوه بر حساب و کتابهایی که خداوند برای خود حضرت و یارانش دارد که از "فیضِ لایتناهی" خویش آنها را بهره مند کند که آن جداست، با این حال حضرت این جریان را "برای ما" بوجود آورده است. از خدا هم عوضی نمی خواهد. در حقیقت خدا می فرماید اگر می خواهی از این امت "دستگیری" شود باید این روال طیّ شود!
🔸عوَضش این بود که امروز من و شما در دامِ ابالِسِه و شیاطین نیافتیم. برای اینکه امروز من و شما در تحت ولایت او راه برویم و محرّفین و مُفْرِطين و و مُفَرِّطين و وسوسه گران و اهل دنیا نتوانند به روش های مختلف، اطراف انسان را بگیرند و ما را گمراه کنند. اگر حضرت این کار را نمیکرد معلوم نبود ما الان کجا بودیم! رفیقانمان چه کسانی بودند؟!
🔸هم در ظاهر و هم در باطن این جریان تاثیر گذار است. ظاهرش که روشن است. باطنش اینکه آنها در "تکوین" اثر می گذارند و آن تخم را در قلب ها می کارند. منتهی ما باید آبیاری و پرورش و پذیرایی کنیم و خلاصه نگذاریم آن جریانی که انجام شده و آن زحمت ها و آن "جهتِ تکوینی" که در این نفوس به وجود آمده مُهمَل بماند؛ [باید] این ظرفیت را حفظ کنیم.
🔉. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
📗. #درس_خارج_فقه، ص 1916.
#دین #امام_حسین #کربلا
@maktabevahy_pub
🔘.🔘.🔘.🔘.