هدایت شده از علامه عسکری
#خاطرات
#کدام اربعین؟
👈 ابوریحان بیرونی رسیدن اهل بیت علیهم السلام به کربلا را تأیید می کند و می گوید : در روز ۲۰ ماه صفر سر مبارک امام حسین علیه السلام به بدن مبارکش ملحق گردید.
💢در روز اربعین یکی از سالها خدمت علامه عسکری رحمه الله رسیدیم علامه فرمودند: از صبح تاکنون داشتم فکر می کردم که آیا می شود اهل بیت علیهم السلام در اربعین اول، به کربلا رسیده باشند یا خیر؟ ایشان فرمودند که مانعی ندارد اهل بیت امام در اربعین به کربلا رسیده باشند و برای استدلال شروع کردند چند مورد از وقایع تاریخی را نقل کردند و مثالهایی را زدند که فلان کاروان مسیری طولانی تر از این مسیر شام به بصره و یا کربلا را در فاصله ای کمتر از این مقدار یعنی حدودا ۱۵ روز طی کرده اند.
📌علامه در ادامه فرمودند: اهل بیت علیهم السلام خیلی در شام نماندند، سیاست یزید اجازه بیشتر ماندن اسراء را در شام نمی داد چون سلطنت خودش را با بودن اسراء در خطر می دید.
📜پ ن: و فی العشرین ، رد رأس الحسین علیه السلام الی مجثمه حتی دفن مع جثته و فیه زیاره الاربعین وهم حرمه بعد انصرافهم من الشام.
📓(الآثار الباقیه' ابوریحان بیرونی' ص 422)
#اربعین
@Allameaskari
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ خدمات حضرت #علامه_مجلسی (ره) | از زبان آیت الله حاج آقا حسن امامی (ره)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
💠درنگی در «فقه آسان»
اخیراً نسخهای تلخیص شده از یک یادداشت قدیمی با عنوان «فقه آسان» منتشر شده که در آن تعدادی از مسائل شرعی به عنوان نظرات مرحوم #فیض_کاشانی فهرست گردیده و سپس ادعا شده این گونه نظرات «موجب آسان و کم حجم شدن فقه می شود».
طبعاً بررسی تفصیلی تمام آرائی که در این یادداشت به فیض نسبت داده شده، در یک یا دو فرستۀ کوتاه نمیگنجد، ولی توجه به چند نکته عیار علمی آن را تا حدودی مشخص میسازد.🔻
1️⃣ نگارنده از مرحوم فیض نقل میکند: «فقه، بسیار آسان و کم حجم است».
چنین مطلبی در آدرسی که بدان ارجاع داده شده نیست. بهعلاوه این ادعا خلاف تالیفات فراوان فیض در فقه است:
▪️کتاب «الوافی» فیض که کتابی حدیثی است، بخش اخبار فقهی آن به تنهایی ۲۰ جلد است! آیا ۲۰ جلد (آن هم غالباً بدون توضیح کامل ادله برای تبیین اخبار تقیه ای، متشابه و متعارض) آسان و کم حجم است؟!
▪️کتاب «معتصم الشیعة» که تالیف فیض است، فقط بخش «صلاة» آن سه جلد است. در حالی که مرحوم فیض در مقدمۀ خود به غیر از بخش صلاة (که سه جلد است) از ۱۲ بخش و دو خاتمۀ دیگر در موضوعات صوم، حج و سایر ابواب فقه نام برده، ولی موفق به تالیف آن نشده است. با این وصف، شاید در صورت تکمیل، این کتاب حدود ۳۰ جلد میشده است!
2️⃣ نگارنده دربارۀ مرحوم فیض میگوید: «وی معتقد بود هر فرد میتواند و باید فقیهِ خود باشد» و به مقدمۀ معتصم الشیعة و مقدمۀ نخست تفسیر «الصافی» ارجاع میدهد. در حالی که:
مقدمۀ اول تقسیر صافی اصلاً ربطی به این موضوع ندارد. در مقدمۀ معتصم الشیعه نیز چنین مطلبی نیست. بلکه از عبارات فیض استفاده میشود او «تقلید از فقیهی که بر اساس کتاب و سنت معصومین فتوا میدهد» را قبول دارد:
«فمن لميجد الإمام المعصوم(ع) و لا الفقيه المفتي بقوله احتاط بقدر الإمكان» (معتصم الشیعة، ج۱، ص۳۸).
بهطور کلی دستورات پیامبر اکرم (ص) و ائمۀ هدی (ع) به «تفقه در دین» به معنای نفی «تقلید از فقیه» نیست.
3️⃣ نگارنده در فهم برخی از فتاوا و نظرات فیض بر خطا بوده. مثلاً:
▪️گفته شده «فیض، شراب و فقاع و مسکرات و #اهل_کتاب را نجس نمی داند».
در حالی که فیض، در انتهای بحث از نجاست خمر و مسکرات، صریحاً بیان کرده که:
«العمل علی المشهور [= نجاسة الخمر] و هو أحوط بل أظهر و أقوی» (مفاتیح الشرائع، ج۱، ص۷۲).
برای آشنایان با تعابیر #فقهاء مشخص است که تعابیر اظهر و اقوی برای بیان #فتوا به کار میرود. در مورد اهل کتاب نیز برخی دیگر از فقهاء با فیض همرأیند و چه بسا این فتوا دستکم میان معاصران مشهورتر باشد تا فتوای به نجاست.
▪️در دیدگاه فیض تمامی آبزیان حلالند؟
وی هرچند برخی آبزیان بدون فلس را حلال شمرده اما پارهای از آنها را بیتردید حرام دانسته است:
«و مع ذلك فتحريم الجري و يقال: الجريث كاد يكون إجماعاً و الصحاح به مستفيضة» (مفتاح۶۳۹).
▪️حکم #غنا از نگاه فیض؟
وی هرچند در ابتدای بحث خود به سوی حلیّت فینفسهِ غنا مایل گردیده اما در نهایت با ذکر استدراکی، مسأله را چنین به پایان میبرد:
«الا أن يقال: ان بعض الافعال لا يليق بذوي المروات و ان كان مباحا، فلا ينبغي لهم منه الا ما فيه غرض حق» (مفتاح ۴۶۵).
4️⃣ برخی از نظرات فیض، مطلبی جدید و فتوایی مختص به او نیست.
گذشته از موافقانی که وی در میان فقهای متقدم داشته و خودش نیز به اسامی آنان در مواردی تصریح میکند، برخی فقهای معاصر نیز با تعدادی از آراء وی همراهی کردهاند؛ لذا پذیرش این مطلب، فقه را از آنچه که اکنون هست آسان تر و کمحجم تر نمیکند.
برای نمونه:
▪️در عبادات همچون نماز و روزه و حج، نیازی نیست نیت بر زبان و دل جاری شود.
با مراجعه به هر یک از رسالههای فقها، تصریح به این حکم را مانند نظر مرحوم فیض میتوان یافت. شاید نویسنده، بدون نظر به فتاوای فقها و با نگاه به عملکرد برخی از عوام که عادت دارند پیش از نماز، نیت را به زبان بیاورند تصور کرده که فقها این کار را لازم میدانند!
▪️در #غسل ترتیبی بعد از شستن سر، رعایت ترتیب در بدن لازم نیست.
بسیاری از فقهاء از جمله مرحوم #محقق_حلی(قده) [المعتبر، ج۱، ص۱۸۴] به این قول مایل هستند. از معاصران نیز مرحوم آیةالله العظمی #خوئی(قده) و شاگردان ایشان همچون حضرت آیةالله العظمی #سیستانی(مدظله) به این نظر تصریح فرمودهاند.
▪️عربی بودن صیغۀ #ازدواج و #طلاق لازم نیست.
این نظریۀ فقهی نیز طرفدارانی میان فقها به خصوص معاصران دارد. برای نمونه نک. رسالۀ حضرت آیةالله العظمی #شبیری_زنجانی (مدظله): مسألۀ۲۳۷۹.
ادامه دارد...
#فقه
#مغالطات
#برهان
✒️📚 @Faede_v_Borhan
5️⃣ برخی از نظرات #فیض_کاشانی، در تعارض با #احادیث متعددی از ائمۀ هدی(ع) بوده و از لحاظ رعایت ضوابط استدلال مخدوش است. برای مثال:
▪️#آب_قلیل، به صرف ملاقات و مادامی که رنگ و بو و مزهاش تغییر نکند نجس نمیشود. به تصریح برخی علما همچون #محدث_بحرانی در کتاب #حدائق [ج ۱، ص ۲۸۰] نزدیک به ۴۰ حدیث که بر قول مشهور (بر خلاف قول فیض) دلالت دارند. حتّی اگر این تعداد را نپذیریم دستکم ۱۰ روایت دالّ بر خلاف قول فیض میتوان یافت که #تواتر_اجمالی یا #تواتر_معنوی ایجاد میکند.
▪️گفته شده: «فیض معتقد است خمس درآمد بخشیده شده و نیازی به پرداخت آن نیست.» گذشته از اینکه فیض تنها سهم امام (ع) را بخشیده شده تلقی نموده و نه سهام دیگر را و لذا نهایتاً ممکن است نیمی از خمس را مباح بداند، این نظریۀ وی خلاف روایات #مستفیض و شاید #متواتر است که در کتب فقهی به آن پرداخته شده.
از این گذشته، خودِ مرحوم فیض نیز در نهایت به فتوای روشنی در این زمینه دست نیافته و مینویسد:
«و المسألة من المتشابهات و العلم عند اللّه» (مفاتیح الشرائع: مفتاح۲۵۴).
و در موضع دیگری نیز به احتیاط توصیه میکند:
«و لو صرف الكل إليهم لكان أحوط و أحسن، و لكن يتولى ذلك الفقيه المأمون بحق النيابة» (همان: مفتاح۲۶۰).
6️⃣و اما آخرین و مهمترین نکته:
فارغ از صحّت و سقم فتاوای منسوب به فیض و نیز با قطع نظر از جایگاه متوسط فیض در طراز فقاهت، مهم این است که هر مسلمان عملکرد خود را بر اساس حجتی معتبر بنا کند. طبعاً فقهاء در این زمینه مکلّف به پیروی از استنباطات خویش هستند و مفروض آن است که استنباط دیگران را تخطئه نمودهاند. اما سایر مردم که فاقد تخصص فقهی هستند لاجرم میبایست به #مجتهد_جامع_الشرائط مراجعه نمایند. بدیهی است سختی و آسانی فتاوای یک شخص ملاک صحیحی برای پیروی از او و وانهادن فتاوای سایر فقهاء نیست.
این دست سخنان به ما گوشزد میکند که فقه، دانشی تخصصی است نه عرصۀ قلم فرسایی ژورنالیستی؛ و اظهار نظر در فقه و حتی اظهار نظر دربارۀ نظر دانشمندان آن (مانند هر دانش دیگری) پشتوانۀ خاص خود را میطلبد؛ نه هر که سر بتراشد قلندری داند.
#فقه
#مغالطات
#برهان
✒️📚 @Faede_v_Borhan
هدایت شده از حسن ربانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ خدا به زائران امام حسین علیهالسلام مباهات میکند...
ذَریح مُحاربی گوید: به محضر #امام_صادق صلواتاللهعلیه عرض کردم: وقتی به بستگان و فرزندانم از خیرات و برکاتِ رفتن به زیارت #امام_حسین علیهالسلام خبر میدهم، مرا تکذیب میکنند و میگویند تو بر جعفر بن محمّد (علیهماالسلام) دروغ میبندی! حضرت فرمودند:
🍃 «ای ذریح، مردم را رها کن تا به هر سو که میخواهند بروند! به خدا قسم خدای تعالی به زائران و رهسپاران به سوی حسین علیهالسلام بر ملائکۀ مقرّبین و حاملین عرش خود مباهات میکند و به آنان میفرماید: آیا زوّار قبر حسین (علیهالسلام) را نمیبینید که از روی اشتیاق به او و محبّت فاطمه (علیهاالسلام) به سویش میآیند؟ به عزّت و جلال و عظمتم سوگند که کرامتم را بر ایشان واجب میکنم و آنان را به بهشتی که برای اولیاء و انبیاء و رسولانم آماده کردهام، داخل خواهم نمود...»
📚 كامل الزّيارات (ابنقولویه)، ص۱۵۵
بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۹۸، ص۷۵
ای کاش زوّار سیدالشهداء علیهالسلام، قدر خود را بدانند و پس از بازگشت از این سفر آسمانی، خود را به گناهان و لقمههای حرام و شبههناک، آلوده نکنند.
#حدیث #زیارت #اربعین
@Hedayatgary
هدایت شده از مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام
امام صادق علیه السلام :
اگر يكى از شما طول دهر و عمرش را به حجّ رفته ولى به زيارت حسين بن على عليهما السّلام نرود حتما و محقّقا حقّى از حقوق خدا و حقوق رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله و سلّم را ترك كرده زيرا حق حسين عليه السّلام فرضيه و تكليفى است از جانب خداوند كه بر هر مسلمانى واجب مىباشد.
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ :
لَوْ أَنَّ أَحَدَكُمْ حَجَّ دَهْرَهُ ثُمَّ لَمْ يَزُرِ اَلْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لَكَانَ تَارِكاً حَقّاً مِنْ حُقُوقِ اَللَّهِ وَ حُقُوقِ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ
لِأَنَّ حَقَّ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَرِيضَةٌ مِنَ اَللَّهِ وَاجِبَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ .
📗كامل الزيارات ج۱ ص۱۲۲
📙المزار (للمفید) ج۱ ص۲۷
📕تهذيب الأحكام ج۶ ص۴۲
@Sibtayn
هدایت شده از زیارت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️تصاویر هوایی از ورود دستههای عزاداری به بینالحرمین
#اربعین
#کربلا
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
هدایت شده از زیارت
▪️امام باقر علیهالسلام:
🔸️ اگر مردم میدانستند زیارت امام حسین علیهالسلام چقدر فضیلت دارد از شوقِ (زیارت) جان میدادند
و از حسرتِ (جا ماندن)، قالب تهی میکردند.
🔹️ لَوْ یَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِی زِیَارَةِ الْحُسَیْنِ مِنَ الْفَضْلِ لَمَاتُوا شَوْقاً وَ تَقَطَّعَتْ أَنْفُسُهُمْ عَلَیْهِ حَسَرَاتٍ.
📚کامل الزیارات، ص۱۴۲.
🖤 هم حسرت کربلا و هم درد فراق...
بیچاره دلم چه صبر خوبی دارد!
#امام_حسین_علیه_السلام
#زیارت_کربلا_به_نیت_فرج
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
هدایت شده از مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام
🔷درآمد ۳۰۰۰ میلیارد تومنی ترکیه از کنسرت خوانندگان ایرانی!
بعد همونایی که برای عیاشی رفتن ترکیه جیب اردوغان و شرکا رو پر کردن، با سفر مردم برای زیارت اربعین امام حسین علیهالسلام مخالف هستند۰
بعضی هاشون میگن چرا این پول رو به فقرا نمی دید
از طرف دیگه یک محلل سیاسی تو شبکه اش میگه که هر چی گرسنه اس رو به وعده غذای مفت راهی کربلا کردن
یکی میگه این همه هزینه از مملکت کردن برای این مناسبت مذهبی عادلانه نیست
هر چند بنا بر جواب دادن به این قبیل شبهه های ضعیف و عوامفریب نداشته و نداریم ولی باید خیلی کوتاه عرض کنیم :
بیشترین هزینه این مراسم روحانی بر عهده مردم شریف عراق است که با جان و دل از میهمانان حضرت سید الشهدا علیه السلام پذیرایی می کنند و هیچ ربطی به حکومت های ایران و عراق نداشته و ندارد .
به اذعان منابع آگاه بیش از 4 میلیون ایرانی به سفر زیارت اربعین مشرف می شوند
این یعنی صرفه جویی 5 درصدی کشور در مصرف آب و برق و نان و .....
لطفا گول ادرس های غلط بعضی از شیطان صفتان را نخوریم
@sibtayn
هدایت شده از 📚لجنه علمی فقه و اصول آیة الله خویی ره
🌹 خوشا بر احوال مبلغین
🎤 حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی دام ظله الوارف :
✅ پیشآمد اربعین سید الشهدا است. فرصتی که برای شما در این ایام پیدا می شود غنیمتی است که لا تدرک ولا توصف... .
✔️ اگر در این دهه به جائی بروید که برای آن ایتام آل محمد علیهم السلام، هم دفع شبهه کنید، هم تقویت مبانی دین، و هم تعلیم احکام شریعت، جزای هر یک از شما معیّت با شخص پیغمبر خاتم است، اما عمده فقه حدیث است... .
✔️ زیارت اربعین خواندی؟! شیخ در تهذیب نقل می کند، متن کلام این است: ... وَبَذَلَ … لا اله الا الله… وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ، مهجه خودش را بذل کرد خدایا در تو، فیک، امام ششم خبر دارد. وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ. فرق است: فی سبیله یک تعبیر است، امّا تعبیر امام این است: وَبَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ؛ اما غایت این بذل چیست؟! علت چی بود؟! لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَهِ وَحَیْرَةِ الضَّلَالهِ.
تمام این غوغا برای این بود، غایة الغایات، نهایة النهایات این است: استنقاذ عباد از جهالت، استنقاذ عباد از حیرت ضلالت.
✔️ در سه امر اهمیت بدهید:
1⃣ تحکیم عقاید
2⃣ تهذیب اخلاق
3⃣ تعلیم احکام
به این سه پله قدم بردارید، بعد نتیجه اش معیّت خاتم، فی الرفیق الاعلی است.
✔️ خوشا به حال آنها که دوره ی سال تلمّذ می کنند، در چنین ایامی به دنبال بلاد دور افتاده از معلمین خیر و مرشدین دین به هدایت ایتام اهل بیت عصمت می شتابند.
✔️ سعادتمند کسی است که تارک الصلاتی را در این ایام به نماز بیاورد. بیگانه ای از امام زمان را با ولی عصر عج آشنا کند.
•┈┈••✾•🌱•✾••┈┈•
https://eitaa.com/lojneesol
•┈┈••✾•🌱•✾••┈┈•
هدایت شده از قرآنی شو
اعمال روز اربعین
السلام علی الحسین
و علی علی بن الحسین
و علی اولاد الحسین
و علی اصحاب الحسین
خوندن زیارت اربعین رو فراموش نکنید
ما رو هم از دعای خیر محروم نزارید
هدایت شده از منهاج الولاية
⭕️ عاجل: العتبة العباسية تعلن أن عدد الزائرين الكلي لزيارة الأربعين 1446هـ/2024م بلغ 21.480.525 مليون زائر
#الحسين_نهج
#العتبة_العباسية_المقدسة
@Menhajol_velayat
هدایت شده از منهاج الولاية
#اربعین_حسینی #اشک #حزن
↩️ چرا فقط برای سید الشهداء علیه السلام "اربعین" گرفته میشود!؟
✎ گرامیداشت یاد و خاطرهٔ شخص وفات یافته پس از مرگ او، در همهٔ ملل و ادیان رسمیت دارد و بعضی با گذشت یک ماه و بسیاری نیز پس از چهل روز از زمان فوت شخص، برای وی تجلیل و بزرگداشت میگیرند. در میان مسلمانان، به ویژه شیعیان، شهادت امام حسین علیه السلام این ویژگی را دارد که در روز اربعین ایشان هر ساله این گرامیداشت صورت گرفته و ان شاء الله تا قيامِ قیامت ادامه خواهد داشت. #شاید بتوان دو دلیل عمده برای این امر برشمرد:
❶ واقعهٔ عاشوراء دارای دو جنبه است: یک. شهادت؛ دو. إسارت
در روز عاشوراء امام حسین علیه السلام، فرزندان، خویشان و یاران آن حضرت را به شهادت رساندند و اسیران کربلاء را به کوفه و شام بردند 👈🏻 و همین اسیران داغ دیده، روز اربعین شهادت امام حسین و یارانش، به کربلاء رسیدند و همهٔ مصائب روز عاشوراء در آن روز تجدید شد.
☑️ بنابراین مصیبت و سوگواری تا اربعین ادامه پیدا کرد و شیعیان با الگوبرداری از اهل البیت علیهم السلام فقط برای سید الشهداء علیه السلام اربعین میگیرند چون این ویژگی [ دو جنبه بودن عاشوراء ] اختصاص به امام حسین علیه السلام دارد.
❷ امام جعفر صادق علیه السلام به راوی گرانقدر زُراره فرمودند: " ای زراره! آسمان تا چهل روز بر حسین بن علی علیهما السلام خون بارید و زمین تا چهل روز تار و تاریک بود... و فرشتگان تا چهل روز بر آن حضرت گریستند"
📕 کامل الزیارات ط-مکتبة الصدوق صفحه ۸۳
از این حدیث شریف که در یکی از صحیح ترین کتب شیعی نقل شده، استفاده میشود که گریه آسمان، زمین و فرشتگان بر سید الشهداء علیه السلام تا چهل روز، روش و عادتی را در میان شیعیان به وجود آورده است که هر ساله غم و ماتم خود را بر سید مظلومان تا اربعین نگاه میدارند. بعید نیست که یکی از دلایل چهل روز عزاداری بر امام حسین علیه السلام نیز این باشد
@Menhajol_velayat
🌷#امام_حسن_عسکری_علیه_السلام:
✍ علامات المومن خمس صلاة إحدی وخَمْسین وزیارةُ الأربعین ، والتختم بالیمین وتعفیر الجبین و الجهر ببسم الله الرحمن الرحیم.
☘ نشانه های انسان مومن پنج تاست :
1⃣ پنجاه و یک رکعت نماز (نماز های واجب و مستحبی شبانه روزی)
2⃣ زیارت اربعین
3⃣ انگشتر به دست راست کردن
4⃣ پیشانی بر خاک نهادن
5⃣ بسم الله الرحمن الرحیم را در نماز ها بلند گفتن.
📚 (مصباح الزایر، ص ۱۵۱)
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
هدایت شده از 🎤صهبای منبر
انسانهای نالایق
💠 جمعی از اصحاب در محضر رسول_خدا بودند، حضرت فرمود:
می خواهید کسل ترین، دزدترین، بخیل ترین، ظالم ترین و عاجزترین مردم را به شما نشان دهم؟
اصحاب: بلی یا رسول الله!
فرمود:
1- کسل ترین مردم کسی است که از صحت و سلامت برخوردار است ولی در اوقات بیکاری با لب و زبانش ذکر خدا نمی گوید.
2- دزدترین انسان کسی است که از نمازش می کاهد، چنین نمازی همانند لباس کهنه در هم پیچیده به صورتش زده می شود.
3- بخیل ترین آدم کسی است که گذرش بر مسلمانی می افتد ولی به او سلام نمی کند.
4- ظالم ترین مردم کسی است که نام من در نزد او برده می شود، ولی بر من صلوات نمی فرستد.
5-و عاجزترین انسان کسی است که از دعا درمانده باشد.
📚 بحارالانوارج٩
📯 با منتشرڪردن پیامها با لینک درثواب آنها شریڪ شوید 📯
💠 کانال صهبای منبر
╭┅┅┅┅┅❀🔻❀┅┅┅┅┅╮
https://eitaa.com/joinchat/333316178Cae344a215d
╰┅┅┅┅┅❀🔺️❀┅┅┅┅┅╯
•┈••✾🍃🌺🍃✾••┈•
▫️بسم الله الرحمن الرحيم ▫️
⚠️ پس چرا برق نمی آید...؟
#مهدویت #پیشنهاد_مطالعه
✍🏻 این تجربه را همه ی ما داشته ایم: در حال انجام کارهای روزمره ناگهان فیوز می پرد. مخصوصا اگر شب باشد همه سراسیمه شده و دنبال علّت مشکل می گردند. اگر فیوز پریده باشد که تا بعد از چند ثانیه همه چیز عادی می شود؛ اما اگر مشکل برق منطقه باشد کم کم همه کلافه می شوند. هر چقدر زمان بیشتری بگذرد، اوضاع خانه به هم ریخته تر شده و كارها متوقّف می شود، همه منتظر آمدن برق هستند.
حال تصور کنید این قطعی برق در تمام شهر اتفاق بیافتد، پس از 24 ساعت، اوضاع عجیب و غریبی خواهد شد؛ از همه جا صدای اعتراض بلند است. هیچ کس نمی تواند زندگی بدون برق را حتی برای یک روز هم تحمل کند.دیگر برای قطعی سراسر برق کشور مثال نمی زنم....
💠 در همین وضعیّت، منطقه ی محرومی را تصور کنیم که کلّاً برق کشی نشده و بهره ای از این نعمت نبرده است. برای افراد ساکن این منطقه هیچ فرقی نمی کند برق یک ساعت قطع شود یا یکسال؛ و حتی ممکن است شهرنشینان را برای این همه تلاطم برای لحظه ای قطع برق تمسخر کنند! اگر به چنین شخصی از فوائد برق بگویید برای او قانع کننده نیست، در نظر او همان فانوس و ابزار آلات مکانیکی از نیروی برق بی نیاز می کند!
🔆 حال جهان را تجسّم کنیم که نور مطلق آن در پس ابر غیبت پنهان شده است...آن هم نه یک ساعت و یکروز و یکسال، بلکه چیزی در حدود هزار و دویست سال! 💔
اما چرا همه چیز عادیست؟ چرا هیچ تکاپویی میان جویندگان این نور نمی بینیم؟ اگر یکساعت پریدن فیوز منزلمان قابل تحمّل نیست، چطور توانستیم هزار و دویست سال در ظلمت هستی به سر کنیم؟
✅ پاسخ مشخّص است: وضعیّت ما همان مثال دهات محرومی است که چیزی از نعمت برق نمی داند...معرفت ما هم به قدری پایین است که نمی فهمیم بهره مندی از نور حجّة الله (علیه السلام) چه طعمی دارد...آن قدر جایگزین برای او ساخته ایم که دلمان به همان ها خوش است!
اگر جایگاه او را درک می کردیم، آن وقت بود که می فهمیدیم حقیقتاً چقدر بیچاره و نگون بخت هستیم! و آن وقت بود که تک تک لحظه های دنیای بدون او، از سیاهچال بدون آب و برق هم عذاب آور تر است...
👈🏻 آن وقت اگر این درک همگانی می شد، جهان تشیع یک صدا و از تمام وجود، حجّت خدا را می طلبید و به درگاه الهی تضرّع می کرد...آیا قابل تصوّر است در چنین حالتی باز هم خداوند آن نور هستی را از شیعیان دریغ دارد؟
#انتظار
#متی_ترانا_ونراک
@menhajol_velayat
🚩 ۲۴ صفر: طلب کاغذ و دوات توسط رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله (حدیث قِرطاس)
روزهای آخر عمر شریف #رسول_خدا صلّیاللهعلیهوآله بود؛ مهاجرین و انصار اطراف بستر آن حضرت نشسته بودند؛ پیامبر اکرم نظری به آنان فرمودند در حالی که به علم #نبوت میدیدند بعد از آن حضرت، فتنهها، انحرافات فکری و #تفرقه بین مسلمین که از ظلم به اهلبیت رسالت و کنار گذاشتن خلیفۀ بلافصل الهی، #امیرالمؤمنین علیهالسلام پیش میآید، چه میکند؛ لذا برای حفظ امّت از لغزشها و هرج و مرج فرمودند:
📜 «إیتوني بِقِرطاسٍ وَ دَواةٍ اَکتُب لَکُم ما لَن تَضِلّوا بَعدی اَبَداً.»
«کاغذ و دواتی برای من بیاورید تا مطلبی برای شما بنویسم که هرگز بعد از من گمراه نشوید.»
در این هنگام #عمر_بن_خطاب با کلامی که پیش از آن هرگز احدی به رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله نگفته بود، جسارت کرد و گفت:
🔥 «إنَّ الرَّجُلَ لَیَهجُر، حَسبُنا کِتابَ الله!» (نَستَجیرُ بالله)
«همانا این مرد هذیان میگوید! کتابِ خدا ما را بس است!»
با این کلامِ عُمَر، اختلاف و سر و صدا بین اصحاب به وجود آمد؛ عدّهای (از منافقین) گفتند: «عمر راست میگوید!» عدّهی دیگر گفتند: «کاغذ و قلم بیاورید!» در این هنگام رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله صورتِ مبارک از آنان برگرداندند و فرمودند: «از پیش من دور شوید، نزاع و سر و صدا نزد من جایز نیست!» آنان رفتند و #شیطان کار خودش را کرد و شد در امّت اسلام آنچه نباید میشد!
▪️چند نکته در این باره شایان ذکر است:
۱. این حدیث به عبارات مختلف در کتب شیعه و اهل تسنّن نقل شده است؛ جملهای که عبارت جسارتآمیز را در بردارد، به صورتهای مختلف آمده است که همگی نشان دهندۀ شدّت جسارت و هتک حرمتِ عمر به ساحت مقدّس پیامبر صلّیاللهعلیهوآله میباشد؛ عدّهای هم از اهل خلاف بر آن شدهاند که معنای این عبارت را به شکل دیگری نقل کنند تا شاید از وقاحتِ کلامِ گویندۀ آن بکاهند، امّا این ماجرا قابل انکار نیست!
۲. جسارت و نسبت هذیان و کلام باطل دادن به اشرف مخلوقات، مخالف نصّ #قرآن کریم است؛ آیات زیر تنها به عنوان نمونه ذکر میشود:
💠 «وَ مَا يَنطِقُ عَنِ الهَوَىٰ إِن هُوَ إِلَّا وَحيٌ يُوحَىٰ» (نجم: ۳ و ۴)
«و (پیامبر) از روی هوىٰ و هوس سخن نمیگوید؛ گفتار او چیزی جز #وحی که به او نازل میشود، نیست.»
💠 «أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُول» (نساء: ۵۹، مائده: ۹۲، نور: ۵۴، محمد: ۳۳، تغابن ۱۲، آل عمران: ۳۲ و ۱۳۲، انفال: ۱، ۲۰ و ۶۰، مجادله: ۱۳)
«خدا را اطاعت كنيد و از پيامبر اطاعت نماييد.»
۳. همچنین گویندۀ این کلام جسارتآمیز، شامل این آیات قرآن میشود:
💠 «وَ مَن يُشَاقِقِ الرَّسُولَ مِن بَعدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُ الهُدَىٰ وَيَتَّبِع غَيرَ سَبِيلِ المُؤمِنِينَ نُوَلِّهِ مَا تَوَلَّىٰ وَنُصلِهِ جَهَنَّمَ وَسَاءَت مَصِيرًا» (نساء: ۱۱۵)
«و هر کس بعد از آنکه راه هدایت برایش روشن و آشکار شد، با پیامبر مخالفت و دشمنی کند و از راهی جز راه مؤمنان پیروی نماید، او را به همان سو که رو کرده واگذاریم و به دوزخ درآوریم؛ و آن بد بازگشتگاهی است!»
💠 «إِنَّ الَّذِينَ يُؤذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُم عَذَابًا مُّهِينًا» (احزاب: ۵۷)
«قطعاً کسانی که خدا و پیامبرش را آزار میرسانند، خدا در دنیا و آخرت لعنتشان میکند و برای آنان عذابی خوارکننده آماده کرده است.»
۴. اضافه بر عبارت «إنَّ الرَّجُلَ لَیَهجُر» که در کتب مختلف ذکر شده، گویندۀ این کلام در زمانهای مختلف در دوران خلافت غاصبانهاش و قبل از آن، در جواب سؤالکنندگان و گاهی هم در کلام خودش، علّت انجام این کار خود را توضیح داده است؛ #عمر روزی به #ابن_عباس گفت: «میدانی چرا آن روز مانع آوردن کاغذ و قلم شدم؟ چون میدانستم رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآله) در آن وصیّت میخواهد خلافت و امامت بعد از خود را با علیبنابیطالب (علیهالسلام) بیان کند؛ لذا مانع آوردن کاغذ و قلم شدم!»
📚 تقویم شیعه (#استاد_بندانی_نیشابوری)، ص۶۹ تا ۷۴ (با اندکی تخلیص و توضیح)
📚 نقل #حدیث_قرطاس فقط از منابع عامّه:
صحیح مسلم، ج۲، ص۴۲؛ صحیح بخاری، ج۲، ص ۶۳۸؛ ج۶، ص۲۶۸۰؛ تذکرة الخواص، ص۶۲؛ سرّ العالمین، ص۲۱؛ فتح الباری، ج۱، ص۱۸۶۳؛ عمدة القاری، ج۲، ص۱۷۲۴؛ ارشاد الساری، ج۱، ص۲۰۷۵؛ یوم الاسلام، ص۴۱۷؛ مجمع الزوائد، ج۹، ص۳۴۳؛ ج۴، ص۲۱۴؛ کنز العمال، ج۵، ص۶۴۴۴؛ الطبقات الكبرى، ج۲، ص۲۴۳؛ مسند حنبل، ج۳، ص۳۴۶۳؛ ج۵، ص۹۹؛ السنن الكبرى، ج۳، ص۴۳۵۴؛ مسند ابیيعلى، ج۳، ص۳۹۳؛ الثقات ابنحبان، ج۷، ص۳۴۲۷؛ شرح نهج البلاغه (ابنابیالحدید)، ج١٢، ص۲۰ و ... .
🔥 «اللّهمّ العن الجبت والطّاغوت.»
#مقاله #روایت_تاریخ #غصب_خلافت #سقیفه
@Hedayatgary
هدایت شده از منهاج الولاية
🏴 #شهادت_پیامبر_اعظم صلی الله علیه وآله
#حدیث_قرطاس❶ #مطاعن_خلیفه_دوم
🥀 يوم الخميس و جسارت خلیفهٔ دوم به رسول خدا صلی الله علیه وآله
🖋 آیت الله سید اسماعیل طبرسی صاحب کتاب شریف "کفایة الموحدین" می نویسد:
🔴" از جمله مطاعن او [ خلیفهٔ دوم ] که از مسلّمات طرفین است، قول عمر بن خطاب است در حین وفات رسول خدا صلی الله علیه وآله که امر به احضار دوات و کاغذ نموده است تا آنکه کتابی از برای امت بنویسد تا بعد از آن گمراه نشوند، و عُمَر منع نمود از احضار دوات و کاغذ و گفت:« إنّ رسولَ الله یَهجُرُ، حَسبُنَا کتابُ اللّه»
• چنانکه مُسلِم در صحیح خود نقل نموده [ صحیح مسلم جلد ۳ صفحه ۱۲۵۹ ]
• بخاری نیز در صحیح خود در هفت موضع حدیث مذکور را نقل نموده. [ از باب نمونه: صحیح بخاری جلد ۶ صفحه ۹ ]
⚠️ و در بعضی از مواضع از کتاب صحیح مسلم و بخاری چنین روایت کرده اند از ابن عباس که گفته بود: يَومُ الخَميس، و مَا يَومُ الخَميس!؟ و آن قدر گریه کرد تا زمین از اشک او تَر شد.❗️راوی سؤال نمود که: يابن عباس! چه چیز است يوم الخميس؟ گفت: چون مرض بر رسول خدا صلی الله علیه وآله مستولی شد، أمر فرمود به احضار دوات و کتف، و فرمود که: بنویسم برای شما کتابی که هرگز به ضلالت و گمراهی نیفتید.
پس بعضی حاضرین در محضر رسول خدا منازعه نمودند و غوغای ایشان بلند شد - و حال آنکه جایز نبود در محضر رسول خدا منازعه نمایند - و گفتند که: چه شده است که هَجر [ هَذَیان] میگوید؟ پس رسول خدا فرمود که: واگذارید مرا به حال خود.
👈🏻 و بخاری در موضع دیگر چنین روایت کرده که: رسول خدا فرمود که: ائْتُونِي بِکتابٍ أَكْتُبْ لَكُمْ كِتَابًا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدَهُ أَبَدًا، قَالَ عُمَرُ إِنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ غَلَبَهُ الوَجَعُ، وَعِنْدَنَا كِتَابُ اللَّهِ حَسْبُنَا. فَاخْتَلَفُوا وَكَثُرَ اللَّغَطُ و قال: قُومُوا عَنِّي، وَلاَ يَنْبَغِي عِنْدِي التَّنَازُعُ [ صحیح بخاری جلد ۱ صفحه ۳۴ ]
•... اعتراف کرده اند بعضی [ از علمای عامه ] که: حدیث قرطاس و دوات، از احادیث متواتره بین فریقین است، و شهرستانی در کتاب ملل و نحل گفته است که: اول خلافی که در اسلام واقع شد، منع عُمَر بود از دوات و کاغذ و قلم❗️
[ الملل و النحل صفحه ۳۰ ]
📚 کفایه الموحدین جلد ۴ صفحه ۴۴۴ الی ۴۴۶
👈🏻 چرا بحث از مطاعن!؟
@Menhajol_velayat
هدایت شده از مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام
آیا می دانید چرا تمام گرفتاری های ما از روز دوشنبه است ؟
مسعودی تاریخ نگار سرشناس اهل تسنن در کتاب مروج الذهب در شرح حال امام هادی علیه السلام می نویسد :
وفات امام هادی علیه السلام در روز دوشنبه و در خلافت معتز بالله اتفاق افتاد...
در روز تشییع جنازه امام هادی (علیه السلام) که روز دوشنبه بود خادمةای گفت: در گذشته و حال از روز دوشنبه چهها کشیدیم؛
📗مروج الذهب مسعودی: ج 4 ص 84
🔹 مرحوم شیخ عباس قمی (رحمه الله) در تفسیر کلام مجمل خادمه مینویسد:
این خادمة به روز وفات (شهادت) نبی (صلی الله علیه و آله) اشاره میکند که عدهای منافق طاغی و اوباش، بیعتی کردند که نحسیاش در اسلام فراگیر شد و این جمله را از عقیلة هاشمیون زینب (علیها السلام) فراگرفت که در روز عاشورا فرمود: پدرم فدای آنکه لشکرش روز دوشنبه غارت شد.
📗(اللهوف في قتلى الطفوف: ص 58)
📚 الانوار البهیة، تألیف محدث قمی، صفحه ۲۴۷، چاپ دار الأضواء
@Sibtayn