✍️امام علی علیه السلام:
🔹لَأَن تَكونَ تابِعا فِي الخَيرِ، خَيرٌ لَكَ مِن أن تَكونَ مَتبوعا فِي الشَّرِّ
👈در خوبى، پيرو باشى، بهتر از آن است كه در بدى، پيشوا باشى
📚غررالحكم حدیث7361
🗞 #حدیث_روز
@solalehakhlaghi
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
پرسش:
یک دلیل عقلی برای اثبات معاد بیان کنید.
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته ی اول: توجه داشته باشیم، بحث در مورد حیات پس از مرگ، مبتنی بر پذیرش مسئله توحید هست لذا کسی که اعتقاد به خدا و صفات خداوند ندارد، صحبت در مورد معاد، منطقی به نظر نمیرسد.
نکته ی دوم: یکی از براهین اثبات معاد، برهان عدالت هست که تبیین این برهان نیازمند بیان مقدماتی هست:
الف: در یک تقسیمبندی، انسانها به مطیع ( عملکننده به دستورات خداوند) و عاصی (گناهکار) تقسیم میشوند .
ب: عقل حکم میکند، این دو گروه باید در بهرهمندی از ثواب و عقاب و تشویق و سرزنش، متفاوت باشند .
ج : آنچه مشهود هست، عدم فرق بین این دو در دنیا هست و بلکه خیلی از اوقات، افراد عاصی در بهرهمندی از تمتعات و نعمتهای دنیوی نسبت به افراد مطیع، جلوتر هستند. و اساساً دنیا ظرفیت برخورد با مطیع و عاصی را ندارد. از باب نمونه: اگر فردی صدها نفر را بدون دلیل کشته باشد، چگونه در دنیا امکان قصاص کامل وجود دارد؟
د : مقتضای عدل الهی چنین است که باید عالم دیگری باشد تا هم بین این دو گروه فرق گذاشته شود و هم افراد هر گروه به ثواب و عقابی که مستحق آن است برسد. و این عالم همان عالم آخرت هست.
نکته سوم : قرآن کریم نیز به این دلیل عقلی چنین اشاره میکند : أَمْ نَجْعَلُ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ كَالْمُفْسِدينَ فِي الْأَرْضِ أَمْ نَجْعَلُ الْمُتَّقينَ كَالْفُجَّار**آيا ما آنان را كه ايمان آورده و به اعمال نيكو پرداختند مانند مردم (بى ايمان) مفسد در زمين قرار مىدهيم؟ يا مردمان باتقوا و خداترس را مانند فاسقان بدكار قرار مىدهيم (و مانند آنان جزا خواهيم داد)؟ (1)
پینوشت:
1. ص/28
✨✨✨✨✨✨
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
امام خمینی رحمة الله علیه فرمودند : شغل تربیت فرزند، از همه شغلها بالاتر است/تأثیر «مادر» بیشتر از پدر، معلم و استاد
شما خانمها به طوری که حالا خودتان میگویید معلم هستید؛ دو شغل شریف دارید. شما خانمها دو تا شغل بسیار شریف دارید. یکی شغل تربیت فرزند، که این از همه شغلها بالاتر است. یک فرزند خوب شما اگر به جامعه تحویل بدهید، برای شما بهتر است از همه عالَم. اگر یک انسان شما تربیت کنید، برای شما به قدری شرافت دارد که من نمی توانم بیان کنم. پس شما یک شغلتان این است که بچههای خوب تربیت کنید. دامن مادرها دامنی است که «انسان» از آن باید درست بشود. یعنی اول مرتبه تربیت، تربیت بچه است در دامن مادر؛ و برای اینکه علاقه بچه به مادر بیشتر از همه علایق هست و هیچ علاقهای بالاتر از علاقه مادری و فرزندی نیست. بچهها از مادر بهتر [مسائل] را اخذ میکنند. آنقدری که تحت تأثیر مادر هستند، تحت تأثیر پدر نیستند، تحت تأثیر معلم نیستند، تحت تأثیر استاد نیستند. از این جهت بچه هایتان [را] در دامنتان تربیت اسلامی، تربیت انسانی بکنید تا وقتی تحویل میدهید شما این بچه را به دبستان، یک بچه صحیح، اخلاق خوب، آداب خوب؛ آنطور تحویل بدهید.
📚صحیفه امام، ج8، ص: 90 |در جمع بانوان فرهنگی و معلم| 21 خرداد 1358
@solalehakhlaghi
هدایت شده از سلاله اخلاقی
کروکودیلهای زندگی۲
جوانان در مسیر زندگیشان با کروکدیل دیگری به نام انتخاب شغل روبرو هستند. رسیدن به استقلال مالی و انتخاب شغل برای آنها اهمیت فوقالعادهای دارد. زیرا میخواهند نسبت به خانوادهی خود وابستگیِ مالی نداشته باشند.
جوانهایی که از روی اجبار، شغلی را برای خود انتخاب میکنند، شاید تا به حال به این فکر نکردهاند که گزینههای زیادی روی میز داشتهاند ولی زمان و انرژی مصرف نکردهاند تا ببینند چه شغلی موردِ دلخواه آنها است.
در انتخاب شغل عاملهای بسیاری تاثیر گذار است. ولیمهمترین گزینهی موثر در انتخاب شغل عبارت است از :
۱-استعداد
آگاهی از میزان و نوع استعداد منجر میگردد، که فرد دست به انتخاب موفقتری بزند.
۲_علاقه
زمانی که علاقه به کاری در فرد بیشتر باشد، احساس رضایت در آن فرد افزایش مییابد. کنفسیوس فیلسوف سرشناس چینی، قرنها پیش گفته بود: شغلی را انتخاب کنید که عاشق آن هستید.
۳-فرصت شغلی
جوانانی که در زمینهی شغلی، مهارت و آموزشهای لازم را در نظر میگیرند، از اتلاف وقت و نیروی خود جلوگیری میکنند.
۴- جایگاه اجتماعی
همهی انسانها، تمایل زیادی دارند که شغلشان از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار باشد. ولی جوانها در همهی امور زندگی، نباید انجام وظیفه را برنتیجه ترجیح دهند تا اینگونه مورد رضای حق قرار گیرند. خداوند نیز در سورهی آل عمران آیهی ۱۸۸ میفرماید: لَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ يَفْرَحُونَ بِمَا أَتَوا وَّيُحِبُّونَ أَن يُحْمَدُوا بِمَا لَمْ يَفْعَلُوا فَلَا تَحْسَبَنَّهُم بِمَفَازَةٍ مِّنَ الْعَذَابِ ۖ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ
"گمان مبر آنها که از اعمال زشت خود خوشحال مى شوند، و دوست دارند در برابر کار نیکى که انجام ندادهاند مورد ستایش قرار گیرند، از عذاب الهی برکنارند! بلکه براى آنها، عذاب دردناکى است"
و بهترین راهکار برای انتخاب شغل، این است که فرد خود را بشناسد و ببیند که در چه زمینههایی استعداد دارد.
درمرحلهی بعد نیازها و استعدادهای خود را درنظر گیرد. و با یک خودشناسی و برنامهریزی دقیق، براساس نیازهای خود و نیازهای بازار، شغلی را انتخاب کند که احساس رضایتمندی بیشتری درآن داشته باشد.
#به_انتخاب_تو
#انتخاب_شغل
#انتخاب
#یادداشتدهم
#رمضان_1400
✍#بهقلمسلالهاخلاقی
@solalehakhlaghi ایتا
اینستاگرام
https://instagram.com/arezooye_parvaz
ویسگون
https://wisgoon.com/arezooye_parvaz
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
📋⏳📋⌛️📋⏳📋⌛️📋⏳
⏳
📋
⌛️
پرســـ❓ــش
براهین اثبات معاد چیست؟
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے زیدعزه
⭕️ مقدمه
چند نکته پیرامون بحث معاد
1⃣ توجه داشته باشیم، بحث در مورد حیات پس از مرگ، مبتنی بر پذیرش مسئله توحید هست، لذا کسی که اعتقاد به خدا و صفات خداوند ندارد، صحبت در مورد معاد، منطقی به نظر نمیرسد.
اگر مسالهی توحید را کسی قبول نداشته باشه ما مساله معاد را نمیتوانیم برایش اثبات کنیم، پس اگر کسی که خدا را قبول ندارد از ما خواست تا معاد را برایش اثبات کنیم باید به اول برای او توحید را اثبات کنیم.
2⃣ یکی از ملزومات مهم مسالهی معاد، انسان شناسی است یعنی توجه به این نکته که انسان تک بعدی نیست. پس اگر خواستیم پیرامون معاد صحبت کنیم اول باید ثابت کنیم انسان دو بعد دارد بُعد جسمانی و روحانی.
3⃣ در آیه ۱۱۵ سوره مومنون فرموده است، آیا گمان کردهاید که ما شما را بیهوده آفریدهایم و بسوی ما بازگشت نخواهید کرد.
این آیه دلالت دارد که اگر قیامت و معادی در کار نباشد زندگی دنیا عبث و بیهوده خواهد بود چرا که اگر زندگی در دنیا صرفا همین چند روز باشد بسیار پوچ و بی معناست در آیه بعد که خداوند را پروردگار عرش کریم میخواند یعنی خداوند برتر از آن است که جهان را بیهوده و بیهدف آفریده باشد، یعنی در واقع کسی که کار بیهوده و بیهدف انجام میدهد جاهل و عاجز است اما خداوندی که جامع تمام صفات کمالیه است فرمانروا و مالک همه ی عالم هستی و حق است، جز حق از او صادر نمی شود.
4⃣ قرآن کریم در سورهی قلم آیهی۳۵ دلیل عقلی برای معاد میآورد و میفرماید: أَمْ نَجْعَلُ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ كَالْمُفْسِدينَ فِي الْأَرْضِ أَمْ نَجْعَلُ الْمُتَّقينَ كَالْفُجَّار**آيا ما آنان را كه ايمان آورده و به اعمال نيكو پرداختند مانند مردم (بى ايمان) مفسد در زمين قرار مىدهيم؟ يا مردمان باتقوا و خداترس را مانند فاسقان بدكار قرار مىدهيم (و مانند آنان جزا خواهيم داد)
با توجه به این آیه و آیات نظیر آن، اگر معاد نباشد، تکلیف هم به عنوان عملی که خداوند برای آن پاداش در نظر گرفته، بیهوده و لغو خواهد بود و همین هم مقتضای عدل الهی است که پاداش آنانکه به تکلیف او عمل کردند را در روز قیامت بدهد.
┄┅═══••✾••═══┅┄
🔻براهین اثبات معاد عبارتند از:
✅ برهان عدالت:
یکی از براهین اثبات معاد، برهان عدالت هست که تبیین این برهان نیاز به مقدماتی دارد:
الف) در یک تقسیمبندی، انسانها به:
✔️ مطیع (عملکننده به دستورات خداوند) و
❌ عاصی (گناهکار) تقسیم میشوند.
ب) عقل حکم میکند، این دو گروه باید در بهرهمندی از ثواب و عقاب و تشویق و سرزنش، متفاوت باشند.
ج) آنچه مشهود هست، عدم فرق بین این دو در دنیا هست و بلکه خیلی از اوقات، افراد عاصی در بهرهمندی از تمتعات و نعمتهای دنیوی نسبت به افراد مطیع، جلوتر هستند. و اساساً دنیا ظرفیت برخورد با مطیع و عاصی را ندارد. از باب نمونه: اگر فردی صدها نفر را بدون دلیل کشته باشد، چگونه در دنیا امکان قصاص کامل وجود دارد؟
د) مقتضای عدل الهی چنین است که باید عالم دیگری باشد تا هم بین این دو گروه فرق گذاشته شود و هم افراد هر گروه به ثواب و عقابی که مستحق آن است برسد. و این عالم همان عالم آخرت هست.
خلاصه اینکه:
* اگر معاد نباشه خداوند عادل نیست
* لکن خداوند عادل است
= پس باید معاد باشد.
✅ برهان وعد:
* اگر معاد نباشد وعدههای الهی محقق نمیشود و خلف وعده میشود.
* لکن وعدههای خدا محقق میشود چون خلف وعده از حکیم قبیح است.
= پس معاد وجود دارد.
✅ برهان حکمت:
* اگر معاد نباشد خلقت عبث است.
* لکن خلقت عبث نیست.
= پس معاد باید باشد.
♻️نتیجه اینکه:
🌱 توجه به عبث نبودن خلقت خدایی که حق است و جز حق از او صادر نمیشه محال است کار عبث انجام دهد.
🌱توجه به دو بعدی بودن انسان(روح و جسم)
🌱 مساله ی معاد فرعِ بر اثبات توحید است.
🌱توجه به عدم تساوی مسلمین و مجرمین.
#عقائد
#شبهات_معاد
🆔 @javadheidari110
📋⏳📋⌛️📋⏳📋⌛️📋⏳
@ramezan_ghasem110
لحظاتی توقف در کنار موکب (حضرت زهرا سلاماللهعلیها) در خیابان خواجه نظام الملک اصفهان؛ به یاد موکبهای مسافت هشتاد کیلومتری نجف تا کربلا ...
امسال هم از قافلهی عشق جاماندیم
آقاجان به حق زینبالصبور برای یکبار دیگه این لذت را به ما بچشان ...
عاشقان وصـٰال میطَلَبَند
از رَهِ دُعـٰا ...
یارَب
دعاے صاحب دلان را،
مُستجابـ ڪن..
#صَلَے اللّٰھُ عَلَی۟ڪ۟ یٰااَبٰاعَب۟دِاللّٰھ۟♥️
#اربعین۹۸
#اربعین۱۴۰۰
#بهقلمسلالهاخلاقی
@solalehakhlaghi
هدایت شده از روزنوشت
بررسی رویکردی المانهای شهری/فرهنگ دینی باید جایگزین مد غربی شود.
ادامهاش اینجاست:👇👇👇
mehrnews.com/xW8hS
#خبرگزاری_مهر
#المان_شهری
https://eitaa.com/roznevesht
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
🔻شیخی بود که به شاگردانش عقیده می آموخت ، لااله الاالله یادشان میداد ، آنرا برایشان شرح میداد و بر اساس آن تربیتشان میکرد.
💠روزی یکی از شاگردانش طوطی ای برای او هدیه آورد، زیرا شیخ پرورش پرندگان را بسیار دوست میداشت.
شیخ همواره طوطی را محبت میکرد و او را در درسهایش حاضر میکرد تا آنکه طوطی توانست بگوید لااله الا الله.
💠طوطی شب و روز لااله الا الله میگفت اما یک روز شاگردان دیدند که شیخ به شدت گریه و نوحه میکند.
وقتی از او علت را پرسیدند گفت طوطی به دست گربه کشته شد.
گفتند برای این گریه میکنی؟ اگر بخواهی یکی بهتر از آن را برایت تهیه می کنیم.
💠شیخ پاسخ داد من برای این گریه نمیکنم. ناراحتی من از اینست که وقتی گربه به طوطی حمله کرد طوطی آنقدر فریاد زد تا مرد . با آن همه لااله الاالله که میگفت وقتی گربه به او حمله کرد آنرا فراموش کرد و تنها فریاد می زد.
💠زیرا او تنها با زبانش میگفت و قلبش آنرا یاد نگرفته و نفهمیده بود.
سپس شیخ گفت: میترسم من هم مثل این طوطی باشم تمام عمر با زبانمان لااله الاالله بگوییم و وقتی که مرگ فرارسد فراموشش کنیم و آنرا ذکر نکنیم.
💠زیرا قلوب ما هنور آنرا نشناخته است. آیا ما لااله الاالله را با دلهایمان آموختیم؟ چیزی بزرگتر از اخلاص به آسمان نمیرود و چیزی بزرگتر از توفیق از آسمان نازل نمیشود.
توفیق به اندازه اخلاص است.
🔺اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
@javadheidari110