💠قواعد توحیدی در بیان امام هادی علیه السلام
[تحف العقول] ، عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ اَلثَّالِثِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ:
🔸 إِنَّ اَللَّهَ لاَ يُوصَفُ إِلاَّ بِمَا وَصَفَ بِهِ نَفْسَهُ
🔸وَ أَنَّى يُوصَفُ اَلَّذِي تَعْجِزُ اَلْحَوَاسُّ أَنْ تُدْرِكَهُ وَ اَلْأَوْهَامُ أَنْ تَنَالَهُ وَ اَلْخَطَرَاتُ أَنْ تَحُدَّهُ وَ اَلْأَبْصَارُ عَنِ اَلْإِحَاطَةِ بِهِ
🔸نَأَى فِي قُرْبِهِ وَ قَرُبَ فِي نَأْيِهِ
🔸كَيَّفَ اَلْكَيْفَ بِغَيْرِ أَنْ يُقَالَ كَيْفَ وَ أَيَّنَ اَلْأَيْنَ بِلاَ أَنْ يُقَالَ أَيْنَ هُوَ مُنْقَطِعُ اَلْكَيْفِيَّةِ وَ اَلْأَيْنِيَّةِ
🔸اَلْوَاحِدُ اَلْأَحَدُ جَلَّ جَلاَلُهُ وَ تَقَدَّسَتْ أَسْمَاؤُهُ.
اصول توحیدی که در این روایت شریف بیان شده عبارت است از:
۱_ انحصار راه شناخت و توصیف خداوند به بیان وحی. ( پس از قبول وحی از طریق عقل)
۲_ عدم قدرت عقل و حس بشر بر نیل و احاطه به پروردگار. ( عقل فقط قدرت بر اثبات ذات پروردگار دارد، نه احاطه بر او و توصیف او ، همچانکه چشم و حس بشر از ادراک حسی ذات حق عاجز است)
۳_ خداوند هم سنخ با خلق نیست تا قرب و بعد مکانی با خلق داشته باشد، به همین جهت در عین حال که نزدیک به خلق است از حیث احاطه بر خلق، از آن دور است از حیث عدم سنخیت و تشابه
۴_ خداوند خالق کیفیت و مکان است یعنی این دو حقیقت را از کتم عدم به وجود آورده است پس خود او کیفیت و مکان نداشته و ندارد.
۵_ خداوند یگانه است و هیچ چیز همانند او نیست و حتی نامهای او نیز مقدس از درک عقل بشر است.
🔺اما صوفیه و فلاسفه اساس خداشناسی خود را بر تشبیه و قیاس و تفکر در ذات حق تعالی بنا گذاشته و به عقائدی همچون وحدت وجود و قدم عالم و ... معتقد گردیده اند.
#عرفان_تصوف
#روایات_مذمت_صوفیه
#توحید_اهل_بیت_علیهم_السلام
@sonnat_voice
⛔️ابن عربی:
پیامبر صلی الله علیه[و آله] وفات نمود و کسی را به عنوان جانشین انتخاب نکرد.
(و لهذا مات رسول الله صلی الله علیه[و آله] و ما نص بخلافة عنه الی احد و عینه...)1️⃣
👈🏻حدیث غدیر در منابع اهل سنت:
احمد بن حنبل:۴۰سند
ابن حجر عسقلانی:۲۵سند
نسایی:۲۵۰ سند
ابوسعید سجستانی:۱۲۰ سند
👈🏻احتمال تحریف کتاب فصوص الحکم
شاید عده ای برای تبرئه ابن عربی قائل به تحریف کتب وی باشند ولی این سخن صحیح نمی باشد زیرا این گونه مطالب در نسخه های خطی وی موجود است و با احتمال تحریف دیگر هیچ اعتباری برای نوشته های وی نمی تواند باشد.
👈🏻آیا ابن عربی تقیه کرده است؟!
ابن عربی در مقدمه فصوص الحکم خود مدعی است که این کتاب را در عالم مکاشفه بین خود و پیامبر از ایشان دریافت کرده و مامور تبلیغ آن است:
«من رسول خدا صلی الله علیه [و آله]و سلم» را درمبشره ای دیدم که در دستش کتابی بود، و به من فرمود: این کتاب فصوص الحکم است، آنرا بگیر و به مردم برسان تا از او نفع برند. من گفتم: شنیدم و اطاعت نمودم»2️⃣
📚منابع:
1️⃣فصوص الحکم ص۱۶۳/محی الدین ابن عربی/ناشر: الزهرا علیها السلام/چاپ دوم۱۳۷۰
2⃣همان/ص۴۷
#ابن_عربی
#عرفان_تصوف
@sonnat_voice
✅رد قول صوفیه(جبرگرایی)در کلام امام کاظم علیه السلام
امام کاظم علیه السلام در پاسخ به اینکه معصیت از جانب کیست فرمودند:
«از سه حالت خارج نیست : یا از جانب خداست و این دور از مولای کریم است که بنده را به خاطر گناهی که مرتکب نشده است عذاب نماید. و اگر این گناه به شراکت خداوند و بنده صورت پذیرد، باز هم پسندیده نیست که شریک قوی به شریک ضعیف ظلم کند؛ بنابراین گناه فقط از جانب عبد می باشد و خود اوست که بدون دخالت خداوند گناه می کند. حال اگر خداوند او را عذاب کند به خاطر گناه اوست و اگر او را عفو کند به بخشش و کرم عمل نموده است.»1️⃣
❌ابن عربی می نویسد:
فما فی الوجود طاعة و لا عصیان ولا ربح ولاخسران..الا و هو مراد للحق تعالی و کیف لا یکون مرادا له، و هو اوجده2⃣
❌آقای محمد حسین طهرانی می نویسد:
به بیان متالهین فعل روح القدس بلکه فعل هر فاعلی عین فعل الهی است3⃣
این کلام آقای طهرانی بر طبق مبناي وحدت شخصي وجود مي باشد يعني بنابر مبناي ايشان – وحدت شخصي وجود – ديگر اختيار در افعال براي انسان بي معنا مي شود.
❌ آقای جوادي آملي مي گويند:
«قرار دادن توحيد افعالي در عرض اقوال اشاعره مجبره و معتزله مفوضه و حکماي اماميه که معتقد به امر بين الامرين اند، بي تناسب است زيرا همه ممکنات اعم از انسان و غير آن بنابر سه مبناي اول حقيقتا موجود خارجي اند اگر چه وجودي ضعيف و فقير داشته باشند، يا فقر و ربط محض باشد که هيچ ذاتي و حقيقتي براي آن جز ربط به واجب و غني محض نباشند.
امّا بنابر مشرب چهارم که همان توحيد افعالي مورد بحث در عرفان نظري و مورد شهود در عرفان عملي است، ممکن را وجودي جز وجود مجازي نيست يعني اسناد وجود به ممکن اسناد حقيقي نيست بلکه مانند اسناد جريان به ناودان است که گفته مي شود «ناودان جاري شد» زيرا بر اساس مشرب عرفاني، موجود امکاني مرآتي است که در خارج هيچ وجودي براي آن نيست ولي اين موجود امکاني با اين شرايط به راستي از صاحب صورت حکايت مي کند پس در اين صورت معناي نفي جبر و تفويض از اين صورت مرآتي از باب سالبه بانتفاء موضوع است و اثبات امري متوسط بين افراط و تفريط براي اين صورت مرآتي از باب مجاز در اسناد است، زيرا قول به نفي جبر و تفويض نسبت به صورت مرآتي که وجودي براي آن در خارج نيست، قضيه ي سالبه اي است که سالبه بودن آن به انتفاي موضوعش است و قول به مختار بودن اين صورت مرآتي درافعالش با اعتقاد به عدم وجود خارجي براي آن قضيه اي است که اسناد محمول آن به موضوعش مجاز عقلي است.4⃣
📚منابع:
1️⃣عیون اخبار الرضا ج۱ ص۱۳۸/محمد بن علی بابویه(صدوق)/مصحح:مهدی لاجوردی/ناشر:جهان/تهران
2⃣فتوحات المکیه ج۱ ص۳۷/محی الدین ابن عربی/ناشر:دار صادر/بیروت
3⃣توحید علمی و عینی ص۱۷۳/محمد حسین طهرانی/ناشر:علامه طباطبایی/مشهد
4⃣علی بن موسی الرضا علیه السلام والفلسفة الالهیة ص۸۴/عبدالله جوادی آملی/ناشر:اسراء/قم
#احادیث_امام_کاظم_علیه_السلام
#عرفان_تصوف
#جبرگرایی
@sonnat_voice
صحبت های دو نفر از اعضای محترم کانال
شما بزرگواران می توانید به صورت ناشناس انتقادات و پیشنهادات خود را نسبت به مطالب کانال به آدرس زیر ارسال نمایید👇
https://harfeto.timefriend.net/16750254869358
آیتالله العظمی خویی (رضوان الله علیه) و ترک تدریس اسفار
إني كنت برهة من الزمان مشتغلا بتدريس الأسفار ثم تنبهت بعون اللّه و منه بأن أدنى الضرر و الفساد الناشئ منه أن الإنسان المشتعل به لا يهتم بالآثار النبوية و الأحاديث الإمامية و يزعم أنها قشريات موهونة فتركت تدريسها تمسكا بالأئمة الطاهرة (صلوات اللّه عليهم أجمعين)
از مرحوم آیت الله خویی نقل شده که می فرمودند:
مدتی اسفار می گفتم سپس آگاه شدم که کمترین ضرر و فساد ناشی از آن،بی اعتنایی به آثار نبوی و احادیث امامان علیهم السلام است تا آنجا که انسان می پندارد آنها(احادیث ائمه علیهم السلام)قشریانند.
به این خاطر تدریس اسفار را رها نمودم و به ائمه طاهرین صلوات الله علیهم متمسک شدم.
📚منبع:
أصول مهذبة ص۲۸-۲۹/غلامحسین مجتهد تبریزی/ناشر:چاپخانه طوس/چاپ اول مشهد
#فلسفه_عرفان
#انعدام_دین_با_فلسفه_و_عرفان
#آیت_الله_خویی
#ملاصدرا
@sonnat_voice
⭕️ آیا شعر کجایید ای شهیدان خدایی … متعلق به مولوی است؟
در مطالب پیشین اشاره شد که مولوی عزاداري بر سيدالشهدا را تخطئه می کنند. مولوی عزاداری اهل حلب را ناشی از غفلت و كم معرفتي آنان می داند و عزادارن از دید وی دین تباه و خرابی دارند!
اما برخی با تکیه بر ابیات زیر که منتسب به وی است، تلاش می کنند تا دیدگاه مولوی درباره عزاداری امام حسین علیه السلام را تعدیل کنند:
کجایید اى شهیدان خدایى ### بلاجویان دشت کربلایى
کجایید اى سبک روحان عاشق ### پرنده تر ز مرغان هوایى
کجایید اى شهان آسمانى ### بدانسته فلک را درگشایى …
استاد ذبیح الله صفا، شخصیّت برجستهٔ ادبی در ایران معاصر و ملقب به «پدر تاریخ ادبیات ایران» در کتاب تاریخ ادبیات ایران می نویسد :
« مجموع ابیات مثنوی در نسخه های مختلف آن از بیست و شش یا بیست و هفت هزار بیت تا ۳۲۰۰۰ بیت است و معلومست که ابیات الحاقی که بعد از مولوی در آن راه جسته این اختلاف عظیم را در نسخ باعث گردیده است ، و آثار کدامیک از شاعران بزرگ فارسی زبانست که دستخوش چنین تصرفاتی نشده باشد؟
… به مولوی غزلها و اشعاری درعهد صفویه نسبت داده اند که دلالت بر تشیع او می کند و حال آنکه او سنی و فقیه حنفی بود و پیداست که این اشعار که نمونه هایی از آنها را قاضی نورالله در مجالس المومنین آورده، از مجعولات (دراویش و صوفیانِ ) شیعه و مخصوصاً از مخترعات عهد صفوی است.»
دیوان شمس به دلیل حجمِ گسترده، تشویش و اغلاق نسخ، هنوز به تصحیح قابل اعتمادی نرسیده است. در تصحیح فروزان فر، ده نسخه خطی را در تصحیح دیوان شمس به کار گرفته است. بر اساس فهرست توصیفی فروزانفر – که در مقدمه ی جلد اول دیوان کبیر آمده – می توان دریافت که وی نسخه ی «فذ» یعنی نسخه ی قونیه مورخ ۷۷۰ را به دلیل این که کامل ترین نسخ است و تعداد اشعار آن از همه بیشتر، در استنساخ مبنای کار قرار داده است. بنابراین مبنا و روش فروزانفر، حجیم ترین نسخه بوده است و نه معتبر ترین و قدیمی ترین آن که البته این روش مورد نقد نسخه شناسان و ادیبان دیگری مثل مجتبی مینوی قرار گرفته است.
از سوی دیگر، تعلیقات مرحوم فروزانفر درباره این اشعار (کجائید ای شهیدان خدایی) نشان می دهد که آنها در نسخه های معتبر و قدیمی قو(نسخه موزه قونیه که از روی نسخ دست اول استنساخ شده است)، قح(نسخه کتابخانه گدک احمد پاشا) و عد(نسخه کتابخانه اسعد افندی در سلیمانیه که از روی نسخ دست اول استنساخ شده است) وجود ندارد، و به قول مجتبی مینوی، انتساب آن به مولوی مردود است و نمی توان از این اشعار برای تحلیل دیدگاه های مولوی بهره جست.
#عرفان_تصوف
#مولوی_بلخی
@sonnat_voice
هدایت شده از تحقیقی پیرامون فلسفه،عرفان و تصوف
عاشورا روز حزن یا سرور سیدالشهدا علیه السلام.pdf
1.37M
📚عاشورا روز حزن یا سرور سیدالشهدا علیه السلام
✏️نویسنده:سید محمود هاشمی نسب
تعداد صفحات:۱۱۶ صفحه
زبان:فارسی
👈مقدمه نویسنده:
یکی از باورهای اصیل شیعی عزاداری و گریه بر سیدالشهدا(علیه السلام) است که برخاسته از سنت پیامبر و اهل بیت (عليهم السلام) می باشد این امر نزد شیعیان به قدری روشن و شفاف است که هرگز نیازی به اقامه دلیل و برهان ندارد و تنها کسانی که با این فرهنگ غنی و تاثیر گذار مخالفت کردند بنی امیه و دشمنان اهل بیت (علیهم السلام) بودند که از ترس انتشار جنایات و انحرافاتشان با تمام قدرت با این موج بیدارگر به مبارزه برخاستند و متاسفانه بعضی از فرقه ها مانند صوفيه با آنان همراهی نمودند و در میان جامعه با شبهه افکنی، عده ای از عوام را تحت تاثیر قرار دادند
این نوشتار پاسخی است به مقاله ای با عنوان عاشورا روز حزن با سرور سیدالشهدا(عليه السلام)» که توسط آقای وکیلی نوشته شده و در فضای مجازی منتشر گردیده.
#پیشنهاد_دانلود
#امام_حسین_علیه_السلام
@sonnat_voice
جایگاه شیخ احمد احسائی در انحرافات
مرحوم سید هاشم معروف الحسنی در کتاب تشیع و تصوف می نویسد:
معصومعلیشاه در کتاب طرائق ضمن رد باییگری و بهاییگری از شیخ احمد احسانی متوفا به سال ١٢٤٦ه تمجید بسیار کرده و درباره زهد و تقوای شیخ شرحی از پدرش نقل کرده وسید کاظم رشتی را که شاگرد و جانشین شیخ بوده ستوده و در صفحه ۳۳۸ و ۳۳۹ جلد سوم طرائق نوشته است:
«.... پس از فوت مرحوم شیخ و سید قدس سرهما جمعی که پیروان آن دو بزرگوار بودند متفرق به دو فرقه شدند، یکی به نام رکنیه (منظورش شیخیه است که معتقد به رکن رابعند) و دیگری بابیه و نیز به نوشته میرزا جلال الدین شیرازی ملقب به مجد الاشراف قطب فرقه صوفیان ذهبی اشاره کرده که در نامه خود از او به عنوان شامخ الفضائل والاوضاف شيخ الشیوخ یاد کرده و از سوی وی مأمور اطراف ایران شده است، در حالی که شیخ احمد احسایی چنان که مخالفان او که اکثر از برجستگان علمای دینند نوشته اند در شرح زیارت جامعه راه غلو پیموده و برخی از ضروریات دین را انکار کرده و از جمله گفته است معاد و حشر و نشر با بدن هور قلیائی است و همین سخنان و اعتقادات باعث شده است که از سوی اکابر علما مانند مرحوم شهید ثالث، شیخ جعفر کاشف الغطاء، مؤلف جواهر و مؤلف ضوابط و جمع دیگری از اعاظم مراجع دین تکفیر گردد.
یادآوری می شود که علی محمد شیرازی مؤسس بابیه و کریمخان کرمانی رئیس شیخیه از شاگردان سید رشتی مذکور بوده اند و به گفته مؤلف روضات الجنات غائله بابيه، بهائیه، ازليه، شیخیه، کریمخانی ها و کشتارهایی که به وسیله این دسته ها انجام گرفته دودهایی بوده که همه از کنده شیخ احمد احسایی برخاسته است»
📚منبع:
تصوف و تشیع ص۱۵۳/سید هاشم معروف الحسنی/ترجمه:محمد صادق عارف/ناشر:موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی/۱۴۰۰
#عرفان_تصوف
#غلات
@sonnat_voice
کتاب محک در میزان یا عیار سنجی علمی صوفیان.pdf
3.74M
📚معرفی کتاب محک در میزان عیار سنجی علمی صوفیان(تصحیح شده)
بسمه تعالی:
در سال ۹۹ کتابی ارزشمند به نام «سیری در آثار علامه سید محمد حسین طهرانی» توسط استاد سید محمود هاشمی نسب به چاپ رسید که حاوی نقد بعضی از آراء آقای سید محمد حسین طهرانی بود که این امر موجب شد مریدان ایشان در پاسخ کتابی به نام «محک» منتشر کنند که حاوی مطالبی بی پایه و بی اساس بود حال نویسنده در جواب سخنان غیر علمی آنان نوشتاری را به نام «کتاب محک در میزان یا عیار سنجی علمی صوفیان» گرد آوری کرده است امید آنکه مورد استفاده حق جویان قرار گیرد وسستی عقائد مدعیان عرفان بر همگان روشن گردد.
این اثر تا کنون به چاپ نرسیده است.
#عرفان_تصوف
#اختصاصی_کانال
#محمد_حسین_طهرانی
#تزویر_در_عرفان
#استاد_هاشمی_نسب
@sonnat_voice
هدایت شده از آیت الله بحرالعلوم میردامادی
⭕️ اهلتصوّف، به نام عرفان حتی گاهی در لباس روحانیت، انسانهای سادهلوح را با کلمات زیبا و کلمات فریبنده، فريب میدهند و به رواج بازار تصوّف میپردازند.
📢 میگويند: بیایید شهود اینجاست، بیایید بصیرت اینجاست، خدا دیدن اینجاست، بعد که انسان جذب میشود میبیند، این مکتب، مکتب تصوّف است، مکتب عرفان واقعی متّخذ از قرآن و عترت نیست، تصوّفی است که ذمّ آن در روایات و اخبار فراوان آمده و متأسفانه گاهی به حوزهها نيز این فریب و این خدعه و نیرنگ کشیده میشود.
⚠️ طلبهای دنبال خداشناسی است، دنبال بصیرت الهیّه است، دنبال نورانیت و کمال است، همین کلمات فریبنده او را فريب میدهد، عاقبت بعد از چند سال میبیند که این آقا در کلاسهای اهلتصوّف تعلیم میبیند، شاگرد امام صادق علیه السلام، طلبهی حوزههای علمیه، طالب نورانیت و کمال، اما شاگرد صوفیّه و دراویش شده است.
🎙آیت الله سید محمود بحرالعلوم میردامادی دامظله
{ @AyatollahBahrololom }
پیامبر (صلی الله علیه و آله) دو کتاب داشته یکی قرآن و دیگری فصوص الحكم !!!
سید حیدر آملی از اتباع ابن عربی در کتاب المقدمات من کتاب نص النصوص پس از آن که خودش را با حضرت سلمان مقایسه کرده و امتیازاتی برای خود بیان می کند می نویسد:
«همان گونه که حضرت رسول صلى الله علیه و آله و سلم دو کتاب دارد ، یکی نازل برای او و دوّم صادر از او و همان گونه که جناب محيى الدين هم دو کتاب دارد ، یکی نازل و واصل برای او و دیگری صادر از او ، ما (مؤلف) هم دو کتاب داریم یکی فایض برای ما و دیگری صادر از ما.
کتاب نازل برای پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) قرآن و نازل برای شیخ اکبر فصوص الحکم و نازل برای ما تفسير المحيط الأعظم است.
و اما کتاب صادر از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فصوص الحكم، و صادر از محیی الدین عربی فتوحات مکیه و صادر از ما شرح فصوص و کتاب نص النصوص است»1⃣
⛔️اما برخی محتویات کتاب فصوص الحکم:
👈پیامبر صلی الله علیه[و آله] وفات نمود و کسی را به عنوان جانشین انتخاب نکرد
👈ایمان و طهارت فرعون
👈حق بودن گوساله پرستی قوم حضرت موسی علیه السلام
👈عذاب به معنای گوارایی است نه درد و عقاب
📚منابع:
1⃣المقدمات من کتاب نص النصوص فی شرح فصوص الحکم ص۱۴۸_۱۴۹/مقدمه:هنری کربن/ناشر:قسمت ايرانشناسي انستيتو ايران و فرانسه پژوهشهاي علمي در ايران/تهران ۱۳۵۲ ش
#عرفان_تصوف
#ابن_عربی
@sonnat_voice
صحبت های دو نفر از اعضای محترم کانال
شما بزرگواران می توانید به صورت ناشناس فقط انتقادات و پیشنهادات خود را نسبت به مطالب کانال به آدرس زیر ارسال نمایید👇
https://harfeto.timefriend.net/16750254869358
اعتقاد بهائیت به وحدت وجود
حسین علی بهاء می گوید:
در هیکل من نمی بینی مگر هیکل خدا را... در بود و ذات من نیست مگر بود و ذات پروردگار... همانا منم خداوند و پروردگاری جز من نیست...1⃣
بدین جهت زیر عکس او نوشته اند عکس خدای جهانیان هله این است، عکس خداوند آسمان و زمین است.
می گوید: بگو در نفس من جز حق نیست در ذات من جز الله نیست هم چنان در جبروت بقاء می گویم همانا من پروردگارم که جز من پروردگاری نیست من قیومی هستم که در ملکوت أسماء، همچنان میگویم همانا من پروردگار هستم من عزیز محبوبم...2⃣
درباره ی ظهور خود می گوید: قسم به خداوند که محبوب عالمین و مقصود عارفین و معبود آسمانها و زمین ها و مسجود اولین و آخرین ظاهر شده است3⃣
می نویسد: توحید آن است که یک را یک دانند و مقدس از اعداد شمرند، نه آنکه دو را یک دانند و جوهر توحید آن که مطلع ظهور حق را با غیب منيع لا يُدرَک یکی دانی.4⃣
ادعای خدائی او به جائی رسید که به عقیده او همه باید ادعای خدائی کنند می گوید: حضرت قدوس یک کتاب در تفسیر صمد نازل فرموده از عنوان تا انتهايش إنّي أنا الله است و جناب طاهره إنِّي أنا الله را در بَدَشت تا عنان آسمان بأعلى النداء بلند نموده...5⃣
📚منابع:
1⃣کتاب مبین ص۱۳-۱۷/میرزا حسینعلی بهاء
2⃣همان:ص۱۷
3⃣همان: ص۳۷-۴۸
4⃣اقتدارات ص۱۵۸-۱۵۹/میرزا حسینعلی بهاء
5⃣مکاتیب ج۲ ص۲۵۴/عباس افندی/ناشر:فرج اله زکی/مصر۱۲۹۰
✖️مراد از طاهره زنی به نام قرّة العین است که مورد تندیس بهائیان می باشد.
#وحدت_وجود
#فرق_ادیان
@sonnat_voice
آنان در خواب راحت و من ترسان و بیدار
امام صادق علیه السلام در حدیثی ضمن انزجار از اقوال مغیره و ابوالخطاب(از بزرگان غلات) می فرماید:
وای بر آنها! آنها را چه می شود؟ خدا لعنت کند آنها را. آنها خدا و پیامبرش را در قبرش اذیت کردند و همین طور امیرالمؤمنین ، فاطمه ، حسن، حسین، علی بن الحسین و محمد بن علی (صلوات الله عليهم) را. این من هستم در میان شما که گوشت و پوست رسول خدا هستم. شب هنگام که در بسترم قرار می گیرم، خائف و ترسان و مرعوب می باشم (به واسطه گفته های غلات). آنها (غلات)خود در امانند و من در فزع. آنها راحت می خوابند و من خائف و ترسان و بیدار هستم و در بین کوهها و صحراها سرگردان. من از آنچه اجدع برّاد ابو الخطاب، بنده بنی اسد درباره من گفته است به سوی خدا بیزاری می جویم.
#امام_صادق_علیه_السلام
#غلات
@sonnat_voice
ورود ملاصدرا به سلسله ذهبی از زبان مجد الاشراف(قطب فرقه ذهبیه)
مجد الاشراف در باب ذهبی بودن ملاصدرا می گوید:
چنانچه خود جناب صدرالمتالهین در اسرار الایات بخط خودشان که نزد فقیر است مرقوم فرموده که بسالهای دراز در علوم حکمیه حرکت می کردم ولی منظورم رسیدن به حدیث حضرت رسول خدا صلى الله عليه و آله سلم بود که فرموده اند جذبة من جذبات الحق توازى عمل الثقلين و صورت نمی بست ابدا و بمحض صورت حکمت و برهان هر چه کردم نشد ناچار رو به تصفیه نفس و ریاضات کرده پنجاه اربعین بل ازيد مشغول گردیدم تا آنکه وقتی در سفر هرات رسیدم در دو فرسخی بر سر مقبره جناب شیخ ابی احمد کاشانی ذهبی قدس سره العزير باصحاب خود گفتم که این مرد بزرگی است بزیارت ایشان تطییب و تطهیر کرده میباید رفت بلکه از باطن فیض بواطنش فیض برده باشیم شما جدا من جدا داخل بقعه شویم مزاحم یکدیگر نباید بود فبنا علیه خود را مصمم کرده داخل بقعه متبرکه گردیدم به محض سلام کردن حالتی دست داد که سالها آن را میخواستم از فیض روح
آن شیخ دیدم انچه در ایام ریاضت علمیه و اوقات تصفیه قلب پنجاه اربعینی ندیده بودم وقتی که از بقعه بیرون امدیم نیک برخوردم که همان فقره جذبة من جذبات الهيه مطلوب بسالها موجود است در من دانستم که شخص محض قول برهانی به عبث حکیم الهی نمی شود بعدها از برکت خاک آن ولی بزرگ با قدم یقین حرکت می کردم.
📚منبع:
رساله نوریه ص۶۰ به نقل از آیات الولایه ج۲ ص۴۸/جلال الدین محمد شریفی مقلب به مجدالاشراف
#عرفان_تصوف
#ملاصدرا
@sonnat_voice
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آجرک الله یا صاحب الزمان
🏴شهادت نوزاد ۱۱ روزه
بای ذنب قتلت!
#فلسطین
@sonnat_voice
✅عجز از معرفت خداوند و نفی هرگونه شناختی از ذات خداوند
محدث عالیقدر سید عبدالله شبّر:
الحمدلله الذی لا من شیء کان، ولا من شیء کوّن ما قد کان، الذی حارت لطائف الأوهام فی بیداء کبریائه و عظمته، ولم یجعل للخلق سبیلا إلی معرفته إلا بالعجز عن معرفته، المستشهد بحدوث الأشیاء علی أزلیته....
🔸ایشان در این عبارت (ولم یجعل للخلق سبیلا إلی معرفته إلا بالعجز عن معرفته) بیان می کند که راهی برای شناخت خدا قرار داده نشده مگر همین که بفهمی که عاجز از شناخت ذات او هستی.
یعنی شناخت خدا در ناشناخته بودن اوست زیرا اگر شناخته شود مخلوق خواهد بود.
📚مقدمه کتاب غرائب الأخبار و نوادر الآثار ص۹/عبدالله شبر/دار جوادالائمه علیه السلام/بیروت
#توحید_اهل_بیت_علیهم_السلام
@sonnat_voice
🔹شهید ثانی رضوان الله علیه:
این عین خواری نزد خداوند است که مدعی پیروی از پیامبر و اهل بیت علیهم السلام در پی احیای دین ارسطو و دیگر فیلسوفان مانند او باشد.
مرحوم زين الدين بن على عاملی معروف به شهید ثانی فقیه برجسته شیعه (۹۶۶ق) و مولف آثار متعدد فقهی و اعتقادی از جمله شرح بر لمعه.
مرحوم شهید در یکی از رساله های خود در نصیحتی خطاب به طلاب و اهل علم زمان خود ضمن گلایه از این که برخی از فضلا و عالمان زمانش با کتب حدیث مثل کافی و ... بیگانه هستند می نویسد:
«و محنت بزرگتر و مصیبت جانکاه تر که موجب معصیت مرتکب آن است آن چیزی است که در زمانه ما بین بسیاری از کسانی که نام اهل علم بر خود نهاده اند در شهرهای ایران شایع است و آن این که عمر و روزگار خود را صرف فراگیری علوم حکمت مانند منطق و فلسفه و غیر این دو می کنند در حالی که تحصیل این قبیل علوم یا ذاتا و یا به دلیل منافات آن با امری واجب مانند این که تحصیل این علوم فرصت تحصیل و توغل در علوم حقیقی و معارف برهانی و حیانی را از شخص سلب می کند حرام است.
در حالی که اینان اگر بخشی از این وقت خود را صرف تحصیل علم دینی - خداوند در قیامت از آنان درباره آن به جد سئوال خواهد کرد و به خاطر کوتاهی در تحصیل آن مورد بازخواستشان قرار خواهد داد - کنند به آن مقدار از علم دین تحصیلش بر آنها واجب است دست خواهند یافت شگفت آن که اینان با این وضعیت بی اعتنا به علوم حقیقی دینی و در پی تحصیل فلسفه رفتن و فکر می کنند که کار خوبی انجام می دهند و بلکه بر این گمانند که آنچه آنها در پی آموختن هستند بزرگترین فضیلت بوده و متضمن سود سرشار است
در حالی که این عین خواری نزد خداوند متعال و دوری از اوست. بلکه این بریدن اساسی از دین است که کسی که مدعی پیروی از حضرت محمد و اهل بیت پاکش صلوات الله علیهم اجمعین است، در پی احیای دین ارسطو و امثال او از فلاسفه باشد و دین حقیقی الهی را که ساکنان زمین آسمان بدان پایبندند رها کند به خداوند بزرگ از این غفلت پناه میبریم و از جنابش درخواست بخشش و رحمت داریم»
📚منبع:
رسائل الشهيد الثاني ج۱ ص۵۵/شهید ثانی/تحقیق:رضا مختاری/مركز الأبحاث و الدراسات الإسلاميّة/قم
#فلسفه_عرفان
#نظر_بزرگان_درباره_فلسفه_عرفان
@sonnat_voice
🔻 #سید_احمد_نجفی (آقا جون) در کتاب شراب طهور که مجموعه سخنرانی های او ست، می گوید؛
✴️ لا اله الا انت کلمه ذالنون (حضرت یونس) است که با واسطه ماهی در "معاینه"، مستغرق بحار ولایت است و با واسطه به جایی میرسد که به شهود منتقل می شود که البته در مرتبه ی بالاتر از این،
❌عارف می گوید: "لا اله الا انا فاعبدنی".
⚠️نتیجه آن که؛ عارف در سیر مراتب توحید،
💥از “لا اله الا الله” آغاز می کند
💥و پس از آن به “لا اله الا هو” می رسد
💥و پس از آن به “لا اله الا انت”
💥و در نهایت به “لا اله الا انا” می رسد.»
🙄اینها #مراتب_توحید است.❶
💠🔅💠🔅💠🔅💠
❇️ لُبّ کلام آقا جون این است که حضرت یونس "لااله الاانت" می گفت زیرا در مراتب پایین توحید به سر می برد اما عارفان چون در مقامی بالاتر از مقام انبیاجای دارند، ذکرشان "لا اله الا انا" است.
🔰 #شهید_مطهری با اشاره به تفاوت #توحید_عرفا، اینگونه دعاوی الوهیت در میان صوفیان و عرفا را در راستای عقیده ایشان به #وحدت_وجود و #انسان_کامل ارزیابی نموده است؛
🔹توحید ، نزد آنها(عرفا) معنی دیگری دارد ، توحید آنها #وحدت_وجود است ، توحیدی است که اگر انسان به آنجا برسد همه چیز شکل [حرفی] پیدا میکند.
🔸در این مکتب انسان کامل در آخر ، عین خدا میشود ، اصلا انسان کامل حقیقی ، خود خداست و هر انسانی که انسان کامل میشود ، از خودش فانی میشود و به خدا میرسد.❷
------------
📚❶شراب طهور،احمد نجفی،ص۱۶۸
❷ انسان کامل،مطهری،ص۱۲۶
#عرفان_تصوف
@sonnat_voice