📮 ای علی!
تو ستمی را بر یک زن یهودی که در ذّمه ی حکومتت می زیست، تاب نیاوردی و اکنون مسلمانان را در ذّمه ی یهود ببین، و ببین بر آنها چه می گذرد...
✍ دکتر علی شریعتی
#روز_قدس
#فلسطین
#علی_یاور_مظلومین
⚜ @taammolat74
🔰دانشهای اسلامی معاصر در غیاب «عدالت علی(ع)»
✍ رضا تاران
🔸امام علی(ع) نماد عدالت در اندیشۀ شیعیان است. اشاره اصلی به دورۀ زمامداری ایشان و طبعاً منظور اجرای «عدالت اجتماعی» در این دوره است. اما پرسش این است که «مفهوم عدالت» مورد نظر که بخش مهمی از هویت مذهبی شیعیان را تشکیل داده است، چه جایگاهی در دانشهای امروزی شیعیان، بهویژه در حوزههای علمیه دارد؟ این مسئله از آن جهت مهم است که اگر یک مفهوم بنیادی چون عدالت در یکی از حوزههای دانشی طرح نشود، نمیتواند در حوزه عمل و خصوصاً عمل سیاسی هنجارآفرین باشد.
🔹بهنظر میرسد مفهوم «عدلت» در چهار دانش کلام، فلسفه، اخلاق و فقه محل بحث و گفتگو است:
1⃣. عدالت در دانش کلام اسلامی: عدل در اصطلاح علم کلام مربوط به افعال الهی و موضوع بحث متکلمان است. عدل تکوینی، یعنی خداوند هر موجودی را با توجه به استعداد ذاتی او ایجاد کرده و متناسب با غایت مطلوب وی، اسباب و شرایط لازم حیات را برای او فراهم میآورد و نظام آفرینش نیز بر اساس بهترین طرح، طراحی شده است. عدل تشریعی یعنی خداوند موجوداتی که شایستگی دریافت کمالات عقلانی و معنوی را دارند، از هدایتهای تشریعی بهرهمند ساخته است. عدل در مقام جزا یعنی عقوبتها و کیفرهای الهی عادلانه است و هر کسی را نسبت به گناهانی که مرتکب شده است عقوبت میکند و از پاداش نیکوکاران نیز چیزی نمیکاهد (ربانی گلپایگانی، 1371). دانش کلام از نظر جایگاه دانشی، برای دانش فقه، اصول موضوعه میسازد. تفسیر از انسان، عقل، وحی، غایت زندگی و قانون مورد نیاز برای رسیدن به سعادت در این حوزه از دانش شکل میگیرد و میتواند تأثیر مستقیم در قانونگذاری عادلانه فقهی داشته باشد. اما در تفاسیر کلامی «عدالت اجتماعی» چندان مورد توجه نبوده است.
2⃣. عدالت در دانش فقه: در کتابهای فقهی، از عدالت قاضی، امام جماعت، امام جمعه، شهود و گواهان، مرجع تقلید، عدالت در تعدد زوجات و چگونگی همکاری یا عدم همکاری با عمال جور در دوره غیبت بحث میشود. در تعریف فقهی، عدالت کیفیتی نفسانی یا ملکهای در انسان است که او را بر ملازمت تقوا (یا تقوا و مروّت) برمیانگیزاند. در تعریف دیگر عدالت یعنی ترک گناهان یا خصوص گناهان کبیره که از ملکه نفسانی ناشی میشود. در دانش فقه، عدالت صفتی برای امامجماعت، قاضی، حاکم شرع و حکمران است و با فرض عادل بودن او عدالت اجتماعی قابل تحقق خواهد بود. در نظریههای جدید، عدالت وصف سیستم سیاسی است و نه وصف کارگزار. گذری بر مباحث فقهی در حوزه علمیه نشان میدهد بحث عدالت همچنان به عنوان وصف کارگزار در نظر گرفته میشود و در مباحث فقهی از عدالت فردی به عدالت اجتماعی، تحول چندانی رخ نداده است.
3⃣. عدالت در دانش اخلاق: عدالت عبارت است از مطیع بودن قوه عامله بر قوه عاقله در جمیع تصرفات (نراقی، معراجالسعاده: 27). «عدالت یا در اخلاق است یا در افعال یا در عطاها و قسمت اموال یا معملات در میان مردمان یا در حکمرانی و سیاست؛ پس مقتضای عدالت این است که حد وسط را نگه دارد؛ پس واجب است عادل واقعی حکیمی دانا به قواعد شریعت الهیه و نوامیس نبویه باشد.» (نراقی، معراجالسعاده: 46). دانش اخلاق در حوزههای علمیه معاصر بسیار نحیف شده است. مباحث حسن و قبح، خیر و شر، ظلم و عدل میتواند مقدمات بحث عدالت اجتماعی را فراهم آورد.
4⃣. عدالت در حکمت عملی: فیلسوفان مسلمان حکمت را به نظری و عملی تقسیم میکنند. حکمت عملی شامل تهذیب نفس، تدبیر منزل و سیاست مُدن است که در حوزه اراده انسان جای دارند. «عدالت» از مفاهیم بنیادی در حکمت علمی فارابی است که در ترسیم رفتارهای نیک و بد مدینه، جایگاه داوری دارد. برای فهم جایگاه حکمت عملی در حوزه علمیه امروز میتوان به دو کتاب فلسفی «بدایة الحکمه» و «نهایة الحکمه» اشاره کرد که اساساً بخش حکمت عملی ندارند تا مفهوم عدالت را طرح کرده باشند.
🔹شاید همین تفاسیر از عدالت موجب شد در دهههای چهل و پنجاه، کنشگران سیاسی به قرآن و خصوصا نهجالبلاغه پناه ببرند و عدالت اجتماعی را از آن دو متن جستجو کنند، و شاید اعتراض برخی اشاره به همین مسئله دارد که میگویند: انقلاب با قرآن و نهجالبلاغه شکل گرفت و حکومت با توضیحالمسائل و بحارالانوار اداره میشود.
🔸در دهههای اخیر برخی از حوزویان مانند شهید مطهری و دیگران مباحثی دربارۀ عدالت طرح کردهاند اما بهنظر میرسد مادامی که این مباحث، در حوزۀ دانشهای اسلامی وارد نشود، بعید است تحول جدی در تفسیر این مفهوم رخ دهد. و همچنان تئوریهای چپ بر مباحث عدالت سایه خواهد افکند.
⚜ @taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سیدالشهدا شب قدر دائمی
🎙 حجت الاسلام احمد فرحانی
🔸چرا غالبا در همهی مناسبتها، چه مناسبتهایی که ظاهر محزونی دارند و چه مناسبتهایی که ظاهر شادی دارند، "زیارت امام حسین علیه السلام" سفارش شده؟
🔹اینکه چرا باید اباعبدالله را در همهی مناسبتها زیارت کنیم یکی از دلایلش این هست که:
اباعبدالله از شفافترین و ملموسترین شخصیتها و حقایقی هست که تجلی "انسان کامل" میباشد.🌷
🔸یعنی اباعبدالله یک شب قدر دائمی و نقطهی اتصال قوس نزول و قوس صعود هست، یعنی همیشه با سیستم اباعبدالله میتونیم تغییرات بزرگی داشته باشیم.
⚜️ @taammolat74
🔰زندگي؛ ليـلة القدري است تا مطلع الفجرِ قيامت
✍️ علی اصغر طاهرزاده
🔘 بخش چهارم | بخش سوم
🔸موحد يعني کسی که توانسته است به درجهای برسد که «کثرت را در وحدت و وحدت را در کثرت» بنگرد زیرا توحید مشاهدهی جمع است در عین تفصیل، و مشاهده تفصیل است در عین جمع، که همان تمیز حق است از خلق و فانی نمودن خلق است در حق و همهی عالم را در حیطهی علم خدا دانستن و تصدیق این آیه شریفه که فرمود: «وَ ما تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ اِلاّ يَعْلَمُها»
هیچ برگی فرو نمیافتد مگر اینکه خداوند به آن علم دارد و در حیطهی اختيار او است.
🔹اگر فعلی در عالم واقع شود و اگر صفتی ظهور کند همه و همه آینهی نمایش انوار و اسماء الهی هستند. انبیاء (علیهم السلام ) میخواهند از طریق عبادات الهی ما را موحد کنند تا جز حق را نبینیم. خدا هم در بسیاری امور نشانمان میدهد كه ببينیم همهی کارها به دست اوست. ملاحظه کردهاید چگونه به همهی افراد امید داشتیم و کارمان حل نشد و بر خلاف همهی كساني كه به آنها اميدوار بوديم، خداوند مسألهی ما را حل كرد، پس او را باید دید.
🔸حيف كه باز يادمان ميرود و از زیباترین عقیده که همان توحید است و قرآن برای چنین توحیدی در شب قدر نازل شده، محروم میشویم. اگر شیطان همين توحيد را از ما بگيرد همه چيز را از ما گرفته است و با بستهشدن شیطان در ماه رمضان إنشاءالله بهمرور با روزه به جايي ميرسيم كه همهچيز را از خدا ميدانيم، یا به عبارت دیگر در ضیافت الهی به جايي ميرسيم كه خدا خود را به ما مي دهد.
🔹اين روايت را در ماهرمضان فراموش نفرمائید و امیدوارانه کار را دنبال کنید كه حضرت حق فرمود: «براي هر نيكي ده برابر تا هفتصد برابرِ آن پاداش است مگر روزه، كه آن براي من است و من پاداش آن هستم.»
به وعدهی الهي اميد داشته باشيد و معني ضيافت الهي هم به همين معني است و در شب قدر این ضیافت به اوج خود می رسد.
✔️[ادامه دارد...]
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 علی (ع) در منابع اهلسنت
🔸 استاد رحیمپور ازغدی
🔹🔹چند دقیقه برای تفکر
🔻پ.ن: ویژه شبهای قدر، سخنرانیهای رحیمپور ازغدی با موضوع امیرالمومنین(ع) در این کانال منتشر خواهد شد.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
4_5792184103587546299.mp3
29.56M
🔉 سخنرانی
🔶 علی(ع) در منابع اهل سنت
🔸 استاد #رحیمپور_ازغدی
🔹🔹«دوستی علی سپر آتش دوزخ است؛ او امام انسانها و پریان است؛ او در حقیقت جانشین مصطفی و تقسیم کننده بهشت و دوزخ است.»
⚜️ @taammolat74
🔰 دعای شب قدر بیست و سوم
یَا رَبَّ لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ جَاعِلَهَا خَیْرا مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ وَ رَبَّ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ وَ الْجِبَالِ وَ الْبِحَارِ وَ الظُّلَمِ وَ الْأَنْوَارِ وَ الْأَرْضِ وَ السَّمَاءِ یَا بَارِئُ یَا مُصَوِّرُ یَا حَنَّانُ یَا مَنَّانُ یَا اللهُ یَا رَحْمَانُ یَا اللهُ یَا قَیُّومُ یَا اللهُ یَا بَدِیعُ یَا اللهُ یَا اللهُ یَا اللهُ لَکَ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى وَ الْأَمْثَالُ الْعُلْیَا وَ الْکِبْرِیَاءُ وَ الْآلاءُ أَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجْعَلَ اسْمِی فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ فِی السُّعَدَاءِ وَ رُوحِی مَعَ الشُّهَدَاءِ وَ إِحْسَانِی فِی عِلِّیِّینَ وَ إِسَاءَتِی مَغْفُورَةً وَ أَنْ تَهَبَ لِی یَقِینا تُبَاشِرُ بِهِ قَلْبِی وَ إِیمَانا یُذْهِبُ الشَّکَّ عَنِّی وَ تُرْضِیَنِی بِمَا قَسَمْتَ لِی وَ آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنَا عَذَابَ النَّارِ الْحَرِیقِ وَ ارْزُقْنِی فِیهَا ذِکْرَکَ وَ شُکْرَکَ وَ الرَّغْبَةَ إِلَیْکَ وَ الْإِنَابَةَ وَ التَّوْبَةَ وَ التَّوْفِیقَ لِمَا وَفَّقْتَ لَهُ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ السَّلامُ.
⚜ @taammolat74
29.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❁﷽❁
🎥 #رضوان_رمضان
🌷 مداحی سید #رضا_نریمانی
▶️ ( آی نسیمی که آلان توو حرمی ...)
🔸کلیپ تصویری، حرم مطهر رضوی
⚜️ @taammolat74
🔰 عدالت یا ولایت؟!
✍️ جعفر حسن خانی
🔸این پرسش غلط است؛ نسبت این دو «تباین» نیست که از کلمه «یا» استفاده شود. بهتر است از فضیلت یکی بر دیگری پرسش شود. درباره پرسش از فضیلت عدالت و ولایت بر دیگری می توان پاسخ فقهی و کلامی دست و پا کرد، اما باید بدین موضوع توجه داشت که این پرسش در کنه خود فلسفی است و از نظرگاه فلسفه سیاسی باید بدان پاسخ داد.
🔹این پرسش را خواجه نصرالدین طوسی درقرن هفتم در کتاب اخلاق ناصری از نظرگاه فلسفه سیاسی پاسخ داده است. ولایت از جنس محبت است و خواجه نصیر درباره نسبت محبت و عدالت می نویسد:
«اشارتی کرده ایم به تفضیل محبت بر عدالت؛ و علت در آن معنا آن است که عدالت مقتضی اتحادی است صناعی و محبت اتحادی طبیعی...»
🔸از نظر خواجه نصیر محبت بر عدالت فضیلت دارد چرا که حاصلش منجر به اتحاد و انسجام طبیعی است. خواجه نصیر در ادامه توضیح میدهد که فقدان محبت به لزوم عدالت می انجامد. عدالت امر طبیعی نیست بلکه صناعت بشر است برای اتحاد و انسجام و محافظت نظام نوع. خواجه نصیر در این باره می گوید: «اگر محبت میان اشخاص حاصل بودی، به انصاف و انتصاف احتیاج نیافتادی»
فقدان ولایت و محبت است که فضیلت عدالت را ضروری می کند . از نظر خواجه نصیر هدف محبت و عدالت یکی است و هر دو در طول هم اند، فقط آنکه ولایت و محبت اصالت دارد و بر عدالت فضیلت می یابد.
🔹مو لای درز منطق خواجه نصیر الدین طوسی نمیرود او حرف آخر را زده فقط آنکه ما از بنیان های نظریمان دور افتاده ایم و صرفا به تاملات خودمان «بسنده» می کنیم. تاملاتی که کمتر فلسفی و منطقی است و بیشتر سطحی، روزمره و بی بنیان.
⚜️ @taammolat74
🔰شب قدر ، سه گانه ی معرفت ،محبت واطاعت وخطایی که مرتکب می شویم
✍️ محمد علی عبداللهی
🔸شیخ صدوق در کتاب اَمالی آورده است : اِحیای شب های قدر(شب ۲۱ وشب۲۳ ماه مبارک) با مذاکره ومباحثه ی علمی اَفضل است. معنای سخن شیخ صدوق این است که کسب علم برترین عبادت در بهترین شب است. خداوند قران را در شب قدر نازل کرده است ونخستین آیه آن بخوان به نام خدای خالق است.
🔹سخنِ شیخ صدوق با منطق قرآن منطبق است. بر اساس منطق قران ، عبادت باید از سرچشمه محبّت ومحبت ریشه در معرفت داشته باشد. سه گانه ی معرفت ،محبت و اطاعت (عبادت ) بنا به گفته ی علامه طباطبایی وجه ممیزه دین اسلام از سایر ادیان است.سه گانه ی یاد شده زیست انسان را از زیستی تاجرانه به زیستی عاشقانه تبدیل می کند. برای اینکه انسان به کمال وجودیِ خود برسد، عبادت کاسبکارانه چندان سودی ندارد ، بلکه انسان را تبدیل به موجودی تاجر پیشه می کند که یکسره حساب سود وزیان ،حور وقصر و نَهر می کند وصاحب اصلی خانه را از یاد می برد.
🔸به گفته فروغی بسطامی:
گر شبی در خانه ی جانانه مهمانت کنند
گول نعمت را مخور مشغول صاحبخانه باش
عبادت مبتنی بر محبت ومحبت مبتنی بر معرفت مارا از افتادن در دو ورطه ی نادرست نجات یکی تجارت کردن با دین ودیگری باطن گرایی و یا فرقه گرایی های تقلیدی و خانقاهی .
🔹تحلیل یاد شده اقتضا می کند که ما از اطاعت ها وعبادت های صرفا کمّی در فرصت های مقتضی ،به ویژه شبهای قدر دست برداریم . اینهمه بندگان خدا را به پای منابرِ تجارت محور نکشانیم . آنان را در عبادتگاه ها خسته ودلزده نکنیم. بگذاریم بندگان خدا خصوصا جوانان لذّتِ مناجات عاشقانه را هرچند برای لحظه ای بچشند وبا محبوبِ خود ناز و کرشمه کنند .
🔸این حجمِ بسیار از عبادت ها و دعاهایِ بدون محبت ومعرفت چه نتیجه ای دارد ؟. جوان مومن ومتدین ممکن است از رویِ عادت و یا به دلیلِ ترسِ محروم شدن از تجارتِ سودمند هر سال در این مراسم شرکت کند ولی چنین حضوری معرفت بخش ومحبت افرین نیست . شک ندارم که بعضی از اهلِ منبر،مداحان وبرنامه ریزانِ هیات ها ومساجد در تعلیمِ اطاعتِ بدون معرفت و اموزشِ دینِ منفعت اندیش، موثراند.
🔹به گمان نگارنده اما سهم صدا وسیما از همه بیشتر است. امسال کرونا باعث شد حجم زیاد وخسته کننده ی دعا های طولانی و سخنرانی های مایوس کننده کمتر شود . با این حال چرا صدا وسیماچنین مراسم خسته کننده ی نا معرفت بخش را تبلیغ ،ترویج وپخش می کند؟ . دربعضی از همین مجالسی که شب قدر به پا میشود جوانان _ گاهی هم کودکان بی گناه خواب الوده _
🔸در حالی که به شدت خسته اند وپاسی از شب گذشته است چرا باید به سخنانِ بی پابه ومبنای کس یا کسانی گوش دهند که فریاد می زند کدامین گناه باعث شده است اشک نریزی . براستی این جوان با خود چه فکر می کند ؟ چرا باید شادی معنوی،لذت عبادت ومعاشقه با خداوند وسرخوشی طلب استغفار را به یاس و نا امیدی که خود گناهی بزرگ ونابخشودنی تبدیل کنیم. در چنین مجالسی که ماترتیب میدهیم مومن نه تنها لذّتی از شب قدر نمی برد که دچار نوعی خود گناهکار پنداری هم میشود.
🔹بیایید به جوانانمان بیاموزیم که شب قدر، شبِ معرفت افزایی وعاشق پیشگی است. شب چشیدن لذت مناجات است.شب ذکر و فکر است، نه شب مداحی وناامیدی. علامه طباطبایی که اهل عبادت ِحُبّی ،مناجات عاشقانه واحیای شب قدر است، تفسیرِ گرانقدرالمیزان را در شب ۲۳ سوم ماه مبارک به پایان برده است. شب بیست وسوم از میان شبهای دیگر احتمال قدربودنش بیشتر است.این نشان می دهد که او به درستی می دانسته است بهترین عمل در شبِ قدر، مطالعه ، تعلیم وتعلم است.
⚜️ @taammolat74
🔰صدا و سیما نیاز به نقد جدی دارد!
برای کشف «نفوذ» در رسانه ملی دنبال یک شخص نگردید.
✍️ محسن مقصودی
🔘 بخش ۱ از ۳
🔹۱.حدود هشت ماه پیش و پس از پخش سریال سیاه «بوی باران» (عروس تاریکی) وحید جلیلی یادداشت های تند و تیزی نوشت و انتقادهایی از نگاه انقلابی و بر مبنای مطالبات مردم و رهبر انقلاب از صدا و سیما مطرح کرد، حقیر البته برخی از کلمات و واژه های بکار رفته در آن متن را نمی پسندیدم، اما منهای برخی جملات و قضاوت ها که میتوانست لحن بهتری داشته باشد، کلیت انتقاد او را از آنجا که دلسوزانه و با رویکردی انقلابی از ظرفیتهای مغفول رسانه ملی سخن گفته بود درست و به حق می دانستم و این روزها البته شاید بیشتر از هشت ماه قبل به یادداشت دلسوزانه وحید جلیلی فکر میکنم. ای کاش او آن یادداشت را با لحنی آرامتر نوشته بود تا بهتر خوانده میشد!
🔸 ۲.پس از آن یادداشت و واکنش های جنجالی مخالفان و موافقان به آن، حقیر هم در اواخر شهریورماه سال گذشته در یادداشتی با عنوان «رسانه ملی و چالش نقد» ، به ضرورت نقد رسانه ملی پرداختم و گفتم که رسانه ملی باید از نقدها استقبال کند و خودش باید پیشتاز تولید برنامه هاییصریح و دوطرفه و غیر تشریفاتی برای نقد سریال ها، برنامه ها و حتی مدیریت شبکه ها و رویکردهای کلان رسانه ملی باشد. نمونه هایی را مثال زدم و عرض کردم چندین بار هم به مدیران پیشنهاد داده ام، ثریا آماده است اولین برنامه ای باشد که به صورت صریح و دو طرفه وشفاف در برنامه ای زنده به نقد کشیده شود و پاسخ بگوید و از نقدها استفاده کند.
🔹 ۳. دو هفته بعد در ۶ مهر ماه ۹۸؛ روابط عمومی صدا و سیما خبر از تولید و پخش برنامه ای به نام «ساختمان شیشه ای» با موضوع نقد برنامه های صدا و سیما داد که قرار است از روز جمعه همان هفته (۱۲ مهرماه) ، هر هفته جمعه ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه یک سیما پخش شود. من خوشحال شده بودم و راضی که اگر نتیجه همه این انتقادها همین یک برنامه هم باشد خیر است!
و چقدر ساده بودیم ما و خوش باور! هنوز و پس از گذشت هشت ماه هیچ خبری از آن جمعه نشده است!
🔸 ۴. پس از انتقادها به پایتخت ۶ برنامه ای برای نقد و بررسی آن از شبکه یک پخش شد که به جای نقد بیشتر به عذرخواهی و دلجویی از عوامل پایتخت اختصاص داشت. اما نقد صریحتر و مبنایی تر میتوانست کمک بیشتری حتی به پایتختی ها بکند که باز هم فرصت از دست رفت.
✔️[ادامه دارد...]
⚜️@taammolat74
📘دانلود pdf | ششمین شماره نشریه تاملات رشد
♨️ ویژه نامه #جهش_تولید
✍️ صاحب امتیاز: مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🔸«عنوان سال 99 از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به نام «جهش تولید» نامگذاری شد. انتخابی که در ادامه عناوین اقتصادی سالهای دهه نود شمسی بود. شدت گرفتن تحریمهای ظالمانه و گسترش بحران جهانی شیوع ویروس کرونا، بیش از گذشته توجه به تقویت بنیه «تولید ملی» را ایجاب میکند.
🔹لازم به ذکر است شماره شش نشریه «تأملات رشد» با موضوع «جهش تولید» مشتمل بر ۲۳ نگاشت تخصصی است که به همت «مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام آماده و منتشرشده است. این نشریه در چهار بخش به ابعاد گوناگون سیاستگذاری، چالشها و رویکردهای تحقق جهش تولید در بخشهای مختلف با توجه به ابعاد اقتصادی بحران کرونا پرداخته است.
🖌 هیئت تحریریه: اسحاق سلطانی، رامین مددلو، حسین سرآبادانی تفرشی، محمد رحمتی، وحید تارویردی زاده، حسین زیبنده
⏰ بهار 1399
#اقتصاد_مقاومتی
#تأملات_رشد
#تولید_ملی
#جهش_تولید
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تأملات-ششم.pdf
8.8M
📘دانلود pdf | ششمین شماره نشریه #تاملات_رشد
♨️ ویژه نامه #جهش_تولید
✍️ صاحب امتیاز: مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🔸نشریه حاضر مشتمل بر بیش از 23 نگاشت تخصصی پیرامون این موضوع و در چهار بخش تنظیم و تدوینشده است. پنجره اول با عنوان «هدایت تولید» به الزامات و موانع سیاستی در جهت تحقق «جهش تولید» پرداخته است. «فرهنگ تولید» عنوان بخش دوم نشریه است که نگاه نظام معرفتی اسلام به بخش تولید را مورد واکاوی قرار داده است. پنجره سوم با عنوان «واقعیت تولید» به بررسی زمینههای تحول در بخش تولید در حوزههای مشخص و اجرایی پرداخته است. در نهایت بخش پایانی با توجه به اهمیت و گستردگی بحران کرونا برای تولید ملی، با عنوان «کرونا و تولید» آثار و پیامدهای این بحران بر بخش تولید کشور را زیر ذرهبین قرار داده است.
🔹در این شماره علاوه بر پژوهشگران مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام، برخی از چهرههای شاخص نیز نوشتههای خود را در این شماره منتشر کردهاند. دکتر مدرس خیابانی (سرپرست وزارت صمت)، دکتر میرزاخانی (سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد) و حجتالاسلام دکتر بیاتی (رئیس دانشگاه عدالت) ازجمله نویسندگان این شماره هستند.
⚜️ @taammolat74
🔰اربعین و شرایط کرونایی
✍️ سیدمجید امامی
🔸راهبرد و ابعاد تحقق سناریوی زیارت اربعین در شرایط کرونا را،مثلث مرجعیت(تولیت ها)،دولت و خادمان رقم خواهند زد.
🔹در این بین احصا و تدقیق عالمانه ضرورت ها؛ محدودیت ها و مشروطیتها مهم است.
🔸نظام کارشناسی دولت در پیوند کرونا و مناسک،باید متشکل از کارشناسان بهداشت، مناسک(فرهنگ دینداران) و نخبگان استراتژیک باشد و نه فقط پزشکان محترم.
🔹ستاد مرکزی کرونا نشان داد در بسیاری موضوعات منفعلانه، سرد مزاج، و البته تهدیدمحور عمل مینماید و این در میان مدت محکوم به شکست است.
💢آیا نخبگان علمی و فعالان مدنی به وظیفه خود عمل خواهند کرد؟!
#اربعین
#بحران_کرونا
#انجمن_علمی_بینالمللی_اربعین
⚜️ @taammolat74
🔰 تاخر فرهنگی و خودروهای برقی
✍️ محمد سلیمی
🔸ما در مواجهه با بسیاری از پدیده های نوظهور دچار #تاخّر_فرهنگی هستیم. یعنی قبل از این که فرهنگ آن پدیده به ما برسد و یا در ما ایجاد شود، سر و کله خودش پیدا می شود و باعث #ناهنجاری های فراوانی می گردد؛ و ما سالیانی را در برطرف کردن #عوارض ناشی از آن به خود می لولیم و تباه می کنیم.
🔹یکی از دلایلی هم که #جامعه و #مردم ما به برخی از نوپدیدها رو نمی آورند همین مساله است. به طور مثال یک هو با چیزی به نام "خودروهای برقی" مواجه می شوند که کار از کار گذشته و بدون شناخت نسبت به جوانب اش ناچارند به آن تَن در دهند. خوب یا بد، آن پدیده به سرعت می آید و خودش و فرهنگش، همه را زیر می گیرند و در افق محو می شود.
🔸یک بابایی در گوشه ای از عالَم نشسته و گفته چگونه می شود وسیله نقلیه ای ساخت که فرضاً آلایندگی نداشته باشد و کمترین آسیب محیطی را دارا باشد، نهایتا رسیده به مدل های برقی. ما کجای این #جغرافیا هستیم؟ همیشه رده دومی بوده ایم و مصرف کننده. اصلن نشسته ایم فکر کنیم که آیا برای حمل و نقل می توان به مدیوم های دیگری هم رسید؟ اگر #جهان ما صرفاً مادی نیست، آیا می توان به مقوله حمل و نقل و جابه جایی، غیرمادی نگریست؟؟؟
اساسا تا وقتی که مدل ها بومی نشده اند و اورجینالیته خودمان را نَجُسته باشیم تا ابدالدهر جهان چندمی" خواهیم ماند.
🔻پ.ن: به بهانه تلاش دوستان عزیزم در طراحی و تولید #خودرو_برقی.
#خودرو
#فرهنگ
#تسلا
#tesla
⚜️ @taammolat74
🔰زندگي؛ ليـلة القدري است تا مطلع الفجرِ قيامت
✍️ علی اصغر طاهرزاده
🔘 بخش پنجم | بخش چهارم
🔸وقتي انسان علاوه بر انجام واجبات و ترك محرمات در حدّ توان خود، از آنچه مباح است و ضروری نیست اجتناب كند و براي نيل به جوار حق و رضوان او از آنها دوري جويد و قلب خويش را از ياد اغيار باز دارد و با تمام وجودش در طلب مقصود باشد، در حقيقت خود را كنار ميزند و خود را ناديده ميگيرد و خداوند را به صحنه میآورد و این معنی توحیدی است که قرآن برای تحقق آن نازل شده است و پیامبران و امامان ( علیهم السلام )شخصیتهای فعلیتیافته در این توحید هستند.
🔹در مقام کنارگذاشتن خود و به صحنهآوردن حق است كه انسان در باطنِ امر به جوار قدس ربوبي راه مييابد و لايق جوار او ميگردد و در جوار او قرار ميگيرد و از افاضات او بهرهمند گشته و از طعام و شراب پاكِ ربوبي محظوظ ميشود و به واقع در ضيافت الهی قرار ميگيرد و اگر پردهها كنار رود اين ضيافت ربوبي برايش مشهود ميشود و ميفهمد در اثر روزه و در اثر قرارگرفتن در ماه ميهماني خدا، چگونه خداوند انوار خاص خودش را به ميهمانش دادهاست.
🔸حضرت حق در کلامی قدسی میفرماید: «مَنْ طَلَبَني وَجَدَني، وَ مَنْ وَجَدَني عَرَفَني، وَ مَنْ عَرَفَني أحَبَّني، وَ مَنْ أحَبَّني عَشَقَني، وَ مَنْ عَشَقَني قَتَلْتُهُ، وَ مَنْ قَتَلْتُهُ فَعَلَيَّ دِيَتُهُ، وَ أنا دِيَتُهُ»
کسی که مرا طلب کرد مییابدم و آنکس که مرا یافت میشناسدم و آنکس که مرا شناخت دوستدارم میشود و آنکس که دوستدارم شد، عاشقم میگردد و آنکس را که عاشقم شد میکشم و هرکس را که کشتم دیهی او بر من است و خودم دیهی او هستم.
🔹 حرف روی نکتهی آخر است که می فرماید خودم دیهی او میشوم یعنی خودم را به او میدهم ، وقتی انسان از نور حقایق قدسی چشید با تمام وجود دل به آنها میبندد و عاشق آنها میشود و دیگر خودی برای خود نمیخواهد و تماماً خود را در مقابل نظر به آنها فراموش میکند و میسوزاند. اینکه فرمود: «قَتَلْتُهُ» او را از خودش خلاص ميكنم، خداوند او را از نفس امّارهاش میگیرد و به خودِ حضرت حق مشغول ميكند.
🔸خداوند سالکِ طالب را به جایی میرساند که او دیگر جز به خدا نظر ندارد، چون خودش سوخته است و این است معنی آن که فرمود خودم را دیهی او قرار میدهم و خدا سرمایهی قلب و جان او میشود. عمده آن است که انتظار خود را از روزهداری ماه رمضان و شب قدرتصحیح کنیم و راه رسیدن به مقصد را نیز به کار گیریم و قلب را همواره در صحنه داشته باشیم. نبايد بپرسي چطور به امامزمان«عجل الله فرجه»برسم و از طريق آن حضرت شب قدر را درک کنم . همهی اين كارها با «طلب» و «تمنا» محقق ميشود.
✔️پایان
⚜️ @taammolat74
🔉 درسگفتار
♨️ #اختصاصی
🔶 انسانشناسی دینی
🔸 استاد حسین سوزنچی
🔹جلسه ششم
🔹🔹انسان شناسی زن و مرد؛ نقد فمنیسم
🔺آنتروپولوژی غربیها با اغلب بحثهایی که با عنوان انسان شناسی اسلامی نوشته شده بسیار تفاوت دارند و در این درسها سعی شده با پرهیز از گرتهبرداری و تقلید، نسبتی بین این دو حوزه برقرار شود و از متنهای اسلامی، از کتاب هستی و هبوط (آقای پارسانیا) و رسالههای انسان علامه طباطبایی بهرهبرداری گردد.
🔻پ.ن: این درسگفتار هر شب در کانال تاملات بارگذاری میشود.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
6. انسان شناسی زن و مرد1-.mp3
28.35M
🔉 درسگفتار
🔶 #انسان_شناسی_اسلامی
🕰 جلسه ششم
🔸 استاد #حسین_سوزنچی
🔹یکی از مکاتب انسان شناسی، جریان فمینیسم بود. در قبال این جریان فمینیسم ما چه حرفی برای گفتن داریم؟
🔹در غرب چه اتفاقی افتاد؟ مسئله ما چیست؟ این جا باید به جریان فمینیست رجوع نموده و همگام با آن جلو بیاییم. ما می خواهیم این دغدغه ی موجود را به یک مسئله تبدیل نماییم. چگونه می توانیم مسئله ی خود را در قبال مسئله ی غربی شناسایی نماییم. مسئله و مشکل کی رخ می دهد؟ کی می گوییم مشکل هست؟
🔗 جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❁﷽❁
🎥 #رضوان_رمضان
🌷 مناجات خوانی #سیدمجید_بنی_فاطمه
▶️ ( اللهم انی افتتح الثناء بحمدک...
خدایا به حمدت زبان میگشایم
به امید رحمت به سمتت میآیم...
تو خود باعث و علت هر صوابی
تو سرچشمه و اصل و مهر و عقابی)
🔸کلیپ تصویری، موسسه مأوا
⚜️ @taammolat74
🔰آیا مصلحتاندیشی موجب عرفیگرایی میشود؟
(نظام اولویتبندی در جهت مصلحتسنجی)
✍️گفتگو با حجت الاسلام ایزدهی
💠شناخت یک مدل دینی جهت دستیابی به تصمیمات سیاسی و اجتماعی صحیح، آمال تمام کنشگران جامعه است. در شرایط امروز و عدم ورود فقه حکومتی در موضوعات مختلف، به نظر میرسد مدل «مصلحتاندیشی» ظرفیت به عهده گرفتن نقش جایگزین فقه حکومتی را دارد.
💠با توجه به نگاه منفی که نسبت به مصلحتاندیشی وجود دارد، بررسی مدل مصلحتاندیشی و شناخت راهکار مناسب جهت فهم مصلحت از ضرورت ویژهای برخوردار میشود که در مصاحبهی زیر، این موضوع را دنبال میکنیم.
🔺در فقه شیعه مصلحتها اولویتبندی میشوند. مصلحتهای اساسی شیعه، که نمیتوان از آنها عدول کرد، عبارتاند از: مصلحت حفظ دین، حفظ جان، حفظ خانواده، حفظ اقتصاد و حفظ عقل. لذا فلسفهی احکام ارتداد، قصاص، سرقت، حد زنا و حد شرب خمر تأمین مصالح دین است.
🔺در اولویتبندی مصالح، مصلحت حفظ دین تقدم دارد. سپس مصلحت حفظ جان، حفظ عزم، حفظ خانواده و حفظ اقتصاد و مال اولویت مییابند. البته مصلحت حفظ نظام سیاسی بر همهی این موارد مقدم است، زیرا اگر حفظ نظام سیاسی نباشد، همهی آنها از بین خواهند رفت و چه بسا دین هم به اضمحلال کشیده شود.
🔺به این ترتیب، در بحث اولویتسنجی، اولویت با نظام سیاسی است. حفظ نظام اقتضا میکند که حاکم به خاطر امنیت، مصلحت مجموعهی مردم، حفظ کشور از تسلط بیگانه و… به صورت خاص از مواردی عدول و موقتاً آنها را تعطیل کند. بنا به گفتهی امام (رحمت الله علیه)، حفظ نظام از نماز و حج واجبتر است و لذا حج را برای چند سال تعطیل کردند. یا مثلاً ممکن است به خاطر ضرورتی خاص، مسجدی را که در مسیر خیابان قرار گرفته تخریب کنند یا به اجبار خانههای مردم را بخرند.
🔗 «برای مطالعه مقاله کامل به لینک ذیل مراجعه کنید»
🌐 borhan.ir/7354/
⚜️ @taammolat74
🔰 نفتکشهای ایرانی و دوران جدید
🔸۵ نفتکش حامل سوخت به سمت غرب کره خاکی در حرکت است، ۵ نفتکش حامل نفت خام به سمت مشرق زمین می رود و یک نفتکش هم از جزیره مرجانی (خارگ) بارگیری کرده تا در غربی ترین نقطه آسیای غربی یعنی بندر طرطوس محموله خود را تحویل مشتری دهد. رومینا میرود تا در سالگرد گریس۱ خاطره بسازد....
🔹در حالیکه در دومین سال از شروع تحریم نفتی ایران به سر میبریم، مسئولان و اتاق فکر کشور تصمیم گرفتهاند تا به همه دنیا ثابت کنند ایران بیدی نیست که با بادهای آمریکای ترامپ کمر خم کند و دیگران بتوانند در گردهاش سوار شوند. ایران وارد یک انتخاب و راهبردی با دشمن شماره یک بشریت و عامل بدبختی و فلاکت ساکنان کره خاکی شده است. این بر عهده اهالیزمین است که بخواهند با عزت و زندگی کنند یا با نکبت.
🔸دنیا میتواند نظارهگر باشد و ساکنان کاخ سفید هم این وسط با همه گلو پاره کردن، بیش از همه چیز کیک هستند. نفتکش های ایرانی عامل کالای راهبردی برای مشتریان هستند و تجارت ایران با دنیای خارج از اراده آمریکا تشدید شده است... دنیا وارد دورهای جدید شده است...
⚜ @syriankhabar
⚜ @taammolat74
🔰صدا و سیما نیاز به نقد جدی دارد!
✍️ محسن مقصودی
🔘 بخش ۲ از ۳ | بخش نخست
🔹 ۵. اخیرا دوباره انتقادها در ماجرای دستمزد برخی مجری ها و سلبریتی ها و ضرورت شفافیت مالی در صدا و سیما بالا گرفته است. و جالبتر آنکه دیدم برخی مدیران رسانه ملی هم در میزگردی انتقادی در یکی از خبرگزاری ها شرکت کرده اند و پاسخ های داده اند. آقای پور محمدی معاون سابق سیما و مدیر سابق شبکه سه که هنوز هم از مدیران ارشد رسانه ملی هستند، در میزگرد تسنیم گفته اند «نظام سرمایه داری بر برنامه های صدا و سیما اسیر حاکم شده است» و سپس به رقابتهای منفی درون سازمانی میان شبکه های سیما اشاره کرده اند که عامل افزایش بی قاعده دستمزدهای سلبریتی ها بوده است.
این که بالاخره برخی مدیران تلویزیون حاضر شده اند (و یا مجبور شده اند) در گفتگوی انتقادی پاسخگوی مطالبات مردم و منتقدین باشند را باید یه فال نیک گرفت. این یعنی اینکه انتقاد و مطالبه برای اصلاح جواب می دهد. اما این همه ماجرا نیست...
🔸 ۶. آقای پورمحمدی ماجرا را به رقابت بین مدیران شبکه ها تقلیل داده اند.
سوال اصلی این است که چه جریانی و چه ساختاری در تلویزیون باعث شده است چنین رقابتی پیش بیاید؟ آیا این رقابت، تنها رقابت کاری چند مدیر است یا ریشه های ایدیولوژیک هم دارد؟
🔹اساسا چرا اخیرا هر دو هفته و یا هر یک ماه یکبار درصدهای نظرسنجی مخاطبان با آب و تاب فراوان برای رسانه ها اعلام می شود؟ چه جریانی سعی دارد تنها معیار موفقیت شبکه ها را در تعداد مخاطب خلاصه کند؟ آیا با این روش تولید برنامه های سطحی و عمدتا سرگرمی با حضور سلبریتی ها _که بعضاً مخاطب بالایی دارند_ تنها هدف مدیران شبکه ها نمی شود؟ آیا تا به حال در نظرسنجی از متخصصان و مردم، محتوا و اثرگذاری مثبت و منفی سریال ها و برنامه ها و جریان سازی آنها در حل مسایل کشور پرسش شده است؟
🔸آیا در خصوص برنامه های «ساخته نشده» و موضوعات بر زمین مانده در سریال ها و برنامه های شبکه ها نظرسنجی شده است؟ آیا امروز کارگران و کشاورزان مظلوم همان سهمی را در سریالها و برنامه های رسانه ملی دارند که سلبریتی ها و سرمایه دارها و بانک دارها و موسسات کنکوری و...؟ آیا تلویزیون باید کارخانه سرگرمی سازی (به هر قیمتی) باشد یا دانشگاه عمومی و کارخانه انسان سازی؟!
⚜️ @taammolat74
📮سخنان صریح، شجاعانه و دردمندانه نمایندگان دانشجویان در دیدار رمضانی با رهبر انقلاب بار دیگر برتری دانشجویان را در کنشگری سیاسی و دفاع از حقوق مردم، بر طلاب و روحانیون نشان داد. حوزه های علمیه باید نگران تعمیق فاصله خود با اقشار گوناگون و متنوع مردم در میدان سیاست باشند.
✍ مهدی نصیری، سردبیر سابق روزنامه کیهان
#روحانیت
⚜ @taammolat74
🔰 چرا میگوییم اسرائیل به زودی نابود شدنیست؟
✍ محمد عبدالهی
🔘 بخش ۱ از ۲
🔺بنيانهاي رژيم #صهيونيستی بر چند ستون متزلزل و دروغ بنا شده است:
1⃣ اسرائيل، موجوديت خود را بر «زمين» ملت ديگري ساخته است. شرط اول تشکيل يک جامعه و حکومت، #زمين است. جامعه و حکومتي که حتي زمين آن اشغالي و از آن مردم ديگري است، چگونه میتواند به بقاي خود اميدوار باشد؟
2⃣ دومين چالش بزرگ اين رژيم شهروندان و #مردم است. #اسرائيل، نه تنها حکومتي بدون زمين است که حتي #ملت واحدي ندارد. ساکنان آن مهاجراني از بيش از 100 کشور و مليت مختلف، با رنگ و نژاد و زبان و فرهنگهاي متفاوتند که به صرف #یهودی بودن، به فلسطين آمده اند. آنها هويتي يکسان و واقعي ندارند و گسلهاي فعال و شديدي بين آنها وجود دارد که مهمترين آن سياست #آپارتايد و برتري #نژادی است! برتري اشکنازي ها بر سفاردي ها! برتري سفيدها بر سياهها! برتري يهودي ها بر عربها و مسيحي ها و...
3⃣وجه سوم موجوديت و پاشنه آشیل اسرائيل، ايدئولوژي آن است: #يهوديت و #صهيونيزم. اکثريت ساکنان اين رژيم، #سکولار و #لائيک هستند. به تعبير #ايلان_پاپه، اسرائيلي ها ميگويند #فلسطين را #خدا به آنها بخشيده، ولي خدايي که آنها به وجودش باور ندارند! با افزايش زاد و ولد #حريدی ها و رسيدن آنها به 25% جمعيت اسرائيل، دعواي هميشگي سکولارها با يهوديان #ارتدوکس و حريدي ها در سالهاي اخير شدت گرفته، بحران سياسي «قداست شنبه يهودي»، بحران خدمت اجباري سربازي، آزادي همجنسبازان و اختلاطهاي زن و مرد و.. کشمکشهاي متعددي را برانگيخته است. #حريدی ها معتقدند دولت اسرائيل يک دولت #سکولار است و نه يهودي و بر مبناي #تورات! آنها حاضر به خدمت در #ارتش نيستند... تامير پاردو، رئيس سابق موساد گفته: «جنگ داخلي بزرگترين تهديد براي موجوديت اين رژيم به شمار ميرود حتی بزرگتر از تهديد ايران و حزبالله و يا گروههاي فلسطيني»
⚜ @taammolat74
🔰 چرا میگوییم اسرائیل به زودی نابود شدنیست؟
✍ محمد عبدالهی
🔘 بخش ۲ از ۲
4⃣ پس از سالها «ايده سازش» اينک فلسطيني به عيان فهميده که تنها راه آزادي فلسطين، همان راهي است که باعث #اشغال فلسطين شده: #مبارزه. مبارزه #نظامي. مبارزه #رسانه اي. مبارزه در هر شکلي و با هر ابزاری. #حماس امروز جبهه جديدي از ناامني را براي اسرائيل گشوده که اسرائيل ناتوان از مواجهه با آن است. با وجود کشتارهاي وسيع، اسرائيل نتوانسته #انتفاضه هاي پي در پي را مهار کند و تنها در خون بيشتر در حال دست و پا زدن است. ايجاد ناامني دائمي براي اشغالگران بهترين راه براي ضعيف کردن اين رژيم است.
5⃣ #صهيونيسم بر اساس جنگ رسانه اي و خدعه هاي رواني شکل گرفته که مهمترين آن #مظلوم_نمايی و معروفترین آن ادعای #هولوکاست است.
اما با فراگير شدن جنايات اين رژيم در رسانه ها، ظهور مورخان نوانديش انکارکننده هولوکاست و شهادت فعالان صلح غربي بدست اسرائيل و...،
اينک تابلوي مظلوم نمايي اسرائيل فرو ريخته است. جنبش جهاني تحريم و انزواي اسرائيل #BDS توسط فعالان و اکتيويست هاي اروپايي و آمريکايي، امروز به يکي از چالش هاي جدي رژيم جنايتکار اسرائيل تبديل و سبب شده دول غربي نيز بتدريج حمايت هاي خود از اسرائيل را کاهش دهند و حتي مجالس کشورهاي مختلف غربي (ايرلند، انگلستان، فرانسه، سوئد و 136 کشور جهان و..) «دولت فلسطين» را به رسميت بشناسند.
همين باعث شده اسرائيل با صرف هزينه هاي هنگفت در صدد اتحاد با کشورها و گروهک هاي جنايتکار و بدنام مثل ميانمار، نيجريه، سودان جنوبي و کشورهاي عربي حامي داعش يعني امارات و عربستان برآيد.
6⃣ براي فروپاشي اسرائيل، ترکيب همه اين عوامل ضروري است. فعال شدن گسست هويتي و مذهبي و نژادي در جامعه اسرائيل، ادامه مقاومت نظامي و شبکه سازي حماس در کل فلسطين، ايجاد شکايات حقوقي از اسرائيل براي اشغال کرانه باختري، قدس، جولان، سينا و.. با هدف آزادي کامل مناطق اشغالي، تداوم مقاومت نظامي و ايجاد ناامني و ترس و وحشت دائمي در اسرائيل براي پايان اشغال 70 ساله.
تداوم کمپين هاي سياسي و رسانه اي (مثل کمپين تظاهرات بازگشت) و خصوصا آگاهي بخشي در جامعه آمريکا بعنوان مهمترين حامي مالي و سياسي اين رژيم که با #ماليات مردم آمريکا جنايت مي کند.
جهان بايد به اين نتيجه برسد که چاره حل موضوع فلسطين، ايده يک کشوري (فقط اسرائيل) يا دو کشوري (هر دو اسرائيل و فلسطين) نيست. اولي سرنوشتي جز آپارتايد آفريقاي جنوبي ندارد و دومي با خوي جهانخواري اسرائيل در تصرف وجب به وجب خاک فلسطين و لبنان و سوريه و مصر و اردن محال است. راه حل چنانکه مورخ برجسته ضدصهيونيست "ايلان پاپه" بهعنوان يکي از سردمداران «بي دي اس» دنبال مي کند، تنها و تنها ايده "يک کشوري" با #بازگشت همه فلسطينيان به خانه هاي خود و بازگشت همه مهاجران غصب کننده به کشورهايي است که از آنجا آمده اند. ما اين روز را به اذن خدا و بنا به وعده حضرت امام(ره) و رهبر معظم انقلاب، نزديک مي بينيم. بسيار نزديک...
⚜ @taammolat74