📘دانلود pdf |دکتر مصدق در گذر تاریخ
✍️ دکتر منوچهر محمدی
🔸در این مقاله با طرح 5 پرسش در حول مواضع دکتر مصدق، میکوشد پس از تقسیم زندگی سیاسی ایشان به سه دوره قاجار، رضاخان و شاه، شخصیت و رفتار سیاسی وی را با نگاهی تاریخی، واقع بینانه و مستند بررسی کند و نقش واقعی وی در نهضت ملی شدن نفت را به تحلیل بگذارد. عاقبت با رد دو نظریه درباره شخصیت دکتر مصدق، نظریه خویش را طرح میکند!
کتاب نقد/ سال چهارم / شماره سیزدهم
⏰ زمستان 1378
#مصدق
#نهضت_ملی
#کودتا28مرداد
#ملی_شدن_صنعت_نفت
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
دکتر مصدق.pdf
349.6K
📘دانلود pdf |دکتر مصدق در گذر تاریخ
✍️ دکتر منوچهر محمدی
🔸آیا مرحوم دکتر مصدق در تمام دوران زندگی سیاسی خود، مبارزی علیه استبداد و امپریالیزم بوده و در همین راستا عمل میکرده است؟!
🔹آیا واقعا ملی شدن صنعت نفت ایران، کار دکتر مصدق بود و او رهبری نهضت ملت ایران را در این حرکت ضدامپریالیسمی بر عهده داشت یا ایشان بر موجی سوار شدند که قبل از او توسط رهبران مذهبی و ملی دیگری ایجاد شده بود؟!
🔸آیا دکتر مصدق در طول زندگی سیاسی خود، دارای مواضع ضداجنبی به ویژه علیه انگلیس داشته است؟!
🔹در ملی شدن صنعت نفت، آیا دکتر مصدق بر حرکت تودهای و مردمی تکیه داشت؟
🔸آیا دکتر مصدق در زیست سیاسی خود دموکرات، لیبرال و ملی بود؟ به عبارت دیگر آیا صاحب مکتب خاصی در زمینه اندیشه سیاسی میباشد؟
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |نقدی بر جایگاه ایتومولوژی در روش شناسی احمد فردید
🎙دکتر مهدی فدایی
طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی
پرونده ویژه «ما و سید احمد فردید»
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
05.mp3
9.04M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |نقدی بر جایگاه #ایتومولوژی در روش شناسی احمد #فردید
🎙دکتر مهدی #فدایی
پرونده ویژه « #ما_و_احمد_فردید »
🔹 تبیین ایتیمولوژی(ریشهشناسی)
🔹ایتیمولوژی از منظر فردید
🔹نقدی مختصر بر نگاه فردید بر ایتیمولوژی
📍«فردید وقتی از تغییر معان سخن می گوید معتقد است ما چیزی به عنوان انتقال معنا در طول تاریخ نداریم بلکه از تحریف و استحاله درونی واژه سخن میگوید لذا هیچ انتقال تاریخی از منظر فردید وجود ندارد بلکه انحراف تاریخی داریم.»
⚜️ @taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |جستاری در استعداد فقه امامیه در حل مسائل معاصر
🎙حجت الاسلام محمدحسین عبدی
درسگفتارهای مدرسه عالی روزگار نو
جلسه سوم
⏰ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
F.m.3.mp3
15.2M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |جستاری در #استعداد_فقه_امامیه در حل مسائل معاصر
🎙حجت الاسلام #محمدحسین_عبدی
جلسه سوم
🔹 مبادی فقه نیز استعدادی خاص به فقه برای ورود به حل مسائل معاصر می دهد. سید علی قزوینی (ره) تکامل در مبادی فقه را عمده اسباب اقواییت ملکه استنباط می داند و در میان این مبادی، اصول فقه را مقدم بر بقیه می شمارند. استعداد بحث های لفظی در علوم عربیّت و الفاظ منطق و مباحث لفظیه اصول فقه، بُعد دیگری از استعداد زبان شناسی عمومی فقه امامیه و زبان شناسی روانی و زبان شناسی حقوقی است.
🔹در کنار استعداد علوم استظهاری، بحث بررسی اَسناد روایی نیز برای گسترش قلمرو فقه در مواجهه با مسائل معاصر در پرتو انجذاب معرفتی مهم است. حوزه فقاهت در جبهه مواجهه مسائل معاصر، با میمنه ای عقلی و میسره ای نقلی و عقبه ای ادبی و قلبی که در آن صاحب ملکه قرار دارد به مصاف حل مسائل معاصر می رود.
🔗 جلسه دوم را در اینجا بشنوید.
🔻 پ.ن: هر سهشنبه به این درسگفتار خواهیم پرداخت.
⚜️ @taammolat74
به دریا دل بزن تا بگذری از موج رسوایی
نمیرنجد غریق عشق از طوفان تنهایی
بهجز آیینه وقتی همدمی پیدا نخواهی کرد
چه رنجی میبری از دیدن تکرار زیبایی🌹
⚜️ @taammolat74
🔰چگونه به تفکر فلسفی بپردازیم؟
✍️سید یحیی یثربی
🔸فلسفه، اندیشیدن است. اندیشیدن یک خاصیت دارد و آن اینکه مدام برای ما پرسش ایجاد میکند و برای پرسشهایش جواب میخواهد. بکوشید هرچه میشنوید و هرچه مطالعه میکنید را نخست خوب بفهمید، چون تا چیزی را نفهمید، نمیتوانید دربارهاش فکر کنید! آنگاه به سراغ علل و عوامل آن بروید و دربارهاش فکر کنید: من باید درس بخوانم! چرا؟ این سؤالی است که آن را تفکر ایجاد میکند و پاسخ این چرا را باید خودتان با تفکر پیدا کنید.
🔹تفکر فلسفی دو کار میکند؛ یکی اینکه، حوزه آگاهی انسان را توسعه میدهد و دیگر اینکه، گزارههایی را که میدانید با توجیه عقلی همراه میسازد، یعنی چراهای شما پاسخ پیدا میکنند. در نتیجه، تفکر فلسفی علم را توسعه میدهد. از اینجاست که فلسفه پیشگام علم است.
1️⃣جرئت اندیشه داشته باشید. یعنی فقط چشم به راه دیدگاه دیگران نباشید. بکوشید تا خودتان دیدگاهی داشته باشید.
2️⃣در همه تلاش خود، فهمیدن را اساس کارتان قرار دهید. ببینید آنچه را که قصد اندیشیدن دربارهاش دارید، میفهمید یا نه؟ بیشتر مردم چیزهایی را میخوانند، اما آنها را نمیفهمند. حتی گاهی یک جمله یا یک بیت معروف را یک عمر تکرار میکنند، بیآنکه هرگز معنیاش را بفهمند!
3️⃣ وقت بگذارید. کار و زندگی خود را به گونهای تنظیم کنید که در هر شبانه روز چند ساعتی به مطالعه و بحث و گوش دادن بپردازید.
⚜️ @taammolat74
🔰 فیلسوفها و گلادیاتورها
✍️ محسن آزموده
🔸 یکی از آفات فضای روشنفکری و فرهنگی ما ساختن آدمکها و بتوارههای سیاه و سفید از متفکران و اندیشمندان و سپس تاختن به آنها یا ستایش و مدح آنهاست، بدون این که احتمالا خود آن متفکران، روحشان از این موضوع خبردار باشد. متاسفانه این بار باید پذیرفت این مشکل از فضای مطبوعاتی ما به طور خاص و الزامات «ژورنالیسم» به طور عام ناشی میشود.
🔹فضای «ژورنالیسم»، به دنبال «سادهسازی» افکار و اندیشههاست و از هر متفکری یک یا دو ایده مشهور را به صورت سادهشده(simplified) و احتمالا غلطانداز، برجسته میکند و بر اساس آن یک چهره یا «فیگور» میسازد. مثال بارز و آشکار این امر در فضای فکری و روشنفکری ایران در دهههای شصت و نیمه نخست هفتاد رخ داد، در مورد مارتین هایدگر و کارل پوپر، یعنی یکی به نماد تجددستیزی بدل شد و دیگری نشانه و نماد تمام قد دفاع از تجدد.
🔸آنگاه این دو بتواره رویاروی یکدیگر قرار گرفتند و این طور وانمود شد که انگار دو دشمن خونی هستند. در سایه این «انگ»ها که البته ریشه در برخی اندیشههایشان داشت، دیگر وجوه فکری آنها مورد غفلت قرار گرفت، تا این که تازه از اواخر دهه هفتاد به تدریج با ترجمه و انتشار آثار خود این فیلسوفان، مشخص شد که این تقلیلگرایی و بتواره ساختن از متفکران، تا چه اندازه رهزن فکر و اندیشه است.
🔹در فضای فکری-روشنفکری ما، فیلسوفان و اندیشمندان به گلادیاتورهایی تخیلی بدل میشوند که با مفاهیم و عبارات، با یکدیگر میجنگند، منتها نه جنگی خودخواسته و مختارانه، بلکه دقیقا چنان که شرایط گلادیاتوری اقتضا میکند، در این ستیز ناگزیرند و برای خوشایند و بدآیند اربابان و در این جا خالقانشان به جان هم افتادهاند، یک جنگ مصنوعی که البته به قتل و خونریزی واقعی اندیشهها، یعنی پایمال شدن آنها به دلیل فهم ناشدن می انجامد.
🔸 البته می توان استعاره جنگ و ستیز را برای تعاطی و تضاد و تعامل میان اندیشهها و ایدهها حفظ کرد و متفکران را ستیزهجویانی بیرحم و شجاع و بدون تعارف خواند، به شرط آن که آنها را شوالیههایی خودانگیخته و جنگجویانی خودآئین در نظر آورد که نه همچون گلادیاتورها دستوپایشان بسته به امیال و هوسهای اربابانشان است، بلکه بر اساس رانه خرد و نیروی استدلال مبارزه میکنند که اگر غیر از این باشد، دیگر عنوان اندیشمند و متفکر به آنها دادن، روا و جایز نیست.
💢به تعبیر دقیقتر، متفکر و اندیشمند نیز مثل همه انسانها از شرایط سیاسی و اجتماعی و اقتصادی محیط پیرامون متاثر است، اما نهایتا به حکم تفکر و خرد، اگر فکری داشته باشد، باید او را بر اساس استدلالها و مفاهیمی که خلق کرده سنجید، نه بر اساس بتوارههای معوج و گمراهکننده.
⚜️ @taammolat74
🔰بسط اندیشه در طرح ادبیات
✍️ علی صفایی حائری
🔸مطالعه بیش از دویست هزار صفحه ادبیات، در مدت زمان کوتاهی، بیشتر از آن جهت برایم ضروری بود که احساس میکردم که دانشمندان وادیبان شرق و غرب، ذهن انسان گرفتار جنگ و سرگشتهی ماشین و سرعت را با ادبیات تغذیه میکنند و اساس نفی خدا و نفی مذهب و نفی رسالت و وحی و معاد، در میان طنزها و تمسخرها و یا تجزیه و تحلیلهایی از درد و رنج در انسان و ظلم و ستم در جامعه و تفاوت و تبعیض در آفرینش ریخته میشود.
🔹حرفهای کافکا و هدایت و تحلیلهای پوچگرای غربی و آمریکای لاتینی و طرحهای نواگزیستانسیالیسمی و مارکسیسمی و تلفیقی از این همه را باید از زبان ادبیات میشنیدی و جواب میگفتی.
💢پسرم! نمیبینی که چقدر کار در پیش رو داری، ولی هنوز بازی و سرگرمی قسمت زیادی از ذهن و وقت شما را در خود گرفته؟!
📚 نامههای بلوغ، ص 54
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ سیری در مبانی اقتصاد اسلامی 🔸حجتالاسلام علی میثمی تهرانی، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم و پژوهشگ
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |سیری در مبانی نظری اقتصاد اسلامی
🎙حجتالاسلام علی میثمی تهرانی
مبتنی بر اقتصادنا شهید صدر(ره)
جلسه دوم
⏰ 28 مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
Imported_مبانی اقتصاد اسلامی.جلسه۲.mp3
13.2M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |سیری در #مبانی_نظری_اقتصاد_اسلامی
🎙حجتالاسلام #علی_میثمی تهرانی
جلسه دوم
🔹 تبیین نگاه سیستمی به اقتصاد
🔗لینک جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
🔻پ.ن:
این درسگفتار را چهارشنبهها در کانال تاملات دنبال کنید!
⚜️ @taammolat74
⚜️ @meisamee