روشنفکری مطهر 6.mp3
31.6M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |خطر #غربزدگی در نظام معنایی
🎙حجتالاسلام #احمد_رهدار
🔹علم یک واژه اسلامیست که غربیها آن را مصادره، تحلیل و تقلیل دادهاند. خطرناکترین نتیجه این کار ظهور مستشرق شرقی است. روشنفکر نیز در حقیقت همان مستشرق شرقی است که با زبان خود حرف مستشرق غربی را مبنی بر پست و عقب ماندگی شرق تکرار میکند.
🔹غرب غیریت ماست و وقتی آن را نقد میکنیم خیال نکنیم مسأله ماست بلکه غرب مانع ماست. دلیل اینکه روشنفکران، اکثر عالمان را متهم به عقب ماندگی میکنند این است که از نظر آنها زمانه یعنی غرب. در حالی که غرب مسأله نیست مانع است.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبلی این نشست اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰 وحدت حوزه و دانشگاه در گرو تعامل کلام اسلامی و علوم انسانی
✍️ محمدتقی سبحانی
🔸برخی به اشتباه تصور میکنند زمان علم کلام گذشته است و میتوان دانشی همانند فلسفه را جایگزین کرد، اما این درست نیست، چراکه فلسفه از یک طرف با علوم انسانی و دانش کلام ارتباط دارد و دانش کلام نمیتواند جای آن را بگیرد و به همین دلیل است که فیلسوفان هر وقت خواستهاند خلأ دانش کلام را پر کنند، خودشان متکلم شدهاند.
🔹ما یک عقلانیت فقهی، کلامی و اخلاقی داریم که به معنای استدلال قیاسی نیست، بلکه به معنای رویکرد شما به مسئلهها است و در دانشها بنیادساز است و همه عالمان با پذیرش آن میتوانند در مورد چنین دانشی نظر بدهند. چارچوبهای نظری را با عنوان مبادی یا مبانی دانشی تلقی میکنیم. منظور از نظریهها، کلاننگرههای حاکم بر دانش و گزارههای تعمیمپذیری است که پدیدههای علمی را در قالبهای کلی مورد بررسی قرار میدهند.
🔸وقتی اصول اساسی کلامی و اصل قرآنی داریم، میتوانیم به فقه، اخلاق، جامعهشناسی و ... عرضه کنیم و دانش کلام برای ما حَکَم باشد.معتقدم برای ایجاد تعامل میان دو حوزه دانشی که استقلال دارند، ضرورت دارد باب گفتوگو را باز کنیم و بدون این کار، شکاف میان دانشها همچنان باقی میماند و وحدت میان حوزه و دانشگاه امکانپذیر نیست.
⚜️ @Taammolat74
🔰چیستی ماهیت رسانه دینی
✍️ مصطفی انصافی
🔸رسانه دینی، رسانه ای است که دارای کارکرد دینی است. یعنی حوزه های دینی در آن انعکاس یافته و جامعه را به سوی دینی شدن حرکت می دهد. به عبارتی رسانه دینی، رسانه ای است که از خاستگاه نظری و مبانی تا برنامه سازی و تکنولوژی و تاثیربخشی اجتماع بر مبنای آموزه های دینی استوار باشد.
🔹رسانه ها در یک جامعه دینی باید عاملی در جهت اعتلای ارزش های دینی و انسانی باشند و نه صرفا ابزاری برای گذران اوقات فراغت. اگر ماهیت دین به سلول ها و بنیادهای رسانه وارد نشود، رسانه ما رسانه دینی نخواهد بود و اگر رسانه دینی نباشد، جامعه ای دینی هم نخواهیم داشت. رسانه ها بعد از وقوع انقلاب اسلامی کارگزار انتقال ادبیات و آموزه های مذهبی به مخاطبان شدند.
🔸رسانه ها در غرب هیچ گاه چنین کارکردی را نداشته و در واقع باید گفت که رسانه در غرب برای ترویج مقاصد دنیوی و اهداف سرمایه داری غرب به وجود آمد و نه تبلیغ ارزش های دینی، این به خاطر دنیوی بودن فرهنگ غرب و عبور از معنویات بود ولی در جامعه اسلامی ما که اساسا در حول مدار دین می چرخد باید برداشتی دینی از رسانه به وجود بیاید که نه تنها در مقابل فرهنگ دینی مردمان قرار نگیرد بلکه ابزاری برای نیل به تعالی نیز بگردد.
🔹رسانه دینی خود را در برابر باریتعالی مسئول می داند از این رو هیچ گاه منافع مادی زودگذر مثل جذب مخاطبان به هر قیمت را برنمی تابد. این نوع از رسانه برنامه های خود را براساس هنجارهای حاکم بر جامعه اسلامی تولید می کند تا در جامعه اسلامی ایجاد آنومی و بی هنجاری و تشنجات فرهنگی نکند.
💢رسانه دینی، در فرایند اطلاع رسانی راستگوست و تصویر درستی از اندیشه ها و رویدادها ارائه می کند، برخی از نشانه های دور از واقعیت را برای دستکاری تصویر بر آن نمی افزاید و برخی از خطوط را آن نمی کاهد، چون که این مسائل ذهن مخاطب را آلوده می سازد. ارزش راستگویی در کار اطلاع رسانی از آن روست که اطمینان را در جان های مردم می کارد و گونه ای از ارتباط و همبستگی را میان اسلام، به مثابه سمت و سوی حرکت اطلاع رسانی، و مردم که از حرکت آگاه می شوند و آن را امانتدار مصالح در زندگی حال و آینده خود می یابند، ایجاد می کند زیرا هدفی جز بیان حقیقت ندارد.
⚜️ @Taammolat74
🧠 #فلسفیدن
💢اگر امروز طاعون به شما روی آورده است از این روست که لحظه ی اندیشیدن فرا رسیده است.
📚 کتاب طاعون، آلبر کامو
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |جستاری در استعداد فقه امامیه در حل مسائل معاصر
🎙حجت الاسلام محمدحسین عبدی
درسگفتارهای مدرسه عالی روزگار نو
جلسه پنجم
⏰ 21 مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
F.m.5.mp3
12.23M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |جستاری در #استعداد_فقه_امامیه در حل مسائل معاصر
🎙حجت الاسلام #محمدحسین_عبدی
جلسه پنجم
🔹 تنوع و تکثر موضوعات احکام شرعی در فقه امامیه، استعدادی دیگر در حل مسائل معاصر است. شهید ثانی(ره) در رساله الاقتصاد، تقسیم موضوعات به عبادات، عقود، ایقاعات و احکام را منسوب به مشهور فقهای امامیه می داند. شهید اول(ره) از احکام به سیاسات تعبیر کرده است. تنوع موضوعاتِ عبادات، تامین کننده نیاز فطری بشر به پرستش است. میرزای نایینی(ره) در تقریرات منیه الطالب و تقریرات بیع شیخ محمد تقی آملی(ره) عبادات را توضیح می دهد. هریک از موضوعات عبادی، بُعدی از ابعاد نفسی برای پرستش را تامین می کند.
🔹فقه امامیه نه تفکیک جغرافیایی واتیکانی را می پذیرد و نه تفکیک معرفتی سکولاری را تا بخواهد در غیر عبادات با مبانی پوپولیسمی یا سوسیالیسمی یا کاپیتالیسمی حرکت کند. سکولاریزم اسلامی می تواند به صورت سکولاریزم مخفی باشد که گاهی در پرده رهاورد مشروطیت و مانند آن پنهان می شود و تلاش برای تولید فقه برای حل مسائل معاصر را از دست می دهد.
🔗 جلسه چهارم را در اینجا بشنوید.
🔻 پ.ن: هر پنجشنبه به این درسگفتار خواهیم پرداخت.
⚜️ @Taammolat74
♨️ #اختصاصی
🔸صوت کامل همایش روشنفکر مطهر با حضور اساتید و اندیشمندان انقلابی
💠 روشنفکری انقلاب، آری یا خیر؟! | بخش نخست / بخش دوم
🎙رحیمپور ازغدی
💠 جریان روشنفکری در ایران
🎙شهریار زرشناس
💠 نظام سازی مبتنی بر اسلام؛ وظیفه روشنفکری انقلاب
🎙حجتالاسلام حاج ابوالقاسمی
💠 نواندیشی حکمی و فقاهی
🎙حجتالاسلام محمدحسین ملکزاده
💠 خطر غربزدگی در نظام معنایی
🎙حجتالاسلام احمد رهدار
📩 نظرات و پیشنهادات و مطالب خود را برای ما ارسال کنید.
🔶🔸 با کانال ما همراه باشید🔸🔶
⚜️ https://eitaa.com/joinchat/2648178709C2169abb994
🔰زندگی در جامعه نمایشگاهی
✍️ مهدی کاشفیفرد
📍«و بیگمان، زمانه ما... تصویر چیزی را به خود آن چیز، نسخه کپی را به نسخه اصلی، بازنمود را به واقعیت و نمود را به بود (وجود) ترجیح میدهد... آنچه برایش مقدس است، وهم است و بس؛ اما آنچه نامقدس است، حقیقت است. از این هم بهتر، هرچه حقیقت کاهش و توهم افزایش مییابد، مقدسات در نظرش بزرگتر میگردد؛ آنچنانکه اوج توهم برایش همانا اوج تقدس است».فوئرباخ (پیشگفتار دومین چاپ ذات مسیحیت)
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰زندگی در جامعه نمایشگاهی ✍️ مهدی کاشفیفرد 📍«و بیگمان، زمانه ما... تصویر چیزی را به خود آن چیز،
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش نخست | تشنگان توجه
🔸رابرت گرین، در کتاب خود با عنوان قانون طبیعت انسان (2018)، از هفت گروهی نام میبرد که حضور آنها در شبکههای اجتماعی، بدون ارتباط رودررو، آرامش کاربران را بر هم میزند. در بین هفت گروهی که گرین نام میبرد، نام گروهی دیده میشود با این نام: تشنگان توجه (Greene 2019).
🔹هرچند، نامگذاری گرین درباره این گروه، نامگذاری انتقادی و جهتداری است، این گروه جدید از کاربران شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر، تحت عنوان میکروسلبریتی و نامهای مشابه آن (مانند سلبریتی، واینر، اینفلوئنسر، چهرههای خودساخته و از این دست) ظهور کرده و بهسرعت، در حال گسترش هستند.
🔸تعامل این دسته از کاربران در فضای مجازی با دنبالکنندههای خود، تنها، به مصرف محتوای تولیدشده توسط آنها خلاصه نمیشود. برای مثال، بسیاری از این کاربران نوظهور در فضای مجازی، با گرفتن سفارشهای تبلیغی، دنبالکنندههای بالقوه خود را به صاحبان برندهای گوناگون میفروشند و از این طریق کسب درآمد میکنند.
🔹دربیانی کنایهآمیز، مول به نقل از مایکل آپانا میگوید: «امروزه، دشوار بتوان اینفلوئنسری یافت که روکش دندان نداشته باشد» (مول، 1398). حضور جذاب سلبریتیها و میکروسلبریتیها در فضای مجازی، با به نمایش درآوردن تفریحات، مسافرتها و سایر عناصر سبک زندگی، عطش توجه و رسیدن به شهرت را در میان سایر کاربران نیز به وجود آورده است.
🔸آنچه از سلبریتیها و میکروسلبریتیها در فضای مجازی، بهویژه اینستاگرام در ایران، دیده میشود، صرفاً، تصویری از زندگی روزمره آنهاست که در بسیاری اوقات، با تحسین دنبالکنندهها همراه است؛ تحسینی که خود را در قالبهایی نظیر لایک، بازاشتراکگذاری، ظهور صفحات طرفداری و نظردهی خود را نشان میدهد.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
♨️ #ویژه 🔸قابل توجه علاقهمندان به مباحث علوم انسانی، از این هفته شبهای پنجشنبه به بازتاب سلسله نش
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |علوم انسانی و انقلاب اسلامی
🎙 سعید زیباکلام
سلسله نشستهای عصر علوم انسانی
نشست چهارم
⏰ ۲ اسفند ۱۳۹۵
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
004-AOE-SaeedZibakalam.mp3
25.76M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#علوم_انسانی و #انقلاب_اسلامی
🎙 #سعید_زیباکلام
سلسله نشستهای #عصر_علوم_انسانی
🔹
.
.
🔗 برای شنیدن نشست قبلی عصر علوم انسانی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰صفحه شطرنج سیاست
✍️ دکتر موسی نجفی
🔸 «آنی که وارد عرصهی سیاست میشود، باید مثل یک شطرنجباز ماهر هر حرکتی را که میکند، تا سه تا چهار تا حرکت بعد از او را هم پیشبینی کند. شما این حرکت را میکنی، رقیبت در مقابل او آن حرکت دیگر را خواهد کرد؛ باید فکرش باشی که تو چه حرکتی خواهی کرد. اگر دیدی در آن حرکت دوم، تو درمیمانی، امروز این حرکت را نکن؛ اگر کردی، ناشی هستی.» مقام معظم رهبری
🔹صحنه سیاست مثل صفحه شطرنج می ماند. سیاستمدار کار کشته باید مثل شطرنج باز ماهر عمل کند ، یعنی نه تنها به چندین حرکت بعد از حرکت حاضر خودش فکر کند ، بلکه حرکت و حرکات بعدی رقیب را هم سنجیده و حدس بزند. او بایستی برای انجام هر حرکتی پیش بینی لازم را بنماید و البته مهمتر از آن بتواند نقشه نهایی طرف مقابل را ذهن خوانی و حدس بزند ؛ چرا که حرکت مهره ها در شطرنج و همچنین در سیاست تابع نقشه راه و یا هدفی کلی بازیگر است. این اهداف و نحوه استفاده از شرایط پیش آمده و یا برنامه ریزی شده است که تکلیف و ارزش هر حرکت و هر مهره ای را در نهایت تعیین می نماید.
🔸یک شباهت دیگر هم در شطرنج وجود دارد و آن این است که بازی شطرنج بازی برد - برد نیست ، بلکه یکی می برد تا دیگری ببازد. شطرنج بازی که به فکر کیش دادن و مات کردن حریف نباشد به زودی خودش کیش و مات خواهد شد ۰ سیاستمداری که به این قواعد بازی شطرنج در سیاست فکر نمی کند، به درد بازی مذاکره نمی خورد !
این نقد به "شطرنج برجام" وارد است که چرا مهره های اصلی خود را برای ادامه بازی حفظ نکردید؟!
⚜️ @Taammolat74
🧠 #فلسفیدن
💠این روزها ما با حس ناامنی در رابطههایمان و اضطرابِ ناشی از صمیمیتهایمان، از فناوری میخواهیم راهی پیشِپایمان بگذارد تا هم رابطه داشته باشیم و هم از خودمان در برابر رابطه محافظت کنیم. زمانی که راهمان را از میان انبوه پیامهای متنی پیدا میکنیم، زمانی که با یک روبات تعامل داریم، چنین چیزی میتواند رخ دهد. انگار سومین بار است که شاهد یک نقطه عطف در انتظاراتمان از فناوری و یکدیگر هستیم. ما با نوعی نگرانی جدید، تسلیم این موجود بیجان میشویم. ما از ریسکها و سرخوردگیهای روابطمان با دیگر انسانها میترسیم. ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم.
📚 «تنها در کنار هم: چرا ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم»، شری تورکِل، سوره مهر
⚜️ @Taammolat74
🔰 بزرگترین موانع تشکیل دولت جوان انقلابی
✍️ سعید درخشان
🔸 برای عبور از مشکلات فعلی کشور حتما باید دولت جوان حزب الهی تشکیل بشود. اما این انقلاب مهم مدیریتی موانعی دارد.
1️⃣ مانع اول جریان غربگراست که تشکیل دولت جوان انقلابی را به منزله مرگ خود قلمداد میکند لذا از هیچ توطئه و خیانتی فروگذاری نمیکند
2️⃣ موانع بعدی اما درون خود جریانات ارزشی و انقلابی و اصولگرایان است.
🔹 مهمترین این موانع جریانات پدرخوانده ای هستند که در طی دو دهه اخیر تلاش زیادی برای کسب جایگاه مدیریت اجرایی کشور کردند اما همیشه ناکام بودند .
🔸 این جریان فرسوده و ناکارآمد برای انتخابات ۱۴۰۰ دوباره روی همان چهره های تکراری و شکست خورده در انتخابات های گذشته سرمایه گذاری کرده است و به هیچ عنوان پذیرای پدیده های جوان انقلابی و نوظهور نیست .
🔹 اما مانع بعدی درون جریان انقلابی جوانانی هستند که صرفا بخاطر کسب مدارک تحصیلی عالیه و کمی فعالیت رسانه ای خود را مصداق دولت جوان حزب الهی قلمداد میکنند بدون اینکه حتی مدیریت یک پروژه عمرانی یا اقتصادی کوچک را هم در پرونده خود داشته باشند . این قشر متوهم باعث بدبینی و یا ناامیدی از تشکیل دولت جوان انقلابی میشوند.
💢 در جبهه انقلاب جوانان توانمند و برومندی داریم که با ویژگی های نخبگانی و پاکدستی توانسته اند در سالیان اخیر بزرگترین پروژه های اقتصادی و صنعتی و پالایشگاهی و کشاورزی را در کشور مدیریت کنند و شگفتی های بزرگ بیافرینند . بدون تردید تشکیل دولت جوان انقلابی خود مصداق یک انقلاب است و این انقلاب خود مجاهدت ها میطلبد.
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |گستره دین
🎙آیت الله مصباح یزدی
جلسه دهم
⏰ 4 آذر 1380
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
گستره دین 10.mp3
9.65M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه دهم
🔹تبیین شناخت قلمرو دین
🔹جایگاه عقل در هندسه نظام دین
ما جایگاه عقل را کم نشمردهایم. صحبت سر عقل عملی است برای کشف بایدها و نبایدها چه میزان میتواند به عقل متکی بود؟ در این مسائل بیشتر باید متکی به درون دینی و اتکاء به وحی باشد.
🔹در فرهنگ غربی امروز وقتی منبع دیگری را برای شناخت معرفی میکنند، یک بار منفی دارد. یعنی چنین القاء میکنند که این شناختها عقلانی نیستند! معنای تعبدی را بی دلیل و جزاف معنا میکنند! در حالی که باید توضیح داد دلیل تعبدی ما نیز بر اساس عقل است.
🔗 برای شنیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی در مقام پاسخگویی پاسخگو نیستیم!
گفتگو جنجالی دکتر حداد عادل با حبیب رحیمپور
برنامه هفته گذشته #زاویه
در باب وضعیت علوم انسانی
#اصولگرایی
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @ponezs
تاملات
📣 اطلاعیه 🔶 برنامه تلویزیونی | چراغ مطالعه فصل چهارم چراغ مطالعه از امرز یعنی ۲۲ آذر آغاز خواهد شد
📣 اطلاعیه
🔶 برنامه تلویزیونی |قسمت دوم «چراغ مطالعه»
با حضور مسعود امیدی مترجم کتاب «افسانه طبقه متوسط: پیرامون کار، فناوری، طبقه اجتماعی و مبارزه طبقاتی»
💢 کتاب افسانه طبقه متوسط مجموعه مقالاتی از نویسندگان مختلف است که مسعود امیدی جمع آوری و ترجمه کرده است و سیر شکلگیری این مفهوم در آمریکا، دلایل تبلیغ آن و انتقادات وارد بر آن را بررسی و تشریح میکند. هری ساموئل مگداف شناخته شدهترین چهره در میان نویسندگان این کتاب از مفسران برجسته سوسیالیست آمریکایی است.
چراغ مطالعه در این فصل در ۱۳ قسمت با نویسندگان و مترجمان آثار حوزه علوم اجتماعی به گفتگو خواهد نشست.
⏰شبکه 4 سیما، شنبهها ساعت 21
⚜️ @Taammolat74
🔰هویت، قربانی استعمار
🔸ايدۀ جهانی شدن مخالف جدي هويت واحد و منطقهاي است. استعمار، هويت جهاني يكدست ميخواهد و بر اين اساس خواستار ريشهكنسازي حس تعلق به سرزمين در يكايك افراد است. سلب مليت، بيگانگي هويت را تسهيل ميسازد و بيگانگي هويت، تغيير هويت را هموار ميكند. پاككردن حافظۀ تاريخي يك ملت از آنچه بر سرش آمده است نيز در اين مسير مورد توجه قرار ميگيرد.
🔹تئوری پردازان استعمار فرانو در جهت تحقق راهبردهاي هويتي خود در حوزۀ جهانيسازي فرهنگي به دنبال اشاعۀ جهانبيني اومانيستي در بين مسلماناناند. همزمان با تغيير جهانبيني، استحالۀ فرهنگي و هويتي به راحتي صورت خواهد گرفت. ترفندهايي چون تضعيف ايمان و گسترش شاخصهاي نازل غربي و مادي (پولپرستي، تجملپرستي، طمعورزي، دنياطلبي) در همين رهگذر انجام ميشود.
🔺ايمانگرايي، نفي سلطهگري و سلطهپذيري، نكوداشت باورهاي اخلاقي، استقلالطلبي، آزاديخواهي و روحيۀ اتكا به خويش براي هر ملتي موجبات رشد و ترقي است و استعمارگران فرانو به دنبال سلب اين خصايص از داشتههاي يك ملتاند. راهبردهاي هويتي غربيان در جريان استعمار فرانو در قالب روشهايي چون مواجهه مستقيم با آموزههاي اسلامي، تبليغ مسيحيت در جوامع مسلمان، فرقهسازي و ايجاد نحلههاي دروغين مذهبي و بسط تفكرات التقاطي صورت گرفته است.
📚ماهنامه زمانه، شهریور و مهر 1392، شماره 31 و 32، ص 47
⚜️ @Taammolat74
🔰علوم اجتماعی دوپارادایمی در ایران
✍️ محسن ملاباشی
📍بیگمان، بعد از کتاب انقلابهای علمی توماس کوهن، مفهوم پارادایم با وجود ابهامهای فراوان بهدلیل کاربردهای زیاد در معناهای گوناگون، از جایگاه ویژهای در علم، از جمله علوم انسانی و علوم اجتماعی برخوردار شد؛ تا حدی که در علوم اجتماعی روشها و نظریههای گوناگون را بر اساس آن دستهبندی و فهم و نقد میکنند؛ زیرا چنانکه مورگان میگوید، از این مفهوم چهار برداشت در علوم اجتماعی وجود دارد: موضع هستیشناختی، موضع معرفتشناختی، باورهای مشترک در یک زمینۀ پژوهش و مثالهای نمونه. این چهار برداشت در کنار هم عملاً بیشتر گسترۀ علم اجتماعی را در بر میگیرند.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰علوم اجتماعی دوپارادایمی در ایران ✍️ محسن ملاباشی 📍بیگمان، بعد از کتاب انقلابهای علمی توماس کوه
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 1 از 2
🔸صرفنظر از این کاربردهای مفهومی گوناگون پارادایم در علوم اجتماعی، دربارۀ انواع آن نیز نظرهای بسیاری در بین فیلسوفان علوم اجتماعی وجود دارد؛ چنانکه بلیکی معتقد است یازده پارادایم در علوم اجتماعی وجود دارد، شش پارادایم کلاسیک و پنج پارادایم معاصر: اثباتگرایی، منفیگرایی، تاریخیگری، عقلگرایی، هرمنوتیک، تفسیرگرایی و نیز نظریۀ انتقادی، رئالیسم، هرمنوتیک معاصر، نظریۀ ساختیابی و فمنیسم.
🔹اما نیومن به وجود سه پارادایم اصلی در گسترۀ علوم اجتماعی باور دارد: اثباتگرایی و تفسیرگرایی و انتقادی. در هر صورت، علوم اجتماعی را به دو پارادایم و آن هم به شکل خاصی از آنها محدود نمیدانند.
💢جالب اینکه با وجود اینهمه بحث و درگیری نظری و تخصصی دربارۀ جایگاه پارادایم و چیستی و انواع آن در علوم اجتماعی، ما در ایران فارغ از همۀ این بحثها، دهههای متمادی به انجام پژوهشهایی ذیل پارادایم اثباتی مشغول بودیم. بالاخره، در یکیدو دهۀ اخیر کمکم بعد از ترجمۀ تعدادی از منابع روشهای کیفی، تا حدی پژوهشهای تفسیری هم در ایران رونق گرفت؛ اما بیگمان، هنوز پارادایم اثباتی بهصورت آشکار و پنهان بر ذهن و قلم ما در علوم اجتماعی مسلط است.
⚜️ @Taammolat74
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 2 از 2
🔸عجیب اینکه در این فضای اثباتیزدۀ جامعۀ علمی ما که انجامدادن پژوهشهایی ذیل پارادایم تفسیرگرایی، در برههای، به نوعی مد روز و مخالفت با جریان حاکم بر علوم اجتماعی در ایران تبدیل شده بود، پژوهشهای اجتماعی به همین دو پارادایم اثباتی و تفسیری محدود شد؛ گویا هیچ پارادایم دیگری در علوم اجتماعی وجود ندارد.
🔹در ایران با پارادایم انتقادی تا چه اندازه آشناییم؟ چند کتاب ترجمهای و تألیفی در این زمینه در دسترس دانشجویان و پژوهشگران علوم اجتماعی در ایران قرار دارد؟ چند پژوهش ذیل این پارادایم انجام دادهایم یا دیدهایم که پژوهشگران دیگر انجام داده باشند؟ اگر باشد، آیا تعداد آنها با پژوهشهای اثباتی یا دستکم، پژوهشهای تفسیری قابلمقایسه است؟ همین پرسشها را میتوان دربارۀ پارادایمهای دیگر هم پرسید.
💢متأسفانه، ما پس از دوران اثباتگراییزدگی، امروزه گرفتار نگاه تنگ و محدود پارادایمی به پژوهشهای اجتماعی و بیتوجه و بیاعتنا به دیگر پارادایمها و نقد و اصلاح و بهبود پارادایمهای اثباتگرایی و تفسیرگرایی و البته تکرار کلیشهوار الگوهای حاضر پژوهش اجتماعی هستیم. البته آنچه گفتیم، بهمعنای نادیدهانگاشتن تلاشهای اهالی علوم اجتماعی در دهههای گذشته نیست؛ بلکه بهمعنای ضرورت نقد و بازبینی مداوم علوم اجتماعی از منظر فلسفۀ علوم اجتماعی است که میکوشد زمینۀ پویایی علوم اجتماعی را فراهم سازد.
⚜️ @Taammolat74
🧠 #فلسفیدن
کسانی که عقل برای آنها به منزلۀ فصل مقوّم است، به تمام معنای کلمه، عقیله اند. حسین بن علی (ع) «عقیلة بنی هاشم» است و زینب کبرا (س) نیز «عقیلة بنی هاشم»؛ این «تاء»، «تا» ی مبالغه است، نه «تا» ی تأنیث. وقتی میگویند انسان خلیفةالله است به همین صورت است. آدم خلیفةالله است نه خلیف الله، چرا؟ برای اینکه این «تاء»، «تا» ی مبالغه است. همان طور که میگوئیم فلان شخص علامه است. بنابراین هم وجود مبارک حسین بن علی (ع) عقیلۀ بنی هاشم است و هم وجود مبارک زینب کبری؛ عقل برای اینها به منزلۀ فصل مقوّم بود. اگر عقل برای کسی، فصل مقوّم باشد، کمالات از او نشأت میگیرد؛ مقهور اوست و نه مسلّط بر او. کسانی هستند که کمال، آنها را حفظ میکند [اما] برخی از افراد، حافظ کمالند.
📚آیت الله جوادی، درس نهج البلاغه
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |گستره دین
🎙آیت الله مصباح یزدی
جلسه یازدهم
⏰ 11 آذر 1380
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
گستره دین 11.mp3
11.78M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه یازدهم
🔹چرا خداوند عقل انسانی را به گونهای قرار نداد که ما را از نیازمندی به وحی بی نیاز سازد؟
🔹حجیت عقل از کجاست؟
🔹نقد و بررسی شبهات اختلاف قرائتها، اختلاف فقهاء و اختلاف نظر در باب مسائل نظری و ظنی دین
🔗 برای شنیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74