تاملات
🔰تاملی در نسبت فقه و پویایی ✍️ محمدوحید سهیلی 📍فقه به عنوان دانشی که بخشی از حقیقت دین را حکایت می
✔️ [ادامه...]
🔸این آشنایی با شناخت های برون دینی، در معنایی عام امری نیست که در تاریخ دانش #فقه مورد غفلت واقع شده باشد. پس باید دقت نمود که در اینجا معنای خاصی مورد نظر است که با توجه به مبانی اندیشه ای این جریان ناظر به #عقلانیت و #علم_مدرن است. پس در اینجا پویایی، قیدی احترازی است که به دوگانه #فقه_سنتی/ پویا را منتهی می شود.
🔹در این نگاه فقه موسوم به سنتی به دلیل عدم اعتنا به اقتضائات #جهان_مدرن در بنیان های روش شناخی خویش فاقد کارآمدی در حل و فصل مسائل انسان معاصر است و راه آن تغییر بنیان های معرفت شناختی، انسان شناختی و هستی شناختی فقیه متناسب با منطق مدرنیته می باشد.
🔸این تفاوت در توضیح پویایی به دلیل دلالتی که بر تغییر و تطور دارد مبتنی بر تفاوت برداشت از نسبت فقه و تاریخ است. جریان متجدد و روشنفکری، فقه را متآثر از فرهنگ و تاریخ دانسته و طبعاً زمانی آن را کارآمد می داند که بیشترین هماهنگی را با اقتضائات تاریخی داشته باشد، به تعبیری دیگر فقه را به حیث تقییدی تاریخ-در معنای مدرن- پویا می داند.
🔹بنابراین حقوق بشر را یکی از منابع اصلی استنباط معرفی می کند. اما در دیدگاه مبتنی بر میراث فقه شیعی، هر چند فقه در تاریخ هست اما این در تاریخ بودن به معنای هویت تاریخی فقه نیست بلکه فقه به حیث حیینیة در تاریخ محقق است.
🔸در این دیدگاه فقه از آن جهت که:
الف- آینه و محکی بخشی از دین است.
ب- دین زبان انسان کامل است.
ج- انسان کامل بر فراز تاریخ ایستاده و زبانش تاریخ ساز است و ادوار تاریخی را رقم می زند.
در نتیجه بایسته و شایسته است که فقه نیز به دنبال تطابق انسان با حقیقت هر عهد تاریخی و انسان کامل است. بنابراین به دنبال تأثیر بر تاریخ است و می خواهد حقوق بشر خود را ارائه کند نه آنکه حقوق بشر مدرن را ملاک و معیار قضاوت خود قرار دهد. البته بدیهی است که انسان کامل متناسب با مخاطب خود عمل می کند و لذا میان زبان و نحوه ی عمل انبیاء اولوالعزم در تاریخ تفاوت است.
💢بنابراین فقیهی که نظام فقه خود را متناسب با نظام اجتماعی و علم چهان مدرن تطبیق می دهد نه تنها فقهی پویا ندارد بلکه به دلیل عدم توجه به نسبت فقه، #دین و #تاریخ دچار انفعال است. و برعکس فقیهی که با التفات به مسئله پیش گفته عمل می کند از آن جهت که با در نظر گرفتن اقتضائات فرهنگی و تاریخی به بسط زبان انسان کامل در تاریخ همت می گمارد.
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
#اختصاصی
🔶 موضوع |نواندیشی حکمی و فقاهی
🎙حجتالاسلام محمدحسین ملکزاده
همایش "روشنفکر مطهر، سه روز با روشنفکری انقلاب اسلامی"
بسیج دانشجویی دانشکده الهیات دانشگاه تهران
⏰ 16 اردیبهشت 98
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
روشنفکری مطهر 5.mp3
30.93M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#نواندیشی_حکمی و فقاهی
🎙حجتالاسلام #محمدحسین_ملکزاده
🔹در حقیقت کار ویژه نواندیش دینی اصیل و اجتهادی برقراری همین تعادل و توازن و جمع میان اصالت و معاصرت است. از یک سو به اصالت توجه دارد و ریشه در اصل دارد و از سوی دیگر معاصرت را کنار نمیگذارد و به زمانه خود توجه دارد، فرزند زمانه خود بودن یک فخر حقیقتاً جدی است که هر کسی بتواند فرزند زمانه خود باشد که به معنای مقهور بودن از زمانه خود نیست بلکه به معنای این است که از زمانه خود و پرسشها و چالشهای سر دربیاورد.
🔹نواندیش دینی، بهره مندی از آزاداندیشی، انعطاف فکری و تفکر انتقادی است. اگر شخص تفکر انتقادی نداشته باشد نمیتواند حد نصاب لازم برای یک نواندیش دینی را بدست بیاورد. نکته بعدی دارای نواندیشی مبتنی بر زمان آگاهی، زبان شناسی و توجه به نیازها و مقتضیات زمان و مکان است. همچنین برخوردار از جرأت و جسارت لازم برای ورود به عرصههای جدید و طرح ایدههای تازه و حتی شکستن ساختارهای ناصواب و عبور از چهارچوبهای موجود و نترسیدن از ضیافتهای علمی و غیر علمی است.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبلی این نشست اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
با چون خودی در افکن اگر پنجه میکنی
ما خود شکسته ایم چه باشد شکست ما🥀
👤 سعدی
#شاعرانه🍃
⚜️ @Taammolat74
به نام خدا
🔸🔸🔸 کانال تاملات🔸🔸🔸
💠 🔹 در عصر پرشتاپ گذار و گذر زمین و زمان؛ کمی ‼️تامل‼️ باید کرد برای شناخت خود و جهانی که در آن زیست می کنیم تا💎 حقیقت 💎را جست و در راه هدف ثبات قدم پیدا کرد. 🔹💠
🔴🔴🔴 کانال تاملات؛ محفلی برای تبادل اندیشه ها
و تفکر برای بازگشت به خویشتن
و طرح نظر از یک طلبه دغدغه مند...
🔷🔷🔷
🔸 دین
🔹 فلسفه
🔸 فرهنگ
🔹 روانشناسی
🔸 رسانه و فضای مجازی و...
♦️♦️♦️ به جمع ما بپیوندید و ما رو به دیگران معرفی کنید....👇👇👇
⚜️ https://eitaa.com/joinchat/2648178709C2169abb994
👆👆👆 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🔰 دين ما دين زندگي است
🔸اين يک حقيقت است که مربوط به بنده نيست. مربوط به آن دين مطهري است که مي گويد: اگر زراعت بکني، عبادت و سجود خداست. اگر با زنت حسن معامله کني، عبادت و سجود است. اگر در بازار خوب تجارت بکني، عبادت و سجود است. آن ديني که مي خواهد هميشه در همه جا و در همه وضع، انسان به ياد خدا باشد، و هيچ چيز را با ذکر خدا و ياد او منافي نمي داند. و در مقابل اين دين، مسيحي ها هستند که اصلا عبادت را جز در کليسا و جز در شرايطي خاص ممکن نمي دانند!
🔹يک کشيش تازه اي هست به نام "فيلاردو شارمان" که او هم از علماي بزرگ است. اين کشيش آمد و عنوان نمود، که عبادت تنها اين نيست که در شب عيد کريسمس و ولادت حضرت مسيح(ع) آن خمير مخصوص را با آب مخصوص مخلوط کنيد و بخوريد! عبادت تنها اين نيست! گفته است که شما حتي اگر سنگي را برداريد و جاده اي را صاف کنيد، اين عبادت است. وقتي وي اين حرف را زد، کتاب هايش تحريم گرديد و تا مدت ها خوانده نشد. رنگ کفر حالا تازه، آهسته آهسته دارد از روي فيلاردو شارمان کشيش، زدوده مي شود!
🔸اين در حالي است که هزار و سيصد سال پيش پيغمبر ما به ابوذر مي گويد: حتي در خواب و خوراک قصد قربت کن! دين ما اصلا براي زندگي است. دين ما در کارخانه، در مدرسه، در بيمارستان، در زمين کشاورزي، در بازار و در همه جا، همراه ماست. اين دين است که مي تواند زندگي کند. حتي عبادات ما، چنين سمت و سويي دارند. (گزيده اي از سخنراني امام موسي صدر در موسسه دارالتبليغ اسلامي قم ۱۳۴۴ ه ش)
📚 سيد موسي صدر (نگاهي به زندگي و مبارزات امام موسي صدر) ؛ ص ۶۸
⚜️ @Taammolat74
تاملات
📣 اطلاعیه 🔶 برنامه تلویزیونی | چراغ مطالعه فصل چهارم چراغ مطالعه از امرز یعنی ۲۲ آذر آغاز خواهد شد
🎥دانلود فیلم کامل چراغ مطالعه اول (فصل علوم اجتماعی)
🔸 گفتگو با محمد معماریان
مترجم کتابها و مقالات متعددی در حوزه مطالعات رسانه و فارغ التحصیل دکترای مدیریت رسانه از دانشگاه تهران
🔺ایده محوری کتاب شری تورکل چیست؟
🔺گفته میشود با ورود تکنولوژی انسانها مدام گوشی به دست شدهاند و ارتباطات انسانی قطع شده است. مگر غیر از این است که درون گوشیها داریم با یکدیگر ارتباط برقرار میکنیم، پس اساسا مشکل چیست که این هجمه علیه تکنولوژی صورت میگیرد؟
🔺 تفاوت نسل جدید که در بطن تکنولوژی زاده شده با نسلهای پیشین که زندگی پیش از تکنولوژی را نیز تجربه کردهاند چیست؟
📺 ۵۲ دقیقه، ۲۲ آذر ۹۹، شبکه چهار سیما
➕ آپارات
https://www.aparat.com/v/bCcw1
➕ کستباکس
https://castbox.fm/vb/336325468
⚜️ @Taammolat74
🔰 نقدی بر اندیشه لیبرالی مرتضی مردیها
✍️ رسول لطفی
🔸مرتضی مردیها از مروجان اندیشه #لیبرالیسم در ایران و از مدافعان جدی جهانی شدن است و از آن مهمتر جهانی شدن را نه یک انتخاب بلکه اضطرار میداند. او هیچ ادعایی در خلق بدیلهای بومی ندارد و به نظر او اشکال نه در #مدرنیته بلکه در شناخت ناقص ما از آن نهفته است. او مصاحبه اخیر خود با روزنامه #اعتماد سخنان عجیبی بیان داشته است:
↙️« آنچه در ایران وجود دارد را باید #نئوکمونیست نام گذاشت. کسانی که از نظام #نئولیبرالیسم در ایران مینالند، یک خواسته بیشتر ندارند و آن این است که از این بودجه هم به صندوقهای بازنشستگان و ازکارافتادگان و .... بدهید، اینها هم تنها مشکلشان همین است که ارزش بحث هم ندارد!! ... مشکل اصلی در #روشنفکرانی است که ادعای طرفداری از مستضعفین و بدبخت و بیچاره را دارند و آنها هستند که فکر میکنند هر تفکری که آنها را طرفدار بدبخت، بیچارهها نشان دهد برای آنها کلاس میآورد و نگاه نمیکنند که در عمل چه چیزی به بار میآورد!»
🔸 این سخنان جای بسی تعجب و حیرت است که این دست روشنفکران لیبرال به جای پرداختن به بحثهای عالمانه و رعایت انصاف، به تخریب جریانات رقیب میپردازند! غرب تمدنی و بخصوص سرمایهداری آمریکایی با در نظر گرفتن هردو سیاست اقتصاد لیبرالی کلاسیک و نئولیبرال و تحت تأثیر اندیشهها و سیاستهای #آدام_اسمیت، کینز و فریدمن، #هایک و رابرت نوزیک به بنبست رسیده و حالا هرکس بخواهد از قشر محرومین و مستضعفین دفاع کند و حقوق او را احیاء کند، مورد نقد و توهین اینها قرار میگیرد.
💢حال آنکه در اساس انقلاب اسلامی نه بر سرمایهداری و نه بر سوسیالیسم که بر کرامت انسانی و تامین عدالت و قسط استوار است. به تعبیر دکتر مجتبی زارعی استاد دانشگاه تربیت مدرس :«اگر در غرب کمک به اقشار محروم نوعی انحراف ایدئولوژیک بهحساب آمده و میآید در اینجا محرومین، کوخنشینان و مستضعفین اساس انقلاب و برتریشان توصیه قرآن، سنت و مقوم ذات انقلاب اسلامی است!»
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |گستره دین
🎙آیت الله مصباح یزدی
جلسه نهم
⏰ 27 آبان 1380
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
گستره دین 9.mp3
11.47M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه نهم
🔹دین حق دارای دو عنصر اساسی است: اعتقادات و دیگری مناسک و دستورات عملی
🔹تبیین سلسله اصول اعتقادات
اول خالقیت الهی را معتقدیم سپس معتقد به ربوبیت او هستیم. به دنبال این اعتقاد مسأله دیگری مطرح میشود که هیچ کس در مملوکات الهی نمیتواند تصرف کند و لذا در تمام تصرفات خود باید دید او چه اذنی داده است. (ربوبیت تشریعی) از دل آن نبوت و معاد نیز به ترتیب اثبات میشود.
🔹تعیین قلمرو دینی با روش درون دینی یا برون دینی؟!
🔗 برای شنیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
📣 اطلاعیه
🔶میزگرد مجازی | #ظرفیتهای_فقه برای تحقق #علوم_اسلامی
🔘به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله شهیدمفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه
🔰استاد امین اسدپور
👈استاد سطح عالی حوزه علمیه
🔰دکتر محسن برهانی
👈عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
⏰پنجشنبه ۲۷ آذر ساعت ۲۰
🌀جهت دریافت لینک اسکای روم به t.me/A_G_25 پیام دهید.
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
#علوم_انسانی_اسلامی
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @almorsalaat
📮 امروز سیاست مدرن بیش از اینکه در پی تقرب به واقعیت باشد، بهدنبال عملِ منتهی به نفع است؛ بنابراین، قابلیت پیوند خوردن با همه چیز را در خود بهوجود آورده است. شما میتوانید به نظریات متفکرانی چون کوهن و فایرایند و پیش از آنها به نظریات ویتگنشتاین و لاکاتوش نگاه کنید؛ هرچند من این نظریات را که به نسبیگرایی افسارگسیخته تن دادهاند قابل نقد میدانم اما نمیتوان انکار کرد که عملگرایی حاکم بر غرب معاصر با این نظریات بهخوبی عجین شده است و مشکلی ندارد.
✍️ رضا غلامی
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
#اختصاصی
🔶 موضوع |خطر غربزدگی در نظام معنایی
🎙حجتالاسلام احمد رهدار
همایش "روشنفکر مطهر، سه روز با روشنفکری انقلاب اسلامی"
بسیج دانشجویی دانشکده الهیات دانشگاه تهران
⏰ 16 اردیبهشت 98
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
روشنفکری مطهر 6.mp3
31.6M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |خطر #غربزدگی در نظام معنایی
🎙حجتالاسلام #احمد_رهدار
🔹علم یک واژه اسلامیست که غربیها آن را مصادره، تحلیل و تقلیل دادهاند. خطرناکترین نتیجه این کار ظهور مستشرق شرقی است. روشنفکر نیز در حقیقت همان مستشرق شرقی است که با زبان خود حرف مستشرق غربی را مبنی بر پست و عقب ماندگی شرق تکرار میکند.
🔹غرب غیریت ماست و وقتی آن را نقد میکنیم خیال نکنیم مسأله ماست بلکه غرب مانع ماست. دلیل اینکه روشنفکران، اکثر عالمان را متهم به عقب ماندگی میکنند این است که از نظر آنها زمانه یعنی غرب. در حالی که غرب مسأله نیست مانع است.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبلی این نشست اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰 وحدت حوزه و دانشگاه در گرو تعامل کلام اسلامی و علوم انسانی
✍️ محمدتقی سبحانی
🔸برخی به اشتباه تصور میکنند زمان علم کلام گذشته است و میتوان دانشی همانند فلسفه را جایگزین کرد، اما این درست نیست، چراکه فلسفه از یک طرف با علوم انسانی و دانش کلام ارتباط دارد و دانش کلام نمیتواند جای آن را بگیرد و به همین دلیل است که فیلسوفان هر وقت خواستهاند خلأ دانش کلام را پر کنند، خودشان متکلم شدهاند.
🔹ما یک عقلانیت فقهی، کلامی و اخلاقی داریم که به معنای استدلال قیاسی نیست، بلکه به معنای رویکرد شما به مسئلهها است و در دانشها بنیادساز است و همه عالمان با پذیرش آن میتوانند در مورد چنین دانشی نظر بدهند. چارچوبهای نظری را با عنوان مبادی یا مبانی دانشی تلقی میکنیم. منظور از نظریهها، کلاننگرههای حاکم بر دانش و گزارههای تعمیمپذیری است که پدیدههای علمی را در قالبهای کلی مورد بررسی قرار میدهند.
🔸وقتی اصول اساسی کلامی و اصل قرآنی داریم، میتوانیم به فقه، اخلاق، جامعهشناسی و ... عرضه کنیم و دانش کلام برای ما حَکَم باشد.معتقدم برای ایجاد تعامل میان دو حوزه دانشی که استقلال دارند، ضرورت دارد باب گفتوگو را باز کنیم و بدون این کار، شکاف میان دانشها همچنان باقی میماند و وحدت میان حوزه و دانشگاه امکانپذیر نیست.
⚜️ @Taammolat74
🔰چیستی ماهیت رسانه دینی
✍️ مصطفی انصافی
🔸رسانه دینی، رسانه ای است که دارای کارکرد دینی است. یعنی حوزه های دینی در آن انعکاس یافته و جامعه را به سوی دینی شدن حرکت می دهد. به عبارتی رسانه دینی، رسانه ای است که از خاستگاه نظری و مبانی تا برنامه سازی و تکنولوژی و تاثیربخشی اجتماع بر مبنای آموزه های دینی استوار باشد.
🔹رسانه ها در یک جامعه دینی باید عاملی در جهت اعتلای ارزش های دینی و انسانی باشند و نه صرفا ابزاری برای گذران اوقات فراغت. اگر ماهیت دین به سلول ها و بنیادهای رسانه وارد نشود، رسانه ما رسانه دینی نخواهد بود و اگر رسانه دینی نباشد، جامعه ای دینی هم نخواهیم داشت. رسانه ها بعد از وقوع انقلاب اسلامی کارگزار انتقال ادبیات و آموزه های مذهبی به مخاطبان شدند.
🔸رسانه ها در غرب هیچ گاه چنین کارکردی را نداشته و در واقع باید گفت که رسانه در غرب برای ترویج مقاصد دنیوی و اهداف سرمایه داری غرب به وجود آمد و نه تبلیغ ارزش های دینی، این به خاطر دنیوی بودن فرهنگ غرب و عبور از معنویات بود ولی در جامعه اسلامی ما که اساسا در حول مدار دین می چرخد باید برداشتی دینی از رسانه به وجود بیاید که نه تنها در مقابل فرهنگ دینی مردمان قرار نگیرد بلکه ابزاری برای نیل به تعالی نیز بگردد.
🔹رسانه دینی خود را در برابر باریتعالی مسئول می داند از این رو هیچ گاه منافع مادی زودگذر مثل جذب مخاطبان به هر قیمت را برنمی تابد. این نوع از رسانه برنامه های خود را براساس هنجارهای حاکم بر جامعه اسلامی تولید می کند تا در جامعه اسلامی ایجاد آنومی و بی هنجاری و تشنجات فرهنگی نکند.
💢رسانه دینی، در فرایند اطلاع رسانی راستگوست و تصویر درستی از اندیشه ها و رویدادها ارائه می کند، برخی از نشانه های دور از واقعیت را برای دستکاری تصویر بر آن نمی افزاید و برخی از خطوط را آن نمی کاهد، چون که این مسائل ذهن مخاطب را آلوده می سازد. ارزش راستگویی در کار اطلاع رسانی از آن روست که اطمینان را در جان های مردم می کارد و گونه ای از ارتباط و همبستگی را میان اسلام، به مثابه سمت و سوی حرکت اطلاع رسانی، و مردم که از حرکت آگاه می شوند و آن را امانتدار مصالح در زندگی حال و آینده خود می یابند، ایجاد می کند زیرا هدفی جز بیان حقیقت ندارد.
⚜️ @Taammolat74
🧠 #فلسفیدن
💢اگر امروز طاعون به شما روی آورده است از این روست که لحظه ی اندیشیدن فرا رسیده است.
📚 کتاب طاعون، آلبر کامو
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |جستاری در استعداد فقه امامیه در حل مسائل معاصر
🎙حجت الاسلام محمدحسین عبدی
درسگفتارهای مدرسه عالی روزگار نو
جلسه پنجم
⏰ 21 مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
F.m.5.mp3
12.23M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |جستاری در #استعداد_فقه_امامیه در حل مسائل معاصر
🎙حجت الاسلام #محمدحسین_عبدی
جلسه پنجم
🔹 تنوع و تکثر موضوعات احکام شرعی در فقه امامیه، استعدادی دیگر در حل مسائل معاصر است. شهید ثانی(ره) در رساله الاقتصاد، تقسیم موضوعات به عبادات، عقود، ایقاعات و احکام را منسوب به مشهور فقهای امامیه می داند. شهید اول(ره) از احکام به سیاسات تعبیر کرده است. تنوع موضوعاتِ عبادات، تامین کننده نیاز فطری بشر به پرستش است. میرزای نایینی(ره) در تقریرات منیه الطالب و تقریرات بیع شیخ محمد تقی آملی(ره) عبادات را توضیح می دهد. هریک از موضوعات عبادی، بُعدی از ابعاد نفسی برای پرستش را تامین می کند.
🔹فقه امامیه نه تفکیک جغرافیایی واتیکانی را می پذیرد و نه تفکیک معرفتی سکولاری را تا بخواهد در غیر عبادات با مبانی پوپولیسمی یا سوسیالیسمی یا کاپیتالیسمی حرکت کند. سکولاریزم اسلامی می تواند به صورت سکولاریزم مخفی باشد که گاهی در پرده رهاورد مشروطیت و مانند آن پنهان می شود و تلاش برای تولید فقه برای حل مسائل معاصر را از دست می دهد.
🔗 جلسه چهارم را در اینجا بشنوید.
🔻 پ.ن: هر پنجشنبه به این درسگفتار خواهیم پرداخت.
⚜️ @Taammolat74
♨️ #اختصاصی
🔸صوت کامل همایش روشنفکر مطهر با حضور اساتید و اندیشمندان انقلابی
💠 روشنفکری انقلاب، آری یا خیر؟! | بخش نخست / بخش دوم
🎙رحیمپور ازغدی
💠 جریان روشنفکری در ایران
🎙شهریار زرشناس
💠 نظام سازی مبتنی بر اسلام؛ وظیفه روشنفکری انقلاب
🎙حجتالاسلام حاج ابوالقاسمی
💠 نواندیشی حکمی و فقاهی
🎙حجتالاسلام محمدحسین ملکزاده
💠 خطر غربزدگی در نظام معنایی
🎙حجتالاسلام احمد رهدار
📩 نظرات و پیشنهادات و مطالب خود را برای ما ارسال کنید.
🔶🔸 با کانال ما همراه باشید🔸🔶
⚜️ https://eitaa.com/joinchat/2648178709C2169abb994
🔰زندگی در جامعه نمایشگاهی
✍️ مهدی کاشفیفرد
📍«و بیگمان، زمانه ما... تصویر چیزی را به خود آن چیز، نسخه کپی را به نسخه اصلی، بازنمود را به واقعیت و نمود را به بود (وجود) ترجیح میدهد... آنچه برایش مقدس است، وهم است و بس؛ اما آنچه نامقدس است، حقیقت است. از این هم بهتر، هرچه حقیقت کاهش و توهم افزایش مییابد، مقدسات در نظرش بزرگتر میگردد؛ آنچنانکه اوج توهم برایش همانا اوج تقدس است».فوئرباخ (پیشگفتار دومین چاپ ذات مسیحیت)
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰زندگی در جامعه نمایشگاهی ✍️ مهدی کاشفیفرد 📍«و بیگمان، زمانه ما... تصویر چیزی را به خود آن چیز،
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش نخست | تشنگان توجه
🔸رابرت گرین، در کتاب خود با عنوان قانون طبیعت انسان (2018)، از هفت گروهی نام میبرد که حضور آنها در شبکههای اجتماعی، بدون ارتباط رودررو، آرامش کاربران را بر هم میزند. در بین هفت گروهی که گرین نام میبرد، نام گروهی دیده میشود با این نام: تشنگان توجه (Greene 2019).
🔹هرچند، نامگذاری گرین درباره این گروه، نامگذاری انتقادی و جهتداری است، این گروه جدید از کاربران شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر، تحت عنوان میکروسلبریتی و نامهای مشابه آن (مانند سلبریتی، واینر، اینفلوئنسر، چهرههای خودساخته و از این دست) ظهور کرده و بهسرعت، در حال گسترش هستند.
🔸تعامل این دسته از کاربران در فضای مجازی با دنبالکنندههای خود، تنها، به مصرف محتوای تولیدشده توسط آنها خلاصه نمیشود. برای مثال، بسیاری از این کاربران نوظهور در فضای مجازی، با گرفتن سفارشهای تبلیغی، دنبالکنندههای بالقوه خود را به صاحبان برندهای گوناگون میفروشند و از این طریق کسب درآمد میکنند.
🔹دربیانی کنایهآمیز، مول به نقل از مایکل آپانا میگوید: «امروزه، دشوار بتوان اینفلوئنسری یافت که روکش دندان نداشته باشد» (مول، 1398). حضور جذاب سلبریتیها و میکروسلبریتیها در فضای مجازی، با به نمایش درآوردن تفریحات، مسافرتها و سایر عناصر سبک زندگی، عطش توجه و رسیدن به شهرت را در میان سایر کاربران نیز به وجود آورده است.
🔸آنچه از سلبریتیها و میکروسلبریتیها در فضای مجازی، بهویژه اینستاگرام در ایران، دیده میشود، صرفاً، تصویری از زندگی روزمره آنهاست که در بسیاری اوقات، با تحسین دنبالکنندهها همراه است؛ تحسینی که خود را در قالبهایی نظیر لایک، بازاشتراکگذاری، ظهور صفحات طرفداری و نظردهی خود را نشان میدهد.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
♨️ #ویژه 🔸قابل توجه علاقهمندان به مباحث علوم انسانی، از این هفته شبهای پنجشنبه به بازتاب سلسله نش
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |علوم انسانی و انقلاب اسلامی
🎙 سعید زیباکلام
سلسله نشستهای عصر علوم انسانی
نشست چهارم
⏰ ۲ اسفند ۱۳۹۵
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
004-AOE-SaeedZibakalam.mp3
25.76M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#علوم_انسانی و #انقلاب_اسلامی
🎙 #سعید_زیباکلام
سلسله نشستهای #عصر_علوم_انسانی
🔹
.
.
🔗 برای شنیدن نشست قبلی عصر علوم انسانی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰صفحه شطرنج سیاست
✍️ دکتر موسی نجفی
🔸 «آنی که وارد عرصهی سیاست میشود، باید مثل یک شطرنجباز ماهر هر حرکتی را که میکند، تا سه تا چهار تا حرکت بعد از او را هم پیشبینی کند. شما این حرکت را میکنی، رقیبت در مقابل او آن حرکت دیگر را خواهد کرد؛ باید فکرش باشی که تو چه حرکتی خواهی کرد. اگر دیدی در آن حرکت دوم، تو درمیمانی، امروز این حرکت را نکن؛ اگر کردی، ناشی هستی.» مقام معظم رهبری
🔹صحنه سیاست مثل صفحه شطرنج می ماند. سیاستمدار کار کشته باید مثل شطرنج باز ماهر عمل کند ، یعنی نه تنها به چندین حرکت بعد از حرکت حاضر خودش فکر کند ، بلکه حرکت و حرکات بعدی رقیب را هم سنجیده و حدس بزند. او بایستی برای انجام هر حرکتی پیش بینی لازم را بنماید و البته مهمتر از آن بتواند نقشه نهایی طرف مقابل را ذهن خوانی و حدس بزند ؛ چرا که حرکت مهره ها در شطرنج و همچنین در سیاست تابع نقشه راه و یا هدفی کلی بازیگر است. این اهداف و نحوه استفاده از شرایط پیش آمده و یا برنامه ریزی شده است که تکلیف و ارزش هر حرکت و هر مهره ای را در نهایت تعیین می نماید.
🔸یک شباهت دیگر هم در شطرنج وجود دارد و آن این است که بازی شطرنج بازی برد - برد نیست ، بلکه یکی می برد تا دیگری ببازد. شطرنج بازی که به فکر کیش دادن و مات کردن حریف نباشد به زودی خودش کیش و مات خواهد شد ۰ سیاستمداری که به این قواعد بازی شطرنج در سیاست فکر نمی کند، به درد بازی مذاکره نمی خورد !
این نقد به "شطرنج برجام" وارد است که چرا مهره های اصلی خود را برای ادامه بازی حفظ نکردید؟!
⚜️ @Taammolat74
🧠 #فلسفیدن
💠این روزها ما با حس ناامنی در رابطههایمان و اضطرابِ ناشی از صمیمیتهایمان، از فناوری میخواهیم راهی پیشِپایمان بگذارد تا هم رابطه داشته باشیم و هم از خودمان در برابر رابطه محافظت کنیم. زمانی که راهمان را از میان انبوه پیامهای متنی پیدا میکنیم، زمانی که با یک روبات تعامل داریم، چنین چیزی میتواند رخ دهد. انگار سومین بار است که شاهد یک نقطه عطف در انتظاراتمان از فناوری و یکدیگر هستیم. ما با نوعی نگرانی جدید، تسلیم این موجود بیجان میشویم. ما از ریسکها و سرخوردگیهای روابطمان با دیگر انسانها میترسیم. ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم.
📚 «تنها در کنار هم: چرا ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم»، شری تورکِل، سوره مهر
⚜️ @Taammolat74
🔰 بزرگترین موانع تشکیل دولت جوان انقلابی
✍️ سعید درخشان
🔸 برای عبور از مشکلات فعلی کشور حتما باید دولت جوان حزب الهی تشکیل بشود. اما این انقلاب مهم مدیریتی موانعی دارد.
1️⃣ مانع اول جریان غربگراست که تشکیل دولت جوان انقلابی را به منزله مرگ خود قلمداد میکند لذا از هیچ توطئه و خیانتی فروگذاری نمیکند
2️⃣ موانع بعدی اما درون خود جریانات ارزشی و انقلابی و اصولگرایان است.
🔹 مهمترین این موانع جریانات پدرخوانده ای هستند که در طی دو دهه اخیر تلاش زیادی برای کسب جایگاه مدیریت اجرایی کشور کردند اما همیشه ناکام بودند .
🔸 این جریان فرسوده و ناکارآمد برای انتخابات ۱۴۰۰ دوباره روی همان چهره های تکراری و شکست خورده در انتخابات های گذشته سرمایه گذاری کرده است و به هیچ عنوان پذیرای پدیده های جوان انقلابی و نوظهور نیست .
🔹 اما مانع بعدی درون جریان انقلابی جوانانی هستند که صرفا بخاطر کسب مدارک تحصیلی عالیه و کمی فعالیت رسانه ای خود را مصداق دولت جوان حزب الهی قلمداد میکنند بدون اینکه حتی مدیریت یک پروژه عمرانی یا اقتصادی کوچک را هم در پرونده خود داشته باشند . این قشر متوهم باعث بدبینی و یا ناامیدی از تشکیل دولت جوان انقلابی میشوند.
💢 در جبهه انقلاب جوانان توانمند و برومندی داریم که با ویژگی های نخبگانی و پاکدستی توانسته اند در سالیان اخیر بزرگترین پروژه های اقتصادی و صنعتی و پالایشگاهی و کشاورزی را در کشور مدیریت کنند و شگفتی های بزرگ بیافرینند . بدون تردید تشکیل دولت جوان انقلابی خود مصداق یک انقلاب است و این انقلاب خود مجاهدت ها میطلبد.
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |گستره دین
🎙آیت الله مصباح یزدی
جلسه دهم
⏰ 4 آذر 1380
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
گستره دین 10.mp3
9.65M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه دهم
🔹تبیین شناخت قلمرو دین
🔹جایگاه عقل در هندسه نظام دین
ما جایگاه عقل را کم نشمردهایم. صحبت سر عقل عملی است برای کشف بایدها و نبایدها چه میزان میتواند به عقل متکی بود؟ در این مسائل بیشتر باید متکی به درون دینی و اتکاء به وحی باشد.
🔹در فرهنگ غربی امروز وقتی منبع دیگری را برای شناخت معرفی میکنند، یک بار منفی دارد. یعنی چنین القاء میکنند که این شناختها عقلانی نیستند! معنای تعبدی را بی دلیل و جزاف معنا میکنند! در حالی که باید توضیح داد دلیل تعبدی ما نیز بر اساس عقل است.
🔗 برای شنیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی در مقام پاسخگویی پاسخگو نیستیم!
گفتگو جنجالی دکتر حداد عادل با حبیب رحیمپور
برنامه هفته گذشته #زاویه
در باب وضعیت علوم انسانی
#اصولگرایی
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @ponezs