✍ علاقه به انسان زیبارو (۶)
🔵 برای مدیریت این پدیدهی روحی، چند حقیقت را باید آموخت و باور کرد و چند عمل را باید انجام داد و به کار بست.
💠 حقایقی که باید آموخت و باور کرد:
۱. کسی که به انسان زیبارو علاقهمند است، در حقیقت دلباختهی خدا است؛ هرچند خودش متوجه این حقیقت نباشد. کسی که از ابتدای عمر در یک سیاهچال تاریک و ظلمانی زیسته است و از دنیای نور و روشنایی، جز یک پرتو نازک و کمسو که از روزنهی باریکی میتابد، بهرهی دیگری نداشته است، آن نور حقیر و ناچیز را عاشقانه و با تمام وجود دوست خواهد داشت؛ غافل از اینکه او در حقیقت عاشق آن پرتو باریک و کمسو نیست، بلکه عاشق نور جهانگیر و عالمتاب خورشید است؛ اما چون نه به نور آزاد خورشید دسترسی دارد و نه حتی از آن خبر دارد، همهی توجهش به آن پرتو تابیده از روزنهی باریک است. او خیال میکند جز لذت بردن از این نور ضعیف، خواستهی دیگری ندارد و همهی معشوقش همان نورباریکهی کمسو است.
🔻در بخش اول این مقاله، این حقیقت را به تفصیل توضیح دادیم و دیگر نیازی به تکرار نیست. کسی که به این آموزه باور داشته باشد، دیگر در وادی عشق مجازی خود را گم نخواهد کرد و رشتهی کار از دستش در نخواهد رفت. با اعتماد به نفس مثبت بر اوضاع مسلط خواهد بود و بهخوبی خود و دل عاشقش را در مسیر درست اداره خواهد کرد.
۲. ورود به وادی محبت و عشق و تلاش برای رشد عاطفی و احساسی، سختیها و درد و رنجها
برای شکار کردن دل زیباپرست ما پهن کرده است، تا دل عاشق ما را که سرشار است از عشق صیاد، اما در اثر جهل و غفلت خیال میکند عاشق چیز دیگری است، با عشق خود آشنا کند و به سوی خود هدایت کند.
🔻اگر دوست داشتن انسان زیبارو زشت و ناپسند بود، هرگز خداوند متعال در وصف زیباییهای بهشت به نوجوانان و جوانان زیبارو اشاره نمیکرد و به پیامبر خود نمیفرمود: بر گِرد اهل بهشت پسرانی زیبا میگردند که همیشه در اوایل جوانیاند (و هرگز پیر نمیشوند). وقتی به آنها بنگری، گمان بری که مروارید و لؤلؤ پراکنده و تازه از صدف خارج شدهاند!
🔹حضرت پیامبر (ص) نیز میفرماید: خیر و نیکی را در نزد زیبارویان بجویید؛ زیرا کردار آنان به زیبایی شایستهتر است؛ یعنی بین زیبایی ظاهری و زیبایی معنوی و درونی ارتباط هست و انسان زیبارو از شخصیت زیباتری برخوردار است.
#علاقه_به_انسان_زیبا_رو
#همجنسگرایی
#مدیریت_غریزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹ویس لامبر(جامعه شناس فرانسوی):
ظهور مدرنیته چهار تاثیر بر دین دارد: افول، انطباق و تفسیر جدید، واکنش محافظهکارانه و نوآوری.
به طور قطع فقط میتوان گفت که تاثیر نخست دربرگیرنده سکولاریزاسیون است.
🔻تفسیری از سکولاریزاسیون:
جهان قداست زدایی شده است. زندگی انسان، طبیعت و جامعه بر مبنای خِرد تبیین میشوند و بر مبنای خرد دربارهشان سخن گفته میشود نه به عنوان نتیجه کنشهای قدرتهای الهی.
این آن چیزی است که ماکس وبر افسون زدایی جهان نامیده است.
الزام مبتنی بر ارزش ها و کنشهای سنتی با یک مبنای منطقی فایده گرایانه و معقول برای همه انتخاب ها و کنش ها جایگزین شده است.
#جامعه_شناسی
#فلسفه_دین
#سکولاریسم
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
چه بسا نعمت داده شده ای که گرفتار عذاب شود
و بسا گرفتاری که در گرفتاری ساخته شده و آزمایش گردد
پس ای کسی که از این گفتار بهرمند می شوی بر شکرگزاری بیفزای
و از شتاب بیجا دست بردار و به روزی رسیده قناعت کن.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹یک جامعۀ منحط اگر یک دین مترقی داشته باشد و «آگاه» نباشد، مترقی نمیشود، بلکه دین مترقی را در سطح منحط خودش پائین میآورد.
🔸آنچه را که ما فاقد ِ آنیم ایمان و قدرت ایمان نیست، بلکه «عدم ِ معرفت» درست و منطقی و علمی به مسائلی است که بدان ایمان داریم.
#دکتر_شریعتی
#حکومت_اسلامی
#فلسفه_دین
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ علاقه به انسان زیبارو (۷)
⚫️ صدرالمتألهین شیرازی در تبیین علاقه به انسان زیبارو میگوید:
«نظر دانشمندان دربارهی این عشق و علاقه مختلف است؛ عدهای آن را نکوهش کردهاند و از رذایل اخلاقی خواندهاند و گفتهاند که علاقه به انسان زیبارو کار بیکاران و لهوپیشگان است؛ عدهای دیگر آن را یک فضیلت روحی خواندهاند و آن را مدح و ستایش کردهاند؛ عدهای دیگر گمان کردهاند که یک بیماری روانی است و عدهای دیگر آن را یک جنون غیبی معرفی کردهاند.
نظر دقیق این است که لذت بردن از زیبایی صورت انسان زیبارو و علاقهی شدید داشتن به کسی که از شمایل لطیف و اعضای متناسب و ترکیب زیبا بهرهمند است، به صورت طبیعی در جان اکثر انسانها قرار دارد؛ لذا یک امر الهی است که دربردارندهی مصلحت و حکمت است. پس حتماً باید خوب و نیکو باشد؛ بهویژه اینکه از سرچشمهای ارزشمند و برای هدفی شریف برآمده است.
اغلب انسانها از ذوق زیبادوستی برخوردار هستند و انسان زیبارو را صرفاً از روی عشق و عاطفه دوست دارند؛ ولی عدهای زمخت و بیذوق هستند که جز به شهوت و نیازهای جنسی فکر نمیکنند و اگر کسی را هم دوست بدارند، مانند حیوانات صرفاً برای رفع نیازهای غریزی است.
این عشق و علاقه به انسان زیبارو اگر برانگیخته از شهوت حیوانی نباشد، بلکه برآمده از احساس پاک زیبادوستی و زیباپرستی باشد، دل را نرم و ذهن را هشیار و روح را برای درک معارف بلند آماده میکند. البته این خوبی و فایده برای علاقه به انسان زیبارو، تنها در حد پلی است برای عبور به سمت سرچشمهی زیبایی؛ وگرنه کسی که از این پل عبور کرده و با زیبایی خداوند زیباییها آشنا شده است، دیگر نباید به عقب برگردد و در کنار پل توقف کند. اگر علاقه به انسان زیبارو تبدیل به یک وابستگی فزاینده شود، مذموم و ناپسند است. شاید دلیل مخالفت بعضی از اندیشمندان گذشته با چنین عشقی همین باشد.
برخی گفتهاند: عشق به انسان زیبارو یک اشتیاق شدید است نسبت به اتحاد و یکی شدن با معشوق. این سخن هرچند خوب است، اما نیاز به توضیح دارد. اگر مَجازی بودن عشق به انسان زیبارو (نسبت به حقیقت عشق الهی) و معبر بودن آن را نادیده بگیریم، و تنها روی جسمانی این عشق را بنگریم، اتحاد و یکی شدن با معشوق نمیتواند سرمنشأ علاقه به انسان زیبارو باشد؛ زیرا:
اولاً اتحاد و یکی شدن برای دو جسم امکانپذیر نیست. دو جسم حداکثر میتوانند در کنار هم و چسبیده به هم قرار بگیرند ولی هرگز نمیتوانند حقیقتاً با هم متحد شوند.
ثانیاً همین مقدار از قرب و نزدیکی نیز رضایتبخش نیست و عطش و اشتیاق عاشق با نزدیک شدن به معشوق آرام نمیشود. زیرا نزدیک شدن به معشوق را هرگونه که در نظر بگیریم (از نگاه و لمس و بوسه گرفته تا آغوش کامل) نهتنها عطش عشق را آرام و خاموش نمیکند، بلکه آن را شعلهورتر و فروزانتر میکند. پس آرامش این طوفان و برآورده شدن این نیاز را باید در جای دیگر جستوجو کرد.
سخن همان است که پیشتر گفتیم: عشق به انسان زیبارو در حقیقت عشق به سرچشمهی زیباییها یعنی خدا است و نیرویی که انسان را به سوی انسان زیبارو میکشد، جاذبهی حُسن و جمال خود خداوند است که در چهره و اندام آن فرد، تجلّی و تبلور کرده است. اشتیاق به نزدیک شدن به معشوق و اتحاد با او، در حقیقت اشتیاق به قرب الهی و وصال با معبود است که هم شدنی است و هم آرامبخش است.
نتیجه آنکه محبوب اصیل و معشوق حقیقی در عشق به انسان زیبارو، بدنی تشکیل شده که از گوشت و پوست و استخوان، نیست؛ بلکه پرتو حُسن و جمالی است که از روی درخشان آفریدگار تابیده و در آیینهی روی این محبوب انسانی منعکس شده و در چشم زیبابین ما نقش بسته است.»
🔹توجه به این حقیقت میتواند چشم مؤمن و خداپرست ما را بیناتر کند و ما را یاری کند تا محبوب زیبارویمان را با چشم پاک الهی بنگریم و با دیدن زیباییاش «ما شاء الله» و «تبارکَ اللهُ احسنُ الخالقین» بگوییم و از نگاه آلوده و منحرف مصون بمانیم.
#علاقه_به_انسان_زیبا_رو
#همجنسگرایی
#مدیریت_غریزه
#عرفان
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
شما و آرزوهای شما در این دنیا میهمانی موقت هستند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍نوشتاری از مهدی خلجی
نویسنده و روزنامه نگار موسسه واشینگتن
⚠️مطالبی که تقدیم خواهد شد مورد تایید یا تکذیب نیست، لذا تحقیق و قضاوت بر عهده مخاطبین فرهیخته است.
📲نگاه جالبی داشتند لذا تصمیم گرفتم در چند پست به اشتراک بگذارم.
🎙موضوع: نظمِ نوين حوزه
نگرشی جامعه شناختی به مواجهه آیت الله خامنه ای با حوزه و حکومت سیاسی
#روحانیت
#جامعه_شناسی
#رهبری
#حکومت_اسلامی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍نظم نوین حوزه (۱)
🔹روحانیت تشیع در هیچ دوره ای از ادوار تاریخی خود تا این اندازه ثروتمند و تا این اندازه وابسته به رأس هرم قدرت سیاسی نبوده است . چیرگی مطلق رهبر جمهوری اسلامی بر "مدیریت امور دینی " از یک سو به فربهی ساختار اداری روحانیت و افزایش بی سابقه ی منابع مالی آن انجامید و از سوی دیگر استقلال نسبی نهاد روحانیت در تدبیر امور دینی را سلب کرد .
🔸آیت الله خامنه ای به محض اطمینان از موقعیت خویش بعد از آیت الله منتظری برنامه ای گسترده و فراگیر برای مدرن سازی حوزه ی علمیه آغاز کرد.
تنها با دگرگون کردن ساختار سنتی حوزه به سازمان اداری مدرن بود که وی توانایی مهار کامل حوزه ی علمیه را می یافت. وی شورای مدیریت حوزه ی علمیه قم را به "مرکز مدیریت حوزه ی علمیه ی قم " تغییر داد و حوزه های علمیه ی سراسر کشور و حتی خارج از کشور را زیر نظارت این مرکز برد .
🔻برای نخستین بار ، در برنامه ی سالانه ی بودجه ی دولت جمهوری اسلامی، ردیف بودجه های ثابت برای مرکز مدیریت حوزه ی علمیه ی قم در نظر گرفته شد. نهادها، سازمان ها، پژوهش کده ها و مراکز حوزوی تازه ای تأسیس شد که همه مستقیم یا غیر مستقیم زیر نظر رهبری فعالیت می کنند و هم ردیف بودجه ی دولتی دارند و هم از بودجه ی سالانه ی دفتر رهبری تأمین میشوند.
#روحانیت
#جامعه_شناسی
#رهبری
#حکومت_اسلامی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
6.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹مواجهه شهودی انسان ها با حکمت
هر سخنی که خورد تو برجک وجودتون بفهمید این یک حقیقت توش هست.
#دکتر_ملکیان
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi