💢 پیامد یک روز روزه خواری!
🔷 امام صادق علیه السلام:
✅ مَنْ أَفْطَرَ یَوْماً مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ خَرَجَ رُوحُ الإیمانِ مِنْهُ.
💥 هر كس يک روز از ماه رمضان را باز کند(عمدا روزه خواری کند)، روح ايمان از او خارج مى شود.
🔰 من لا یحضره الفقیه، جلد 2 ، صفحه118
#روزه_خواری
#روح_ایمان
@tabyeen98
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
🌙 احکام نموداری روزه / بخش سوم
📚 انواع روزه
مبطلات روزه:
1️⃣ خوردن و آشاميدن.
2️⃣ دروغ بستن به خدا و پيامبر و ائمه عليهم السلام (بنابر احتياط واجب).
3️⃣ استمناء.
4️⃣ آميزش جنسی.
5️⃣ باقي ماندن برجنابت يا حيض يا نفاس تا اذان صبح.
6️⃣ فرو بردن تمام سر در آب (بنابر احتياط واجب).
7️⃣ اماله با مايعات.
8️⃣ رساندن غبار غليظ به حلق (بنابر احتياط واجب).
9️⃣ قی کردن عمدی.
@leader_ahkam
عطر قرآن و عترت
🌙 احکام نموداری روزه / بخش سوم 📚 انواع روزه مبطلات روزه: 1️⃣ خوردن و آشاميدن. 2️⃣ دروغ بستن به خد
⚡️ إماله یعنی وارد کردن دارو به روده بزرگ از راه مقعد
✍ به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
🔹امام حسن (ع) در چه سالی متولد شد؟ و در چه سالی صلح نامه بین آن حضرت و معاویه امضا شد؟ کدام یک از همسرانش با نیرنگ معاویه آن حضرت را مسموم کرد؟ مدت زمان خلافت آن حضرت چند سال بود؟ و مشهور ترین صفات آن حضرت چیست؟
✅ پاسخ اجمالی:
#امام_حسن_بن_علی، دارای کنیه #ابومحمد، در شب نیمه ماه مبارک رمضان، #سال_سوم هجرت در شهر #مدینه دیده به جهان گشود. در سن 37 سالگی امام شد. مدت امامت حضرت #نه_سال_و_شش_ماه به طول انجامید. حضرت تحت شرایط و عوامل خاص در سال 41 ه.ق با معاویه #صلح کرد و به مدینه مراجعت نمود و مدت ده سال در مدینه زندگی کرد، سرانجام با دسیسه و نیزنگ معاویه به دست همسرش (#جعده دختر اشعث کندی) به شهادت رسید و در قبرستان #بقیع در کنار قبر مادرش فاطمه بنت اسد(ره) دفن شد.
http://www.hawzah.net/fa/Question/View/62761/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%88-%D8%B4%D8%AE%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%D9%86-(%D8%B9)
💠 نقلی از امام صادق علیه السلام: اشعث بن قیس در خون امیرالمؤمنین (ع) شرکت کرد و دخترش جعده امام حسن (ع) را مسموم کرد و پسرش در خون امام حسین (ع) شرکت نمود.
#امام_حسن_مجتبی
#کریم_اهل_بیت
@tabyeen98
✍ صلح امام حسن مجتبی علیه السلام
📚رهبر انقلاب(آیت الله خامنه ای):
♈️ بنده در قضایاى تاریخ اسلام این مطلب را مكررا گفتهام كه، چیزى كه امام حسن مجتبى علیهالسلام را شكست داد، #نبودن_تحلیل_سیاسى در #مردم بود. مردم، تحلیل سیاسى نداشتند.
چیزى كه #فتنه_خوارج را به وجود آورد و #امیرالمومنین علیهالسلام را آنطور زیر فشار قرار داد و قدرتمندترین آدم تاریخ را آنگونه مظلوم كرد، #نبودن_تحلیل_سیاسى در #مردم بود وگرنه همه مردم كه بی دین نبودند. تحلیل سیاسى نداشتند. یك شایعه دشمن می انداخت؛ فورا این شایعه همه جا پخش می شد و همه آن را قبول می كردند!(اسفند1372).
💥 #امام_حسن_مجتبى علیهالسلام می دانست كه اگر با همان عده معدود اصحاب و یاران خود با #معاویه بجنگد و به شهادت برسد، انحطاط اخلاقى زیادى كه بر #خواص جامعه اسلامى حاكم بود، نخواهد گذاشت كه دنبال خون او را بگیرند! تبلیغات، پول و زرنگیهاى معاویه، همه را تصرف خواهد كرد و بعد از گذشت یكى دو سال، مردم خواهند گفت: «امام حسن علیهالسلام بیهوده در مقابل معاویه قد علم كرد» لذا، با همه سختیها ساخت و خود را به میدان شهادت نینداخت؛ زیرا می دانست خونش هدر خواهد شد.
گاهى شهید شدن آسانتر از زنده ماندن است! حقا كه چنین است! این نكته را اهل معنا و حكمت و دقت، خوب درك می کنند. گاهى زنده ماندن و زیستن و تلاش كردن در یك محیط، به مراتب مشكلتر از كشته شدن و شهید شدن و به لقاى خدا پیوستن است. امام حسن علیهالسلام این مشكل را انتخاب كرد.
وضع آن زمان چنین بوده است. #خواص_تسلیم_بودند و حاضر نمی شدند حركتى كنند. #یزید كه بر سر كار آمد، جنگیدن با او امكانپذیر شد.
به تعبیرى دیگر: كسى كه در جنگ با یزید كشته مىشد، خونش، به دلیل وضعیت خرابى كه یزید داشت، پامال نمی شد. #امام_حسین علیهالسلام به همین دلیل #قیام كرد. وضع دوران یزید به گونهاى بود كه قیام، تنها انتخاب ممكن به نظر مىرسید.
این، بهخلاف دوران امام حسن علیهالسلام بود كه #دو_انتخاب "شهید شدن" و "زنده ماندن" وجود داشت و زنده ماندن، ثواب و اثر و زحمتش بیش از كشته شدن بود. لذا، انتخاب سخت تر را امام حسن علیهالسلام كرد. اما در زمان امام حسین علیهالسلام، وضع بدان گونه نبود. یك انتخاب بیشتر وجود نداشت.
زنده ماندن معنى نداشت؛ قیام نكردن معنى نداشت و لذا بایستى قیام می کرد. حال اگر در اثر آن قیام به حكومت می رسید، رسیده بود.
كشته هم می شد، شده بود. بایستى راه را نشان می داد و پرچم را بر سر راه می كوبید تا معلوم باشد وقتى كه وضعیت چنان است، حركت باید چنین باشد.(خرداد 1375).
#خواص
#مردم
#تحلیل_سیاسی
#صلح
#قیام
@tabyeen98
✍ صلح امام حسن علیه السلام
🔹 استاد علی صفایی حائری
💥 اگر #امام_حسن به صلح دچار مى شود، به خاطر تنهايى و خيانت يارانى است كه پول معاويه و رياست او را به دل گرفتند و از امام بريدند و اگر على در برابر معاويه و قرآنهاى بلند صلح را نمى پذيرد، به خاطر فريب و نيرنگى است كه در ميان است. پس صلح و سازش در جنگهاى عقيدتى و در مبارزه هاى مقدس دينى تا رسيدن به هدف معنا ندارد مگر آنجا كه 👈به دشمن فرصت بازگشت بدهى و يا براى خودت فرصت جمع آورى و تجديد قوا بخواهى(1).
💥 #صلح_امام_حسن چيزى جز آتش بس نبود، كه حضرت از هدف خود تخفيف نداد و از باطل براى حق نردبان نساخت؛ چون هر مبارزى كه از هدف مايه بگذارد و كوتاه بيايد، بر فرض ببرد، باخته است. بگذر از اينكه باختها حتمى است، كه در موضع ضعف، كارى نمى توان كرد و تخفيف ها از اين موضع ضعيف خبر مى دهند.
امام حسن(ع) سازشگر نيست؛ چون نه تخفيف داده و نه تسليم شده؛ چون ياورى ندارد، تحميل نمى کند؛ مى ايستد تا زمينه را فراهم نمايد(2).
💥 #دنيا با تمامى گوشهايش مى شنود كه مى گويند امام مجتبى مؤمنين را ذليل كرد، كه امام مجتبى زبانش گويا نبود، كه او ترسيد، كه او زن باره بود و از جنگ هراسيد. راستى كه عجب تلخهاى شيرينى است. امام مجتبى كه زبانش معاويه را مى لرزاند، گنگ معرفى مى شود و مردمى كه به دنيا روى می آورند عزّت خدا مى شوند و خطاب مُذلّ المؤمنين سر مى دهند آن هم تا روزهاى آخر، حتّى آن هنگام كه امام پاره هاى جگرش را در ميان طشت می بيند و خون دلش را به روى زمين مى ريزد.
#شيرينى_دنيا در همين است كه با تلخى هايش نهفته ها را آشكار می کند و ته كيسه را بيرون مى ريزد و سرمايهها را نقد مى نمايد(3).
💠 پی نوشت:
1-📚 قيام، ص: 242
2-📚 تطهير با جارى قرآن(2)، ص: 305
3📚 درسهايى از انقلاب(تقيه)، ص: 192
#تلخهای_شیرین
#صلح_تحمیلی
#آتش_بس
#خیانت
#تنهایی
@tabyeen98
✍ جهل و خیانت و کوتاهی یاران!
🔹 امام خمینی:
💥 #امام_حسن سلام الله علیه آنقدر گرفتاری که از این دوستان و اصحابش داشت از دیگران نداشت. اصحابی که توجه نداشتند که امام زمانشان روی چه نقشه دارد عمل کند با خیال کوچکشان با افکار ناقصشان در مقابلش می ایستادند و غارتش کردند، اذیتش کردند و عرض می کنم که شکستش دادند، ناچار به معاهده با دشمنش کردند و هزار جور بساط درست کردند.
📚 صحیفه نور،جلد 8،صفحه 89
بیانات امام خمینی(ره)در جمع راهپیمایان تهرانی/ مورخ:1358/04/18
@tabyeen98
✍ هدف معاویه از صلح و چرایی پذیرش آن از امام حسن
💥 هدف اصلي معاويه از پیشنهاد صلح، «رسیدن كم هزينه به هدف» (يعني همان حكومت) بود؛ زيرا مي دانست صاحب اصلي حكومت، #امام_حسن عليه السلام است و براي به دست آوردن حكومت بايد ـ هر چند در ظاهر ـ صاحب اصلي آن را قانع و متعهد بسازد و بهترين راه آن صلح بود.
💢 به اين ترتيب معاويه از نتايج نگران كننده جنگ كه بارها به آن تاكيد داشت و عواقب درگيري با فرزند رسول الله كه جايگاه معنوي و اعتقادي مهمي ميان مردم داشت، در امان مي ماند.
👈 "دنيازدگي و عدم دينداري"، مردم در نهايت موجب پذيرش صلح از سوي امام حسن شد؛ لذا آن حضرت اين دو را به عنوان عامل صلح معرفي و با تعبير #عبيد_الدنيا از آنان ياد مي كند(بحارالانوار، ج 44، ص 21).
⚡️ البته حضرت از رهگذر این صلح تحمیلی، سلسله امامت به عنوان حافظان دین و نیز جان شیعیان را حفظ کرد.👇
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=2ahUKEwiqrYSezr3eAhVJ_KQKHY6EAf8QFjABegQICRAB&url=http%3A%2F%2Fwww.valiasr-aj.com%2Fpersian%2Fshownews.php%3Fidnews%3D5874&usg=AOvVaw2rd7k12crkxzxTJFJ9-D6n
💠💠💠💠💠💠💠💠
@tabyeen98
✍ مواد صلح تحمیلی امام حسن
🔹 مادّه اوّل:
💥هذا ما صالحَ عليه الحسنُ بنُ عليِ بنِ أبي طالبٍ معاويةَ بنَ أبي سفيان، صالَحَهُ علَي أن يُسلّم إليه ولايةَ أمر المسلمين، علي أن يَعملَ فيهم بكتاب اللّه و سنّة رسوله(صلي الله عليه و آله وسلم(بحار الأنوار ج 44 ص 65، الغدير ج 11 ص 6).
📍يكي از شروط امام حسن عليه السلام اين است كه معاويه به كتاب خدا و سنت پيغمبر(صلي الله عليه وآله وسلم) عمل كند.
⚡️امام مجتبي عليه السلام مي دانست كه معاويه عامل به كتاب خدا و سنت پيغمبر(صلي الله عليه وآله وسلم) نيست، ...
🔹 مادّه دوّم:
📍معاويه حقّ تعيين خليفه پس از خودش را ندارد و خلافت از آنِ حسن بن علي عليهما السلام است. ولي طولي نكشيد كه با تطميع و تهديد و قتل عده اي، يزيد را بر گرده مردم سوار كرد و عملا يكي ديگر از مواد صلحنامه را زير پا گذاشت.
🔹 مادّه سوم:
📍معاويه حق ندارد به علي بن ابي طالب امير المؤمنين عليه السلام كوچكترين بي احترامي و اهانتي بكند(المادّة الثالثة: أن يترك سبّ أمير المؤمنين والقنوت عليه بالصلاة وأن لا يذكر عليّاً إلاّ بخير").
⚡️.....ولي دستور سبّ علي عليه السلام را معاويه در اوّلين سفرش به مدينه صادر كرد. اين روايت در صحيح مسلم است، كه اهل سنت آن را أصحّ الكتاب بعد القرآن مي دانند....
و در خطبه هاي نماز جمعه يكي از واجبات گفتن ناسزا به علي(عليه السلام) بود و حتي بعنوان يك سنت در ميان امت اسلامي جا افتاده بود...
🔹 مادّه چهارم:
📍قول و تعهّد معاويه بود به عدم تعرض به شيعيان امير المؤمنين علي عليه السلام، و رعايت حقوق مالي و جاني آنان در هر كجا كه باشند.
⚡️حالا ببينيم اينها با شيعيان علي(عليه السلام) چه كردند؟ ابن ابي الحديد مي گويد: معاويه دستور داد شيعيان علي(عليه السلام) را هر كجا كه يافتند بكشند، و اگر دو نفر شهادت دادند كه اين آقا با علي(عليه السلام) ارتباط دارد خونش هدر و اموالش مباح است.👇
http://valiasr-aj.com/5241.cgm
💠💠💠💠💠💠💠💠
@tabyeen98
✍ صلح امام حسن مجتبی
📚كفاية الأثر في النص على الأئمة الإثني عشر، ص225
⚡️ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنِي الْمُظَفَّرُ بْنُ جَعْفَرِ بْنِ الْمُظَفَّرِ الْعَلَوِيُّ السَّمَرْقَنْدِيُّ قَالَ حَدَّثَنَا جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ مَسْعُودٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ حَدَّثَنَا جَبْرَئِيلُ بْنِ أَحْمَدَ عَنْ مُوسَى [بْنِ] جَعْفَرٍ الْبَغْدَادِيِّ قَالَ حَدَّثَنِي الْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ الصَّيْرَفِيُّ عَنْ حَنَانِ بْنِ سَدِيرٍ عَنْ أَبِيهِ سَدِيرِ بْنِ حُكَيْمٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي سَعِيدٍ عَقِيصَا قَالَ:
💥 لَمَّا صَالَحَ الْحَسَنُ ع مُعَاوِيَةَ بْنَ أَبِي سُفْيَانَ دَخَلَ عَلَيْهِ النَّاسُ فَلَامَهُ بَعْضُهُمْ عَلَى بَيْعَتِهِ فَقَالَ علیه السلام 👈 وَيْحَكُمْ مَا تَدْرُونَ مَا عَلِمْتُ [عَمِلْتُ] وَ اللَّهِ الَّذِي عَلِمْتُ [عَمِلْتُ] خَيْرٌ لِشِيعَتِي مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ أَوْ غَرَبَتْ أَ لَا تَعْلَمُونَ أَنِّي إِمَامُكُمْ وَ مُفْتَرَضُ الطَّاعَةِ عَلَيْكُمْ وَ أَحَدُ سَيِّدَيْ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ بِنَصِّ رَسُولِ اللَّهِ ص عَلَيَّ قَالُوا بَلَى قَالَ أَ وَ مَا عَلِمْتُمْ أَنَّ الْخَضِرَ لَمَّا خَرَقَ السَّفِينَةَ وَ أَقَامَ الْجِدَارَ وَ قَتَلَ الْغُلَامَ كَانَ ذَلِكَ سَخَطاً لِمُوسَى بْنِ عِمْرَانَ إن [إِذْ] قَدْ خَفِيَ عَلَيْهِ وَجْهُ الْحِكْمَةِ فِي ذَلِكَ وَ كَانَ ذَلِكَ عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى ذِكْرُهُ حِكْمَةً وَ صَوَاباً أَ مَا عَلِمْتُمْ أَنَّهُ مَا مِنَّا أَحَدٌ إِلَّا وَ يَقَعُ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ لِطَاغِيَةِ زَمَانِهِ إِلَّا الْقَائِمُ الَّذِي يُصَلِّي خَلْفَهُ عِيسَى ع فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُخْفِي وِلَادَتَهُ وَ يُغَيِّبُ شَخْصَهُ لِئَلَّا يَكُونَ لِأَحَدٍ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ إِذَا خَرَجَ ذَلِكَ التَّاسِعُ مِنْ وُلْدِ أَخِيَ الْحُسَيْنِ ابْنِ سَيِّدَةِ الْإِمَاءِ يُطِيلُ اللَّهُ عُمُرَهُ فِي غَيْبَتِهِ ثُمَّ يُظْهِرُهُ بِقُدْرَتِهِ فِي صُورَةِ شَابٍّ دُونَ أَرْبَعِينَ سَنَةً ذَلِكَ لِيُعْلَمَ أَنَّ اللَّهَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
♈️ روایت شده است که هنگامی که امام حسن ع با معاویه صلح کرد، برخی از مردم بر ایشان وارد شدند و ایشان را به خاطر بیعتش سرزنش کردند. حضرت فرمود:
وای بر شما که درک نمیکنید آنچه را که من میدانم. به خدا سوگند، آنچه من میدانم برای شیعیانم بهتر است از آنچه خورشید بر آن طلوع یا غروب کرده است! آیا نمی دانید که من امامتان هستم و اطاعت من بر شما واجب است و من به فرموده صریح رسول الله ص یکی از دو سرور جوانان بهشتیام؟!
گفتند: بله!
فرمود: و آیا ندانستید که خضر هنگامی که کشتی را سوراخ کرد و دیوار را بازسازی نمود و آن نوجوان را کُشت، این کارش مایه نارضایتی موسی بن عمران(ع) بود، چرا که وجه حکمت آن بر وی پوشیده بود؛ ولی نزد خداوند متعال حکمت و مطلبی کاملا بجا بود؟!
آیا ندانستید که هیچیک از ما نیست مگر اینکه بر گردنش بیعتی با طاغوت زمانش هست مگر آن قائمی که حضرت عیسی(ع) پشت سرش نماز میگزارد؛ که همانا خداوند ولادتش را مخفی کرده و وی را غایب فرموده تا هنگامی که خروج میکند بر گردنش هیچ بیعتی نباشد؛ او نهمین فرزند از فرزندان برادرم حسین ع است، فرزند سرور کنیزان؛ خداوند عمرش را در غیبتش زیاد میکند، سپس او را به قدرت خویش به صورت جوانی کمتر از چهل سال ظاهر می گرداند تا معلوم شود که خداوند بر هر کاری تواناست(ترجمه دکتر سوزنچی).
#امام_حسن_مجتبی
@tabyeen98
🌺صلوات خاصه امام حسن مجتبی علیه السلام🌺
💥اَللَّهُمَّ صَلَّ عَلَی الْحَسَنِ بْنِ سَیَّدَ النَّبِیَینَ وَوَصِیَّ اَمیرِالْمؤمِنینَ،
💥 السَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللّهِ،
💥 اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ سَیَّدِ الْوَصَیّینَ،
⚡️اَشْهَدُ اَنَّکَ یَابْنَ اَمیرِ الْمْؤمِنینَ اَمینُ اللّهِ وَابْنُ اَمیِنِه، عِشْتَ مَظْلُوماً وَ مَضَیْتَ شَهیداً، واَشْهَدُ اَنَّکَ الْْأِمامُ الزَّکِیُّ الْهادِی الْمهْدِیَّ،
💥اَللّهُمَّ صَلَّ عَلَیْهِ وَبَلَّغْ رُوحَهُ وَ جَسَدَهُ عَنّی فی هذهِ السّاعَةِ اَفْضَلََ الْتَّحِیَّة والسلام.
#مظلوم_شهید
@tabyeen98
✍ حکم آمپول و سرم برای روزه دار
🔹 آیت الله العظمی سید علی خامنه ای:
↩️ احتياط واجب آن است که روزه دار از آمپولهاى مقوّى يا مغذّى و هر آمپولى که در رگ تزريق می شود و نيز انواع سرمها خوددارى کند، لکن آمپولهاى دارويى که در عضله تزريق مى شود و نيز آمپولهايى که براى بى حسّ کردن به کار مى رود، مانعى ندارد.
http://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=65#758
🔹آیت الله العظمی مکارم:
↩️ تمام انواع آمپول های دارویی یا تقویتی یا بی حسّی که به صورت عضلانی تزریق می شوند و همچنین تزریق عضلانی واکسن برای افراد روزه دار اشکالی ندارد؛ ولی تزریق آمپول ها و سرم های وریدی [که در رگ تزریق می شوند] جایز نیست.
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=2ahUKEwifiZvy1b_bAhWLblAKHWDiDagQFjAEegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fmakarem.ir%2Fmain.aspx%3Ftypeinfo%3D21%26lid%3D0%26catid%3D45815%26mid%3D258690&usg=AOvVaw33NESfRDLBhnaaIx-y-ihG
🔹 آیت الله العظمی سیستانی:
↩️ مسأله ۱۵۵۵ ـ آمپول و سرم روزه را باطل نمی کند، هرچند آمپول تقویتی یا سرم قندی نمکی باشد، و همچنین اسپری که برای تنگی نفس استعمال میشود اگر دارو را فقط وارد ریه کند روزه را باطل نمی کند، و همچنین دارو در چشم و گوش ریختن، روزه را باطل نمیکند، اگرچه مزه آن به گلو برسد. و اگر در بینی بریزد اگر به حلق نیز نرسد روزه را باطل نمی کند.
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=9&ved=2ahUKEwiK4o-n1r_bAhXNLFAKHeDlDZkQFjAIegQIABAB&url=https%3A%2F%2Fwww.sistani.org%2Fpersian%2Fbook%2F50%2F68%2F&usg=AOvVaw3oIJk5f9nFI9blcsXZ24Dt
🔹آیت الله العظمی صافی:
↩️ احتياط مستحب آن است كه از استعمال آمپول و سرم خوددارى كند و اگر لازم شد و تزريق كرد روزه اش باطل نمي شود. همچنین زدن واكسن در ماه رمضان مبطل روزه نيست(سایت ایشان).
🔹 آیت الله العظمی وحید:
↩️ احتیاط واجب آن است که روزه دار از استعمال سرم اجتناب کند اما زدن آمپول اشکال ندارد.
🔹آیت الله هادوی تهرانی:
↩️ استفاده از آمپول و سرم، خوردن و آشامیدن محسوب نمی شود و روزه را باطل نمی کند، هرچند بهتر است از آمپول و سرم تقویتی و غذایی اجتناب شود.
💢 #تامل: یکی از مواردی که روزه را باطل می کند، خوردن و آشامیدن است. اما آیا منظور از خوردن، خوردن از راه دهان است یا خیر؟ بلکه از غیر راه دهان هم خوردن صادق است؟ مثل تزریق مواد غذایی به بدن از طریق سِرم و آمپولهای مُغذّی همانطور که بعضی ها به این صورت سالها زنده می مانند و زندگی می کنند. آیا فلسفه روزه که بخشی از آن، نخوردن و نیاشامیدن و گرسنگی و تشنگی کشیدن است با تزریق سرم و آمپول غذایی در زمان روزه یعنی بین اذان صبح تا اذان مغرب نقض می شود؟
@tabyeen98