#معنویت_و_اخلاق
#گفتمان_سازی
#حجاب
✅ چه کنیم با کسانی که نمیدانیم عنوانشان چیست؟
🔰 قسمت دوم دیدار رهبری با بانوان 1401/10/14
🔶 بخشی از مسئولان و بدنهی مذهبی مردم، مشکل وضعیت کنونی حجاب را در ناکارآمدی قانون فعلی میبینند. ذهن این عده درگیر ابداع تکنولوژیهای حرفهایتری از رفتار قهری است که «لایُمکِنُ الفِرار»تر باشد. پیشنهاد طرح ناظر، نصب دوربینهای مداربستهی بیشتر و انتقال از دستگیری به جریمه محصول این تلاشهاست. هم نوعی فایدهگرایی در این رویکرد نهفته است و هم نحوی رفتارگرایی که معتقد است میتواند سریع، فوری و انقلابی انسان را با پاداش و عذاب کنترل کند و هم نوعی تقلیلگرایی در تبیین علتها.
🔶 من اما بهعنوان مدافع قانون پوشش، معضل را در ساحت قانون و عملکرد قهری نمیبینم. مسلم اینکه عدهی قلیلی از افراد جامعه هنجارشکن و برای سلامت اخلاقی به معنای واقعی کلمه مخرباند. مضاف بر این روشن است که در ترویج اباحهگری از درون و بیرون کشور ما تعمد وجود دارد. این موقف دیگر ساحت «به رسمیت شناختن» و «تکثر فرهنگی» نیست. اما با شیوههای اجرای غیرپیچیده و غیرمافیایی هم میتوان از ساحت قانون دفاع کرد. مسئله در ناهمراهی عمومی با این «ایدهها و ادبیات» است.
🔶 مردم به نظر، حامی این رویکردها نیستند و پس از گشت ارشاد، «پیامک تذکر و جریمه» و «محرومیت از خدمات» و.... هم از پشتوانهی مردمی (مردم متفاوت است با قشری خاص) خالی خواهد شد. علت این غیر مردمیشدن و دولتی شدن پروژهی حجاب هم ناکارآمدی «گفتمان حجاب» است. موضعگیری رهبری در دیدار اخیر، در مورد حجاب و مسئله بدحجابی را باید بازی در زمین گفتمان فهمید. برخی میگویند ایشان بیان جدیدی نداشتند؛ صحیح است. ایشان یک دههی پیش هم همین موضع را بیان کرده بودند؛ اما تکرار این موضع پس از حوادث ششماه اخیر، در شرایطی که گشت ارشاد و قانون حجاب تحت بیشترین فشار قرار داشتند، موضوعیت دارد و حاوی معناست.
🔶 گفتمان موجود حجاب، هم «معیوب» است و هم «ناقص». عیب بیماری و عقبماندگی است و نقص کمبود و رشدنیافتگی است. اصلیترین عیب گفتمانی گفتمان حجاب تقلیلگرایی به امر جنسی مردانه است که تمامی حکمت حجاب را در امر جنسی با محوریت تحریک مرد منحصر نموده، بیانی غیر زنانه دارد، در آن زنان فاعل و معنابخش به حجاب به نظر نمیرسند، بلکه مصرفکننده و محکوم و ناچار به حجاباند و به همین دلایل خلاف تشخص و تکریم زن عمل میکند. بهعلاوه، این گفتمان ناقص است و فقر نرمافزاری دارد. ادبیات موجود این گفتمان امکان مخاطبه با همگان را ندارد و بخش قابلتوجهی از زنان، روایت مابازای خود را در آن نمیبینند و در آن غریبگی میکنند.
🔶 بهعنوان نمونه، زنانی که حجابشان کامل و شرعی نیست؛ اما یا معتقد به رعایت پوشیدگیاند و یا به هر ترتیب به قانون یا هنجارهای عرفی احترام میگذارند، در این گفتمان بلاتکلیفاند. از سویی به اباحهگری متهم میشوند و از سویی در برابر جریانهای ضدحجاب و ضدزن میایستند. این عده مانند زنان محجبه، نه اصلِ پوشیدگی را برای مراعات شهوت مردان رعایت میکنند و نه مانند هنجارشکنان، کمپوششی آنها ناشی از انگیزهی اثرگذاری جنسی است. این گروه که به نظر برای صدا کردنشان واژهی درخوری نداریم، صدای خود را در این گفتمان نمیشوند و احساس تعلق به آن نمیکنند. این گروه حامی حجاب و همراه با ارزشهای نظام هستند؛ اما یک روز توسط دوربینهای راهپیماییها شکار میشوند و روز دیگر توسط ونهای گشت ارشاد!
🔶 معتقدم بنیان حجاب در ایران اسلامی فروپاشی نشده و پروژهی حجاب شکست نخورده است. اما قطعاً بهبودی آن تنها از رهگذر گفتمانی با دال مرکزی عزت و شرافت زن، با ادبیاتی که از دل روایتسازیهای زنانه بجوشد و از مجرای نرمافزاری متنوعتر و پرشاخوبرگتر میگذرد. ما در سه دههی گذشته، در تعامل با وجه معنایی و فرهنگی حجاب، احساس کفایت کردیم و تنها به میدان عمل زدیم. بازگردیم و به تولید همت کنیم؛ هم نظری و هم روایی.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی تکلو
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #زن
#انقلاب_اسلامی
✅ الگوی سومِ فلانی، الگوی سوم بهمانی!
🔶 قضاوت در مورد اینکه پروژهی الگوی سوم چقدر پیش رفته و موفقیتآمیز بوده سخت نیست. تنها به این بستگی دارد که ما چه توقع و چه چشماندازی از آن در نظر داشته باشیم. واقعیت این است امروز زن مسلمان ایرانی در یک قضاوت عمومی، نه منطق شرقی را پذیرفته و نه حاضر است خود را با معیارهای الگوی غربی وفق بدهد. زن ایرانی کجدارومریز پیش میرود و در این حرکت فطری هم خاطرهای که از زن مسلمان در ذهن دارد و هم تبار فرهنگ ایرانی که پشتیبان اوست اثرگذار و سهیم است. میتوانیم راجع به این که این حرکت چقدر افتوخیز داشته هم گفتگو کنیم. اما بههرحال من این حرکت را نوعی حرکت طبیعی میدانم؛ حرکتی که در دل تاریخ گذشتهای داشته و به آیندهای هرچند کلی و مبهم پیش میرود. اما دستکم آن چه که برای من مفروض است این است که هنوز آنطور که بایدوشاید در این فقره «پروژهی الگوی سوم» مبنا و ملاک نیست.
🔶 یعنی اینگونه نیست که مؤلفهها، قواعد و جهانبینی حاکم بر الگوی سوم مبنای حرکتها و سیاستگذاریها واقع شده و امروز ما از منظر گفتمانی چتر موسع و قدرتمندی از الگوی سوم ببینیم. من در تجربههای شخصی بسیاری خانمها را دیدهام که یا کاملاً بیاطلاع از الگوی سوم هستند یا از ابهامات و گرفتاریهای پیرامون آن کاملاً خسته و رهایش کردهاند. خب من بهخوبی میتوانم این خستگی را درک کنم و با آن همدل باشم. تصور کنید هر لیل و نهار از هر گوشه کناری و در هر کوی و برزنی دارند راجع به هویت تو صحبت میکنند و دست آخر جز مشتی گزارههای تکراری، کلیگویانه، شعاری و مهمتر از همه متناقض چیزی نصیبت نمیشود؛ لذا به نظرم گرههای جدی سر راه این پروژه قرار دارد و مانع از بهرسمیتشناختهشدن و امتدادیافتن آن است.
🔶 سخت نیست اگر بخواهیم تمام قرائتهای موجود از الگوی سوم را یکبار برای همیشه کنار هم فهرست کنیم. من این کار را پیشازاین انجام دادهام و از یک شگفتی با شما صحبت میکنم. قرائتهای متعددی از الگوی سوم وجود دارد که میتوان نشان داد چطور حتی در مبانی هم اشتراک ندارند؛ چه برسد به این که بعضاً در صورتبندی کاملاً متناقض مینمایند. نام همهی آنها الگوی سوم است؛ اما هرکدام گویا از یک جهان دیگر آمدهاند؛ تَحْسَبُهُمْ جَمِيعًا و َقُلُوبُهُمْ شَتَّی؛ این وضعیت توضیح زمینههای مشکلی است که بالاتر گفتم؛ این که چرا احساس میکنم الگوی سوم زن بهدرستی مبنای جامعهپردازی و ساختارسازی قرار نگرفته و در ساحت گفتمان همصدای نازکی از آن به گوش میرسد که چندان مناسب عرضاندام در فضای منازعات گفتمانی نیست. هم مبدأها بسیار متنوع است و همافقها مشترک نیست و الا شاید باید امروز ما در نسبت با وضعیت زنان و امتداد نقشآفرینیهای آنان، خیلی پیش از اینها میبودیم.
🔶 الگوی سوم یک صورتبندی نظری از یک تجربهی تاریخی و نظری مربوط به گذشتهی زن ایرانی بود و ما قرار نبود از چیزی نو صحبت کنیم و چرخی را از ابتدا اختراع کنیم. قرار بود این صورتبندی نظری حرکت زن ایرانی را شتاب داده و برای به رسمیت شناختهشدنش مساعدت کند. اما این تشتت در آراء که ناشی از تشتت در مبانی و روششناسی است، به نظر سنگ اولی است که پیش پای این حرکت قرار گرفته است.
🔶 این تشتت آراء از چیست؟ واقعیت این است که ما امروز با الگوی سوم زن که حاصل اجتهاد و تجربهی شناختی رهبری است مواجه نیستیم. بلکه امروز حتی با صراحت هم نمیتوانیم ادعا کنیم الگوی سوم محصولی از دستگاه فکری امام و رهبری و تجربهی انقلاب اسلامی است!
🔶 ما شاهد الگوی سومهای متعددی هستیم که برای باز کردن این کلاف سردرگم، بهتر است آنها اینگونه نامگذاری کنیم: الگوی سوم آقای فلانی و الگوی سوم خانم بهمانی. کسانی که واژگان را از ادبیات رهبری گرفتهاند، اما محتوای آن را از طریق اجتهاد شخصی تأمین کردهاند؛ بدون پایبندی به این چارچوب و مبانی، قرائت خود را از «زن در اسلام» با نام الگوی سوم زن عرضه نموده و مدعی آن شدهاند. درحالیکه وقتی مبانی و دستگاه اجتهادی مستقل از تلاش فکری و مبانی اندیشگی خاص انقلاب اسلامی استخراج شود لازم است که ادبیات آن هم مستقلانه انتخاب شود. الگوی سوم یک پروژه اجتماعی بود و بنا بود از آن ثمراتی در حرکت کلان انقلاب اسلامی به دست آید.
🔸 #به_قلم_اساتید:مهدی تکلو
🆔 @tahlil_shjr
#کاریکاتور_موهن
#مرزبندی_با_دشمن
✅ کاریکاتورهای نشریه خدا
🔶 استهزا و سخریه و امثالهم یک روش قدیمی و همیشگی جبهه کفر است برای آنکه پیشرفت اراده رهبران الهی را در بین بشریت لوث کنند و مانع شوند. همیشه بوده باز هم خواهد بود. دلیل اصلی اش هم احساس ضعف در مقابل پیشرفت این اراده الهی در دنیا است. دو نوع ضعف را نشان میدهد، یکی ضعف در اراده و قدرت فزاینده و دیگری ضعف در نرم افزار فکری و عدم توان تقابل با اندیشه طرف مقابل.
🔶 این که همان زبانی که پیامبر ختمی را تمسخر میکند حالا لب به تمسخر خامنه ای حکیم و پیر فرزانه این دوران ما پرداخته معنای واضحی دارد. دهان تمدن غرب باز شده و مقابل تمدن روح الله زبان به تمسخر گشوده. خوب معنای روشنی دارد. اتصال هویت تمدن روح الله با تمدن الهی پیامبر ختمی ص. دوم هم ضعف این تمدن در قدرت و نفوذ و در نرم افزار و اندیشه.
🔶 اما تا کنون به جملاتی از قرآن کریم مثل «الله یستهزئ بهم» یا «سخر الله منهم» فکر کرده اید؟ همه عالم به گونه ای خلق شده که این جریان به مرور مسخره میشوند. حرکت جبهه حق و رشد گام به گام آن نیز باعث ظهور بیشتر تمسخر این جبهه فرعونی خواهد شد. رشد جبهه حق به فرماندهی مردان الهی باعث میشود برای کل بشریت به مرور روشن شود چقدر این جریان ناساز با تکوین و هستی است. عوراتشان هویدا شده و میشود. حقوق بشرشان، مردم گراییشان، حقوق زنشان و ...
🔶 این تمدن مسخره است حقیقتا مسخره. همان قدر مسخره که نهضت دنباله ها و مزدورانشان در داخل ایران مسخره بودن خودش را نشان داد. همان قدر مسخره که علوم انسانی و نظام فکری پشتیبانش در این سالها خود را نشان داد. همان قدر مسخره که ازدواج با سگ و با همجنس و با پیرزن عجوزه شوهردار که معلم رییس جمهورشان بوده، خودش را نشان میدهد. همان قدر مسخره که برایش بی نهایت برگ کاریکاتور در عالم وجود دارد و در حال ورق خوردن است. ما نیاز نداریم مسخره کنیم، مسخره بودن این جبهه نفاق و استبداد در عالم، خودش به مرور در حال رو شدن است. ما فقط نگاه میکنیم و میخندیم همین.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#دیدارنگار
#ابزار_دشمنی_آمریکا
#جهاد_تبیین
✅ پاسداشتِ «حوادثِ تحوّلیِ تاریخ»
🆔 @tahlil_shjr
112.pdf
2.43M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#دیدارنگار
#ابزار_دشمنی_آمریکا
#جهاد_تبیین
✅ پاسداشتِ «حوادثِ تحوّلیِ تاریخ»
🔰 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم قم ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «روایت تاریخی»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «یادآوری»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
⏪ در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «پاسداشتِ حوادثِ تحوّلیِ تاریخ»، نکات رهبر انقلاب درباره اهمیت ایامالله و ضرورت پاسداشت آن مرور شده است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۱۱۲
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#فرهنگ
#مهندسی_فرهنگ_جامعه
✅ تهاجم فرهنگ انقلابی به سازشکاری فرهنگی
🔰 قسمت اول
⁉️ یکی از تأکیدات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی، مسئله «هدایت فرهنگی» بود. تحلیل شما از این موضوع چیست و اساساً هدایت فرهنگی به چه صورت شکل میگیرد؟
🔶 آن طرحوارهای که میتوان از فرمایشات رهبر انقلاب استنباط کرد این است که کشور بهشدت به هدایت فرهنگی نیاز دارد. ایشان شورایعالی انقلاب فرهنگی را قرارگاه فرهنگی کشور میدانند و برای دستیابی به هدایت فرهنگی، اصطلاحی را با عنوان بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی ارائه کردند و فرمودند منظور از ساختار فرهنگی نرمافزاری است که افراد جامعه در زندگی فردی و اجتماعی خود براساس آن عمل میکنند و فرهنگ حاکم بر جامعه را بهعنوان ساختار فرهنگی یاد کردند؛ اما برای اینکه این هدایت فرهنگی اتفاق بیفتد، به تصویر مرجعی نیاز دارد برای اینکه بفهمیم هدایت فرهنگی درست اتفاق میافتد یا نه. نقطه آغاز این هدایت فرهنگی آن است که تصویر روشنی از هدف وجود داشته باشد.
🔶 قدم دوم کلیدواژهای است که حضرت آیتالله خامنهای در فرمایشات قبلی خود بارها آن را بهکار بردهاند، این کلیدواژه مهندسی فرهنگی جامعه است. مهندسی فرهنگی جامعه یعنی همه فعالیتهای مختلف در کشور با رویکرد فرهنگی مورد محاسبه و مطالعه قرار میگیرد؛ بنابراین ضمانت اجرای هدایت فرهنگی و اصلاح ساختار، «مهندسی فرهنگی» کشور است. مهندسی فرهنگی یعنی همه فعلوانفعالات و همه نقشهها و ایجاد و حذف ساختارها براساس تأثیری که در عرصه فرهنگ و سبک زندگی ایرانی - اسلامی دارد، قابل رصد و شناسایی باشد.
🔶 بعد از مهندسی فرهنگی، لازم است که بازمهندسی ساختاری دستگاههای فرهنگی اتفاق بیفتد. دستگاههای فرهنگی ما هنوز از یک انتظام کافی و حرکت همافزا برخوردار نیستند و برای هریک از آنها مسئولیتهایی تعریف شده است که اگر شرح وظایفشان را ببینیم، به نظر میرسد که هریک بهتنهایی بار کل فرهنگ جامعه را به دوش میکشد. طبیعتاً این مسئله اتفاق نخواهد افتاد؛ بنابراین بر اساس مهندسی فرهنگی به بازمهندسی ساختارهای فرهنگی نیز احتیاج داریم تا در نتیجه امکان برنامهریزی فرهنگی وجود داشته باشد. پس از آن به ارزیابی و نظارت در اجرای طرحها و برنامهها باید پرداخت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام علیرضا پیروزمند، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#فرهنگ
#مهندسی_فرهنگ_جامعه
✅ تهاجم فرهنگ انقلابی به سازشکاری فرهنگی
🔰 قسمت دوم
⁉️ تشکیل این زنجیره و انسجامبخشی به این جریان بر عهدهی کدام دستگاه است؟
🔶 این زنجیرهای است که شورایعالی انقلاب فرهنگی باید آن را شکل دهد و در لایههای مختلف با مشارکت دستگاههای دولتی و غیردولتی این مسئله را به سرانجام برساند. اجرای چنین فرآیندی مستلزم آن است که شورا بتواند یک پیوند شبکهای و گسترده علاوه بر دستگاههای دولتی با تشکلهای مردمی و علاوه بر آنها، با شخصیتهای حقیقی و فکری کشور داشته باشد. از قرائن، شواهد و آثار برمیآید که تاکنون شورا نتوانسته این ارتباط را برقرار کند.
🔶 شورایعالی انقلاب فرهنگی باید بتواند برای جریانسازی عمومی کشور، تشکلهای مردمی را بسیج کند، آرایش دهد و هدایت کند. خوب است که شورایعالی انقلاب فرهنگی به این سؤال پاسخ دهد که پس از گذشت بیش از یک دهه از مطالبه رهبری، نقطه تماس شورا با مجموعههای مدنی و مردمی کجاست؟ حالا اعضای جدید شورا ممکن است بگویند که ما تازه آمدهایم. بههرحال رئیسجمهور و تعدادی از اعضای محترم شورا عوض شدهاند ولی در این تغییرات جدید چه پیشبینیای برای اینکه چنین تحولی رخ دهد، صورت گرفته است؟ شورایعالی انقلاب فرهنگی باید بتواند سازوکاری راه بیندازد تا اگر لازم باشد، مجموعههای مردمی را بسیج کند.
🔶 امیدوارم اعضای محترم شورایعالی با اهتمام سخت به این مسئله، جدیتر از گذشته برخورد کنند. اعضای محترم شورایعالی باید باور کنند که کار اصلیشان همین است و یک مسئولیت تاریخی متوجه آنها شده است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام علیرضا پیروزمند، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#زن #اغتشاشات
#مرزبندی_با_دشمن
✅ چند نکته مهم راهبردی درباره سخنان اخیر رهبری:
1⃣ راهبرد رهبری در دو سخنرانی اخیر یکی با زنان یکی با مردم قم درباره دوران پس از اغتشاشات با دیگر فعالان صحنه متفاوت بود. مهمترین خطر بعد از دوران اغتشاشات چیست؟ این دو نکته را کنار هم بگذارید ببینید برداشتتان چیست. در دیدار با بانوان فرمود زنانی که شما آنها را کم حجاب میدانید تو دهن جریان اغتشاش زدند. به آنها نپیوستند. او گفت من به حال معنوی اینها در مناجات ها و مراسمات غبطه میخورد. در دیدار با مردم قم هم فرمود جریان اغتشاش بنا نداشت به نقاط ضعف و مشکلات ما بپردازد. ما مشکل اقتصادی و معیشتی داریم ولی جریان اغتشاش نقاط قوت ما را زد. امنیت را تولید علم را و... این دو جمله اثرش در مخاطب این است که جریان اغتشاش را بیگانه و غریبه بداند. اثر مهمترش این است که دست دشمن را از هدایت تغییر در کشور کوتاه میکند. این یک اقدام مهم راهبردی است.
2⃣ اینکه اغتشاش امتداد اعتراض بود، خطایی است که برخی از مذهبیون هم انجام دادند. برخی از مجریان تلویزیون و صدا و سیما و فعالین فرهنگی و انقلابیون نیز متاسفانه این اندیشه را پیش بردند. در حالیکه اغتشاش امتداد اعتراض نبود ربطی به اعتراض و دردهای مردم نداشت. اینها تصور میکردند اعتراض مردم به مشکلات در عده ای از عناصر رادیکال و تندرو تبدیل به اغتشاش شد. حال آنکه رهبری در همان اوج بحبوحه اغتشاشات گفت اغتشاش به دلیل رشد و حرکت امید بخش کشور شکل گرفته است ربطی به اعتراض مردم و فشارهایی که به آنها میآید ندارد. این تفاوت ظریف و لی بسیار مهم و راهبردی را کمتر کسی توجه کرد. مهمتر از اغتشاش این است که عده ای با آن احساس نوعی سنخیت و همراهی کنند. از طرفی چون اغتشاش کاملا در دستان بیگانه در حال هدایت است معنایش این است که دردهای مردم را متصل کنیم به دست تغییر بیگانه. همانکه دشمن میخواهد.
3⃣ رهبری واقعیت را درست میدید. این نکته که تمرکز کنیم روی قطع کردن دست تحول خواه دشمن و عنان تحول را به دست نظام امامت و امت بدهیم یک نکته مهم راهبردی است که باید با دقت آن را تبیین کنیم. واقعیت این بود که دشمن، روی کار آمدن دولتی که عزم بر تغییر جدی دارد را باعث این میدید که آن فشار دولت غربگرای بی فایده کم شود و مردم احساس کنند به مرور دارند یک حرکت امیدبخشی را پیش میبرند او باید زودتر عنان دردهای مردم را در اختیار میگرفت. فرصت زیادی نداشت و ندارد.
4⃣ مقوله کشف حجابی که اغتشاش گران یا برخی به تبع جریان اغتشاش دنبال میکنند نیز در پیام پر رمز رهبری به سردار رادان مورد توجه است. او در پیام بحث «پلیس تخصصی» در «بخشهای گوناگون امنیت» را مطرح میکند. این یعنی ضلع امنیت اخلاقی که پیش از این نیز در سخنان خود به آن توجه داده بود نباید فراموش شود و البته باید ارتقا کیفی نیز پیدا کند.
5⃣ مقوله تحول نیز که پیش از این در بیانات رئیس جمهور به عنوان تغییرات اساسی و در بیان رئیس مجلس با عنوان نو شدن حکمرانی مطرح شده بود اینبار در سخنان رهبری نیز مورد توجه و تاکید قرار گرفت. این نشان میدهد در راس نظام تصمیم جدی بر مجموعه ای از تحولات اساسی در نظر گرفته شده است. رشته همه این تحولات قطعا همان طرح کلی حرکت انقلاب و خروج هویت ایرانی از هاضمه غرب است که در سخنان رهبری با مردم قم اشاره شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#سبک_زندگی #گفتمان_سازی
#سرخط_دیدار
✅ مروری بر بیانات رهبرانقلاب در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام ۱۴۰۱/۱۰/۲۲
🔶 درباره مداحی و جایگاه مداحان:
🔶 مدّاحی میراث ما است، میراث شیعه است.
🔶 شما چند هنر را با هم جمع کردهاید که مجموع اینها میشود مدّاحی:
🔸صدای خوش
🔸شعر خوب
🔸آهنگ خوب
🔹بعد، مضمون خوب، محتوای خوب؛
♦️جامع بودن این هنر به این است که همهی بخشهایش زیبا باشد؛ فقط زیبایی ظاهری کافی نیست، محتوا هم بایستی زیبا باشد.
🔶 دستگاههای موسیقیِ معروف، هر کدام یک ترانهای قبلش دارد که این آهنگ، ترانه را القا میکند به آن خواننده؛ این ترانهها اغلب، ترانههای نامناسب است. مواظب باشیم شعری که میخوانیم، آهنگی که میخوانیم، مدّاحیای که میکنیم با اینها مخلوط نشود.
🔶 ذهن مخاطب را عادت بدهید به اینکه با ادبیّات فاخر اُنس پیدا کند؛ این به رشد فکری جامعه کمک میکند. در مدّاحی، علاوه بر معرفتآموزی، احساسبرانگیزی هم هست.
🔶 همین حالت احساس در معرکههای حسّاس کشور به داد کشور رسید؛ یکیاش دفاع مقدّس. امروز هزاران نفر در سراسر کشور، با تسلّط بر شگردهای گوناگونِ جذبِ مخاطب، مشغول کار مدّاحیاند... از این [پدیده] باید استفاده کرد. انقلاب محتاج پیشرفت است، محتاج تحوّل روزبهروز است. شما میتوانید در این زمینه نقش ایفا کنید.
شما باید:
📌مبارزهی با طاغوت را،
📌مبارزهی با ظالم را،
📌مبارزهی با استکبار را،
📌مبارزهی با فساد را
در فضای کشور منتشر کنید.
🔶 فرهنگسازی یعنی همین کاری که شما میتوانید بکنید. من راجع به «خانواده» به شما گفتم، راجع به «فرزندآوری» به شما گفتم؛ نقشی که شما در این زمینه میتوانید ایفا کنید از نقش وزارت بهداشت و سازمان بهداشت و مانند اینها خیلی بیشتر است.امروز میبینید که یکی از مهمترین شگردهای دشمن تزریق ناامیدی است. شما میتوانید درست ضدّش عمل کنید، امیددهی کنید.
🔶 شما میتوانید در فکر و عمل هدایت کنید، منتها خب شرط دارد:
📌داشتن دغدغهی هدایتِ مردم
📌معرفتاندوزی
📌بهروز بودن و تسلط ذهنی بر اتفاقات کشور و دنیا
🔶 درباره قضایای اخیر کشور
🔖در این قضایای اخیر، نقشهی دشمن نقشهی جامعی بود، [امّا] محاسبهی دشمن محاسبهی غلطی بود.
🔶 همهی عوامل مسلّطی را که یک قدرت میتواند برای اخلال و تخریب در یک کشوری به کار ببرد به کار انداخت:
1️⃣استفاده از زمینهی مشکلات اقتصادی و معیشت مردم
2️⃣استفاده از عامل امنیتی، نفوذ و جاسوسی
3️⃣ایرانهراسی در دنیا
4️⃣همراه کردن بعضی عناصر داخلی با خود به وسیله انگیزههای قومی، مذهبی، سیاسی و شخصی
5️⃣تبلیغات فراگیر در تلویزیونها و فضای مجازی
⭕️این کارها همه کارهای مهمّی است، کارهای مؤثّری است، در یک کشورهایی هم اثر میگذارد، [امّا] اینجا نتوانست؛ چون محاسبهای که روی ایران اسلامی کرده بود محاسبهی درستی نبود.
🔶 چند مورد از محاسبات غلط دشمن:
📌همراهی مردم با نقشهی براندازی و تجزیهطلبی دشمن بهخاطر مشکلات اقتصادی
📌خارج کردن مسئولین از میدان با فحش و بددهنی و اهانتهای گوناگون
📌ایجاد اختلاف میان مسئولان سطح بالای کشور با وسوسهها و هیاهوها
📌تحت تأثیر قرار دادن ارادهی جمهوری اسلامی با دلارهای نفتی فلان کشورِ مزدورِ آمریکا
📌ناامید کردن جوانها با تشویق چند عنصر خودفروخته برای پناهنده شدن و لجنپراکنی علیه کشور
🔶 غافل نشویم بگوییم خب قضایا تمام شد. آن چیزی که ملّت را نگه میدارد امید است و وحدت دربارهی اسلام، دربارهی نظام، دربارهی انقلاب، وحدت نظر بین مردم هست.
🔶 هر کس در زمینهی خدشهی به اتّحاد ملّت حرکتی انجام بدهد برای دشمن کار کرده. دشمن را دستِکم نگیریم؛ دشمن هست. آن روزی که شما آن قدر قوی بشوید که دشمن مأیوس بشود، آن روز میتوانید یک آسودگی و آسایش خاطری پیدا کنید.وباید سعی کنیم قوی بشویم.
🔶 درباره مسئلهی آمیختن سرود با مداحی
👌 آمیختن مدّاحی با سرود اخیراً باب شده و کار خیلی خوبی است. سرود «[سلام] فرمانده» سرود خوبی بود. دیدید جاهای دیگر این سرود را ترجمه کردند، بازخوانی کردند. اینها عواملی است که میتواند به اقتدار این کشور کمک کند.
✨شما وقتی وارد این میدان شدید، یک عدّهای به شما ارادت پیدا میکنند،
🔺امّا یک عدّهای هم با شما دشمن میشوند. علیه شما کارشکنی میکنند، علیه شما اقدام میکنند، خب بکنند. آن چیزی که جوهر شما را نشان میدهد و میتواند تکلیف نهایی را فراهم کند ایستادگی شما، استقامت شما، توکّل شما است.
🍀پروردگارا! به محمّد و آل محمّد، برکات خودت را به برکت نام مبارک زهرای مرضیّه بر این ملّت نازل بفرما.
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#فرهنگ
#مهندسی_فرهنگ_جامعه
✅ تهاجم فرهنگ انقلابی به سازشکاری فرهنگی
🔰 قسمت سوم
اتفاقاً در همین دیدار هم رهبر انقلاب بر تمرکز بیشتر اعضا به این مسئولیت و اهتمام جدیتر به وظایفشان در شورایعالی انقلاب فرهنگی هم تأکید کردند.
🔶 نقدی که به شورایعالی در دورههای پیش وارد بوده این است که عضویت در شورا کار دوم یا سوم اعضا بوده است. قبلاً هم رهبر انقلاب بر این تأکید کردند که اشخاص حقیقی شورا مسئولیت بیشتری دارند، چون کسی که مسئولیت یک دستگاه عریض و طویل مثل وزارتخانه را دارد از او انتظار نمیرود که هفتهای سه روز برای خود شورایعالی بهصورت مستقل وقت بگذارد.
🔶 در مقاطعی که شاهد بودیم که اعضا در مقطعی طولانی ارتباط نزدیکی داشتند و وقت بیشتری گذاشتند باعث شده که تحرک بیشتری و فعالیتهای ثمربخشتری اتفاق بیفتد. رهبر انقلاب فرمودند اعضای محترم شورایعالی در هویت فردیشان افراد فرهیخته و شناختهشدهای هستند اما هویت جمعی آنها چندان به چشم نمیآید. این به چشم آمدن مستلزم این است که اعضای محترم شورا نسبت به موضوع فعالیتشان همنظر شوند، نشستوبرخاست کنند، همفکر شوند و با هم نسبت به انجام مسئولیتها تقسیمکار کنند؛ به عبارتی بهواقع یک تشکل شوند. نگاه به ۱۰، ۲۰، ۴۰ سال گذشته کنیم، درس بگیریم و بدانیم که هر روزی را که از دست میدهیم، شاهد آسیبهای نسلی فرهنگی خواهیم بود و طبیعتاً باید پاسخگو باشیم.
🔶 باید مراقب بود؛ اگر متولیان فرهنگ در فهم تغییراتی که در جامعه اتفاق افتاده تعلل کنند و منشأ تغییرات ناخوشایند را تدبیر نکنند، جامعه دچار آشفتگی فرهنگی میشود و شاید حتی زمام امور فرهنگی به دست افرادی بیفتد که اهلیت این مسئله را ندارند. وقتی که تمایلات مردم درست شکل نگیرد، دچار مشکلات فرهنگی بعدی خواهیم شد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام علیرضا پیروزمند، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#فرهنگ
#مهندسی_فرهنگ_جامعه
✅ تهاجم فرهنگ انقلابی به سازشکاری فرهنگی
🔰 قسمت چهارم
⁉️یکی از مباحثی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند بحث تغییر بنیانها نسبت به قبل از انقلاب است؛ یکسری مسائل مثل نمیتوانیمها به میتوانیمها تبدیل شد. به نظر شما، این تغییر رویکردهای انقلابی در روحیات مختلف مردم از ابعاد گوناگون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی چه اثراتی داشته و دارد؟
🔶 یکی دیگر از تغییر بنیانهای جامعه پس از انقلاب که مورد اشاره حضرت آیتالله خامنهای قرار گرفت این بود که شیفتگی به غرب به اعتراض به غرب و خودپسندی به ایثار تبدیل شد. مثال دیگر اینکه دینداری فردی مردم، به دینداری اجتماعی بلکه دینداری تمدنآفرین تبدیل شد. امام رحمةاللهعلیه با گفتمان ارتباط دین و سیاست، مردم متوجه ساخت که اسلام یک دین اجتماعی است و ایشان بهجد معتقد بود اجتماعیات اسلام بر تعالیم فردی اسلام غلبه دارد. امام رحمةاللهعلیه بر همین اساس رفتار کرد، با مردم سخن گفت، مردم را به میدان آورد و مردم این نوع دین و دینداری را پذیرفتند و نسبت به اینکه باید در عرصه سیاسی برای فروپاشی رژیم استبدادی شاه حضور پیدا کنند احساس مسئولیت کردند و این اتفاق رخ داد.
🔶 این موضوع در صحنههای بعد از انقلاب ادامه پیدا کرد؛ حملات سنگین گروهکها، جنگ، تهاجم فرهنگی، تحریمهای اقتصادی و امثال اینها اتفاق افتاد؛ به هر میزانی که این تفکر میدان بروز پیدا کرد، توانست بر این طوفانها فائق آید و به مردم برای مشارکت و حضور انگیزه دهد؛ بنابراین این موضوع میتواند یکی دیگر از بنیانهای انقلاب باشد.
🔶 یکی دیگر از بنیانهای پیش از انقلاب که در آن تغییری رخ داده، تبدیل عزت عاریهای به عزت اسلامی و انقلابی است. الان هم مشاهده میکنیم کشورهایی که شبیه ایران زمان طاغوت هستند، امثال سعودی و کشورهای شیوخ عربی منطقه یا برخی کشورهای دیگر اعتبار، احترام و اقتدار خود را بهواسطه حمایت دولتهای بزرگ از خودشان جستوجو میکنند و این وضعیتی است که قبل از انقلاب داشتیم اما ایران اسلامی به برکت انقلاب، مردم و رهبری انقلاب توانست عزت خود را با استقلال و جمهوریت و با تکیهبر فرهنگ اهلبیت علیهمالسلام و فرهنگ جهادی تأمین کند و تا امروز هم این مسئله را دنبال کرده است.
🔶 بنیان بعدی مسئولیتپذیری مردم است؛ یعنی بیتفاوتی قبل از انقلاب به مسئولیتپذیری تبدیل شد. مردم در گذشته زمینه و انگیزه مشارکت نداشتند و عده بسیار زیادی نظارهگر بودند ولی انقلاب مردم را به صحنه آورد و مردمسالاری به معنای کلمه نمود پیدا کرد. مشارکت مردم نهفقط در شکلگیری انقلاب، بلکه در عرصههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی هم چشمگیر بوده و هست؛ لذا مردم اهل بصیرت شدند و بهواسطه بصیرت اهل اقدام، موضعگیری و حضور در صحنه شدند و این عطیه بسیار ارزشمندی بود که نباید لطمه بخورد که اگر این اتفاق بیفتد انقلاب ضمانت بقای خود را از دست خواهد داد.
🔶 نکته دیگر این است که کالاشدگی زن به کرامت زن تبدیل شد و انقلاب به زن کرامت و عزت داد و جایگاه زن را متعالی ساخت. پیش از انقلاب متأثر از فرهنگ غرب و غربزدگی که دولت استبدادی به آن دامن میزد زن، دیده شدن و هویت و افتخار خود را خودفروشی و تننمایی تعریف میکرد یا دستگاه حاکمیت و دستگاه تبلیغی رژیم طاغوت تشویق میکرد که زن اینگونه خود را عرضه کند؛ اما انقلاب اسلامی افزون بر اینکه میدان را برای حضور زنان باز گذاشت، میدان را برای حضور عفیفانه زن فراهم ساخت و زنان توانستند اهل علم، تحصیلات عالی، بصیرت و شهیدپروری شوند و دانشمندانی از میان آنان به میدان آمد. مقام شهیدپروری مادر نشاندهنده یک خودساختگی و شخصیت فرهیختهای است که میتواند چندین شهید یا جانباز را در دامن خود پرورش دهد و بتواند با صبوری این مسئله را دنبال کند. میتوان به این فهرست موارد دیگری را نیز افزود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید:حجتالاسلام علیرضا پیروزمند، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#زن #مادر
#توطئه_کتمان
✅ افتخار به زن بودن، مباهات به مادر بودن
🆔 @tahlil_shjr
A4-375 (1).pdf
940.8K
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#زن #مادر
#توطئه_کتمان
✅ افتخار به زن بودن، مباهات به مادر بودن
🔸 خط حزبالله به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها، مروری بر بیانات رهبر انقلاب درباره نقش بیبدیل مادری و همسری زنان داشته است.
🔸 سخن هفته خط حزبالله، با عنوان «ذکر و یاد علیه توطئه کتمان»، به این سؤال پاسخ داده است که در مقابل راهبرد دشمن در انکار «ایام الله» و ارزشهای انقلابی چه باید کرد؟
🌷 شماره این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر افسر شهید امیر احمدلو تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۷۵
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#فرهنگ
#مهندسی_فرهنگ_جامعه
✅ تهاجم فرهنگ انقلابی به سازشکاری فرهنگی
🔰 قسمت پنجم
⁉️ چهلوچهار سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است. به نظر شما، فاصلهگیری از مبدأ زمانی انقلاب باعث میشود برخی از روحیاتی که متناسب و در نتیجه انقلاب بود در مردم کمرنگ شود؟
🔶 برای اینکه چنین سؤالی پاسخ داده شود باید توجه کنیم که دو عامل زمینهای وجود دارد تا ما را آسیبپذیر کند؛ یکی اینکه موردتهاجم فراگیر و همهجانبه فرهنگی بوده و هستیم و این تهاجم در ادامه تبدیل به تهاجم ترکیبی شده و از تحریم اقتصادی برای انحراف فرهنگی استفاده میکند. سپس از این انحراف فرهنگی برای موضعگیری غلط سیاسی استفاده میشود و این مسئله باعث شده هجوم همهجانبهای شود. چون انقلاب به موفقیتهایی دست پیدا کرده و اساساً نفس بقای انقلاب و به اهتزاز درآمدن پرچم جمهوری اسلامی برای دولتهای استکباری آزردگی آورده و آنان را مکدر کرده و میکند؛ به همین خاطر هر روز با ائتلاف بیشتر، پیچیدگی افزونتر و توان بیشتر تلاش میکنند این نفوذ را داشته باشند که این از بیرون است.
🔶 از درون هم افرادی را داشتیم که یا از اول انحراف فکری داشتند یا در ادامه نتوانستند در ارزشهای انقلاب ثبات قدم داشته باشند و احیاناً مسئولیتهایی هم داشتند و به همان میزان که مسئولیت داشتند، ضریب نفوذ داشتند برای اینکه این حرکت جهادی و انقلابی انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگی و غیرفرهنگی استمرار و جوشش کافی پیدا نکند.
🔶 این دو عامل به شور و حرارتی که عصر انقلاب یا دوران جنگ ایجاد کرد آسیبی زد که الان هم وجود دارد. همین اقلیت آسیبدیده هم بخشی از مردم جامعه ما و نسل بعد از انقلاب هستند و باید آنان را سرمایه خود محسوب کنیم و هر میزان ریزش را برای خودمان خسارت محسوب کنیم. این غفلتها یا کمکاریهایی که از سوی دستگاههای مختلف بهویژه فرهنگی و حتی غیرفرهنگی رخ داده موجب شده در لایههایی آن جوشش سالهای اول انقلاب کمرنگ شده باشد؛ هر چند با همه این شرایط صحنههای افتخارآمیزی را میبینیم که همین مردم رقم زدند و میزنند؛ مثل آنچه در قضایای کرونا رخ داد و مردم از نظر اقتصادی مستأصل شدند و تحتفشار مضاعف قرار گرفتند و مردم مشارکت چشمگیر و ستودنی را برای کمک به هم انجام دادند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام علیرضا پیروزمند، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#فرهنگ
#مهندسی_فرهنگ_جامعه
✅ تهاجم فرهنگ انقلابی به سازشکاری فرهنگی
🔰 قسمت ششم
⁉️ بهنظر شما برای اینکه روحیه انقلابی و ارزشهای انقلاب در جامعه کمرنگ نشود، نقش و وظیفه دستگاههای فرهنگی و بهطور خاص شورایعالی انقلاب فرهنگی چیست و چگونه باید انجاموظیفه کنند؟
🔶 رهبر انقلاب در بیاناتشان به نوعی فرمان ایجاد حرکت عظیم فرهنگی دادند به گونهای که این حرکت بتواند روحیه تهاجمی انقلاب را به کمک لایههای فکری انقلاب و جوانان ایجاد کند. حرکت عظیم وقتی اتفاق میافتد که مردم و بهویژه جوانان احساس مسئولیت کنند و پایکار اسلام و ارتقای فرهنگی جامعه بیایند. شورایعالی انقلاب فرهنگی اگر بتواند نقش قرارگاهی خود را بشناسد و به آن عمل کند میتواند در این راستا نقشآفرین باشد. قرارگاه باید شبانهروزی رصد و اقدام کند و بازخورد اقدامات خود را مورد محاسبه و مطالعه قرار دهد و باید بتواند یک شبکه فرهنگی با تکیهبر مساجد، هیئات و بسیج شکل دهد و از این شبکه موجود که متصل به فرهنگ اهلبیت علیهمالسلام است استفاده فعال و بهینه کند.
🔶 اگر یک نگاه آسیبشناسانه به اینکه چرا این حرکت عظیم توسط شورایعالی انقلاب فرهنگی یا بدنه فرهنگی کشور به اندازه کافی اتفاق نیفتاده، داشته باشیم، باید بگویم یکی از عوامل آسیبزای وضعیت فرهنگی ما پذیرش سازشکاری فرهنگی در قبال فرهنگ مهاجم غرب بوده است. اینکه رهبر انقلاب مطالبه میکنند که روحیه تهاجمی انقلاب باید حفظ میشد، این روحیه تهاجمی روحیه مخرب نیست و یک تهاجم سازنده و تعالیبخش است. متأسفانه درصدی از افرادی که حتی انقلابینما هم بودند به سازشکاری فرهنگی مبتلا شدند و این سازشکاری اقتصادی و سیاسی، ریشه تضعیف روحیه تهاجمی انقلابی هم شده است. اگر میخواهیم روحیه تهاجمی انقلاب به زمان اوج خود نزدیک شود، لازم است که ریشههای سازشکاری فرهنگی را بشناسیم و با آن مقابله کنیم و در نقطه مقابل براساس ظرفیتهای ناب انقلاب و اسلام را که هویتبخش بوده و هست و جوانان را به حرکت وامیدارد، شاهد تحرک، پویایی و اثربخشی فرهنگی بیشتری باشیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام علیرضا پیروزمند، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#خلیج_فارس
✅ از اِبی تا مقتدی صدر
🔶 "خلیج فارس" تا ابد به این نام باقی خواهد ماند. چه رئیس فیفا در پُست خود حرف بی ربط بزند، چه مقتدی صدر از عبارت جعلی استفاده کند، چه نخست وزیر عراق، یا اینکه اِبی خواننده ایرانی بخاطر کنسرت در امارات از بردن نام "خلیج فارس" معذور باشد. خلیج تا ابد فارس، ارضای حس ناسیونالیستی نیست.
🔶 ملی گرایی افراطی آنجا که به سمت نژادپرستی و خودبرتربینی می رود مذموم و مطرود است. در تاریخ دنیا مدرن، بسیاری از جنگهای عالمگیری که اروپایی ها به راه انداختند ریشه در همین ملی گرایی افراطی داشت. اما حفظ تاریخ و هویت ملی و تلاش برای مبارزه با جاعلان، افراطی گرایی نیست. در برابر هرکس که به تاریخ، هویت و فرهنگ ایرانی اسلامی ما تلاش بر تحریف و جعل دارد باید ایستاد. حالا اِبی خواننده لس آنجلسی باشد که بخاطر پول سنت غلطی را پایه گذاری می کند، چه مقتدی صدر و دیگران.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#جامعه_اسلامی
#زن #خانه_داری
✅ خانه داری زن
🔶 خانهداری دقیقاً این لحظه است. این لحظه را زن باید به همهی ثانیهها و دقیقهها امتداد بدهد. همین مرکزیت و رکنیت در خانه و خانواده که باعث میشود خانواده به معنای واقعی کلمه «وجود داشته باشد» و جهتگیریها و حال و هوای روحی اعضای آن ناظر به خوبیها، درستیها و به بیان بهتر ناظر به انسانیت و اسلامیت تنظیم بشود. این خانه داری هیچ ربطی به این ندارد که زن شاغل است یا نیست، خانهنشین است یا نیست یا اصلا چه میزان در خانه حاضر است. مگر شما به مردی که در خانهی خودش کار میکند (دورکاری) میگویید خانهدار؟ همهی زنها بنا به این تعریف خانهدارند و باید خانهدار باشند. چگونگی انجام این تکلیف (بداری اهل خانه) به عدد زنها هم متنوع و متکثر است و هیچ کلیشه و قاعدهی ثابتی ندارد. انجام امور اجرایی خانه هم وظیفه تکتک اعضای خانواده و به عدد خانوادهها گونههای متکثری برای آن قابل پیشبینی است.
🔶 امور اجرایی خانه وظیفهی زن نیست و اشتباه گرفتن این کارها با خانهداری دستاورد گفتمان شرقی است. در گفتمان شرقی خانهداری فاقد معناست و نوعی خدمتگزاری و خدمتکاری برای مرد است. در خانهی شرقی، مرد محور است و زن در این خانه خادم است.
🔶 لذا کلفتی و انجام اجراییات خانه تکلیف زن است. زن سفره را آماده میکند، مرد میخورد و زن جمع میکند و میشورد و چای آقا را میآورد. معناپرداز این خانه زن نیست و مرد است. این خانهداری از نگاه من نهتنها ستایششدنی نیست بلکه چون اسلامی هم نیست و موجب سرکوب استعدادهای زن است سرزنشکردنی است. من این زن خانهبسنده را که خودش را ذیل شوهرش معنا کرده و هیچ گونه مسوولیت اجتماعی و اتصال سیاسی برای خود سراغ ندارد، سرزنش میکنم. زن مطلوب در نگاه اسلام زن سیاسی و مجاهد است؛ زنی که خود را در برابر تاریخ بشر و حق و حقیقت مکلف میبیند. زن یک انسان کامل است و نسبت به سرنوشت انسان مسئول است.
🔶 در این الهیات، خانهداری زن یعنی زن از هر ابزار و طریقی که میتوانست و میخواست محیط خانه را نسبت به خوبیها و مسوولیتهای تاریخی حساس کند. خیلی از این مدیریت فضای خانه هم طبیعی و بهصرف این که زن خودش انسانی والا و مبارز است اتفاق میافتد. بنابراین باید جایگاه زن را در خانه به درستی نشان داد؛ این انسانسازی است. این جهانسازی زن از نزدیکترین و طبیعیترین موقعیتی است که در دسترس او است. چرا این خانهداری معنادار و فرهنگی وظیفهی مرد نیست؟ چون زن است که قدرت نفوذ عاطفی و رهبری معنوی بر دیگران دارد. اسلام با قرائت انقلابی بهکلی با قرائت شرقی تفاوت دارد. اسلام را نجات بدهیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی تکلو
🆔 @tahlil_shjr
-504881405_1685649306.pdf
2.14M
#ولایت_فقیه
#دیدارنگار
#امید_آفرینی
#جهاد_تبیین
✅ «امیدآفرینی» در میدانِ جهاد تبیین
🔸 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام ۱۴۰۱/۱۰/۲۲
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «یادآوری»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
⏪ در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «امیدآفرینی در میدانِ جهاد تبیین»، برخی توصیههای مهم رهبر انقلاب خطاب به مداحان اهلبیت علیهمالسلام مرور شده است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۱۱۳
🆔 @tahlil_shjr
پناهنده شدن برادر رئیس صداوسیما.pdf
52.5K
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#هواپیمای_اوکراینی
✅ پناهنده شدن برادر رئیس صداوسیما
🔶 میثم جبلی اخیرا در گفتوگویی مهندسی شده که از سوی تایم منتشر شده، کشته شدن برادرزادهاش در ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی را دستمایه اظهارات مغرضانه علیه نظام قرار داد.
🔶 این در حالی است که به نظر میرسد او گرفتار تله سرویس جاسوسی آمریکا شده است. رئیس سازمان صداوسیما در واکنش به اظهارات برادرش که درصدد گرفتن پناهندگی از کانادا و آمریکاست: طبیعت این مسیر، ریزشها و رویشهاست.
🔶 پیمان جبلی گفت: اظهارات برادرم را دیدم؛ نمیدانم چقدر از این حرفها ارادی و تحت اختیار است. این اتفاقات، چیز جدیدی نیست و در گذشته هم بوده و طبیعت این مسیر، ریزشها و رویشها است.
🔶 میثم جبلی اخیرا در گفتوگویی مهندسی شده که از سوی تایم منتشر شده، کشته شدن برادرزادهاش در ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی را دستمایه اظهارات مغرضانه علیه نظام قرار داد و این در حالی است که به نظر میرسد او گرفتار تله سرویس جاسوسی آمریکا شده و به سودای پناهندگی یا تحت فشارهای پس از سفر به کانادا، مجبور شده اظهاراتی سخیف را بر زبان جاری کند.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #اغتشاشات
✅ 30 محاسبه غلط/ فهرست را کامل کنید
🔶 رهبرانقلاب فرمودند دشمن در اغتشاشات اخیر نقشه کامل و قابل تحسینی داشت، اما محاسبه شان غلط بود. در ادامه نیز فهرستی از محاسبات غلط دشمن را برشمردند.
🔶 در این متن تعدادی دیگر از این محاسبات غلط فهرست شده است. شما هم این فهرست را کامل کنید.
🔹1⃣ خیال کردند مردم معترض از گرانی ها، تجزیه طلب و خاک فروش می شوند.
🔸2⃣ خیال کردند با اجیر کردن جمعی هنرمند و بازیگر، همه جامعه هنری و ورزشی کشور به تقابل می رسند.
🔹 3⃣ خیال کردند اعتراض مردم به سیاست های نادرست اقتصادی به ادبار آنها از نظام و رهبری منتهی می شود.
🔸4⃣ خیال کردند با آدم کشی و تهدید جماعت مذهبی و بسیجی، متدین های این کشور مرعوب می شوند.
🔹5⃣ خیال کردند با توهین به لباس پیامبر، روحانیت منزوی می شود و مردم با آنها همراهی می کنند.
🔸6⃣ خیال کردند ضعف حجاب برخی از بانوان، به جهت اعتراض سیاسی به حاکمیت است.
🔹7⃣خیال کردند اگر گشت ارشاد موقتا تعطیل شود، همه مردم بی حجاب می شوند.
🔸8⃣ خیال کردند تجمعات خیابانی جماعت فراری و خانواده های معدومین و پناهنده ها و غیره در خارج از کشور، ایرانی ها را در داخل به خیابان می کشد.
🔹9⃣ خیال کردند با اقدامات نمادین مثل قرمز کردن حوضچه پارک ها و آتش زدن بیلبوردها، خرابکاری همه گیر می شود.
🔸0⃣1⃣ خیال کردند تحریم چند شرکت اقتصادی و تولید کننده، اقتصاد داخلی فلج وروند تولید متوقف می شود.
🔹1⃣1⃣ خیال کردند بازار شهرهای ایران با تهدید و ایجاد رعب تعطیل می شود.
🔸2⃣1⃣ خیال کردند کشته سازی و دروغ گوئی بی امان و شگفت آور، مردم را دچار خطای تشخیص می کند.
🔹 3⃣1⃣ خیال کردند تمرکز روی دنیای مجازی نوجوانان، آنها را مقابل نسل های قبلی قرار داده و از هویت شان دور میکند.
🔸4⃣1⃣ خیال کردند از سر زنان حجاب بکشند و آنها را تحقیر کنند فرهنگ حجاب از بین می رود. عجب بلاهتی.
🔹 5⃣1⃣ خیال کردند بزرگان نظام را طعنه بزنند وهتاکی و توهین کنند، اعتبار آنها شکسته و نفوذشان بین مردم کم می شود.
🔸6⃣1⃣ خیال کردند مسوولین کشور را مشغول آشوب و اغتشاش کنند مسیر حرکت و توسعه کشورمتوقف می شود.
🔹7⃣1⃣ خیال کردند انقلاب 57 ثمره دیوار نویسی و شعار در پشت بام ها بود. چقدر کودکانه.
🔸8⃣1⃣ خیال کردند تصویر تجمعات چند ده نفره و پراکنده در سطح شهرها، ایجاد باور همگانی می کند که کار تمام است.
🔹9⃣1⃣ خیال کردند به خط کردن مسوولین غربی و آمریکایی برای تهدید و طعنه به ایران، مسوولین کشور را منفعل می کند.
🔸0⃣2⃣ خیال کردند عدلیه با فشار برای اعدام ها و قصاص و مجازات قانونی، کوتاه می آید.
🔹 1⃣2⃣ خیال کردند توهین به ارزش ها و مقدسات و بالا بردن پرچم همجنس بازی و هتک قرآن و اهل بیت و غیره باعث تضعیف فرهنگ غنی و چندهزارساله این مردم می شود. اوج حماقت.
🔸2⃣2⃣ خیال کردند مطرب و رقاص و شومن و غیره در خارج و داخل کشور، مرجعیت جدید برای مردم هستند و می توانند با بخط کردن آنها ملت مطیع کنند.
🔹 3⃣2⃣ خیال کردند ایستادن برهیجانات تعدادی دانشجو باعث میشود دانشگاه ها تعطیل و مسیر حرکت علمی کشور متوقف شود.
🔸4⃣2⃣ خیال کردند با اجیر کردن اوباش و اشرار برای آتش زدن سطل آشغال تا آدم کشی ها، مردم دچار خطای تشخیص شده و با اراذل همراهی می کنند.
🔹5⃣2⃣ خیال کردند چون مردم معترضند، اگرهم با اغتشاشات همراهی نکنند اما مقابل آشوب ها نیز نخواهند ایستاد. چقدر ساده لوح.
🔸6⃣2⃣ خیال کردند پرجم کشور را بسوزانند، هویت ایران می سوزد. شگفت ازین همه سفاهت.
🔹7⃣2⃣ خیال کردند رفتارهای جاهلانه در میان معدودی از علمای اهل سنت، مردم اهل تسنن را مقابل ایران و نظام قرار داده و جنگ های اعتقادی به راه می افتد.
🔸8⃣2⃣خیال کردند با کنار هم نشستن یک بازیگر مبتذل و یک خبرنگار فراری و مزدور و یک عدد واپس مانده متعفن طاغوت-پهلوی شورای آشوب شکل می گیرد و زین پس همه باور می کند اغتشاشات راس پیدا کرده است.
🔹9⃣2⃣ خیال کردند مواضع مغرضانه و یا جاهلانه جمعی فعال سیاسی و رسانه ای داخلی باعث میشود، اغتشاشات واگیردار و بومی شود.
🔸0⃣3⃣ خیال کردند...
🔶 در نهایت اینکه خیال کردند خورشید پشت ابر می ماند. خیال کردند با ایجاد یک جنگ رسانه ای و تبلیغاتی تمام عیار برای توسعه جعلیات، مردم گمراه شده و در این خطا متوقف می شوند. نفهمیدند و نمی دانستند آنکه مقابل حقیقت صف آرائی کند با سیلی واقعیت بیدار میشود. جنگ های شناختی هزینه ساز و ویران کننده است اما پیروز نهایی در جنگ های ذهنی، قطعا و قطعا باطلِ جاعل نخواهد بود. خلاصه اینکه محاسبه شان غلط بود چون مردم ایران را نشناختند. همین.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #اغتشاشات
#شبهه
✅ از شبهه تا فتنه
🔶 در جامعه چه زمانی برای افراد فضا غبارآلود، مبهم و وسوسه انگیز میشود تا در نهایت به فتنه ختم شود!؟ فتنه نتیجه وجود "شبهه" در جامعه است. شبهه به معنای پوشیدگی و مشابهت است. یعنی چیزی که حق و باطل در آن معلوم نیست. شبهه اگر بی پاسخ بماند، در ذهن فرد به حقیقت قطعی و تثبیت شده تبدیل میشود. برای رفع فتنه ها ابتدا باید رفع شبهه کرد. بستر و ابزار تولید شبهه چیست؟ تبلیغات اُختاپوسی و همه جانبه که در شبانه روز در ذهن مخاطب پمپاژ میشود.
🔶 یکی از پرکاربردترین شبهات، شبهات تاریخی است. تصویرسازی های دروغین و جعلی از گذشته، قهرمان سازی، تولید حسرت نسبت به گذشته و.... حتی نسبت به وقایع سالهای اخیر که به ما نزدیک هستند. به این مثال دقت کنید: دانشجویی در نقد شهید سلیمانی میگفت: داعش را ایران بوجود آورد تا برای آمریکا مزاحمت ایجاد کند و بعد داعش برای ایران تقابل ایجاد کرد و از کنترل خارج شد!
🔶 خب این قدر مسلم تحریف است، تحریف یک گزاره تاریخی دور نیست، نزدیک ماست، همین چند سال پیش، با وجود این حجم سند و انسانهای زنده براحتی یک شبهه تاریخی ایجاد می کنند و همین سخن چند دهه دیگر به واقعیت مسلم تبدیل میشود.
🔶 چاره چیست؟
رفع فتنه، رفع شبهه میخواهد. مطالعه و تبیین می طلبد. داشتن یک نظام فکری و تاریخی میخواهد. ذهنیت درست تاریخی نیاز است. و همه اینها از کجا آغاز میشود: از شناخت. بدون شناخت رفع شبهه ممکن نیست. یکی از اهداف بر روی دهه هشتادی ها تولید شبهه تاریخی در اذهان آنان است که مدام به پیش از "جمهوری اسلامی" حسرت بخورند! و تصویر سفیدی از گذشته داشته باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
✅ تلنگری که پروندهی علیرضا اکبری به ما میزند...
🔶 چند روز است اسمش سر زبانها افتاده است: "علیرضا اکبری". خط سوابقش را از دوران جبهه تا حالا که بگیریم، میبینیم از ابتدا جزو حواریون علی شمخانی بوده، از سپاه تا وزارت دفاع و دبیرخانه شورای عالی امنیتملی. یادداشتها و گفتگوهای مختلفی هم اغلب با عنوان معاون اسبق وزارت دفاع یا کارشناس مسائل هستهای از او در رسانههای مختلف به خصوص خبرآنلاین و سازندگی پیدا میشود.
🔶 الان احتمالا حزباللهیها میروند مواضعش به نفع برجام را بولد میکنند، عدهای دیگر میروند بگردند تا نقطهچینهای نادیدهی او و ابعاد ماجرا را کشف کنند. عدهای خوشحالند که با چنین کیسی حتما شمخانی از شورا رفتنی است.
🔶 من اما وقتی اسمش را شنیدم و در اینترنت سرچش کردم و کمی با سوابقش آشنا شدم، ذهنم جور دیگری درگیر شده است: اکبری هم مثل خیلی از دوستان و همنسلهایش "ّبچهی انقلاب" بوده، بچه جبهه بوده، عمر و جوانیاش را در راه انقلاب صرف کرده؛ دغدغه اخلاص و خدمت به انقلاب داشته؛ راحت بگویم: گذشته و کارنامه جوانیاش، حسرت خیلی از ما نسل بعدیهای انقلاب بوده؛ چه میشود که چنین کسی میپذیرد به "دشمن" اطلاعات بدهد و با او همکاری کند؟ خدا نکند کسی احساس کند آنچه یک عمر جمع کرده، یک دفعه نابود و تباه شده و از کفش رفته است! با خودم فکر میکنم در این یک سال بازداشت و دادگاه چه حس و حالی داشته است؟ شبهای انفرادی را با چه افکاری به صبح رسانده است؟ طعم تلخ حسرت، ندامت و پشیمانی چقدر کامش را تلخ کرده است؟ از برخی شنیدهام که چنین حال و روزی دارد.
🔶 از وقتی آن بخش از فیلمِ گفتگویش با خبرآنلاین را دیدم که شعری درباره شهادت دوستانش خواند و بغض در گلو و اشک در چشمش دوید، ذهنم درگیر شده است. درگیرِ آن حس متناقض درون یک انسان که گاهی یاد شهادت هواییاش میکند و گاهی همکاری با دشمن، زمینش میزند. علیرضا اکبری که این روزها نامش با "جاسوسی برای دشمن" روی زبان من و شما افتاده، مثل خیلی از ما روزگاری "بچه انقلاب" بود و روزگاری مثل برخی دیگر "مدیر و مسئول مملکت". نمیدانم در کدام دوراهیها چه "انتخاب"هایی کرد که سرنوشتش به اینجا ختم شد. تضمینی هست که ما تا آخر عمر در مسیر صحیح بمانیم؟ نمیدانم. به قول شهید آوینی: آه از ابتلائات دهر...
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد امین فرج الهی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #زن
#امام_موسی_صدر
✅ روحیه زنان را با #تبعیض از بین نبرید
🔶 زن در میدان کربلا نقش مرد را کامل میکند و ج.هاد او را به اتمام می رساند. برای آنکه زن بتواند این رسالت را به دوش بگیرد و برای تحمل سنگینی آن آماده شود، باید او را پرورش داد.
ما نمی توانیم با زن آنگونه که برخی از مردم برخورد میکنند، مواجه شویم. فی المثل نباید پس از زایمان، اگر کودک دختر بود، همه خانه را ناراحتی فرابگیرد؛ نباید زن را در خانه خوار و ذلیل کرد؛ نباید برادر را بر خواهران مسلط کرد؛ نباید روحیه زن را تضعیف کرد.
🔶 بسیاری اوقات زنان زیر فشار شوهران هستند. در برخی مناطق با زن به مثابه ابزار تولیدمثل برخورد می شود. در مناطق دیگر او را ابزاز لذت جویی یا تابلویی هنری میدانند که مرد میخواهد آنرا همیشه در برابر چشمان خود قراردهد. با این برخوردها روحیه زن را از او میگیریم، گوهر وجودی او را می گیریم و به او ثابت می کنیم که نمیتواند رسالتی را بعهده داشته باشد و هیچ امتیازی جز بهره جنسی و زیبایی و خدمت کردن به مرد ندارد.
🔶 بدین ترتیب، ما با این روش روحیه زن را از بین می بریم، در حالیکه رسول خدا'ص' می فرمود: "بهترین فرزندان شما دختران هستند." پیامبر'ص' دست فاطمه'س' را می بوسید....
🔶 کتاب سفر ش.هادت امام حسین'ع' پیشرو اصلاحگری، بند ۱۷۴
🔸 #به_قلم_اساتید:دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#پاسخ_به_شبهات
#هواپیمای_اوکراینی
✅ پاسخ به 9 سوال و شبهه درباره هواپیمای اوکراینی
🔰 کالبدشکافی یک تراژدی
🔰 قسمت اول
1⃣ ساعت 6:12 روز چهارشنبه 18دیماه1398، هواپیمای بوئینگ 752 سری 800هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با علامت ثبت UR-PSR که حامل 176سرنشین شامل 167مسافر و 9خدمه پروازی است با مجوز برج مراقبت پرواز، از باند 29راست فرودگاه بینالمللی امامخمینی(ره) به پرواز درمیآید، ولی کمتر از 3دقیقه بعد یعنی در ساعت 6:14:56 هدف موشک شلیک شده از سامانه پدافندی تور ام-1 قرار میگیرد و در ساعت 6:18 نیز بهطور کامل از صفحه رادار محو میشود. اما این اتفاق چگونه رخ داده است؟
🔶 چه علل و عواملی سبب شده، اپراتور سامانه پدافندی مرتکب اشتباه فاحشی در تصمیمگیری برای شلیک موشک به هواپیما شود؟ آیا ردی از نفوذ و هک سیستمهای دفاعی کشور در این پرونده وجود دارد؟ کدام زوایا و ابعاد این پرونده تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است؟ برای پاسخ به سؤالات و رفع ابهامات درباره ماجرای هواپیمای اوکراینی این گزارش را بخوانید.
2⃣ چرا 2موشک بهسمت هواپیما شلیک شد؟
پایه و اساس شلیک 2موشک بهسمت هواپیما، قطعیت و یقین اپراتور است که گمان میکند در حال مقابله با یک موشک کروز است؛ کرنولوژی یا زمانبندی شلیک موشک بهسمت هدف اینگونه است که اپراتور در ساعت6:14:19 موشک اول را بهسمت هدف مورد نظر خود شلیک میکند که پس از 18ثانیه سیگنال فعال شدن فیوز مجاورتی موشک که بهمعنای عمل کردن آن است، ثبت میشود.
🔶 با وجود عملکرد موشک اول، سامانه پدافندی همچنان قفل راداری روی هدف دارد و مسیر حرکت آن را ردیابی میکند که اپراتور هم با توجه به تداوم مسیر حرکتی هدف کشف شده، موشک دوم را در ساعت 6:15:09 بهسمت هدف شلیک میکند. درحقیقت علت شلیک موشک دوم، یقین اپراتور به متخاصم بودن هدف و همچنین تداوم مسیر حرکتی هدف پس از شلیک موشک اول است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد شلتوکی
🆔 @tahlil_shjr