#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#وحدت #طوفان_الاقصی
#مقاومت #فلسطین
✅ تکرار نسخه ضدایرانی در لبنان
🔶 در خبرها آمده که خبرنگار یک رسانه ضدایرانی روی دیوار ویرانه های غزه نوشته است زن زندگی آزادی. بهتر از این نمی شود. یعنی دیوارهایی که پای آن خون مظلومترین های عالم است، به شعار نشان دار از پروژه آدم کشی و فروپاشی در ایران رنگ بسته است. جالب نیست؟ باید چه کنند که بگویند قاتلان امروز غزه، همان کارفرمای خرابکاری در ایران است؟
🔶 واقعیت اینست که این سنت عالم است که هرچه جلوتر می رویم همه خبائث عالم دستشان رو شده و بر هم منطبق می شوند. از سویی همه مظلومین و مبارزان و مجاهدان نیز در هر رنگی بهم می رسند. صحنه دنیا را نظاره کنید؛ از سنی و شیعه تا مسیحی و یهودی و حتی لائیک علیه ظلم یک صدا شدند. در این میان دست و پا زدن های نتانیاهو برای جنگ روانی خیالی دیدنی است. رژیمی که هر روز در باتلاق خودساخته در جنگ با جبهه مقاومت ذلیل تر می شود، برای جبران مافات دست به اختلاف افکنی میان مردم زده است. هفته گذشته خطاب به مردم ایران گفته بود ما آمده ایم تا شما را آزاد کنیم و البته که مورد تمسخر عام و خاص قرار گرفت و حالا به مردم لبنان گفته است که مقابل حزب الله صف بکشید.
🔶 لبنانی که این روزها جلوه تاریخی از وحدت و همدلی برای مقاومت است. حتی گروه های مخالف حزب الله نیز این روزها در نصرت به مقاومت یکدست شده اند. تصاویر چشم نواز از امداد و کمک رسانی مردم لبنان به آواره ها از اخبار خوش این روزهای رسانه هاست. این وحدت و همدلی که حول مقاومت و مبارزه ایجاد شده است مرهون یک عمر قیام خالصانه حزب الله است. مردم به چشم دیده اند که حزب الله چطور در دفاع از امنیت آنها صادق و پاک باخته است. چطور جان خود را فدای ملت و خاک شان کرده است. مردم لبنان چطور می توانند دلداده سیدالشهدای حزب الله و دیگر فرماندهان و سربازان با اخلاص مقاومت نباشند؟ چطور می شود مقابل دیوان و ددان و گرگان درنده هم قسم نشوند؟
🔶 پیام نتانیاهو از این جهت معنادار است. این خبیث و ملعون جهانی فهمیده است که هیچ راهی جز تفرقه و نقار نیست. همان راهی که سالهاست در ایران دنبال می کنند و البته از سوی مردم هوشیار ما تحقیر می شوند. و اما مهمترین خطای محاسباتی آنها در این روزها اینست که نمی فهمند چشم ها بیدار و دل ها روشن و ذهن آگاه شده است. طوفان الاقصی پرده ها را انداخته و آنچه عمری پنهان کرده بودند امروز مقابل چشمان عالم است. بلاهت جنایتکاران دهر این است که خیال می کنند با زور و سرنیزه می شود به جنگ آگاهی رفت. آنها نمی فهمند و نمی دانند که در همین زمین رشد ذهن ها و نور قلب ها زمین گیر شدند و در نهایت به عزم و جزم اراده ها نابود می شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #امنیت
#جمعه_نصر #مقاومت
✅ این مردم خیبرشکن
🔰 قسمت اول
🔶 نگاهی به ابعاد و اهمّیّت خطبههای تاریخی نماز جمعه نصر
مراسم بزرگداشت شهید سیّدحسن نصرالله و نماز جمعهی هفتهی گذشته در تهران، کمنظیر و تاریخی بود و میتوان آن را یومالله دیگری در تاریخ معاصر ایران دانست. این رویداد، از چند منظر، مهم و قابل توجّه است. نخست، جمعیّت عظیمی که در آن شرکت کردند. بسیاری از خیابانهای اطراف مصلّای تهران مملو از جمعیّت بود. برخی افراد، خود را از شب قبل به آنجا رسانده بودند. چند ساعت پیش از آغاز رسمی مراسم، کلّ محوّطهی مصلّا پُر شده بود و دیگر جا نداشت و، بهناچار، مردم در خیابانهای اطراف مستقر شدند. بخشی از شرکتکنندگان در این مراسم عبادی و سیاسی، خود را از شهرها و روستاهای دور به پایتخت رسانده بودند تا به همهی ناظران صحنهی ایران این پیام را مخابره کنند که زیر پرچم ولایت فقیه، آمادهی فداکاری برای آرمانهای خود هستند.
🔹شجاعت ملّت
🔸بخشی از این جمعیّت میلیونی که در این رویداد ملّی و تاریخی شرکت کردند، میگفتند برای اوّلین بار است که در نماز جمعه شرکت میکنند! این نکتهای مهم و قابل توجّه است که نباید از آن غفلت کرد. چهرههای مختلف، با عقاید و سلایق سیاسی گوناگون، در این مراسم حضور داشتند. بنابراین، نماز جمعهی سیزدهم مهرماه ۱۴۰۳ در تهران را میتوان نمادی بارز و درخشان از اتّحاد و انسجام ملّی ایرانیان دانست؛ مردمی که وقتی احساس میکنند کشورشان در یک موقعیّت خاص و ویژه قرار دارد، اختلافسلیقهها را کنار میگذارند و زیر یک پرچم، متّحد میشوند. این حضور در حالی رخ داد که رژیم صهیونیستی، پس از عملیّات وعدهی صادق ۲، ایران را تهدید کرده است. رژیمی که بیش از ۴۱ هزار تَن را در غزّه قتلعام کرده که ۱۷ هزار نفر از قربانیان کودک هستند، طبیعتاً به هیچ کدام از قواعد بینالمللی و اخلاقی پایبند نیست و هر گونه جنایتی از آن برمیآید؛ لذا حضور گستردهی مردم در این شرایط خاص در این نماز جمعه، نشان از شجاعت مثالزدنی آنان دارد.
🔹خطّ بطلان بر فضاسازی دشمن
🔸نکتهی دوّم، حضور حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در یک مراسم عمومی و از پیش اعلام شده است که پیامهای شفاف و محکمی برای ناظران دارد. شرکت در این مراسم در حالی رخ داد که منابع رژیم صهیونیستی و حامیان و دنبالههای آنها در رسانههای رسمی و فضای مجازی سعی داشتند فضای دلهره و ترس را بر جامعه ایرانی مستولی کنند و در این مسیر دست به خبرسازیهایی نیز زدند. از جمله خبرگزاری رویترز، چند روز پیش، در خبری دروغ، مدّعی شد که رهبر ایران به مکانی امن منتقل شده است! حضور ایشان در این رویداد خط بطلانی بر این فضاسازیهای دروغین و عملیات روانی دشمن بود. کیفیّت حضور رهبر انقلاب در این مراسم نیز قابل تأمّل است. ایشان، پیش از اذان ظهر، در مصلّی حضور یافتند و در مراسم بزرگداشت شهید سیّدحسن نصرالله، پرچمدار مقاومت در منطقه، شرکت کردند. حضور مقامات ارشد لشکری و کشوری و فرزندان رهبر انقلاب در این مراسم و در کنار مردم نیز پیام روشنی برای ناظران داشت.
🔹متفاوت از گذشته
🔸خطیب جمعهی تهران، در نماز جمعه، سورهی جمعه را قرائت کردند که از مستحبّات نماز جمعه است؛ حال آنکه میشد سورهای کوتاهتر نیز بخوانند. همچنین، برخلاف رویّهی معمول که نماز دوّم را امامجمعهای دیگر میخواند، نماز عصر را هم خودشان خواندند و پس از پایان نماز نیز با برخی از افراد حاضر در صف اوّل نماز، گپوگفت داشتند. همهی اینها برای ناظرانی کوچکترین حرکات و کنشهای رهبری را تحت نظر دارند، واجد پیامهای روشنی بود. در چند ماه اخیر و بهخصوص پس از ترور شهید اسماعیل هنیّه در تهران، بازوهای تبلیغاتی حامی رژیم صهیونیستی سعی کردند با عملیّات روانی گسترده جمهوری اسلامی را هراسان و ناتوان از پاسخگویی به اقدامات تروریستی و شرارتبار تلآویو نشان دهند. به نظر میرسد این عملیّات روانی سنگین و گسترده دو هدف اصلی را دنبال میکرد: نخست، ایجاد تصویری متزلزل از نظام که قادر به دفاع از حقوق قانونی، منافع خود و محور مقاومت نیست؛ و دوّم، ایجاد اختلال محاسباتی در تصمیم گیرندگان ارشد کشور، برای تزریق نوعی شتابزدگی در تصمیم و اقدام.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#دشمن_شناسی #رژیم_صهیونیستی #امنیت #جمعه_نصر #مقاومت ✅ این مردم خیبرشکن 🔰 قسمت اول 🔶 نگاهی به ا
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #امنیت
#جمعه_نصر #مقاومت
✅ این مردم خیبرشکن
🔰 قسمت دوم
🔹پیام مهم؛ «نه تعلّل، نه شتاب»
🔸نماز جمعهی هفتهی گذشته در تهران را میتوان از منظر اهمیت و اثرگذاری در حد عملیّات وعدهی صادق ۲ دانست که پیام جمهوری اسلامی ایران را از زبان مقام نخست کشور به دوست و دشمن ارسال کرد. قرائت خطبهی دوّم نماز به زبان عربی، حاکی از آن است که این نماز جمعه و پیام آن مخاطبی فراتر از مرزهای ایران داشت و همانطور که رهبر انقلاب نیز بهصراحت بیان کردند، مخاطب اصلی آن مردم لبنان و فلسطین بودند. حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، در انتهای خطبهی اوّل، به این موضوع پرداختند و تأکید کردند: «کاری که نیروهای مسلّح ما کردند، کمترین مجازات برای رژیم غاصب صهیونی در برابر جنایتهای حیرتآور آن رژیم بود؛ رژیم خونآشام، رژیم گرگصفت و سگ هار آمریکا در منطقه. جمهوری اسلامی هر وظیفهای در این زمینه داشته باشد، با قدرت و صلابت و قاطعیّت انجام خواهد داد. ما در انجام این وظیفه، نه تعلّل میکنیم، نه شتابزده میشویم؛ تعلّل نمیکنیم، کوتاهی نمیکنیم، دچار شتابزدگی هم نمیشویم. آنچه منطقی است، آنچه معقول است، آنچه درست است، به نظر تصمیمگیران نظامی و سیاسی، در وقت خود، در هنگام خود انجام میگیرد؛ کمااینکه انجام گرفت و در آینده هم اگر لازم شد، باز انجام خواهد گرفت.»
🔹عامل تعیینکننده در محاسبات دوست و دشمن
🔸این سخنان محکم و قاطع، در کنار حضور مقتدرانهی رهبر انقلاب در مصلّای تهران، به دوستان جبههی حق در سراسر دنیا نشان داد که علیرغم فضاسازیهای گستردهی دشمن، محور مقاومت استوار و باصلابت راه خود را طی میکند و حاضر به عقبنشینی و کوتاه آمدن از مواضع خود نیست. به مردم ایران نیز پیام خونسردی و مقاومت داد و احساس امنیّت و حمایت از سوی عالیترین مقام نظام را در آنان تقویت کرد.
🔶 رژیم صهیونیستی اگرچه سعی دارد تصویر یک سگ هار و بیمنطق را از خود نشان دهد تا دیگران را دچار ترس و وحشت و، به دنبال آن، عقبنشینی کند، امّا بدون شک، این سگ هار و حامیانش بهدقّت اوضاع داخلی ایران را زیر نظر دارند و در محاسبات خود، به آن دقّت میکنند. حضور شجاعانهی رهبر انقلاب در نماز جمعه با آن کیفیّت خاص و لبّیک تاریخی مردم به این فراخوان عزّت و اتّحاد، بیشک، در محاسبات دشمنان اثر دارد و حماسهی «جمعهی نصر»، در تحوّلات مهمّ آینده، از دید تصمیمسازان و تصمیمگیران در اردوگاه خصم دور نخواهد ماند.
🔶 دربارهی نماز جمعهی هفتهی گذشتهی تهران ــ که بهیقین، میتوان آن را یکی از روزهای تاریخی و ماندگار ایران دانست ــ بسیار باید گفت و نوشت؛ امّا آنچه از همه مهمتر است این است که مردم غیور نشان دادند وقتی پای دشمن و بیگانه در میان باشد، برای دفاع از ایران یکصدا و متّحد هستند. بنابراین، کسانی که از تاریخ درس نگیرند و بخواهند شجاعت این مردم را امتحان کنند، حتماً پشیمان خواهند شد.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#طوفان_الاقصی #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #اسرا
#حقوق_بشر #آمریکا
✅ پایان توهم
🔶 عملیات «طوفانالاقصی» به توهم خودپیروزپنداری صهیونیستها پایان داد. یک سال از این عملیات اعجابانگیز، قهرمانانه، متهورانه، خارقالعاده و محیرالعقول میگذرد. موشکباران حماس از غزه به تلآویو هر روز ادامه دارد. حماس و جهاد اسلامی مانند یک كشتیگیر ماهر و كارآزموده كه در ثانیههای اول چند امتیاز پیروزمندانه گرفته و میخواهد تا آخر زمان كشتی بازی را اداره كند، ظاهر شد. صهیونیستها سعی كردند با سر و صورت زدن حریف، نتایج بازی را تغییر دهند، اما نتوانستند. یک سال این تلاش را با 42 هزار شهید، 97 هزار زخمی و شخم زدن غزه با بمبارانهای وحشیانه ادامه دادند، اما هیچ نتیجهای نگرفتند. آنها در غزه حتی یک امتیاز یا یک پیروزی به دست نیاوردند تا روی آن مانور بدهند. رزمندگان حماس هر روز به شكار تانکها و زدن سربازان تروریست صهیونیستی مشغول هستند. موشکپرانی ادامه دارد و اسرای صهیونیستی را هنوز در چنگال خود حفظ كردهاند و تازه عملیات استشهادی در درون سرزمینهای اشغالی را هم كلید زدهاند!
🔶 رژیم صهیونیستی ناكام از جنگ غزه به دنبال دستاوردسازی در حمله به حزبالله و جنوب لبنان است. آنها همان سیاست نسلكشی، انجام جنایات جنگی، كشتار جمعی، ترورهای كور و ویران كردن خانهها، مساجد، بیمارستانها و اماكن مردمی را دنبال میكنند. آنها در جنگ روایتها شكست خوردهاند و جامعه جهانی را علیه خود برانگیختهاند. صهیونیستها همچنان از جبهه مقاومت ضربات مهلكی دریافت كردهاند و با پاسخ سنگین ملت ایران روبهرو شدهاند و نمیدانند چگونه دو ضربه را جبران كنند. جنگ غزه طولانیترین جنگ طی 75 سال گذشته است. جنگی كه انگاره «خودپیروزپنداری» صهیونیستها را به عنوان یک توهم نشان داد. آمریكا در «تله جنگ» در غرب آسیا گرفتار شده است. حماس به توهم خودبرتربینی و خودبزرگبینی صهیونیستها پایان داد.
🔶 فریادهای «مرگ بر آمریكا» و «مرگ بر اسرائیل» مردم در پنج قاره جهان هر نوع روایتی را كه رسانههای آمریكایی و صهیونیستی از جنگ غزه ساخته بودند، باطل كرد. روایت مقاومت در غرب آسیا یک روایت مسلط در افكار عمومی جهان است. ابطال روایت صهیونیستها حتی در نظام حقوقی جهان تا آنجا پیش رفت كه دیوان بینالمللی دادگستری لاهه اعلام كرد: «اسرائیل یك كشور غیرقانونی است.» پیش از این هم این مرجع بینالمللی تروریستهای صهیونیستی را به جرم جنایت جنگی، كشتار جمعی، نسلكشی و نقض حقوق بشر محكوم و مجرم شناخت.
🔶 آنچه ناظران جهانی از دور به صحنه نبرد نگاه میكنند، این است که با شهادت هر فرد فلسطینی یا عناصر مجاهد جبهه مقاومت صدها نفر به صفوف مبارزان علیه صهیونیستها اضافه میشود و با كشته شدن هر سرباز صهیونیستی موج مهاجرت و فرار سربازان از میدانهای نبرد و ترس تروریستهای حاكم بر سرزمینهای اشغالی شدت میگیرد.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#مقاومت #فلسطین
✅ همه مراجع، سیستانی اند!
🔶 رژیم موقت صهیونی پس از رهبر انقلاب اسلامی، آیت الله العظمی سیستانی را هم در لیست ترور خود قرار داده است؛ لابد چون از نقش سید حسن در آزادسازی لبنان و یاری مردم مظلوم فلسطین گفته است؛ یا ممکن است اینبار (مثل علیه داعش) فتوای جهاد علیه صهیونیست ها دهند!
🔶 خون پاک و شهادت پربرکت سید مقاومت به شکل کم نظیری اجماع همه مراجع قم، نجف، مشهد و... را در پی داشت؛ آیات نوری همدانی، مکارم، جوادی آملی، سبحانی، شبیری زنجانی، وحید خراسانی، بشیر نجفی، مدرسی و... همه از سید مقاومت و مقاومت علیه اسرائیل تجلیل کردند.
🔶 غیر از رهبر انقلاب اسلامی، چند تن از مراجع بزرگ (نوری، بشیر نجفی، محمدتقی مدرسی و...) از وجوب کمک به لبنان و مقاومت گفتند:
- بر مسلمانان واجب است به یاری آنان بشتابند!
- هریک از فرزندان امت باید به اندازه توان خود با این جنایت مقابله کند؛ با محکومیت و اعتراض و رد آن به هر شکل ممکن به صورت فردی و جمعی!
🔶 کاش این اجماع، به نحوی تجمیع می شد تا غده سرطانی، قدرت مرجعیت شیعه را ببیند و بداند: بَقِيَّةُ السَّيْفِ أَبْقَى عَدَداً وَ أَكْثَرُ وَلَداً: باقى ماندگان شمشير و جنگ، شماره شان با دوام تر، و فرزندانشان بيشتر است. (حکمت ۸۴) تهدید به ترور دو تن از مراجع بزرگ ایران و عراق در کنار به خاک و خون کشیدن مظلومان در غزه و لبنان توسط صهیونیستها، ظرفیت این تجمیع و فتوای واحد علیه اسرائیل، مثل سلف صالح را فراهم تر خواهد کرد ان شاء الله.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام محسن قنبریان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
#وعده_صادق_۲
✅ ایران میتواند حیفا و دیمونا را ۲۵۰۰ بار و در ۷ دقیقه شخم بزند
🔶 هر چند مقامات صهیونیستی درباره حمله به مراکز اقتصادی یا نظامی و هستهای ایران زیاد لاف میزنند، اما در هر بار محاسبه، بیشتر متوجه میشوند که ممکن است چه پاسخ دردناکی را دریافت کنند. نتانیاهو چند روز قبل گفت: «ایران، بزرگترین حمله موشکی تاریخ را علیه ما انجام داد و ما پاسخ خواهیم داد. ایران در پشت پرده تمامی حملات نقش دارد و ما بر این امر پایان خواهیم داد».
🔶 وزیر دفاع اسرائیل هم گفت: ممکن است در نهایت سرنوشتی شبیه غزه یا بیروت در انتظار ایران باشد. نفتالی بنت نخستوزیر اسبق هم گفته است: «فرصت حمله به تأسیسات هستهای ایران همیشه به وجود نمیآید و نتانیاهو باید از این فرصت استفاده کند.». اسرائیل و حامیانش به خود دلداری میدهند که عملیات به شکل محدود انجام خواهند شد تا ایران تلافی نکند (!) لارا روزن خبرنگار آمریکایی از قول یک مقام اسرائیلی نوشت: «ما به حمله ایران پاسخ خواهیم داد. اما نه به گونهای که جنگ همهجانبه آغاز شود». کانال ۱۳ اسرائیل هم ادعا کرد: اسرائیل به دنبال حمله به اهدافی است که آسیب برساند، اما منجر به جنگ همهجانبه نشود.»
🔶 اما واقعیت این است که رژیم صهیونیستی نه به سادگی میتواند به تأسیسات مهم ایران دسترسی داشته باشد و نه راحت بگریزد و زیر آوار حملات ترکیبی ایران دفن نشود. در این زمینه روزنامه نیویورک تایمز می نویسد: آیا اسرائیلیها می توانند سایت هستهای ایران را بمباران کنند؟ تردیدهایی در مورد توانایی اسرائیل بدون کمک آمریکا وجود دارد. تأسیسات بسیار مستحکم حفر شده در کوهها همچنان یک چالش بزرگ است... شاید ایران و متحدانش در پاسخ به حمله اسرائیل، به پالایشگاههای عربستان حمله کنند».
🔶 تایمز اسرائیل هم گزارش داد: «چین آمریکا را تحت فشار گذاشته تا اسرائیل را تحت فشار بگذارد که به تأسیسات نفتی حمله نکند زیرا ممکن است قیمت نفت افزایش یابد». شبکه CNBC در گزارشی از نگرانی درباره نفت 200 دلاری خبر داده و نوشت: حمله به تأسیسات نفت ایران به راحتی قیمت هر بشکه نفت را به بیش از 200 دلار میرساند.
🔶 یادآور میشود تعبیر «بزرگترین حمله موشکی تاریخ» در سخنرانی نتانیاهو، ناظر به عملیات وعده صادق ۲ است و در مقایسه با طراحیهای اصلی برای مجازات رژیم صهیونیستی، حکم کوه یخ عمیقی را دارد که تنها نوک آن نمایان شده است. این به قدری واضح است که مایک پمپئو (وزیرخارجه دولت ترامپ و رئیس اسبق سیا) اظهار کرد: ایران نیم میلیون (۵۰۰ هزار) موشک بالستیک دارد و این یعنی میتواند عملیات اخیر خود را ۲۵۰۰ بار تکرار کند و این غیر از انواع پهپاد و تسلیحات دیگرِ آنهاست.
🔶 برخی منابع مطلع عنوان کردهاند که دهها هدف راهبردی شامل تأسیسات اتمی، اقتصادی، گازی، نیروگاهی و زیرساختی رژیم صهیونیستی به ویژه در عمق حیفا و تلآویو و دیمونا، از سوی ایران هدفگذاری شده و مکانیسم ماشه بر آنها حاکم است. اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی مینویسد: دولت بایدن با پاسخ اسرائیل مخالف نیست، اما میخواهد حساب شده باشد. واشنگتن نگران پیامد این اقدام برای نیروهای آمریکایی است.
🔶 در این باره ویلیام برنز رئیس سازمان سیا می گوید: باید تواناییهای نظامی تهران را جدی گرفت. ما با خطر بسیار واقعی تشدید بیشتر درگیریهای منطقه روبهرو هستیم. محاسبات نادرست میتواند به یک مارپیچ بدون پایان منجر شود. لئون پانهتا رئیس اسبق سیا و وزیر دفاع اسبق هم به اماسانبیسی گفت: ایران، پاسخ هر نوع حمله اسرائیل را خواهد داد. اگر اسرائیل حمله کند، احتمال وقوع یک جنگ تمام عیار در منطقه وجود دارد. اسرائیل در ۷۰ سال گذشته، هرگز نتوانسته از طریق نظامی به اهدافش برسد.
🔶 در همین زمینه، عبدالباری عطوان سردبیر رأی الیوم گفت: اسرائیل از لحاظ روانی فرو ریخته. ایران، حمله سختی به پایگاه های نظامی رژیم انجام داد و خلبانهای ۳۵-F باید بدانند اگر حمله کنند پس از بازگشت، فرودگاهی در اسرائیل برای فرود سالم نخواهد ماند. جان مرشایمر نظریهپرداز آمریکایی هم تأکید کرد: "اگر اسرائیل حمله کند، ضربه بعدی ایران میتواند به فروپاشی اسرائیل بینجامد".
🔶 اینها علاوه بر تصاعد عملیات متحدان ایران علیه رژیم صهیونیستی است؛ چنان که محمدعلی الحوثی، عضو شورای سیاسی یمن تأکید کرد: رژیم صهیونیستی در روزهای آینده با موشکهای فراصوت هدف قرار گرفته میشود. موشکهای فراصوت (هایپرسونیک) که در هفت دقیقه به عمق مناطق اشغالی میرسند و به شکل خوشهای، اهداف را در هم میکوبند، فقط یکی از توانمندهای تهاجمی ایران است که در جبهه مقاومت هم در دسترس قرار گرفته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#رژیم_صهیونیستی
#کشاورزی #طوفان_الاقصی
#امنیت_غذایی
✅ تعبیر کابوس بزرگ
🔶 «اسرائیل بزرگترین بحران غذا و کشاورزی تاریخ خود را تجربه میکند.» این جمله اعتراف مهم مقام ارشد وزارت کشاورزی دولت نتانیاهو «آرون لاوی» است که در یک رسانه صهیونی منتشر شده است. البته این همه ماجرا نیست و اوضاع برای سران تلآویو بسیار وخیمتر از آن است که لاوی مطرح میکند.
🔶 اخبار منتشر شده حکایت از آن دارد که روستاهای هممرز نوار غزه پس از عملیات طوفانالاقصی در 7 اکتبر 2023 تخلیه شده، نزدیک به یک سال است که با توجه به عملیاتهای حزبالله لبنان در جبهه شمال، هیچ یک از اشغالگران جرئت جمعآوری محصول غصبی خود را از باغهای میوه شمال سرزمینهای اشغالی، در نزدیکی مرز لبنان ندارند. آخرین برآوردها از وضعیت تأمین مایحتاج ساکنان سرزمینهای اشغالی نشان میدهد، رژیم صهیونی با بحران غذایی روبهرو شده است؛ بر این اساس نیمی از زمینهای کشاورزی سرزمینهای اشغالی به دلیل درگیری با لبنان رها شده و همین مسئله سبب شده است تا ۸۰ درصد کالری موردنیاز جمعیت ساکن مناطق اشغالی به کشورهای دیگر وابسته شود.
🔶 پژوهشگر صهیونیست «لیمونن آمودر» دولت را در تولید غذا برای مردم ناتوان دانسته و میگوید: «۸۰ درصد کالری مصرفی اسرائیلیها به واردات از ترکیه، اردن و اوکراین وابسته است.» همه این آمار یک بحران بزرگتر که کابوس اصلی رژیم صهیونی است؛ یعنی مهاجرت معکوس و فرار اشغالگران از سرزمینهای اشغالی را در دل خود جای داده است، چنانکه در این زمینه شبکه تلویزیونی «سیانبیسی» در گزارش هفته گذشته خود از فرار نیمی از کارگران بخش کشاورزی صهیونیست به کشورهای محل تولد خود پرده برداشت.
🔶 به گفته مقامات امنیتی بلندپایه تل آویو، این رژیم در ۷ اکتبر بزرگترین شکست اطلاعاتی ـ امنیتی خود را تجربه کرد و حالا امنیت در همه بخشها از جمله غذا هم از بین رفته است؛ چنانکه بر اساس آمار فائو، ۱۸۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی اسرائیل در نواحی شمالی واقع شده است، رقمی که معادل یکدهم مساحت استان قم که نصف کل کشاورزی این رژیم را تشکیل میدهد. جاییکه با تشدید تنش میان رژیم صهیونیستی و حزبالله ناامن است.
🔶 رژیم صهیونی که زمانی رؤیای از نیل تا فرات را در سر میپروراند، حالا با کاهش ۶۶ درصدی تولید ناخالص داخلی دست و پنجه نرم کرده و در تأمین امنیت غذایی اهالی سرزمین اشغالی نیز به مسئله برخورده است. وزارت کشاورزی رژیم صهیونیستی از توافق این رژیم با دولت هند و مالاوی برای ورود ۲۰ هزار کارگر ساده پرده برداشته است؛ اما دبیرکل فدراسیون کشاورزان رژیم صهیونی، «آوری دورمن» میگوید: «توافق برای مردمی که در یک جزیره و انزوای مطلق زندگی میکنند، غذا نمیشود.» سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در گزارش اخیر خود تأکید کرد، گشودن یک جبهه جدید جنگ برای دولت صهیونی در سرزمینهای شمالی اقتصاد این رژیم را مختل میکند.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #فلسطین
#قانون_اساسی #اسلام_ناب
#رژیم_صهیونیستی #حقوق_بشر
✅ مشروعیّت مقاومت؛ از احکام اسلامی تا قوانین جهانی
🔰 قسمت اول
🔶 نگاهی به مشروعیّت مبارزه با رژیم صهیونیستی از منظر اسلام، قانون اساسی و حقوق بینالملل
رهبر معظّم انقلاب اسلامی، در خطبههای نماز جمعهی تاریخی سیزدهم مهرماه که با حضور میلیونی مردم در تهران برگزار شد، دربارهی مبنای منطقی و قانونی مواجههی محور مقاومت و اجزای آن با رژیم غاصب و تروریست صهیونیستی فرمودند: «احکام دفاعی اسلام تکلیف ما را معلوم کرده است؛ هم احکام دفاعی اسلام، هم قانون اساسی خودمان، هم قوانین بینالمللی؛ همین قوانینی که ما در نگاشتن آن قوانین تأثیری نداشتیم، امّا حتّی در همان قوانین هم این مطلبی که عرض میکنم جزو مسلّمات است و آن، این است که هر ملّتی حق دارد از خاک خود، از خانهی خود، از کشور خود، از منافع خود در مقابل متجاوز دفاع کند؛ معنای این حرف این است. معنای این حرف این است که ملّت فلسطین حق دارد در مقابل دشمنی که خاک او را تصرّف کرده، خانهی او را اشغال کرده، مزرعهی او را ویران کرده، زندگی او را تباه کرده بِایستد؛ ملّت فلسطین حق دارد. این یک منطق مستحکمی است که امروز قوانین جهانی هم آن را تأیید میکند.»
در این گزارش، حقّ دفاع و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی، از سه منظر احکام اسلامی، قانون اساسی کشور و قوانین بینالمللی، بهاختصار بررسی میشود.
🔹بر همهی مسلمانان فرض است
🔸اسلام احکام مفصّلی در بحث جنگ و دفاع دارد. یکی از سرفصلها در این مورد ــ که به نظر میرسد منطبق با وضعیّت و شرایط رویارویی با رژیم صهیونیستی است ــ «جهاد دفاعی» است که به عنوان دفاع و جلوگیری از تجاوز دشمن انجام گیرد، و این در زمانی است که دشمن به سرزمینهای مسلمانان و مرزوبوم آنها هجوم آورد و قصد تسلّط سیاسی یا نظامی یا فرهنگی یا اقتصادی بر آنان داشته باشد.
🔶 طبق دیدگاه مشهور میان فقها، «جهاد دفاعی» تنها بر مسلمانانی واجب نیست که مورد هجوم دشمنند، بلکه همهی مسلمانان وظیفه دارند از مسلمانانی که در سرزمینهای اسلامی مورد تجاوز قرار گرفتهاند دفاع کنند و مادامی که به مقدار نیاز به دفاع برنخاسته باشند، تکلیف از هیچ کس ساقط نمیشود. این دیدگاههای فقهی نیز مبتنی بر آموزههای قرآنی، از جمله آیات ۱۹۰ و ۱۹۱ سورهی بقره، آیهی ۲۱۶ سورهی بقره، آیهی ۱۲۳ سورهی توبه، آیات ۳۹ و ۴۰ سورهی حج و آیهی ۶۰ سورهی انفال است.
🔶 در همین زمینه، رهبر انقلاب در پیام اخیرشان تأکید کردند «بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بِایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث، آن را یاری کنند.» ۱۴۰۳/۷/۷ چند روز پیش از این پیام نیز، در بیاناتی کمک به فلسطین در برابر غاصبان را واجب دانسته بودند؛ «حکم قطعی شرعی این است که بر همه واجب است تلاش کنند، کمک کنند و فلسطین را به مسلمانها، به صاحبان اصلیاش برگردانند؛ مسجدالاقصیٰ را برگردانند.» ۱۴۰۳/۷/۴
🔹قانون اساسی چه میگوید؟
🔸دفاع جمهوری اسلامی ایران از مبارزهی مشروع و انسانی مردم مظلوم فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی، مبانی قانونی مبتنی بر قانون اساسی کشور نیز دارد. بند شانزدهم اصل سوّم قانون اساسی عنوان میکند که «تنظیم سیاست خارجی کشور بر اساس معیارهای اسلام، تعهّد برادرانه نسبت به همهی مسلمانان و حمایت بیدریغ از مستضعفان جهان» باید باشد. همچنین، اصل یکصدوپنجاهودوّم قانون اساسی بر «دفاع از حقوق همهی مسلمانان» تأکید میکند. اصل یکصدوپنجاهوچهارم نیز تأکید دارد که «جمهوری اسلامی ایران سعادت انسان در کلّ جامعهی بشری را آرمان خود میداند و استقلال و آزادی و حکومت حق و عدل را حقّ همهی مردم جهان میشناسد. بنابراین، در عین خودداری کامل از هر گونه دخالت در امور داخلی ملّتهای دیگر، از مبارزهی حقطلبانهی مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت میکند.»
🔶 نکتهی دیگری که در اینجا قابل توجّه است اینکه رژیم صهیونیستی صرفاً به مردم مظلوم فلسطین تعدّی نمیکند، بلکه دشمنی و عداوت این رژیم با ایران و ایرانیان نیز پروندهای سیاه و مفصّل است؛ از ترور دانشمندان و شخصیّتهای مختلف کشور گرفته تا خرابکاری و حمایت و تسلیح معاندان و هر گونه شرارت دیگری که تا کنون میتوانسته علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد. از این رو، مقابله با این رژیم جعلی و جنایتکار صرفاً حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان نیست، بلکه قبل از هر چیز دفاع مستقیم از ایران و مردم و منافع آن است.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #مقاومت #فلسطین #قانون_اساسی #اسلام_ناب #رژیم_صهیونیستی #حقوق_بشر ✅ مشروعیّت مق
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #فلسطین
#قانون_اساسی #اسلام_ناب
#رژیم_صهیونیستی #حقوق_بشر
✅ مشروعیّت مقاومت؛ از احکام اسلامی تا قوانین جهانی
🔰 قسمت دوم
🔹مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و حقوق بینالملل
🔸رژیم صهیونیستی و حامیانش سعی دارند مقاومت فلسطینی را تروریسم و حمایت از آن را نیز حمایت از تروریسم جلوه دهند! امپراتوری رسانهای غرب و برخی از مجامع وابستهی جهانی، از جملهی ابزارهای آنها برای پیشبرد سیاست خود در این زمینه هستند. امّا واقعیّت آن است که فلسطینیها از حقّ مقاومت ــ از جمله مقاومت مسلّحانه ــ برخوردارند و قوانین بینالمللی که اغلب توسّط کشورهای غربی حامی این رژیم هم تنظیم و تدوین شده، بر این حقّ قانونی و مشروع صحّه میگذارد. بر اساس همین قوانین بینالمللی، حمایت از چنین مردمی که تحت اشغال و ستم هستند نیز مشروع قلمداد شده است.
🔶 مطابق با حقوق بشردوستانهی بینالمللی، از طریق تصویب پروتکل الحاقی شمارهی یک به کنوانسیونهای ژنو مصوّب سال ۱۹۴۹، جنگهای آزادیبخش ملّی به عنوان یک حقّ محفوظ و ضروری برای مردم تحت اشغال، در همه جا بهصراحت پذیرفته شده است. در سال ۱۹۷۴ میلادی، قطعنامهی ۳۳۱۴ سازمان ملل متّحد «هر گونه اشغال نظامی، هرچند موقّت» را ممنوع دانست؛ در این قطعنامه، بر حقّ تعیین سرنوشت، استقلال و آزادی مردمی که بهزور از این حقوق محروم شدهاند، بهصراحت تأکید شده و مبارزهی نظامی و درخواست و دریافت کمک برای رسیدن به حقوق خود، مشروع و قانونی دانسته شده است. البتّه در دنیایی که بهراحتی جای جلّاد و شهید را عوض میکنند، از نظر غرب، گروههای مبارز فلسطینی که برای آزادی سرزمین مادری تحت اشغال صهیونیستها مقاومت میکنند تروریست هستند و کشوری مثل ایران نیز که از آنها حمایت میکند متّهم به حمایت از تروریسم است، امّا اهدای هزاران تُن بمب به رژیم جنایتکار اسرائیل برای کشتار ۴۲ هزار فلسطینی در یک سال اخیر، نمودی از دنیای آزاد و متمدّن است!
🔶 هشت سال بعد و در اواخر سال ۱۹۸۲ میلادی، درحالیکه رژیم صهیونیستی سعی زیادی داشت تا عبارت «حقّ مبارزهی مسلّحانه» را حذف یا حدّاقل به نوعی تحریف کند، بار دیگر در قطعنامهی ۳۷.۴۳ مجمع عمومی سازمان ملل، هر گونه شکوشبهه در این زمینه رد شده و بر مشروعیّت مبارزه برای استقلال، تمامیّت ارضی، وحدت ملّی و رهایی از سلطهی استعماری و اشغال خارجی با همه ابزارهای موجود، از جمله مبارزهی مسلّحانه، تأکید شد. در بند ۲۱ این قطعنامه، «فعّالیّتهای توسعهطلبانهی اسرائیل در خاورمیانه و بمباران مستمرّ غیرنظامیان فلسطینی که مانعی جدّی در راه تحقّق خودمختاری و استقلال مردم فلسطین است»، بهشدّت محکوم شده است.
🔶 مجموع این نکات بیانگر این موضوع است که مقاومت مسلّحانه علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از این مقاومت نهتنها منافاتی با قوانین بینالمللی ندارد، بلکه صراحتاً مورد تأیید و حمایت این قوانین مورد اجماع جهانی نیز هست. از همین رو، هر انسان آزاده و منصفی در جهان تأیید میکند که «هر ضربه به رژیم از سوی هر کس و هر مجموعه، خدمت به کلّ منطقه و بلکه به کلّ انسانیّت است.» ۱۴۰۳/۷/۱۳
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#سید_مقاومت
#بصیرت
✅ کجا سید حسن نصرالله برای حزب الله ایران تأسف می خورد؟
🔶 سید حسن نصرالله میتوانست صرفاً یک مجاهد شهید یا یک عالم محبوب یا یک سیاستمرد انقلابی یا یک مبارز حرفه ای باشد اما سید حسن نصرالله نباشد. سید حسن نصرالله، مقتدی صدر نشد، جمال عبدالناصر نشد، یاسر عرفات نشد، محمود احمدی نژاد نشد، بلکه سید حسن نصرالله شد. در زمانه پایان سری و سروری، او محبوبترین و نامدارترین شخصیت جهان عرب شد. بودنش در هر جبهه ای نشانه حقانیت آن جناح بود. جنگ در برابر او جنگ در برابر پیروزی بود. مقاومت با وجود او داستان فاتحانه تر و سوزنده تری داشت. حالا که نیست گویی بلندترین شعله مقاومت خاموش شده است.
🔶 برای فدائیان مقاومت، خود سید هم موضوعیت دیگری داشت، فدا شدن برای سید خودش طریق شده بود تا جایی که دیگر معلوم نبود عرضه زندگی در مسیر جهاد برای ازاله اسرائیل است یا اشاعه نصرالله ... شیعه در جوهره اش اهل دلدادگی هست اما قرار گرفتن در این حد از کمال و استقبال عادی به نظر نمی رسد. چهره های گوناگونی در موقعیت سید واقع شدند اما هیچکدام فروغ او را نداشتند. در کنار علمیت، معنویت، سیادت، سیاست و شجاعت اما گوهر دیگری در وجود او درخشش داشت و آن حکمت بود. سید حکیم مقاومت بود. همه فتوحات او برای مقاومت هم برخاسته از همان بود.
🔶 اما معدن این حکمت چه بوده؟ زیاد شنیده ایم که قرار گرفتن در میدان مجاهدت و مبارزه، چشمه های حکمت را برای انسان می جوشاند، اما جناب سید خودش مسیر اعطای این حکمت را در گرو عطیه ای می داند و آن اتصال به سید علی خامنه ای است. اتصال میان این دو سید، یک اتصال اندیشه ای به معنای متعارف آن نبود، فوق اخذ اندیشه از یک اندیشمند و آن سلوک ذیل شخصیت آیت الله خامنه ای بود.
🔶 قرار گرفتن در ناموسی ترین موقعیت حق و ارائه گران ترین میزان مجاهدت برای اقامه حقیقت، این قابلیت را به جناب سید داد تا سلوک ذیل شخصیت سید علی خامنه ای برایش ممکن و مجاز شود. جناب سید از همان اوایل دوران مبارزهاش به این گنجینه دست پیدا کرده بود و کاملاً هم به آن خودآگاهی داشت. آیت الله خامنهای برای او نه یک استاد، مشاور و حتی رهبری سیاسی یا انقلابی بلکه ذریعه ای بود که پاسخ همه پرسش ها و رافع همه نیازهای معرفتی و راهبردی اش شده بود. میزان اهمیت این ارتباط را تاحدی شناخته بود که برخلاف رویه موجود دائماً بر ترویج زبان فارسی در میان تنظیم و تشکیلات حزب الله تأکید داشت و علت آن را هم زمینه سازی برای اتصال عمیق تر به امامش خامنه ای می دانست.
🔶 این اعتماد و تکیه نه به علت جزمیت های کلامی و نه از روی اقتضائات سیاسی و نه حتی بنابر وصیت های خمینی بلکه از روی تجربیات میدانی و مواجهه با صخره های سخت واقعیت بوده است. به روایت خودش او بارها و بارها حکمت رهبرانه آیت الله خامنه ای را در عینیت لمس کرده بود. در لحظاتی که همه مصلحان و مدّبران جهان اسلام در یک مسیر دم دستی و غلط قرار می گرفتند این سید علی خامنه ای بود که نور هدایتش راه دیگری را پیش پایش می گذاشته و مقصد و مراد را برای او در دسترس قرار می داده است.
🔶 اما تلخی این روایت این جاست؛ در تنها موردی که جناب سید از دوستان و برادران مجاهد ایرانی اش پوزش می طلبد و واقعیتی ناگوار را به آن ها متذکر می شود، هم در همین وادی است. سید از موقفی که در آن ایستاده و از منظری که به حزب الله ایران می نگریست بر این باور بود که برادران ایرانی اش با نوعی خودبسندگی و استغنا، حقّ برخورداری از نعمت چنین امامی را ادا نمی کنند و از این جهت بر وضعیت آنان تأسف می خورد: "حقیقت آن است که ما در برابر شخصیّتی عظیم و استثنائی هستیم. ولی میبینیم بسیاری در این امّت از ایشان چیز زیادی نمیدانند و احساس میکنیم که این امام و این رهبر چه قدر در امّت خویش و حتّی، با پوزش از برادران ایرانی، در ایران مظلوم و تنها است؛ حتّی در جنبهی آشکار و روشن شخصیّتش یعنی جنبهی رهبری و سیاسی که در قالب رهبری بیست و دو سالهی امّت تجلّی یافته. شما در حقیقت در برابر شخصیّتی قرار دارید که، به معنای واقعی کلمه، دشمنان وی را محاصره کردهاند و دوستان حقّش را ادا نمیکنند. دشمنان محاصرهاش کردهاند و مانع رسیدن حقیقت و نور وی به جهان و امّت میشوند، دوستان هم که حقّش را ادا نمیکنند."
🔶 پ ن: برای ادراک بهتر ماجرا و کیفیت اتصال جناب سید به شخصیت آیت الله خامنه ای، متن کامل بیانات ایشان در افتتاحیه همایش "نوآوری و اجتهاد از دیدگاه آیت الله خامنه ای" را در لینک زیر مطالعه فرمایید.
https://khl.ink/f/12605
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی افراز
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#فلسطین #حزب_الله
#منطقه #اسرا
✅ در میدان زمینی چه خبر است؟
🔶 رژیم به طور کلی سه هدف را در جنگ زمینی انتخاب کرده بود:
1⃣ تخریب زیرساختها در نوار مرزی
2⃣ حرکت به سمت لیتانی برای تخریب زیرساختهای حزب دورتر از مرز
3⃣ در صورت امکان و لزوم، حرکت به شمال لیتانی برای تعمیق ضربات
🔶 در این زمینه، عملیات دشمن با نظارت و هدایت افسران آمریکایی بر طرحهای عملیاتی رژیم صهیونیستی همراه با ارائه دادههای عظیم همراه است. برتری هوایی اسرائیل عامل اساسی است اما حزبالله نیز چند تاکتیک و نقطه قوت مشخص دارد:
1⃣ آشنایی با جغرافیای منطقه توسط رزمندگان.
2⃣ تمایل رزمندگان حزبالله به انتقام خون شهدای اخیر.
3⃣ مانورپذیری بالای حزبالله در مناطق سخت با بهره برداری از جغرافیای خاص منطقه.
4⃣ انعطافپذیری و سرعت در جابه جایی رزمندگان به وسیله شبکه تونلها و سنگرها.
5⃣ کفایت لجستیکی و تجهیزاتی رزمندگان علی رغم تلاش دشمن برای قطع شمال و جنوب لیتانی.
6⃣ اکنون نیروهای خط ۱ پدافند از یگانهای سرافراز عزیز و نصر هستند و علیرغم استقرار رضوان، هنوز نیروهای رضوان به طور گسترده وارد درگیری نشدهاند بلکه فعلا کارویژه آنها اسیرگیری است که میتواند باعث انفجار داخلی رژیم شود.
7⃣ استفاده از وضعیت کمبود نیروی انسانی و فرسایش ماشین جنگی ارتش رژیم ناشی از جنگ غزه.
8⃣ استفاده از تجربیات قسام در غزه در برابر زرهی رژیم و همچنین تجربیات جنگ 33 روزه.
9⃣ اجرای مانورهای زمینی برای بازدارندگی در برابر تهاجمات سنگین تر زمینی رژیم.
🔟 تخلیه روستاهای لبه جلویی برای حداقل آسیب به مردم.
1⃣1⃣ تقسیم کار یگانها در خط اول پدافندی به صورتی که یک یگان وظیفه جلوگیری از پیشروی دشمن را داشته، بخشی دیگر وظیفه ضربه و کمین به نیروهای پشت مرز را داشته و یگان موشکی نیز به انهدام شهرکها و عقبه دور و نزدیک (تداوم کار این نیروها نشانهای از سلامت مقاومت پس از بمباران گسترده ذخایر موشکی حزب است) میپردازد.
2⃣1⃣ حفظ از سلاحهای خاص و انبوه مانند کورنتها یا پدافند هوایی که در اختیار رضوان است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#مقاومت #حزب_الله
✅ بنبست حملهٔ زمینی به لبنان و تشدید موشکباران اسرائیل
🔶 روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشت که با شروع نفوذ از مرزهای شمالی به لبنان، حزبالله میزان شلیک راکتها را افزایش داده است. از آغاز تشدید تنش در جبهه شمالی، ۱۶۴۵ مورد اصابت مستقیم راکت به ساختمانها در خط مقدم شهرکهای شمالی در مرز لبنان ثبت شده است.
🔶 تحلیلگر نظامی روزنامه اسرائیل هیوم نیز تصریح کرد که «سرمستی بیش از حد در سطح سیاسی اسرائیل» در نتیجه ضربات وارده به حزبالله، آنها را بر آن داشت که گمان کنند این سازمان شکست خورده است و این البته اشتباه است. رژیم صهیونیستی پس از ترور دبیر کل حزب الله، به امید آنکه این ترور ساختار این جنبش را به هم بریزد، حملهٔ زمینی به لبنان را کلید زدند اما روزهاست که نیروها در محورهای مختلف در تله نیروهای مقاومت میافتند و تلفات میدهند.
🔶 دیوید، خبرنگار امنیتی کانال ۱۳ اسرائیل نیز اذعان کرد؛ حزبالله نشان داده که «هنوز یک ارتش قدرتمند است... کمینها و حملات آنها همچنان از ما تلفات میگیرد». شالوم، مفسر نظامی ارتش اسرائیل نیز میگوید که حزبالله با بقیه گروهها کاملا فرق میکند؛ این ارتشی است که چندین دهه آموزش دیده و دانش سازمانی بسیار گستردهای دارد؛ ما با یک ارتش واقعا منظم مواجه هستیم.
🔶 رزمندگان حزبالله که از ۲۰۰۶ تاکنون برای هرگونه رویارویی زمینی با اشغالگران آموزش دیدهاند، برای جنگیدن در فاصله صفر با صهیونیستها کاملا مهیا و به اذعان تحلیلگران نظامی نبرد با اشغالگران در زمین لبنان، به نفع حزبالله است و مقاومت میتواند از برگههای برنده نبرد در مسافت صفر، توانمندی موشکی و پهپادی، نیروهای ویژه رضوان و توانمندیهای دریایی بهره ببرد.
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#آمریکا #فلسطین
#منطقه #رژیم_صهیونیستی
✅ آمریکا در جنایات علیه مردم فلسطین، میداندار است
🔰 قسمت اول
🔶 حمایت آمریکا از ترورها و کشتاری که اسرائیل در غزه به راه انداخته وضعیت منطقه را بغرنج کرده است به طوری که سازمان ملل و ملتها و دولتهای مختلفی نسبت به تداوم این رویه و حمایتهای آمریکا از اسرائیل معترض هستند.
🔶 به نظر شما عملیات طوفانالاقصی چه اثری در تغییر شرایط منطقه ایجاد کرد و در موضوع صلح آبراهام چه نقشی داشت؟
در این موضوع شکی نیست که در صورت عدم وقوع عملیات طوفانالاقصی اینک کشورهای مختلف عربی با تاکید بر عنوان عربستان سعودی با اسرائیل صلح کرده بودند و با به رسمیت شناختن اسرائیل، محور مقاومت و مردم فلسطین تحت فشار قابل توجهی قرار میگرفتند.
🔶 اگر عملیات طوفانالاقصی انجام نمیشد با کلید زدن عادیسازی بین کشورهای عرب و مسلمان منطقه با اسرائیل قطعا پرونده احقاق حق مردم فلسطین و اشغالگری اسرائیل بسته میشد؛ لذا کشورهای یاد شده تلاش میکردند به انحاء مختلف محور مقاومت از جمله ایران را تحت فشار قرار دهند، اما اینک عادیسازی رابطه با اسرائیل که بیش از ۴۰ هزار انسان بیگناه را در غزه و لبنان کشته بسیار سخت است.
🔶 با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص دست داشتن آمریکا در جنایتهای اسرائیل در غزه و لبنان به یک نکته مهم میتوان اشاره کرد و باید گفت مقام معظم رهبری در همان روزهای بعد از عملیات طوفانالاقصی و آغاز حملات اسرائیل به غزه به این نکته بسیار مهم اشاره کردند که آمریکا در جنایات علیه مردم فلسطین، میداندار است.
🔶 بیشک ایشان به نکته بسیار مهمی اشاره کردند؛ میداندار بودن فراتر از حمایت از یک رژیم غاصب کودککش است. چندی پیش که یک سال از آن زمان گذشته و هر روز بر میزان کشتهشدگان و حجم جنایات اسرائیل افزوده میشود پی به درستی کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی میبریم که آمریکا میداندار اصلی جنایتها و تجاوزات منطقه است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای فواد ایزدی؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل آمریکا
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#انتخابات #طوفان_الاقصی #مقاومت #آمریکا #فلسطین #منطقه #رژیم_صهیونیستی ✅ آمریکا در جنایات علیه مر
#انتخابات
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#آمریکا #فلسطین
#منطقه #رژیم_صهیونیستی
✅ آمریکا در جنایات علیه مردم فلسطین، میداندار است
🔰 قسمت دوم
🔶 با نگاهی سطحی به سخنرانی آقای جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آقای بایدن در سالگرد عملیات طوفانالاقصی در سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن متوجه نقش آمریکا در ترور رهبران حزبالله میشویم؛ وی به صورت تلویحی مسئولیت ترور سید حسن نصراله را میپذیرد هر چند عنوان نمیکند مستقیم در این عملیات حضور داشتهاند، اما به این نکته اشاره داشت افرادی که دست آنها به خون اسرائیلیها و آمریکاییها رنگین بود با همکاری اسرائیل و آمریکا ترور شد؛ پس اینجا مشخص میشد آمریکاییها فقط از ترور سید حسن نصراله حمایت نکردند بلکه کار و پروژه مشترکی را برای این ترور با اسرائیل کلید زدند و به سرانجام رساندند.
🔶 جیک سالیوان قبل از اشاره به این موضوع یعنی همکاری آمریکا با اسرائیل در ترور سید حسن نصراله عنوان میکند امروز صبح در واشنگتن دعایی به زبان عبری خوانده شد؛ سپس بغض میکند، حال اینجا سوالی مطرح میشود مشاور امنیت ملی بایدن چرا بعد از دعا باید بغض کند؟ پاسخ روشن است، چون همه سران آمریکایی از جمله شخص بایدن صهیونیست هستند. جیک سالیوان صهیونیست است به این خاطر در موضوع فلسطین در راستای قتل و کشتار مردم و ویرانی اراضی اشغالی میداندار شدهاند چرا که آنها نیز به مسائل منطقه نگاهی صهیونیستی دارند.
🔶 از چه جهت آقای سالیوان یا آنتونی بلینکن یا رئیسجمهور آمریکا باید میداندار نسلکشی در غزه و لبنان باشند؟
بیتردید اینها اگر بیشتر از نتانیاهو در این فجایا سهیم نباشند قطعا کمتر دخیل نیستند. متاسفانه در کشور ما یک مشکل اساسی وجود دارد کسانی که حوزه کاری آنها مسائل سیاست خارجی و آمریکا نیست یا اینکه سیاست خارجی را دنبال میکنند، اما درک درستی از مسائل آمریکا ندارند همواره هر چیزی را به انتخابات آمریکا ربط میدهند در حالی که موضوع فلسطین یک دغدغه ایدئولوژیک است و هیچ ربطی به انتخابات آمریکا ندارد.
🔶 به عنوان مثال خانم کاملا هریس حتی به قیمت حمایت از رژیم صهیونیستی حاضر به باختن در انتخابات است با اینکه ادامه جنگ به زیان خانم هریس است و آتشبس به نفع وی تا بتواند جوانان معترض آمریکایی را ساکت کند و اینگونه عنوان نماید که وی عامل آتشبس است، اما همچنان حامی صهیونیست هاست و روزهای گذشته تاکید کرد ایران، دشمن اصلی آمریکاست. مساله حائز اهمیت این است که همه چیز را نباید به انتخابات آمریکا گره بزنیم چرا که مسئولین آمریکایی هرگز خود را جدای از اسرائیل حس نمیکنند؛ از نظر آنها اسرائیل و آمریکا یک مجموعه هستند خواه انتخاباتی در میان باشد یا نباشد؛ پس این همبستگی میدان داری قرار نیست با انتخابات از بین برود لذا انتخابات آمریکا نمیتواند در مسائل مرتبط با خاورمیانه و غزه و لبنان اثرگذار باشد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای فواد ایزدی؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل آمریکا
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#وعده_صادق_۲ #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
✅ سناریوهای احتمالی دشمن (برآورد تهدید محور)
🔶 به طور کلی مطابق تحلیلهای صورت گرفته، چند هدف احتمالی در خصوص پاسخ رژیم به وعده صادق ۲ وجود دارد که برخی در ادامه شرح داده میشود. ابتدا اهداف مدنظر ذکر شده و در روبروی هر یک نکات مربوط به آنها گفته شده است:
1⃣ تاسیسات هستهای: این هدف باعث خروج ایران از NPT و احتمالاً تغییر دکترین دفاعی کشور ظرف ۱۵ روز شده و آمریکا نیز به همین دلیل با آن به شدت مخالفت کرده است.
2⃣ تاسیسات نفتی: رژیم و آمریکا اکثر تهدیدات خود پیش از وعده صادق ۲ را معطوف به این هدف کرده بودند، علیالخصوص تاسیسات استان بوشهر و پایانه خارک. هدف قرار دادن این تاسیسات، پیامدهای وسیعی برای منطقه و جهان داشته و جریان انرژی به سمت آمریکا و غرب را مختل خواهد کرد. از این رو به نظر این هدف نیز حذف شود.
3⃣ حمله متقابل به اهداف ایران: جمهوری اسلامی ایران در وعده صادق ۲، پایگاههای نواتیم، تلنوف، هاتزاریم، مقر موساد و نتزاریم را آماج موشکهای خود قرار داد. در یک سناریو، این احتمال مطرح شده که رژیم یک به یک اهداف متقابل را انتخاب کند که شامل پایگاههای هوایی تبریز، همدان، اصفهان، ستاد مرکزی وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه را هدف قرار دهد.
4⃣ ضربه به توان دفاعی و تهاجمی: در یک سناریوی دیگر، این فرضیه مطرح شده که دشمن با هدف قرار دادن برخی سایتهای راداری و پدافندی، هم سپر دفاعی ذهنی تصمیمگیر ایرانی را میشکند و هم مسیر را برای حمله به برخی سایتهای موشکی ما هموار میکند با این هدف که "امکان واکنش سریع بعدی از ایران سلب شود". انهدام دو رادار راهبردی سامانههای آرو ۲ و ۳، به شدت برای تلآویو سخت بوده و آنها به هر نحو قصد جبران این خفت را دارند.
5⃣ ترور: این گزینه به مانند همیشه مطرح بوده، هست و خواهد بود. طبیعتاً اکنون نیز به مانند همیشه، تهدیدات بالقوه علیه برخی مقامات نظامی کشورمان علیالخصوص دستاندرکاران عملیاتهای وعده صادق وجود دارد. یک بخش دیگر ترور نیز به عملیاتهای کور تروریستی توسط داعش تقسیم میشود.
6⃣ زیرساختهای نظامی: در یک فرضیه دیگر، تهدیداتی برای کارخانهها و تاسیسات تولیدی در مرکز کشور و اطراف تهران و یا حتی کشتیهای جنگی ما مانند لنگرگاههای نظامی در نظر گرفته شده است.
7⃣ مخازن سوخت و گندم: این احتمال به شکل قوی مطرح شده که تیمهای تروریستی با انفجار برخی مخازن راهبردی کشور، همانند عملیات اصفهان آن را به حمله خارجی نسبت داده و با یک عملیات سنگین رسانهای، شرایط جامعه علیالخصوص در پمپ بنزینها ملتهب شده و هستههای آشوب نیز فعال شوند.
8⃣ حملات سایبری سنگین به زیرساختهای راهبردی کشور: حقیقت این است که شاید بتوان به جرئت گفت که بزرگترین شکست دشمن در وعده صادق ۲، از کار افتادن سامانههای پدافندی این رژیم بود که باعث اصابت ۹۰ درصدی پرتابههای ایرانی شد؛ بطوریکه همه موشکهای فتاح و خیبرشکن شلیک شده به اهداف از پیش تعیین شده اصابت کردند. از این رو پاسخ متقابل در حوزه سایبری هیچ بعید نیست.
9⃣ ترکیبی از موارد پیشگفته: سناریوی نهایی، ترکیب موارد فوق است. در روز عملیات وعده صادق نیز شاهد بودیم که پس از عملیات خیبر حزب الله در تلآویو، مجاهدان فلسطینی در قلب تلآویو عملیات کرده اما دقایقی بعد از هک و از کار انداختن سامانههای پدافندی دشمن، موشکهای ایرانی با قدرت به اهداف خود اصابت کردند. لذا هیچ بعید نیست که دشمن همزمان با عملیاتهای تروریستی از درون، سایبری و شلیک پرتابه از خارج در جغرافیایی وسیع، پدافند کلی کشور را درگیر سازد.
🔶 موارد گفته شده صرفاً سناریوهای مطروحه بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#وعده_صادق_۲
#جنگ_روانی #رژیم_صهیونیستی
#روشنگری #جمعه_نصر
✅ تفاوت رجزهای ما و آنها
1⃣ به تفاوت رجزخوانی امیرالمومنین با مرحب یهودی توجه کردید؟ در گذشته جنگاوران برای به رخ کشیدن قدرت خود رجز می خواندند؛ نوعی جنگ روانی برای تضعیف روحیه حریف. اما میان این رجزها تفاوت ها بود. گوشه ای از رجز مرحب چنین است: من از مردمی هستم که زنان زیبارو و خوش پوش ما را زاییده اند. لباس ما گل دار و چادر ما، برد یمنی است.
🔶 و پاسخ رجزگونه امیرالمومنین: من کسی هستم که مادرم نام مرا «حیدر» گذاشته است. من شیر بیشه شجاعت و شیر تیراندازم. یکی رجزش بر پایه امر موهوم است و دیگری بر پایه حقیقت عیان در عالم. نمونه دیگر این رجزها در جنگ احد است. مشرکان قریش به سرپرستی مادر معاویه تعدادی از زنان آواز خوان را آوردند تا دف بزنند و شعر بخوانند و سپاهیان را اغوا کنند.
🔶 در مقابل امام صادق (ع) می فرماید رجز مسلمین در بدر و احد "یانصرالله اقترب" بود. رجز امام حسین در کربلا "یامحمد" بود و رجز امیرالمومنین در جمل "یامنصور امت". این رجزها را بگذارید کنار جنگ روانی دشمن در جنگ احد که شایعه شهادت پیامبر را سرزبان ها انداخت. یا بگذارید کنار قرآن سر نیزه کردن عمروعاص. تفاوت این دو جنگ روانی چیست؟
🔶 هردو مشحون از احساسات و هیجان است. اما یکی در خدمت رشد جهل و ناآگاهی و دیگری تذکر حقیقت و رشد آگاهی. این مهمترین تفاوت جنگ رسانه ای حق و باطل در تاریخ است.
2⃣ حالا به این روزهای جنگ روانی میان ما و رژیم منحوس صهیونیستی توجه کنید. از یک سو تهدید پوچ و مضحک برای حمله به ایران. از یک سوی تحقیر توان و قدرت مجاهدین. از یک سو سانسور واقعیت هایی مثل طوفان الاقصی. از یک سو شایعه پراکنی مثل جاسوس بودن فلان فرمانده حماس یا شهادت قاآنی و از همه مهمتر کودک کشی برای وحشت افزایی و قدرت نمایی ... اما این سوی میدان رجزهایی که برپایه واقعیت های میدان است. برپایه توجه دادن به حقایق است. برپایه تهییج و زنده کردن روحیه ظلم ستیزی در عالم است. برپایه ذکر است و برپایه سردست گرفتن انسانیت است.
🔶 ابتدا وعده صادق دو با آن صلابت و هیبت نظامی. پس از آن نماز نصر رهبر انقلاب با آن جلال داهیانه. پیشتر مانور قدرت در سفرهای رئیس جمهور و وزیر امور خارجه و حالا سفر پرشکوه و نصرآور رئیس مجلس به لبنان. این دو میدان بهترین جلوه از تفاوت های جنگ روانی میان حق و باطل است. و بیچاره و بینوا آن دنیایی که هنوز در میان ایندو رجز، حیران و واله است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#منطقه #امنیت
#وعده_صادق_۲
✅ صیانت از انسجام
🔶 تحولات منطقه و جهان در یکی از مقاطع حساس و سرنوشتساز خود قرار دارد. در این شرایط همه نظامهای سیاسی دنیا و به تبع آن مقامات کشورها میکوشند با محاسبات دقیقِ گفتار و رفتار، در مسیر امنیت و منافع ملی خود قدم بردارند. در زمینه رخدادهای کنونی که ماه هاست منطقه و محیط امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را در بر گرفته است، قضاوت کلی آن است که همه قوای سه گانه و نیروهای مسلح در کنار یکدیگر با پشتیبانی آحاد مردم مشغول کار هستند. منصفانه آن است که نقش مثبت و سازنده رئیس قوه مجریه و سایر وزارتخانههای اطلاعاتی، امنیتی و دفاعی که در این زمینه نقش مؤثر ایفا میکنند را مد نظر قرار داد.
🔶 از این منظر عبارت "ولم کن بابا" ی معاون راهبردی رئیس جمهور، یقینا نباید منجر به ناديده گرفتن نقش سایر اجزای دولت شود و ما را در تحلیل، دچار قضاوت نادرست سازد. با این حال در کنار قوت ها، ضعفها را نیز ببینیم و سپس آنرا تصحیح سازیم و مراقبت کنیم در این زمانه حساس و پرمخاطره راهی را در پیش نگیریم، که دشمن را به محاسبه غلط وادارد. عبارت "ولم کن بابا" پس از عملیات تاریخی و بیسابقه وعده صادق ۲ که بخشهای مختلف درون کشور درباره اظهار نظر کردند و دنیا را به تعجب و تحسین واداشت، حتما عبارت صحیحی نبود که معاون راهبردی رئیس جمهور بر زبان جاری ساخت. او مدتی پیش میدان را در مغایرت با دیپلماسی ترسیم کرد؛ میدانی که در همه جای دنیا پیشران دیپلماسی و ابزار موفقیت آن است. اصولا دیپلماسی به خودی خود هیچ خاصیتی به همراه ندارد. همچنین پیشتر گفته بود که آمریکا با فشار یک دکمه میتواند کل سیستم دفاعی کشور را از کار بیندازد!
🔶 بنابراین "ولم کن بابا" فقط یک عبارت نیست؛ جملهای نیست که ناخواسته بر زبان جاری شده باشد. کلماتی هستند که با در نظر گرفتن تجربیات پیشین، گویای یک موضع و پیش و بیش از آن یک باور و عقیده است. اشتباه صاحب عبارت "ولم کن بابا" از آن موقعی شروع شد که گمان بُرد توافق برجام صرفا بخاطر توان مذاکره و دیپلماسی بوده و هرگز درک نکرد که جمهوری اسلامی، همه توانمندیهای صنعت هستهای خود را بر روی میز مذاکره گذاشت تا منتهی به توافق هستهای شد. حالا اما یک راه اجتنابناپذیر پیشرو قرار دارد. باید همه گفتارها و رفتارهای مسؤلان کشور به گونهای باشد که دشمن به نمایان شدن چنین مواضعی طمع نورزد و اجماع فراگير مسؤلان کشور در این شرایط فوقالعاده حساس با یک خطا دچار اختلال نگردد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#فضای_مجازی
#مقاومت #منطقه
#جنگ_شناختی #وحدت
#روشنگری
✅ پنج گام در مقابله با عملیات روانی دشمن
🔶 رصد فضای مجازی کشور و داده کاوی پیامرسانها و شبکههای اجتماعی نشان میدهد، حجم زیادی از اخبار، تحلیلها و اطلاعات نادرست با هدفی خاص در حال تولید و انتشار گسترده هستند. دقت در پیرامون آنچه با موضوعات تحولات منطقهای تولید شده و نشر مییابد، حکایت از آن دارد که پس از گذشت یک سال از طوفانالاقصی، جنگ رسانهای و عملیات روانی عمیقی بر سراسر جبهه مقاومت، به ویژه ملت ایران سایه افکنده است.
🔶 هدف اولیه از جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن در این روزها ایجاد ترس، عقبنشینی، تردید، اشتباه محاسباتی، یأس، بدبینی نسبت به فرماندهان و کارگزاران نظام، اختلاف بین مردم و دولت، نمایش اقتدار از خود و .... است که عموماً از طریق تولید و انتشار اخبار کذب، ارائه تحلیلهای جهتدار و بیان تحلیلهای غیر منطبق با میدان و واقعیت صورت میپذیرد و در نهایت از این طریق به دنبال شکست وحدت و استقامت جبهه مقاومت اسلامی و ایجاد تزلزل در باور و ایمان مردم منطقه است. به نظر میرسد، در وضعیت فعلی منطقه که در یک جنگ شناختی منحصربهفردی قرار گرفتهایم و دشمن همه توان خود را در عملیات روانی به صحنه آورده، باید ساماندهی افکار عمومی کشور و اقناعسازی آنها از اولویتهای کارگزاران نظام باشد. از این منظر نیازمند اتخاذ چند گام مهم هستیم:
🔶 گام اول برای مقابله با جنگ روانی دشمن اطمینان و اعتماد مردم به کارگزاران و مسئولان کشور میشود.
🔶 گام دوم نیز همان است که رهبر فرزانه انقلاب در ۲۴ مرداد امسال در دیدار با ستاد کنگره شهدای کهگیلویه و بویراحمد به آن اشاره کردند. ایشان در آن دیدار به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون اشاره فرمودند و شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند معرفی کردند.
🔶 گام سوم طرحریزی و اجرای چارچوبها و پیوستهای رسانهای لازم از سوی نهادهای متولی و انطباق جراید و فضای رسانهای کشور به ویژه صدا و سیما در همان چارچوب است. البته در خصوص صدا و سیما که به منزله رسانه ملی رسالت مهمی بر عهده دارد، وضعیت اهمیت فوقالعاده بیشتری دارد و باید در انتخاب کارشناسان و تحلیلگران دقت لازم صورت پذیرد.
🔶 اما گام پنجم این است که دیده میشود برخی عناصر داخلی با انتشار و بازنشر محتواهای غلط در جورچین دشمن بازی میکنند که باید به این همسنگران عزیز آگاهی و هشدار لازم را داد تا در کنار هر گونه حضور در فضای مجازی از صحت اخبار و تحلیلهای موجود و راستیآزمایی آنها اطمینان حاصل کنند تا خدای ناکرده در حکم سرباز دشمن در جنگ روایتها عملیات نکرده باشند.
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#هوش_مصنوعی
#تکنولوژی #خودکفایی
✅ هوش مصنوعی ضرورتی که نمیتوان نادیده گرفت
🔶 در عصر حاضر، هوش مصنوعی (AI) به یکی از کلیدیترین تکنولوژیها تبدیل شده است و این فناوری در حال تغییر همه جنبههای زندگی بشری، از صنعت و پزشکی گرفته تا آموزش و حتی تفریح است. کشورهای پیشرو در فناوری، بهویژه کشورهای غربی، سالهاست که در این حوزه سرمایهگذاریهای کلانی انجام دادهاند و تلاش دارند هوش مصنوعی را به ابزاری برای پیشبرد قدرت اقتصادی، نظامی، و فرهنگی خود تبدیل کنند.
🔶 این در حالی است که جوامعی مثل ما، در یک دوراهی حساس قرار گرفتهاند: یا باید این فناوری را به عنوان یک فرصت بینظیر بپذیریم و با جدیت و سرعت به سوی آن حرکت کنیم، یا با غفلت از این مسیر، خود را به حاشیهٔ بازی بزرگ تمدنها بفرستیم.
🔶 چرا هوش مصنوعی یک ضرورت است؟
هوش مصنوعی نه تنها یک تکنولوژی پیشرفته، بلکه کلید حل بسیاری از مشکلات پیچیده انسانی است. در زمینههای متنوعی مانند پزشکی، این فناوری توانسته تشخیص و درمان بیماریها را متحول کند. ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند در زمان کوتاهی حجم وسیعی از دادههای پزشکی را تحلیل کنند و پیشنهادات دقیقتری برای درمان ارائه دهند.
🔶 در صنعت، هوش مصنوعی به بهینهسازی فرآیندهای تولید، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری کمک میکند. بسیاری از کارخانهها و شرکتهای بزرگ جهانی، فرآیندهای خود را با اتکا به هوش مصنوعی مدیریت میکنند.
🔶 از طرف دیگر، در حوزههای امنیتی و نظامی، هوش مصنوعی بهعنوان یک ابزار استراتژیک تلقی میشود. کشورهایی که در این عرصه پیشتاز باشند، میتوانند نهتنها امنیت داخلی خود را تقویت کنند، بلکه در معادلات جهانی نیز نقش تعیینکنندهتری داشته باشند. این امر بهویژه در شرایطی که جنگهای آینده به جنگهای دیجیتال و اطلاعاتی تبدیل میشود، اهمیت بیشتری مییابد.
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با نخبگان جوان درباره اهمیت کسب دانش هوش مصنوعی فرمودند: «هوش مصنوعی مهم است؛ بهعنوان یک دانش پیشرفته باید در این زمینه تلاش کرد. کشورهایی که از این عرصه عقب بمانند، دچار عقبماندگی در همه حوزهها خواهند شد.»
🔶 تلاش غرب برای سیطره بر هوش مصنوعی
یکی از مسائلی که نباید از آن غافل شد، تلاشهای کشورهای غربی برای حفظ انحصار و کنترل بر فناوریهای پیشرفته، بهویژه هوش مصنوعی است. از طریق سرمایهگذاریهای عظیم در تحقیق و توسعه، آنها میکوشند تا این فناوری را در سیطره خود نگه دارند و دیگر کشورها را به تبعیت از استانداردهای خود وادار کنند. شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل، مایکروسافت، و آمازون در حال توسعه پلتفرمهای هوش مصنوعی هستند که در سطح جهانی استفاده میشود و این به معنای تحمیل فرهنگ، قوانین و ارزشهای آنها بر سایر جوامع است. این کشورها با بهرهبرداری از هوش مصنوعی در صنایع مختلف، نهتنها اقتصادهای خود را تقویت میکنند، بلکه جایگاه فرهنگی و سیاسی خود را نیز در جهان تثبیت مینمایند. آنها میدانند که فناوریهایی مانند هوش مصنوعی میتوانند در شکلدهی به افکار عمومی و حتی تغییر الگوهای رفتاری جوامع تأثیرگذار باشند.
🔶 اگر هوش مصنوعی تنها در اختیار چند کشور خاص باشد، ما در معرض خطر افتادن در یک چرخهٔ وابستگی عمیق به غرب قرار خواهیم گرفت. رهبر فرزانه انقلاب همچنین بر لزوم رسیدن به خودکفایی در این حوزه تأکید کردهاند: «ما باید در زمینههایی مانند هوش مصنوعی، به دستاوردهای بومی دست یابیم؛ غرب نمیخواهد ما در این عرصهها پیشرفت کنیم و وابستگی علمی و تکنولوژیک کشورها به آنها را تقویت میکنند.»
🔶 عقبماندگی، خطری بزرگتر از آنچه فکر میکنیم
نکتهٔ مهمی که باید در نظر بگیریم، این است که عقبماندگی در حوزه هوش مصنوعی تنها به معنای تأخیر در توسعهٔ تکنولوژیکی نیست. بلکه این عقبماندگی میتواند تبعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جدی بهدنبال داشته باشد. اگر ما امروز در این مسیر قدم نگذاریم، در آینده نهتنها از لحاظ تکنولوژیکی عقب خواهیم افتاد، بلکه با وابستگی به فناوریهای خارجی، قدرت تصمیمگیری و استقلال خود را نیز از دست خواهیم داد.
🔶 به عنوان مثال، وقتی هوش مصنوعی در همه ابعاد زندگی ما نقش کلیدی پیدا میکند، از خودروهای خودران گرفته تا سیستمهای تصمیمگیری حکومتی، اگر این فناوریها در اختیار شرکتهای خارجی باشد، آنها قادر خواهند بود دادههای ما را کنترل و حتی بر تصمیمات حیاتی کشور تأثیرگذار باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم الهه خوانساری
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#مقاومت #رژیم_صهیونیستی
#منطقه #وحدت
#بصیرت
✅ بس کنید، موسم جنگ است نه انتخابات
🔶 این ایام هر بار پس از هر واقعه ای در منطقه، از ترور شخصیت ها گرفته تا شکست و پیروزی در میدان نبرد، وقتی فضای سیاسی و قلم عده ای از دوستان را مرور یا با نوشته ها روبرو میشویم، سطحی از نقد، تخریب و یا عقده گشایی انتخاباتی را می خوانیم. گویی دوستان هنوز در فضا رقابت انتخابات ریاست جمهوری هستند و نزاع جلیلی_قالیباف را با جنگ اسرائیل و مقاومت اشتباه گرفته اند! چه آنان که از بیروت متن در نقد جلیلی می نویسند! چه آنانی که کار بزرگ قالیباف را هیچ می خوانند. بس کنید. نزاع نکنید. فشل میشویم! وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ ۖ وَاصْبِرُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ (و همه پیرو فرمان خدا و رسول باشید و هرگز راه اختلاف و تنازع نپویید که در اثر تفرقه ترسناک و ضعیف شده و قدرت و عظمت شما نابود خواهد شد، بلکه همه باید یکدل، پایدار و صبور باشید، که خدا همیشه با صابران است.) سوره انفال
🔶 سیاست و سیاست ورزی، صبر هممیخواهد. انتقام جویی و زبان کنایه روش سیاست ورز مسلمان نیست. از طرف دیگر چرا ادراک ما از وضعیت مهم منطقه و جهان اسلام تا این سطح باید حقیر باشد که وسط این نزاع بزرگ تمدنی با قلم خود اذهان را به موضوعات کوچک سوق دهیم.
🔶 مقصود و مخاطب من آن طرفدار و رای دهنده معمولی به شخصیت ها نیست. مقصودم افراد شاخص و جهت دهنده به افکار عمومی هستند. جنگ، به وحدت نیاز دارد. برخی از مطالب و مواضعتان مشمئزکننده است. مردم را فراری میدهد. بس کنید. بارها در خصوصی و خلوت با مزاح و جدیت عرض شد اما گویی اثر ندارد. بس کنید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#جنگ_شناختی #مقاومت
#منطقه #حزب_الله
#رژیم_صهیونیستی
✅ حضور در بیروت زیر آتش!
🔶 رئیس مجلس شورای اسلامی شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ پیش از سفر به سوئیس برای شرکت در اجلاس بینالمجالس جهانی، وارد فرودگاه بیروت شد. «محمدباقر قالیباف» در بدو ورود به فرودگاه بیروت، بیان کرد: «تصمیم گرفتم به دعوت آقای نبیه بری اول به بیروت بیایم قبل از سفر به ژنو، تا پیام مردم ایران و مسئولان و رهبری و ریاست جمهوری ایران را به مردم لبنان برسانم و اعلام کنم ما مثل همیشه کنار ملت و دولت لبنان و جریان مقاومت هستیم و در شرایط سخت مثل گذشته در خدمت آنان هستیم.»
🔶 سفر رئیس مجلس در حالی رقم خورد که تنشها در منطقه به اوج خود رسیده است و رسانههای رژیم صهیونیستی بارها مدعی آمادگی این رژیم برای حمله به کشور ایران شدهاند. این سفر افزون بر اینکه نشاندهنده روحیه بالای ایران به عنوان مرکز ثقل محور مقاومت است، بیانکننده هماهنگی دقیق میان میدان و دیپلماسی است. این رفتارهای خاص مقامات ایران با استانداردهای بالا موجب شده است تهران وظیفه خود را گاهی در طرح نظامی و با اجرای عملیاتهای وعده صادق و گاهی دیگر ذیل عناوین دیپلماتیک شکل داده تا به سیاستگذاریهای جمهوری اسلامی ایران معنا داده و آن را متمایز از سایرین کند.
🔶 اقدام رئیس مجلس اقدامی مجزا از تحولات گذشته نیست، بلکه مکمل آن است. پیش از این دکتر عراقچی نیز در وضعیتی مشابه به بیروت رفته و محاصره این شهر را شکسته است. سفر قالیباف به ضاحیه ابعاد تهاجمی سیاستگذاریهای مقاومت را به رخ دشمن کشید و نشان داد از یک سو ایران با همه توان حامی مردم لبنان است و هیچگاه پشت حزبالله را خالی نخواهد کرد و از سویی دیگر برای اجرای سناریوهای نامتعارف آمادگی تمام و کمال را دارد.
🔶 ارسال پیام اقتدار و شجاعت به رژیم صهیونیستی، شکست حصر لبنان، هیچ انگاشتن تهدیدهای دشمن، دلگرمی به مردم قهرمان و ایستادن کنار حزبالله سرافراز چهار مؤلفهای است که بهطور قطع تصمیمات لرزان صهیونیستها را دچار وسواس بیشتری خواهد کرد.
🔶 نکته پایانی اینکه ایران در حال بهرهگیری از ابزارهای خود برای فشار بر دشمنی است که همه بلوک غرب را پشت خود دارد. یکی از این ابزارها، قطعاً شجاعت و توانمندی مسئولان عالی آن است. این شجاعت از جمعه نصر که راهبرد هراسآفرینی رژیم در منطقه و کشور را از بین برد و دلها را محکم و استوار کرد تا حضور مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران در بیروت زیر آتش ادامه دارد. آنچه در این عرصه بسیار مهم است، عقب زدن دشمن هم در جریان جنگ زمینی و هم در جریان جنگ شناختی و سیاسی است. باید بر این نکته تأکید کرد رساندن این پیام که حزبالله زنده و دارای پشتیبانی کامل ایران است، به معنای ناممکن بودن هرگونه آینده سیاسی در لبنان بدون حضور حزبالله خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #منطقه
#طوفان_الاقصی #لبنان
#مقاومت #دشمن_شناسی
✅ اینجا کسی نمیترسد!
🔶 داستان به این روزها بر نمیگردد. سال ها پیش بود که «کیسینجر» به «نیکسون» آموخته بود که در مقابل دشمن باید ادای دیوانهها را در آورد. تئوری مرد دیوانه (Madman Theory) نظریهای است که میخواهد با ترساندن، اهدافش را تضمین کند. همین دیوانهبازیها بود که سبب شد چینیها از جنگ کره پا پس بکشند، شوروی در کوبا کوتاه بیاید و ... .
🔶 بسیاری از تحلیلگران منطقهای رفتار چند هفته اخیر صهیونیستها را پیادهسازی این تاکتیک قدیمی در سالگرد عملیات طوفانالاقصی میدانستند. اینکه موتور ترور صهیونیستها طی چند هفته این چنین روشن شده و منطقه را به آتش بکشاند، هدفش فقط همان تاکتیک قدیمی است.
🔶 اما چه باید کرد؟ آیا باید مانند خروشچف، گورباچف، یلتسین و دیگران ترسید و کنار کشید یا باید راه جدیدی ترسیم کرد؟ تاریخ بیش از ۴۰ ساله اخیر نشان داده است اینجا و در تهران کسی نمیترسد و هر کسی وظیفهاش را انجام میدهد. درست در زمانی که صهیونیستها بذر ترس میپاشیدند، مقتدای حکیم و سید عزیز این جامعه راهبرد را این گونه ترسیم کردند که «جمهوری اسلامی هر وظیفهای در این زمینه داشته باشد، با قدرت و صلابت و قاطعیّت انجام خواهد داد. ما در انجام این وظیفه، نه تعلّل میکنیم، نه شتابزده میشویم؛ تعلّل نمیکنیم، کوتاهی نمیکنیم، دچار شتابزدگی هم نمیشویم. آنچه منطقی است، آنچه معقول است، آنچه درست است، به نظر تصمیمگیران نظامی و سیاسی، در وقت خود، در هنگام خود انجام میگیرد؛ کما اینکه انجام گرفت و در آینده هم اگر لازم شد، باز انجام خواهد گرفت.»
🔶 در سیاست انداموار و درهمتنیده جمهوری اسلامی، دیپلماسی و میدان همفکر و همراه یکدیگر هستند. سفر هفته گذشته دکتر عراقچی، وزیر محترم امور خارجه یک هدف اساسی داشت و آن، شکستن سکوت خبری رسانههای صهیونیستی بود که بر منطقه، سیاستمداران و حکامش، گرد مرگ پاشیدهاند. این خط و ربط دیپلماتیک باید در کنار میدان تداوم یابد و فراتر رود. سفر همرزم حاج قاسم نشان داد، مقاومت، یعنی یک روز فرمانده نصر خراسان بودن، یک روز لباس دیپلماسی پوشیدن و یک روز هم پشت هواپیما نشستن و تیک آف کردن در دل دشمن. حرکت حاج باقر فقط یک سفر نبود؛ بلکه مأموریتی بود در صحنه نبرد، مأموریتی برای شکست سیاست صهیونیستها، برای امید دادن به مردم مقاوم لبنان و ترسیم نقشه پیروزی. همه اینها، یعنی نظم نوین در این شجاعتها پدید میآید، نه دیوانگی بی بی و سگهای هارش.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#حزب_الله #آمریکا
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
#لبنان
✅ اکنون شرایط حزبالله چگونه است؟
🔰 قسمت اول
🔶 هر چند آمریکا و رژیم صهیونیست قصد درهم شکستن حزبالله را داشتند اما محاسبات آنها بر اساس فوریت بنا شده بود. اکنون شکست این محاسبات را میتوان در میدان مشاهده کرد زیرا هر کس بر ضعف و شکست حزبالله شرطبندی میکند، دچار شعف دروغین شده است.
🔶 اکنون میتوان گفت که مقاومت تعادل خود را بازیافته و با بازسازی اتاق عملیات و فرماندهی خود، کنترل امور را به دست گرفته و در حال آماده شدن برای به دست گرفتن ابتکار عمل است. حملات موشکی و راکتی به حیفا و سایر شهرکها که نرخ آنها نه تنها کم نشده که در روزهایی افزایش یافته و همچنین انسجام خط اول پدافندی در جنوب لبنان باعث شده تا این سوال در اراضی اشغالی مطرح شود که چرا حملات اخیر صهیونیستها تاثیری بر حملات حزبالله نداشته و اساسا نتایج آن چه بوده است؟ آیا اساسا ارزیابی از توان واقعی حزبالله وجود دارد؟
🔶 جنگ فوق قرار است چگونه ادامه پیدا کند؟ آیا افق و چشم انداز سیاسی برای این جنگ وجود دارد؟ آیا در صورت ایجاد منطقه حائل توسط رژیم، این منطقه مجددا سقوط نخواهد کرد؟ اکنون چه تغییری در حملات حزبالله ایجاد شده وقتی پیش از این نبرد عملیاتهای حزبالله شاید به سختی به ۱۰ عدد میرسید اما امروز حزب کمتر از ۲۰ عملیات ندارد؟! این باعث شده تا برخی بر لزوم پذیرش طرح سیاسی از سوی رژیم صحبت کنند.
🔶 این موارد نشان میدهد که رژیم صهیونیستی هر چند با جسارت کامل و بالا با اتکا به نفوذ کیفی در مقاومت و نیروی هوایی خود تهاجم سنگینی آغاز کرد اما تلآویو ارزیابی درستی در خصوص نتایج جنگ نداشت و وارد مسیری مبهم شد. این مسئله باعث شد تا رژیم ناگهان حداکثر کارتهای خود را بسوزاند چه از حیث فناوری و چه از حیث بانک اهداف و اطلاعات. اما حزبالله هنوز کارتهای بسیاری در اختیار دارد که هیچ یک وارد عرصه نشده است. تصمیم مقاومت اکنون بر عدم تسلیم و ایجاد درد برای توقف جنگ است.
🔶 در روزهای آتی و پس از رسیدن حزبالله به آمادگی کامل و تکمیل آرایش ساختاری خود، دستورات و استراتژیهای سیدحسن نصرالله تکمیل خواهد شد. آمریکا هنوز هم فکر میکند که آینده با رژیم صهیونیستی است و از این رو حاضر به مذاکرات آتش بس نیست اما تصمیم مقاومت تحمیل آوارگی بزرگ به شمال علیالخصوص حیفا است. اکنون جبهه مقاومت با اتکا به پشتیبانان خود قصد دارد در برابر طرح خاورمیانه جدید ایستاده و آن را به شکست بکشاند چه، با بمباران روزانه از هر فاصله و چه با جنگ طولانی مدت فرسایشی و بازی با عامل زمان و طاقت فرسا کردن عرصه برای رژیم.
🔶 در سال ۱۹۸۲، در حالی که لبنان درگیر جنگ داخلی بود، ارتش رژیم با نیروهای چند ملیتی به بیروت رسیدند، ارتش لبنان تجزیه و فروپاشیده بود، ساف از بیروت خارج شده و ارتش سوریه هم ضربات سختی خورده بود و حزبالله نیز یک گروه کوچک با امکانات ابتدایی بود. در این فضا توافق ۱۷ می امضا و بسیاری خواهان عادی سازی و صلح بین اسرائیل و لبنان بودند، اما عملیات کافه الویمپی در خیابان الحمرا بیروت که در آن شهید خالد علوان ۴ افسر اشغالگر را به هلاکت رساند، مسیر را برای عملیاتهایی باز کرد که در ۲۰۰۰ موجب خروج رژیم از لبنان شد. بنابراین هر کس در ایران، لبنان، کشورهای عربی، آمریکا، اروپا و ... بر تکرار ۱۹۸۲ حساب باز کند، باید نگاهش به میدان باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #حزب_الله #آمریکا #رژیم_صهیونیستی #مقاومت #لبنان ✅ اکنون شرایط حزبالله چگونه
#مرزبندی_با_دشمن
#حزب_الله #آمریکا
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
#لبنان
✅ اکنون شرایط حزبالله چگونه است؟
🔰 قسمت دوم
🔶 اکنون نکات مهمی در خصوص سناریوهای فوق وجود دارد:
1⃣ مهم نیست پاسخ اسرائیل چه باشد بلکه مهم پاسخ بعدی ایران است. از این رو دشمن در تلاش است تا با سه شیوه تهران را از پاسخ باز دارد:
۱. غافلگیری که منجر به لزوم گذشت زمان برای بررسی ابعاد باشد.
۲. تاثیر بر توان دفاعی و هجومی ایران (این تفکر خطی دشمن که تصور میکند با زدن یک یا چند نقطه توان حریفش از کار میافتد هیچگاه آپدیت نمیشود).
۳. انجام عملیاتی که تصمیمگیران ایرانی را در دو راهی قرار داده و آنها را دچار شک و تردید برای پاسخ بعدی کند.
2⃣ دشمن برای اجرای عملیات نظامی موانع فنی جدی دارد:
1⃣ بخشی از توان هوایی رژیم آسیب دیده علیالخصوص انهدام ساختمان فرماندهی ضربت پایگاه مادر F35 (نواتیم)، همچنین پدافند آنها که یک شکست اساسی خورد و آنها به دنبال رفع ایرادات هستند. هدهد امروز حزبالله نشان داد دشمن پس از ضربات فراوان در یک نقطه، باز هم آسیب پذیر است. بنابراین در این زمینه آنها نیاز به کمک جدی آمریکا دارند. بایدن به نتانیاهو گفته فقط در صورتی کمک نظامی (سوخترسان و ...) میکند که نتانیاهو نیز اهداف مورد نظرش را اعلام کند؛ به نظر این محور اصلی تماس این دو بوده باشد؛ پس از این تماس ۵۰ دقیقهای، بایدن حمایت خود از اسرائیل را اعلام و برخی منابع خبر از احتمال حملهای ترکیبی شامل حمله هوایی به اهدافی نظامی در ایران و همچنین عملیات پنهان مانند ترور اسماعیل هنیه تاکید کردند. البته واشینگتن به تهران گفته از اهداف رژیم بیاطلاع است اما ملاک، همکاری آمریکاست که در صورت هرگونه همیاری باید پاسخگو باشد.
2⃣ مشکل فنی بعدی رژیم، پدافند قدرتمند ایرانی و همچنین سامانههای مورمانسک و S400 هستند. دشمن اکنون در حال بررسی راهی برای غلبه بر این سیستمها از راه حمله سایبری، زدنِ رادارها یا عبور از آنهاست زیرا هواپیماهای F35 که احتمالا یکی از پلتفرمهای اصلی دشمن برای یورش باشد، به راحتی هدف قرار میگیرند. یکی از راههایی که توسط آنها بررسی شده، شلیک از طریق زیردریاییهای دلفین از اقیانوس هند است که میتواند تهدیدی برای جنوب کشور باشد؛ اخیرا سردار علیرضا تنگسیری فرماندهی نیروی دریایی سپاه بر آمادگی نیروی دریایی برای مواجهه با همه سناریوها تاکید کرده بود.
3⃣ همه موارد فوق نشان میدهد که دشمن تا چه حد در بعد نظامی چالش دارد اما حوزه امنیتی به مانند همیشه مزیت نسبی آنهاست و با توجه به اعلام انجام عملیات پنهان، به نظر دشمن حتماً به دنبال یک غافلگیری جدید باشد از این رو باید کاملاً مراقب بود، احتمال هر سناریویی را داد و به مانند پیش از ۷ اکتبر تحلیل نکرد.
4⃣ دشمن روی عملیات رسانهای خود حساب ویژهای باز کرده است. اینکه گالانت علناً میگوید "پاسخی مرگبار و غافلگیرکننده خواهیم داد" دو معنا بیشتر ندارد: یا واقعاً قصد جدی دارند و از اکنون به دنبال گرم کردن اذهان هستند و یا با توجه به اصلِ "کسی که میخواهد کار واقعی کند در بوق و کرنا نمیکند" قصد عملیاتی محدود اما با صدای بلند دارند.
5⃣ به هر روی عملیات وعده صادق ۳، بستهای با حداقل سه هدف متفاوت است:
1⃣ فلج کردن اقتصادی تلآویو و حیفا
2⃣ از کار انداختن ابزارهای اجرایی استراتژیک دشمن
3⃣ دیمونا
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#غرب_شناسی #یمن
#وعده_صادق_۲ #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
✅ خلق گزینههای بد و بدتر!
🔰 قسمت اول
🔶 معمولا مقامات آمریکایی و اروپایی در مواجهه با بحرانهایی که اتفاقا خود در نظام بینالملل و مناطق گوناگون جهان خلق کردهاند، فرمول تاکتیکی تکراری و نخنمایی تحت عنوان "خلق راهحل میانه" در نظر میگیرند! آنها، تلاش میکنند با ترسیم "وضعیت بدتر" و "بد" و القای آن در ذهن مخاطبان خود و ناگزیر جلوه دادن انتخاب یکی از این دو گزینه، خود را حامی گزینه "بد" معرفی کرده و از این طریق، هم به بخشی از اهداف خود دست پیدا کرده و هم بابت عدم شکلگیری گزینه بدتر، خود را محق جلوه دهند! در نیمه قرن گذشته، پس از پایان جنگ جهانی دوم، بارها آمریکاییها از خلق گزاره "بد و بدتر" به مثابه یک تاکتیک همیشگی در مواجهه با بحرانهای خودساخته در نظام بینالملل استفاده کردهاند.
🔶 این موضوع در جنگ خلیجفارس، جنگ بوسنی و هرزگوین ظهور و بروز داشته است. فعلا قصد پرداختن به نمودها و مصادیق این موضوع در قبال بحرانهای قرن گذشته نداریم. پس از وقوع عملیات غرور آفرین وعده صادق، آمریکاییها مدعی جلوگیری از تصاعد بحران در منطقه شدهاند! به عبارت بهتر، رسانههای غربی همگام با سیاستمداران آمریکایی نسبت به وقوع بحرانهای گسترده و عمیق در منطقه غرب آسیا هشدار داده و متعاقبا، مدعی شدهاند رایزنیهای موثر و فشردهای را با تلآویو در خصوص تنظیم واکنش رژیم اشغالگر قدس در قبال عملیات وعده صادق ۲ صورت دادهاند. گزارهای که واشنگتن سعی در القای آن بوده مشخص است:
🔶 "پاسخ رژیم اشغالگر قدس در قبال عملیات موشکی سپاه پاسداران میتوانست جدیتر باشد، اما واشنگتن جلوی وقوع گزینههای بدتر را گرفته است!"در این خصوص نکاتی وجود دارد که نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت:
🔶 نخست اینکه اساسا تفکیک واشنگتن از تلآویو در جنگ غزه و لبنان و تحولات گذشته، جاری و آتی در غرب آسیا مصداق عینی یک خطای راهبردی محسوب میشود. بر اساس یک پژوهش جدید ایالات متحده از زمان آغاز جنگ در نوار غزه دستکم ۱۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار به اسرائیل کمک نظامی کرده است. این گزارش که توسط دانشگاه براون صورت گرفته نشان میدهد از زمان حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حدود ۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار هزینه اضافی برای افزایش عملیات نظامی ایالات متحده در منطقه نیز هزینه شده است. این شامل هزینههای یک کمپین تحت رهبری نیروی دریایی آمریکا برای سرکوب مقاومت یمن است.
🔶 این گزارش که قبل از گشودن جبهه دوم رژیم اشغالگر قدس علیه حزبالله در لبنان، تکمیل شده یکی از نخستین گزارشها از هزینههای تخمینی ایالات متحده در جهت حمایت از اسرائیل در درگیریهای غزه و لبنان است.
🔶 بنابراین، با تجمیع هزینههای رسمی و غیررسمی اختصاص یافته از سوی آمریکا در روند تقابل رژیم اشغالگر قدس و جبهه مقاومت، با اعداد و ارقامی نجومی مواجه خواهیم شد. در چنین شرایطی تلاش تبلیغاتی آمریکا برای نشان دادن خود به مثابه بازیگری منطقی که نگران تصاعد هزینههای ناشی از جنگ تمامعیار منطقهای میباشد، محکوم به شکست خواهد بود. اما سوال اصلی اینجاست که دغدغه واقعی و پشت پرده واشنگتن در قبال تحولات جاری در منطقه، خصوصا در شرایط پس از عملیات وعده صادق ۲ چیست؟
🔶 وحشت واشنگتن از هزینههای حماقت صهیونیستها
همانگونه که بارها تاکید شده، نخستین دغدغه آمریکا، معطوف به عبور صهیونیستها از استراتژی «جنگ کنترلشده» در منطقه است. سنتکام و پنتاگون از یکسو قدرت پیشبینی سناریوهای جدید انتقامی حزبالله و دیگر گروههای مقاومت در قبال شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل فقید حزبالله لبنان را ندارند و از سوی دیگر، سرنوشت خود در جنگ اخیر را به بازی در زمین ارتش رژیم صهیونیستی و کابینه نتانیاهو گره زدهاند. معمولا در دکترین سیاست خارجی دولتهای مختلف آمریکا، یک اصل فرامتنی وجود دارد و آن ورود به بحرانهای قابلکنترل است. به عبارتی گویاتر، واشنگتن زمانی که یک بحران خودساخته را خلق و تشدید میکند، ابزارها و مجاری مدیریت آن بحران خودساخته را نیز تعریف و عملیاتی میسازد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr